gatta26 05.03.07, 21:35 j/w pytam, bo zastanawiam sie kiedy się wybrać na mierzenie, czy 4 miesiące przed ślubem wystarczy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inkageo Re: Ile czekacie na zamówione suknie ślubne? 05.03.07, 22:16 Najlepiej podzwoń i popytaj. Ja zamówiłam suknię tydzień temu, a pierwszy termin oficjalnej przymiarki to 22 czerwca!! Wiesz, może panie wolały się zabezpieczyć i wpisać w umowie jak najpóźniejszy, no ale jednak.. Odpowiedz Link
adrianna79 Re: Ile czekacie na zamówione suknie ślubne? 06.03.07, 01:31 zamowilam suknie w listopadzie w salonie adeline. pierwsza przymiarka odbyla sie w 3 tygodniu lutego. Odpowiedz Link
medea11 Re: Ile czekacie na zamówione suknie ślubne? 06.03.07, 10:41 Ja czekalam na suknie 8 tygodni, a przymiarek mam calkiem sporo bo okazalo sie ze trzeb aja zwezac. Lepiej zamowic wczesniej zeby sie nie denerwowac. Odpowiedz Link
bystra_26 niecałe 2 miesiące - ADELINE 06.03.07, 11:04 Zamówiona około 10. grudnia, przymiarki koniec grudnia i tydzień pózniej, odbiór 7.lutego 2007. Ale to było poza sezonem... i suknia nie była sprowadzana. Odpowiedz Link
sto.krotka79 Re: Ile czekacie na zamówione suknie ślubne? 09.03.07, 13:17 Zamawiałam na początku lutego, przymiarka na początku kwietnia, a odbiór na początku maja. Rekordowo szybko.. chyba mam nieskomplikowaną suknię :) Odpowiedz Link
promyczek_k Salon Agora 06.03.07, 18:36 Zamawiałam suknię w połowie stycznia, pierwszą przymiarkę mam za tydzień. Czyli wychodzi dwa miesiące. Przy zamówieniu panie mówiły że ostatecznie będzie gotowa w cztery miesiące. Inne modele ponoć mogą być szybciej. Odpowiedz Link
bulinka_ek Pronovias - do 4 m-cy 14.03.07, 21:38 SUknię zmaówiłam w Nocie w styczniu br. Czas sprowadzania jej z za granicy to max 4 m-ce. Pierwsza przymiarka wyznaczona na 28.05. Ślub natomiast wypada niecały miesiąc później. Czas oczekiwania na suknie jest różny w różnych salonach. Najczęsciej jest uzależniony od tego czy suknie jest sprowadzana z zagranicy czy też szyta w Polsce. No i oczywiście od terminu ślubu. Jeśli chcesz kupić suknię w salonie, który zajmuje się także sprzedażą sukienek komunijnych, a ślub masz w czerwcu - lepiej wybrać się wcześniej - to gorące miesiące. Odpowiedz Link
inkageo Re: Pronovias - do 4 m-cy 14.03.07, 22:01 A mi się udało, też zamówiłam w Nocie z kolekcji Pronovias i suknia będzie w salonie po 5 tygodniach:) Szykowałam się na 4 miesiące a tu taka niespodzianka:) Po Świętach będę miała pierwszą przymiarkę (oficjalna w umowie dopiero pod koniec czerwca!). Odpowiedz Link
bulinka_ek Re: Pronovias - do 4 m-cy 14.03.07, 22:09 Model LIBRA. W rzeczywistości jest o wiele ładniejszy niż na zdjęciu. www.suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=libra&nr=1 Odpowiedz Link
mala831 Re: Ile czekacie na zamówione suknie ślubne? 25.03.07, 17:12 zamówiłam 23 marca. pierwsza przymiarka 30 lipca w Bellisimie Odpowiedz Link
diplomatica a ja swoja zalatwilam tak: 25.03.07, 19:36 lazilam po salonach i stronach internetowych ale nic mi sie nie podobalo i juz nudow weszlam na allegro i ZNALAZLAM od razu umowilam sie na przymiarke pojechalam na drugi dzien pasowala IDEALNIE (zero poprawek!) i od razu kupilam dokladnie taka jakiej szukalam !!! Odpowiedz Link