inkageo 23.05.07, 18:15 Hej,hej:) Teraz zadam słynne pytanie: zmienia się coś po ślubie?;););) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kartynka Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 23.05.07, 22:24 Medea chyba o nas zapomniala:-( Ech, zyje sobie teraz szczesliwa z mezem o nas bidulkach nie pamieta:) Jak tam Inka - wszystko idzie zgodnie z planem mam nadzieje? I umowe w koncu masz:-) Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 23.05.07, 23:38 Mam potwierdzenie rezerwacji i do końca miesięca mam przelać zaliczkę:) Rozdajemy i rozsyłamy zaproszenia. Największą partię nadaliśmy pocztą w czwartek i zero odzewu...:/ Nikt nie napisał, nie zadzwonił, nie wiem czy doszły.. Oczywiście wyobrażam sobie w jakich okolicznościach zaproszenia zaginęły na poczcie, najnowszy pomysł - zalała je wczorajsza nawałnica lub spłonęły po uderzeniu pioruna;) Odpowiedz Link
kartynka Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 25.05.07, 09:17 Czesc Inka:-) No to z hotelem wszystko gra! Super! Pewnie kamien spadl Ci z serca:_) O zaproszenia sie nie martw - jakos tak jest ze ludzie nie zawsze odpowiadaja od razu - ja mam slub za tydzien i co, jak przyjade do Polski to musze obdzwaniac i pytac czy przychodza!!!! Wierzyc sie nie chce - jakby mi laske robili:-( Niektorzy chyba nie rozumieja ile pracy w to idzie - to juz nawet nie o stracone pieniadze chodzi, ale o uisadzenie ludzi na wlasciwych miejscach. Ech, noz mi si ew kieszeni otwiera:-) Mam nadzieje, ze reszta Twoich przygotowan idzie zgodnie z planem jednak. Ja jestem juz gotowa na przyjazd. W sobote odbieram suknie i w droge:-) Nie moge sie doczekac! Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 25.05.07, 09:28 My niedługo musimy umówić się z księdzem na spisywanie protokołu i przyznam, że boję się jak diabli....:/ Mam trochę na sumieniu;) I być tu szczerym i mieć kłopoty, czy odpowiadać tak, żeby ich uniknąć.... Odpowiedz Link
kartynka Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 25.05.07, 09:53 To zalezy od ksiedza:-) Ale nie dziwie sie ze sie boisz - po opowiesciach z Forum tez bym sie bala. Jesli znasz ksiedza i wiesz ze jest tym 'normalnym' to po prostu powiedz jak jest:-) A jesli odwrotnie to po prostu owijaj wszystko w bawelne:-) Odpowiedz Link
medea11 Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 28.05.07, 12:16 Hej Dziewczyny, Nie zapomniałam o Was i strasznie się cieszę, że Wy mnie jeszcze pamiętacie :) Zagłądam tutaj oczywiście, ale znacznie rzadziej niż poprzednio. Po ślubie jest cudownie, choć muszę Wam powiedzieć, że chyba jakos na drugi dzień po weselu usiedliśmy...spokój, cisza, goście powyjeżdżali i ja wpadłam w panikę i mówie do mojego męża: "Boże starzejemy się, teraz nie mam co organizować, musze sobie znaleźć coś koniecznie" Nie mam pojecia skad ta panika sie wziela :)))) Ale dlugo nie trzeba bylo czekac i teraz wczytuje sie w forum "budowa i remont" i na gwałt organizuje remont domu moich rodzicow, gdzie wprowadzamy sie na pietro. Poszukuje wiec panów ktorzy stawiaja scianki z karton gipsu, robia gładzie tynkowe i kładą panele...no cóż jakoś wybieranie kiecki było przyjemniejsze, ale urządzanie gniazdka też niczego sobie :)) No i..staramy sie o dzidziusia, ale na razie z marnym skutkiem :(( Inko ciesze sie strasznie, że z hotelem sie wszystko wyjasnilo,a o zaproszenia i brak odzewu sie nie martw bo do nas wszyscy sie odzywali dopiero jak sie zblizala data potwierdzenia. Aaaaa kupilam kiecke na wesele :))) Niestety nie mam jej zdjecia, ale pewnie z wesela beda to na pewno wyśle. Odpowiedz Link
medea11 Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 12:17 halo, halo. jest tu ktoś? :) Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 12:44 Jestem, jestem ale pracuję:( Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 12:47 My też właśnie zaczynamy remont na piętrze w domu rodziców:) Mam już wszystko rozrysowane i poszukuję drzwi przesuwanych, które wjeżdżają w ściankę gipsową. Forum o dekoracji wnętrz trochę mnie rozczarowało.. Ślub i wesele lepsze:) Gdzie kupiłaś w końcu sukienkę? Odpowiedz Link
medea11 Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 13:08 No prosze:0 My tez myslimy o takich drzwiach, a jak duzo macie pokoi na górze? My ciągle nie wiemy czy wyburzać sciane czy tez zosyawic dwa oddzielne pokoje. Na gorze w sumie sa trzy + łazienka, ale ten trzeci to wystarczy tak w sam raz na garderobe...nawet nie wiem czy sie tam zmieszcze:))) a sukienke kupilam w H&M za cale 39 pln :)))) Jest naprawde fajna, kolor jest taki biskupi, ni to fiolet ni roz, a dodatki złote. Odpowiedz Link
medea11 Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 13:15 kolor tej kiecki jest dokladnie ten sam jak tej na zdjeciu :) www.kozaczek.pl/plotka.php?id=1764 Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 13:18 Remontem są objęte dwa, zostają jeszcze dwa - gościnny (nocuje w nim siostra jak przyjeżdża) i graciarnia rodziców;) My częściowo rozburzymy jedną ściankę i powstanie sypialnia połączona z garderobą (w garderobie zostanie też biurko na komputery, żeby nie klikać w sypialni i sofa. Będą dwa telewizory, żeby się nie kłócić, jeden w sypialni, a drugi w tej garderobie o wielu funkcjach;) Drzwi przesuwane są nam potrzebne żeby odgrodzić naszą część góry od reszty, dom jest akustyczny i wszystko słychać.. Czeka nas wyburzanie, montaż drzwi, rigipsów, klimatyzacji, cyklinowanie podłogi i jej malowanie... Przeraża mnie to! Ale cieszę się, że będę mieć w końcu 3 metrową szafę!:) Odpowiedz Link
medea11 Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 13:28 skad ja to znam!!! U nas tez dom jest akustyczny bardzo wiec pomyslelismy o wytlumieniu, kladzie sie takie korkowe chyba plyty i na to normalnie gips, podobnie mozna zrobic wytlumienie na podlodze i wlasnie sie za tym rozgladam. My mamy mniej miejsca ale tot ez rozwiazanie tymczasowe dopoki sie nie wybudujemy. Jeden pokoj chcemy zrobic dla gosci czyli kanapa, stolik na kawe, polki z ksiazkami i biurko z komputerem, sypialnia i garderoba. Telewizora nie bedziemy mieli ani jednego bo jakos malo ogladamy...choc moze namowie mojego meza bo mi sie dobrze oglada tv jak cwicze na rowerku :))) Urzadzanie wnetrza tez jest fajne, ale mam straszny metlik w glowie i kilka pomyslow kolorystycznych. Bardzo nam sie spodobala taka sofa do pokoju: topdesign.bydgoszcz.pl/oferta_garda.php Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 13:36 O kurcze, mamy dokładnie taką w salonie! Zaraz wkleję Ci fotkę jak wygląda po kilku latach, trzyma się dobrze:) Tylko wadą naszej jest to, że nie jest rozkładana, a czasem przydaje się awaryjne miejsce noclegowe... Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 13:42 img441.imageshack.us/my.php?image=dsc01007ye3.jpg Tylko wstydzę się strasznie tego starego stolika:) Nie możemy kupić nowego, bo te wszystkie z Ikei są za niskie, a my tu sobie czasem jemy przed TV.. Jak widzisz skóra z czasem się marszczy. Odpowiedz Link
medea11 Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 14:43 wow wyglada naprawde niezle. Wiem, ze w promocji kosztuje 2400 wiec moze sie o nia pokusimy. Mi sie meble z Ikeii bardzo podobaja, ale chyba nie odwaze sie tam kupic sofy...choc kto wie. Jade tam w przyszlym tygodniu pozamawiac troche mebli do biura to sie rozejrze. Ale masz racje ze forum wnetrzarskie nie jest takie fajne jak slubne:( Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 15:31 My wybraliśmy szafę w Ikei, z serii Pax (podobają mi się ich detale, wyposażenie szafy), Pax Stordal to ta z szybami ze szkła hartowanego, do tego sypialnia z serii Malm, a na resztę nie mam jeszcze pomysłu. W sypialni marzy mi się miękki dywan, gładki, w jakimś mocnym kolorze, taki w którym zapadają się stopy, rozłożony na całości pokoju (czyli chyba wykładzina nie dywan), tylko nie mogę się zdecydować na kolor... Obecnie nie mamy już ani jednego dywanu w domu, bo jestem alergiczką, ale chyba kupię, najwyżej będę kichać;) Odpowiedz Link
medea11 Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 15:50 a Wy już tak docelowo urządzacie ta górę? Tzn czy planujecie mieszkać cały czas z rodzicami? Koniecznie umiesc zdjecia jak juz bedzie urzadzone, moze powinnysmy stworzyc wlasne forum :)) np o tytule: "Młode mężatki się urządzją" :))) Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 16:00 Docelowo nie. Moja mama choruje, teraz ma chemioterapię w domu i wolę być na miejscu. Konkretnych planów też nie mamy.. Mam działkę budowlaną pod Brzegiem, ale nie jestem pewna czy chcę utknąć na prowincji;) Z drugiej strony Wrocław jest dużo, dużo droższy, a ja tu pracuję. We Wrocławiu geodetów i rzeczoznawców majątkowych jest wielu, więc większa konkurencja.. Wiesz czasem czuję się taka bezradna i nie mogę sobie miejsca znaleźć.. Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 16:01 A najlepsze jest to, że ja nie mam pojęcia jak zakłada się forum:) Umiem tylko zmienić nazwę tego;) Odpowiedz Link
medea11 Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 16:11 To jak założyłaś to?? :) Współczuję choroby mamy, dla mnie słowo chemioterapia już wywołuję dreszcze:( Dokładnie Cię rozumiem jeśli chodzi o rozterki mieszkaniowe. My tez bardzo długo zastanawialiśmy się co zrobić. Przez rok wynajmowaliśmy i dalej wynajmujemy piękne mieszkanko na Gaju we Wrocławiu. Wpierw chcieliśmy sobie kupić własne, ale powiem Ci, że życie w mieszkaniu jesli wychowywało się w domku jest naprawde męczące. W końcu stwierdziłam, że tak naprawde oddycham tylko jak jestem u rodziców i właśnie po tym wpadliśmy na pomysł żeby się tam wybudować. Chcieliśmy to zacząć jak najszybciej, ale okazało się, że przeceniliśmy nasze mozliwości i na razie wyremontujemy góre a za rok, może dwa zaczniemy już na spokojnie budowę. Miasto ma swoje niezaprzeczalne zalety, tymbardziej Wrocław, jednak my mamy szczęście, że domek rodziców jest blisko od centrum a stoi w samym parku. W ścisłym centrum bym się jednak nie zdecydowała mieszkać. Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 16:20 A ja tego forum nie założyłam! Założyła je Isztarek i wkrótce zaskoczyła mnie mailem, w którym zaproponowała przejęcie forum. Kliknęłam tylko link "akceptuj" i już zostałam:) Nie wiem dlaczego wybrała mnie, nigdy nawet nie rozmawiałyśmy:) Chyba przypadkiem:) Ja mam ten sam problem, wychowywałam się w dużym mieszkaniu w kamienicy, a od podstawówki w domku z ogródkiem, później 5 lat na studiach mieszkałam na Oficerskiej w maleńkim mieszkanku na 6-tym piętrze, w sąsiedztwie dyspozytorni karetek i przedszkola (nie wiem co gorsze) i nie za bardzo ciągnie mnie do małego mieszkania (narzeczony ma w Brzegu udziały w mieszkanku po dziadkach i moglibyśmy resztę wykupić od jego brata). Ta willa w centrum Wrocławia to coś dla mnie;);););) Odpowiedz Link
medea11 Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 16:35 Brzeg w sumie jest całkiem blisko od Wrocławia, więc ja bym się nad tym zastanowiła na Twoim miejscu...choć rozumiem, że chcesz być blisko mamy. Ja z tego samego powodu chce mieszkać przy rodzicach, bo jestem jedynaczką i kiedy rodzice będa starsi i nawet już teraz potrzebują naszej pomocy...zresztą co tu dużo mówić jak przyjdą na świat dzieci to dla nas tez to będzie wygodne. Ja Ci chyba dzisiaj sporo naprzeszkadzałam w pracy ?:( PS. Swoja droga ciekawe co się stało z isztarek? Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 16:42 Kończę pracę bo niedługo jedziemy z zaproszeniem do ojca chrzestnego narzeczonego. Nie będzie raczej miło, ostatnio nie podobało mu się, że przyjęcie nie jest w Brzegu, a przy kolejnym spotkaniu komentował, że organizowanie wesela, to strata pieniędzy... No cóż...nie jego pieniądze...;) Isztarek pisała, że zmienia pracę i nie będzie miała dostępu do internetu, chyba też przełożyli ślub. Szczegółów nie znam... Wieczorem poszukam zdjęć naszej kuchni po remoncie. Oczywiście teraz już wszystko zrobilibyśmy inaczej... Jest cała biała:) Odpowiedz Link
medea11 Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 16:46 to czekam z niecierpliwościa...i powodzenia z chrzestnym - grunt to się nie przejmowac, bo i tak się wszystkim nie dogodzi:) Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 16:56 Znalazłam fotki:) Ten niebieski pasek pod sufitem to niewypał, ale od roku nie chce nam się zamalować;) Wydawało mi się, że kuchnia jest całkiem nowoczesna, ale odwiedziła nas znajoma Angielka i mówi "wow, lata 70-te super, przypomina mi kuchnię mojej mamy". Ale się zdziwiłam;) U nas kuchnie w latach 70-tych wyglądały troszkę inaczej;););) img502.imageshack.us/my.php?image=dsc00993ed9.jpg img126.imageshack.us/my.php?image=dsc01018jf1.jpg Odpowiedz Link
medea11 Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 17:05 ale sie usmiałam z tymi latami 70-tymi :)) Kuchnia bardzo łądna i jak sie przyjrzałam bliżej to chyb atez bardzo funkcjobalna. Wy ta kuchnię macie oddzielną od rodziców? Swoja droga...jak mi sie marzy miec taki porzadek w kuchni...przy moim mężu to raczej niemożliwe:) Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 17:18 Kuchnia wspólna, na dole. Nie jest często używana bo mama nie ma siły gotować, a ja nie mam czasu;) Bo siedzę na forum;) Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 17:01 Wykończę Cię dzisiaj:) Ale jak już jesteś to muszę to wykorzystać;););) Zrobiłam kiedyś w Ikei zdjęcie naszej szafy (ale ta ma 2 metry) i łóżka: img502.imageshack.us/my.php?image=dsc07335fj7.jpg Odpowiedz Link
medea11 Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 17:21 jeszcze powiedz ze macie takie cudo do jedzenia śniadan w łóżku to wymieknę :))) Spoko obiecuję tu bywac częściej a teraz zmykam bo idziemy ze znajomymi do kina niebawem. :) Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 29.05.07, 17:29 Wiesz, ja tak piszę "nasze" łóżko, ale jeszcze go nie kupiliśmy:) Po ten stolik do łóżka będziemy musieli jechać do Katowic bo z Wrocławia go wycofali. Są teraz tylko w największych sklepach. Ale mama leczy się w Krakowie, więc po drodze zajedziemy do Ikei:) Mi najbardziej podoba się ta szafka za łóżkiem. Ona wyjeżdża i chowa się. Jak bałaganu nie widać to mogę spokojnie zasnąć;) img252.imageshack.us/my.php?image=dsc07337ps0.jpg Odpowiedz Link
abkasia witam dziewczynki:)) 30.05.07, 09:43 widze ze sie aktywnie remontujecie, tzn wasze domki:) ja remontu nie robie choc jeszcze pare rzeczy w mieszkanku zostalo do zrobienia, ale my mieszkamy juz 4 lata:) ale wiecie co siedze w domu w chorobie....nie zgadnienie co mnie dopadlo....OSPA WIETRZNA!!!!!!!!!!!a ja myslalam ze juz mnie ta choroba nie dopadnie. wlasnie sie zaczela i mam nadz ze nie wysypie mnie mocno!!! trzymajcie kciuki.narazie na buzi mam 5 krostk...i oby wiecej nie bylo!!!! Odpowiedz Link
inkageo Re: witam dziewczynki:)) 30.05.07, 09:59 Ajjjjjj... Pożytek z choroby tylko taki, że masz czas i do nas zajrzałaś:) To napiszę Wam dowcip, uwaga;) - Co to jest szczyt wszystkiego? - Zagłosować na PIS i wyjechać na 4 lata do Anglii:):):) Odpowiedz Link
abkasia Re: witam dziewczynki:)) 30.05.07, 10:04 A co to jest szczyt idiotyzmu?????????????? zaglosowac na PIS i zostac w kraju!!!! Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 30.05.07, 11:24 Hej Abkasiu miło Cie tu widzieć. Inka ma rację, że pożytek z tej choroby jest taki że do nas zajrzałaś. Swoją drogą dobrze, że na to chorujesz jak nie jesteś w ciży. Ja ostatnio dostałam zapalenia cewki moczowej i lekarze bali się mi cokolwiek przepisać bo nie było wiadomo czy przypadkiem nie byłam w ciąży. Jak uslyszalam: "No cóż musi się pani przemeczyc" to myslalam ze udusze ta lekarke. Inko ja nawet nie wiedzialam, ze te łóżka mają takie fajne chowane półki to super rozwiazanie. Zastanawiam się tylko czy łóżka z Ikeii są trwałe, bo to które mamy w naszym wynajętym mieszkaniu właśnie tydzień temu się rozwaliło...złamało dokładniej rzecz biorąc...a nie przypuszczam, że wyczynialiśmy na nim coś innego do czego łóżka są przeznaczone ;) Odpowiedz Link
inkageo Re: witam dziewczynki:)) 30.05.07, 11:35 Hej:) Ja mam od 5 czy 6 lat rozkładaną sofę Bedding i jest bardzo porządna:) Trzeba do łóżka wybrać te mocne, droższe podkłady i myślę, że będzie ok:) Bardzo podobają mi się też materace z Ikei, wybraliśmy już taki ze sprężynami ukrytymi w kieszeniach. Sprężyny są niezależne i jak jedna osoba się wierci to druga część materaca nie ma prawa się ruszać;) Sprężyny są niezależne. Pytałam o gwarancję i jest dosyć długa, ale nie pamiętam już dokładnie na co ile lat. A wracając do wczorajszej wizyty u wujka mojego M... Oczywiście zapytał nas kto to robi wesela w dzisiejszych czasach i sam sobie odpowiedział, że widocznie mamy za dużo pieniędzy:):):):) Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 30.05.07, 12:59 Rany...co za wujek!!! Ja pamietam komentarze swojej rodziny...zreszta powiem Ci ze do dnia dzisiejszego nie uslyszalam od nich ze np ładnie wyglądaliśmy...to jest chyba jakaś zawiść. W każdym bądź razie podziwiam Cię, że zachowałaś spokój, bo ja nie wiem czy bym mu nie wypaliła odpowiednio. Odpowiedz Link
abkasia Re: witam dziewczynki:)) 30.05.07, 13:20 no Hej!!wiesz z ta ospa to sie ciesze ze teraz i ze nie jestem w ciazy:)zawsze wiedzialam ze kiedys mnie to paskudzwo dopadnie...Widze ze sie staracie o dzidzisia:))))) to super. my musimy poczekac do stycznia z roznych waznych przyczyn, ale potem to juz zadnych wymowek nie bedzie:) Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 30.05.07, 13:48 ja sie wczoraj załamałam jak mi pani ginekolog powiedziala ze te starania to moga potrwac nawet 2 lata...dobrze ze chociaz sa przyjemne :)) Ja i tak juz mam mała obsesję i gdzie nie chodzę to widze same kobiety w ciązy :) Odpowiedz Link
abkasia Re: witam dziewczynki:)) 30.05.07, 16:54 ale dlaczego 2 lata?????eee napewno przy nastepnym razie wam sie uda;)))))straszna pesymistka jest twoja gin, a tak a propo do kogo chodzisz?? ech ja tez widze same kobiety w ciazy... A robilas podstawowe badania ?? ( przeciwciala przeciwrozyczkowe, gr krwi, itd) ja dostalam skierowanie juz w lutym, al ejakos nie mialam jeszcze czasu ich robic. a poza tym do stycznia to sie jeszcze moze troche zmienic...chcialam sie np zaszczepic na ospe, a tu prosze sama sie zjawila;)) Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 30.05.07, 18:43 To był przypadkowy lekarz, bo musialam sie szybko do kogos umowic,a chodze regularnie do Corfamedu i bardzo sobie chwale doktor Kotkowską. Badania podstawowe zalecilami juz na poczatku kiedy wspomnialam o dziecku, wiec grupa krwi, toksoplazmoza i rozyczka sa juz zalatwione...zdaje sie, że kilka innych jeszcze tez. Ja jestem optymistka i tez mysle, ze niedlugo nam się uda:)) Jak sie czujesz? Pamiętam, że ta ospa doprowadzała mnie do szału jak ją miałam. Swoja drogą dziewczyny my jako Wrocławianki (Inka prawie:) powinnyśmy się kiedyś spotkać zamiast klikać na forum...choć to klikanie to też frajda:) Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 30.05.07, 19:27 Toco czekamy az Abkasia się wyleczy (o ile chce sie dolaczyc, a mam nadzieje, ze chce:) i ustalamy termin? Odpowiedz Link
abkasia Re: witam dziewczynki:)) 30.05.07, 19:52 hahaha pewnie... jak sie tylko pozbede tego ch..........swedzenia to sie pisze...:) chyba ze ktoras nie chorowala a ma ochote:)))hihii tak sobie pomyslalam jak to dobrze ze mnie nikt ogladac nie musi..gdyby np w czasie slubu cos takiego wyskoczylo...brrrrrrrrr ratujcie bo swedzi.......:(( Odpowiedz Link
abkasia Re: witam dziewczynki:)) 30.05.07, 19:55 a i jeszcze jedno, widzialam ze na ogolnym forum tez bylo planowane spotkenie, ale w wiekszym gronie....na takie to sie chyba nie pisze...ale takie w malutkim to bardzo chetnie;) Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 30.05.07, 22:41 no to super :)) Ja już się nie mogę doczekać tego spotkania. Nastepny tydzień mam wyrwany z życia bo organizuję konferencję prasową dla naszej firmy, a w dodatku zmieniamy siedzibę więc jest straszne zamieszanie, ale później jestem już w miarę wolna. Za to 5 lipca jedziemy na wakację i pochwalę się Wam hotelem: www.hotel-lubicz.pl/index.php?lan=pl&s=galeria Po zeszłorocznych wakacjach na Krecie stwierdziliśmy, że nie ma to jak polskie morze, polskie pyszne smaożone rybki i gofry z bitą śmietaną :))) Odpowiedz Link
inkageo Re: witam dziewczynki:)) 30.05.07, 23:28 Ale pięknie:) I ineternet w cenie pokoju;););) Odpowiedz Link
inkageo Re: witam dziewczynki:)) 30.05.07, 23:30 Zmieniacie siedzibę? Może do Arkad się wprowadzacie? Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 31.05.07, 07:52 Rozważaliśmy Arkady, ale w końcu przenosimy się prawie do samego rynku. Bardzo mnie to cieszy, bo zawsze to wszedzie bliżej...tylko założę się, żebędę wydawać więcej kasy na ciuchy mając te wszystkie sklepy pod nosem :)) Ciesze sie, że hotel się podoba. Ja już nie moge się doczekać wyjazdu :) Odpowiedz Link
inkageo Re: witam dziewczynki:)) 31.05.07, 09:13 Chętnie wybralibyśmy się na weekend do tego hotelu, ale trochę daleko.. Na tydzień to już duży wydatek przed ślubem i remontem...:( Ale za to w Brzegu prawie na nic nie wydaję pieniędzy, jest tylko jeden sklep warty odwiedzenia - obuwniczy. Wybierają wszystkie najfajniejsze modele z Venezi, Gino Rossi i mniej znanych firm, a ponieważ zbyt na drogie buty w Brzegu mały, to później wszystkie są przecenione:) Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 31.05.07, 09:40 To masz super. że nie wydajesz sporo. Ja mam chyba tutaj za dużo pokus, a jakby tego było mało to jeszcze namówiłam mojego męża na zakupy w Katowicach za tydzień, bo będziemy tam przejazdem...całe szczęście, że on jakoś znosi te moje wycieczki po sklepach:) Odpowiedz Link
abkasia Re: witam dziewczynki:)) 31.05.07, 10:02 sliczne te pokoje...alez wam fajnie...my niestety nie jedziemy nigdzie na wakacje..:((((no chyba ze do moich rodzicow na wschod:))))) ale to ja sie tez pochwale...w grudniu jedziemy na Mauritius na miesiac:)))))trzeba wkoncu odwiedzic rodzinna wyspe meza;)))))))) www.mauritius.net/index.php Odpowiedz Link
inkageo Re: witam dziewczynki:)) 31.05.07, 10:12 Wow:):):) Super:) I to na cały miesiąc! Odpowiedz Link
abkasia Re: witam dziewczynki:)) 31.05.07, 10:25 no tez sie ciesze..:)) dziewczyny czym sie smarowac w czasie tej ospy??????????swedzi mnie tak strasznie ze chyba zaraz sobie jakas krzywde zrobie..........cala noc nie spalam.......pudrow plynnych nie uzywam bo ponoc moga byc po nich blizny.........................RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
inkageo Re: witam dziewczynki:)) 31.05.07, 10:54 Byłam bardzo mała jak miałam ospę, czymś białym się smarowałam i śladów nie mam. Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 31.05.07, 12:43 Ja też pamietam jak mama mi ciągle podsuwała coś białego do smarowania i krzyczała żebym nie drapała bo zostaną blizny. Nie wiem co to była za maść, ale lekarz powinien wiedzieć, coś Ci przepisał? Super, że wybieracie się tam na cały miesiąc...tam pewnie jest jak w bajce:) Ehhh miesięczny urlop...mogę sobie tylko pomarzyć. My z mezem pracujemy razem i nie ma szans zeby moglo nas nie byc jednoczesnie miesiac czasu:( Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 02.06.07, 18:13 Abkasiu jak zdrówko? Szczerze mówiąc nawet nie pamiętam jak długo się na to choruje. Odpowiedz Link
abkasia Re: witam dziewczynki:)) 02.06.07, 20:13 hej:)) jak milo ze pytasz....juz jest lepiej, pecherzyki przysychaja, wiec juz nie swedzi i nie boli...:))))troche jeszcze jestem oslabiona, ale juz widze swiatelko w tunelu:)))))))tylko sie mi juz siedzenie w domu nudzi. a to jeszcze min3 dni siedzenia i ogladania swiata przez szybe, a co u was???? pozdrawiam:))))))dziewczyny z wrocka:) Odpowiedz Link
inkageo Re: witam dziewczynki:)) 02.06.07, 20:23 Trzy dni szybko przelecą!:) Ja dzisiaj pomstuję na pocztę. Ponad dwa tygodnie temu wysłaliśmy zaproszenia i jeszcze nie wszystkie doszły.. Do Legnicy doszły dopiero wczoraj.. To jest skandal! Szybko dotarły tylko za granicę.. Koleżanka z Lubina dostała dopiero przed wczoraj.. Nie wiem co się dzieje.. Boję się, że gdzieś poginą.. Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 02.06.07, 21:23 Nie poginą, ale daj im jeszcze kilak dni...w końcu to Poczta Polska więc nie wymagałam bym za wiele. A ja dzisiaj padam ze zmęczenia. Wczoraj przeprowadziliśmy firmę i przez ostatnie dwa dni pracowaliśmy po 14 godzin na dobę, bo trzeba było wszystko dopilnować: firmę przeprowadzkową, firmę meblową, itp. Jestem za to przerażona bo dotarło do mnie ilu rzeczy w nowej siedzibie jeszcze nie mamy i wycieczka do Ikeii jutro rano murowana. Za to firma wygląda cudnie, powiem Wam, że jestem dumna ze udało mi się tak ładnie podobierać kolorystykę..tylko swój pokój spieprzyłam :(( Zapomniałam, że tam jest czerwony dywan i kazałam sobie pomalowac jedną ściane na czerwona...chyba się tam wścieknę :(( No nic najwyżej ją niedługo przemaluję. W tym i następnym tygodniu czeka mnie mnóstwo zakupów do firmy i nawet nie wiemkiedy zabierzemy się za urządzanie naszego piętra :(( Odpowiedz Link
abkasia Re: witam dziewczynki:)) 02.06.07, 23:30 to ta firma w ktorej pracujesz to nalezy do was?? tak piszesz o przeprowadzce, wyborze kolorow, jesli tak to fajnie wam.... ja narazie pracuje u kogos, ale tez ostatnio mielismy przeprowadzke i szczerze ci wspolczuje....wiadomo, szefostwo poddenerwowane, terminy gonia, pelno zobowiazan.....tragedia. U nas atmosfera napieta byla juz miesiac przed przeprowadzka i do tej pory trwa.....a juz od przeprowadzki prawie miesiac. Ale prawie juz dochodzimy do ladu.:))))) Odpowiedz Link
abkasia Re: witam dziewczynki:)) 02.06.07, 23:40 Inko nie chce CIE straszyc, ale czesc naszych zaproszen ktore wysylalismy na Mauritius nie dotarla niestety.... wyslalismy tam dwie koperty takie wieksze w ktorych bylo po ok 7 zaproszen i jedna nie dotarla wcale:((((((((Ale to nie bylo na terenie Polski.....NIe martw sie Twoje na 100% dojda.. Ach i mam jeszcze 1 prosbe... Inka pokaz sie w swojej sukni, widzialam ja w wizytowce, jest piekna...:) ciekawa jestem jak wyglada na Tobie..:)) Chyba musimy sobie jakies forum nowe dyskusyjne zalozyc....bo tak o firmach , chorobach i dzieciach to na slubnym to tak nie bardzo....:))))))) Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 03.06.07, 09:34 Można by sie przenieść na młode mężatki, ale tam wieje taką deprechą, że aż się odechciewa. A co do firmy to nie jest nasza, ale po części my ją założyliśmy - to trochę skomplikowane. W każdym bądź razie mój mąż jest jej dyrektorem a ja zajmuję się biurem więc traktujemy ją jak swoją i za wszystko odpowiadamy. Ja też myślę, że minie pewnie miesiąc nim wszystko urządzimy tak jakbym chciała. Odpowiedz Link
inkageo Re: witam dziewczynki:)) 03.06.07, 10:35 Dziewczyny wysyłam Wam na gazetowe maile link do fotek z przymiarki:) Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 03.06.07, 10:43 Dzięki ja już widziałam jak umieszczałaś na forum i uważam, że mało kto wygląda tak ładnie w sukni ślubnej. Szcze mówiąc oglądam te zdjęcia z przymiarek forumowiczek i na palcach u jednej dłoni mogę policzyć te które mi się podobają. Inko wyglądasz w niej świetnie na przymiarce, a jak jeszcze dojdą dodatki to będzie bosko :)) Nie mogę się doczekać zdjęć z Twojego ślubu:) Odpowiedz Link
inkageo Re: witam dziewczynki:)) 03.06.07, 10:53 Dziękuję za miłe słowa:):) Chciałabym mieć tak piękne zdjęcia jak Wasze...:) Oj nie wiem czy mój fotograf podoła. Gdybym wcześniej były Wasze śluby to na pewno starałabym się o tych samych fotografów...! Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 03.06.07, 12:12 To może chociaż częściowo uda Ci się mieć tych fotografów? Moja koleżanka np. ma z nimi tylko plener, bo na ślub już mieli zarezerwowany termin. Odpowiedz Link
abkasia Re: witam dziewczynki:)) 03.06.07, 12:21 suknia naprawde piekna, i na Tobie wyglada cudnie:)) tak szczerze mowiac to wiekszosc sukni wyglada pieknie tylko na zdjeciach z gazet, a w rzyczywistosci to jakos juz mniej powalaja na kolana...ale ty w swojej wygladasz naprawde sliczne. Mama wrazenie ze bedzie Ci w niej bardzo wygodnie. Czy planujesz do niej welon? mi jakos pasuje do neij kwiat we wlosach, ano jest taka delikatna... choc z tym welonemtez jest bardzo ladnie. ale jesli welon to mam nadz ze taki dlugasny bedzie;)( mailam taki sam bez wykonczenia taki surowy. Byl oczywiscie krotszy) A mozesz sie jak mowi medea tylko na plener zdecydowac, ale mysle ze twoj fotograf napewno da rade:)) Odpowiedz Link
inkageo Re: witam dziewczynki:)) 03.06.07, 14:07 Chcę założyć długi surowy welon do kościoła, a w miejscu jego wpięcia we włosy dać kwiat (zielonego storczyka), zobaczymy co z tego wyjdzie:) Po mszy chyba zdejmę welon. Jeżeli chodzi o fotografów to mam już dwóch.. Kajetan Mazur będzie nam robił zdjęcia reportażowe, a w tygodniu mamy plener z Pośpiesznymi. Wyszło tak dziwnie bo Pośpieszni mieli już zajęty nasz termin, więc zdecydowaliśmy się na plener u nich, a na reportaż polecili nam właśnie Kajetana. Zaraz idziemy umówić się z księdzem na spisanie protokołu, nie wiem czemu się denerwuję....:( Te formalności są chyba najgorsze.. Odpowiedz Link
abkasia Re: witam dziewczynki:)) 03.06.07, 14:11 aa to nie masz co martwic:) ani robia swietne zdj:) MY CHCIElismy Kajetana ale nei mial terminow, a pospieszni robia piekne zdjecia:)))) mozesz spac spokojnie:)))) Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 03.06.07, 17:50 Dokładnie, widziałam zdjęcia Pospiesznych i sa rewelacyjne więc spałabym na Twoim miejscu spokojnie :))To co dziewczyny kiedy się spotykamy? Abkasia już wraca do zdrowia wię może by wybrać jakiś termin i miejsce? Odpowiedz Link
inkageo Re: witam dziewczynki:)) 03.06.07, 19:20 Czekam na propozycje:) W przyszłą sobotę wybieram się na ślub kolegi, więc nie mogę..:( Mamy jeszcze też sporo zaproszeń do wręczenia, ale nie możemy się zmobilizować.. Ale dzisiaj nieprzyjemny dzień.. Senny, nic mi się nie chce.. Cały tydzień czekam na niedzielę, a w niedzielę mam zły humor;) Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 03.06.07, 19:24 To może spotkajmy się w środku tygodnia w któryś dzień po 17, co Wy na to? Ja mam też już weekendy pozajmowane i z sobotami to cieżko, ale w tygodniu jakoś się czas wykroi :) Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 03.06.07, 20:40 To proponuję 12 czerwca o godzinie 17:30 gdzieś w rynku... Odpowiedz Link
inkageo Re: witam dziewczynki:)) 03.06.07, 21:05 Kurcze, wstępnie umówiliśmy się z księdzem na spisanie protokołu na 12, ale mamy jeszcze dzwonić po Bożym Ciele i potwierdzić datę, bo ksiądz nie był pewny czy jest wolny tego dnia. Odpowiedz Link
abkasia Re: witam dziewczynki:)) 03.06.07, 21:18 mi chyba odpowiada:) juz powinnam wygladac jak czlowiek....hihihihiihi choc fiolety ciagle w modzie....:))) jeli chodzi o mnie to wstepnie mozemy sie umowic:) mozemy sie tez na gg kontaktowac:) ja swoje moge przeslac na maila jak cos:) Odpowiedz Link
medea11 Re: witam dziewczynki:)) 03.06.07, 22:22 No to umówmy się wstępnie na 12.06, a jak Inka będzie miała spotkanie z księdzem to jakoś to przełożymy :) Super -ja już się nie mogę doczekać:) Odpowiedz Link
medea11 O mój Boże!!!!! 05.06.07, 14:49 Dziewczyny zrobiłam dzisiaj test ciążowy...dwie kreski!!!!!!!! Cały dzien mi się ręce trzęsą :))) Odpowiedz Link
inkageo Re: O mój Boże!!!!! 05.06.07, 15:11 Ale ekspresowe tempo!!!! Aż sama się cieszę:):):):):):) Odpowiedz Link
medea11 Re: O mój Boże!!!!! 05.06.07, 18:45 Przyspieszyc i pozmieniac, zaplanowac jakies miejsce dla dzidziusia... Inko nawet nie wiesz jakie to niesamowite uczucie. Jak zobaczylam te dwie kreski to nie moglam uwierzyc :)) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 05.06.07, 19:20 O jeju jak sie ciesze!!!!!!!!!!!!!!!! strasznie Ci gratuluje.....strasznie sie ciesze....( choc tak w duchu myslalam ze poczekacie na nas do stycznia..)az mi sie lezka w oku zakrecila..... Gratuluje.....i dbaj teraz o siebie i fasolke .... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 05.06.07, 19:24 Ale Ci zazdroszcze..................ale fajnie zakladaj watek na Fotoforu na brzuszkach ciazowych...bede kibicowac:)))))no to lutowy dzidzius bedzie:)))) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 05.06.07, 19:28 A mezus sie cieszy pewnie strasznie:))))juz wie? a my musimy czekac jeszcze do tego cholernego stycznia a twoj brzusio bedzie sobie w tym czasie pieknie rosl.....ale sie rozmarzylam.......... Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 05.06.07, 22:37 Dzięki za gratulacje!!! Mężus jest cały szczęśliwy, a moi rodzice mówią już do siebie per babciu i dziadku :))))) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 06.06.07, 11:16 jak sie dzis czuje mloda mamusia??pozdrowionka Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 06.06.07, 12:52 Czuje sie dobrze, choc nadal jestem zszkowana :) Lepiej sie poczuje w nastepny piatek po wizycie u lekarza jak sie dowiem ze wszystko w porzadku i bede juz wiedziala co i jak. To naprawde niesamowote uczucie :)) A Ty Abkasiu mysle ze bedziesz super mamą :))) widać, że już sie nie możesz doczekac :) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 06.06.07, 13:20 mam nadz.:)))))a sluchaj robilas te wszystkie bad? na toxoplazmoze, przeciwciala przeciwrozyczkowe, itd.....mi je lekarz zlecil, ale skoro mamy sie o dzidziusia starac od stycznie, moze grudnia to pomyslalam ze zrobie je gdzies w listopadzie bo do tego czasu moze sie jeszcze wiele zmienic....np z moja ospa...a chcialam sie szczepic.... Jestem pewna ze lekarz powie ze wszystko w porzadku, bo niby dlaczego mialoby byc inaczej:))a jedna lekarka Ci mowila, ze to moze potrwac 2 lata....hihiih Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 06.06.07, 17:12 no dokladnie teraz jak sobie pomysle, ze juz widzialam ta frustracje po dwoch latach starania to mi sie chce smiac :) A badania zrobilam na samym poczatku jak juz powiedzialam swojej lekarce ze planujemy dzidziusia i juz od kilku miesiecy lykalam kwas foliowy :) Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 07.06.07, 23:14 Hej dziewczyny! Co słychać?:) Abkasia zdrowa? Medea przeszczęśliwa? Wstyd się przyznać, bo święto dzisiaj wielkie, ale cały dzień szykowaliśmy się do remontu. Wynosiliśmy meble i rupiecie na strych...ledwo żyję... Pierwszy pokój prawie pusty... Rozrysowaliśmy na podłodze meble w sypialni i okazuje się, że łóżko zajmie cały pokój.. Będziemy się do niego przeciskać wzdłuż ścian... Ach te dzieła architektury z lat 80-tych... Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 08.06.07, 09:00 Hej, My planujemy wynoszenie mebli na nastepna sobote, bo musimy posciagac posiłki w postaci naszych kolegow. Teraz koncepcja remontu nabrala oczywiscie innego znaczenia, bo w sypialni zamiast tylko lozka i polek z ksiazkami jak myslelismy pierwotnie trzeba postawic lożeczko, przewijak i pewnie jeszcze wiele innych sprzetow, o ktorych teraz nie mam zielonego pojecia :)) Czekam z niecierpliwoscia na wizyte u lekarza za tydzien, bo chce miec pewnosc ze z dzidzią wszystko w porządku. Spotykamy się we wtorek? Inko cos juz wiesz czy bedziesz wtedy wolna? Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 08.06.07, 12:15 Hej:) Jeszcze nie dzwoniłam do księdza, kancelaria jest czynna popołudniu. Pędzę zaraz do Ikei, zobaczyć czy coś z naszej listy nie jest objęte wyprzedażą:) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 08.06.07, 13:55 To ciekawe czy sie nie widziałysmy bo ja właśnie wróziłam z Ikeii. Faktycznie promocji wiele ale szkoda, że trwają tylko jeden dzień:(( Udało Ci się coś kupić? Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 08.06.07, 19:18 O rrraaaannnyyyy, dopiero wróciliśmy i to cudem;) Nie mogliśmy się zapakować do naszego małego Ka... Kupiliśmy te wysuwane półki za łóżko, dwa krzesła i jedno siedzisko do starego, roletę bambusową i wiele drobiazgów. Największa paczka wystawała nam metr z bagażnika i jechaliśmy 40 km/h.. W tym ukropie godzinę pakowaliśmy się do auta i już mieliśmy dzwonić po tatę, ale po odsunięciu foteli maksymalnie do przodu, jakoś się udało:) Maciek miał kierownicę między nogami, a nos na szybie;) Nikt już nie odbiera telefonu w kancelarii parafialnej, ale jestem zadowolona z zakupów:) Ta półka za łóżko była przeceniona z 450 zł na 149!! I to nie jest egzemplarz z ekspozycji, ale normalny z magazynu:) Biorę się za odpakowywanie:) Ktoś nam sprzątnął sprzed nosa fajną sofę... Była przeceniona z 1500 zł na 990.. Za długo się zastanawialiśmy... Ale chaotycznie piszę... Muszę odpocząć:) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 08.06.07, 20:04 Niestety dla nas bylo za wczesnie jeszcze na zakupy wiec tylko poogladalismy. Za to teraz jestem zalamana bo znajoma mojej mamy,ktora niedawno rodzila powiedziala ze w ciazy nie powinnam farbowac wlosow i stosowac balsamow brazujacych!!!! Ja jestem biala jak maka i bez tych balsamow wygladam tragicznie :((( W dodatku kupialam sobie ksiazke o ciąży i jak poczytałam i poogladalam zdjecia z porodow to mi sie słabo robi...że o róznych komplikacjach już nie wspomne :((( Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 08.06.07, 20:50 Bardzo przeżywałam ciążę i poród przyjaciółki, ona też bała się nie na żarty.. Jej poród trwał 30 minut + dojazd do szpitala:) Też tak chcę;) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 08.06.07, 21:13 Czesc kobitki:))))) My w ikea nie bylismy....:)ale tez blakalismy sie po sklepach i tez jestem padnieta....ale kupilam sukieneczke:)))) Madea- wlosy mozna malowac, tylko farbami bez amoniaku, szmponami koloryzujacymi, opalac tez sie mozna na sloneczku, tylko nie za dlugo i nie w poludnie, jakbys posiedziela po 15 min dziennie to nic sie nie stanie:) a ty sie w wit D wzbogacisz....chodzi o to zeby sie zbytnio nie przegrzewac....wiec nie masz sie co martwic:)))) bedziesz sliczna mamusia.... ale mi sie podobaja takie sliczne zadbane kobitki z brzuszkami.... ja juz jak sobie ciuchy kupuje to sie zastanawiam czy jak bede miala brzuszek to sie nadadza..... madea i jeszcze jedno. radze Ci omijac w ksiazce wszystkie rozdzialy pod tytulem, komplikacje, problemy, itp na 10000% bedzie dobrze...a jak ja mowie to tak bedzie...wiesz mnie to czarownica nazywaja.....mam zdolnosci do przepowiadania przyszlosci;))))) A tak powaznie to jestem pewna ze bedzie ok::) J tez sie nie moge opalac.......i wyje z tego powodu strasznie.....ja tak kocham sloneczko.Martwie sie ze pewnie kilka bliz po tej ospie to chyba bede miala:((((na szczescie nie na twarzy.... Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 08.06.07, 22:32 Dzieki dziewczyny, Wlaśnie przeszłam tu chyba jakis kryzys. Plakalam jak glupia, a moj maz caly czas mnie przytulal i mowil do mojego brzuszka... Wyglada na to, ze ja jednak nie bede tak zadbana jak te wszystkie dziewczyny, bo slonca musze unikac jak tylko sie da - zalecenie dermatologa od lat i dlatego uzaleznilam sie od tych balsamow. Na zdjeciach ze slubu bylam juz wymalowana wszystkimi tymi mazidłami a i tak wygladam blado wiec mozecie sobie wyobrazic jak wygladam naturalnie. Na dodatek za 2 tyg mielismy isc na wesele znajomych, ale taka biala przeciez nie pojde... Abkasiu masz racje ja chyba przestane czytac to wszystko, bo to mnie tylko wprawia w jakas depresje, naczytalam sie juz o jakis kleszczach przy porodach, nacinaniach...brrrr:((( Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 08.06.07, 23:25 ach te hormony. ale widzisz jakiego masz cudownego meza...:))) A co do opalania to ponoc opalenizna jest teraz niemodna....ale jesli nie mozesz wytrzymac bez lekkiego koloru to moze roz jakis taki brazujacy na kosci policzkowe lub rozowy. na jasnej cerze bardzo ladnie wygladaja roze. a wlasciwie to czemu musisz unikac slonca?? napewno bedziesz sliczna brzuchata kobitka;)) teraz kleszczowych porodow juz sie wlasciwe nie wykonuje:)))) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 09.06.07, 09:51 Nie mogę się opalać bo ja mam ciało w znamionach i nawet przymierzałam się do usunięcia kilku nim się dowiedziałam o ciązy. Wiesz z twarzą do pół biedy bo malowac się póki co mi wolno, ale ja mam przerażliwie białe nogi...aż wyglądają niezdrowo:((( W takie upały przyjdzie mi chodzić w długich spodniach...albo już nie wiem co :((( Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 10.06.07, 19:30 mmmmm no to rzeczywiscie nieciekawie...ale jak chodzisz to nogi Ci sie troche opala...ja jak chodze po dworze to mam czarne nogi( szybko sie opalaja), a stopy wrecz jak brudne....Ale moze jakbys sie na duzy filtr troche nogi wystawila i np te znamiona zakleila malymi plasterkami.....nie wiem co moge Ci jeszcze doradzic...bidulka. A sa jeszcze takie rajstopy w spreyu w roznych kolorach, moze cos takiego? A co pozatym u was? spotykamy sie we wtorek? Inko juz cos ustalilas z ksiedzem? My jak spisywalismy protokol to najpierw godz czekalismy a potem spisywanie ok pol godz trwalo.mozemy sie umowic na pozniejsza godz lub w inny dzien. ja jestem dyspozycyjna za wyjatkiem weekendow:)to jak? Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 10.06.07, 19:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=60618229&v=2&s=0 to dla Ciebie medea..... Widzialyscie wypadek Kubicy??straszny!!!!!!!!!!!!!!!!Az mnie serce zaczelo bolec!! oby nic mu sie nie stalo....a my sie tu jakimis balsamami przejmujemy.... Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 10.06.07, 20:44 Hej Abkasiu dziekuje za rady chociaz Ty sie przejelas bo u mnie w domu wszyscy sie stukaja po glowie i mowia ze jestem nienormalna, a ja przeciez chce sie tylko dobrze czuc. Wlasnie wstalam bo mnie dzisiaj taka sennosc bierze, że mogłabym leżeć w łóżku cały dzień. Jeśłi chodzi o spotkanie to ja jestem jak najbardziej za, a jeśli Inka chce to możemy to przełozyc na nastepny dzien tylko ja bym preferowala za kazdym razem 17:30 bo wtedy nie musialabym wracac od domu tylko przyszlabym zaraz po pracy. Abkasiu przepraszam za to pytanie, ale powiedz mi czy Ty juz jestes zdrowa i nie ma szans na zarażenie? Wiesz w swoim stanie wolałabym nie złapać wiatrowki, bo dla dzidziusia by się to mogło źle skończyc :( Nie wiedziałam że Kubica mial wypadek - przespałam pół dnia, zaraz pogrzebię w Internecie... Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 10.06.07, 20:47 Jestem przerażona tym wypadkiem:( Oby wszystko było dobrze.... Dziewczyny ja chyba nie dam rady... Z księdzem nie mogę się skontaktować, a na dodatek cały tydzień kładziemy sami po pracy rigipsy (czy jak to się pisze), właśnie dzisiaj zaczeliśmy i strasznie kiepsko nam idzie...:( Fachowcy mają wolne terminy po wakacjach, a my chcemy przed ślubem się urządzić...:( Aj jestem przygnębiona tym wyścigiem:( Wy jesteście na miejscu we Wrocławiu to spotkajcie się koniecznie i mną się nie przejmujcie!!! Na pewno zmuszę Was do kolejnego wkrótce:) Mam wyrzuty sumienia, bo zaproszenia nie rozdane, w pracy zaległości, cały remont przed nami, a ja najchętniej zaszyłabym się w mysiej dziurze;) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 10.06.07, 20:57 wiecie co to moze w przyszlym tyg.:)))co sie odwlecze to nie uciecze... ja juz na 90 % nie zarazam. juz wiekszosc strupkow mi odpadla.Ale masz racje medea, ze lepiej jeszcze poczekac z tydz, wtedy bedzie juz 100 % pewnosci. zrdowie fasolki i twoje jest teraz najwazniejsze:)nie ma co ryzykowa... A slyszalam Kubicy nic sie nie stalo!!!!ulga:))))))))))bo wygladalo to strasznie... Inko a ty sie nie stresuj, rozdawaj zaproszenia, przyklejaj regipsy i niczym sie nie przejmuj:))))))moze znajdziecie jakiegos robotnika...to szybciej wam pojdzie:))) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 10.06.07, 21:05 No to faktycznie przełóżmy to na następny tydzień, ale ostrzegan że Wam nie odpuszczę:)))) Koniecznie musze się w z Wami spotkać:)) Inko pomyśl za to jak będzie pięknie jak już wszystko zrobicie. My jesteśmy dopiero przed, na sobotę chcemy zorganizować naszych kolegów żeby nam pomogłi poznosić meble z góry...a jest tego sporo, prawie wszystkie idą do wywalenia. Więc też się u nas zacznie. Właśnie szukam jakiegoś dobrego lekarza do prowadzenia ciąży...jakbyście słyszały o jakimś fajnym specjaliście to dajcie znać, bo moja lekarka choć rewelacyjna to nie odbiera porodów a ja bym chciała żeby lekarz prowadzący był ze mną do samego końca. Poza tym mam świra na punkcie lekarzy i musi być naprawdę ludzki. Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 10.06.07, 21:21 Zapomniałam Wam opowiedzieć. Dzisiaj rano obudziły mnie jakieś podniesione głosy na zewnątrz. Mieszkamy na takim ładnym nowym osiedlu na Gaju i nasze okna wychodzą na parking. Okazało się że w nocy ktoś powybijał szyby w wielu autach i pokradli co się dało. Prawdopodobnie nasze autko tylko dlatego ocalało, że mamy całkowicie wbudowane radio. Do tej pory było tu raczej bezpiecznie, ale teraz tymbardziej chcemy się przeprowadzić do rodziców, bo jednak całkiem inaczej jest jak się trzyma auto na terenie ogrodu i jeszcze na przykład spuści psa. Inko a wracając do remontów to ogładałam sobie wczoraj pierwszy sezon Tori & Dean Inn Love i się sama przeraziłam jak zobaczyłam te remonty. Oczywiście efekt spektakularny, ale proporcjonalny do wysyłku. Swoja drogą podziwiam Tori która w dziewiątym miesiącu dzielnie malowała ścciany :) Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 10.06.07, 21:29 Ajjjj... Wandalizm mnie przeraża... Człowiek jest bezradny:( Popytam o lekarzy:) Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 10.06.07, 21:38 Dziewczyny wczoraj w nocy postanowiłam zrobić stronę internetową o naszym ślubie, ale siły i umiejętności na wiele mi nie wystarczyło:) Pewnie nie będę miała czasu jej dokończyć, ale jak się zmobilizuję to po pół godziny dziennie i może się uda: www.slubmartyimacieja.prv.pl/ Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 10.06.07, 22:06 Ineczko...stronka calkiem przyjemna i mysle ze ulatwi wam wiele spraw:))) mozna na niej zamiescic wiele przydatnych informacji dla gosci:))) podziwiam Cie i ze Ci sie chcialo... Medea: jesli chodzi do lekarza, to ja chodze do Jarosza do mediconceptu i jak zajde w ciaze to on bedzie ja prowadzil. Niestety jarosz nie pracuje w zadnym szpitalu. Ja jednak bede rodzic na Kamienskiego bo tam pracuje moj maz. pozatym porodowka na kaminskiego jest odnowiona sa tam dobrzy lekarze i wiele moich kolezanek tam rodzilo:) i wszystkie maja sliczne i zdrowe bobasy:)))))))nie martw sie ja widze ze ty za bardzo kombinujesz!!!!!!jesli masz zaufanie do swojej lekarki to jej nie zmieniaj!!!! i nie kombinuj dziewczyno bo cos wykombinujesz, na 1000% bedzie wszystko dobrze. Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 11.06.07, 16:14 Abkasiu wlaśnie dzisiaj koleżanka mi wspomniała o Jaroszu, że to podobno jakiś super lekarz, zobaczę może się do niego wybiorę. Tymczasem dowiedziałąm się, że jeśli zapłaci się mojej lekarce to ona będzie przy porodzie na Kamińskiego i to mni ebardzo podniosło na duchu. Fajnie, że masz męża lekarza, ja się panicznie boje szpitali:( Inko - stronka to super pomysł, ja Cię naprawdę podziwiam, kiedy Ty znajdujesz na wszystko czas? Zresztą muszę się przyznać, że od kiedy jestem z moim mężem, który jest informatykiem ograniczam się do minimum jeśli chodzi o komputer, a resztę robi on za mnie...nie powiem, do mojego rozwoju to się raczej nie przyczynia:( Właśnie wróciliśmy znowu z Ikeii i tym razem nabyliśmy ładne stoły do naszej firmowej jadalni i trochę bibelotów, z dnia na dzień biuro wygląda coraz lepiej :)) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 11.06.07, 16:45 No widze ze juz lepiej dzis z twoim samopoczuciem...:)))) nie przejmuj sie tylko sie ciesz:))))Co do placenia...to porod moze trwac 2 godz a moze 24( i wcale cie nie strasze)i zaden lekarz nie jest podczas calego porodu...lekarz tak naprawde pojawia sie tylko wtedy gdy sa komplikacje. jesli przyjmijmy twoj bedzie trwal 20 godz to nawet jesli ta twoja lekarka przyjedzie to przyjedzie na ostatnie 2 godz porodu..a nie daj boze beda korki i wcale nie dojedzie...a ty bedziesz czekala i panikowala. Sadze wiec ze nie ma potrzeby do szpitala sprowadzac obcego lekarza, ktoremu sie placi za porod. wybierz sobie taki szpital w ktorym poczujesz sie bezpiecznie :)))na oddzial mozna pojsc, obejrzec i sie zdecydowac badz nie. i mysle a raczej jestem pewna ze bedzie w porzadku....przeciez kobiety rodza od poczatka swiata!!!!!!!!!!!A wiesz ze ja tez okropnie nie lubie szpitali( dlatego zostalam dentysta...hihihiih) :))))))))) Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 11.06.07, 17:43 Cześć dziewczyny:) Ale mam dzień... Musiałam być w godzinach południowych ponad trzy godziny w terenie - taki zawód:( I chyba mam objawy małego udaru:( Czapka nie pomogła, mam lekkie mdłości i zimno mi;) Pewnie zaraz minie, ale przydałby mi się turban na głowę na przyszłość;) Jak ludzie wytrzymują na pustyni?;) Dodzwoniłam się do księdza (mam już jego komórkę!) Nie chce się jednak na razie spotkać, mamy załatwiać papiery z usc i dopiero za dwa tygodnie dzwonić. Myślałam, że można je donieść później, ale każdy ma jednak inne wymagania.. Jak dojdę do siebie to biorę się za stronę, pół godziny dziennie, taki jest plan;) Medea - mój Maciek jest humanistą, więc w naszym związku to ja muszę być "informatykiem";) Remont - czekamy na fachowca od rur, miał być o 17, ale mam nadzieję, że jeszcze przyjdzie. Tego już sami nie zrobimy;) Z moim zamiłowaniem do ładu i porządku przetrwanie remontu to spore wyzwanie;) Kubica wystartuje w niedzielę! Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 11.06.07, 18:07 inka, to pij duzo wody i siedz juz w cieniu...mam nadz ze Ci sie poprawi:)))wiesz ja tez dzis wracalam z pracy 40 min na piechotke w pewnym sloncu i tez sie zle czuje. jak juz przyszlam to padlam na kanape i przez godz sie nie podnioslam...ach te upaly....najlepiej nad woda sie siedzi... :)))))))) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 11.06.07, 19:33 ehh nad woda mowicie. Ja sie dzisiaj podłamałam bo być może przepadnie nam 1000 zl zaliczki i nasze cudowne i wyczekiwane wakacje nad morzem, a wszystko niestety, bo kolega z pracy musi wziac urlop aby opiekowac sie chorą nagle mamą. Byćmoże nasze urlopy zejdą się w czasie, a naraz wszyscy firmy zostawić nie możemy i kicha...no ale może jednak jakoś się uda, że on pojedzie wcześnij i zdąży wrócić, zobaczymy. Abkasiu masz rację. Jestem już całkiem spokojna i to naprawdę dzięki Twoim radom i mojej ciężarnej koleżance, która powyzywała mnie trochę od wariatek i postawiło mnie to na nogi. Pojade na Kaminskiego, obejrzę sobie wszystko i zdecyduję. Inko ja Ci współczuje tego biegania po słońcu. Ja do i z pracy właściwie tylko chodzę przez Oławską a i tak wybieramy zawsze tam gdzie jest cień, bo się nie da wytrzymać. Szczerze mówiąc jak słyszę,że ktoś jedzie teraz na wczasy do Egiptu (który stał się modny ostatnio) to bardziej mu współczuję niż zazdroszczę. Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 11.06.07, 19:42 no tak tylko w egipcie jest cudna woda, mozna sie kapac, nurkowac....a nie chodzic po asfalcie do pracy...............szkoda tych wakacji, oj szkoda, ale moze mozna zmienic termin bez utraty zaliczki:) szkoda by bylo!!!!!! O widzisz i tak trzeba trzymac(o szpitalu mowie) Ale bym sie wykapala w cieplym morzu......................... P.S. jak ja lubie truskawki............ Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 11.06.07, 21:32 Ojej a my nawet nie mamy kiedy kupić, bo wracamy do domu poznym wieczorem...dzisiaj nawet chleba nie zdazylismy kupic, a co tu dopiero o truskawkach mowic:(( Dzisiaj powiedzialam kilku kolegom z pracy o dzidziusiu i ciesza sie jak kobitki, już się nie mogę doczekac i nazywaja sie wujkami :)) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 11.06.07, 22:12 to ja sie jeszcze poznęcam...:)))))a na kolacyjke jadlam jajeczka na mięko ( takie wiejskie cytuje babcie "jaja gospodarza") z chlebkiem i maselkiem.... Niestety sama bo maz na dyzurze.... Ale chyba bede musiala zakonczyc to obzarstwo bo opony na brzuchu zwiekszaja objetosc....:(( To ja sie tez ciotka nazwe... a co!!!!! Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 12.06.07, 09:30 Ciociu Abkasiu ja myślę że przy Twojej figurze Ty możesz się tymi jajeczkami objadać do woli :)) A tak z ciekawości to jaką specjalizację ma Twoj mąż? Rany jak gorąco od samego rana i podobno tak mam być przez najbliższe dziesięć dni, aż się ciesze, że my tu w pracy mamy sprawną klimę i że te ostatnie miesiące ciąży jednak przechodzę w zimie. Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 12.06.07, 10:08 ech no co ty troche sie zrobilam wieksza i jakas taka rzadka....ale mam zamiar sie na jakis fitnes zapisac.... ale ja bym chciala miec klime w domu!!!!! tak jest u nas goraco...a w nocy nie da sie spac:(((mamy mieszkanie na ostatnim 3 pietrze z uzytkowym poddaszem.... tak zdecydowanie lepiej wysoka ciaze w zimie noscic:)))))))choc to zalezy ja sie siedzi na jakiejs wci pod lasem to nie jest zle...:)))) moj maz laryngolog w trakcie specjalizacji..:))ale juz konczy:) Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 12.06.07, 10:38 Hej:) Ja dzisiaj pracuję w domu, bo pan hydraulik tnie i montuje rury. Pył, hałas, ale najważniejsze, że będzie zrobione:) Głowa mnie boli od wczoraj, ale tabletka trochę pomogła:) Mam już lepszy nastrój:) Medea, w H&M na bielanach są śliczne ubrania ciążowe, lubię sobie pobuszować w tym dziele, ale Maciek zawsze się ze mnie śmieje i wlecze mnie na dół;) Dziewczyny w taki upał to najlepiej wybrać się do galerii handlowej;) Chłodno, przyjemnie..;) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 12.06.07, 11:02 Inko byłam w tym H&Mie w weekend i tez ogladalam te ubrania sa calkiem fajne, a najbardziej spodobaly mi sie jeansy, bo nie sa jakies obciachowe tylko takie fajne, super powycierane i ciazowe :)) Oprócz tego w Pasażu Grunwaldzikim jest jeszcze caly sklep dla kobiet w ciazy...mam nadzieje, że będe się mogła jakoś fajnie ubierać. Abkasiu my klimę mamy tylko w biurze, ale niebawem będziemy zakładać u rodziców w domu, gdzie się przeprowadzamy. Na dole w domku jest w upaly przyjemnie ale na gorze od dachu tak sie nagrzewa ze można ducha wyzionąć. Nawet założenie takiej klimy nie jest drogie właśnie czekamy na wycenę, ale wstępnie wygląda na to że nas będzie stać. Dzisiaj po pracy umówiłam się z koleżanką, która jest w 5 miesiącu na plotki ciążowe :))) Ale wiecie do mnie to jeszcze ciągle nie dotarlo...dziwne :)) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 12.06.07, 11:17 teraz mamusie z brzuszkami moga sie naprawde fajnie ubrac:)) tylko medea musisz mi obiecac ze nie bedziesz nosila ogrodniczek!!!!!!!! u nas w polsce to juz sa takie upaly jak w krajach srodziemnomorskich...:))) My niestety narazie klimy w domu nie planujemy....:((( Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 12.06.07, 11:58 Obiecuje! podobnie i wielkich ciążowych sukienek w których wygląda się jak wielki balon. Bardzo mi sie za to podoba jak kobiety w ciazy nosza obcisle ciuszki i eksponują brzuszek :)) Abkasiu może Wy jednak nie bedziecie czekac do stycznia? Mogłybyśmy później razem na spacery z wózkami chadzać :)) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 12.06.07, 12:16 o tak ja tez nie znosze takich wielkich sukienek......bleeeeee pokaze ci super foty: fotoforum.gazeta.pl/72,2,883,49622931,63621200.html No wiesz z tym czekaniem...ja sie poprostu boje jechac z brzuchem w tak daleka podroz. 12 godz lotu samolotem...wiec chyba wolimy poczekac. wiesz gdyby cos bylo nie tak...to zbyt stresujace.. a z wozkami bedziemy chodzic.... gdzie wy sie przeprowadzacie? w jaka czesc wroclawia? Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 12.06.07, 12:48 kurcze jestem przerazona. Na poczatku samym ciąży dostałam zapalenia cewki moczowej i lekarz dał mi furagin. Teraz czuje, że chyba znowu mnie bierze :((( Nie wiem nawet czy ten furagin jest bezpieczny w ciazy i jak to zapelenie cewki wpływa na płód :((((( Zdjęcia cudowne!!! Chyba poprosimy Marysie i Sebastiana o jakas sesje ciązową. Przeprowadzamy się na Grabiszynek. Za Carefourem jest taka dzielnica domkow jednorodzinnych i moi rodzice maja dom w prawie samym parku więc na spacery jak znalazł :)) Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 12.06.07, 13:08 Przyjemna okolica, byłam w sobotę po ślubie na Różanej u znajomych, to chyba właśnie to osiedle:) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 12.06.07, 14:14 oj to jeszcze blizej mnie..:)))za tymi domkami za carefurem jest takie nowe osiledle( przedluzenie raclawickiej) i my tam mieszkamy...:)))) wiesz ja nie chce cie straszyc, ale furaginu nie powinno sie brac w pierwszymn trymestrze ciazy. ale poczekaj zrobie rozeznanie...i zaraz ci powim co mowia na to ginekolodzy.....narazie sie nie martw...:))) ja sie ciesze bo bedziemy wkrotce sasiadkami:)) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 12.06.07, 14:22 A wiec juz sie dowiedzialam: wiec tak powinnas sobie zrobic posiew moczu z antybiogramem i badanie podst moczu. furaginy narazie nie brac, kup sobie za to urosept, bez recepty( lek ziolowy) i jeszcze jakas herbatke moczopedna. zapytaj sie w aptece jaka jest bezp dla kobiet w ciazy:)i pij bardzo duzo wody:) zeby sobie przeplukac ukl moczowy...jak ci odbierzesz badanie to sie okaze czy masz jakies bakterie i na jaki antybiotyk mozesz sie ich pozbyc...i wtedy sie zobaczy Nie martw sie:))))) ciocia kasia:))) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 12.06.07, 16:47 Abkasiu kochana, dziekuje za wszystkie informacje. Ja juz to wszystko wiem, bo na samiutenkim poczatku ciazy mialam dokladnie to samo. Wtedy nawet czytalismy amerykanskie raporty z badan bad furaginem, ktore udowadnialy ze jest on bezpieczny dla kobiet w ciazy. Internista powiedzial mi ze znacznie niebezpieczne jest nieleczenie tego, bo moze doprowadzic do poronienia. Nie wiem kompletnie co robic ale na razie poczekam, a urosept juz mam w domu wiec moze go wezme wieczorem. Na piatek mam umowiona wizyte u ginekologa i zobacze co mi powie...tylko zeby wytrzymac do piatku. Jesli mieszkasz na Raclawickiej to jestesmy baaardzo bliskimi sasiadkami, bo my si eprzenosimy na ta ulice ktora jest zaraz za parkiem, ktory idzie od wiaduktu tam gdzie jest basen - na Stolarska. Dzisiaj byla ekipa ktora ma nam robic remont i wyglada na to ze przeprowadzimy sie szybko :)) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 12.06.07, 18:22 to sie bardzo ciesze:))) i z tego ze bedziemy sasiadkami i ze wszysko juz wiesz:))moj kolega gin, powiedzizl ze jesli sa wskazania to sie furagin podaje:))) skoro tak blisko mieszkamy to sobie bedziemy na spacerki chodzily:)) A do piatku juz bliziutko:)to sie wszystkiego dowiemy... Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 12.06.07, 19:47 ojej mam nadzieję, że nie pytałaś go specjalnie przeze mnie, ale jeśli tak to bardzo dziękuję. My się tam chcemy przeprowadzić jak najszybciej więc może zdążymy jeszcze na sezon grilowy i jak znajdziecie czas i chęcie to zapraszamy do naszego ogrodu :)) Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 12.06.07, 20:17 No ja myślę;););) Ulepszam naszą stronę wwwwwww;) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 12.06.07, 20:37 oj na grila to ja sie wrecz wprosze!!!!uwielbiam to, ale nie mielismy za bardzo gdzie.....fajnie bedzie...forumowe babeczki i ich mezowie..:)))))juz sie nie moge doczekac.... A i oczywiscie FASOLKA!!!:)))))) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 12.06.07, 21:22 Fasolka na razie cudownie nie robi swojej mamusi zadnych problemów. Dzisiaj siedziałam w pracy do 20 i na razie dobrze się czuję, nadal mnie nie mdli i mam nadzieję, że już tak zostanie :)) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 13.06.07, 13:42 Cześć kobitki, Jak Wam dzisiaj mija dzień? Nareszcie dzisiaj troch chłodniej Ja dziś po pracy (mam nadzieję, że to będzie przed 20:00) jadę przywitać nowego członka w mojej rodzinie, który urodził się dwa tygodnie temu :)) To synek mojej kuzynki i zarazem jej pierwsze dziecko, ktore urodzila w wieku 40 lat. Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 13.06.07, 14:23 Hej:) To dla mnie dobra nowina, że można urodzić około 40-stki;) Może do tego czasu wydorośleję;););) Internet odmawia mi dzisiaj posługi, więc zaglądam tylko jak mogę;););) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 13.06.07, 14:26 Wiesz Inko lepiej jednak zdecyduj sie wczesniej bo w tym wieku np prawdopodobienstwo ze sie urodzi dzieko z zespołem Downa jest 1:25, więc moja kuzynka naprawde sie strasznie martwiła czy maluszek będzie zdrowy. Właśnie jechałam widna z dziewczną w ciązy...powiem Wam że wygładało bosko, była rewelacyjnie ubrana...chciałabym tak wygladac, ale ja chyba nwet bez brzuszka tak super nie wygladam jak ona:(( Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 13.06.07, 18:51 hej kobitki:)))) opowiem wam co mi sie dzis smiesznego prezydazylo:rano idac na piechote na autobus(musze isc ok 20 min wiec jest kawalek..)w polowie drogi moje kochane, wysluzone japonki sie rozpadly.odpadl pasek.isc sie nie dalo wiadomo. . wrocic sie nie moglam, bo jak na boso??no i do pracy musialam zdazyc....doskakalam do najblizszego sklepu i dawaj sklejac byta tasma klejaca....ale niestety nic to nie pomoglo. wiec sie pytam czy jest jakas gazeta z japonkami w dodatku....i BYLA!!!!niestety klapki okropne zlote i za duze 3 rozmiary. szlam w nich na ten tramwaj i smialam sie calo droge, a buty mi klapaly......zebyscie mnie widzialy... Ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo....po pracy doczlapalam do galerii dominikanskiej i sobie kupilam buty na obcasie brazowe, skorzane za 60 zl.przecenione!!calkiem ladnei wygladaja... oj dziewczyny widze ze temat macierzynstwa na 1 miejscu. Inka nie opowiadaj glupot pierwsze dziecko w wieku 40 lat no co ty... chcesz zeby zamiast mamy mialo babcie????ja zobaczysz dzidziusia madei to od razu zaciagniesz meza do roboty..:)))))hihihihiihihi i tak sie mozna cudnie ubierac w ciazy.......te ciuszki sa boskie:)))) Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 13.06.07, 19:34 Ale numer z tymi japonkami:) Już wiem skąd moje lęki, że kiedyś też mnie tak urządzą!;) Ta 40 to tak z zapasem;) Wg moich wyliczeń 30 będzie ok;) No dobra 29.... Kiedyś było 35, ale od kiedy moja najlepsza przyjaciółka uczyniła mnie ciocią swojej kluseczki, postanowiłam przyspieszyć macierzyństwo o całe 5 lat;););) Maciek nie jest jeszcze przekonany i ucieka przed Julką... Boi się jej;) Pokażę Wam później zdjęcia, bo to wyjątkowo piękna panna:):) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 13.06.07, 21:11 juz nigdy nie bede sie czyla pewnie w japonkach:((((((((((((((((( A widzisz 29 to juz bardzo dobry wynik:)) choc ponoc dla kobiet najlepszy okres na rodzenie dzieci to miedzy 21 a 25, ale ja juz sie nie zalapie..... czekam na foty na maila, uwielbiam male kluseczki.... A Maciek do slubu ma jeszcze 3 mis wiec ma czas:))oswajaj go w kazdym razie z mloda pannica:)))))) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 13.06.07, 21:16 O rany, ale się uśmiałam z tej historii o japonkach - choć domyślam się Abkasiu, że Tobie nie było do smiechu:) Szczerze mówiąc nigdy nie myślałam o tym, że coś mi się przydarzy jak będę nosiła japonki, ale wierzcie mi wypadkóz z butami to ja już miałam setki. Uśmiałam się też dzisiaj u mojej kuzynki która opowiadała doświadczenia z laktatorem (tak to się chyba nazywa) otóż przykłada ona sobie to do obu piersi i po włączeniu bujają się one na wszystkie kierunki...omal się nie popłakałam ze śmiechu przy tych opowieściach :)) Dziewczyny w takim razie na mnie to już był czas bo ja za tydzień 20 czerwca kończe 28 lat więc ta ciąza to juz prawie rzutem na taśmę :)))) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 13.06.07, 21:37 z moimi butami to mi naprawde bylo do smiechu:)) sama zobaczysz jak ci sie beda bujaly...za pare miesiecy:))!!! A nie bylas dzis u tej kuzynki dzidzie ogladac? A widzisz w sama pore sie wystaraliscie!!!! Moze rzeczywiscie zalozyc nowe forum rozmowy poslubne... bo te nasze tematy to nie bardzo na slub i wesele....:) Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 13.06.07, 22:03 Tu są fotki:) picasaweb.google.pl/Inkageo/20062007Julka Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 13.06.07, 22:13 cudna, cudna, cudna taka egzotyczna...:)))))juz duza panienka z niej, mozesz przekazac kolezance ze ma cudna corke:))jak ja sie patrze na takie cuda to nie wiem czy wytrzymam do stycznia... Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 13.06.07, 22:44 Cudna, ale wymagająca była, szczególnie przez pierwsze 6 miesięcy. Mama była skrajnie wyczerpana i załamana..:/ Mała całą dobę płakała, a lekarze nie wiedzieli o co chodzi.. Nawet różne krople i czopki uspokajające nie pomagały, a ona tak łkała, że zaczynała się dusić. Nie chciała spać w łóżeczku. Teraz już jest lepiej:) Mama próbuje pracować, teściowie jej pomagają, zabierają małą w dzień do siebie:) Uwielbiam Julkę, szkoda że tak daleko mieszka...aż w Bielsku.. Ale odwiedzamy się:) Teraz chyba dopiero na moim ślubie się zobaczymy... Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 13.06.07, 23:29 Mała Julka jest prześliczna, a jednym zdjęciu jest zdaje się z Toba? Abkasiu byłam właśnie u kuzynki, jej synuś jest przesłodki:)) Przerażające jest tylko to, że podają go sobie jak małego naleśnika, kiedy ja bym się w ogóle bała go podnieść z wózeczka. Może z własnym będzie łatwiej, ale takie dzieciątka wydają się takie kruche i są tak bezbronne... Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 14.06.07, 10:51 Dziewczyy poradzcie gdzie oprócz Ikeii są jeszcze ładne i fajne meble? Właśnie sobie uzmysłowiłam, że nasza ekipa zaczyna nam robic remont za 3 tyg najpóźniej, a potrwa on ok tygodnia więc za miesiąc potrzebujemy meble - na razie nie mamy nawet łóżka :(( Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 14.06.07, 11:27 hej:)) moze Domar, albo jysk( kurcze nie wiem jak to sie pisze)zalezy czego szukacie...Moi znajomi ostatnio wlasnie w isk kupili super stol drewniany, duzy i za bardzo mala kase..wiem ze meble sa tez na dworcu swiebodzkim..ale ja nigdy tam nie bylam. dziewczyny czy was tez boli glowa??? mnie juz 3 dzien... nie wiem czy to te upaly, cisnienie, czy jakies inne cholerstwo...:((((((( A z tymi meblami to proponuje Ci poprzegladac fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html jest tam wiele ciekawych propozycji, moze cos podpatrzysz...:)) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 14.06.07, 13:06 Dzieki Abkasiu choc przyznam, że szukam takiego sklepu gdzie są też wnętrza pokazane tak jak w Ikeii, a forum przeglądam regulanie :)) Głowa też mnie boli - zaczęła dzisiaj,ale to chyba przez te upały:(( Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 14.06.07, 13:38 no tak w ikea jest fajnie wszystko pokazane.Co sie zmiesci na jakiej przestrzeni...A w jakich kolorach chcecie miec mebelki? my niedlugo bedziemy zamawiac szafe w komandorze( albo gdzie indziej)juz sie nie moge doczekac....za pare tyg oddaja nam piwniczke i wkoncu bede mogla zrobic porzadek w pokoju, ktory teraz jest mala graciarnia..ach .....nie moge sie doczekac..:)))) piwniczka- mala rzecz a cieszy!!!! ta glowa to chyba od tego cisnienia- 994 niskie!!!. Ja wypilam kawke i jest lepiej:)))) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 14.06.07, 13:44 a ja nie moge kawy - buuuu :( A ilu metrowe macie mieszkanko? Myślałam o kolorach beż i czekolada, ale to i tak tymczasowe rozwiązanie bo za rok bedzie rozbudowywac ten dom i wszystko sie zmieni.Teraz wynajmowaliśmy i mamy dosyc juz prowizorki wiec mimo wszystko troche zainwestujemy w ta gore u rodzicow, mysle ze spedzimy tam max 2 lata. Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 14.06.07, 13:53 dol 50 m, antresola 30m:)lece zrobic zakupy, bede pozniej:) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 14.06.07, 14:05 wow macie antresolę jak mi się to zawsze podobało. Super że macie usabilizowaną sytuację mieszkaniową bo teraz naprawdę jest ciężko biorąc pod uwagę te koszmarne ceny nieruchomości. Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 14.06.07, 15:30 Hej,hej:) A mnie wreszcie głowa nie boli:) Trzy dni do wczoraj się męczyłam, ale ja mam regularne migreny:( Medeo na bielanach otworzyli taki wielki sklep z meblami, chyba głównie BRW, ale może są też i inne firmy, jeszcze tam nie byliśmy. Taki wysoki, duży, szary sklep. Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 14.06.07, 15:46 A faktycznie to BRW musze tam pojechać. Dzięki że mi przypomniałaś :)) Dzisiaj mi koleżanka powiedziała, że teraz przy rodzących kobietach nie ma lekarzy tylko są położne!! Lekarz pojawia się tylkow przypadku kimplikacji...straszne, skad ja mam wiedzieć czy położna czegoś nie zmajstruje? Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 14.06.07, 16:59 my bylismy na bielanach w BRW. Na parterze sa super dodatki do kuchni, porcelana itp, swietne:)przez dzial z meblami tez sie przeszlismy, ale nie szukamy mebli wiec nie zwracalismy specjalnej uwagi na nie.. Jesli moge to nie polecam mebli firmy vox. kupilismy z tej firmy lozko i komode. lozko nie jest najgorsze, ale z komody wypadaja spody od szuflad..tragedia. narazie sa w moim pokoju, ktory narazie jest graciarnia- sypialnia goscinna, wiec cnie uzywamy ich zbyt czesto. Mamy jednak zamiar po odbiorze piwnicy zrobic tam przytulny pokoik:))( wyniesie sie czesc gratow, w tym ta beznadziejna komode) A o tym ze lekarza nie ma przy porodzie nie chcialam Ci mowic....tak myslalam ze sie tym przejmiesz...mysle ze na stresowanie sie porodem masz jeszcze czas....nie stresuj sie...ale jestes panikara... Ale jak ja bede w ciazy pewnie bede taka sama......:)) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 14.06.07, 21:03 Ja jestem straszna panikara, teraz dla odmiany nasłuchałam się o tym, że jak jest krótka szyjka macicy to się kobiety zaszywa...więc już mam kolejny powód do zamartwiania sie...przyznaję się bez bicia - w ciąży jestem jak wielki wrzut na dupie dla mojej rodziny - tylko czekac aż mi mąż wystawi walizki za drzwi :)))) Jutro jedziemy sie rozejrzec za mebelkami. Ciesze sie z urządzania choć nie mam czasu nawet poogladac jakiś gazetek z wnętrzami...chyba sięwybiorę jutro podczas pracy do empiku i poprzeglądam :) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 14.06.07, 22:15 Nie martw sie maz cie napewno nie wyrzuci z domu...jestem pewna:))a mysle ze ta panika to tak na poczatku, pozniej sie uspokoisz...tak mysle. to jest nowa, niezwykla sytuacja wiec na poczatku twoje obawy sa NORMALNE!!!zycze samych dobrych informacji:)))) fajnie ze sobie urzadzacie to mieszkanko....wiesz mi sie podoba taka gazeta: dobre wnetrze- snobizm pod kontrola, widzials?? pokazuja tam naprawde swietne wnetrza.. Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 14.06.07, 22:17 O to ja też kupię:) Ciągle nie mam pomysłu na dominujący kolor w sypialni... Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 15.06.07, 17:30 Uzadzenie sypialni to baaardzo wazna rzecz:)) Medea jak tam po wizycie u lekarza?? a fasolka sobie rosnie....:))))))))))ktory tydz Ci wyliczyl lekarz? Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 15.06.07, 20:47 Hej Dziewczyny, Bylam u lekarza, wyliczony zostal 6t3d. Oczywiscie ilosc badan, ktora musze zrobić powaliła mnie z nog tymbardziej ze prawie te same badania robilam przed ciąza. Jednak chyba zmienie lekarza. Moja lekarka ma taka dziwna manie że powie coś czasami niepokojącego i nie wiadmo o co jej chodzi. Ja niestety od dluzszego czasu cierpie na pewna infekcje i od poczatku lekarka mi mowila ze ona nie ma zadnych negatywnych skutkow jesli chodzi o plod. Dzisiaj powiedziala mi tak: "to oczywiscie nie ma zadnego wplywu na plod...jesli to jest to", a cytologii mi nie zrobila tylko powiedziala ze dopiero w sierpniu ...i co ja do tego sierpnia mam sie zamartwiac??!! Mamy juz pierwsze zdjecie USG - fasolka malusina:)) Dziewczyny kupilismy dzisiaj sofe!!!! Jest boska. Ciemnobrazowa skora,klasyczna, prawie prosta. Niestety nie mialam aparatu bo kupilismy ja calkiem przypadkowo. Co ciekawe bardzo podobna sofe widzielismy w Ikeii za 3500, a my kupilismy za 1100!!!! Ale sie ciesze za trzy tygodnie powinni ja dostarczyc. Oprocz tego zamowilismy tez skorzana sofe (beżową) i dwa fotele do firmy i caly komplet kosztowal 1600. Naprawde bylam w szoku :))) A co do tej gazety to jej nie znam - muszę się koniecznie zaopatrzyć:)) Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 15.06.07, 21:21 Hej:) To już możesz zrobić suwaczek ciążowy:):) Napisz koniecznie gdzie są takie meblarskie okazje!! Ceny super:):) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 15.06.07, 21:49 Zrobię na pewno...tylko wpierw muszę znaleźć czas żeby się nauczyć :)) Meble wypatrzyliśmy w Domarze, a firma się nazywa Meble Expo. Tu jest link do naszej sofy, foteli nie zamawialiśmy www.meble.pl/galeria_kf.php?idproduc=3201&idp=14629&kid=60&z=0&lang=pl&galeria=0 Tu zestaw do pracy www.meble.pl/galeria_kf.php?idproduc=3201&idp=14623&kid=60&z=0&lang=pl&galeria=0 A tu nasza fasolka picasaweb.google.pl/krystian.i.paulina/Maluszek?authkey=UHE8HpFS_4c Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 15.06.07, 21:52 Jak sobie teraz patrzę na zdjęcie tejnaszej sofy to wygląda ona jakoś inaczej z góry...lepiej, na zdjęcu wyszła jakoś śmiesznie...albo jak taka stara kanapa, ale w rzeczywistosci strasznie nam sie spodobala...i ten sliczny brazowy kolor... Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 15.06.07, 22:54 Aaaaaaa....fasolka wygląda jak dziura w brzuchu!!!:):) Sofa super:) Też podobają mi się teraz ciemne kolory, bo do naszej jasnej już się przyzwyczaiłam...;) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 16.06.07, 09:37 Inko fasolka to ten biały punkt na spodzie czarnej dziury :)) Ja już sobie wyobrazam ta kanape na takiej kremowej scianie, a jedna ze scian zrobimy w kolorze nrazu. Jak myslicie jasne poduszki beda pasowac? Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 16.06.07, 12:48 ciesze sie ze wszystko jest ok:)malenstwo sobie fajnie rosnie..:)a serduszko juz bylo widoczne? wczoeraj bylismy na imprezce firmowej:) wlasciwie to byla dyskoteka..:) chrypie wiec dzis strasznie:) ta czekoladowa kanapa bardzo ladna..:) i cena tez bardzo fajna..a poduszki w kazdym kolorze beda pasowac...i kremowe i czerwone i zielone.... A ta jedna sciane to w jakim kolorze bedziecie malowac? bo nie zrrozumialam... Ale dzis chlodno sie zrobilo....chociaz troche mozna odpoczac...:))) Ok my idziemy dzis na targi nieruchomosci i moze do Galerii...a wieczorem znow impreza.....ach ciezkie to zycie.:)hiiihihih Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 16.06.07, 15:42 Hej:) Też uważam, że kremowe albo oliwkowo zielone fajnie pasują:) Ja dzisiaj do wieczora pracuję... A jutro jedziemy zamówić obrączki, kupić koszule i krawat, chociaż wątpię że uda nam się to wszystko wybrać.. Muszę też wyrwać się w tygodniu rano do Wrocławia w sprawie pokrowców na krzesła, welonu i butów do tańca, bo w weekend mają pozamykane... Znów ciężki tydzień mnie czeka, zaproszenia leżą w pudełku zamiast u gości, w domu bałagan, chodzimy głodni;) Ajajajaj;) Mamy dwa tygodnie na oddanie projektu bo inaczej kary umowne nas czekają, dlatego pracujemy po 14 godzin dziennie...:( Ja też chcę na imprezę!!!!! Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 16.06.07, 19:45 Hej, No wreszcie się okazało, że nie tylko my żyjemy tak że lodówka jest pusta, a w domu taki bałagan, że się nie wytrzymać:))) Dzisiaj mielismy robic grilla ze znajomymi (i wykorzystac ich do pomocy przy znoszeniu mebli) ale jak rano wyjrzeliśmy za okno to zwątpiliśmy i musieliśmy odwołać:( No nic trudno...zrobimy w środę mojego urodzinowego :)) Poddałyście mi fajny pomyśł z tym oliwkowo zielonym kolorem. Abkasiu myślałam o tym żeby pomalowac sćiany na beż a jedną na taką czekoladkę jak kanapa. Oczywiście kanapa musiałaby stać na tej jasnej a na ciemnej coś by się wymyśliłonp. podświetlone półki...hmmm mam jeszcze sporo do przemyślenia:)) Abkasiu serduszko jest w trakcie wykształacania się...nie wiem czemu kazała mi ta lekarka przyjść na dwa tygodnie, ale i tak myślę, że już do niej nie wrócę tylko zacznę chodzić do tego nowego lekarza, on ma większe doświadczenie i jest dosyć znany. Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 17.06.07, 11:07 pomysl ze scianami, i kolorami wg mnie bedzie dobry..:) jesli chcech isc do jarosza to u niego trzeba czekac ponad miesiac na wizyte, to jest niestety jedno ale.... wiecie co chyba zaszkodzila mi klima....bo moje chrypienie nie przechodzi a sie zwieksza...:)))) pozdrawiam i zycze milej niedzieli:))))) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 17.06.07, 11:27 Nie idę do Jarosza, choć wiem, że on jest znany i dobry. Umówiłam się do Florjańskiego, to lekarz, który specjalizuje się w trudnych ciążach i ma bardzo duże doświadczenie. Zadzwoniłam do niego wpiątek, a we wtorek mam już wizytę. Dzisiaj mieliśmy iść do ZOO ale znajomi mnie wkurzyli i nie wiem czy w końcu pójdziemy...tyle ludzi i nie za bardzo mogliśmy uzgodnić wspólną godzinę, bo każdemu pasowało inaczej. ZOO chyba przełożymy:(( Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 17.06.07, 11:37 a dlaczego bedziesz chodzila do specjalisty od trudnych ciaz??? napewno jest to dobry lekarz..;)ale widze ze ciagle czegos szukasz..:)mam nadz ze bedzies z niego zadowolona i ze WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE!!!!!!a my dzis ze znajomymi jedziemy na glinianki:) robic grila:)))))))))))))))))))))))) Ale ja chrypie......:(((((((((((((((( Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 17.06.07, 12:18 Bo mam nadzieję, że jemu się uda doleczyć tą moja infekcję, byłam już u dwóch babek i one twierdzą ze się nie da więc zobaczę co on powie. Poza tym chce miec 100% pewności ze to nie ma żadnego negatywnego wplywu na dziecko. Zaczynam mieć mdłości :((((Tak mnie muli że już nie mogę wytrzymać -i to przez cały dzien:(( Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 17.06.07, 19:15 No masz racje, dobrze by bylo zebys sie z niej wyleczyla:)mam nadz ze sie wszystko wyjasni przy nastepnej wizycie. A mdlosci ...oby nie trwaly dlugo Ach wiecie kobitki jak milo dzis dzien spedzilismy....dopiero wrocilismy z Glinianek. caly dzien na kocyku, gril...zyc nie umierac:)fajnie tam pojechac cala grupa. nas bylo 10 osob wiec calkiem spore grono. pozdrowionka:))))) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 17.06.07, 19:48 No dokładnie myślę że niedługo się wszystko wyjaśni. A my jednak poszliśmy do ZOO, w sumie fajnie, dużo zwierzątek, ale wiecie chyba tam szybko nie wrócimy. Nie dość że mi żal tych zwierzaków to jeszcze smród tam i brud... Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 17.06.07, 23:45 Hej:) Ale mam zaległości na forum... Wręczanie zaproszeń bardzo się przeciąga i dopiero wróciliśmy do domu.. Kurcze sypie się związek mojej przyjaciółki- świadkowej i muszę ją wspierać, wielu gości z przyczyn zdrowotnych nie przyjmuje zaproszenia na wesele. Nagłe wypadki i operacje, strasznie to smutne...:( Zamówiliśmy obrączki w Galerii na Grunwaldzie, ale brak kompetencji u osoby przyjmującej zamówienie nas bardzo zaniepokoił i wkurzył.. Trzeba było jechać gdzie indziej, ale byliśmy tam w biegu, bo tata kupował garnitur w zarze i chciał żeby mu doradzić.. Boję się, że wybraliśy złe rozmiary.. Jutro jadę zamówić te buty do tańca, a później biegiem do Brzegu do pracy.. Pocieszam się, że już niedługo będę wiodła spokojne życie mężatki tak jak Wy:):):) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 18.06.07, 14:52 Haha Inko to ostatnie zdanie to chyba była prowokacja?! Spokojne życie? Jak dla mnie to u nas do spokoju strasznie daleko. Nie dość,że nadal nie ochłonełam i dalej panikuje z moją ciążą to właśnie do mnie dotarło, że do 5 lipca strasznie małoczasu, a my musimy powybierać wszystkie materiały dl aekipy...i w dodatku nie będzie nas tu jak oni będą nam remontowac górę. Łóżka fajnego niestety dalej nie znaleźliśmy :((( A z gośćmi i ich odmowami to faktycznie ja tez tak miałam zresztą chyba pamiętasz że jeszcze w ostatniej chwili zapraszaliśmy. Na weselu na które idziemy w sobotę tez miało być 120 ośob a bedzie 70. Tak to juz jest... Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 18.06.07, 16:13 To prawda, ze ostatnie miesiace przed slubem to rzeczywiscie straszny zamet. u nas najgorsze byly ostatnie 2 tyg...koszmar, tyle zalatwiani, bieganiny. garnitur dla meza kupowalismy tydz przed slubem. potem byly z nim problemy , bo spodnie jak kupowalismy byly za duze, ale wiedzielismy i mialy isc do poprawki. jak przynieslismy garnitur do domu to sie okazalo, ze spodnie byly caly rozmiar wieksze niz marynarka, dlatego byly za duze. wiec sie wrocilismy do sklepu, dochodzic swoich praw, bo od kiedy w garniturze spodnie sa innego rozmiaru niz marynarka. spodnie byly w koncu szyte od nowa na kila dni przed slubem!!!!!!!!!!!koszula tez byla szyta na miare i odebralismy ja w piatek przed slubem....!!!!!!!!!!!!!!!ja juz bylam na skraju zalamania nerwowego....ale przezylismy!dzien slubu byl taki jak sobie wymarzylismy.jestem pewna ze i wy dacie rade.... a potem to juz tylko spokojne zycie mezatki;)))))) Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 18.06.07, 17:05 Witam spokojne mężatki:):):) Ale mam dzień wspaniały;) Plan maksimum prawie wykonany;) Zamówione pokrowce na krzesła do kościoła, kupiona koszula dla Maćka, kupiony tiul na welon i grzebyk (zapłaciłam 15 zł za kremowy tiul 3m na 2m w hurtowni ślubnej i do tego dwa grzebyki), kupiłam buty do tańca towarzyskiego, nie musiałam zamawiać i czekać bo dokładnie takie jak potrzebuję i w moim kolorze i rozmiarze akurat były! A na koniec pojechaliśmy do Carlo Biani i Maciek wreszcie ma dobrze obcięte włosy:):) Dzięki wielkie za namiary na pana Łukasza:):) Ledwo żyję, a muszę się brać do pracy, ale jestem spełniona;););););) Prawie jak spokojna mężatka;););) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 18.06.07, 17:35 a ja tez mialam dzis dobry dzien:)))zjadlam sama kilo czeresni, ale pycha..............:)))))) Inko zrob zdj tych butkow. sama mialam ochote cos takiego kupic...wiesz chcialabym takie buty w kolorze cielistym lub lekko zlotym, na szpilce, ale zeby byly wygodne.i zeby sie bardzo od nogi nie oddzielaly....wiesz wydluzyc nozki bym optycznie chciala:)))) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 18.06.07, 17:39 Noto faktycznie się nazywa dobrze spożytkowany dzień :))) Zabawne swoja drogą Abkasiu bo my też mieliśmy takie same problemy ze spodniami...te, w których mój mąż brał ślub były szóstymi przerabianymi dla niego:))) Teraz miło sobie powspominać, ale pamiętam jak byliśmy padnięci. A ja dalej nie mam butów na sobotnie wesele...buuu:( No nic może kupię w czwartek :) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 18.06.07, 18:12 do tej fioletowej kiecki? a jakie buty chcialas? Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 18.06.07, 19:07 Już się chwalę butami, cieszę się z nich jak dziecko:) Zakup trwał 5 minut, a myślałam, że będę czekać na wykonanie długie tygodnie... Są bardziej miękkie od moich najwygodniejszych kapci, ale w takiej formie nie nadają się na nasze chodniki. Mają podeszwę na parkiet, ale można je podbić gumą, albo twardszą skórą. Zrobię to dopiero po weselu:) Nie są takie brzydkie, jak oglądałam na stronie internetowej to zupełnie mi się nie podobały.. Kosztowały 160 zł, są całe skórzane, na wierzchu jest satyna, ale podbita miękką skórką. Ja wybrałam najwyższy obcas. picasaweb.google.pl/Inkageo/200706ButyTango Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 18.06.07, 21:43 Ależ muszą być wygodne!! Pewnie w ogóle ich się nie czuje na nodze? Abkasiu tą kieckę trudno nazwać fioletową...ale coś w ten deseń. Dodatki mam złote, więc i szpilki muszę takie kupić. Dzisiaj spotkaliśmy się wreszcie z naszymi fachowcami i przedtsawili nam kosztorys. Są naprawdę nieźli, bo dodatkowo oszacowali nam przewidywany koszt materiałów, które mogą nam pomóc wybrać. Wygląda na to,że musismy to zrobić jak najszybciej a ja nawet nie miałam chwili żeby tą koncepcję dopracować. No cóż od jutra oglądam zdjęcia wnętrz:) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 18.06.07, 22:09 i stuknela nam 200:))gratuluje nam:) wiesz ja widzialam gdzies supier zlote szpilki, ale.....jakis tydzien temu i nie wiem gdzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bo tak sobie pomyslam ze moze bym je kupila. widzialam je w prima moda( choc z zalozenia nie kupuje tam butow)chyba, bo jak poszlam ostatnio to nic takiego nie znalazlam. wszystkie jakies takie z wielkimi blyszczacymi kamieniami..Wiec nie wiem gdzie ja je widzialam....a moze mi sie tylko zdawalo.. :((((((((((((((((faje byly, takie gustowne, na wysokiej szpilce...ech ta skleroza...nie boli ale sie trzeba nachodzic.... Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 18.06.07, 22:30 A czemu nie kupujesz w Prima Modzie? Ja musze zajść do takiego sklepu, który jest na Oławskiej. Tam jest o tyle fajniej,że buty są podzielone kolorami :))) Bardzo mi to odpowiada wpadnę na te złote i może coś wybiorę:))) Abkasiu wygląda na to, że już w sierpniu się przeprowadzimy - rezerwuj czas na spacerki :)) Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 19.06.07, 14:11 Potrzebuję Waszej porady. Mamy na górze dwa pokoje, w jednym chcemy zrobić taki pokój z kanapą dla gości a w drugim sypialnie z łóżeczkiem dla maleństwa. I fajnie by było żeby między tymi pokojami było jakieś przejście. Jeśli po prostu wybijemy np pół ściany to hałas z gościnnego będzie się przedostawać do sypilani więc pomyślałam o takich drzwiach: www.polskidom.com.pl/index.php?symbol=drzwi_przesuwne.htm Jak się one Wam podobają? Bo mi z jednej strony tak a z drugiej cos mi nie gra... Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 19.06.07, 14:53 Znam tą stronę:) Mi się szklane drzwi bardzo podobają, gdyby nie to że za słabo tłumią, a my odgradzamy się od niosących dźwięki schodów to na pewno planowałabym ich montaż:) Są dwie opcje - wjeżdżających w ścianę i jadących po ścianie. Szklane są ładne, więc jeśli nie przeszkadzają to mogą jechać po ścianie:) Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 19.06.07, 17:11 drzwi bardzo ladne:) jesli halas jak mowila Inka nie bedzie Ci przeszkadzal, to bierzcie je:) Moja kolezanka miala takie przeprawy z prima moda......kupila kozaki za 700 zl!!i na pierwszym zakrecie zlamal jej sie obcas..oddala do reklamacji. Krecili nosem, nie chcieli przyjac..ale wkoncu wzieli. kolezanka poprosila tez zeby sprawdzili 2 obcas. po naprawie wlozyla buty i nie przeszla nawet 10 m i znow to samo... wyobraz sobie poszla na randke, wystrojona....daleko nie zaszla..:) wiec znow do reklamacji...ale baby powiedzily ze moga jej przyjac, ale za naprawe bedzie musiala sama zaplacic, gdyz jest to jej wina bo jak widac w szpilkach nie umie chodzic!!!tak jej powiedzialy w czasie kilka min trwajacej dyskusji..A kolezanka wazy 47 kg i ma mnostwo szpilek i nigdy nic takiego sie jej nie przydazylo!!!! ale byla awantura... Bylysmy nawet u rzecznika praw konsumenta, ktory pyta sie jaka to firma. jak sie dowiedzial, ze prima moda powiedzial, ze nic nie zzdiala, taka jest polityka firmy. powiedziala nam kobitka tez ze mozna wystapic na droge sadowa, ale ponoc maja przekupionych rzeczoznawcow i takie tam....i ze szanse na wygranie sprawy sa 50 na 50...a jak przegramy to kolezanka musialaby placic koszty sadowe i takie tam.... i wlasnie dlatego nie kupuje butow z tej firmy. ja tez je kiedys kupilam i byly takie niewygodne, ze po 5 mies bolu poddalam sie i leza od tej pory w szafce... AAA i ostrzegala nas rowniez przed wenezia i jeszcze paru innymi firmami, ale nie pamietam juz jakimi.... choc musze przyznac ze PM ma naprawde ladne buty... Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 19.06.07, 21:10 No to zostaje nam Kazar. Ale wiecie coś w tym jest,bo ja też mam buty z Prima Mody i chyba je raz tylko założyłam, bo się w nich chodzić nie da. Dzięki za rady w sprawie drzwi, jeśli po wycenie będzie nas nanie stać to je weźmiemy. Muszę Wam opowiedziec o mojej dzisiejszej wizycie u lekarza. Naczekałam się dwie godziny i byłam już naprawdę wściekła, bo przyszłam na umówionąwizytę, ale dopiero jak weszłam to zrozumiałam. Lekarz rewelacyjny, po piędzciesiątce i widać że niesamowicie doświadczony, bo ledwo mnie dotknąl przy badaniu to powiedział mi o rzeczach, o których do tej pory nie słyszałam. Jeden rzut oka na badania i już miał ślad jak się pozbyć tych infekcji. Mało tego ta moja wróżka (tak ją nazywa mój mąż, bo mówi, że do lekarza to jej było daleko) źle wyliczyła czas trwania ciąży, dlatego Abkasiu nie powiedziałam Ci nic o biciu serca. Ona wyliczyla ze to koniec szóstego tygodnia więc serduszko powinno już bić a ona nic mi o tym nie wspomniała. On tylko wziąl zdjecie usg do ręki i jużmu nie pasowało. Jedno jest pewne, że chce żeby to on mnie prowadził..ufff ale się cieszę, że do niego trafiłam:))) Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 20.06.07, 12:17 Hej, hej:) Medea to masz już szacunkowy termin ustalony?:) Zaraz sprawdzimy jaki znak zodiaku się szykuje;) Mała Julka kończy roczek w przyszłym tygodniu, a ja kompletnie nie mam pomysłu co jej kupić... Prezent chcę wysłać pocztą, więc lepiej żeby to było coś niezbyt dużego i niezniszczalnego;) Ubranka odpadają bo mała rośnie jak na drożdżach i małe szanse, że trafię z rozmiarem...:/ Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 20.06.07, 12:34 Dokładnie termin poznamy w sobotę jak ten nowy lekarz zrobi mi porzadnie usg. Z prezentem to ja niestety nie pomogę. Zawsze jak kupuję coś dla małych dzieciaczków to jeżdżę do Ascotu na Stawową, bo tam mają dosłownie wszystko :)) Ale mi dziś głowa pęka, najchętniej wróciłąbym do domu i położyła się spać:( Odpowiedz Link
abkasia Re:GRATULACJE!!!!! 20.06.07, 16:40 No czesc kobitki...:)))) Ciesze sie medea ze znalazlas fajego lekarza, ktoremu mozesz zaufac, mam nadz ze szybko sie pozbedziesz infekcji i dzidzia sie bedzie ladnie rozwijac:) mi sie tak wlasnie wydawalo, ze w 6 tyg juz serducho powinno bys widoczne.. inko ja ostatnio kupilam coreczce mojej kolezanki tez rocznej taki malutki plecaczek, kremowy puszysty z misiem na klapce:)sliczny i malej bardzo sie podobal, caly czas go nosi..kupilam go w auchan, w holu jest taki kramik z maskotkami(gdzies na wys tego sklepu z porcelana) itd. kosztowal 30 zl. mozna go napewno wyslac w paczce;) dziewczynki kiedy sie widzimy??????????????????????????co prawda ja kaszle jak gruzlik...ale moze w przyszlym tyg?kole czwartku?juz powinnam byc zdrowa!!! Odpowiedz Link
inkageo Re:GRATULACJE!!!!! 20.06.07, 19:34 Jak tylko uporam się z pracą to bardzo chętnie:) Fajny pomysł z tym plecaczkiem:) Może znajdę coś takiego. Jutro będę służbowo w Opolu to może znajdę:) We Wrocławiu już nie będę do Juli urodzin.. Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 20.06.07, 21:09 Ja również jestem jak najbardziej za, bo później przed wyjazdem naszym na wakacje to będzie ciężko. Dzisiaj się załamałam bo mi męża chcą wysłać do Korei. Wpierw miał jechać na 3 miesiące - chyba był zwariowała, ale teraz na krócej tylko że przed urlopem i może się to przeciągnąc więc wszystko przed znakiem zapytania :(( Dzisiaj mam urodzinki. Dostałam od mojego misia super zestaw do włosów taką lokówkę jak chciałam z suszarką i dyfuzorem. Mówił, że dwa prezenty mu spaliły na panewce, bo chciał mi kupić ekspres do kawy i znalazł taki piękny biały rower o jakim marzyłam, ale co by z tego był za pożytek jakbym musiała się na niego przez następne miesiące tylko patrzeć:) Odpowiedz Link
dzidzia101 Re:GRATULACJE!!!!! 20.06.07, 21:54 Sorrki dziewczyny, ze sie wcinam w Wasze rozmowy ale przeczylatam Medea ze masz dzis urodziny i Dlatego chcialabym zlozyc Ci najserdeczniejsze zyczenia. Wszystkiego co najlepsze i zeby maluszek rozwijal sie zdrowo, bez problemow i szybko rosla. Aaaaa! I Gratulacje z okazji maluszka!! Odpowiedz Link
medea11 Re:GRATULACJE!!!!! 20.06.07, 22:15 Dzięuję bardzo :))) Strasznie miło z Twojej strony :)) Odpowiedz Link
abkasia Re:happy birthday 20.06.07, 22:16 Ale ze mnie skleroza i sierota......wybacz...pamietalam, pamietalam i ....zapomnialam...wybacz plis!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystkiego naj naj najlepszego z okazji 18 urodzin;)ladnego, zgrabnego brzuszka, meza w domu a nie w Korei, pieknego wyremontowanego mieszkanka i duzo zdrowka, spokoju no i za 8 mies slicznego i zdrowego malenstwa:)))) tego wszystkiego zyczy Kasia i jej maz:) Odpowiedz Link
medea11 Re:happy birthday 20.06.07, 22:26 dziękuję kochana :))) Oby się wszystko spełniło :))) Mam nadzieję że mąż się wykręci z tej Korei jakoś :) Odpowiedz Link
inkageo Re:happy birthday 20.06.07, 23:05 O rany, dobrze że nam przypomniałaś:) Sto lat, sto lat, sto lat:):) I duuużo zdrowia, bo zdrowie najważniejsze:):) I żebyś zawsze była taka szczęśliwa jak teraz:):):):) Buziaki:):):) Ps. A ja mam za godzinę imieniny:) To świętujemy:) Wznoszę toast;) Odpowiedz Link
medea11 Re:happy birthday 21.06.07, 10:13 Inko, w takim razie wszystkiego najlepszego...wiesz ja mam imieniny 22.06 więc możemy świętować przez trzy dno, co Ty na to? :) Ja wznosze toast soczkiem multiwitamina :)) Odpowiedz Link
abkasia Re:happy birthday 21.06.07, 11:35 inka z okazji imienin wzystkiego najlepszego:))))))))))))))oby spelnily sie wszystkie twoje marzenia:))) imprezujemy dziewuszki....3- dniowa imprezka:)))))) Odpowiedz Link
medea11 Re:happy birthday 21.06.07, 12:55 No rewelacja !!! Wczoraj moj kochany maz na wieczorna imprezke u rodzicow kupil caly sprzet imprezowy to znaczy takie balowe czapeczki rozki i te gwizdki urodzinowe, myslalam ze sie poplacze ze smiechu :)) Kupil mi tez super zestaw suszarka z lokowka. Kotus moj wydal caly majatek, ale te lokowki to nie na moje wlosy :((( Odpowiedz Link
abkasia Re:happy birthday 21.06.07, 12:58 o jak milo..:) a dlaczego ta lokowka nie na twoje wlosy? chyba bedzie burza............ Odpowiedz Link
medea11 Re:happy birthday 21.06.07, 15:51 Bo to nie jest typowa lokowka tylko jakis taki bajer co uzywaja w salonach. Ma kilka zmiennych szczotek, ale takich z włosiem, które można sobie wymieniać. Super sprawa tylko ja mam bardzo gęste i mocne włosy i nic im to nie daje:((( Ale burza!!!! U nas czarno, nie wiem jak do auta dojdziemy :) Może przejdzie :)) Odpowiedz Link
inkageo Re:happy birthday 21.06.07, 17:39 O kurcze, ale zmokłam. Miałam dzisiaj na nogach klapeczki i spódniczkę, a musiałam sforsować rwącą rzekę, w którą zamieniły się ulice Brzegu. Jak wróciłam do domu to miałam do kolan nogi w błocie:) Na głowie mam afro;) I znowu idzie burza... Co to za wspaniały sprzęt do włosów? Ja muszę zainwestować w nowy... Codziennie używam prostownicy, a mam taką najtańszą z supermarketu bo kupiłam tylko na próbę.. I znowu burza.. U nas to już trzecia.. Odpowiedz Link
abkasia Re:happy birthday 21.06.07, 18:01 inko ciesz sie ze nie szlas w dlugich bialych spodniach i jasnych , krytych skorzanych szpilkach...takei plamy z blota nielatwo sprac...:) wiecie ja mam super prostownice do wlosow, kaylook z tytanowa powierzchnia, mamusia mi na Boze Narodzenie kupila:)) www.estyl.pl/sklep/customer/product.php?productid=16986 Odpowiedz Link
inkageo Re:happy birthday 21.06.07, 19:13 Ale świetna, zazdroszczę:) Tylko ta cena... Ja chcę kupić coś do 200 zł. Moja stara nagrzewa się 20 minut... Odpowiedz Link
abkasia Re:happy birthday 21.06.07, 17:40 hmmmmmmmmmmm, kurcze to szkoda, a tak dobrze chcial...moze mozna wymienic na taka ktora bedzie sie nadawala do twoich wlosow. Odpowiedz Link
medea11 Re:happy birthday 21.06.07, 20:22 Nie sadzę żeby można ją było wymienić:( Ale napaliłam się na taką lokówkę, która by robiła łądne fale...wy prostujecie, a ja chcę kręcić:) Dzisiaj mnie spytala kobitka z która współpracujemy czy jestem bardzo zmęczona, bo jakoś źle wyglądam. I faktycznie tak się też czujęjak zapuszczona kura :((( Nie dość, że mdłości całodniowe mnie dobijają to jeszcze to zmęczenie i senność...mówię Wam kobitki ciąza to nie taka prosta sprawa:( Odpowiedz Link
abkasia Re:happy birthday 21.06.07, 20:42 wiesz ja tez bym chciala krecic!!!! prostuje dosc rzadko:)))tylko ze ja mam wlosy juz prawie do pasa, no dobra przesadzilam, za lopatki. ale sa dlugie i krecic je na lokowke jest trudno i strasznie dlugo by trwalo.. tak mysle. chyba ze jakas naprawde dobra by byla:) jak jestes zmeczona to mozesz gorzej wygladac...jak kazdy kto duzo pracuje... a jak sie urodzi dzidzis to tez pewnie nie odpoczniesz...ale jakie to bedzie mile zmeczenie....:))))) glowa do gory, jak przejda mdlosci od razu lepiej sie poczujesz..:))))) Odpowiedz Link
dzidzia101 Re:happy birthday 21.06.07, 20:23 Inkageo, wszystkiego najlepszego w Dniu Imienin!!!!!!! Zeby wszystko sie ukladalo po Twojej mysli i slub i wesele wypadly super!! Odpowiedz Link
inkageo Re:happy birthday 21.06.07, 21:42 Dzięki:):):):) Energia mnie dzisiaj rozpiera;) Burza doładowała mi baterię;);) Odpowiedz Link
medea11 Re:happy birthday 22.06.07, 15:29 Hej Kobietki:) Wczoraj jak głupia, resztakmi sił zjeździłam pół miasta w poszukiwaniu złotych szpilek na to jutrzejsze wesele. Myślałam sobię,że teraz pełno tego złotego to znajde bez problemu...a tu nic. Juz jakoś doczłapałam do domu i w płacz, na co mój mąż kochany się zlitował , zabrał krzesełko i ruszył na poszukiwania do naszej garderoby, bo tak mi się wydawalo, że w jej czeluściach powinny być złote szpilki z mojego cywilnego (czy ja Wam pokazywałam zdjęcia z naszego cywilnego?). Znalazł !!! Więc jestem uratowana, a już głupia omal nie wydałam 200 złotych na takie co mi sie nawet nie podobały :)) Odpowiedz Link
inkageo Re:happy birthday 22.06.07, 16:38 Haha:):):):) Nic nie wspominałaś o ślubie cywilnym!! Ja chyba dzisiaj do północy nie wstanę od komputera, tyle mam roboty.. Czekam na fotki:) Odpowiedz Link
inkageo Re:happy birthday 22.06.07, 16:48 Wszystkiego najlepszego z okazji imienin:):):) Odpowiedz Link
medea11 Re:happy birthday 22.06.07, 17:37 Dzięki :))) Myślałam, że wiecie bo pisałam o tym na ogólnym forum. My wzieliśmy ślub cywilny już rok temu...no prawie rok bo 15 lipca. Zorganizowaliśmy wszystko w Ogrodzie Botanicznym, a imprezę dla znajomych zrobiliśmy u moich rodziców. Wszystko było inaczej niz w przypadku kościelnego, bo nie było naszych rodzin, a tylko przyjaciele. Podeślę Wam fotki na maile jak już dojade do domu, ale uprzedzam, że bardzo się różnią od tych profesjonalnych....:) Odpowiedz Link
dzidzia101 Re:happy birthday 22.06.07, 19:27 Medea, przyjmij serdeczne zyczenia Imieninowe! Aby spelnily sie Twoje (a raczej Wasze ) wszystkie marzenia!! Odpowiedz Link
medea11 Re:happy birthday 24.06.07, 20:45 Cześć :)) Niestety weekend dobiega końca, a ja jestem padnięta, bo wczoraj imprezowaliśmy na weselu, które było również w Art Hotelu. Moja koleżanka wyglądała pięknie, miała suknię w kolorze cappucino, czarne włosy związane w taki niski kok, a w niego wplecione bordowe kalie i z nich też biukiet. Naprawdę klasa. Jedzienie zamówili dwa albo trzy razy więcej niż my toteż jego większość się zmarnowała, a kelnerzy nawet nie mieli gdzie ich ustawiać. Był również DJ z jakiegoś radia i był nawet ok, ale przegiął mówiąć panu młodemu, że panna młoda chce mu zadedykować piosenkę i puścił "Przeleć mnie"...to było straszne. Trochę też skaszanił oczepiny, ale poza tym było naprawde fajnie. W sumie ciekawie było zobaczyć jak czuli się goście na naszym weselu, bo nawet ślub był w tym samym kościele. A teraz z relacji ciązowych: wczoraj słyszeliśmy jak bije serduszko naszego maleństwa i to jest napewno niezapomniane wrażenie:) Odpowiedz Link
abkasia Re:happy birthday 24.06.07, 22:40 hej:)) wracam po weekendzie:) weekend spedzilismy bardzo aktywnie. Bylismy w Niemczech i Pradze...fajnie ale meczaco:)))) Medea wszystkiego naj z okazji imienin. spoznione, ale nie mialam dostepu do kompa:) A ja wiedzialam ze mialas cywilny. Czekam na foty:) Fajnie ze serducho bylo slychac...wiesz bylismy w niemczech u kolegi ginekologa i odwiedzilismy szpiltal i oddzial ginekologiczny. Mowie Ci ale tam sa szpitale. bylismy wszedzie na porodowce, w salach, wszedzie. Klasa i luksus.kiedy u nas w Polsce tak beda wygladac szpitale.....chyba nigdy. tylko rodzic w niemczech...:)))) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
inkageo Re:happy birthday 24.06.07, 23:36 Hej, hej:) O matko, mam nadzieję, że to nie mój DJ... Zerknij czy go nie rozpoznajesz: www.bastaprowadzi.pl/main1.htm Znajomi właśnie szukają zespołu na wesele i chcę im pomóc. Może uda im się zarezerwować The Black, jak drodzy oni są? Jestem padnięta po weekendzie.. Jeszcze posiedzę godzinkę bo obiecałam, że na jutro przygotuję im listę zespołów. Odpowiedz Link
medea11 Re:happy birthday 25.06.07, 10:02 Abkasiu dzięki za życzenia!!! No faktycznie ciekawe, kiedy u nas pordówki będa super wyglądać, a ja skorozamierzam rodzić na Dyrekcyjnej to już w ogóle nastawiam się na norę. Jedno jest pewne,że w sumie na porodówkach jest chyba znacznie więcej szczęścia niż na innych oddziałach w szpitalu:)) Inko na szczęście to nie był ten sam DJ, którego Ty wybrałaś :))) The Black wziął od nas 2800, ale wiem,że normalnie biorą 3000. Padam dzisiaj. Przez to wesele w ogóle nie odpoczęłam, w dodatku do urlopu zostało nam jeszcze tylko 1,5 tygodnia, a jeszcze nie kupiliśmy nic do remontu, który ma się niebawem zacząć i zapomnieliśmy o przegładzie auta...rany żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce :) Odpowiedz Link
inkageo Re:happy birthday 25.06.07, 10:28 Ufffff to nie on.... Czasem tak się boję, że coś źle wybraliśmy, że nic się nie uda... Poniedziałek powitał mnie migrenowym bólem głowy, walczę z nudnościami (jestem przygotowana do ciąży) i nie mogę odpocząć bo mam koszmarnie dużo pracy. W środę przyjeżdżają nam montować automatyczną bramę ogrodzeniową, a nic nie przygotowane. Nie mamy domofonu, kabli, nie wiem kto to załatwi... Jutro urodziny Julki i dzisiaj muszę nadać paczkę, a prezentu nie mam... Mobilizacja i do dzieła:):):) Odpowiedz Link
medea11 Re:happy birthday 25.06.07, 10:40 No to widze, że niezłe zamieszanie :) Jesteś przygotowana do ciązy tzn zakłądaśz, że możesz być w ciąży czy zaprawiasz się w boju i mając nudności już teraz liczysz, że później jak zajdziesz to będzie łatwiej?:) Chyba zaraz wyjde z pracy i pójdę się zrelaksowac w H&M :) Odpowiedz Link
inkageo Re:happy birthday 25.06.07, 12:42 Migrena jest chyba podobna do ciąży, więc nic mnie nie zaskoczy;) Tylko teraz biorę tabletkę i jest lepiej...;) Kurcze wpadłam w biegu do sklepu z zabawkami, złapałam niedużego ale ładnego pajacyka/gryzaczek dla rocznych dzieci, patrzę na cenę - 42 zł! I to w promocji! Większe były po 67 zł! Co za ceny.. Ja na oko oszacowałam wartość na 15 zł;) Odpowiedz Link
medea11 Re:happy birthday 25.06.07, 14:46 No i tak jest ze wszystkim. My widzieliśmy wózki nawet po 4000 pln !!!!! Dlatego musismy popytać znajomych czy ktoś nie chce sprzedać, bo używane sa znacznie tańsze. Odpowiedz Link
abkasia Re:pogaduchy 25.06.07, 16:08 medea ja czekam na zdj z cywilnego:)) strasznie jest teraz wszystko drogie...dzieciece ciuszki maja zawrotne ceny...a sa takie sliczne ze nie sposob sie im oprzec... ale nie martw sie dostaniecie 1000 zl becikowego:))))hihihi medea a ktory jest u ciebie dokladnie tydz ciazy?i jak twoj zapalny problem rozwiazal sie? kurcze a moj maz znow na dyzurze:((((( Odpowiedz Link
medea11 Re:pogaduchy 25.06.07, 21:03 Okazało się że tydzien ciązy tamta lekarka wyliczyła dobry dzisiaj jest 7 tygodni i 4 dni, ale nie sprawdziła serduszka,a to przeciez bardzo ważna sprawa. Wysłałam Wam zdjęcia z cywilnego...w sumie do kościelnego nie ma co porównywać, a i same zdjęcia już nie takie ładne, ale i tak fajnie było mieć dwie imprezki :)) Odpowiedz Link
abkasia Re:pogaduchy 25.06.07, 21:42 :))))))))) ladne zdjatka:) ale z ta bialoscia to troche przesadzilas... wcale nie bylas taka biala jak pisalas... i nie ma jak 2 imprezki:)))) Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 25.06.07, 22:35 Ceremonia w ogrodzie, pięknie:):):) Macie dwa razy więcej do wspominania:) Pierwsza fotka super:) Odpowiedz Link
medea11 Re:pogaduchy 26.06.07, 12:46 Wreszcie sie wczoraj wyspałam. Ogładaliśmy wczoraj z mężem "Dobry Rok" na DVD fajny, polecam dla odprężenia - ma miły francuski klimacik :)) A w piątek premiera Shreka III :)) Właśnie zajadam mój obiad, który od dwóch dni stanowią jogody z cukrem i jogurtem ...to jedyne co mi wchodzi teraz :( Odpowiedz Link
abkasia Re:pogaduchy 26.06.07, 13:43 o na Shreka to trzeba isc obowiazkowo!!! mmmm jagody z jogurtem i cukrem- samo dobro !!! uwielbiam, i musze tez sobie kupic a co!!! Ale jestem senna...juz 2 kawa w uzyciu.. kurcze mam jakis obnizony nastroj dzis:(((((((((((((((((((napiszcie cos milego!!!! Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 26.06.07, 13:54 Pooglądaj fotki Gioseppe:) Ładna para to humor się poprawi:) picasaweb.google.pl/ewelinaikuba Odpowiedz Link
medea11 Re:pogaduchy 26.06.07, 14:26 hehe widzę że rożki na płatki robią furorę. Abkasiu apropos rożków opowiem Ci coś na poprawę humoru. Opowiadałam Wam, ze byłam na weselu w sobotę. No więc ciocia pana młodego dzielnie zbierała płatki róż zasuszyła mu i zapakowała w pudełko. Rożki natomiast robiła koleżanka panny młodej. W ostatniej chwili Magda (panna młoda) zorientowała się, że trzeba te płatki zawieźć koleżance, a że sama nie mogła to dzwoni do swojego narzeczonego i mówi : "Kochanie tam na szafce w pudełku sa płatki zawieź je proszę do Asi" na co narzeczony: "a po co jej płatki?" Magda (wkurzona za głupie pytanie): "Będzie się w nich kąpać" Narzeczony: "Hmm...to może ja jej jeszcze mleko zawiozę?" Magda: "Tak Asia się będzie kąpać w mleku i płatkach!!!!" Narzeczony dojeżdza do Asi i dumny z siebie wyjmuje z torby paczkę płatków śniadaniowych, po czym mówi: "Asia wiem że jesteś głodna, Magda prosiła żebym Ci przywiózł płatki" Mówię Wam jak się uśmiałam z tego :))) Odpowiedz Link
medea11 Re:pogaduchy 26.06.07, 14:28 Wiecie co...jak ogładam te zdjęcia to tak żałuję, że już po naszym ślubie ...Inko Ty się ciesz, że ten wspaniały dzien przed Tobą :) Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 26.06.07, 14:32 A ja się boję, że nie będzie tak wspaniale... Że zdjęcia nie wyjdą, fryzura się nie uda, DJ zadedykuje mi piosenkę "Przeleć mnie";););) A goście nie będą chcieli się bawić i będą siedzieć smętnie przy stołach i zerkać na zegarek...:( Odpowiedz Link
medea11 Re:pogaduchy 26.06.07, 15:03 no coś Ty nie ma takiej możliwości. Goście na pewno będa się dobrze bawić, wystarczy im jedzenie i alkohol i sami się rozkręcą. O fotografa się nie martw, chyba widzialas już jakieś jego zdjęcia? Na wszelki wypadek możesz mu tez podesłać jakieś jakie Ci się podobają żeby zobaczył jaki masz styl...ja tak zrobiłam. No a fryzura...zawsze da sie w razie czego poprawić - zobaczysz będzie cunie - naprawde Ci strasznie zazdroszce, że to przed Toba :) Odpowiedz Link
abkasia Re:pogaduchy 26.06.07, 15:27 historia rzeczywiscie swietna...hihihihi inko ale tobie zdj robia pospieszni? NIe masz sie naprawde o co martwic...wszystko bedzie pieknie zobaczysz..:)) zrob probna fryzure to w dniu slubu bedziesz spokojniejsza... zobaczysz szybko zleci ten czas i juz wkrotce bedziesz po slubie:))) Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 26.06.07, 15:34 Jak jest tak wietrznie to ja jestem strasznie niespokojna i szukam dziury w całym;) Ciśnienie wariuje;) I zaczyna mi się już śnić ślub.. A raczej pasmo nieszczęść;) Ale to dobrze, bo w snach podobno jest wszystko odwrotnie niż w życiu;) Odpowiedz Link
medea11 Re:pogaduchy 26.06.07, 15:38 Ehhh, a pamiętasz jak pisałam o swoich snach? Mi się takie ślubne głupoty śniły, że aż strach, a wszystko było cudnie :) Odpowiedz Link
abkasia Re:pogaduchy 26.06.07, 15:41 mi tez sie glupoty snily, ale juz ich nie pamietam...dzisaij mialam same pasmo cudnych snow...takie wszystkie ukryte pragnienia..;))))) AZ sie milo wstawalo:) a masz racje ze ten nastroj i ucisk w glowie to od tych wiatrow i cisnienia.... Odpowiedz Link
medea11 Re:pogaduchy 26.06.07, 15:44 A mi się dzisiaj śniło, że byłam z wózeczkiem na spacerku...ahhh cudny sen :)) Strasznie długo trwa ciąża...jeszcze nam zostało 7 miesięcy :) Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 27.06.07, 14:51 Wróciłam z USC, do ostatniej chwili nie mogłam się zdecydować co z nazwiskiem, w końcu powiedziałam, że podwójne.. Ale sobie skomplikowałam życie..;) Urzędnicy u nas myślą bardzo schematycznie, panie zapytały tylko mnie o nazwisko po ślubie i wysłały do kasy, gdy wróciliśmy to już był gotowy dokument, Maciek i dzieci mieli standardowo przypisane nazwisko;) Tak bez pytania! Skandal;);) Cały USC oblepiony reklamami fotografów, zaproszeń, a w środku w pokoju, w którym wydają zaświadczenia do ślubu na stoliku albumy ze zdjęciami jednego z fotografów. Komercja już do nich dotarła;) Odpowiedz Link
medea11 Re:pogaduchy 27.06.07, 17:20 Ja trafiłam tam na straszne jędze. Chyba im tam bardzo mało pacą, bo były tak niemiłe, że zastanawiałam się ile par zrezygnowało. Poza tym nie chciała mi się zgodzić na ślub poza USC bo powiedziała, że jej to burzy szyk w tabelce -uwierzycie? :)) Dziewczyny wczoraj wybrałam kolory i kupiliśmy już wszystko do remontu. Panele będą bardzo ciemne brązowe, ściany w gościnnym jasny beż, ale jedna w kolorze cappucino pomieszanym z brudnym różem, a w sypialni też jasny beż, a jedna ściana taka lekko liliowa...mi się strasznie podoba :) Ekipa, którą zatrudniliśmy do remontu była z nami przez całe zakupy i we wszystkim nam doradzali. Jak na razie to jestem z nich strasznie zadowolona, nawet nie pozwolili mi podnieść palety kolów farb, bo dowiedzieli się od mojej koleżanki (której wykańczają dom), że jestem w ciąży :)) Dzisiaj zostałam w domu i stąd pracowałam , bo byłam tak zmęczona, że nie dałam rady się doczołgać do biura...za to lubię swoją pracę :)) Odpowiedz Link
majkax3 Re:pogaduchy 27.06.07, 20:53 witam serdecznie mam prośbę do tych pań które są juz po ślubie albo tuż przed. Mój ślub odbedzie się 29.09.2007r. do tej pory oczywiście mamy sale, orkiestre zaproszenia, suknie, fryzjer,obraczki jesteśmy w trakcie załatwiania nauk. Ślub bedzie konkordatowy i nie wiem kiedy i jakie dokumenty mam odbierać z USC oczywiście z księdzem jest ustalona data i godzina co u niego jeszcze i kiedy? Bedę wdzięczna za odpowiedz pozdrawiam Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 27.06.07, 22:48 Hej, wkleję Ci tu tekst z innego wątku, mi pomógł:) Na trzy miesiące przez datą zawarcia związku małżeńskiego narzeczeni zgłaszają się do kancelarii z kompletem dokumentów: świadectwo bierzmowania, świadectwo chrztu (oba wystawione nie dawniej niż trzy miesiące przed wizytą w kancelarii), zaświadczenie o ukończeniu kursu przedmałżeńskiego lub zaświadczenie o bieżącym uczestnictwie w takim kursie, dowody osobiste, dane świadków. Na podstawie dostarczonych dokumentów urzędnik kościelny kancelarii parafialnej sporządzi tzw. protokół przedślubny oraz zapisze tzw. zapowiedzi. Zapowiedzi zostaną wygłoszone w parafiach obojga przyszłych małżonków przez dwa tygodnie. Jeżeli należycie do różnych parafii zawiadomienie o zapowiedziach oraz prośbę o nie w drugiej parafii musicie złożyć sami na własną rękę (nie zostanie ona przesłana automatycznie z parafii gdzie odbędą się uroczystości). Nie wcześniej niż trzy miesiące przed uroczystością należy zdobyć z Urzędu Stanu Cywilnego zaświadczenie o braku okoliczności wykluczających zawarcie małżeństwa (zaświadczenie to jest ważne tylko 3 miesiące). W tym celu należy zgłosić się do U. S. C. z dowodami i skróconymi odpisami aktów urodzenia. Na tydzień przed ślubem spisuje się akt ślubu. W tym celu należy dostarczyć do kancelarii parafialnej: zaświadczenie o odczytaniu w rodzimych parafiach obojga narzeczonych zapowiedzi o ślubie. Jeżeli ślub nie będzie zawierany ani w parafii panny młodej, ani pana młodego, po zapowiedziach narzeczeni otrzymują tzw. licencję. Dokument należy dostarczyć do parafii, w której odbędzie się ślub, potwierdzenie o odbyciu nauk przedmałżeńskich i spotkań w poradni rodzinnej, - dowody osobiste, zaświadczenie z USC o braku okoliczności wykluczających zawarcie małżeństwa. Odpowiedz Link
majkax3 Re:pogaduchy 28.06.07, 22:50 Bardzo dziękuję za informacje o które prosiłam. Napewno z nich skorzystam. Jutro wielki dzień idę wybrać suknie. Nie moge sie doczekać pozdrawiam Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 27.06.07, 22:50 Ja dzisiaj byłam w USC po zaświadczenie, nie potrzebowaliśmy aktów urodzenia, bo urodziliśmy się i bierzemy ślub w tym samym mieście. Poszliśmy tylko z dowodami, musieliśmy zapłacić 84 zł. Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 28.06.07, 13:36 Wróci, wróci:):):) Ja dzisiaj mam ubaw: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=65002104 I wreszcie majaczy gdzieś w oddali zakończenie projektu... Chyba zdążymy!!:) Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 29.06.07, 09:02 Hej dziewczyny?:) Wy miałyście oczepiny? My całkowice rezygnujemy z zabaw weselnych i nie wiem jak rozwiązać rzucanie welonem/bukietem. DJ się uparł na quiz taneczno-muzyczny, nie chciał zdradzić szczegołow, ale trochę mnie to niepokoi;) O co chodzi... Odpowiedz Link
medea11 Re:pogaduchy 29.06.07, 12:40 Hej, My kategorycznie zabroniliśmy żadnych zabaw. Jedyne co chcieliśmy mieć to rzucenie bukietem i krawatem i wspólny taniec przyszlych Państwa młodych. Nasza kapela zastosowała się do prośby i nie robili wiochy. Oprocz tego mielismy konkurs ze zdjeciami ale on zaczal sie juz na poczatku wesela i ciagnął się w jego trakcie. Wiesz...ja bym Ci radzila nie godzic sie na pomysly DJ'a, bo Ci pozniej puści jakas piosenke typu "Przeleć mnie". Zaplanuj po swojemu a on ma się dostosować, w końcu to Twoje wesele :) Odpowiedz Link
abkasia Re:pogaduchy 02.07.07, 12:13 hej, hej, !!!! jestem:)))) Ale nie we Wrocku, tylko na pieknej ziemi lubelskiej w domku u rodzicow:))))i bede sie byczyc 2 tyg!!!!!!rzadziej wiec pewnie bede zagladac... My mielismy oczepiny i ze 2 zabawy chyba, ale gosciom i nam one sie podobaly..:)) nie bylo zadnego macania za kolanka czy czegos w tym stylu:)))) Ide pojesc malinek z krzaczka:)))ale mam fajnie!!!!! Odpowiedz Link
medea11 Re:pogaduchy 02.07.07, 12:29 Hej Abkasiu - już się martwiłam gdzie przepadłaś. Ale się rozmarzyłam urlopowo jak sobie Twoj wpis przeczytalam :)). Ja od jutra też mam wolne, ale wyjeżdżamy dopiero w czwartek i oby byla pogoda. Oczywiscie do tego czasu mamy małego pecha, bo nam się zepsuła klima w aucie, zmieniła mi sie koncepcja remontu i jeździlismy wymieniac farby i jeszcze mojego Misia ząb rozbolał i czego go dentysta przed wakacjami...ale damy rade:) Morze czeka.... Malinki...mniam, mniam Inko a jak tam u Ciebie? Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 02.07.07, 15:18 Hej, hej:) Ja znowu wpadłam w wir pracy..... Weekend trochę przebalowałam;) Miałyśmy pilnować domu siostry mojej świadkowej w Wysokiej, a wylądowałyśmy w sobotę na wrocławskim rynku;) Chyba ze dwa lata nie tańczyłam w klubie... Ale jednak tego się nie zapomina;););) Jak wracałyśmy do domu to było już jasno:) Mam kilka fotek naszej sali weselnej, muszę w końcu zgrać z aparatu. Odebraliśy obrączki i baaaardzo nam się podobają:) Też fotka wkrótce. Mam jeszcze 3-4 godzinki pracy:( Znowu musieliśmy odłożyć spisywanie protokołu bo Maciek nie może wyjść z pracy...:( A ja czekam na to jak na szpilkach... W środę termin ostateczny... Zazdroszczę urlopu... Medea i Waszego wyjazdu do tego pięknego hotelu... Odpowiedz Link
medea11 Re:pogaduchy 02.07.07, 16:01 Ahh...jak wrócimy to Wam podeślę troche fotek :) A teraz czekam na zdjęcia Twojej sali z niecierpliwością :) Odpowiedz Link
abkasia Re:pogaduchy 02.07.07, 16:14 Ja urlopuje na calego ale sama niestety... biedny mezus siedzi we wrocku i pracuje...:((( ale wyrodna ze mnie zonka:)) Wiesz medea ja tez nie moge sie po tej ospie opalac!!!!!!!!!!!!!!!!!!:((((((((((((( MOjej mamy kolezanka miala ospe pol roku temu i nadal mimo ze sie opalala, nie opalila tych kropek po ospie..one sie wogle nie opalaja!!! chyba ze ktos chce wygladac jak muchomor to mozna....A najgorzej sie martwie ze w grudniu mi sie nie zechca opalic te plamki....:((( a ja planowalam pol urlopu lezec nad morzem.... Co do remontu: na jakie kolory teraz sie zdecydowaliscie? INko ja tez czekam na foty:)) pozdrawiam:)))) Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 02.07.07, 17:37 Są fotki:) picasaweb.google.pl/Inkageo/200706HotelMercure Sala jeszcze nie była gotowa, nie chciałam tam sza bardzo przeszkadzać obsłudze;) U nas będzie inne ustawienie, większy parkiet i na końcu, nie chcemy nim dzielić sali na pół i my też będziemy siedzieć przy okrągłym stole, nie przy tej "ladzie". Nie wiem jeszcze co z wystrojem, musimy to przemyśleć.. Odpowiedz Link
medea11 Re:pogaduchy 02.07.07, 21:35 No sala świetna - bardzo ładna i z klasą. Ja bym na Twoim miejscu ograniczyła się z dekoracją, a zainwestowała w łądną dekorację stołow i dowiedziała się jakie są tam możliwości z oświetleniem. Co najwyżejjakieś białe balony...ale mało i to tez mam wątpliwości. Abkasiu tym razemz decydowaliśmy sie na kolor taki stalowy z odcieniem niebieskiego. Raczej ciemny odcień niż jasny choć jedna ściana będzie jaśniejsza. Zdecydowaliśmy,że oboje lubimy zimne kolory,a w tamtej tonacji chyba oboje byśmy się dusili. Nie przejmuj się, ja też miałam ospe i dzisiaj nie mam po niej śladu. Mi się wydaje, że te blizny zejdą. Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 03.07.07, 12:14 Remont ruszył:):):) Mamy fachowca, niestety nie na wyłączność bo ma kilka zleceń jednocześnie, ale efekty jego pracy już są:):):) Odpowiedz Link
medea11 Re:pogaduchy 03.07.07, 12:44 No to super, u nas rusza na dniach. Wczoraj nasi kochani koledzy zniesli nam z góry wszystkie meble...dobrze miec takich kumpli, bo teraz kiedy mi nic nosic nie wolno byloby ciezko:) Na jak dlugo przewidujecie ten remont? Pytam bo ciekawam kiedy mozemy liczyć na jakies zdjecia :))) Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 03.07.07, 13:44 Musimy skończyć do września.. Wszystko zależy od cyklinowania podłóg, kiedy wkroczą fachowcy.. Na razie kończymy regipsy w sypialni:) Dotarła do mnie zła wiadomość:( Nie mogę liczyć na makijażystkę, z którą się umówiłam:( Znajoma której podałam jej namiary jest załamana po próbnym. Po dwóch godzinach malowania, jej twarz wyglądała tak, że wstydziła się wracając do domu.. O rany, będę musiała się sama malować:( A tak się cieszyłam, że znalazłam wizażystkę na miejscu i z dobrymi kosmetykami. Miałam iść na próbny w sierpniu... Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 03.07.07, 15:01 Właściwie nie wiem. Wszystkie piszą, że dojazd na terenie Wrocławia... Odpowiedz Link
medea11 Re:pogaduchy 03.07.07, 16:28 Ale podzwon,może któraś się zgodzi-warto zaryzykować. Nie ma to jednak jak makijaz profesjonalny. A jak nie to zawsze zostają własne umiejętności, ale powalczyć nie zaszkodzi :)) Odpowiedz Link
dzidzia101 Re:pogaduchy 03.07.07, 19:01 Inkageo, ta makijazystke mialas w Brzegu? A moze poszukalabys kogos w Olawie? Z Brzegu masz blizej niz do Wroclawia. Ja bede szukac kogos wlasnie tam. Mam namiary do kosmetyczki ktora zajmuje sie tez makijazem ale nie mam pojecia czy jest w tym dobra. ( kosmetyczka z niej podobno super) Jesli bys chciala to moge podac Ci kontakt do niej. Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 03.07.07, 20:19 Podaj proszę te namiary:) Może się przydadzą:) Tak, ta była z Brzegu, cieszyłam się, że na miejscu załatwię chociaż jedną rzecz... Odpowiedz Link
dzidzia101 Re:pogaduchy 03.07.07, 21:18 Ta kosmetyczka podobno jezdzi bardzo czesto na rozne kursy, szkolenia. Jest bardzo dobra jesli chodzi o skore i problemy skorne. Nie rozmawialam z nikim kogo malowala, szczegolnie do slubu ale mozesz z nia porozmawiac. mgr Kutia Elena (jest Ukrainka) 601 306 207 0-71 303 71 26 (domowy, po20) ul. Chrobrego 20F Jesli znasz Olawe to jest w wiezowcu kolo Dworca PKs, na gorze, wejscie od strony Dworca przez salon fryzjerski. Nie wiem czy ona dojezdza, chyba raczej u niej na miejscu. Odpowiedz Link
dzidzia101 Re:pogaduchy 03.07.07, 21:23 Bede miala namiary do jeszcze jednej dziewczyny z Olawy ktora robi makijaze, tez Ci podam (ale jeszcze nie wiem kiedy :-( Daj znac jesli sie skontaktujesz z ta Elena, sama jestem ciekawa co ona powie. Odpowiedz Link
medea11 Re:pogaduchy 06.07.07, 09:08 Cześć Dziewczyny, Pozdrawiam z zimnej, wietrznej i deszczowej Ustki (jak taka pogoda będzie przez 10 dni to się pochlastam:) Na szczęście hotel i jego basen jest boski więc leniuchujemy na całego :) Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 06.07.07, 09:30 U nas też pogoda okropna.. Dobrze, że Wasz hotel jest wszystkomający;);) Was nie ma, a ja weekend spędzam we Wrocławiu.. Przyjaciółka nadal pilnuje domu siostry i pewnie wyciągnie mnie na imprezę:) Biorę sie do pracy, bo jak nie skończę to nie pojadę... Miłego wypoczynku!!!!! Odpowiedz Link
abkasia Re:pogaduchy 06.07.07, 12:12 pozdrowienia z deszczowego chelma...jak bedzie taka pogoda dalej to tez sie pochlastam...tylko ze ja jeszcze jestem chora!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!szlag by to trafil. teraz na zapalenie zatok...ta ospa mnie pozbawila wszystkich przeciwcial... kto mnie poratuje i odda troszke.. buziaki:))) Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 06.07.07, 16:12 Ojjjj:(:( Ja męczę się z zatokami od lat... Nieprzyjemna sprawa... Odpowiedz Link
medea11 Re:pogaduchy 06.07.07, 17:48 Oj bidulki:( My byliśmy na plaży, smażona rybka i gofry z owocami zaliczone :)) Teraz byczyłam się w łóżeczku czytając ksiązkę, która mnie pochłonęła. Mój mąż wyciąga mnie na basen i zaraz pójdziemy choć ja obawiam się żeby przypadkiem znowu nie dostać zapalenia cewki, bo nie wiadomo jak to później w ciąży leczyc...no ale może wszystko będzie dobrze -w końcu kobietom w ciąży zaleca się pływanie :) Abkasiu lepsza pogoda ma być od nowego tygodnia, a jak długo jeszcze będziesz na urlopie? Dziewczyny właśnie sobie przypomniałam, że chcę Wam prośić o radę. Muszę zorganizować jakąś sporąimpreże firmową i chciałabym żeby to było coś orginalnego, żadne siedzenie przy stole i objadanie się w knajpie ani kręgle i piwo bo to już przerabialiśmy, macie jakiś fajny pomysł? Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 06.07.07, 23:43 Impreza firmowa... Podobno jest we Wrocławiu statek pływający po Odrze, nasz DJ opowiadał, że miał na nim ślub i chyba przyjęcie też, ale nie wiem jakich jest rozmiarów.. Odpowiedz Link
abkasia Re:pogaduchy 08.07.07, 10:41 hej:) ostatnio mialam okazje grac w paintboola. zabawa swietna. Wiem ze teraz duzo firm sie tak bawi.Nie wiem w jakim klimacie mialabybyc ta impreza...oczywisciue nie jest to zabawa dla ciezarnych;)i napewno nie w upalny dzien. W tych kkombinezonach i maskach jest strasznie goraco!! Jak tam nad morzem> pogoda juz ladna?bo u nas zimno...... Odpowiedz Link
medea11 Re:pogaduchy 10.07.07, 09:52 Hej, No niestety i statek i paitball odpadaja, bo statek mieli w poprzedniej firmie, a paintball nie jest dla ciezarnych, a ja musze tam byc i nad wszystkim czuwac. Wiec mysle dalej... Nad morzem wczoraj bylo mnostwo słońca, ale niestety zimno, co nie przeszkodziło większości uropowiczów wylegiwać się na plaży i kąpać w morzu - patrzyliśmy na to jak na zjawisko poubierani w cieple bluzy i dlugie spodnie:)) Postanowilismy też z tej przyczyny skrócić urlop i w piątek wracamy do domu, brakuje nam tu trochę doznań kulturalnych i mi już się marzy kino i wyprawa do empiku...no właśnie polecam na wakacje śiwetną książkę, po prostu nie mogłam się oderwać "Krakowska żałoba" straaasznie żałuję, że ja już skończyłam:( Teraz zabrałam się za "Pudełko ze szpilkami" - tematyka mi bliska czyli m.in. o ciąży :)) A co u Was ? Jak spędzacie czas? Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 10.07.07, 21:00 Ale paskudny dzień... Jestem taka zalatana, że nie mam czasu na forum! Skandal!;) Szkoda, że skracacie pobyt, ale wiadomo - wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej:) Pomyślę o tej imprezie.. A to ma być na miejscu, czy ewentualnie pod Wrocławiem? Odpowiedz Link
majkax3 Re:pogaduchy 11.07.07, 20:13 chodziło mi między innymi o wasze bo o nich gdzieś tu czytałam Odpowiedz Link
majkax3 Re:pogaduchy 11.07.07, 20:14 między innymi o wasze mi chodziło bo gdzieś czytałam o nich Odpowiedz Link
inkageo Re:pogaduchy 11.07.07, 21:28 Medei albumu ze zdjęciami ślubnymi już nie ma w internecie.. A abkasia jest na kilku fotkach na stronie: www.fotograf.olesnica.pl/ Odpowiedz Link
majkax3 Re:happy birthday 25.06.07, 20:53 Jęsli mogę się wtrącić to fajne wózki dla dzieci można zakupić w hutrowni na ul Długosza Bajka. Mozna tam kupić całą wyprawke. polecam Odpowiedz Link
medea11 Re:happy birthday 25.06.07, 22:27 O dzięki - faktycznie teraz mi przypomniałaś o tej hurtowni. Bardzo dziękuję :)) Odpowiedz Link
adrianna79 Pytanie do Was dziewczynki 03.06.07, 21:21 Czy kotras moglaby mi podac przebieg mszy slubnej. Ja NIGDY w zyciu nie bylam na slubie i niestety nie bede miala okazji zeby byc. W tym tygodniu musze zaczac pracowac nad programem slubnym. Jaki jest obrzad mszy? Moj ksiadz tutaj dal mi tylko te czesc sakramentu malzenstwa ale nie wiem jak to jest z poczatkiem i koncem mszy. Bede wdzieczna za pomoc! Odpowiedz Link
callja Re: Pytanie do Was dziewczynki 03.06.07, 21:41 Hej, wklejam linka do wątku na innym forum - jest w nim opisany szczegółowo przebieg ślubnej mszy... Jakby co - pytaj śmiało, postaram się pomóc :)) www.gimbla.pl/forum/viewtopic.php?t=10785 Odpowiedz Link
adrianna79 Re: Pytanie do Was dziewczynki 04.06.07, 00:28 Callija, bardzo dziekuje. Dawno nie bylysmy w kontakcie! Czy nadal masz mnie wpisana na 11-go sierpnia w kosciele Uniwersyteckim? Jezeli nie, to nie szkodzi i czy moglabys kogos polecic, jezeli tak to bedziemy musialy pogadac :-). Odpowiedz Link
callja Re: Pytanie do Was dziewczynki 04.06.07, 01:05 Cieszę się, że mogłam pomóc! Rzeczywiście, dawno nie miałyśmy kontaktu, ale sądziłam, że jesteś pochłonięta tzw. życiem (w dodatku daleeeko) + przygotowaniami, zatem się nie narzucałam ;) Jak najbardziej mam Cię nadal wpisaną do kalendarza ;) Jakby co - mój mail i numer GG się nie zmieniły, zatem zapraszam :)) Mam kontakt z organistą z Uniwersyteckiego: wie już, co i jak, dostarczyłam mu też wstępnie nuty; to konkretny w działaniu i profesjonalny muzyk, zatem nie powinno być żadnego problemu. Odpowiedz Link
karoliczak Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 30.05.07, 20:38 Przepraszam ze sie wcinam do rozmowy ale zobaczylam Inka Twoja kuchnie zupelnie przez przypadek:)to kuchnia z Ikei? my z moim M odbieramy w listopadzie mieszkanko z TBS pod Poznaniem, a we wrzesniu 2008 slub...szukam zatem inspiracji w obu dziedzinach:) Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 30.05.07, 21:10 To nie Ikea, meble na wymiar, firma z Dobrodzienia Halupczok, czy jakoś tak:) Ikea nam nie pasowała bo mają najszersze szafki 80 cm, a my musieliśmy mieć 90.. W każdym razie jestem wielką fanką kuchni z Ikei, mają super wyposażenie szuflad i szafek, wzory też świetne:) Szkoda, że nam nie pasowały, ale kuchnia ma nietypowe wymiary.. Odpowiedz Link
rubin04 Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 06.07.07, 10:16 A ja ciągle bez zespołu - uparłam się na The Black, ale jak z nimi rozmawiałam to dopiero pod koniec wakacji będą ustalać zamówienia terminów na przyszły rok czerwiec, lipiec itd. Cena 3 tys.chyba. Ale nic to - mam jeszcze troche czasu. Na razie idę na krótki urlop (rejs po wyspach Bałtyku). Oj znów z moim M. bedziemy prowadzić kapitańsko - oficerkie kłotnie na pokładzie hihi.. Ale ma to swój urok ;) Pozdrowienia dla wszystkich! Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 06.07.07, 10:59 Koleżanka szukała teraz zespołu na kwiecień 2008, Czerwone Buty chciały 4500 zł.. Ale to chyba z poprawinami. Tak czy inaczej drogo. Zdecydowali się na zespół To Nie My. Odpowiedz Link
majkax3 Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 10.07.07, 18:58 witam dziewczyny od niedawna tu zaglądam i gdzieś czytam o zdjęciach ślubnym (waszych ) tzn tych które są po gdzie można pooglądać te cudeńka jestem ciekawa a jakoś nie mogę ich znaleść Odpowiedz Link
abkasia Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 10.07.07, 19:16 bo moich i madei zdjec juz nie ma necie.. zostaly usuniete;)a co dokladnie chcialas poogladac? Odpowiedz Link
medea11 Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 12.07.07, 12:10 Cześc Dziewczyny, Jutro wracamy do cywilizacji i do naszego remontowanego poddasza u rodzicow. Codziennie rozmawiam z mamą więc wiem jak przebiegają prace i wygląda na to, że w poniedzialek/wtorek może już będzie konieć. Ekipa okazała się super i naprawdę pracują solidnie w pocie czoła. Ja na wakacjach wciągam książki jedna za drugą i aż pojechałam do Słupska żeby uzupełnić zapasy w tamtejszym skromnym empiku. Inko i Abkasiu ja sobie tak myślę, że lepiej by było przenieść te nasze prywatne rozmowy na maile, chetnie na gazetowego wyślę Wam swój prywatny adres. Mój mąż ma lekką paranoje i ciągle mnie przekonuje, że im mniej się pisze publicznie o swoim życiu tym lepiej, więc co myślicie? Odpowiedz Link
inkageo Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 12.07.07, 13:27 Moja poczta gazetowa ostatnio ciągle nie działa...:( A mam tu dwa konta... Chyba czas przenieść się gdzie indziej, ale to nie jest takie proste, jak wszyscy od lat znają te dwa adresy... My jesteśmy na etapie cyklinowania podłóg i wyboru lakierów. Po cyklinowaniu podłoga jest jaśniutka i wygląda ślicznie. Chciałabym żeby taka jasna została, a po większości lakierów robi się żółto-pamarańczowa:( Odpowiedz Link
abkasia Re: Medea zaglądasz jeszcze do nas?:) 12.07.07, 16:56 Nie martw sie medea moj maz ma taka sama paranoje...:)))chyba by sie dogadali pod tym wzgledem..:)) fajnie ze wasze remonty tak sprawnie przebiegaja..madea zapisz kontakt do tej ekipy bo my bedziemy chcieli zrobic niedlugo maly remoncik jednego pokoiku i nie znamy we wrocku nkogo kogo mozna by smialo do domu wpuscic.. swojego maila przesylam Wam na gazetowego. Albo meze na skype albo na gg? inko my mamy w domu podlogi calkiem ciemne:)a jasne niestety zmieniaja kolory..ale sosna sie czerwieni..dab juz nie tak bardzop Odpowiedz Link