Dodaj do ulubionych

telepraca, fexipraca

18.01.09, 14:32
Dziewczyny czy któraś tak pracuje? Teraz jestem na 1/2 etatu i pracuje w firmie (kilka dni w tygodniu po 8h) zastanawiam się czy nie przejśc na większą część etatu ale do pracy jeździć nadal na 1/2 etatu a resztę czasu pracować w formie telepracy. Czy spotkałyście sie z takim łączeniem i jak to powinno byc uregulowane w umowie? (pracuje w małej firmie, nie mamy rozbudowanych kadr i nie chce aby jakieś problemy później z tego były).
Obserwuj wątek
    • f3f oczywiście flexi a nie fexi nt 18.01.09, 14:33

• blanka0 Re: telepraca, fexipraca 18.01.09, 14:33
      a co to za telepraca??
      napisz cos wiecej
    • lee_a Re: telepraca, fexipraca 18.01.09, 15:26
      moja firma właśnie uregulowała takie rozwiązanie i od 1 lutego będzie możliwość
      pracy zdalnej, czyli tzw. telepracy, szczególnie na stanowiskach handlowych (ja
      pracuje w dziale handlowym export), gdzie pracuje się z telefonem i e-mailem. W
      tej chwili produkcja i magazyn jest u nas już zupełnie oddzielnie od biurowca i
      nie ma najmniejszego znaczenia czy siedzi się na tyłku w biurze czy w domu. I
      tak do każdego trzeba dzwonić, gadać na skype albo gg. Otrzymaliśmy na razie
      dość ogólny regulamin dotyczący tej formy pracy. Zgodę na telepracę ma wydawać
      przełożony, na początek na okres 3 miesięcy a potem można przedłużyć. Zmiana
      warunków pracy na telepracę odbywać ma się w drodze podpisania aneksu do umowy.
      Teraz jestem na L4 a za chwilę na macierzyńskim ale na pewno po macierzyńskim
      złożę wniosek o umożliwienie takiej pracy. Dojazd do pracy zajmuje mi 45 minut w
      jedną stronę i kosztuje 400-500 zł miesięcznie. Wezmę opiekunkę do dzieciaków na
      jakieś 6 godzin, mam możliwość zorganizowania sobie home office w zupełnie
      oddzielnym pokoju, więc powinno się udać - o ile zablokuję sobie dostęp do
      forum ;)
    • olcia.kaktus Re: telepraca, fexipraca 18.01.09, 16:57
      mój mąż pracuje w domu, ma podpisany aneks do pracy (porozumienie zmieniające) w
      którym ma napisane, że miejscem pracy jest nasz adres domowy, a sposób
      rozliczania jest zadaniowy. Pracuje tak już ponad rok.
      • lilka.k Re: telepraca, fexipraca 18.01.09, 17:14
        Pracowałam zdalnie z domu w firmie w której nadal jestem zatrudniona. I choć
        mieszkałam sama, nie tak jak teraz, 4 nas w domu, to nie podobało mi się.
        Brakowało mi kontaktu z ludźmi...myślałam teraz o tym nawet, ale to nie dla
        mnie. To jest dla ludzi maksymalnie zorganizowanych, co to mówią sobie: teraz
        pracuję i nic mnie nie rozproszy. Ja tak nie umiem. Wolę iść do firmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka