najswietsza.panienka 02.04.05, 22:35 gdzie wszystkich wymiotło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trzpiot_1 Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 22:46 a z nim pewna epoka naszej historii Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 22:53 A tak, o przemijaniu, o kruchości życia, o tym, co one jest warte. Odpowiedz Link Zgłoś
najswietsza.panienka Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 22:51 I nawet po zachowaniu Zochy ( wywalenie mojego postu) widać mentalność ludzi. Za życia jakoś większość miała w dupie jego nauki. teraz gdy nie zyje rozdzierają szaty i odgrywają histerie. To się nazywa hipokryzja Odpowiedz Link Zgłoś
islandsinthestream Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 22:56 to ma byc niby taka prowokacja? ja tam nie widze zeby ktos histeryzowal,ze o rozdzieraniu szat nie wspomne...a ze troche wszyscy pomyslimy to raczej nikomu nie zaszkodzi, prawda:) Odpowiedz Link Zgłoś
najswietsza.panienka Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:00 a co powiesz na to że z jego śnierci i umierania zrobiono przedstawienie? Jak widze tych ludzi modlących sie tak w kościołach to się zastanawiam dlaczego tacy porządni katolicy potrzebowali jego nauk. Pontyfikat trwał 27 lat a nauki nadal były potrzebne wieć chyba niewielu się nimi przejmowało. Teraz natomiast większośc rozpacza że umarł. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.baca Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:06 masz racje, ale są tacy którzy pomyśla, moze jest ich niewielu, ale jednak. to chyba dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
najswietsza.panienka [...] 02.04.05, 23:08 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.baca Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:11 to prawda, w polsce wszystko jest na pokaz. dlatego siedze sobie grzecznie w domu i dumam, nie jestem w kosciele bo i tak do niego nie chodze Odpowiedz Link Zgłoś
red_one Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:14 najswietsza. daruj se prosze lacine. sama uzywam, ale nie w wyrazaniu pogladow. a moze zmienimy temat? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.baca Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:15 jest szczery do bólu, czy uwazasz ze nagle po tym wydarzeniu ma o 180 stopni zmienic zdanie o rodakach? to własnie bylaby hipokryzja Odpowiedz Link Zgłoś
red_one Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:18 nie. nie zmieniaj zdania. tylko pokaz, ze mozesz je wyrazic w sposob dosadny ale nie wulgarny. mam ta sama opinie. pomimo, ze lamie wiekszosc przykazan i tak uwazam sie za lepszego czlowieka niz wielu coniedzielnych bywalcow koscielnych szeregow. Odpowiedz Link Zgłoś
najswietsza.panienka Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:24 jak ktoś jest zakłamanym hipokrytą i oportunistą to jak mam to nazwać? Że potrafi iść na kompromisy i potrafi zadbać o siebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
najswietsza.panienka Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:21 widac zocha już wucieła. widocznie prawda w oczy kole Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:25 Niezależnie od tego, kto i co wytnie z moich wypowiedzi, i tak nie przestanę myśleć tego, co myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
red_one Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:28 to proponuje sie przeniesc na kosciol, religia bez katocenzury forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21155 zanim wytna... Odpowiedz Link Zgłoś
red_one Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:30 przeciez my sobie towarzysko, bez wulgaryzmow wielkich wymieniamy towarzyskie opinie o tym co czujemy. co trzeba czuc i pisac zeby byc towarzyskim TU? coraz mniej mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:36 Mnie też, ale nie będę stąd uciekać jak pies z podkulonym ogonem tylko dlatego, że komuś, kto ma władzę wycinania postów, nie podoba się to, co napisałam. Krucjaty odwetowej też nie zamierzam prowadzić. To, co ktoś inny robi czy pisze, świadczy o nim, a nie o mnie. Moje słowa i czyny świadczą o mnie, i za to jedynie jestem odpowiedzialna. Odpowiedz Link Zgłoś
red_one Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:39 tak, ale jak np ja chce podyskutowac o twoich myslach i czynach :o) bo mnie to interesuje z czysto towarzyskiego punktu widzenia, to juz tego tu zrobic sie nie da. jesli chce np dowiedziec sie co myslisz o papiezu - won na religie, jaka jest wg ciebie definicja kobiecego orgazmu - won na sex. gdzie mozna pogadac o wszystkim??? Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:44 Pozostają jeszcze fora prywatne, na razie jeszcze w miarę bezpieczne, choć nie wiadomo na jak długo. Ale przecież nie chodzi o to, żeby kryć sie po kątach. Odpowiedz Link Zgłoś
najswietsza.panienka Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:53 i pomyśleć że to na forach gazety wyborczej. Niedawno ogladałem program o tym jak powstawała ta gazeta. Jakie były cele. Co teraz po kilkunastu latach z tych celów pozostało? " meblościanka .... mały fiat oto marzen szczyt " Odpowiedz Link Zgłoś
najswietsza.panienka Re: co tu tak cicho ? 03.04.05, 00:03 " telewizot meble mały fiat oto marzen szczyt " przypomniało mi sie. nie te lata nie ta pamiec :) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: co tu tak cicho ? 03.04.05, 00:10 A ja powtarzam: władza i pieniądze deprawują tych, którzy się do nich dobiorą, i to w zaskakująco szybkim czasie. Dowodów nie trzeba szukać daleko, mamy je pod samym nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
red_one Re: co tu tak cicho ? 03.04.05, 00:29 a ja mysle, ze aczkolwiek bym sie bardzo starala zostac soba, to i tak wladza by mnie zmienila. moze nie ekstremalnie, ale w duzym stopniu. wladza to tez odpowiedzialnosc, a to zawsze zmienia ( mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: co tu tak cicho ? 03.04.05, 00:34 Odpowiedzialność nie wydaje mi się być ani pochodną deprawacji, ani jej przyczyną, chociaż w obecnych czsach powoli przestaje być wiadomym, co jest pozytywną wartością, a co negatywną. Odpowiedz Link Zgłoś
red_one Re: co tu tak cicho ? 03.04.05, 00:40 nooo... ja tylko o odpowiedzialnosci i zmianie i sobie ( nie bij:o) a nie uwazasz, ze to w duzej mierze zalezy od czlowieka? czy uogolniasz wladza=deprawacja? a juz na pewno nie zgodze sie z: w obecnych czsach powoli przestaje być wiadomym, co jest pozytywną wartością, a co negatywną. jest wiadome. po prostu nie ma kto z tym walczyc, bo deprawacja siegnela najwyzszych stolkow. niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: co tu tak cicho ? 03.04.05, 00:50 Przecież nie biję :) Jednak troche się będę upierać przy swoim, jeśli chodzi o przepływ wartości. Inaczej nie umiem wytłumaczyć tego, że od pewnego czasu cwaniactwo, kombinatorstwo, nieuczciwość, chamstwo potrafią wynosić bardzo wysoko w górę, a uczciwość jest wyśmiewana jako cecha nieprzynosząca korzyści. Uczciwy staje się synonimem głupiego. A młode pokolenie rośnie, obserwuje i uczy się, jak i co robić, żeby w życiu ustawić się jak najlepiej jak najmniejszym nakładem. Odpowiedz Link Zgłoś
red_one Re: co tu tak cicho ? 03.04.05, 00:58 wrrr.. pierwsze komary! i mucha! zgodze sie, bo musze i nie mam argumentow innych oprocz wyjatkow. ale wciaz twierdze, ze jesli ludzie "na gorze" daja dobry przyklad i biora odpowiedzialnosc za swoja odpowiedzialnosc - to taki cwaniak nie ma szans na przezycie. inna sprawa.. malo takich przykladow. i nie ma od kogo sie uczyc. jesli dzieci wyniosa z domu uczciwosc, to juz w szkole udowodnia im, ze sie nie oplaca. i potem zycie to tylko potwierdza. niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: co tu tak cicho ? 03.04.05, 01:10 Ryba psuje się od głowy. Problem w tym, że jeden uczciwy nie wygra z dwoma nieuczciwymi, bo go wykasują zaraz na starcie, o ile ten w ogóle odważy się na nim stanąć. Co do systemu wartości przekazywanych dzieciom, to rzeczywiście dom rodzinny postawiłabym na pierwszym miejscu. Potem idzie szkoła, a w niej m.in nauka religii, która powinna te wartości propagować. Tymczasem.....(świadomie nie kończę zdania) Odpowiedz Link Zgłoś
red_one Re: co tu tak cicho ? 03.04.05, 01:26 wiesz.. ogolnie to ostatnio dochodze do wniosku, ze to wszystko nie powinno mnie obchodzic. i tak nie moge tego zmienic. mam kolezanke alkoholiczke lat 31. inteligenta bestia. tyle zesmy przegadaly na ten temat i ona sama przyznaje, ze wie o problemie. i dalej pije. teraz przeszla na trawe, bo jej taniej wychodzi niz wino. ja jestem taka natura wredna, ze olac nie moge i nie moge patrzec jak ktos sie sam niszczy. bo na pracy to tez juz sie odbija. powiedzialam jej, ze nie moge tego zniesc i jak zdecyduje, ze przestaje i bedzie potrzebowac pomocy - to jesteme. ale udzialu w tym brac nie chce. i tak samo ze wszystkimi hipokrytami - nie zmienie tego. chca- niech sobie nawzajem psuja krew. ja sie nie dam. ja wiem co JA o tym mysle i nie bede o tym dyskutowac, bo wole w tym momencie posmiac sie z czegos. zaczzynam ten puntk widzenia dopiero wdrazac w zycie. ciezko, ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś
red_one Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:54 a ja szukam. uwazam, ze to wcale nie ma nic wspolnego z kryciem sie. trafilam tu przypadkiem i moze przypadkiem trafie na forum wolnosci slowa. tak jak sa miejsca wyznaczone do palenia, tak i tu. segreguja nasze zycie, szufladkuja.. a ja i tak pale. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
red_one Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 22:57 wiecie.. ja tak sobie tez chwile podumalam. od niedawna tu wpadam i przez kilka pierwszych dni ubawilam sie do lez. ale potem jak poczytalam wiecej -chamskie posty, to az niedobrze mi sie zrobilo. tyle mamy zla na codzien i tu jeszcze ludzie sobie dowalaja. rozumiem miec wlasna opinie i nie zgadzac sie z czyjas. ale agresja jaka tu panuje.. wrr.. naprawde jest tu niewiele ludzi i to nie wiem czy katolikow czy nie - ktorym bym pogratulowala kultury i inteligencji. a teraz wszyscy swietojebliwi i nagel rozejm zapanowal na dzien czy dwa.. tak sobie wydumalam Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:02 Każdy ma jakieś tam przemyślenia, i dobrze. Najgorzej, kiedy nie ma ich wcale. Sama już dawno odeszłam od Kościoła jako instytucji, a jednak śmierć zawsze wywołuje we mnie refleksję. Odpowiedz Link Zgłoś
red_one Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:06 prawda. szczegolnie jak sie przeszlo smierc osob bliskich. tylko na mnie zbiorowa histeria dziala odwrotnie. tak jak przereklamowanego filmu ogladac mi sie nie chce, tak teraz buntuje sie temu owczemu pedowi. bardzo mnie zrazila ta transmisja na zywo z umierania. dali by odjesc czlowiekowi w szacunku i ciszy. Odpowiedz Link Zgłoś
najswietsza.panienka Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:11 No walaśnie. A gazeta wyborcza już kilkanaście artykułów opublikowała. To takie sztuczne. Szacynek dla śmierci był jednym z temnatów nauk Papieża widac do niewielu trafiła jeżeli z jego własnej śmierci zrobiono widowisko Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:12 Mam podobne odczucia. Dlatego nie oglądałam transmisji. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.baca Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 22:58 co fakt to fakt. panie z forum kobieta, które na codzien wyzywaja, zgrywaja swiete, hipokryzja jak nic. a ja sobie dumam nad tym jak mało udalo mi sie w zyciu:( Odpowiedz Link Zgłoś
red_one Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:00 baca.. malo? a do czego? kogo porownujesz? jesli mozna spytac Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.baca Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:01 nie porównuje do nikogo, puste zycie mam i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
red_one Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:03 eee.. pesymistycznie w tej chwili jestes nastawiony i tyla. kazdy jakby sie uparl to moze tak powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
najswietsza.panienka Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:13 Świetne porówanie do big brothera. Jego celem także było podniesienie oglądalności i komercja . Jeżeli ktoś ogłada telewizje to może ni napisać jakie reklamy polecą w przerwach transmisji Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:21 Mój post, w którym porównuję trasmisję ze śmierci człowieka do programu Big Brother właśnie zniknął. Szkoda mi słów na komentarz. Z jednego się cieszę: że moje myśli należą jeszcze wciąż tylko do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
najswietsza.panienka Polsko-katolicka mentalność 02.04.05, 23:49 niedawno byly świeta wielakanocne. chrześcijanie chyba znaja nowy testement. Jezuus przepędził handlarzy z dziedińca świątyni. Nie podobalo mu sie to że z religii zrobiono interes Za to między innymi go ukrzyżowali. czy także widzicie analogie z przedstawieniem związanym ze śmiercią Papieża? widac Zocha byłby faryzeuszem w tamtych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
red_one Re: Polsko-katolicka mentalność 02.04.05, 23:56 najswietsza..gratuluje wiedzy, ale i tak pewnie pojdzie do wyciecia. ty bys sie naprawde nadawal na bez katocenzury forum. zerknij tam. Odpowiedz Link Zgłoś
najswietsza.panienka Re: Polsko-katolicka mentalność 02.04.05, 23:58 już byłem. fajnie że nie trzeba prosić o acces :) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Polsko-katolicka mentalność 02.04.05, 23:58 Wielu katolików nie zna na pamięć dekalogu, nie mówiąc już o wyznaniu wiary czy głównych prawdach wiary. Za to doskonale potrafi powiedzieć komuś innemu, co powinien myśleć i jak powinien żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
najswietsza.panienka [...] 03.04.05, 00:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Polsko-katolicka mentalność 03.04.05, 00:04 Kto wie, może właśnie dlatego tak bardzo boją się śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
najswietsza.panienka Re: Polsko-katolicka mentalność 03.04.05, 00:07 Nie wydaje mi sie. To raczej zwierzęcy strach i chęć przeżycia za wszeklą cene i mimo wszystko. jakiiś filozof mówił że : "Zanik strachu przed śmiercią jest cechą umysłów dojrzałych" Odpowiedz Link Zgłoś
najswietsza.panienka Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:32 przecież jutro będe miał bana. Ale mam to w sygnaturce Odpowiedz Link Zgłoś
red_one Re: co tu tak cicho ? 02.04.05, 23:32 ale my dzis gawedzimy. do jutra jeszcze 28 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
niby_fajnie SMS 02.04.05, 23:53 właśnie dostałam SMS w połowie po włosku w połowie po polsku - treść wiadomo - łańcuszek modlitewny - czy to puszcza operator czy ktoś inny? Już nic z tego nie rozumiem! A tak w ogóle to przykro, że śmierć nawet papieża staje się dla stacji TV i PR okazją do zorganizowania wielkiego show. Świat schodzi - nie napiszę, że na psy - może bardziej odchodzi od człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
najswietsza.panienka Re: SMS 02.04.05, 23:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45&w=22328739&a=22331792 Odpowiedz Link Zgłoś