edzia_79 09.03.09, 10:44 dziewczyny ile macie biustonoszy :) i ile wydajecie kasy na kupno stanika :) jestem na etapie wymiany bielizny i wiecznie mi sie zdaje ze mam jej za malo :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lipiec_2007 Re: stanikowe pytanie :)) 09.03.09, 10:55 ja mam cale sterty. ladna bielizna oprocz dobrych perfum to moja wielka slabosc. kupowanie bielizny bardzo poprawia mi humor:) Odpowiedz Link
blanka0 Re: stanikowe pytanie :)) 09.03.09, 11:15 oj j tez mam pierdolca na punkcie bielizny mam mase,i zawsze mi szkoda wywalic Odpowiedz Link
beetaa Re: stanikowe pytanie :)) 09.03.09, 11:16 zdecydowanie za malo, ale te ktore mi sie podobaja nie podobaja mi sie cenowo i kolko sie zamyka ;) Za stanik jestem w stanie wydac do 30€, powyzej nie skusze sie na najpiekniejsze cudo, a takie piekne sa te drozsze, chociaz testy konsumenckie wykazaly, ze jakosciowo wcale nie lepsze od tych ze sredniej polki. Odpowiedz Link
aurinko Re: stanikowe pytanie :)) 09.03.09, 11:28 Ja również mam za mało :) Aktualnie, po wymianie na nowe z nowym rozmiarem mam 4 szt. Niestety dobrze dobrany stanik, lepszej jakości kosztuje około 100zł w zwyż, ale no i nie każda firma szyje normalne rozmiary a nie trzy na krzyż które niby mają pasować każdej kobiecie. Teraz wolę kupować droższe, ale na bank pasujące niż "uniwersalne" i tanie. A jak o bieliznę się dba, to posłuży na długo. Odpowiedz Link
ulkadabrowska Re: stanikowe pytanie :)) 09.03.09, 11:47 Ja mam trzy główne słabości: - buty - perfumy - bielizna :) I z tą ostatnią to jest tak, że z moimi mikro mini tyci gdzie-one-w-ogóle-są piersiami to ja się muszę porządnie dowartościowywać, więc... nie oszczędzam! A co! Odpowiedz Link
smolineczka Re: stanikowe pytanie :)) 09.03.09, 11:54 dla mnie trudne pytanie nie umiem kupować bielizny, i dlatego nie lubię mam jeden porządny stanik i ze trzy-cztery albo wygodne albo ładne właśnie powinnam sobie kupić wygodny i ładny, ale nie mogę się zebrać Odpowiedz Link
monikaj21 Re: stanikowe pytanie :)) 09.03.09, 12:41 Ja po weryfikacji rozmiarowej mam ze 25, wcześniej 2 razy tyle ale jak się nauczyłam dobrze mierzyć to połowę wyrzuciłam. Tak naprawdę regularnie noszę 5 sztuk, reszta bardziej w lecie (różne kolory) lub na okazje (np bez ramiączek). Teraz już kupuję rzadko, kiedyś miałam fisia na punkcie bielizny :) Odpowiedz Link
edzia_79 Re: monikaj21 09.03.09, 17:07 zdradz prosze swwoj sekret dobrego doboru stanika :) Odpowiedz Link
dorka3078 Re: monikaj21 09.03.09, 21:31 ja sprawdziłam sobie rozmiar na www.triumph.com/pl/index.php bardzo fajna tabelka ,okazało się że powinnam nosić rozmiar miseczki D,ale teraz po schudnieciu spadło mi na B więc nie zdążyłam wymienić biustonoszy i znowu mam dobre, a co do ilości to zazwyczaj mam tak ze 4 bo jak mam za duzo to i tak noszę tylko właśnie 4 Odpowiedz Link
mimi_mm Re: stanikowe pytanie :)) 09.03.09, 16:35 ostatnio wymienilam wszystko co mialam na nowe serie :) kupuje w Intimissimi - ostatnio kupilam na przecenach 7 sztuk, te ktore wczesniej kosztowaly ponad 100 pln mozna bylo wyjac za 59 albo i taniej. Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: stanikowe pytanie :)) 09.03.09, 16:50 kiedys robilam kilka podejsc w intimissimi, ale nigdy nie udalo mi sie niczego upolowac, bo wg ich numeracji obwod rosnie razem z miseczka. a to sie sprawdza przy bardzo wystandaryzowanych egzeplarzach :) Odpowiedz Link
mimi_mm Re: stanikowe pytanie :)) 10.03.09, 10:04 niestety to prawda. ja mam to szczescie ze ich rozmiary pasuja mi. ostatnio kupilam te 7 sztuk na tzw. oko i wszystkie pasowaly :)) Odpowiedz Link
dagi.ww Re: stanikowe pytanie :)) 10.03.09, 15:42 Podobnie jak dziewczyny, ja na punkcie bielizny mam bzika, ale głównie nocnej i majtek, których mam dziesiątki. A co do staników to po ciąży i 10-miesięcznym karmieniu musiałam zrobić porządki i 90% wywalić, bo zmniejszył mi się biust znacznie i teraz mam ok.6-7 szt, w których chodzę najczęściej. Odpowiedz Link
qwoka Re: stanikowe pytanie :)) 11.03.09, 08:29 jejciu a ja nie znosze kupowac staników, zawsze mi cos nie pasuje i nie moge dobrać. Zwykle kupowałam raczej niska półkę. W tym tyg zaszalałam i kupiłam triumpha, ale chyba znowu źle dobrałam, bo jakoś tak dziwnie mi w nim cycki leżą:/ Generalnie kupuje jak musze- mam może ze 4 staniki w których chodze na zmiane i to mi raczej wystarcza. Odpowiedz Link
a_beatle Re: stanikowe pytanie :)) 11.03.09, 20:08 ;-) Ja lubię, choć też się frustruję często, bo choć rozmiar ani duży, ani mały, to problem ze znalezieniem porządnego jest. Np. w szoku jestem, że Intimissimi ma tak ograniczoną boleśnie rozmiarówkę.... Tu jest forum poświęcone biustonoszom;-) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 Kiedyś mierzyłam się wg wskazań i wyszło 65 D!!!! Nie ma takich w sklepach. Odpowiedz Link
aurinko Re: stanikowe pytanie :)) 11.03.09, 21:42 a_beatle napisała: > Kiedyś mierzyłam się wg wskazań i wyszło 65 D!!!! Nie ma takich w sklepach. A w Gdyni sprawdzałaś?:) Moja koleżanka ma rozmiar 65D i dobrała sobie stanik w Gdyni na Świętojańskiej, sklep nazywa się "Galeria Rajstop". Na drzwiach mają info o rozmiarówce - od D do K i od 60 do 110cm. A personel super, babeczki fachowo potrafią wymierzyć i doradzić, są po specjalnych szkoleniach i naprawdę znają się na stanikach. Odpowiedz Link
a_beatle Re: stanikowe pytanie :)) 11.03.09, 21:50 Nie, do Gdyni nie trafiłam w poszukiwaniu stanika, dzięki, zajrzę tam:-))) Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: stanikowe pytanie :)) 11.03.09, 21:54 zajrzyj jeszcze do triumpha. mnie sie udalo znalezc rozmiar duzo powyzej D :) Odpowiedz Link
kamila_m_g Re: stanikowe pytanie :)) 12.03.09, 10:27 Jak chcesz dobrać rozmiar to możesz się przejść do sklepu pani Hanny na ul. Smolnej (chyba 13), to jest ta osławiona pani która pracowała kiedyś na Grochowskiej, była w prasie, nieraz w TV. Pani która od razu wzrokiem dobiera romiar biustonosza... Trochę byłam w szoku jak mi powiedziała rozmiar....ale ostatnio mi trochę urosły, wrócę jak wrócą do punktu wyjścia. W każdym razie mają tam również nietypową rozmiarówkę, mały obwód- duża miseczka, no i robią też przeróbki jeżeli trzeba dopasować. Choć niestety mają tam dość drogo, mi proponowała triumpha, ale mają też inne firmy. W końcu nie wzięłam, bo na drugi dzień wylatywałam i bym nie zdążyła odebrać. Ale na pewno dała mi ta wizyta do myślenia. Odpowiedz Link
maadga Re: stanikowe pytanie :)) 12.03.09, 11:24 Mam 4szt ale noszę tylko 2 które są identyczne tylko kolorem się różnią. Ten fason noszę już od 4lat to w sumie miałam ich 4 Triumph i jako że one mi odpowiadają nie szukam niczego innego gorzej będzie jak wycofają je ze sprzedaży :) Odpowiedz Link