Dodaj do ulubionych

Jeśli biała kobieta robi z siebie

18.11.10, 08:17
mulatkę to dla mnie jest idiotką. Najzwyczajniej w świecie, idiotka bez dwóch zdań!
A jeśli jej motywacją do tego jest wymóg partnera, to jest idiotką do kwadratu!
Niestety, coraz więcej widzę wokół takich idiotek, ale mam to w nosie, nie mój problem.
Obserwuj wątek
    • tadeusz_ski.51 Nie uważam się za rasistę 18.11.10, 08:38
      ale nie jest normalne czy logiczne aby biała kobieta podlegała "owczemu pędowi" mody i robiła z siebie "mieszańca". A gdzie własne zdanie? Gdzie godność osobista i duma z tego, że się jest białą? Jeśli partner chce murzynkę to won do Afryki, niech bierze 10 krów i kupi sobie jaką zechce!
      • 1_konkretna Re: Nie uważam się za rasistę 18.11.10, 09:07
        Uważasz ,że powinniśmy być dumni z tego ,że mamy białą skórę ?
        A czy to moja wina ,że urodziłam się z białych rodziców?
    • 1_konkretna Re: Jeśli biała kobieta robi z siebie 18.11.10, 09:11
      Nie rozumiem dlaczego to Cię tak bulwersuje, że dziewczyny przez okrągły rok chcą być opalone. Taka teraz moda jest...
      Kiedyś kryły przed słońcem swoje liczka, bo w modzie była blada twarz.
      • tadeusz_ski.51 Po pierwsze - jest to szkodliwe 18.11.10, 09:42
        dla zdrowia (możliwość raka), po drugie - postarza, po trzecie - upodabnia do chłopek pańszczyźnianych, pracujących od świtu do zmroku na polu pana a chyba ambicją moich rodaczek powinno być upodabnianie się do szlachcianek? No chyba że są takie, które hołdują popularnemu w komunie hasłu "baby na traktory"? Same siebie deprecjonują, równają do chłopstwa, czy to nie głupota? To esencja głupoty! Bo ktoś tam narzucił styl "mulatki", Cyganki czy jakiejś tam innej "mieszanki", to te jak owce za baranem...
        Durne baby nie widzą, że właśnie te białe (np. Szwedki),
        mają u tych "opalonych" menów powodzenie niebywałe!
        Żenada!
        • 1_konkretna Re: Po pierwsze - jest to szkodliwe 18.11.10, 17:34
          no to się pochwalę , bo mam cerę 'krew z mlekiem ', nie używam żadnych 'gówien' do smarowania oprócz kremów odżywczych.
          Nooo, ale ja jestem starej daty..
          • darima_ka Re: Po pierwsze - jest to szkodliwe 18.11.10, 18:42
            Kurna krwi z mlekiem jeszcze nie widziałam ,kawę z mlekiem i owszem , czy to wychodzi róż? :D :D
        • darima_ka Re: Po pierwsze - jest to szkodliwe 18.11.10, 18:41
          Nie jestem fanką solarek,ale bywają specjalne okazje kiedy trzeba pokazać
          dekolt czy plecy np. na jakimś oficjalnym przyjęciu , i wierz mi że taka blada skóra
          do sukni wieczorowej wygląda jakby była chora.Zwłaszcza ludzie o białej karnacji jak ja ,
          mogą wtedy straszyć , wiec kilka razy w roku korzystam z solarium, żeby stworzyć wrażenie
          pozostałości po opaleniźnie letniej.
          Nadmienię że się nie opalam z powodu alergii na słońce .
          Widocznie nie "bywasz" wieczorowa pora i nie masz okazji zobaczyć" białasek "
          na balu np. sylwestrowym, zapewniam Cię że wyglądają jakby dopiero co ze szpitalnego łózka wylazły.
          • 1_konkretna Re: Po pierwsze - jest to szkodliwe 18.11.10, 20:07
            krew z mlekiem to zdrowa cera z rumiencami.
            - nie , nie bywam wieczorową porą na żadnych przyjęciach oficjalnych i nieoficjalnych , nie lubię tłumów,
            no najwyżej w jakimś małym gronie bliskich znajomych, a na to nie potrzeba super wydekoltowanej kreacji., choć dekolt jest dla mnie wskazany , no i mogę go pokazywać bo nie mam się czego wstydzić .
            ( no , ale chwalipięta ze mnie )
            • darima_ka Re: Po pierwsze - jest to szkodliwe 18.11.10, 21:29
              Dziękuję za Re, ale post o kreacjach wieczorowych był skierowany do Tadeusza, bo ona chyba też nie bywa na imprezach gdzie kobiety występują w wieczorowych kreacjach.

Cera z rumieńcami to najczęściej widywana jest u dziewczyn na wsi, i chyba one starają się ją ukrywać pod grubymi warstwami fluidu . W średniowieczy była oznaką choroby płuc czyli suchot ?
              Wiec w każdą stronę jest nie dobrze, bladym być źle , rumieńce mieć też nie dobrze ? :D :D
          • tadeusz_ski.51 Sorry Darimko, nie chcę być niegrzeczny 19.11.10, 09:11
            ale Twoja opinia ma się nijak do rzeczywistości.
            darima_ka napisała:
            > ... wierz mi że taka blada skóra
            > do sukni wieczorowej wygląda jakby była chora.Zwłaszcza ludzie o białej karnacji jak ja ,
            > mogą wtedy straszyć...
            -----------
            Bzdura, gdyż efekt zależy od wielu czynników, mianowicie:
            1. od kreacji, głównie koloru sukni
            2. oświetlenia, w niektórych przypadkach wszyscy wyglądają jakby przed chwilą zmartwychwstali lub pojawili się w postaci upiorów?
            3. karnacji skóry, jeśli jest biała upstrzona plamkami, to owszem, może to wyglądać na zmiany chorobowe i dobrze jest coś z tym zrobić?

Biała skóra w zestawieniu z dobrze dobraną kreacją wygląda jak alabaster czy porcelana najwyższej jakości, warunek - trzeba mieć gust dawnych pań szlachcianek a nie chłopek pańszczyźnianych... hihihi
            • 1_konkretna Re: Sorry Darimko, nie chcę być niegrzeczny 19.11.10, 10:11
              ...popieram Tadeusza...!On zna się na tych sprawach bardziej od niektórych kobiet .
              ...nic nie ujmując Darimce....
              • tadeusz_ski.51 O właśnie! Popieram Konkretną! 19.11.10, 18:18
                Zwłaszcza wtedy, gdy mnie popiera!
            • darima_ka Re: Sorry Darimko, nie chcę być niegrzeczny 19.11.10, 18:54
              Jako chłopce pańszczyźnianej nie pozostaje mi nic innego tylko pozostać przy swoich chłopskich gustach :D :D
        • samantha.1 Re: Po pierwsze - jest to szkodliwe 18.11.10, 21:01
          Mylisz się Tadziu jeśli sadzisz ,że faceci nie chodzą do solarium,
          chyba jest po równo opalających się facetów , co i kobiet.
    • samantha.1 Re: Jeśli biała kobieta robi z siebie 18.11.10, 20:56
      Bleee ,masz problem Tadziu ? , nie patrz :P
      Sama nie korzystam ,a ci co korzystają
      mi zwisają , to ich sprawa.
      • tadeusz_ski.51 Tobie wygląd innych kobiet 19.11.10, 08:45
        może zwisać, nawet lepiej gdy robią z siebie idiotki, bo ich tle wypadasz korzystniej, ale mi nie, ponieważ wolę zadawać się z taką, która wzoruje się na szlachciance niż na pańszczyźnianej chłopce.
        • samantha.1 Re: Tobie wygląd innych kobiet 19.11.10, 19:58
          To nie moj problem , tylko Twój :-)
    • tadeusz_ski.51 Oczywiste jest również to 19.11.10, 08:57
      że z wzorca, do którego się przyrównujemy, staramy się skopiować maksymalnie dużo i jeśli to możliwe, przejmujemy również styl zachowania, bycia. Dla przykładu podam, że naśladowcy Michaela Jacksona starają się zachowywać jak on również w życiu prywatnym.
      W związku z tym zapytam:
      - Czy lepiej naśladować styl bycia szlachcianki, damy, kulturalnej pani czy też prymitywnej chłopki pańszczyźnianej o ograniczonym rozumku i chamskim zachowaniu?
      • 1_konkretna Re: Oczywiste jest również to 19.11.10, 10:15
        a ja zapytam , czy osoba kulturalna , w miarę inteligentna może mieć zdrową rumianą cerę , czy ta świadczy o ograniczonym rozumku?
        • milky_way_1 Re: Oczywiste jest również to 19.11.10, 10:41
          Nastała moda na nieco opalone buzie. Nie chodzę do solarium, nie widzę takiej potrzeby, jednak miło nieraz popatrzeć na dziewczyny lekko opalone. Mocna opalenizna powoduje wysuszenie skóry, potem wygląda się poważniej, można mieć nie odwracalne przebarwienia naskórka i nigdy nie mieć już możliwości powrotu do naturalnego atłasowo brzoskwiniowego koloru. Choroby to oddzielny temat, lecz teraz solaria zanikają, nie jest ani modna mocna opalenizna, ani zdrowa. Czas wszystko weryfikuje.
        • tadeusz_ski.51 Chwila Konkretna, 19.11.10, 14:22
          o głupotę posądzam te osoby, które "owczym pędem" zapatrzone w modę, robią z siebie "dziwadła". Jeśli ktoś ma naturalną ciemną karnację skóry, to ma i basta. Taką mu dała bozia lub jak kto woli natura. W każdym razie nie robi z siebie kogoś, kim w istocie nie jest.
          A wątek ten adresuję do tych kobiet, które mając białą skórę, nie wykorzystują tego "pozując" na szlachcianki, damy z tzw. dobrych domów, lecz wprost przeciwnie, na siłę upodabniają się do znanej w Polsce najniższej warstwy społecznej, czyli pańszczyźnianych chłopek! Buuuhaahaaaa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka