20.09.03, 21:18
poniewaz nie ma mnie na spotkaniu a siedzeic teraz bede ok 0,5h przy
komputerze to sobie zrobie przyjemnosc i doklepie do 14000 - to tylko 66
postow (moze dostane od Anahelli swiecznik :-)))

moze jednak ktos jest i mi pomoze?
Obserwuj wątek
    • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 21:30
      Wchodze!!!
      Od razu deklaruje sie,ze palme pierwszenstwa oddaja Tobie - twoj pomysl, ja juz
      dwa okragle zdobylem (nie dostalem swiecznika :-( ) i ...jestem dzentelmenem :-
      )
      To co, zaczynamy stukac?
    • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 21:32
      Na poczatek cos do smiechu:

Włoch wszedł do swojej ulubionej eleganckiej restauracji i ledwo co usiadł przy
      stoliku, gdy zauważył piękną kobietę siedzącą przy stoliku obok, całkiem samą.
      Zawołał kelnera i zamówił najdroższą butelke Merlota i kazał dać tej kobiecie-
      myśląc oczywiście, że ona zgodzi się być jego.
      Kelner bierze butelke i podaje ją kobiecie mówiąc, że to od tego dzentelmena
      obok. Kobieta popatrzyła na wino i postanowiła przesłać notke dżentelmenowi: "
      Żebym przyjeła tą butelke musisz mieć Mercedesa w garażu, milion dolców w banku
      i siedem cali w majtkach." Facet po przeczytaniu notki postanowił
      odpisać: "Posiadam Ferrari Testarossa, BMW 850iL, Mercedesa 560SEL w garażu,
      ponad dwadzieścia milionów dolarów w banku. Ale nawet dla tak pięknej kobiety
      jak ty nie obetne sobie trzech cali. Oddaj wino."
      • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 21:34
        haha, fajne
        a Ty nie jestes na spotkaniu?
        • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 21:39
          Jak widzisz - siedze sobie w domku. Wykorzystuje sobote do odsyfienia (za
          przeproszeniem) komputera, wyslania zaleglej poczty i ...stukania 14k na
          Dekameronie.
          Troche dla mnie daleko, poza tym po ostatnich podrozach juz nie moge patrzec na
          pociagi :-) a samochodem - zeby mi prawko odebrali?
          • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 22:44
            sherlock_holmes napisał:

> Jak widzisz - siedze sobie w domku. Wykorzystuje sobote do odsyfienia (za
            > przeproszeniem) komputera, wyslania zaleglej poczty i ...stukania 14k na
            > Dekameronie.
            > Troche dla mnie daleko, poza tym po ostatnich podrozach juz nie moge patrzec
            na
            >
            > pociagi :-) a samochodem - zeby mi prawko odebrali?

a dlaczego mieli by Ci prawko odebrac??
            • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 22:49
              Bo pewnie nie skonczyloby sie na jednym piwie...
              Chyba,ze browarek by byl po 10zl za kufel. Chociaz nawet wtedy zostaja sklepy
              nocne i lawka w parku.
              Mam doswiadczenie - po obronie pracy poszlismy z kolegami do parku pod Pomnik
              Lotnika :-)
              • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 22:57
                sherlock_holmes napisał:

> Bo pewnie nie skonczyloby sie na jednym piwie...
                > Chyba,ze browarek by byl po 10zl za kufel. Chociaz nawet wtedy zostaja sklepy
                > nocne i lawka w parku.
                > Mam doswiadczenie - po obronie pracy poszlismy z kolegami do parku pod Pomnik
                > Lotnika :-)

o studia jednak w W-wie:-)
                • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 23:01
                  Nie, w Krakowie tez jest Pomnik Pilota :-)
                  Jakby bylo smieszniej, to 100m dalej od lawki, na ktorej siedzielismy i w
                  czasie gdy my oblewalismy, paru meneli napadlo na kogos w parku. A mysmy nic
                  nie slyszeli. Zastanawiam sie czy moze dlatego,ze dosyc glosno spiewalismy "Hej
                  sokoly" :-)
                  • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 23:13
                    sherlock_holmes napisał:

> Nie, w Krakowie tez jest Pomnik Pilota :-)
                    > Jakby bylo smieszniej, to 100m dalej od lawki, na ktorej siedzielismy i w
                    > czasie gdy my oblewalismy, paru meneli napadlo na kogos w parku. A mysmy nic
                    > nie slyszeli. Zastanawiam sie czy moze dlatego,ze dosyc glosno
                    spiewalismy "Hej sokoly" :-)
                    >

a wiesz, ja tez mialam podobny przypadek, 3 lata temu wyprawilam urodziny swe u
                    znajomego na dzialce pod W-wa. Ogolnie bylo bardzo "zabawowo" i chyba nie az
                    tak glosno, ale moze nie pamietam :-)ogolnie nad ranem jak wstalismy to okazalo
                    sie, ze wszystkie dzialki dookola nas zostaly doszczetnie tej nocy ograbione;
                    naszczescie nikomu nic sie nie stalo (domki staly puste) ale rano sie
                    dziwilismy, ze nie slyszelismy wylamywania drzwi, tluczenia szyb w oknach itp...

>
    • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 21:36
      I cos dla rozrywki:
      mr-31238.mr.valuehost.co.uk/assets/Flash/psychic.swf
      Na wszelki wypadek - poniewaz nie wszyscy znaja j.angielski - skrotowo pisze co
      zrobic:
      nalezy wybrac jakas liczbem, nastepnie od niej odjac liczbe stanowiaca sume
      cyfr tej liczby i zapamietac znaczek jaki znajduje sie przy liczbie bedacej
      wynikem dzialania (np. bierzemy 34, od 34 odejmujemy 7 (3+4) i sprawdzamy jaki
      znaczek jest przy 27).
      nastepnie klika sie na kule i ...
      Od razu odpowiadam,ze nie wiem jak to dziala,ale sie sprawdza :-)
      • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 21:41
        sherlock_holmes napisał:

> I cos dla rozrywki:
        > mr-31238.mr.valuehost.co.uk/assets/Flash/psychic.swf
        > Na wszelki wypadek - poniewaz nie wszyscy znaja j.angielski - skrotowo pisze
        co
        >
        > zrobic:
        > nalezy wybrac jakas liczbem, nastepnie od niej odjac liczbe stanowiaca sume
        > cyfr tej liczby i zapamietac znaczek jaki znajduje sie przy liczbie bedacej
        > wynikem dzialania (np. bierzemy 34, od 34 odejmujemy 7 (3+4) i sprawdzamy
        jaki
        > znaczek jest przy 27).
        > nastepnie klika sie na kule i ...
        > Od razu odpowiadam,ze nie wiem jak to dziala,ale sie sprawdza :-)
        >

cos sie bardzo dlugo laduje:(
      • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 21:44
        sherlock_holmes napisał:

> I cos dla rozrywki:
        > mr-31238.mr.valuehost.co.uk/assets/Flash/psychic.swf
        > Na wszelki wypadek - poniewaz nie wszyscy znaja j.angielski - skrotowo pisze
        co
        >
        > zrobic:
        > nalezy wybrac jakas liczbem, nastepnie od niej odjac liczbe stanowiaca sume
        > cyfr tej liczby i zapamietac znaczek jaki znajduje sie przy liczbie bedacej
        > wynikem dzialania (np. bierzemy 34, od 34 odejmujemy 7 (3+4) i sprawdzamy
        jaki
        > znaczek jest przy 27).
        > nastepnie klika sie na kule i ...
        > Od razu odpowiadam,ze nie wiem jak to dziala,ale sie sprawdza :-)
        >

nie wiem jak to sie dzieje!!!! mi tez sie zgodzilo i to 3 razy pod rzad!!!! cud
        • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 21:50
          Mnie sie zgadza zawsze. Ki pieron? Wylazi jakies voodoo z komputera i przejmuje
          kontrole nad mozgiem??? :-)
          • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 21:54
            sherlock_holmes napisał:

> Mnie sie zgadza zawsze. Ki pieron? Wylazi jakies voodoo z komputera i
            przejmuje
            >
            > kontrole nad mozgiem??? :-)
            >

spoko, juz wiem o co chodzi i niestety zaden diabel, jak chcesz to Ci mailem
            przesle opis, zeby nie pozbawiac radosci innych :-)
            • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 22:18
              Jesli bylabys tak mila, to z przyjemnoscia!
              Myslalem nad tym dlugo, ale zawsze w nieodpowiednich chwilach i nigdy nic
              konkretnego mi z tego nie wyszlo...
              Az wstyd, mialem 6 z matematyki w technikum :-(
              • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 22:21
                sherlock_holmes napisał:

> Jesli bylabys tak mila, to z przyjemnoscia!
                > Myslalem nad tym dlugo, ale zawsze w nieodpowiednich chwilach i nigdy nic
                > konkretnego mi z tego nie wyszlo...
                > Az wstyd, mialem 6 z matematyki w technikum :-(

dobra, to pisze i wysylam :-)
                • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 22:29
                  no juz poszlo...hmm, jak dostaniesz to napisz czy zrozumiales, bo ja tak
                  napisalam, ze.... no w kazdym razie nie umiem dobrze tlumaczyc:-(
                  • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 22:31
                    Na razie jeszcze nie dotarlo, za jeden poscik wiecej jest :-)
                    • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 22:34
                      sherlock_holmes napisał:

> Na razie jeszcze nie dotarlo, za jeden poscik wiecej jest :-)
                      >
                      tez prawda :-) w sumie nie wiem, jak to bedzie, bo ta poczta gazetowa....
                      ale sie staram:-)
                      (+ 1)
                      • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 22:39
                        Oki, juz dotarlo. Na poczatku mi ciezko bylo, ale zroumialem. Masz racje - ja w
                        sumie probowalem tez takiego myslenia,ale sie zabieralem "od tylu" i mi nie
                        chcialo wyjsc...
                        Przy okazji - odkrylem, ze nic nie trzeba liczyc. wystarczy byc odrobine
                        spostrzegawczym i od razu wiadomo co wyjdzie...
                        Ale trzeba przyznac,ze ktos mial niezly pomysl.
                        • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 22:42
                          sherlock_holmes napisał:

> Oki, juz dotarlo. Na poczatku mi ciezko bylo, ale zroumialem. Masz racje - ja
                          w
                          >
                          > sumie probowalem tez takiego myslenia,ale sie zabieralem "od tylu" i mi nie
                          > chcialo wyjsc...
                          > Przy okazji - odkrylem, ze nic nie trzeba liczyc. wystarczy byc odrobine
                          > spostrzegawczym i od razu wiadomo co wyjdzie...
                          > Ale trzeba przyznac,ze ktos mial niezly pomysl.

pomysl super, to prawda, a jak zuzel? :-)
                          • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 22:44
                            Jeszcze prawie 10 minut. I juz mniej niz 50 postow!!!
                            :-)
                            • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 22:45
                              Najgorsze jest to, ze mialem swietny pomysl na watek - po poludniu. Ucialem
                              sobie drzemke i jakby mi ktos pamiec zresetowal :-(
                              • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 22:48
                                sherlock_holmes napisał:

> Najgorsze jest to, ze mialem swietny pomysl na watek - po poludniu. Ucialem
                                > sobie drzemke i jakby mi ktos pamiec zresetowal :-(
                                >

to moze sobie przypomnisz? trzeba tylko odtworzyc ten moment kiedy o nim
                                myslalaes, co wtedy robiles, pamietasz?
                                • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 22:52
                                  pamietam - wtedy wlasnie zasypialem :-)
                                  Cholera, a to byl watek na rekordowa ilosc postow. Tak to jest, przez glupia
                                  drzemke juz nic nie bedzie takie samo :-)
                                  • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 22:55
                                    sherlock_holmes napisał:

> pamietam - wtedy wlasnie zasypialem :-)
                                    > Cholera, a to byl watek na rekordowa ilosc postow. Tak to jest, przez glupia
                                    > drzemke juz nic nie bedzie takie samo :-)

to ja strzelam w tematy watkow: marzenia senne, dziwne trzesiawki przed snem,
                                    co lepsze: drzemka czy normalny sen?, wplyw drzemki Sherloka Holmesa na uklad
                                    plam na ksiezycu...trafilam gdzies? :-)))
                                    • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 22:58
                                      Nie, to bylo cos natury egzystencjonalnej :-)
                                      Jakies glebsze przemyslenia - i chyba przemyslalem za gleboko, bo teraz nie
                                      moge wyjac na wierzch :-)
                                      • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 23:02
                                        sherlock_holmes napisał:

> Nie, to bylo cos natury egzystencjonalnej :-)
                                        > Jakies glebsze przemyslenia - i chyba przemyslalem za gleboko, bo teraz nie
                                        > moge wyjac na wierzch :-)

ale zawsze tak to jest, ze przed snem same dobre pomysly przychodza do
                                        glowy...nie weim czy to wynika z tego, ze mozg sie rozluznia i "mysli
                                        otwarciej" czy z tego, ze to poczatek juz snu i wtedy kazdy pomysl wydaje sie
                                        fajny (mimo, ze w dzien niekoniecznie bylby odpowiedni do przedstawienia) :-)
                                      • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 23:03
                                        sherlock_holmes napisał:

> Nie, to bylo cos natury egzystencjonalnej :-)
                                        > Jakies glebsze przemyslenia - i chyba przemyslalem za gleboko, bo teraz nie
                                        > moge wyjac na wierzch :-)
                                        • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 23:04
                                          sorki, cos mi se 2 x wyslalo
                                          • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 23:44
                                            Dobra, dobra - idziesz na latwizne? :-)
                                            • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 23:53
                                              sorki, to bylo niechcacy :-)))
                            • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 22:46
                              sherlock_holmes napisał:

> Jeszcze prawie 10 minut. I juz mniej niz 50 postow!!!
                              > :-)

to pisz, pisz :-)))) samej ze saba trudno rozmawiac :-(
                              • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 22:54
                                Jeszcze jakby gazeta nie przeszkadzala w osiagnieciu zaszczytnego wyniku,
                                byloby OK. A tak - krew mnie zalewa bo nowy watek zakladalem z 8 razy :-(
      • malen_a juz rozgryzlam!!!! 20.09.03, 21:53
    • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 21:40
      No prosze,juz tylko 60 :-)
      Bede siedzial do 22.50, bo jest sprsawozdanie z Grand Prix na zuzlu :-)
    • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 22:55
      A tak wlasciwie - to czemu nie pojechalas? O ile to oczywisice nie jest zbyt
      intymne pytanie :-P
      • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 22:59
        sherlock_holmes napisał:

> A tak wlasciwie - to czemu nie pojechalas? O ile to oczywisice nie jest zbyt
        > intymne pytanie :-P
        >

nie intymne, moj facet idzie do szpitala w pn i chcielismy te "ostatnie dwa
        wieczory" spedzic razem....a teraz on siedzi z kumplem i pija piwki+TV a
        mnie...tylko dekameron pozostal :-)
        • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 23:02
          A to wspolczuje. A on pewnie liczy, ze go bedziesz codziennie odwiedzac? :-)
          • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 23:05
            sherlock_holmes napisał:

> A to wspolczuje. A on pewnie liczy, ze go bedziesz codziennie odwiedzac? :-)

pewnie liczy a ja pewnie bede owiedzac :-)
          • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 23:05
            sherlock_holmes napisał:

> A to wspolczuje. A on pewnie liczy, ze go bedziesz codziennie odwiedzac? :-)

pewnie liczy a ja pewnie bede odwiedzac :-)
            • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 23:40
              Coz, milosc slepa jest :-)
              Oczywiscie zartuje, sam tez bym odwiedzal - z taka mala roznica, ze nie
              chlopaka,ale dziewczyne :-)))
              • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 23:58
                sherlock_holmes napisał:

> Coz, milosc slepa jest :-)
                > Oczywiscie zartuje, sam tez bym odwiedzal - z taka mala roznica, ze nie
                > chlopaka,ale dziewczyne :-)))
                >

no wlasnie, a tak powaznie to wstalam dzis o 5 bo sie uczylam na egzamin i tak
                troszke mi sie nie chcialo isc na spotkanie, bo mialalm nadzieje polozyc sie
                wczesnmie spac...ale sie nie udalo:-((( kolega jeszcze siedzi, brrrr
    • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 23:02
      Zuzel sie zaczal, znikam na godzine. Ale wroce, zeby bylo 14k!!!
    • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 23:43
      Juz wrocilem, Grand Prix sie skonczylo - tzn. sprawozdanie. nasi wypadli
      nadzwyczaj dobrze, kosili faworytow az milo :-)
      A nam juz niewiele, raptem ponad 20 zostalo...
      • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 23:54
        sherlock_holmes napisał:

> Juz wrocilem, Grand Prix sie skonczylo - tzn. sprawozdanie. nasi wypadli
        > nadzwyczaj dobrze, kosili faworytow az milo :-)
        > A nam juz niewiele, raptem ponad 20 zostalo...

tak, tez widzialam :-) Gollob jeszcze cos umie :-)
    • sherlock_holmes Re: 66 postow 20.09.03, 23:54
      No, pani zazdrosnica przywrocila watek, wiec mozna z czystym sumieniem dobijac
      do 14k...
      Ale nastepnym razem sie wybiore i zrobie porzadek - mam aktualny paszport i
      sprawny samochod.
      grrrr.... wrrrr.....
      • malen_a Re: 66 postow 20.09.03, 23:55
        sherlock_holmes napisał:

> No, pani zazdrosnica przywrocila watek, wiec mozna z czystym sumieniem
        dobijac
        > do 14k...
        > Ale nastepnym razem sie wybiore i zrobie porzadek - mam aktualny paszport i
        > sprawny samochod.
        > grrrr.... wrrrr.....

to ja pomoge!!!
        czy mnie wrok nie myli? jeszcze 8????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka