Dodaj do ulubionych

Chata za wsią

11.08.07, 22:14
Witajcie!
Ja zastanawiam się nad "Chatą za wsią" , jakoś we Wrocławiu narazie
mnie nic nie przekonało. No ale do w sumie już nie okolice Wrocławia
bo to parę km od Karpacza.
Czy wiecie coś na temat tego miejsca, byłam tam dziś i mi się podoba
ale jeszcze się waham.
pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • little-pleasure Re: Chata za wsią 05.09.07, 20:00
      Cześć, moje wesele będzie właśnie w Chacie za Wsią. Wiem z doświadczenia, że
      jedzenie jest naprawdę pyszne, obsługa bardzo doświadczona, wszystko idzie
      szybko i sprawnie i nie będziesz się musiała o nic martwić w trakcie zabawy:)
      Nie wiem kiedy Ty planujesz swoje, ale ciężko jest tam z terminami, my
      rezerwowaliśmy swój na 15 miesięcy przed. A tak a propos, mamy ten termin do
      odstąpienia, bo musieliśmy przełożyć wesele na wcześniejszy termin, więc jeśli
      ktoś jest chętny na czerwiec 2008 to proszę o kontakt na maila:
      little.pleasure@op.pl
      • magdi27 Re: Chata za wsią 08.09.07, 04:08
        Ja już mam zarezerwowany 10 maj i inne organizacyjne sprawy też już
        pod ten termin mam poustawiane.
        A na jaki termin przełożyliście? I na której sali? My zdecydowaliśmy
        się na większą.
        • little-pleasure Re: Chata za wsią 08.09.07, 13:47
          my przełożyliśmy z 7 czerwca na 31 maja, na małą salę. Sami finansujemy wesele,
          więc musimy się ograniczyć do 60 osob. Masz już upatrzoną sukienke? ja juz swoja
          kupilam, na allegro:) skad w ogole jestes?
          • magdi27 Re: Chata za wsią 09.09.07, 23:34
            Jesteśmy z Wrocławia ale jakoś trudno nam się było zdecydować na
            miejscu.
            My też finansujemy sami,ale spodobała nam się duża sala no i teraz
            trzeba oszczędzać :)Czyli rozumiem że zrezygnowaliście z dużej?

A w którym kościele będzie ślub? Też w Mysłakowicach?, ja początkowo
            znalazłam "Chatę za wsią" bo mi się spodobała świątynia Wang ale jak
            już pojechałam do Karpacza to mi się również spodobał kościółek na
            miejscu. Skąd wiecie że tam jest dobre jedzonko? Ktoś Wam polecił to
            miejsce? Bo u mnie to był przypadek: wyklikałam na googlach...
            Sukni jeszcze nie mam upatrzonej planuję się zacząć rozglądać w
            przyszłym tygodniu.
            A jak z menu? Wiesz co tam warto/ nie warto zamawiać:) Możemy się
            podzielić doświadczeniami :)
            • little-pleasure Re: Chata za wsią 11.09.07, 21:53
              Hej,o tym lokalu wiem duzo,bo mieszkam w Jeleniej Górze i dosc czesto jestem
              gosciem w Chacie za wsia, wiec co do jedzenie to wszystko jest naprawde pyszne.
              Uwielbiam ich żarełko!!!:) My ślub bierzemy w Jeleniej Gorze, do niedawna
              mieszkalam w karpaczu i raczej kosciola w kapraczu nie polecam.
              • magdi27 Re: Chata za wsią 11.09.07, 22:27
                Hello!
                Uspokoiłaś mnie co do jedzenia a zaniepokoiłaś tym kościołem,my
                narazie wpisaliśmy się kościele w Mysłakowicach
                wroclaw.hydral.com.pl/22306,foto.html
                ale może Ty mówisz o kościele w Karpaczu?
                Był też pomysł Swiątyni Wang ale sporo formalności się z tym wiąże.
                • little-pleasure Re: Chata za wsią 13.09.07, 19:33
                  nie, nie, spoko, kościół w mysłakowicach jest ok. w karpaczu jest kiepska
                  akustyka i wnętrze jest ciemne, dla mnie to ma znaczenie, więc dlatego zwracam
                  zawsze uwage na takie szczegoly.
                  • magdi27 Re: Chata za wsią 18.09.07, 22:35
                    W przyszlym tygodniu pojade porozmawiac z ksiedzem, nie wiem jak tam
                    wyglada sprawa z organista, najlepiej byloby go posluchac aby sie
                    potem nie rozczarowac.Zastanawiamy sie jeszcze nad poprawinami ale
                    ze finansujemy sami to nie wiem jak bedzie z funduszami :-(
                    A co do menu w "Chacie" mysleliscie co bedziecie zamawiac? Moze cos
                    mozecie podpowiedziec :)
                    • pointu Re: Chata za wsią 30.12.07, 11:05
                      Dziewczyny, a czy znacie jakieś dobre zespoły muzyczne? My również w Chacie za
                      wsią- 2 dni temu zarezerwowaliśmy termin. O reszcie narazie nie mamy pojęcia;)
                      Wiem jednak, że należy już szukać zespołu, oczywiście chcielibyśmy taki z
                      gwarancją udanej zabawy:)) Czy możecie coś polecić?
                      pozdrawiamy serdecznie
                      • little.pleasure Re: Chata za wsią 30.12.07, 17:50
                        Dziewczyny, kiedy wy macie swoje wesela? My nasze finalnie 31 maja na malej
                        sali. my mamy swietna orkiestre, jesli chcesz moge ci podac namiary. Ja znam
                        tego goscia co gra i wiem ze jest bezkonkurencyjny. Magdi, jak twoje
                        przygotowania? Ja bylam wczoraj w chacie po menu, wy juz zdecydowaliscie?
                        • pointu Re: Chata za wsią 30.12.07, 20:34
                          Dzięki little pleasure za odpowiedź.
                          Jasne, że bardzo chętnie ukłonię się po informacje nt. orkiestry!
                          My wesele mamy 22 listopada. Chcieliśmy wcześniej,ale oczywiście nie
                          ma już miejsc. Grudzień- ksiądz zaczął się krzywić, że adwent, a w
                          święta..mamy taką rodzinę, że obawiam się, że ten termin nie
                          odpowiadałby.
                          Jakoś się nie przejmujemy tym, że listopad to niby smutny miesiąc:p
                          W sumie dopiero ustalilismy termin, więc narazie jesteśmy zieloni
                          jeśli chodzi o te sprawy. Zamierzam jednak korzystaćz forum:)
                          Słyszałam, że po sali i kościele należy szyko zorganizować
                          orkiestre, potem kamerzystę i fotografa, następnie można już zwolnić.
                          Mam nadzieję, że to słuszne rady.
                          pozdrawiam
                          • j_karola Re: Chata za wsią 30.12.07, 21:39
                            Całe szczęście,że w końcu ktoś zajął sie tematem, który mnie interesuje. My
                            planujemy w chacie za wsią na wiosnę 2009, w styczniu będziemy dokładnie
                            rezerwować termin. Wybraliśmy mniejszą salę, słyszałam ,że ma być remontowana w
                            przyszłym roku. mam nadzieję,że podzielicie się swoimi spostrzeżeniami, co do
                            organizacji tam wesela. Pozdrawiam!
                            • pointu Re: Chata za wsią 30.12.07, 22:22
                              Oczywiście, że się podzielimy wrażeniami. My zdecydowaliśmy się na większą. Mała
                              sala, choć może bardziej urokliwa, wydała nam się zbyt ciasna na liczbę naszych
                              gości. Zapraszamy 111, lecz wiadomo jak to z gośćmi, część się pewnie wykruszy.
                              • little.pleasure Re: Chata za wsią 31.12.07, 16:57
                                Hejka, mała sala juz jest po remoncie i powiem wam, ze podoba mi sie. osobiscie
                                bym jeszcze pare rzeczy zmienila, ale i tak jest mocno OK! Moje wesele w maju,
                                wiec na pewno podziele sie wrazeniami:) Jesli potrzebujecie fotografa, to znam
                                swietnego chlopaka, ktory robi fantastyczne nietuzinkowe zdjecia. Mala sala w
                                "Chacie" jest dobra, jesli jest wesele na max. 80 osob, powyzej moze byc ciasno.
                                • pynia_net Re: Chata za wsią 04.01.08, 00:04
                                  Hej!
