nioma 07.04.05, 22:44 i bylo to najwieksze przezycie w moim dotychczasowym zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romy_sznajder Re: wlasnie wrocilam z ulicy Jana Pawla II 07.04.05, 22:49 napisz coś Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: wlasnie wrocilam z ulicy Jana Pawla II 07.04.05, 22:51 my trafiliśmy na końcówkę, ale widziałam, że było mnóstwo ludzi...świec nie zliczysz...nie wiem, jak było na samym czuwaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: wlasnie wrocilam z ulicy Jana Pawla II 07.04.05, 23:19 bylo mnostwo ludzi, wszedzie po obydwu stronach ulicy tysiace zniczy, jedne rowno ustawione, inne tworzyly serca, krzyze, slowa Papieza, byl nawet ulozony znak Legii i wokol niego krzyze ze swiec. o 21.37 zamarl ruch na ulicach, samochody stanely, rozbrzmialy klaksony i syreny, wszyscy stali cicho, w skupieniu. nie umiem tego opisac, cos dlawilo w gardle, zapieralo dech - naprawde brak mi slow. w niektorych miejscach ludzie spiewali, bylo tez sporo flag. ludzie mlodzi, starsi, satrzy, dzieci... wszedzie swiatelka, kwiaty. na Palacu Kultury okna tak wygaszone ze posrodku tworzyly rozswietlone krzyze. z kazdej strony. nie wiem co jeszcze dodac. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: wlasnie wrocilam z ulicy Jana Pawla II 07.04.05, 23:21 o, to w wawie? a ja nie poszłam:( Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: wlasnie wrocilam z ulicy Jana Pawla II 09.04.05, 12:11 fakt, na JP II w Wawie było fantastycznie a jak zawyły te syreny i klaksony to nie było mocnego żeby się nie rozpłakał...wszyscy mieli mokre oczy za to wczorajszy Marsz wg mnie porażka. Panie obok idąc ze zniczami oglądały wystawy, marudziły że za wolno, że się zmęczyły biedulki, dyskutowały o dietach itp. , jakieś dziewczynki obok mnie się chichrały z kolesiami , skręcali sobie na kebaba bo po drodze było... po cholerę przyłazili???? w telewizji się zobaczyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: wlasnie wrocilam z ulicy Jana Pawla II 08.04.05, 01:10 ach, ta psychologia tłumu... :) Odpowiedz Link Zgłoś
domcia81 Re: a ja z blon krakowskich 07.04.05, 23:39 ehhhhhhhhhhh, potok ludzi plynal.. miasto dzisiaj nie zasnie... Odpowiedz Link Zgłoś
hairspray.queen Re: a ja z blon krakowskich 07.04.05, 23:51 ja też byłam na JPII, niesamowite... nie da się wyrazić tego słowami. Odpowiedz Link Zgłoś
frygija Re: a ja z blon krakowskich 08.04.05, 01:36 tez bylam na bloniach... i najbardziej uderzajaca byla cisza, nie tak jak na pielgrzymkach gdzie caly czas byla taka luzna atmosfera, a dzis wlasnie mimo setek tysiecy bylo cicho... co do ulicy Jana Pawla II to jestem zameldowana przy takiej w stalowej woli (pd wsch polska) i wpisywalam taki adres od ok 15 lat (wczesniej patronem ulicy byl radziecki pulkownik) - ale dopiero jak we wtorek bylam w banku i wypelnialam cos to az mi reka zadrzala jak wpisywalam nazwe ulicy... dziwne uczucie... Odpowiedz Link Zgłoś