exman 17.06.09, 07:12 Za tydzień Noc Świętojańska. A termometr rżnie głupa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esmeralda_2 Re: Powoli zbliża się lato. 17.06.09, 09:37 Mi jest zimno i chodzę w polarze. Odpowiedz Link
ginger43 Re: Powoli zbliża się lato. 17.06.09, 10:19 A u mnie upojny zapach wczesnego lata się roznosi ... Łapię czerwone promyki w słoiki Człowiek nie czuje, jak mu się rymuje ................................................................ Nic się nie dzieje przypadkowo, zawsze jest jakaś przyczyna i konieczność. Platon Odpowiedz Link
alex-0_0 noc Kupały 17.06.09, 10:22 i poszukiwania kwiatka paproci trza znaczy zorganizować ... przypominam, ze noc Kupały kończyła się orgietką a kto znajdzie kwiat paproci nie może się "kasiorrrą" - otrzymaną od tegoż kwiatka - z nikim podzielić hmmmmm .... Odpowiedz Link
bella1 Re: noc Kupały 17.06.09, 11:11 Dwa dni temu bylam w Rewalu i Lukecinie.Ludzie porozbierani....,szorty i podkoszulki/w porywach do bielizny osobistej/....,dzielnie dzierzacy sprzet plazowy....Pelnia lata.../szczegolnie w Rewalu/. ....Ja ,w kurtce - z trzesawka z zimna - wygladalam jak nieprzystosowany palant. Odpowiedz Link
exman Re: noc Kupały 17.06.09, 11:15 Godzinę temu widziałem pingwina w Parku Żeromskiego. Odpowiedz Link
e-okto Re: Powoli zbliża się lato. 17.06.09, 15:44 Jak dla mnie mogloby już byc po lecie Kilka dni w upale skutecznie zaspokoiło moje rządze kapania i opalania. Dorze, że dziś słońce troche spasowało i jest tylko 26-27 C Odpowiedz Link
ginger43 Siedź lepiej cicho! 17.06.09, 15:53 I nie drażnij tu obecnych Musisz przecież wrócić, a wtedy zemsta będzie słodka ................................................................ Nic się nie dzieje przypadkowo, zawsze jest jakaś przyczyna i konieczność. Platon Odpowiedz Link
e-okto Re: Siedź lepiej cicho! 17.06.09, 15:57 Wrócę, ale na krótko, by nikt nie zdołał mnie dopaść Po morzu i górach, góry i Morskie Oko Odpowiedz Link
netfun Re: Powoli zbliża się lato. 17.06.09, 16:14 No, no, bez takich mi tutaj, dobrze? Jak chce w tym roku troche Baltyku zobaczyc. I dobrej pogody nad morzem zazyc. Juz mam pierwsze objawy odwykowe - ja bez morza zyc nie moge. A Nordsee (czy tez Noordzee lub North sea, w zaleznosci od tego, gdzie kto przebywa) to jednak nie to samo, co Baltyk... Odpowiedz Link
alex-0_0 Re: Powoli zbliża się lato. 17.06.09, 17:11 Bałtyk - absolutny ignor - z mojej strony ale niech mnie jaka cholera zlikwiduje Beskid Sądecki - zabiję! Odpowiedz Link
exman Re: Powoli zbliża się lato. 17.06.09, 18:49 Co do Nocy Kupały ... taki wtręt mam muzyczny (i nie tylko www.youtube.com/watch?v=x0mao7IPRtE to znakomita kapela z Lublina, znamy się nawet (z internetu). Odpowiedz Link
netfun Re: Powoli zbliża się lato. 18.06.09, 10:13 Ja Baltyk kocham, kocham miloscia czysta i nieskonczona. OK, jest morzem malym, zimnym, slabo zasolonym. Ale jest przepiekny! I te szerokie piaszczyste plaze! I co najwazniezsze - ciagle jest, mam na mysli plywy. Morze Polnocne znika na pare godzin (no, moze nie doslownie, ale znika). A Baltyk jest dostepny o kazdej porze dnia i nocy. Ach, moje serce rwie sie do takiej jednej szerokiej plazy kolo Wiselki... Odpowiedz Link
exman Re: Powoli zbliża się lato. 18.06.09, 11:18 netfun napisał: > Ach, moje serce rwie sie do takiej jednej szerokiej plazy kolo > Wiselki... Gdybyś był samicą żółwia to bym to jeszcze jakoś rozumiał ... Odpowiedz Link
tikki Re: Powoli zbliża się lato. 18.06.09, 15:58 Kiedys pracowalam z takim kolega, ktory rowniez uwazal, ze jak wakacje to tylko w Wiselce. Dziwnym trafem za kazdym razem jak tam byli jego zona zachodzila w ciaze. Kiedy go spotkalam ostani raz mial piatke dzieci. Ciekawe czy dalej jezdzi do Wiselki... Odpowiedz Link
netfun Re: Powoli zbliża się lato. 18.06.09, 16:28 Ha, bo tam nie tylko Slonce ladnie zachodzi. Tam tez sie ladnie wychodzi... z siebie i dochodzi... do siebie. Odpowiedz Link
beatrix13 Re: Powoli zbliża się lato. 18.06.09, 22:16 co do polskich szerokich plaż i białym piaskiem dla mnie the best jest świnoujska Odpowiedz Link
exman Re: Powoli zbliża się lato. 17.06.09, 18:50 I tak na marginesie jeszcze, ponarzekałem i zrobiło się ciepło. Jutro ponarzekam i wygram milion w totka Odpowiedz Link
ginger43 Re: Powoli zbliża się lato. 17.06.09, 18:53 I kto to mówi ................................................................ Nic się nie dzieje przypadkowo, zawsze jest jakaś przyczyna i konieczność. Platon Odpowiedz Link
exman Re: Powoli zbliża się lato. 17.06.09, 19:18 Grzech nie spróbować jak karta idzie. Odpowiedz Link
exman Re: noć świętojańska w realu 18.06.09, 16:51 Noc Kupały , w Policach 20 go .... eeech, nowa świecka tradycja. Odpowiedz Link
beatrix13 Re: noć świętojańska w realu 18.06.09, 22:14 taki plakacik o Nocy Świętojańskiej w Trzebieży widziałam w niedzielę właśnie na plaży w tej uroczej miejscowości, warto pojechać Odpowiedz Link
exman Re: noć świętojańska w realu 19.06.09, 07:12 Ze imprezy idą, wszytsko w porządku tylko mnie wkurza brak poszanowania dla tradycji, jak jest Noc Kupały to jest ona jednego dnia a nie w weekend. To tak jakby Boże Narodzenie urządzono w zależności od widzimisię organizatora imprezy, byle więcej ludzi prszyszło ale koniecznie w piątek lub w sobotę, nie waznme że kiedyś to było 24 grudnia. Reszta chuj. Odpowiedz Link