05.09.04, 07:59
Mam pytanko czy wasze brzdace śpią na poduszce? Kiedyś czytałam, że
najzdrowiej dla dziecka jest, jeśli śpi na płaskim podłożu a poduszkę dawać
należy dopiero dwulatkowi.Zauważyła jednak , że Majka lepiej śpi na poduszce
właśnie. Nie chciałabym jednak źle wpłynąć na jej kręgosłup. Jak u Was
wygląda spanie?
Obserwuj wątek
    • monika_lwo Re: poduszka 05.09.04, 09:43
      Moja Natalka śpi na poduszce od początku. Wiadomo, że nie jest to poduszka
      bardzo puchata, ale raczej płaska. Moja chyba bez podusi nie usnęłaby:-)))
      • renik.w Re: poduszka 05.09.04, 09:49
        Igorek ma poduszkę w łóżeczku - taką płaską właśnie- a i tak śpi albo na niej
        (w całości) albo w drugą stronę (z nogami na poduszce) - kręci się w nocy
        okropnie dlatego nie widziałam żeby się obudził na podusi :)
        • gretka1 Re: poduszka 05.09.04, 12:43
          Moja Kamiś podobnie jak Igorek kręci się tak, że teraz śpi i na poduszce i na
          czym tam się położy ;) Generalnie śpi na płasko, bo jeśli już trafi na podusię
          to ona jest cienka. Kładę jej jeszcze przed spaniem kocyk w tej części łóżka
          gdzie zwykle zaczyna spanie wieczorem. Kocyk jest miły i wyraźnie lubi się do
          niego tulić.
          Najgorzej, że nie chce być NICZYM przykryta.
          Pozdr,
          Gretka
          • renik.w Re: poduszka 05.09.04, 13:43
            Igor ma swoją podusię do tulenia - taką polarową - i trakuje ją chyba jak
            przytulankę .
            Z przykrywaniem u nas to samo - narazie nic z tym nie robię ponieważ jest
            ciepło , ale w zimę może być problem ...
    • lch74 Re: poduszka 05.09.04, 14:04
      Rysiu od powrotu ze szpitala śpi na swojej poduszce:-) Poduszeczka ta jest bardzo płaska i teraz Rysiu zawsze się przytula do niej jak zasypia:-) Co do kregosłupa, to Rysiu śpi przeważnie na brzuszku lub rzadziej na boku i widzę sama po sobie (też zasypiam na brzuchu), że z poduszką jest wygodniej. Rysiu w ogóle lubi bawić sie poduszkami: przytula się do nich i śpiewa "aaaaa...", klepie rączkami, rzucaa na podłogę (jak wszystko), no i rozumie wyraz "podusia":-)
      Pozdrówki:-)
      • dz_joanna Re: Problem w żłobku-prosze o pomoc.... 05.09.04, 21:54
        Pytanie tylko, czy faktycznie "kierowniczka, gdy zobaczy, że przez
        > taki personel traci "klientów", to zadziała radykalnie."? Bo w naszym żłobku
        jest dłuuuga lista rezerwowa i "klientów" nie brakuje :-(
        Gdzie ten żłobek?
    • dz_joanna Re: poduszka 05.09.04, 21:56
      Oj! Coś się pokręciło przy wysyłaniu innego postu i wskoczył tutaj.
      Tu chciałam napisać, że Michałek od niedawna też śpi na małej płaskiej podusi.
      Dałam mu ją, kiedy zauważyłam,że w lubi się kłaść, przytulać do posuszek. Śpi
      to trochę za dużo powiedziane, bo strasznie się kręci i już po chwili leży np.
      w poprzek łóżeczka.
      • yvi1 Re: poduszka 09.09.04, 08:35
        Kai spi bez poduszki i kreci sie jak baczek.A spi od urodzenia w
        spiworku,zaleznie od pory roku,raz w cieniutkim,raz w cieplym.I mysle,ze sobie
        tak z rok w tym jeszcze pospi.POZDROWIENIA
        • cz.wrona Re: poduszka 14.09.04, 14:22
          My mamy 2 podusie- każdą w innym końcu łóżeczka by było lepiej przy
          przekładaniu śpiącego Kaczora( bo oczywiście nie umie sam zasypaić ). I ta
          jedna jest dosyć płaska, druga puchowa większa- ale jakoś nie kładę Sławusia na
          niej i On też jakoś jej nie wybiera, więc służy raczej do przytulania ;-)))
    • mamaszyma Re: poduszka 15.09.04, 10:56
      Szymek śpi bez poduszki, bo tak się kręci, że położenie poduszki jest moim
      zdaniem bezzasadne. On woli spac tak, że głowe ma na mnie/mojej poduszcze a
      nogi na tacie/poduszce taty. A o przykrywaniu nie ma mowy, jak go tylko
      pryzkryje to od razu wierzga nogami i za 5 s jest juz odktyty. A w śpiworku
      bardzo sie meczył, musi mieć chyba wolne nózki, inaczej nie umie spać.
    • lonah Re: poduszka 15.09.04, 15:18
      Podusie wprowadziłam mies. temu, gdy Honia miala 13mies. widze ze wyraznie sie
      do niej tuli!
      A przykrywanie... horror zero przykryc. Wiec wprowadzilam cieple pajacyki do
      spania
      • ewa2233 u nas nadal poduszki brak :) 16.09.04, 11:19
        z resztą Maluch "lata" w nocy po całym łóżeczku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka