diabollo 19.02.05, 11:31 Mało na temat kościołowy, więc wklejam tutaj kolejny niezły tekst Głowackiego, tylko dla zainteresowanych: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2560793.html Otóż, poranna kawa z Głowackim to jest to. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochanica-francuza Re: Znowu pan Głowacki 19.02.05, 14:25 w Polsce czyste renesansowe powietrze? ech...miałam kiedyś takie złudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: Znowu pan Głowacki 19.02.05, 16:45 kochanica-francuza napisała: > w Polsce czyste renesansowe powietrze? > ech...miałam kiedyś takie złudzenia. No, właśnie jest na to w Polsce szansa? Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Znowu pan Głowacki 19.02.05, 16:54 diabollo napisał: > kochanica-francuza napisała: > > > w Polsce czyste renesansowe powietrze? > > ech...miałam kiedyś takie złudzenia. > > No, właśnie jest na to w Polsce szansa? Moim zdaniem nie ma.Zbyt dużo mamy kompleksów,zbyt mało wiary w siebie plus bieda i zawiść i tak się to kisi. > > Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: Znowu pan Głowacki 19.02.05, 18:41 kochanica-francuza napisała: > diabollo napisał: > > > kochanica-francuza napisała: > > > > > w Polsce czyste renesansowe powietrze? > > > ech...miałam kiedyś takie złudzenia. > > > > No, właśnie jest na to w Polsce szansa? > > Moim zdaniem nie ma.Zbyt dużo mamy kompleksów,zbyt mało wiary w siebie plus > bieda i zawiść i tak się to kisi. > > > > Kłaniam się nisko. Nie bądźmy takimi pesymistami. Jakieś swoje kompleksy wszyscy mają, podobnie jak zawiść; wiara w siebie to rzecz nabyta, a bieda to rzecz zmienna, na przykład jeszcze 30-40 lat temu Korea Południowa to był bardzo biedny rolniczy kraj, a dzisiaj jest jakimś stopniu lokalnym gospodarczym potentatem. A tak poza tym, to widziałem biedne kraje i z całą odpowiedzialnością twierdzę i utrzymuję, że Polska biednym krajem nie jest. A jeszcze inna interesująca refleksja: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2560800.html Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Znowu pan Głowacki 19.02.05, 19:03 > > dzisiaj jest jakimś stopniu lokalnym gospodarczym potentatem. > A tak poza tym, to widziałem biedne kraje i z całą odpowiedzialnością twierdzę > i > utrzymuję, że Polska biednym krajem nie jest. > No,pewnie,że nie ma ogólnej nędzy itd.Ale jest jakoś tak... Niemieccy emeryci rozbijają się po świecie - a nasi nie mają na leki,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Brawo Gadomski! 21.02.05, 09:06 "Spory polskich polityków dotyczą spraw śmiesznych i drugorzędnych: lustracja, rozliczenie przeszłości, spory o symboliczne zapisy w traktacie konstytucyjnym, łapanie agentów, ciągłe odkładanie reformy finansów publicznych... " Wreszcie ktoś to napisał! Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: Brawo Gadomski! 21.02.05, 19:05 grzespelc napisał: > "Spory polskich polityków dotyczą spraw śmiesznych i drugorzędnych: lustracja, > rozliczenie przeszłości, spory o symboliczne zapisy w traktacie konstytucyjnym, > > łapanie agentów, ciągłe odkładanie reformy finansów publicznych... " > > Wreszcie ktoś to napisał! Też mi się to bardzo podobało. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś