Dodaj do ulubionych

Polska Partia Singli

25.11.04, 10:00
Zakładam Polską Partię Singli.
Cele:
- zmiana społecznego wizerunku osoby niebędącej w związku,
- promocja singli jako pełnowartościowych członków społeczeństwa,
- edukacja psychologiczna społeczeństwa dotycząca emocji, relacji
międzyludzkich ze szczegolnym uwzględnieniem sytuacji kontaktu singiel -
osoba w związku/ para

Adresaci:
- single
- organizatorzy czasu wolnego (biura turystyczne, dyskoteki itp.)
- całe społeczeństwo

Formy działania:
- kampania w mediach: wypowiedzi autorytetów w dziedzinie psychologii,
psychiatrii i szeroko pojętego osobistego rozwoju (audycje w tv i radiu,
publikacje prasowe)
- portal dla singli "Spotkajmy się" (w tym forum dyskusyjne)
- powstanie knajp dla singli
- imprezy masowe
- billboardy i reklamy na środkach komunikacji miejskiej

Treści kampanii społecznej:
- być singlem jest fajnie (dużo wolnego czasu, możliwość rozwijania własnych
zainteresowań, samorealizacji)
- singiel jest przyjacielem (nie zagraża związkom, można się z nim przyjaźnić)
- singiel jest normalny (zmiana przekonania, że jest to człowiek z
zaburzeniami emocjonalnymi)

SERDECZNIE CZEKAM NA ZAINTERESOWANYCH PRZYSTĄPIENIEM!
Pozdrawiam
Eliza
Obserwuj wątek
    • mario2 Re: Polska Partia Singli 25.11.04, 10:07
      a celem nadrzednym jest przestanie w koncu bycia singlem! :)
      • Gość: eliza_beth Re: Polska Partia Singli IP: 194.181.253.* 25.11.04, 10:12
        nie ma to być biuro matrymonialne ani portal randkowy! chodzi mi o rozwój
        wewnętrzny i zmianę społecznego nastawienia, zdjęcie niewypowiedzianego odium
        społecznego z singli
        ale oczywiście zakładam, że skutkiem działalności PPS będzie stworzenie ludziom
        możliwości zmiany tego stanu
        • mario2 Re: Polska Partia Singli 25.11.04, 10:30
          wiec samozaleczanie wlasnych kompleksow powstalych na skutek bycia singlem :)
          • Gość: eliza_beth Re: Polska Partia Singli IP: 194.181.253.* 25.11.04, 10:36
            nie, nie chodzi o kompleksy, ale o to, by rozwiązać problem moim zdaniem
            systemowy
            pomagając sobie i innym, oczywiście
            • mario2 Re: Polska Partia Singli 25.11.04, 10:44
              to bycie singlem uroslo juz do rangi problemu? Dla kogo? Chyba tylko dla
              singli :)
              • Gość: eliza_beth Re: Polska Partia Singli IP: 194.181.253.* 25.11.04, 10:47
                a singli nie brakuje, a więc jest dla kogo zakładać taką partię
                hasło:
                SINGLE ŁĄCZCIE SIĘ!
                • nickita13 Re: Polska Partia Singli 25.11.04, 10:49
                  ....najlepiej w pary się łączcie!!!!! to zdrowe, fane i leczące wszelkie
                  kompleksy...:-)))))))
                  • mario2 Re: Polska Partia Singli 25.11.04, 10:55
                    i potem zaloza Polska Partie Sparzonych Singli :)
                  • Gość: singEwelina Re: Polska Partia Singli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 10:56
                    bez par!!! jak sing to sing, nawet z kompresami(kompleksami)
                    • mario2 Re: Polska Partia Singli 25.11.04, 10:59
                      czy to wolny wybor, koniecznosc, czy taki uklad gwiazd? :)
                      • Gość: singEwelina Re: Polska Partia Singli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 11:02
                        jakaś ankieta, czy co?
                        • nickita13 Re: Polska Partia Singli 25.11.04, 11:03
                          nie, nie ankieta ale to zastanawiające: dlaczego ludzie swiadomie chcą być
                          singlami??? czy to aby na pewno własna decyzja czy po prostu tak wyszło...?
                          • Gość: grześ Re: Polska Partia Singli IP: 62.29.137.* 25.11.04, 11:06
                            Czasami to przypadek,który z koniecności staje sie wyborem:)
      • Gość: warah Re: Polska Partia Singli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:26
        ja też czytałam 2 bridget jones:)))super.ale pomysł popieram:))
    • Gość: mm Re: Polska Partia Singli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 11:05
      on nie jest singlem bo ma psa,miał kaczuszkę ale gdzies polazła ;-)))
      • Gość: grześ Re: Polska Partia Singli logo IP: 62.29.137.* 25.11.04, 11:15
        Wiec tak jak pisalismy jako logo partii proponujemy dwie płyty-winylowe
        • Gość: eliza_beth Re: Polska Partia Singli logo IP: 194.181.253.* 25.11.04, 11:17
          Grzesiu, czy to oznacza, że wstępujesz???? :)
          • Gość: grześ Re: Polska Partia Singli logo IP: 62.29.137.* 25.11.04, 11:21
            przygladam sie z bardzo bliska, bo mam za soba nie udany/ne zwiazki ze
            wszystkimi tego konsekwecjami, wiec coraz bliższy mojemu sercu staje sie taki
            wybór.. stan bycia i życia..
            • Gość: eliza_beth Re: Polska Partia Singli logo IP: 194.181.253.* 25.11.04, 11:39
              ale przypominam:
              TA PARTIA WALCZY Z SAMOTNOŚCIĄ SINGLI, A NIE ZE ZWIĄZKAMI
              to subtelna różnica
              • Gość: grześ Re: Polska Partia Singli logo do Eliz IP: 62.29.137.* 25.11.04, 11:52
                Rozumie, ale samotność wg jest kosekwencją dokonanych wyborów, zbiegu
                okolicznośći, zdarzeń...co do walki z tym stanem to zgodzę sie można to robić,-
                i zapewne razem-raźniej, ale czasmi warto sie zastanowić dlaczego tak jest..
                Bo zeby skutecznie "leczyć" , należy postawić dobrą/własciwą diagnoze, nie ma
                sensu leczyć objawów..nawrót choroby murowany.
                Z uwagi na powyższe, uważam że tak naprawde trzeba dojrzeć do tego żeby być
                singlem...
                A tak na marginesie ja nie mam zamiaru walczyć ze zwiazkami:))nawet zawodowymi:)

• jszafranski Re: Polska Partia Singli 25.11.04, 11:40
      1. czy beda legitymacje ?
      2. czy czlonkostwo ( nie daj Boze) jest dozywotnie ? :)
      3. czy wladze przysiegaja ze zawsze ale to zawsze do konca swiata i o jeden
      dzien dluzej beda singlami?
      4. czy mozna czaem posluchac longpleji?
      • Gość: eliza_beth Re: Polska Partia Singli IP: 194.181.253.* 25.11.04, 11:47
        partia ma być raczej ruchem społecznym niż sformalizowaną strukturą
        nie będzie przysięgi na wierność samotności
        władze przeiwdują zmianę płyty (na album...;)), ale nawet wówczas, gdy to się
        stanie, nie zostawią członków partii bez kierownictwa
        wspólne słuchanie longplayów będzie jedną z form działalności partii
        • Gość: eliza_beth Re: Polska Partia Singli IP: 194.181.253.* 25.11.04, 11:47
          nie, członkostwo nie będzie dożywotnie
          • mario2 Re: Polska Partia Singli 25.11.04, 11:50
            a jak bedzie z czlonkami wprowadzajacymi? Moga sie czasem wycofac?
            :)))
            • Gość: grześ Re: Polska Partia Singli-frakcja IP: 62.29.137.* 25.11.04, 11:57
              Czy dopuszczalne będzie zakladanie "frakcji młodych singli"?
              Pytam, gdyz może sie pojawić takowe zapytanie..
              • Gość: eliza _beth Re: Polska Partia Singli-frakcja IP: 194.181.253.* 25.11.04, 12:01
                to będzie ruch nieformalny i stwarzający przestrzeń do działania dla każdego
                singla, bez względu na wiek
                chodzi o to, żeby chcieć wyjść z domu i poza siebie (w sensie ego)
                • Gość: grześ Re: Polska Partia Singli-frakcja IP: 62.29.137.* 25.11.04, 12:05
                  Wyjście poza ego?to wg mnie zdolnośc do dzielenia sie m.in sobą, czy osoba
                  któta staje sie singlem z wyboru to potrafi(?), to przecież zburzy jej/jego
                  życie..
                  • Gość: eliza_beth Re: Polska Partia Singli-frakcja IP: 194.181.253.* 25.11.04, 12:32
                    LUDZIEEEEEEEEEEEEEE!
                    przecież tu nie chodzi o bycie singlem, które jest wyborem!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
                    tu chodzi o bycie singlem, które powoduje, że singiel czuje się jak ktoś
                    gorszego sortu, co pogłębia jego trudną sytuację
                    a wszystko ma podłoże psychologiczne, więc trzeba mu pomóc poradzic sovie ze
                    sobą
                    krótko:
                    MNIE O CHODZI O BYCIE SINGLEM, KTÓRE NIE JEST
                    AKCEPTOWANE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przez singla i społeczeństwo
                    • mario2 Re: Polska Partia Singli-frakcja 25.11.04, 12:34
                      czyli singiel= pasozyt spoleczny w/g Ciebie?
                    • Gość: grześ Re: Polska Partia Singli-frakcja IP: 62.29.137.* 25.11.04, 12:42
                      przykro mi znam wiele osób, które żyje samotnie, z różnych względów..a jedyne
                      co ich łączy to samotność..
                      takich którzy sie nie akceptują i uważaja za gorszych ze wględu na
                      bycie "singlem" nie spotkałem..
                      POWODZENIE i mniej emocjonalnych wypowiedzi:))
                      • Gość: eliza_beth Re: Polska Partia Singli-frakcja IP: 194.181.253.* 25.11.04, 12:56
                        mario, nigdy w życiu nie myslałam o singlach jako pasożytach
                        to raczej kwestia dysfunkcji społecznej
                        im jest po prostu w pewnych sytuacjach trudniej
                        • jszafranski Re: Polska Partia Singli-frakcja 25.11.04, 13:03
                          no to warszawka odpada. Tutaj bycie singlem to stadard.
                          • Gość: singEwelina Re: Polska Partia Singli-frakcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 13:10
                            co z pomysłem? jakie perspektywy?
                            • Gość: eliza_beth Re: Polska Partia Singli-frakcja IP: 194.181.253.* 25.11.04, 15:17
                              Ewelino, naprawdę myślę o kampanii społecznej, na pewno jest więcej singli,
                              którze chcą coś z tym zrobić, wyjść z domu, tmożna tozrobić, tylko musi nas być
                              więcej
                              chodzi o zerwanie ze stygmatyzacją, o przełamanie tabu, można i leczyć
                              przyczyny (eukacja psychologiczna, warsztaty) i uczyć się wypełniania wolnego
                              czasu
                              można zrobić mnóstwo fajnych rzeczy i nauczyć się otwartości na psołeczeństwo
                              oraz wzbudzić w społeczeństwie zaufanie do singli
                              • mario2 Re: Polska Partia Singli-frakcja 25.11.04, 15:20
                                Z takiej partii to nawet do Sejmu mozna kandydowac. Tam to jest dopiero
                                towarzystwo :)
                              • Gość: bez mam powazne pytanie: IP: *.arcor-ip.net 25.11.04, 15:22
                                czy Ci pozostajacy w zwiazkach (i zroznych przyczyn nie mogacy tych zwiazkow
                                przerwac), a czujacy sie hollernie samotnymi - tez moga do Waszej Partii
                                przystapic?
                                • Gość: eliza_beth Re: mam powazne pytanie: IP: 194.181.253.* 25.11.04, 16:04
                                  wprawdzie wmyślałam tylko o singlach, ale...
                                  ta kampania będzie dotyczyła samotności, więc też :)
                                  • eliza_beth Re: mam powazne pytanie: 25.11.04, 16:10
                                    a co o tym sądzi reszta?
                                    • Gość: zjeżona Re: mam powazne pytanie: IP: *.osk.enformatic.pl 25.11.04, 18:09
                                      jaka reszta? należy zrobić spis inwentarza, porządek musi być! Co za wpychanie
                                      się na stołek ! powoli nie po oczach :)
                                    • Gość: lena Re: mam powazne pytanie: IP: *.aster.pl 25.11.04, 21:33
                                      Elizabeth!
                                      Moze spotkamy sie w BUWie jak proponuje Jola???
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45&w=17993779&v=2&s=0
                                      pozdrawiam
    • xy2 Polska Partia Singli SZEFU13:))))))))))))))))) 25.11.04, 17:31
    • Gość: Ann Re: Polska Partia Singli IP: *.waw-bro.leased-e.ids.pl 25.11.04, 18:50
      Pomysł niczego sobie. Single to spory odsetek społeczeństwa, a są właściwie na
      uboczu:życia towarzyskiego i nie tylko. Single nie dajmy się !
      • Gość: lena Re: Polska Partia Singli IP: *.aster.pl 25.11.04, 21:28
        Ja nie jestem singlem ani samotna sie nie czuje ale lubie pryskac z domu!!
        kiedy pierwsze spotkanie tzw organizacyjne???
        pozdrawiam singli
        • Gość: eliza_beth Re: Polska Partia Singli IP: 81.210.16.* 25.11.04, 22:26
          Ludki!
          Proponuję umówić się w przyszły weekend w jakimś fajnym miejscu w stolicy. Mam
          nadzieję, że do tego czasu dołączą do nas nowe single :).
          Na najbliższy tydzień mam dla Was zadanie (ale łatwe. Pomyslcie, proszę, jak to
          zrobić, żeby uruchomić nasza kampanię społeczną - od czego zacząć, może ktoś ma
          jakies doświadczenia albo kontakty... Ja też myslę, aż paruję.
          Wymyśliłam hasło: SINGLE ŁĄCZCIE SIĘ! Może ktoś ma inna propozycję.
          Pozdrawiam
    • Gość: chmiele2 Re: Polska Partia Singli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:10
      czesc pomysl nawet przedni kiedy bedzie sie mozna zapisac podajcie jakies
      namiary a single to nie patologia no moze nie wszystkie ;)

• Gość: eliza_beth Re: Polska Partia Singli IP: 194.181.253.* 26.11.04, 09:18
        dla wszystkich zainteresowanych i chętnych podziałać podaję maila:
        eliza_cz@autograf.pl
        czekam na pomysły, zgłoszenia, propozycje - na wszystko, bo od czegoś trzeba
        zacząć
        • anmanika Re: Polska Partia Singli 26.11.04, 10:29
          Singel na Prezydenta!!!!!
        • Gość: singielek wróbelek Re: Polska Partia Singli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 12:18
          szkoda że to w Wa-wie... A co z innymi???????!!!!!!!!!!!!
    • Gość: :D Re: Polska Partia Singli IP: 213.17.224.* 26.11.04, 11:01
      No to znalazła misję... W sumie każdy powinien znaleźć sens swojego bytu :-).
      • emilka222 Re: Polska Partia Singli 28.11.04, 20:57
        Jak najdalej od partii....brrrrrrrrrrr! Chociaż ta jawi mi się zachecająco, bo
        nie wiem o co chodzi, a z natury jestem ciekawska, więc jestem tu. To jak to
        jest? Mam być singlem, czy nie? Ja nie chcę, bo nie lubię samotności, smęcenia
        i użalania się nad sobą. Nie wyszło mi raz...uda się może drugi, a jak nie
        drugi, to może trzeci? Znam swoją wartość, nie jestem szkaradna...to mam jakieś
        szanse na życie we dwoje? Nie jestem wymagająca tylko ten, ktorego szukam ma
        być godny zaufania, opiekuńczy i ma mnie kochać...ja oferuję to samo. Kurczę!
        Wyszedł mi anons matrymonialny? A niech tam! Interpretację zostawiam Wam.
        Pozdrawiam!
        • chmiele2 Re: Polska Partia Singli 29.11.04, 22:30
          emilka-biore Cie w ciemno. buziaczki K
        • chmiele2 Re: Polska Partia Singli 29.11.04, 22:37
          k woli scislosci
          > Nie jestem wymagająca tylko ten, ktorego szukam ma
          > być godny zaufania, opiekuńczy i ma mnie kochać...ja oferuję to samo. Kurczę!
          > Wyszedł mi anons matrymonialny? A niech tam! Interpretację zostawiam Wam.
          > Pozdrawiam!
          za ten wpis: samoocene i natychmiastowa samokrytyke ten buziak ;)
          • emilka222 Re: Polska Partia Singli 30.11.04, 23:15
            Wróciłam z Andrzejków...super było.....bycie singlem nie jest złe, bo wybierać
            mogłam do woli i.....wycofać się w pore. Tym razem nie wyłuskałam żadnego
            opiekuńczego, ani odpowiedzialnego, ale miło mi się gadało z inteligentnym. Nie
            szukam na siłę...aha..o seksie też można rozmawiać..przecież, to teraz nie jast
            temat tabu...Chmiele zaintrygowałeś mnie...jesteś facetem?
            • chmiele2 Re: Polska Partia Singli 30.11.04, 23:24
              nie jestem facetem-jestem mezczyzna ;) milo slyszec ze sie dobrze bawilas pozdro K
              • emilka222 Re: Polska Partia Singli 01.12.04, 22:58
                Mężczyzno! Bardzo mnie intrygujesz, czy słowo facet jest dla Ciebie obraźliwe?
                Jeżeli tak, to przepraszam.....wyrzucam je ze swego słownika...Już dobrze?
                Pozdrawiam
                • chmiele2 Re: Polska Partia Singli 01.12.04, 23:04
                  oczywiscie ze nie jest obrazliwe to byl zart ;) mozeszje zachowac je w swoim
                  slowniku:) jesli masz ochote to napisz namiary masz wiec smialo :) pozdro K
                  • emilka222 Re: Polska Partia Singli 01.12.04, 23:09
                    z tymi namiarami, to u mnie kiepsko...ja się cieszę, że udało mi się coś tu
                    napisać i jakoś zalogować. Uwierzysz, że nie wiem, co wcisnąć, żeby poprosić o
                    odpowiedź? Takie beztalencie komputerowe zdarza się rzadko....okaz po prostu.
                    może zechcesz być moim korepetytorem? ale tak krok po kroku....
                    • emilka222 Re: Polska Partia Singli 01.12.04, 23:14
                      No popatrz...samo wyskoczyło.....już się nie kompromituję Pa!
    • nickita13 Re: Polska Partia Singli 02.12.04, 14:11
      haj eliza_beth!!!!
      co słychać??? jak idzie zakładanie partyji??? ;-))))
      • chmiele2 Re: Polska Partia Singli 03.12.04, 13:51
        chyba cos sie zacielo...
        • Gość: ramola_lala Re: Polska Partia Singli IP: *.osk.enformatic.pl 04.12.04, 18:19
          wszyscy zabiegani? siedzicie cicho jak stare grzyby? może by tak założyć KLUB
          STARYCH KAPCI?
    • asbb Re: Polska Partia Singli 04.12.04, 20:07
      Prosze o dalsze wiadomosci!
    • lgirl Re: Polska Partia Singli 12.12.04, 11:35
      OK, ale czemu w Warszawce>>>
      proponuje filię w Opolu...
      tu wyjście z domu w pojedynke
      wyglada jak maly koszmarek
      patrzą na człeka jak na kogos
      gorszego sortu...
      zreszta - Opole
      jakby nie patrzec - to przeciez prowincja