goha66 27.01.10, 10:44 w ramach walki z mrozem proponuję więcej się przytulać oraz mówić dużo ciepłych słów. przytulam gorąco foremki i rodzynków - moje ciepłe słowo dla Was to ... Fuerteventura ;D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
porzeczka00 Re: ciepłe słowo ;) 27.01.10, 11:06 Nawet nie chcę wiedzieć Gosia że wyjeżdżasz na tą ciepłą wyspę pławić się w ciepełku leżąc na plaży, nie i jeszcze raz nie :). Odpowiedz Link Zgłoś
1_leo Re: ciepłe słowo ;) 27.01.10, 11:44 goha66 napisała: moje ciepłe słowo dla Was > to ... Fuerteventura ;D Goha, czy Ty nas czasami nie obrażasz????:>:>:> Odpowiedz Link Zgłoś
qgel600 Re: ciepłe słowo ;) 27.01.10, 13:38 Dziękuję :) o ile ferte jeszcze w miarę mnie ociepla, to ta wentura to już mi się jakoś zimno kojarzy z armaturą :) ale jeśli chodzi o jakąś wyspę to już lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanka30 Re: ciepłe słowo ;) 27.01.10, 14:26 ... hmmm... a moje ciepłe słowo to: letnia kurtka motocyklowa :) O tym wczoraj rozmyślałam jadąc do pracy, jako punkcie na liście zakupów :) Myśli pogalopowały dalej i już się rozmarzyłam o 2oo, co bardzo dobrze "odrywa" od zimy, mrozów itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
avocado67 Re: ciepłe słowo ;) 27.01.10, 14:33 MOje ciepłe słowo na dziś to piec kaflowy; albowiem stałam się dziś (między innymi) właścicielką połowy takowego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yacey Re: ciepłe słowo ;) 27.01.10, 19:13 A moje cieple slowo na dzis: ZIMA WYPIER.... Odpowiedz Link Zgłoś
rider79 Re: ciepłe słowo ;) 27.01.10, 19:30 kaloryfer :) a jak mało, to dodam jeszcze termofor walonki kufajka :) Odpowiedz Link Zgłoś
marzkaf Re: ciepłe słowo ;) 27.01.10, 20:47 ciepłe słowo: KTOŚ* *kto Ciepło o kimś myśli, przytuli :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciotkabw Re: ciepłe słowo ;) 28.01.10, 07:57 Ciepłe słowo: kominek... drinuś.... i Wasze Towarzystwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
1_leo Re: ciepłe słowo ;) 28.01.10, 08:18 Kąpiel w przerębli!!!! Po wyjściu jest naprawdę ciepło:):):) Wiem coś o tym:> Odpowiedz Link Zgłoś
joanna515 Re: ciepłe słowo ;) 28.01.10, 09:23 a przed przeręblem: bania! tam jest naprawdę ciepło :) Odpowiedz Link Zgłoś
szepa11 Re: ciepłe słowo ;) 28.01.10, 10:58 Olejek do opalania i jedzenie pstrąga , jak sobie o tym pomyśle to od razu zrobi mi się cieplej :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasv Re: ciepłe słowo ;) 28.01.10, 11:36 no to chlup za Wieja i Za..Miecia :) Odpowiedz Link Zgłoś
avocado67 Re: ciepłe słowo ;) 28.01.10, 11:44 Gośka, Mietek już cztery tygodnie po imieninach :( A Wiej ma pewnie razem z Lujem ;) Dziecko jest dziecko, napić się zawsze można Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanka30 Re: ciepłe słowo ;) 28.01.10, 12:12 + 20°C Grecy zakładają swetry (jeśli je tylko mogą znaleźć). + 15*C Jamajczycy włączają ogrzewanie (oczywiście, jeśli je mają). + 10°C Amerykanie zaczynają się trząść z zimna. Rosjanie na daczach sadzą ogórki. + 5°C Można zobaczyć swój oddech. Włoskie samochody odmawiają posłuszeństwa. Norwedzy idą się kąpać do jeziora. 0°C W Ameryce zamarza woda. W Rosji woda gęstnieje. - 5°C Francuskie samochody odmawiają posłuszeństwa - 15°C Kot upiera się, że będzie spał z tobą w łóżku. Norwedzy zakładają swetry. - 17.9°C W Oslo właściciele domów włączają ogrzewanie. Rosjanie ostatni raz w sezonie wyjeżdżają na dacze. - 20°C Amerykańskie samochody nie zapalają. - 25°C Niemieckie samochody nie zapalają. Wyginęli Jamajczycy. - 30*C Władze podejmują temat bezdomnych. Kot śpi w twojej piżamie. - 35°C Zbyt zimno, żeby myśleć. Nie zapalają japońskie samochody. - 40°C Planujesz przez dwa tygodnie nie wychodzić z gorącej kąpieli. Szwedzkie samochody odmawiają posłuszeństwa. - 42°C W Europie nie funkcjonuje transport. Rosjanie jedzą lody na ulicy. - 45°C Wyginęli Grecy. Władze rzeczywiście zaczynają robić coś dla bezdomnych. - 50°C Powieki zamarzają w trakcie mrugania. Na Alasce zamykają lufcik podczas kąpieli. - 60°C Białe niedźwiedzie ruszyły na południe. - 70*C Zamarzło piekło. - 73°C Fińskie służby specjalne ewakuują świętego Mikołaja z Laponii. Rosjanie zakładają uszanki. - 80°C Rosjanie nie zdejmują rękawic nawet przy nalewaniu wódki. - 114°C Zamarza spirytus etylowy. Rosjanie są wkur****. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaxj600 Re: ciepłe słowo ;) 28.01.10, 13:27 zdecydowanie bliżej mi do Greków niż do Rosjan... nienawidzę zimy i tylko myśl, że z każdym dniem bliżej do wiosny jakoś pozwala przetrwać :) Odpowiedz Link Zgłoś
megsv Re: ciepłe słowo ;) 28.01.10, 15:19 Fuerteventura - jedne z najpiękniejszych na świecie plaż, raj dla ludzi kochających piasek w różnej formie :) aż mi się łezka zakręciła od wspomnień ;) Fuerteventure + Lanzarot = wspaniałe wakacje na zimowe dni :D Odpowiedz Link Zgłoś
avocado67 Re: ciepłe słowo ;) 28.01.10, 15:30 Meg, zawsze można iść do roboty w kopalni piasku ;) a jak ktoś woli grubszy żwirek, to do kamieniołomów ;) P.S. To zazdrość przeze mnie przemawia Odpowiedz Link Zgłoś
nuna69 Re: ciepłe słowo ;) 28.01.10, 21:30 Goha, jeśli tam lecisz to Cię nienawidzę;-). Zawsze chciałam tam pojechać, bo to mekka deskarzy. Wygrzej się kobito porządnie, bo nie wiadomo, jakie lato u nas będzie;-):D. Odpowiedz Link Zgłoś
margerita_wu Re: ciepłe słowo ;) 28.01.10, 23:26 a do mnie przyjechało 2 Norwegów myśląc że jadą na "południe";nie wychodzą z mojego domu ze strachu przed zamarznięciem, wyciągnęli wszystkie moje zapasowe kaloryfery z kąta, koce z szafy i szukają jeszcze kotka, który zagrzeje im nereczki:)płaczą, że u nich to jest "na plusie" i chcą wracać do swojego ciepłego kraju.Od dzisiaj więc zaliczamy Norwegię do ciepłych krajów;) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: ciepłe słowo ;) 29.01.10, 10:47 nuna69 napisała: > Goha, jeśli tam lecisz ... ... taaaa - lecieć to ja mogę trzy razy dookoła kiosku ;)... w ramach przeciwdziałania zamarzaniu zafundowałam sobie remont sypialni (dlatego mnie mniej na forum) ;). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
avocado67 Re: ciepłe słowo ;) 29.01.10, 14:16 Ja proponuję lekturę "Białej gorączki" Jacka Hugo-Badera. Po niej wszystko, co związane z zimą, mocno się relatywizuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola35 Re: ciepłe słowo ;) 01.02.10, 10:39 No cóż, przebywanie z moimi pociechami: śmiechy, przytulaski, łyżwy,sanki, potem żarełko..To weekendowo...Dodatkowo w gronie oddanych przyjaciół, singli i dziecióchowych.:D Spontaniczna naleśnikarnia, czy tez inne lokalne imprezy ;) Dodatkowo...Prawie cotygodniowa galopada do Maczka stojącym w garażu: czyszczonko, odpalanie...Po prostu obcowanie z motongiem... Dzięki, Przyjacielu za pomoc(sądzę, że podczytuje Nasze forum):D A teraz doszła zajmująca lektura: Pierwsze egzemplarze Motocykla z 1993 r, jakze różne od obecnych...Skrzywiona motongowo ? :-> :D Poza tym myśli krążące wokół każdego dobrego słowa i gestu, jakie otrzymuję...I za to pięknie dziękuję. :D Gosiaczku, to jak Ci idzie ten remont? :D Sciskam, owad miodopędny :D Odpowiedz Link Zgłoś
laryska Re: ciepłe słowo ;) 01.02.10, 14:48 Goha, jakbys byla emerytką to rząd hiszpański dofinansowałby Ci te wakacje ;) Serio he he Duuuuuuuuuuużo słońca życzę :) M. Odpowiedz Link Zgłoś