Dodaj do ulubionych

BAJKA DLA ANIOLA STROZA

01.03.02, 20:11
Bajka o Hefajstosie(Wulkanie)
Hefajstos jest najpracowitszym z bogow.Rzadko spotyka sie go na przyjeciach u Dzeusa i wszyscy
przywykli widziec w nim samotnika.On jednak nie jest samotny.W swej cudownej kuzni na wyspie
Lemnos ,posrod wiernych cyklopow ,boski mechanik dniem i noca pracuje.Kuje pioruny dla
Dzeusa,naprawia rydwan Slonca,kuje miecze,pancerze...Wszystko co wychodzi z jego rak jest piekne i
misterne. Czasem sie zatrzyma ,stanie w miejscu i przez otwor w gorze patrzy na niebo .Z wysokiego
Olimpu slychac spiew i muzyke .Apollo gra na lutni a muzy spiewaja nowy hymn.Hefajstos mysli o
swej mlodosci .Byl przeciez synem Hery i Dzeusa.Kochal matke i ujal sie za nia kiedy gdy Dzeus
powiesil Here za rece u szczytu Olimpu.Ojciec w gniewie zrzucil go na ziemie .Hefajstos spadl na
ziemie z polamanymi nogami .Zaopiekowala sie nim bogini morska Tetyda i zaniosla go do swego
domu z korali ,gdzie swiatlo przenika przez modre zwierciadlo wod.Wielkie algi pna sie po scianach
groty, a duchy morskie graja na muszlach. .....
Zmien nick na "hefajstos" ,bardziej pasuje;))
Obserwuj wątek
    • aniolstroz Re: BAJKA DLA ANIOLA STROZA 02.03.02, 00:23
      Witam! Dziękuję za radę,przestałem zmieniać nicki,od kiedy stałem się
      aniołem.pozdrawia z NIEBA Anioł stróż.
      • Gość: samanta Re: BAJKA DLA ANIOLA STROZA IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 00:27
        A niech cie!to ja taki ladny nick sobie znalazlam na boginie sie awansowalam a ty
        odmawiasz??????????
        • aniolstroz Re: BAJKA DLA ANIOLA STROZA 02.03.02, 00:44
          Gość portalu: samanta napisał(a):

> A niech cie!to ja taki ladny nick sobie znalazlam na boginie sie awansowalam a
          > ty
          > odmawiasz?????????? przepraszam nie załapałem,wiedziałem,że coś jest nie
          tak,już ci leję,tylko powidz co chcesz?

• aniolstroz Re: BAJKA DLA ANIOLA STROZA 02.03.02, 00:46
      tetyda napisał(a):

> Bajka o Hefajstosie(Wulkanie)
      > Hefajstos jest najpracowitszym z bogow.Rzadko spotyka sie go na przyjeciach u D
      > zeusa i wszyscy
      > przywykli widziec w nim samotnika.On jednak nie jest samotny.W swej cudownej ku
      > zni na wyspie
      > Lemnos ,posrod wiernych cyklopow ,boski mechanik dniem i noca pracuje.Kuje pior
      > uny dla
      > Dzeusa,naprawia rydwan Slonca,kuje miecze,pancerze...Wszystko co wychodzi z jeg
      > o rak jest piekne i
      > misterne. Czasem sie zatrzyma ,stanie w miejscu i przez otwor w gorze patrzy na
      > niebo .Z wysokiego
      > Olimpu slychac spiew i muzyke .Apollo gra na lutni a muzy spiewaja nowy hymn.He
      > fajstos mysli o
      > swej mlodosci .Byl przeciez synem Hery i Dzeusa.Kochal matke i ujal sie za nia
      > kiedy gdy Dzeus
      > powiesil Here za rece u szczytu Olimpu.Ojciec w gniewie zrzucil go na ziemie .H
      > efajstos spadl na
      > ziemie z polamanymi nogami .Zaopiekowala sie nim bogini morska Tetyda i zaniosl
      > a go do swego
      > domu z korali ,gdzie swiatlo przenika przez modre zwierciadlo wod.Wielkie algi
      > pna sie po scianach
      > groty, a duchy morskie graja na muszlach. .....
      > Zmien nick na "hefajstos" ,bardziej pasuje;)) dziękuję za bajeczkę,była pyszna.

• tetyda Re: BAJKA DLA ANIOLA STROZA 02.03.02, 00:49
        Alez ty zakrecony jestes !!!:) Bogowie tylko ambrozje pija ale ja jestem wyjatkowa boginia wiec lej
        zubrowke z sokiem jablkowym;))))
        • aniolstroz Re: BAJKA DLA ANIOLA STROZA 02.03.02, 00:52
          tetyda napisał(a):

> Alez ty zakrecony jestes !!!:) Bogowie tylko ambrozje pija ale ja jestem wyjatk
          > owa boginia wiec lej
          > zubrowke z sokiem jablkowym;)))) proszę już moje anielice podają do stołu,tak
          nawiasem mówiąc to ty jesteś po historii,prawie czy czymś podobnym,prawda?

• Gość: samanta Re: BAJKA DLA ANIOLA STROZA IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 00:53
            jestem belfrem od malych dzieci:)
            • aniolstroz Re: BAJKA DLA ANIOLA STROZA 02.03.02, 01:04

> jestem belfrem od malych dzieci:)
              to chyba mają super,pozdrawiam dzieci będę miał ich w swej anielskiej opiece.
              Anioł stróż.
              • Gość: samanta Re: BAJKA DLA ANIOLA STROZA IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 10:04
                To ich pania trzeba miec w opiece zeby nie oszalala przy nich;))
                • Gość: aniolstr Re: BAJKA DLA ANIOLA STROZA IP: 192.168.0.* 02.03.02, 10:11

> To ich pania trzeba miec w opiece zeby nie oszalala przy nich;))nie
                  oszaleje,sprubóję zalogować się na hefajston1,zobaczę czy dalej będą blokować?

• Gość: samanta Re: BAJKA DLA ANIOLA STROZA IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 10:28
                    Przeciez miales nie zmieniac juz nickow.Zaczynasz lamac swoje postanowienia?:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka