carol-jordan 11.01.15, 14:28 marzy mi się dzisiaj tak bardzo.............. Co roku mnie to dopada tak w środku zimy. :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarlotka_ja Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 14:38 A mnie nie. Nie cierpię wody i piasku :P Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 14:54 Przecież zimy jeszcze nie było.;) W powietrzu trochę tak jakoś przedwiośniem jedzie.;) Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 15:05 Zaobserwowałam dzisiaj, że mi narcyzy wykiełkowały i hiacynty się już też przebiły :> Nie mówiąc o tym, że krokusy lada dzień zakwitną... Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 15:20 W grudniu widziałem kwitnące stokrotki. Dwie czy trzy ale jednak. Mnie jakoś pozytywnie nastraja taka pogoda. Chyba przez to, że to już połowa stycznia i nawet jeśli przyjdzie zima to długo trwać nie będzie. Już zaraz marzec przecież. A jak marzec to i wiosna.;) Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 15:44 To wciąż jednak styczeń i obawiam się, że jeszcze mogą być tęgie mrozy, które zniszczą moje narcyzy, hiacynty, tulipany i krokusy. Wiosna bez tych kwiatów nie jest zbyt piękna ;p. A wiesz co jest w styczniu najfajniejsze? To, że dni znowu są coraz dłuższe :) Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 17:10 Może właśnie dlatego. Ani zima, ani nie zima, takie nie wiadomo co. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 15:46 ja bym chętnie spędziła wieczór przy kominku w takiej chatce: www.popularnie.pl/rekonstrukcja-chatki/?ciacho Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 15:51 do tego grzane wino i ciepły pies u stóp :) Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 17:09 Psa mam, wino mam. Kominka brak, ale..... nie można mieć wszystkiego! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 18:21 Można zastąpić ciepłym kocem. Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 18:33 Takoż i uczyniłam. :) Chociaż moja psica jako grzejnik się nie sprawdza. Poleży chwilę przy mnie i do swojego posłania sie ładuje. Chyba jej za wygodne kupiłam i jeszcze podusię dodałam. :D Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 21:10 chaty brak, psa brak.... a że zmarzłam i coś mnie rozbiera to grzaniec się zrobił :D :D i od razu lepiej :D Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 21:12 Pies chrapie u siebie. Wino wypite i jak dalej żyć? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
beja_81 Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 21:53 teraz to zaraz można iść spać... i śnić dalej Odpowiedz Link Zgłoś
beja_81 Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 19:18 ale tak w pojedynkę, w nocy w lesie? Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 20:56 ee no do takiej chatki to najlepiej całą ekipą na nocne Polaków rozmowy Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 21:12 o to to to...blask świec...lampka wina...i miłe towarzystwo.... ech... Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 21:15 A wiecie, że w takich chatach toaleta to... pierwsza zaspa śniegu za chatą?:P Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 21:18 Ale ile zabawy może być. :D Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 21:19 Nocne Polek rozmowy przy wspólnych wyjściach do toalety?:P Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 21:31 Nie upieram się. że Polek. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 21:55 albo to ;www.okazje.info.pl/sh/sport-i-hobby/przenosna-toaleta-turystyczna-thetford-qube-xg-21l.html Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 23:07 Z przenośnymi toaletami jest jeden problem. Od czasu do czasu trzeba pozbyć się jej zawartości i umyć. I raczej w tej kwestii nie ma co liczyć na ochotników.;) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 18:35 Trzeba przyznać, że jesteś Miszczu w tworzeniu klimatu. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 18:57 Szałowo. Wiesz co, ale jak chcesz przydybać jakąś miłą chutorzankę to polecam nieco mniej pragmatyzmu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 19:52 To pomyśl, że to taki marketing , a potem jak już przydybiesz miłą chutorzankę to możesz być pragmatyczny ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 20:03 I tak oszukiwać duszkę? To wypada? Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 20:11 Ściemniasz Sil. Jak chcesz to stroszysz piórka jak należy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 20:15 Nie może to być. Bo czy ja żuraw jaki żeby piórka stroszyć? Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 21:25 To sam wiesz, czy żuraw, orzeł kogut czy inna ptaszyna;) Jak żuraw to pewnie i czaplę swoją masz? Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 22:07 Wiedziałem, że z żurawiem to przesadziłem.;) Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 22:11 Nie mam swojej czapli. I raczej wątpię bym takową poznał. Skoro do tej pory to się nie zdarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 22:22 ale zapuszczasz żurawia do internetu :) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 22:52 Dzisiaj czytałam wątek w którym dziewczyna opisywała płomienny romans swojej 61 mamy z rówieśnikiem, więc kto wie co jeszcze cię czeka ;) Tak poważnie to co ma być to będzie, tak po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 22:57 Czyli odwołując się do klasyka z moich stron należy stwierdzić, że "nie będzie niczego".;) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 23:02 Też tak może być. No chyba, że zaczniesz się desperacko uwijać to zawsze kogoś tam przydybiesz. Może też przypadek zadecydować o tym, że spotkasz nieoczekiwanie bratnią duszyczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 23:15 Kiepski jestem w uwijaniu się, a szczęśliwe przypadki do się rzadko zdarzają.;) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 23:19 Tak naprawdę myślę podobnie, więc średnio mi raczej będzie wychodziło podnoszenie cię na duchu. Trzeba było się uwinąć trochę wcześniej jak było więcej wolnych na rynku (a nie marnowac czas na beznadziejne relacje). No, ale ty możesz sobie przygruchać jakąś małolatę. Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 23:22 Gdybym potrafił to dawno bym to zrobił.;) I nie oczekuję podnoszenia na duchu. Wiem na czym stoję. Odpowiedz Link Zgłoś
facet699 Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 21:03 ..... i szum fal, ciepła bryza na twarzy i droga daleka... bez pośpiechu... z oderwaniem się od rzeczywistości..... Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 21:11 Tak właśnie mi się marzy. Im zimniej i bardziej mokro i paskudnie, tym bardziej bym uciekła. :) Odpowiedz Link Zgłoś
facet699 Re: Słońce, woda, piasek 11.01.15, 21:19 to ja już kolejny raz zareklamuję na forum Międzyzdroje w pogodnym czerwcu i spacer plażą wzdłuż Wolińskiego Parku Narodowego Odpowiedz Link Zgłoś
robert.83 Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 11:07 U mnie dziś ładnie słonko świeci, co trochę zmniejsza tęsknotę za latem. Ale mniej więcej kiedy to pisałaś czułem coś podobnego:). Latem i wiosną wszystko pachnie, człowiek jest jakoś bliżej tego wszystkiego. Sinusoidalny szum liści, gorący wiatr na twarzy, zapach jeziornej lub morskiej wody po niedawnym pływaniu:), ręce ubrudzone żywicą - bo ktoś musi drewno na ognisko przynieść:), ciuchy wietrzone dymem... Plecy przywykłe do plecaka, nogi - do całodziennych wycieczek, oczy mrużone od słońca (nie lubię okularów p. słon.). Na dłoniach trochę odcisków od szotów. Wszędzie trochę siniaków :). Życie zaczyna się wtedy, kiedy zapominasz jaki jest dzień tygodnia. Rozkręca się kiedy zapominasz który to tydzień. Prawdziwa zabawa zaczyna się wtedy, kiedy przestajesz zadawać sobie te pytania:). Z tego wszystkiego wychodzi mi, że nie tyle o temperaturę chodzi, co o same wakacje i tzw. slow life, czyli... życie normalnie po bożemu, bez "optymalizacji", pośpiechu, priorytetów, planów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 11:22 Tak, Robercie, o to właśnie chodzi w tej tęsknocie. :) Tak, tak, tak! Jako dziecko wakacje i weekendy spędzałam u babci na wsi. Tam wszystko miało swoje miejsce i czas. Babcia żyła zgodnie z porami roku. Zimą było mniej pracy na gospodarstwie, to długie wieczory spędzałyśmy na pruciu starego i robieniu nowego na drutach, na podszywaniu i cerowaniu tego, co się przez lato zużyło, na zajadaniu przetworów, które się robiło jesienią. :) Ławeczkę pamiętam pod babcinym domem, na której siadało się, jak tylko przygrzało pierwsze wiosenne słońce, przychodziły kumy na pogaduchy i psy i koty razem z nimi. Babcia przynosiła wielki dzbanek kompotu albo herbaty i tak się spędzało czas. Z sąsiadkami, na rozmowach, nikt nie patrzył na zegarek. ;) A jak była robota, to się ją po prostu robiło! Mnie ten wiejski "slow life" bardzo odpowiadał...... Nie wiem, czy dzisiaj bym tak potrafiła, bo jestem typowo miejskim stworzeniem. Ale coś w tym było dobrego, w takim spokojnym życiu, w zgodzie z naturą. Nostalgia mnie ogarnia zawsze jak o tym myślę. I jeszcze to, że nikt tam nie gonił za pieniądzem, choć wieś nie należała do najbogatszych. Ludzie sobie pomagali i też nikt tego nie ogłaszał światu, internetu przecież nie było......... ;) No i tak się rozmarzyłam........ Odpowiedz Link Zgłoś
robert.83 Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 12:42 Jak jestem jakiś czas na Mazurach u rodziców (działka) to czuję się trochę... niepasujący... Taki wiesz, mieszczuch rzucony na wieś. Mam wrażenie, że odstaję od lokalesów i że oni też to czują. W każdym razie w deszczowe dni myślę o Warszawie. Ale jak jestem w Warszawie to myślę właśnie o ogniskach, drewnie w kominku, piwku na tarasie czy długich godzinach spędzonych solo na pomoście w zadumie :). Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 12:59 Ano. :) Chyba mam podobnie. Tęsknota musi być od czasu do czasu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 18:42 Też spędziłam mnóstwo czasu na wsi u babci, ale my wieczorami grałyśmy w karty, Do tej pory nie spotkałam nikogo kto by tak uwielbiał grac. Odpowiedz Link Zgłoś
facet699 Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 19:55 robert.83 napisał: > Życie zaczyna się wtedy, kiedy zapominasz jaki jest dzień tygodnia. Rozkręca si > ę kiedy zapominasz który to tydzień. Prawdziwa zabawa zaczyna się wtedy, kiedy > przestajesz zadawać sobie te pytania:). trza morze alkoholu kupić albo i czego innego i zacząć żyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arogancka_agrafka Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 20:01 carol-jordan napisała: > marzy mi się dzisiaj tak bardzo.............. > Co roku mnie to dopada tak w środku zimy. :( Też tak mam. Ale będąc już na tej plaży, męcząc się z 30-stopniowym upałem, walcząc z wszędobylskim piaskiem ;) oblizując spieczone usta......marzę o zimie :D Odpowiedz Link Zgłoś
arogancka_agrafka Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 20:15 facet699 napisał: > to współczuję, zawsze źle :P Takaż już rozdarta jestem....ekhm:P Na wiecznym rozdrożu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
facet699 Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 20:41 jak tylko wygodnie to czemu nie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arogancka_agrafka Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 20:57 facet699 napisał: > jak tylko wygodnie to czemu nie ;) Właśnie niewygodnie i walczę z tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
facet699 Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 21:21 to się najpierw zastanów, którą porę roku lubisz i ciesz się nią Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 20:44 W życiu nie miałam takich myśli! I nie jestem w stanie tego zrozumieć. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arogancka_agrafka Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 20:59 carol-jordan napisała: > W życiu nie miałam takich myśli! > I nie jestem w stanie tego zrozumieć. ;) Musisz do tego dojrzeć ;) ;) I w imię powyższego jadę w góry w tym roku. Chociaż tak prawdę mówiąc to nie wiem jak dam sobie radę, bez szumu mojego ukochanego Bałtyku. Odpowiedz Link Zgłoś
arogancka_agrafka Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 21:40 Ojtam zaraz desperatka :P Wielbicielka widoków wszelakich, nizinno-wyżynnych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
facet699 Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 21:45 tak wskazywała treść wcześniejszego posta, na złość mamie ...... Ja zostanę wierny morzu, jak pojadę... w góry to tak max na 1 -2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
arogancka_agrafka Re: Słońce, woda, piasek 12.01.15, 23:07 facet699 napisał: > Ja zostanę wierny morzu, Też bym chciała......tylko ta odległość zabija - prawie 600km. Odpowiedz Link Zgłoś
facet699 Re: Słońce, woda, piasek 13.01.15, 09:18 a ja mam ciut ponad, przynajmniej w okolice Międzyzdrojów.... i co z tego? Pociągi jeżdżą a ja nimi lubię podróżować od dziecka, z urlopem nie ma problemu. Jest myśl jest i wyjazd.... tylko jak zdrowie znowu się nie obrazi na mnie :( Odpowiedz Link Zgłoś