Gość: Iwan Turgieniew IP: *.echostar.pl 06.01.05, 20:27 Macie jakieś ? Powiedzmy, że kazdy może uraczyć resztę "trzema sztukami". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 20:42 Witam, "Ma pani Miłość w oczach uwięziła, Przez co grzecznieje, czyje widzi lica, Gdziekolwiek idzie, każdego zachwyca, Serce drży temu, dla kogo jest miła[...] Lassata viris necdum satiata recessit... "Samodzielnie wykształcona pewność siebie nie jest tak praktyczna, jak naturalna bezczelność." To miły gest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan Turgieniew Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.echostar.pl 06.01.05, 20:50 :) Pierwsza - tak własnie myslałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
schizoo Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 20:51 dwa razy daje,która szybko daje....... Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 20:57 :) Lubię być Pierwsza, whatever...;) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 20:58 Pruderia jest rodzajem skąpstwa, najgorszym ze wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwan Turgieniew Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.echostar.pl 06.01.05, 21:07 :) O tym także pomyslałem. Ale dopiero za chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 21:21 :) "Zmęczony burz szaleństwem, jak statek pijany, Już niczego nie pragnę, jeno wielkiej ciszy I kogoś, kto zrozumie mój żal nienazwany, Kogoś, kto mą bezsłowną tęsknotę usłyszy"... Dla lepszego zobrazowania, chociaż napisał to meżczyzna...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan Turgieniew Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.echostar.pl 06.01.05, 21:37 Czyje to? Ładne. Nawet więcej - bliskie. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 21:41 Julin T. popełnił ten piękny wiersz... [...]Kogoś, kto jasną duszą życie mi przepoi, Iżbym w spokoju bożym wypoczął po męce, Kogoś, kto rozszalałe serce uspokoi, Kładąc na moje oczy miłosierne ręce. Idę po szczęście swoje. Po ciszę. Do kogo? Którędy? Ach, jak ślepiec! Zwyczajnie - przed siebie. I wiem, że zawsze trafię, którą pójdę drogą, Bo wszystkie moje drogi prowadzą do Ciebie". Miło mi :) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 21:45 "Kto nie kocha ten żyje szczęśliwy ,noc ma spokoją i dzień nietęskliwy" A.Mickiewicz.. :] Odpowiedz Link Zgłoś
mati_77 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 21:00 "Jest taki piękny, rosyjski zwyczaj - żeby wyjść, trzeba najpierw posiedzieć" Gospodarz Aniol wypowiedzial te piekne slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 21:07 "Dla mezczyzny atrakcyjna jest kobieta, ktora jest on w stanie zaspokoic" John Gray "Zabilam Milosc... i ze stoickim spokojem przygladalam sie jak umiera" M.P. "Często myśli męskie są w kobiecym biuście " :] szkoda, ze tylko 3 :( Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 21:38 Musze jeszcze dac 2 :D Aleksander Puszkin "To fikcja sprawia, że rozpływamy się we łzach" Oraz z jakiegos brukowca "Szukasz prawdziwej romantycznej milosci? Idz do kosmetyczkie, albo terapeuty" Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 21:09 Moze autor napisze, swoje ulubione... Cupida sum vocem tuam audienti...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwan Turgieniew Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.echostar.pl 06.01.05, 21:24 :) Bedą cztery, bo nie moge zrezygnowac z żadnego. "Z pewnoscią nie ma innego, niż jeden cel danej chwili. Całe zycie czlowieka to mknące chwila za chwilą. Jesli rozumie sie dany moment, nie ma już dalej co robić, ani do czego dążyc" "W nasze ciała tchnięto zycie z nicosci. Istnienie z niczego, to inaczej forma pustki. Wszystko jest dane przez nicosc. Inaczej mowiąc pustka jest formą. Nie nalezy myslec ze to dwie oddzielne rzeczy" "Pewnego razu orzeł zapytał kruka: "Powiedz mi ptaku-kruku dlaczego ty żyjesz na świecie trzysta lat a ja tylko trzydzieści trzy". - "O dlatego dobrodzieju - odrzekł kruk - ze ty żywą krew pijesz, a ja karmie się padliną". Orzeł pomyślał i rzekł; "Ano spróbuje i ja karmić się tak samo". - "Dobrze". Pofrunęli orzeł z krukiem. Ot i ujrzeli padłego konia, sfrunęli na dół i siedli. Kruk dziobnął raz, drugi i zachwala sobie potrawę. Orzeł dziobnął raz, drugi i rzekł do kruka : "Nie bracie-kruku, zamiast lat trzysta karmić się padlina, lepiej raz napić się krwi żywej, a potem co Bóg da to da !!!"." "Kobieta niepoprawna nalezy do takiego rodzaju istot, których mezczyzni nigdy nie mają dość" Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 21:31 :) Oscar, posiadał niezłą wiedzę na temat Kobiet, chociaż...a może dlatego ;) Piękne, szczegolnie...wiesz dobrze ktory ;) Lubie Orły...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan Turgieniew Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.echostar.pl 06.01.05, 21:52 Budzisz niepokój :) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 21:57 Czyj?? ;) "Rusałeczko moja wiślana, Pozwól, że na twoje kolana Głowę skłonię. Od miłości tak posiwiały Moje skronie[...] Moze to ja?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
rysky Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 21:44 "Życie jest do d... a potem się umiera" :( Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 21:47 Rysky, dla Ciebie, troche inaczej życie... "Do krwi rozdrapię życie, Do szczętu je wyżyję, Zębami w dni się wpiję, Wychłeptam je żarłocznie I zacznę święte wycie. Rozbyczę się, rozjuszę, Wycharknę z siebie duszę, Ten pęcherz pełen strachu, I będę ryczał wolny, Tarzając się w piachu". :) Libressa nostalgicznie, wszystko przez autora wątku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan Turgieniew Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.echostar.pl 06.01.05, 21:55 Boskie. Coś a'la "Pragnienie" Leśmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 21:59 Tylko Julka T,. :) "Posyłam ci bezdomne moje serce. Co chcesz z nim zrób. Na swoje zamień to bezdomne serce Lub zatrać, zgub. Wdzięczne ci będzie to bezdomne serce Nawet za grób". Niepokoj nadal?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan Turgieniew Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.echostar.pl 06.01.05, 22:07 :) "Words, words, words" :) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:12 :) Niekoniecznie :) Tibi persuade esse te mihi carissimum....:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan Turgieniew Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.echostar.pl 06.01.05, 22:29 :) "Dwunastu braci wierząc w sny, zbadało mur od marzeń strony, A poza murem płakał głos, dziewczęcy głos zaprzepaszczony. I pokochali głosu dźwięk i chętny domysł o dziewczynie, I zgadywali kształty ust po tym, jak śpiew od żalu ginie... Mówili o niej: " Łka więc jest!" - i nic innego nie mówili, I przeżegnali cały świat - i świat zadumał się w tej chwili... Porwali młoty w twardą dłoń i jęli w mury tłuc z łoskotem! I nie wiedziała ślepa noc, kto jest człowiekiem, a kto młotem? "O, prędzej skruszmy zimny głaz, nim śmierć Dziewczynę rdzą powlecze" - Tak, waląc w mur, dwunasty brat do jedenastu innych rzecze. Ale daremny był ich trud, daremny ramion sprzęg i usił! Oddali ciała swe na strwon owemu snowi, co ich kusił! Łamią się piersi, trzeszczy kość, próchnieją dłonie, twarze bledną... I wszyscy w jednym zmarli dniu i noc wieczystą mieli jedną! Lecz cienie zmarłych - Boże mój! - nie wypuściły młotów z dłoni! I tylko inny płynie czas i tylko młot inaczej dzwoni... I dzwoni w przód ! I dzwoni wspak! I wzwyż za każdym grzmi nawrotem! I nie wiedziała ślepa noc, kto tu jest cieniem, a kto młotem? " O, prędzej skruszmy zimny głaz, nim śmierć Dziewczynę rdzą powlecze!" - Tak, waląc w mur, dwunasty cień do jedenastu innych rzecze . Lecz cieniom zbrakło nagle sił, a cień się mrokom nie opiera! I powymarły jeszcze raz, bo nigdy dość się nie umiera... I nigdy dość, i nigdy tak, jak tego pragnie ów co kona!... I znikła treść - i zginął ślad - i powieść o nich już skończona! Lecz dzielne młoty - Boże mój - mdłej nie poddały się żałobie! I same przez się biły w mur, huczały spiżem same w sobie! Huczały w mrok, huczały w blask i ociekały ludzkim potem! I nie wiedziała ślepa noc, czym bywa młot, gdy nie jest młotem? " O, prędzej skruszmy zimny głaz, nim śmierć dziewczynę rdzą powlecze!" - Tak, waląc w mur, dwunasty młot do jedenastu innych rzecze. I runął mur, tysiącem ech wstrząsając wzgórza i doliny! Lecz poza murem - nic i nic! Ni żywej duszy ni Dziewczyny! Niczyich oczu, ani ust! I niczyjego w kwiatach losu! Bo to był głos i tylko - głos, i nic nie było, oprócz głosu! Nic - tylko płacz i żal i mrok i niewiadomość i zatrata! Takiż to świat! Niedobry świat! Czemuż innego nie ma świata? Wobec kłamliwych jawnie snów, wobec zmarniałych w nicość cudów, Potężne młoty legły w rząd na znak spełnionych godnie trudów. I była zgroza nagłych cisz! I była próżnia w całym niebie! A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebie?" :) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:37 :) "Serce me spało, a moja myśl tonęła gdzieś w lazurze, nagle ujrzałem przy sobie tuż skromniutką, czarną różę. Wspaniałą krasą jej kwiat i liść bynajmniej się nie płoni, a przecież dziwny jakiś czar przykuwa wzrok mój do niej. Czarna różyczko! zerwę cię,na piersi przypnę sennej -serce się budzi - cóż to? ma dłoń chwyta za kwiat kamienny! Odchodzę smutny - w tej chwili znów z kamienia kwiat wykwita; wracam - i znowu moja dłoń za zimny kamień chwyta". Ona nie jest snem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan Turgieniew Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.echostar.pl 06.01.05, 22:51 "W księżycowy wniknąć chłód, Wejść w to piękno na wskroś złote, W niezawiły śmierci cud I w zawiłą beztęsknotę! Był tam niegdyś czar i śmiech, Tłumy bogów w snów obłędzie - Było dwóch i było trzech - Lecz żadnego już nie będzie! Został po nich - rozpęd wzwyż, I ta oddal bez przyczyny, I ten złoty nadmiar cisz - I te srebrne szumowiny... Tam bym spotkać ciebie chciał! Tam się przyjrzeć twemu licu! Właśnie dwojga naszych ciał Brak mi teraz na księżycu! Noc oddycha naszą krwią, Krew podziemną płynie miedzą... Nasze ciała teraz śpią - Nasze ciała nic nie wiedzą... " Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:55 Dziękuję za ten czas :) Mam ochote na jeszcze jeden tekst, ale nie tu i nie teraz;) Some Day...;) Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan Turgieniew Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.echostar.pl 06.01.05, 22:59 Everything is possible :) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:06 Haec res tibi cordi sit! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 12:19 człowiku wklej tu całą Biblię i encyklopedię i ktoś to będzie czytał Odpowiedz Link Zgłoś
rysky Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:20 Dziękuję, ładne - a ja jestem monotematyczny, jakoś dziś tak mam: "Życie jest bardzo niebezpiecznym zajęciem. Śmiertelność sięga stu procent". Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:24 Kiedy zyjemy Rysky, co nas obchodzi śmierć, kiedy przyjdzie po nas ,tez nas to już nie obchodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
rysky Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:35 To dla Ciebie, mój ulubiony cytat z ulubionej książki, żebyś nie myślała, że tylko o śmierci myślę - chyba Najwyższy da mi jeszcze trochę pożyć :))) Do studni podeszła dziewczyna (...) I nagle czas jakby się zatrzymał (...) W chwili gdy spojrzał w jej ciemne oczy i na usta, które wahały się między uśmiechem i milczeniem, pojął najistotniejszą mądrość Języka, którym mówił wszechświat, i to, że wszystkie istoty ziemskie były zdolne go pojąć własnym sercem. Miłość była starsza od samych ludzi, a nawet od piasków pustyni, i powracała odwiecznie z tą samą siłą wszędzie tam, gdzie krzyżowały się dwa spojrzenia, tak jak spotkały się dzisiaj te dwa obok studni. Jej twarz rozpromienił uśmiech i był to znak, na który młody człowiek czekał całe życie. W tej chwili się liczyło jedynie to, że oto stoi przed kobietą swojego życia i ona wie o tym bez słów. A teraz do łóżeczka -podobno sen to brat śmierci - kurde znowu truję, Dobranoc Libress'o :))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:40 Bardzo pięknie dziekuję, na Dobranoc "Son of Alerik" Deep Purple ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rysky Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:45 Chyba czytasz w moich myślach :))). Słodkich snów i dla Ciebie do poduszki "When A Blind Man Cries" :) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:46 Ty rownież, teraz własnie słucham tych balllad :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan Turgieniew Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.echostar.pl 06.01.05, 21:47 A zanim sie umrze: "Zycie jest jak dziwka. Ciągle sie pier....!" :) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 21:53 "Śmierć z własnej woli jest najpiekniejsza, nasze życie zalezy od innych, nasza smierc od nas samych" Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 21:54 "Gdyby na swiecie wszystko dzialo sie rozumnie, nic by sie nie dzialo" Fiodor Dostojewski Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:02 Didi, dla Ciebie :) "W miłości irytujące jest to, że jest ona zbrodnią wymagającą wspólnika." /Charles Baudelaire/ Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:14 "Wieczność i chwila to to samo - obie można zmarnować." a teraz cos dlugiego jak by sie komus chcialo czytac :] Oakar i Pani Roza [...] "Im bardziej sie czlowiek starzeje, tym wiekszym smakiem musi sie wykazac, zeby docenic zycie. Musi byc wyrafinowany, stac sie po trosze artysta. Byle kretyn moze cieszyc sie zyciem w wieku dziesieciu, dwudziestu lat, ale kiedy czlowiek ma sto lat, kiedy juz nie moze sie ruszac, musi uruchomic swoja inteligencje." [...] oraz moja ulubiona autorka :D "Jak zabic milosc"... Powiesz mi, ze sie nie da? Mylisz sie, gdyz jest prosty sposob na zabicie milosci. Wystarczy usiasc sobie wygodnie i wyobrazic sobie wszystkie wspaniale chwile z okresu milosci... Pozniej wyobrazic sobie, ze sie wchodzi do wanny z goraca wada, podcina sie sobie zyly i, ze wraz z krwia wyplywaja z Ciebie wspomnienia. Teraz maja przypominac sie same przykrosci. Wyplywaja i... czujemy ulge. A gdy juz cala krew odplynie sa dwa wyjscia. Topic sie w czerwonej brei, albo wyjsc z niej. Ja wyszlam... Pozniej patrzylam jak okreznym ruchem wszystkie wspomnienia zostaja zassane przez odplyw. Wzielam oczyszczajacy prysznic... Boli mnie serce, boli mnie dusza... boli mnie nawet cialo.. a jednak odzyskalam wiare w przyszlosc w lepsze jutro Odzyskalam Siebie" :D Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:22 Takiego postu nam trzeba było :))) Iwan Turgieniew, wie czego potrzebuje Kobieta :)) "Nigdy nie byłem zmęczony kochaniem Ciebie, Pani, i nigdy sie nie zmęczę. Lecz nienawidzić się nie jestem w stanie Ani już płakać nie potrafię więcej. Wolę grób raczej piękny a nieznany, W nim odłączone od mej duszy ciało, Na nim zaś ku mej zgubie wykowane Niechby Twe imię nigdy nie widniało. Lecz jeśli serce, w miłosnej ufności Lgnące ku Tobie, zechcesz przyjąć, harda, Raczże mieć nad nim choć trochę litości! Mylisz się, sądząc, że tak, jak zechcesz, zrobię. Już nie nasyci się mną Twa pogarda. Dziękuję za to miłości i sobie" Moj ukochany Francesco P. Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:26 Wybacz... Niczym delikatny powiew letniej bryzy Chaos zakradl sie do mojego swiata... ukrywajac swoja obecnosc pomalutku sie w nim zadomowil... nie bylo mi z nim zle... przyzwyczailam sie do jego obecnosci... podpowiadal mi zawsze jak mam zyc... byl wspanialym przyjacielem... jedynym... lecz zapukala Milosc... piekna, niesmiala... wiec ja wpuscilam... niech sie schroni mala - rozgosci... Chaos jej wyszedl na przywitanie... usmiechniety... ze szczerymi intecjami... ta usmiech odwzajemnila... lecz moje zycie brutalnie zmienila... Chaosa wygnala najszybciaj jak mogla... i sie usmiechnela bo mi "pomogla" i tak przy niej za czyms tesknic zaczelam... czyzby za kims... kogo minelam??? za kims kogo kiedys widzialam... a moze za kims Kogo nigdy nie mialam... i gdy tak sobie na lace usiadlam... i popatrzylam w niebo blekitne... na lake jak wspaniale w sloncu kwitnie... i zdalam sobie nagle sprawe ze wszystkiego... bo brakowalo mi Chaosu i tylko Jego... bo po co mi Milosc we wlasnej osobie... kiedy ja nie moge mowic tego co czuje Tobie...? M.P. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_mru Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:20 "Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć. Zamiast dmuchać na zimne Na gorącym się sparzyć Z deszczu pobiec pod rynnę Trzeba marzyć. Gdy spadają jak liście Kartki dat z kalendarzy Kiedy szaro i mgliście Trzeba marzyć. W chłodnej, pustej godzinie Na swój los się odważyć Nim twe szczęście cię minie Trzeba marzyć. W rytmie wietrznej tęsknoty Wraca fala do plaży Ty pamiętaj wciąż o tym Trzeba marzyć. Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć." zamiast trzech,jeden...ale moj ulubiony tekst:) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:22 Mrrrr poezja :D Moja slabosc :D Prosiłem o siłę, bym mógł cos osiągnąć; otrzymałem słabosć, bym mógł być posłuszny. Prosiłem o zdrowie, bym mógł czynić większe dzieła; otrzymałem ułomnosć, bym mógł czynić dzieła lepsze. Prosiłem o bogactwa, bym mógł być szczęsliwy; otrzymałem ubóstwo, abym mógł być mądry. Prosiłem o władzę, bym mógł być chwalony wsród ludu; otrzymałem niemoc, bym mógł odczuć potrzebę Boga. Prosiłem o wszystko, bym mógł cieszyć się życiem; otrzymałem życie, bym mógł cieszyć się wszystkim. Nie otrzymałem niczego, o co prosiłem, lecz otrzymałem wszystko, czego pragnąłem. Mike Yaconelli 25.04.2000 r. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_mru Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:29 "A ty mnie na wyspy szczęśliwe zawieź, wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj, ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań, we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu. Pokaż mi wody ogromne i wody ciche, rozmowy gwiazd na gałęziach pozwól mi słyszeć zielonych, dużo motyli mi pokaż, serca motyli przybliż i przytul, myśli spokojne ponad wodami pochyl miłością." noc pezji...;DDDD...ale jakiej:) motylkowych snów i uniesien zycze:) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:29 Witaj Kotku, "Och, kobiety, trzeba im wiele wybaczać, bo wiele - i wielu - kochają. Ich nienawiść to - w rzeczy samej - miłość wywrócona na lewą stronę." Dla Ciebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_mru Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:32 Witaj Libressko, "była piękna jak kamień alabaster z zielonymi żyłkami tętniącymi uśpioną krwią pół setki bogów na obłoku klaskało w ręce gdy szła chwiejąc się w biodrach i nawet nie głowa nie i nie usta nabrzmiały południa owoc piersi - właśnie piersi miała takie że tylko stać i wyć z zachwytu do chmur były jak bratnie księżyce odkradzione niebu Saturna owalne - uniesione w górę a Hefajstos który w kuźni koniom kopyta kuł skarżył się że go zdradza dureń" a to dla Ciebie;))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:43 Dziekuje, wiedziałaś czym mnie "dobić" Halinka P. podobno tak jak Franceso pasuje do mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_mru Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:11 Poswiatowska...uwielbiasz Ja:DDDD to na poprawe nastroju:) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:39 "Ciężki jest los współczesnej kobiety. Musi ubierać się jak chłopak, wyglądać jak dziewczyna, myśleć jak mężczyzna i pracować jak koń." Elizabeth Taylor Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_mru Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:47 "Mądry mężczyzna potrafi zbudować miasto, mądra kobieta jest zdolna doprowadzić je do upadku." Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:48 Świete słowa Pani Popiołkowa, świete słowa ";DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_mru Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:59 "Kobieta jest cudem boskim, szczególnie jeśli ma diabła za skórą.":DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyk Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:42 "pierd0lenie o szopenie" autor nieznany Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_mru Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:47 bardzo piekne..;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek_sru Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:47 "poszerzyć otwór" autor: libressa Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_mru Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:50 znowu sie tu placzesz.. czytaj i zastanów sie nad soba..z moze lepiej nie,nie pojmiesz tego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek_sru Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:51 "sranie w banie i szczanie po ekranie (forum)" autor I Tugoniema Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan Turgieniew Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.echostar.pl 06.01.05, 22:53 Skąd toto q... sie tu wzieło !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Tugonima [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:55 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robal [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:59 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 22:59 Gość portalu: Iwan Turgieniew napisał(a): > Skąd toto q... sie tu wzieło !? Gallina scripsit... To cichy wielbiciel Libressy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbicel_tfu Re: korekta: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:00 tfurczości libresski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chorowitek Re: korekta: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:04 ale lekarstwo - na nudności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieszek Re: korekta: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:07 ale za kare boli brzuch zaraz potem - ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyścioszek Re: korekta: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:09 i opluć monitor ? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_mru Re: korekta: 06.01.05, 23:12 jesli sprawia Ci to przyjemnosc,pluj do woli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sknera Re: korekta: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:14 za dużo ściereczek i ręczników się zużywa ..... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_mru Re: korekta: 06.01.05, 23:19 sknerko,to jest problem...moge Ci troche podesłac:) znikam,coby nie psuc tak uroczego watku...pozdrawiam autora:) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:10 Miłość jest to jakieś nie wiadomo co, przychodzące nie wiadomo skąd i nie wiadomo jak, i sprawiające ból nie wiadomo dlaczego. Luis Vaz de Camoes :] Wracac do tematu :] Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_mru Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:14 "Mówiąc, że nie jest możliwe, by odczuwać stale miłość dla jednej kobiety, jest taką samą niedorzecznością jak twierdzić, że znakomity artysta potrzebuje koniecznie kilku skrzypiec, aby wykonać utwór muzyczny." Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:15 Mężczyźni zazdrośni są o tych, którzy ich poprzedzili, a kobiety o te, które przyjdą po nich. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:14 To wolnosc słowa potrafi tak oszołomić :) "Gdy jeden pies zaszczeka, drugi natychmiast króluje". Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:18 W rozmowie z przełożonymi mężczyźni uczą się wciągać w ramiona głowę, w rozmowie z kobietami - wciągać brzuch. :] Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:21 Liibressssa !!! No wspaniale sobie poczynasz. Jestem pod wrażeniem. Napisz coś swojego pls Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:29 No cos Ty, to nie ja, tylko Turgieniew taki ładny post załozył, a ja tylko tak troszke popisałam z innymi :) Zapewne znasz ten kawałek "Budki Suflera"...cała prawda :) "Nie wierz nigdy kobiecie, dobrą radę ci dam. Nic gorszego na świecie nie przytrafia się nam. Nie wierz nigdy kobiecie, nie ustępuj na krok, bo przepadłeś z kretesem nim zrozumiesz swój błąd; ledwo nim dobrze pojmiesz swój błąd, już po tobie..." Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:23 Piszesz?? mmmmmmmmmmmm Moje uznanie :D chetnie poczytam :] Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:24 Ooo zapomnij. Nic mojego na forum nie trafi :-) HA HA hm Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:27 Bylo do Libressy :] ale Twoje tez by bylo milo przeczytac :] Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:30 Piszę tylko wtedy jak sie beznadziejnie zakocham, a to mi już raczej nie grozi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:34 Didi, nie pisze, ponieważ zakochuję sie "nadziejnie", jesli już :) Jestem nastawiona na odbiór...:) Tki jeden na FT kiedys popełnił kilka rymowanek dla Libressy, wczesniiej dla innych Userek również,ale to było bardzo miłe, nawet posty pisał rymowane :))) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:36 Mmmmm slodko :] Poeta tu grasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:39 Grasował, teraz nie zaglada, poluje gdzie indziej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:39 :] czyli normalnie Zwial?? :> Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:40 Libressa nieeee piszesz?????? A już chciałem założyć Ci fun club. No cóż idę wpisać się do DIDI:-) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:43 No to jak Libressa nie pisze to musisz cos swojego dac :D Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:44 Wpisz sie do Didi, ja jakos dam radę bez Fan Clubu :) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:35 mmmm O!!! Nie jestem godna ziemskich radosci Nie jestem stworzona do milosci :] Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:33 "born to lose live to win" jeszcze 2 zastanowie sie Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:37 "Żyj szybko kochaj mocno umieraj młodo" jeszcze 1 Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:39 "kochaj mocno" :> Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:41 niekoniecznie w sensie dosłownym. :) raczej żyj tak żebyś wiedział że żyłeś Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:40 "Nie sądż aby nie być sądzonym". No i to by było na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:45 Nie zwiał czytaj wyzej. Zagubiony jetem trochę w tym klikaniu. hm Odpowiedz Link Zgłoś
czetad Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 30.01.05, 13:10 Przesyłam moje ulubione, które stało się moim mottem życiowym. Życzę wszystkim znalezienia tego, czego szukają. Miłej niedzieli. Jeśli człowiek wie co mu jest potrzebne, jeśli nawet tylko domyśla się tego, powinien tego szukać, próbować znaleźć. Im szybciej tym lepiej. Z wiekiem pragnienia się kurczą, a szanse znalezienia są coraz mniejsze. Nawet pragnienia mogą się zestarzeć. Stać się udręczeniem, wyrzutem, że nie tylko się czegoś nie zrealizowało, ale i nie zrobiło się nic, żeby to coś się w ogóle stało. (Słowa do Marii z tomiku opowiadań Romana Śliwonika pt. Trójąt liryczny) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 30.01.05, 13:22 Jesli człowiek wie, a jak nie wie? Pozdrawiam L. Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:46 zrobilam sobie nastrojowo w pokoju :D zapalilam wielgachna rozowa swieczke niby pachnie rozami (?) i ma mi pomoc wyzdrowiec.. jakas ta energia szu (?) nie wazne.. wiec teraz poprosze cos nastrojowego :D Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:48 A co byś chciała? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:50 cos... ladnego, ulotnego, eterycznego co mnie poruszy :] Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:53 To może być zmywacz do paznokci? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:55 Mam nadzieje, ze masz na mysli mdly zapach mojej kiczowatej swieczki /musze ja wypalic zeby nie stala nie straszyla, a niestety jest prezentem -stac i cuchnac musi/ Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 06.01.05, 23:57 Uwielbiam świeczki. Kiedyś nawet taki wypalony ogarek zalałem żywicą epoksydową i był to bardzo unikalny przezent. Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:00 Moja swieczka smierdzi... spalam ja z grzecznosci ;/ Zwykle lubie :D o czym swiadczy ilosc swiecznikow u mnie w pokoju :D czy jak je Mama nazywa lichtarzy :D Kobiecość Męskość polega na tym aby bić kobietę Zgadzam się z Tobą nadstawiam policzek kiedy indziej klniesz moją matkę Słucham pilnie, pilnie przytakuję O mnie najczęściej opowiadasz źle Mówię że masz rację kiedy mi powtórzą Kiedy w najlepszej wierze się rozbiorę Śmiejesz się z małych piersi chudych ud A ja Ci drwić pozwalam sama się śmieję Blizna po wyrostku naprawdę wstrętna Kiedy odchodzisz nie pytam kiedy wrócisz Kiedy wracasz nie pytam gdzieś był Dziwisz się gdy mówię że Cię kocham Przecież to znaczy: jestem już zawczasu wdowa Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:05 :] Nie powiem :] to by bylo zdradzenie czesci swej duszy na publicznym forum /nie, nie moje/ Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:01 No to masz już swieczke ci jest ulotna bo sie spali eteryczna bo pachnie ładna bo rózowa To czego jeszcze chcesz ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:03 :] słów do czytania :] zaraz ide spac...milo by bylo isc w lekko romantycznym nastroju ;] Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:07 Didi to weź coś z półki. I zmierz temperaturkę przed snem. Na pewno przyśni Ci się jakaś poezja.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:10 Nic nie mam nowego ;/ ze zdrowkiem lepiej :] dziekuje za zainteresowanie :] Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:08 Didi, pomysl sobie ,ze to dedykuje Ci ktoś, dla kogo jestes wazna... Lubię, kiedy kobieta omdlewa w objęciu, kiedy w lubieżnym zwisa przez ramię przegięciu, gdy jej oczy zachodzą mgłą, twarz cała blednie, i wargi się wilgotnie rozchylą bezwiednie. Lubię, kiedy ją rozkosz i żądza oniemi, gdy wpija się w ramiona palcami drżącemi, gdy krótkim, urywanym oddycha oddechem i oddaje się cała z mdlejacym uśmiechem. I lubię ten wstyd, co się kobiecie zabrania przyznać, że czuje rozkosz, że moc pożądania zwalcza ją, a sycenie żądzy oszalenia, gdy szuka ust, a lęka się słów i spojrzenia. Lubię to - i tę chwile lubię, gdy koło mnie wyczerpana, zmęczona leży nieprzytomnie, a myśl moja już od niej wybiega skrzydlata w nieskończone przestrzenie nieziemskiego świata. Miałąm to szćzęscie cos takiego kiedyś otrzymać, usłyszęc i doznać, nawet to trwa;))) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:09 To byl cios w serce :[ Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:11 Dla mnie tez :) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:12 ale moje krwawi :[ Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:17 Sprobuj sie w przyszłosci tylko zauroczyć, a nie zakochać :) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:19 Nie zakochalam sie............ i wlasnie to boli :[ Odwrocilam sie i odeszlam... :[ w moim egoistycznym swiecie nie ma miejsca na milosc... :[ Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:21 Masz jeszcze czas, odradzam zakochiwanie, to rodzi zobowiazania :) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:30 Zauroczenie jest bezpieczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:35 taaak... ale chyba wiekszy bol od nieszczesliwej milosci ma niespelniona milos :] a na powaznie... tyle czasu juz minelo, a mi nadal zal... ze wyszlam... ze pewnego dnia po prostu sie spakowalam i ...wyszlam... zauroczenia... szybko pekaja... Moje ostatnie zauroczenie peklo gdy Moj "uroczy" :D powiedzial, ze mu sie nie podobal folm Aleksander.. :D a ja Go uwielbiam :D zarowno postac historyczna jak i film :D zauroczenia sa plytsze od kaluzy... chwilowe radosci :}.. no ale zawsze cos :] Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:42 Dla Kobiety tak, bo to jest odrzucenie, a tego nie lubimy :)))) Źle uczyniłas KObieto, nie rzuca sie mmeżczyzn, oni bardzo źle znosza, wrog na cąłe zycie . Nalezy stworzyć wrazenie ,ze to oni rzaucaja, wtedy masz szansę powrotu :DDDDDDD Zauroczenie moze skonczyć się obsesją,a to o wiele głebsze uczucie :)))) i zapewniam moze trwac baaaaaaaaaaaaaaaaardzo długo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:46 wracac?? to jak cofanie sie.. w zyciu nie mozna sie cofac... Tak bylo lepiej... bo jeszcze chwila... jeszcze kilka musniec i oddalabym mu nie tylko cialo... wiec wyszlam... i nie odwracajac sie powiedzialam "nie dzwon" :] to chyba najglupsze zdanie jakie kiedykolwiek wymowilam ... Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:51 Nastepnym razem, nie popełnisz tego błędu, dusze czasem warto zaprzedać, pamietam kiedys zdarzało mi się :) Dziekuje za pisaninke, dobrej nocy, jeszcze nie raz porozmawiamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:57 Jesli moja dusza sama sie nie odda ja jej na 100 nie oddam :D Milych snow :] Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:08 No chyba tego nie bedziesz wymagała od diabła.tasmanskiego. Chyba by to przez gardło nie przeszło takiemu realiście jak ja :) dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:09 Diable a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 16:49 Czego szkoda? Drętwych tekstów? Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:11 A wiesz Diable, ze to co dla Didi zadedykowałam, ja otrzymałam od realisty, ba pragmatyka, egocentryka...ale w gruncie rzeczy ogromnego romantyka :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:12 Bo realizm nie wyklucza romantyzmu... :] wrecz przeciwnie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:14 Może niekoniecznie - przeciwnie ale nie wyklucza. Libressa - PIĘKNE!! hm Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:18 hmmm mam fajny nastroj..i tylko burzy mi brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:20 Fajny bo też jestem chory i nie byłem dziś w robocie. Jutro będzie gorzej. A może .... i nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:27 Nawet mi nie mow :[ ja jutro/dzisiaj/ musze wstac o 7 ;/ jak dozyje do 13 bedzie BOSKO :[ musze zaleglosci nadrobic :[ ale niech ta chwila TRWA :] Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:19 Dziekuję, ten Ktoś wie jak wpływac na Kobiety, to wytrawny gracz :) Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:22 Jak tylko gracz to chyba nie najlepiej? Co? Kur...sko nie lubię manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:29 Gra tutaj ma inny kontekst, cała sztuka uwodzenia, zdobywania, zniewalania, to jest ta gra, piekna gra, uwierz mi :) Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:31 Załózmy że wierzę. To przybliż mi ten kontekst lub nazwij tę grę inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:38 Wszystko było w poprzednim poscie !!!!! Ale dobrze jeszce raz ta gra nazywa sie "uwodzenie, zdobywanie , zniewalanie. zatracenie" Oczywiście graczy dwoje:) Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:45 Libressa OK i co dalej? Jak jest wynik gry? Może to nie jest gra tylko coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:48 Niczego nie można wykluczyć ;) Śpie juz, bardzo dziekuje ,ze wpadłeś i popisalismy, fajny wątek wyszedł ;) Dobranoc! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 00:50 Kolorowoch snów:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 08.01.05, 16:51 moim zdaniem realizm wylkucza romantyzm Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 16:47 Ciekawe czy tem pragmatyk, egocentryk, realiista i na dodatek romantyk sam wymyślił to g.... :) Nie sądze. przepisał czyjś wiersz i tyle. Jak to odebrałaś czy traktowałaś to jako jego słowa czy może jako niezły kawałek napisany w celu wywarcia wrażenia na Tobie ? Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 07.01.05, 17:25 a czy To wazne????? wazne jest to ...co chcial tym przekazac... wazne jest to, ze sie zdecydowal to dac.... :] Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Boszeeee Diable , zapomniałam o cudzysłowie. :))) 07.01.05, 17:33 Toz to piękny wiersz Kazika Przerwy Tetmajera :DDDDDDDDD Pozdrawiam Libressa Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Boszeeee Diable , zapomniałam o cudzysłowie. 07.01.05, 17:34 Witam wieczornie :] Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Witam wieczornie także :)))) 07.01.05, 17:42 "Pesymista twierdzi, że wszystkie kobiety to nierządnice. Optymista twierdzi, że nie, ale ma nadzieje". /Julian Tuwim/ Odpowiedz Link Zgłoś
didi83 Re: Witam wieczornie także :)))) 07.01.05, 17:47 Pierwsza miłość wyciska tak głęboki ślad w sercu dziewczyny jak pieczęć w wosku. Miguel Cervantes Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Witam wieczornie także :)))) 07.01.05, 17:59 "Noc jest młoda pełna wytchnienia Nie potrafię opisać jej stroju Nastręczy spełnienie niezwykłych żądz Wszystko o czym pomyślisz Wszystko by przypodobać się swemu gościowi [...] /J. Morrison/ Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Witam wieczornie także :)))) 07.01.05, 18:23 HEj HEj A ja chcę w końcu wyjść z roboty. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Witam wieczornie także :)))) 07.01.05, 18:27 witaj, a coz Cie tam tak trzyma??? Nie mow ,ze praca :))) Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Witam wieczornie także :)))) 07.01.05, 18:32 Sam nie wiem jak to określić. Panika przed zarządem i to bynajmniej nie moja:))) Praca to już leży zrobiona od południa. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Witam wieczornie także :)))) 07.01.05, 18:56 Powiedz dokąd to zmierza, dlaczego młodzi ludzie zniewalaja sie na własne życzenie, czy aż tak bardzo nie czują sie pewni swojej pozycji jako pracownicy?? za kilka lat to beda wraki ludzkie :( Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Witam wieczornie także :)))) 08.01.05, 00:27 Dzień dobry Zasatałem libresse przez 2 ss?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Witam wieczornie także :)))) 08.01.05, 00:31 Spryciula :) "Mężczyźni polują, kobiety łowią" Libressa Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Witam wieczornie także :)))) 08.01.05, 00:35 Ha,Haaha... Wracając do wątku. To szczury są!!!!!! Co tu wziąć na gardło? Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Witam wieczornie także :)))) 08.01.05, 00:42 Masz sodę oczyszczaną, jesli tak to wypłucz gardło, "plaska łyżeczka" na szklanke cieplej wody :) Ignorowac to najlepsza metoda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Witam wieczornie także :)))) 08.01.05, 00:49 No tak, od razu z kamieniami na mnie!!:))) Dopiero teraz odczytałem i skąd miałem wiedzieć że o mnie chodzi.:))) Ja skromny chłopczyk jestem. Skopiuję sobie całą tę Twoją poezję.. Właśnie, poezja? ... może to wielkie oszustwo? Prawdę mówiąc pisał już na zamówienie. Aaaa tam pisałem ! tylko raz Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Witam wieczornie także :)))) 08.01.05, 01:07 Poezja to takie dziwne cos co czasem nas wyręcza i wzrusza, ale to miłe... Zapewne jest troszke oszukańcza, ale za to jak pieknie potrafi pobudzić wyobraźnie :) Zmykam Morfeusz juz czeka ;) Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man Re: Witam wieczornie także :)))) 08.01.05, 02:28 Wiesz, ta soda to może i działa? Wypiłem już ok. 1 litra i zaczynam odzyskiwać głos. Wprawdzie śpiewać jeszcze nie mogę ale jest dużo lepiej, choć zaczyna mnie brzuch boleć. Ale może mi się wydaje, bo zaczytałem się w różnych bolesnych kawałkach. Tak wiem - nie jest dobrze… z moją wyobraźnią również;)))) Ale jutro wracam do życia. Błagam przebacz moja pani Ciągle wielbię twój umysł i wdzięki Dzięki ci że mogłem dziś pomarzyć Naprawdę wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Witam wieczornie także :)))) 08.01.05, 08:01 Uniknąłbys bólu brzucha gdybyś leczył gardło...płucząc tylko :DDD ale skoro postanowiłes profilaktycznie jeszcze brzuch, no coż ;) Jednak skusiłeś sie, dziękuję :) Marzenia lubią się spełniać, a wyobraźnia jest piękna, wszystko w niej możliwe :) Miłego przebudzenia! Libressa Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 08.01.05, 16:49 Ciekawe czy chcaił coś przekazać czy tylko zrobić dobre wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 08.01.05, 16:53 wiedziałam,że strugasz hiszpana,a to jest Emily Dickinson poezja najwspanialsza.Polecam Antalogię "Miłość jest wszystkim co istnieje" Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 08.01.05, 16:57 ??????? O co Ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 08.01.05, 17:00 Witaj Diable, czy ten poprzedni post, to było pytanie do mnie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 08.01.05, 17:09 Nie nie do Ciebie. Witaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 08.01.05, 17:20 Odetchnęłam z niejaka ulgą ;) Witaj! Odpowiedz Link Zgłoś
heart-man O rzesz Ty !!!!!!! 09.01.05, 04:08 Jaka Emily Dickinson ???? …. do cholery - nie jestem kobietą!!!! Diable masz dylemat ale … nie stresuj się - Libressa wie o co chodzi. Pić, wody, powietrza Świat wiruje !!! Nie mogę iść spać!! Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: O rzesz Ty !!!!!!! 09.01.05, 09:55 Zdaje sie,że impreza była udana, wiem, wiem o co chodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa tam Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 15:46 "A jesli lepiej byc nie moze?" Melvin Udall (Jack Nicholson) Odpowiedz Link Zgłoś
modlinp Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 08.01.05, 11:55 Witam eszystkich. Teraz będzie moja porcja ulubinych sentencji 1. Długa, niebezpieczna droga pozwala ocenić konia, a długa, niebezpieczna podróż pozwala ocenić człowieka. 2. Jeśli człowiek roztkliwia się nad przeszłością, traci teraźniejszość, Jeśli ignoruje przeszłość, może stracić przyszłość. Nasiona, z których wyrasta nasze przeznaczenie Są nawożone poprzez naszą przeszłość. 3. By znać rezultat, sięgnij do Korzeni - zgłębiaj przeszłość, aby poznać przyszłość 4 Jak uporządkować świat ? Umysłem wpraw się w niewrażliwość, a siły cielesne połącz z obojętnością. Idź z biegiem rzeczy i nie ulegaj własnym popędom. A świat pozostanie w porządku 5. Niepohamowane żądzę prowadzą do nieszczęścia i cierpienia 6. Aby być czymś innym niż jesteśmy musimy zdać sobie sprawę – czym jesteśmy 7. Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od pierwszego kroku Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 08.01.05, 13:04 "Trzeba być choć trochę podobnym, aby się rozumieć, ale przynajmniej odrobinę innym, aby się kochać". Lubię być inna :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.torun.mm.pl 08.01.05, 15:41 moje to: 1.WIECEJ LUDZI ZYJE WEDLE ZMYSŁÓW NIŻ WEDLE ROZUMU Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 08.01.05, 15:45 Miłość swą własną miarę przykłada do świata- "Jestem wielkie jak Słońce"-Słońce opowiada Komus kto nigdy nie grzał się w jego promieniach- Ma tylko siebie jako przedmiot odniesienia-* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziewczyna Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: 80.55.142.* 08.01.05, 23:41 Witam !!! Pierwszy raz tutaj zagladam, ale nie ostatni, poniewaz roznymi cytatami i sentencjami moge Was zasypac :) mam tego mnostwo...kolekcjonuje od dawna :) Na pewno nie zagladacie na topik "Katowice - spotkanie" to wkleje to samo tutaj,byscie mieli co czytac i ide do lozeczka. Dobranoc.... MILYCH SNOW, BUZIAKI :):):) Kiedy nikogo nie będzie i pomyślisz, że nikomu nie zależy. Kiedy cały świat opowie się przeciwko Tobie i poczujesz się osamotniony. Ja będę obok Kiedy ten na kim najbardziej Ci zależy, nie będzie dbał o Ciebie. Kiedy ten, komu dasz swoje serce, rzuci Ci je w twarz. Ja będę obok Kiedy osoba, której zaufałeś zdradzi Cię. Kiedy ten, z którym dzielisz wszystkie myśli i tajemnice, nie będzie pamiętał nawet o Twoich urodzinach. Ja będę obok Kiedy wszystko, czego będziesz potrzebował, to ktoś, kto Cię wysłucha. Kiedy wszystko, czego będziesz potrzebował, to ktoś, kto otrze Twoje łzy. Ja będę obok Kiedy Twoje serce będzie tak bolało, że nie będziesz mógł nawet oddychać. Kiedy będziesz chciał już tylko położyć się i umrzeć. Ja będę obok Kiedy zaczniesz płakać słysząc smutną piosenkę. Kiedy łzy nie będą chciały przestać płynąć. Ja będę obok Więc widzisz, będę obok aż do końca. To jest obietnica, którą mogę Ci dać. Jeśli kiedykolwiek będziesz mnie potrzebował, po prostu daj mi znak i znajdę się obok. Mam nadzieje,ze sie podobalo a cytaty i sentencje od nastepnego razu pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szev Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.01.05, 00:25 Po pierwsze taki oto kawałek z Kundery: ...W chwili kiedy ktoś obserwuje nasze zachowanie, chcąc nie chcąc dostosowujemy się do wzroku człowieka, który na nas patrzy, i nic z tego, co robimy, nie jest już prawdą... Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 19.01.05, 12:05 "Widzę, że nic nie widzę.." Odpowiedz Link Zgłoś
dorjana Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 19.01.05, 12:15 "mimo najszybszych samolotów do przeszłości nie ma juz powrotu" Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 19.01.05, 12:31 "Miłość nigdy nie przychodzi po trochu."... /Paulo Coelho/ Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 19.01.05, 12:51 "Śpieszmy się kochać ludzi, bo tak szybko odchodzą.." Ks. J. Tischner Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 22.01.05, 21:48 "Każdy facet po trzydziestce wie, że pomiędzy mężczyzną a kobietą toczy się wojna. Wojna na śmierć i życie - psychiczną śmierć. Walka o panowanie i dominację" L.Cohen Odpowiedz Link Zgłoś
czetad Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 30.01.05, 17:41 Witaj Libresso! Sądzę, że każdy człowiek wie co mu potrzeba, a jeżeli nie wie to się domyśla. Tylko czasami sobie tego nie uświadamiamy. Musimy się wsłuchać w siebie, wiemy co nam sprawia przyjemność i z czym się źle czujemy. Jedna zasada: nie należy myśleć co inni powiedzą i być trochę egoistą. To dużo daje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 30.01.05, 17:50 Witaj, Nie jestem tego taka pewna, ale moge sie mylic, czasem moja dusza jest gdzies daleko, poza ciałem, jestem rownież bardzo daleko od tego co ludzie powiedzą, jestem, egocentryczka i dobrze mi w tym "ubranku"...podązam swoja legendą, ale czy jest tam gdzies wyznaczony cel, nie wiem...moze błądzenie jest tym celem??:) Pozdrawiam L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czetad Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 18:38 Libresso domyślam się, że jesteś singlem. A może sie mylę? Błądzenie jest też szukaniem. Może nasze dusze błądzą czasami razem? Przyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 31.01.05, 07:03 Jestem osoba wolna, ale to wcale nie oznacza, ze singlem...:) Moja dusza lubi poszukując bładzic...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_mru Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 31.01.05, 07:20 przeciez masz mnie ..zawsze razem;)) na dobre i na zle..;DDD wypiłam juz herbatke czas na kawe w offisie;))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 31.01.05, 07:23 Witaj Kotku, Z przyjemnoscia, niebawem zjawie sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czetad Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 18:59 l’homme est né libre (et partout il est dans les fers) Człowiek urodzil się wolny (a wszędzie jest w kajdanach) - J.J. Rousseau Odpowiedz Link Zgłoś
ritti Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 31.01.05, 09:54 Nie wiem,byc może gdzies na forum juz padło to zdanie...Ale mnie urzekło ostatnio powiedzenie,że "Kobietę trzeba trzymać krótko...Dwa,góra trzy miesiace..." ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Ulubione cytaty, motta, sentencje !!! 31.01.05, 09:55 Ja to słyszałam w odniesieniu do męzów :)))) Odpowiedz Link Zgłoś