                                  Mam pewne doświadczenia z Chatą bo byłam tam na paru imprezach w tym
                                  na weselach.To zdecydowanie najlepsze miejsce w Jeleniej ale chociaż
                                  ja tu mieszkam na ślub i wesele wybraliśmy Wrocław i Villę Caprice
                                  na ulicy Chopina.
                                  Zdecydowaną zaletą Chaty jest duży,porządny hotel na dobrym
                                  poziomie.Sala też jest duża i komfortowa ale jeśli nie udekorujecie
                                  jej sami to będzie raczej mało nastrojowa i romantyczna więc radzę
                                  się nad tym zastanowić:)))))))Nie ma też oświetlenia innego niż
                                  zwykłe,białe lampy na suficie.
                                  Natomiast obsługa kelnerska była do kitu.Panie przepychały się
                                  między gośćmi podczas powitania młodej pary,wyrywały talerze nawet
                                  jak jeszcze nie skończyło się jeść,poubierane były w jakieś prywatne
                                  T-shirty z kolorowymi napisami.
                                  Jedzenia były potężne ilości ale nie wszystko było dobre.Np. kotlety
                                  zawsze są smaczne ale wędliny kupują jakieś tanie i zawierające
                                  więcej tłuszczu niż mięsa.Jednym smakowało,inni twierdzili,że
                                  okropne.
                                  Jeszcze jedna rzecz:herbata,kawa i alkohole a także ciasta zostały
                                  podane w formie szwedzkiego stołu w najdalszym kącie sali i było ich
                                  dość mało(ciast było tylko kilkanaście małych kawałków ułożonych w
                                  piramidkę).Każdy,kto chciał się napić herbaty i zjeść coś słodkiego
                                  musiał się tam dostać między tańczącymi a póżniej z pełną filiżanką
                                  wrócić,co było już trudną sztuką.Ewentualnie jeść na stojąco.
                                  Może można umówić się inaczej z organizatorami i dopieścić szczegóły.
                                  Głównie na obsługę radzę zwrócić uwagę.
                                  Powodzenia w organizowaniu.Nasz ślub już za osiem miesięcy:))))))))
                                  • pointu Re: Chata za wsią 04.01.08, 11:02
                                    Dzięki pynia, to ważne i cenne uwagi.
                                    Swoją drogą ciekawe czy można zamówić własną obsługę kelnerską...?Ciekawe ile to
                                    kosztuje i czy organizator by się zgodził...?
                                    Co do dekoracji myślę, że można nad tym popracować choćby ze świadkami dzień przed.
                                    Jeśli jednak chodzi o ciepłe napoje to chyba będzie to trzeba omówić z
                                    właścicielem, nie wyobrażam sobie by moi goście musieli biegać po kawę/herbatę a
                                    potem trwożyć się czy aby nie obleją jednego z tańczących bądź samych siebie.

Jeśli natomiast chodzi o ciasta Chata za wsią proponuje swoje wyroby(z dopłatą
                                    5 zł za osobę) lub można kupić/zrobić własne. Nie wiem co wybrała para młoda na
                                    weselu, na którym byłaś. Jeśli ciasto pieczone przez cukiernię organizatora, to
                                    lepszym wyjściem okaże się po prostu przywiezienie własnego ciasta.

pozdrawiam serdecznie

a propos dziewczyny, czy znacie jakiegoś dobrego fotografa i kamerzystę, którego
                                    z czystym sumieniem możecie polecić?
                                    Szukam od kilku dni i narazie nic:/
                                    • little.pleasure Re: Chata za wsią 04.01.08, 21:27
                                      Czytam i sie zastanawiam, kto pisze takie bzdety!!!! mam konkretnie na mysli
                                      panie w t-shirtach i "do kitu" obsluge kelnerska a do tego wlasna obsluge na
                                      weselu. wybaczcie, ale az mi sie robi slabo!!! popytajcie najpierw w tym lokalu,
                                      a potem piszcie na forum, bo to co tu jest to chyba tylko taka sztuka dla
                                      sztuki:(((
                                      • pointu Re: Chata za wsią 05.01.08, 09:50
                                        Little plesure, nie wiem dlaczego tak się obrurzyłaś. Ja nie wiem kto ma rację,
                                        dlatego oczywiście będę o szczegółach rozmawiała najpierw z organizatorami. Wiem
                                        jednak, że organizatorzy podkreślą plusy a ewentualne minusy przemilczą. Chata
                                        za wsią jest lokalem polecanym, bardzo nam się spodobała dlatego też się na nią
                                        zdecydowaliśmy. Nic jednak nie jest idealne, dlatego nie widzę żadnego problemu
                                        w dopracowaniu niektórych detali w przypadku gdyby zaistniała taka potrzeba.
                                        Jeśli chodzi o kelnerki-nie znam ich. Wiem jednak, że dzisiaj ciężko o taką
                                        obsługę, dlatego skłonna jestem w penym stopniu uwierzyć, że nie są
                                        profesjonalne. Nie ma to jednak wielkiego wpływu na moje wesele, choć wiadomo,
                                        że wszystkie byśmy chciały by było "idealne". Jeśli chodzi o własną obsługę
                                        kelnerską raczej nie jestem za, w sytuacji jednak gdyby ta, którą oferuje lokal
                                        rzeczywiście była bardzo nieprofesjonalna gotowa byłabym to rozważyć. Widzę
                                        jednak również inne rozwiązania tej sytuacji.
                                        Nie wiem dlaczego się tak denerwujesz, przecież to tylko luźna wymiana
                                        opinii/poglądów. Pozdrawiam.
                                      • pynia_net Re: Chata za wsią 05.01.08, 14:33
                                        little.plesure jeśli byłaś tam na weselu i obsługa była świetna to
                                        może ja byłam na gorzej zorganizowanym,może kelnerki były inne bo
                                        niestety rotacja w tym zawodzie jest duża.Dziewczyny były w
                                        kolorowych podkoszulkach i to jest fakt a pani obsługująca mój
                                        stolik wyrywała gościom talerze.Ale jeśli bywasz tam tylko na
                                        niedzielnych obiadach a nie na przyjęciach to chyba dobrze obie
                                        wiemy,że na weselu stawia się wyższe wymagania.Chata jest pewnie
                                        najlepsza w Jeleniej ale jak wszystko ma swoje mankamenty.Dziewczyna
                                        się pyta bo jej zależy na weselu a nie na kółku wzajemnej adoracji.
                                        Ja się cieszyłam jak ktoś mnie uprzedził na co muszę zwrócić uwagę w
                                        mojej weselnej sali.Trudno wymagać,że właścicile przyzna Ci się do
                                        problemów jakie miewa ze swoją obsługą.
                                    • pynia_net Re: Chata za wsią 04.01.08, 21:37
                                      Cieszę się jeśli mogę Ci jakoś pomóc w organizacji.Właściciele chyba
                                      nie robią problemów z własnymi ciastami i alkoholami.Myślę,że jeśli
                                      wcześniej poprosisz,żeby ciasta były podawane na stoły to będzie to
                                      można załatwić.
                                      Jeśli chodzi o kelnerów może być większy problem.Wszystko wynika
                                      chyba z tego,że ciężko jest dzisiaj znaleźć kogoś do tej pracy i nie
                                      zawsze są oni dobrze przeszkoleni.Może dobrze będzie jeśli jakaś
                                      zaradna osoba np. mama,siostra albo świadek zwróci już podczas
                                      wesela baczną uwagę i ewentualnie zareagowała jeśliby kelnerki się
                                      nie spisywały.Oczywiście nie mówię,że zawsze i wszystkie są do bani.
                                      powodzenia w negocjacjach.Pozdrawiam!!!!!!!!!
                                      • sarenka212 Re: Chata za wsią 05.01.08, 12:18
                                        Witam,
                                        Napiszcie prosze czy oni przy rezerwacji sali na wesele pobieraja
                                        jakas zaliczke? Pozdrawiam, sarenka
                                        • j_karola Re: Chata za wsią 05.01.08, 12:46
                                          Pobierają, z tego co wiem ok.20%.
                                        • pointu Re: Chata za wsią 05.01.08, 14:28
                                          Potwierdzam. Pobierają zaliczkę w wysokości 20 %. Nam Pani dała 14 dni na jej
                                          wpłacenie.
                                          • little.pleasure Re: Chata za wsią 05.01.08, 18:04
                                            Ok, moze troche zbyt gwaltownie zareagowalam. Jesli chodzi o zaliczke, to niby
                                            powinno byc rzeczywiscie 20%, jednak, my np wplacilismy 500 zl i koniec. Slub
                                            mamy w maju, sale rezerwowalismy rok temu w marcu i wylozylismy na razie tylko
                                            te 500zl. W lutym bedziemy podpisywac umowe, placic jakies 30% calosci, a reszte
                                            to po weselu. Ciasta i alkohol mozecie przywiezc swoje, napoje tez. Ostatnio
                                            uslyszalam, ze dobrze bedzie, jesli jedna osoba (mama, tesciowa, ktokolwiek)
                                            bedzie pilnowac, zeby wszystko szlo sprawnie szczegolnie jesli w tym samym
                                            czasie na drugiej sali tez jest wesele. Oni sie naprawde staraja, ale dobrze,
                                            zeby mieli swiadomosc, ze ktos ich pilnuje, wtedy sie staraja jeszcze
                                            bardziej:))) No i jesli nie zaplacicie calosci od razu to tez beda skakac kolo
                                            was:)))
                                            • sarenka212 Re: Chata za wsią 05.01.08, 23:28
                                              Oki, dziekuje bardzo wszystkim za odpowiedz, pozdrawiam, sarenka:))
                                              • sarenka212 Re: Chata za wsią 08.01.08, 14:11
                                                A czy ktos wynajmowal pokoje dla swoich gosci weselnych? Czy wtedy
                                                daja jakas znizke na pokoje czy sa one w normalnych cenach?Pozdrawiam
                                    • lilka.987 Re: Chata za wsią 19.11.08, 19:01
                                      Uwazam ze wypowiedzi pointu sa troszke nieprzemyslane... Obsluga- zastrzezenia
                                      mozna miec jesli jest np 100 osob na weselu i 2 kelnerki to niestety moze to nie
                                      wygladac zbyt doskonale ale zawsze mozna porozmawiac z szefem zeby dal wieksza
                                      liczbe kelnerow i liczyc sie z innymi kosztami. Sprawa ciast zalezy rowniez od
                                      Pary Mlodej lub rodzicow i jak sobie zazycza aby byly ustawione patery tak samo
                                      z napojami goracymi. Nie wiem jak Ty ale ja nie wyobrazam sobie zeby obsluga
                                      robila co 5 minut komus innemu kawe czy herbate gdzie trzeba zrobic mnóstwo
                                      innych waznych rzeczy. Zawsze mozna poprosic szefa o barmana ktory bedzie
                                      serwowal drinki moze rowniez napoje gorace nie wiem bo nikt wczesniej nie mial z
                                      tym problemu pierwszy raz slysze, ale mysle ze to tez jest inny kosz imprezy
                                      wtedy. Ciasta moga stac na stolach ale zawsze to zabiera niezbedne miejsce do
                                      postawienia innych dan stolowych a nie ciast i po to sa ustawiane stoly bufetowe
                                      z tym ze miejsce ustawienia stolu rowniez zalezy od Mlodych widocznie Twoi
                                      weselnicy wybrali malo komfortowe miejsce. Jedzenie- do wyboru jest bardzo duzo
                                      potraw a to czy jest co jesc czynie to rowniez zalezy od Mlodych jak oni zamowia
                                      tak bedzie na weselu i uwazam ze nie ma co mowic ludziom takich rzeczy ze to i
                                      tamto jest do kitu bo to zalezy od Nas drogie Panie a nie od obslugi oni
                                      zgadzaja sie na wszelkiego rodzaju zmiany jesli tylko to mozliwe. Co do jedzenia
                                      to nie polecam brac czegos co ladnie wyglada czy dlatego ze ma ciekawa nazwe
                                      radze wczesniej sprobowac bo to co jednemu smakuje dla drugiego moze nie byc
                                      zbyt wykwintne. Znam karte menu i osobiscie nie mam zastrzezen do potraw ale
                                      wiem ze kazdy ma inny smak dlatego nie bede nic polecac.
                        • sarenka212 Re: Chata za wsią 20.05.08, 17:55
                          Hej, a mozesz podac nazwe tej orkiestry? Ja szukam i jak narazie
                          jeszcze nic nie znalazlam, pozdrawiam, sarenka212
                          • sarenka212 Re: Chata za wsią 20.05.08, 17:57
                            Powyzsze bylo do Little Pleasure
    • j_karola Re: Chata za wsią 01.01.08, 13:49
      Po pierwsze: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU!!.U nas będzie ok. 80-90 osób,
      wydaje mi się,że w dużej sali taka ilość osób by się pogubiła. Namiary na
      fotografa chętnie wezmę, ale to za jakiś czas.
    • j_karola Re: Chata za wsią 15.01.08, 21:34
      Hej dziewczyny! Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą, jak oni
      tam sobie radza z organizacją dwóch wesel jednocześnie. Z tego, co
      wiem,to są osobne wejścia, ale jak jest na zewnatrz,osobny parking
      itd.?
      • little.pleasure Re: Chata za wsią 16.01.08, 16:37
        Parking jest za budynkiem, dosyc spory no i przed. Jednak gdyby wszyscy goscie
        chcieli tam zostawic samochody to byloby raczej ciasno. Dlatego my naszych gosci
        tam dowieziemy busami albo autobusem, prosto z kosciola. a samochody zostawia u
        nas na posesji w jeleniej gorze. tak chyba bedzie najrozsadniej.
        • pointu Re: Chata za wsią 16.01.08, 19:24
          Z tego co ja zauważyłam na parkingu nie ma bardzo wiele miejsc, ale może jest
          jakiś dodatkowy, za hotelem?
          Mnie Pani informowała tylko o osobnych wejściach dla młodych par.

Dziewczyny, namiętnie szukamy zespołu i nic:( Tzn. znalazłam namiary do
          kilku,ale chwilowo nie mam możliwości się z nimi spotkać. Nie chciałabym również
          tracić czasu.
          Czy znacie może jakiś dobry zespół? Bardzo zależy mi by goście dobrze się bawili.
          Z góry dziękuję.
          • magdi27 Re: Chata za wsią 17.01.08, 22:26
            Witajcie i wszystkiego naj na 2008!
            Długo nie wchodziłam na forum i jestem mile zaskoczona że jest tu
            parę innych osób zainteresowanych tematem :-)myslalam ze temat
            umarł...
            My robimy wesele w Chacie już na 100%, ślub w kościółku w
            Mysłakowicach.
            Menu jeszcze nie wybrałam , wesele na dużej sali na 110 osób plus
            ewentualnie poprawiny na dworze, mam nadzieję że będzie ciepło w
            maju...
            Mi się Chata podoba ale widzę powoli wiele minusów tej lokalizacji w
            sensie organizacyjnym.Znacie jakiegoś dobrego fryzjera i kosmetyczkę
            w Jeleniej górze? I kwiaciarnię bo wydaje mi się że wystrój który
            oferuje Chata jest raczej skromny...Mi pani na recepcji
            zaproponowała kwiaciarnie Hokus-Pokus a jeśli chodzi o tort weselny
            to Mrugała cukiernię...Wiecie coś na ten temat?
            Menu jeszcze nie wybierałam, fotografa mam z Oleśnicy :
            www.fotograf.olesnica.pl
            a orkiestry nie mamy bo zdecydowaliśmy się na dj i gra gościu
            którego słyszeliśmy na weselu znajomych.Co do noclegów płacę za
            noclegi dla wszystkich gości,nad parkingiem się nie zastanawiałam...
            • pointu Re: Chata za wsią 18.01.08, 21:15
              Tobie również Magdi 27 wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
              Jeśli chodzi o fryzjerkę to ja wiem już, że na pewno oddam się w ręce mojej
              ulubionej Kamili z salonu Camille Albane. Odkąd zaczęłam do niej chodzić nie
              znalazłam nikogo lepszego, a już na pewno nie w Jeleniej Górze. Wiem, że są
              różne gusta, lecz mi współpraca z Kamilą układa się świetnie od lat (choć
              niestety ze względu na to, że na codzień mieszkam w innym mieście coraz żadziej
              mogę korzystać z jej usług).
              Jeśli chodzi o kwiaciarnię ja lubię styl, który proponują Panie z "Esy floresy"
              na Bankowej. Niestety często szaleją z cenami, więc nie wiem czy się zdecyduję
              na tą kwiaciarnię.
              Jeśli chodzi o cukiernię to Mrugała jest bardzo dobry, natomiast torty weselne
              rzekomo najlepsze robi Surowiak- czyli "Bristolka" na ul. 1-go Maja. Nie wiem
              jeszcze jak z cenami,ale wiem, że się zdecydujemy na tort z tej cukierni.
              My wciąż szukamy zespołu, ostatnio "zabiło" mnie kilka odpowiedzi na moje
              zapytania. Obawiam się, że cena powyżej 3000tys. stała się standardem, co dla
              mnie osobiście jest grubą przesadą.
              Upieramy się jednak przy zespole, stąd nadal szukamy...
              pozdrawiam
              • magdi27 Re: Chata za wsią 21.01.08, 13:59
                Hey Pointu!
                Jak zadzwonilam do Carlo we Wroclawiu to polecili mi wlasnie ten
                salon na ul.Krotkiej.
                Mysle o koku, znalazlam juz nawet dokladnie taki jak bym chciala
                wiec musze teraz umowic sie i podjechac na probny, troche to meczace
                ze mieszkamy we Wroclawiu a do Jeleniej trzeba ze wszystkim jezdzic
                ale to nasz wybor :)
                Co do tortow kolezanka z pracy miala od Mrugaly szwardzwaldzki i
                pisala ze pyszny:) co do Brystolki to slyszalam ze czasem daja za
                wielkie kawaly owocow i ciezko to bylo kroic ale moze to jakis
                przypadek.Narazie tam nie dotarłam wiec ciezko powiedziec....
                Co do zespolow to mi sie podobaly dosyc czerwone buty i taki co gra
                pod papugamii...zapomnialam nazwy ale cos black...
                • drugi_vega Re: Chata za wsią 22.01.08, 20:47
                  Cześć dziewczyny.Byłam niedawno na weselu pod Wrocławiem gdzie grał
                  super zespół.Okazało się że dziewczyna która tam śpiewa jest z
                  Jeleniej Góry.Naprawę fajnie grali...bloki po 30-40 minut-pauzy 15-
                  min.Nie grali smutasów i rozbawili wszystkich.Zespól się
                  nazywa "Esperanza"--nie mam namiarów ale mówili że mozna ich znależć
                  przez internet.Pa-patki........
                  • pointu Re: Chata za wsią 22.01.08, 21:17
                    Dzięki drugi_vega, lecz zdaje się, że Esperanza to tylko duet,czy się mylę? Mnie
                    zależy na składzie raczej 4-osobowym, najchętniej z perkusją:)
                    Jeśli chodzi o Czerwone Buty to mnie również bardzo podoba się ten zespół, cena
                    jednak mnie dość zabiła. Nie jest niestety na naszą kieszeń.
                    pozdrawiam
                    • drugi_vega Re: Chata za wsią 22.01.08, 22:16
                      pointu napisała:

> Dzięki drugi_vega, lecz zdaje się, że Esperanza to tylko duet,czy
                      się mylę?
                      No tak...to duet.Rozmawialam z wokalistka--mowila ze moga miec kogos
                      trzeciego na zyczenie.Ale jak chcecie 4-osobowy zespol to musisz
                      dalej szukac.Chociaz tak jak mowisz trzeba sie liczyc z duzymi
                      kosztami.Pozdrowka...
    • ania1357 Re: Chata za wsią 29.05.08, 17:28
      Byłam tam na weselu u koleżanki. Było świetnie, super obsługa, jedzenie, ładne
      pokoje. Tylko daleko od Wrocławia :(
      • easy_come Re: Chata za wsią 20.11.08, 21:40
        Witam
        znam chatę za wsią bo mieszkam blisko i sama chciałam zrobić tam ślub ale
        wygrałam inny lokal.
        Są dwa plusy - lokalizacja i ładne sale.
        Drugi to dobre jedzenie, ale...
        Jedzenie w restauracji jest pyszne, natomiast w czasie wesela jest z nim
        problem.Ponieważ są tam aż trzy sale i kuchnia chyba nie wyrabia. Jedzenie jest
        dowożone na wózkach, mało kelnerek i np na dużych salach jest chaos, czasami nie
        można się doczekać na danie gdy inni już skończyli albo podają zimne. Wiem to z
        doświadczenia. Jeśli wybierzecie małą salę to musicie korzystać z wc tego co
        goście restauracji (której nie zamykają w czasie wesela) i przechodziecie przez
        tą restaurację - mała sala nie ma swojego wc - a to restauracyjne jest ono po
        prostu brudne bo dostępne dla wszystkich i nie sprzątane na bieżąco. Jeśli macie
        inne pytania to proszę piszcie postaram się odpowiedzieć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka