to_ja_pisze 31.01.15, 19:45 Za tydzień wszedzie będzie biało. A nie mówiłam, że tak będzie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silencjariusz Re: Idzie zima 31.01.15, 19:51 Ładna sójka. Ode mnie jakoś sójki uciekają. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Idzie zima 31.01.15, 19:54 Znasz się na ptakach? To jak to jest z łabędziami, odlatują do ciepłych krajów na zimę czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Idzie zima 31.01.15, 20:07 Sójkę każdy zna. A łabędzie (jak sądzę chodzi Ci o nieme) i odlatują i nie odlatują. Część zimuje. Zostają głównie w zachodniej Polsce, w pobliżu niezamarzających zbiorników wodnych i w miastach (gdzie są dokarmiane). Na Bałtyku zimuje ponad 100 tys. osobników z centralnej, wschodniej i północnej Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Idzie zima 31.01.15, 20:15 Tak chodziło o nieme. Jak to jest z tym dokarmianiem. Gdzieś czytałam, że nie można dawać chleba, więc chodzę i kupuję specjalną karmę dla dzikich ptaków, ale one wcale tego nie lubią ;) Ptaki lubię podziwiać tylko i wyłącznie w przyrodzie, wszystkie inne formy trzymania ptaków są dla mnie chore. Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Idzie zima 31.01.15, 20:22 www.stop.eko.org.pl/portal/index.php?module=article&id=6 Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: Idzie zima 31.01.15, 20:18 Obiecane, z dzisiaj. W sumie miałam najpierw sprawdzić czy byliście grzeczni, ale... mam taką wadę - najpierw robię potem myślę :P Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Idzie zima 31.01.15, 20:22 Niegrzeczni to mnie mogą sobie popatrzeć? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: Idzie zima 31.01.15, 20:25 Niegrzeczni nie dostają prezentów :D Odpowiedz Link Zgłoś