Dodaj do ulubionych

Czas relaksu...

08.06.15, 20:01
...po pracy oczywiście ;)

Zapraszam na werandę :D

https://2.bp.blogspot.com/-syxS-jApoSg/VLPaRmEImvI/AAAAAAAAFtg/FDPrw9duA_g/s1600/Klimatyczny%2Bdom%2B%C5%82%C4%85cz%C4%85cy%2Br%C3%B3%C5%BCne%2Bstyle%2B%2B%2Bprzepi%C4%99kny%2Btaras%2B19.jpg
Obserwuj wątek
    • carol-jordan Re: Czas relaksu... 08.06.15, 20:17
      Aleś zapodała.... fiu fiu.... :D
      • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 08.06.15, 20:21
        No co? Nie podoba się? Nikogo siłą wciągać nie będę :P
        • carol-jordan Re: Czas relaksu... 08.06.15, 21:15
          Ciiii...... ja już tam drzemię.... :D
          • facet699 Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:07
            co za spanie? Impreza jest ;)
            • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:20
              Właśnie ;)
    • z-e-u-s Re: Czas relaksu... 08.06.15, 21:32
      Fajnie się urządziłaś. Można by cały wieczór przesiedzieć:)
      • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 08.06.15, 21:56
        Albo i nawet całą noc :D
    • silencjariusz Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:06
      No ale co my będziemy robić na tej werandzie? I nie to żebym marudził, ale jakoś chłodem ciągnie po starych kościach...
      • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:20
        Kocykiem mogę Sila otulić :D
        • silencjariusz Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:31
          To Szarlotta niech otuli. Tylko żeby kocyk jakiś ładny był, a nie stara derka od koniczyny.;)
          • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:35
            No co też Sil :>
            Otulam porządnym kocem z alpakowej wełny :D
            • silencjariusz Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:43
              No to może jeszcze chwilę wytrzymam na werandzie... Ale jakaś smętna ta Szarlottowa werandowa impreza... Goście rozłażą się spać po kątach...
              • maruda2 Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:44
                a bo to jutro do roboty trzeba, jakby to piąteczek był to co innego ;-)
                • silencjariusz Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:49
                  To i ja zmykam. Szykować się na jutro.;)
                  • maruda2 Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:50
                    to pa :-)
                    • silencjariusz Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:51
                      Dobranoc.:)
    • maruda2 Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:30
      To posuńcie się ociupinkę, żebym i ja mogła się wcisnąć ;-)
      I niech Sil odda kawałek kocyka, albo poduchę jakąś :->
      • silencjariusz Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:32
        Kiedy nie mam kocyka.:> Obiecali a nie dali...
        • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:40
          Sil nie marudzi :>, Sil się okrywa :D
          • silencjariusz Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:44
            A co on taki mały i chudy?
            • silencjariusz Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:46
              I do tego wygnieciony...
              Aaaa... Wszystko jasne... Szarlotta pewnie wyrko rozkopane zostawiła z rana, to i kocyk zmięty poniewierał się cały dzień na barłogu.:P
              • maruda2 Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:48
                to powinieneś tym bardziej docenić, że własny kocyk oddała :->
                • silencjariusz Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:50
                  Ależ doceniam... Tylko czemu on taki wymięty...;)
              • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:52
                Zero wdzięczności, normalnie ;p :(
                • silencjariusz Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:54
                  Nie no... Doceniam przecież. Ale pomarudzić zawsze dobrze.:P
      • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:34
        Nie przejmuj się Maruda, kocyków na werandzie pod dostatkiem :D
        • maruda2 Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:38
          a dziękuję :-)
    • czarny.onyks Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:30
      ooo..cudownie ..moje klimaty..

.......tylko, że ja ...od razu zasnęłabym gdzieś w głębi na kanapie...:D
      • facet699 Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:32
        nie no, następna ;) Towarzystwo się zebrało, alkohole są, humory mam nadzieję dopisują. Możemy siedzieć do rana :)
        • czarny.onyks Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:35
          no to idę do sypialni...na pewno, gdzieś w głębi tam jest....i podobnie klimatyczna...;)
          • maruda2 Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:36
            i chcesz nas porzucić ?
            • czarny.onyks Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:38
              no nie da rady...zasypiam na stojąco dziatki moje drogie:D

ale wy bawcie się dobrze:)
              macie moje błogosławieństwo...;)
          • facet699 Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:56
            to a też idę potowarzyszyć ;)
      • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 08.06.15, 22:34
        Oj, nie wiem, czy to towarzystwo, które się zebrało da Ci zasnąć :D
    • tdf-888 Re: Czas relaksu... 08.06.15, 23:50
      a co z komarami i meszkami? ;)
      • maruda2 Re: Czas relaksu... 09.06.15, 09:40
        Mnie meszki nie atakują, komary też tylko czasami. Ale to podobno zależy od ludzia. Do mojej mamy i brata garnie się wszystko, co lata :->
        • tdf-888 Re: Czas relaksu... 09.06.15, 09:45
          a wiesz, że mnie komary też mniej niż innych?
          no ale meszki już tak wybredne nie są ;/
      • witamina_b12 Re: Czas relaksu... 09.06.15, 10:02
        zapali się spiralkę ;)
        https://cdn30.ogrod.smcloud.net/t/photos/thumbnails/6010/jak_odstraszyc_komary_621x0_rozmiar-niestandardowy.jpg
      • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 09.06.15, 19:06
        W tej bajce ani komary, ani meszki nie występują :>
    • robert.83 Re: Czas relaksu... 09.06.15, 10:31

Fajny taras. Ale taki pod zdjęcie chyba? Bo albo będzie za ciepło od tych lampek, albo ciemno bez nich.
      Ale generalnie mój klimat:). Podobają mi się takie drewniane zakamarki z kwiatami i ciepłym półmrokiem.
    • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 09.06.15, 21:59
      Nudyyy... :>
      • silencjariusz Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:00
        To Szarlotta podrzuci jakiś ciekawy temat do rozważań.
        • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:02
          Ogórki mi nie wykiełkowały i nie wiem czy siać na nowo czy se w tym roku odpuścić, a może jeszcze wykiełkują? Co robić, co robć :>
          • silencjariusz Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:06
            Siać.
            • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:08
              Tylko czy nasiona jeszcze będą w sklepie? Bo wszystko co miałam to wysiałam :D
              I dynia mi jakoś kiepsko wschodzi :>
              Liście żółkną, ech... ciężki jest los ogrodnika :P
              • silencjariusz Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:13
                Będą. Tylko niech Szarlotta kupi nasiona w innym sklepie. Może jakie lepsze się trafią. Liście żółkną bo może Szarlotta nie podlewa roślin.:P A sucho ostatnio było (i jest) więc trzeba rośliny wspomagać konewką.
                • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:19
                  Nie wiem o której jutro skończę robotę :>
                  Niestety wczoraj i dziś już mi się nie udało do sklepu rolniczego dotrzeć, do 17:00 tylko mają otwarte, a normalni ludzie dłużej pracują :D
                  Nie chcę kupować w biedronce ani innym kauflandzie bo już się tam kilka razy nacięłam na nasiona :P

Oczywiście, że podlewam :> Co wieczór targam na grządki litry wody :>
                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:24
                    No to Szarlotta przelała swoje dynie.:P Ot i powód żółknięcia liści. Szarlotta musi zapamiętać, że dynia to nie ryż i w wodzie cały czas stać nie powinna.:P
                    • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:26
                      I wychodzi na to, że jak nie zrobię, tak źle :(
                      • silencjariusz Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:30
                        Albowiem życie ogrodnika do łatwych nie należy...;)
                        • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:33
                          Ech... może lepiej pójdę się na jutro do roboty przygotować. Wszak na nasiona trzeba zarobić ;p
                          • silencjariusz Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:36
                            To ja w takim razie udam się pod prysznic.
                            • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:40
                              Pleców nie trzeba Silowi umyć? :>
                              • silencjariusz Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:44
                                No można.
                                A szczawiu niech Szarlotta nie zapomni wysiać.;) To zupy szczawiowej kiedy nagotuje.
                                • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:53
                                  Szczaw wysiałam, ale... na razie nic z tego. Nie schodzi ;(
                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:55
                                    A na nizinie wszystko wschodzi.;)
                                    • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 09.06.15, 23:00
                                      Czułam, że Sil to napisze :>
                                      No nic, idę się otulić kołderką. Dobranoc.
                                      • silencjariusz Re: Czas relaksu... 09.06.15, 23:17
                                        A maciejkę Szarlotta wysiała?
                                        Dobranoc.
                                        • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 10.06.15, 19:49
                                          Nie wysiałam.
                                          • silencjariusz Re: Czas relaksu... 10.06.15, 22:20
                                            Szarlotta nie lubi maciejki?
                                            • maruda2 Re: Czas relaksu... 10.06.15, 22:37
                                              maciejka ładnie pachnie
                                              • silencjariusz Re: Czas relaksu... 10.06.15, 22:42
                                                No ba. Na mnie działa jak waleriana na koty.;)
                                                • maruda2 Re: Czas relaksu... 10.06.15, 22:51
                                                  Znane mi koty od zapachu waleriany nieźle głupieją ;-) I wyobraziłam sobie Ciebie najaranego maciejką :-D
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 10.06.15, 23:13
                                                    Nie ma chyba fajniejszych zapachów od zapachu maciejki w letni wieczór. No może jeszcze tak fajny jest zapach asfaltu (w sezonie wiosenno-letnim) gdy po dłuższym, bezdeszczowym okresie zaczyna padać.;) Dobranoc.
                                                  • maruda2 Re: Czas relaksu... 10.06.15, 23:17
                                                    i jeszcze zapach czystego porannego rześkiego powietrza latem :-) DN
                                                  • czarny.onyks Re: Czas relaksu... 17.06.15, 22:30
                                                    cholera...zapomniałam posiać maciejkę:>:>
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 17.06.15, 22:47
                                                    Cóż za niedopatrzenie...;)
                                            • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 17.06.15, 20:52
                                              Lubię. Po prostu zapomniałam...
                                              • silencjariusz Re: Czas relaksu... 17.06.15, 21:11
                                                A gdzie to Szarlotta bywała gdy Jej tu nie było?
                                                • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 17.06.15, 21:39
                                                  Trochę tam, a trochę tu.
                                                  • witrood Re: Czas relaksu... 17.06.15, 21:42
                                                    No ładnie. Z kwiatka na kwiatek skakałaś. :D
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 17.06.15, 22:06
                                                    Z miasta do miasta raczej, albo ze wsi do wsi.
                                                    A Witkowi jak się podróż udała, na obcy kontynent?
                                                  • witrood Re: Czas relaksu... 17.06.15, 22:21
                                                    No udała się w zasadzie. Samolotami sobie dużo polatałem. Bo też i tu i tam byłem. ;) Długa była, więc za domem zatęskniłem.
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 17.06.15, 22:56
                                                    Bo wiadomo, że wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej ;)
                                                    Nieśmiało zapytam czy sekwoje były?
                                                  • witrood Re: Czas relaksu... 18.06.15, 08:21
                                                    Były. Nawet uwieczniłem.
                                                    People are stranger, people in danger...
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 18.06.15, 20:01
                                                    Dziękuję ;)
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 17.06.15, 21:48
                                                    Ale u Szarlotty wszystko ok?
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 17.06.15, 22:07
                                                    Hmm... nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej, ale miło, że Sil pyta ;)
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 17.06.15, 22:49
                                                    Odpowiedź wymijająca.;) Nie drążę tematu. Niech u Szarlotty będzie lepiej niż dobrze.;)
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 17.06.15, 22:59
                                                    Dlaczego wymijająca? ;)
                                                    Nie napiszę przecie, że w łóżku rozkopanym caluteńki poniedziałek spędziłam bo od razu Sil skrytykuje :>
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 17.06.15, 23:02
                                                    Szarlotta chorowała?
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 17.06.15, 23:11
                                                    Nie napisałam tego :P

A czy u Sila wszystko w porządku? :)
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 17.06.15, 23:12
                                                    No tak. I też mam aktualnie rozgrzebane wyrko.;)
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 17.06.15, 23:14
                                                    Ja swoje właśnie idę rozgrzebywać. Dobranoc :*
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 17.06.15, 23:18
                                                    Miłych snów.:*
                                            • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 18.06.15, 20:01
                                              Silu... maciejkę wysiałam ;)
                                              • silencjariusz Re: Czas relaksu... 18.06.15, 22:22
                                                To teraz tylko czekać. Na pachnące maciejką, upalne, letnie wieczory.;)
                                                • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 18.06.15, 22:34
                                                  Najpierw to trzeba trzymać kciuki, żeby maciejka w ogóle wykiełkowała ;)
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 18.06.15, 22:35
                                                    A wie Szarlotta, że na nizinie...;)
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 18.06.15, 22:42
                                                    No, co tam na nizinach słychować?
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 18.06.15, 22:49
                                                    Szarlottowa maciejka bez problemu by wykiełkowała.;)
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 18.06.15, 23:00
                                                    Wysiałam niedawno pomidory. Miałam osiem ziarenek, a wyrosło mi dziewięć pomidorów :D
                                                    Także myślę, że i maciejka wykiełkuje ;). W każdym bądź razie trzeba być dobrej myśli :P
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 18.06.15, 23:21
                                                    Dopiero Szarlotta wysiała pomidory? Ja tam się nie znam, ale pomidory to tak chyba pod koniec lutego się wysiewa.
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 19.06.15, 18:14
                                                    Ciiiii... pomidory nie mogą się o tym dowiedzieć. Stworzyłam im takie warunki i myślą, że jest kwiecień :P
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 19.06.15, 21:15
                                                    Ładnie to tak oszukiwać roślinki?;)
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 19.06.15, 21:34
                                                    Nie zastanawiałam się nad tym ;p
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 19.06.15, 21:49
                                                    Pierwsze pomidory to chyba we wrześniu będą?
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 19.06.15, 21:54
                                                    Na razie o nich nie myślę :D
                                                    Wspomnę tylko, że to chodzi o pomidorki koktajlowe ;)
                                                    Innych nie wysiewam bo nigdy się nie udają więc szkoda mojego cennego czasu :P
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 19.06.15, 22:04
                                                    Aaaa... Koktajlowe... I co z tymi bobkami Szarlotta robi?
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 19.06.15, 22:06
                                                    Zjadam :)
                                                    Prostu z krzaczka ;)
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 19.06.15, 22:09
                                                    Ja tam wolę normalne.;)
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 19.06.15, 22:12
                                                    Ja lubię wszystkie :P
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 19.06.15, 22:20
                                                    Ja też.:P Ale wolę normalne.
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 19.06.15, 22:28
                                                    A skąd Sil wie, które są normalne? :P
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 19.06.15, 23:00
                                                    No jak to skąd? Obserwacje prowadzę to i wiem, które są poczytalne, a które nie.:P
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 19.06.15, 23:13
                                                    Nie przypuszczałam, że Sil przed zjedzeniem robi pomidorowi test IQ :P
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 19.06.15, 23:28
                                                    Lepiej już nic nie piszę. Bo wyjdzie, że daleko mi... do normalności.;)
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 19.06.15, 23:31
                                                    A skąd, niech Sil pisze. To bardzo interesujące :D
                                                    Co tam Sil jeszcze testuje oprócz pomidorów? :P
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 19.06.15, 23:35
                                                    Aktualnie czereśnie i truskawki testuję.
                                                  • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 19.06.15, 23:40
                                                    Smacznego!
                                                    A ja idę przetestować nową pościel, w którą dziś ubrałam swą kołderkę :D
                                                    Dobranoc :*
                                                  • silencjariusz Re: Czas relaksu... 19.06.15, 23:44
                                                    A dziękuję. Dobranoc.:)
                          • tdf-888 Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:46
                            a z ogórka się nie da wyjąć, wysuszyć i wysiać?
                            • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:53
                              A może po prostu ogórek zasadzę? :D
              • tdf-888 Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:13
                zasiać.. ale trawkę :P
                a po ogórki na bazarek :)))
                • szarlotka_ja Re: Czas relaksu... 09.06.15, 22:19
                  Tadeusz się nie zna :D
                  Wiesz jak to frajda obserwować jak warzywka sobie rosną? :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka