22.09.05, 20:56
www.futro.o7.pl/
Zajrzyjcie pod ten link...
Jeżeli jesteście w stanie

Jeżeli możecie, zróbcie coś aby coś takiego się nie działo...
Wklejcie link w swoje GG, na forach na których bywacie, pokazcie koleżankom
które noszą futra...opublikujcie w prasie, mediach, cokolwiek...

Obserwuj wątek
    • mamstajla Re: WAŻNE... 22.09.05, 21:45
      ;(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
    • jula09 Re: WAŻNE... 22.09.05, 22:17
      Zbliża się zima trzeba pomyśleć o kupnie nowego futerka lub kożuszka.
      Pozdrawiam.
      • krzys23-1986 Re: WAŻNE... 22.09.05, 22:34
        to nie jest normalne ...nie można nosić sztucznych futer jeśli już trzeba????
        • jula09 Re: WAŻNE... 22.09.05, 23:41
          Sztuczne futerko nie grzeje.
          Sztucny świat jest smutny, ludzie nie zyjący w zgodzie z natura tez sa smutni.
          Ludzie od zawsze okrywali sie skórami zwierzat, poczynając od mieszkańców
          jaskiń.
          • krzys23-1986 Re: WAŻNE... 22.09.05, 23:43
            ale nie wiem czy dalej tak trzeba ludzi jest coraz więcej a zwierzątek coraz
            mniej...a pozatym te zwierzątka to cierpią strasznie a że sztuczne nie grzeja
            to nie prawda...jula tracisz punkty...
            • jula09 Re: WAŻNE... 23.09.05, 00:15
              Ja nie zbieram punktów jestem ponad tym.
              W jakim futerku będzie mi ładnie, co mi radzisz?
              • krzys23-1986 Re: WAŻNE... 23.09.05, 00:24
                w twoim własnym ...hehehhee
                • wote Re: WAŻNE... 23.09.05, 11:26
                  Jula... słów brakuje... życzę Ci aby ktoś obdarł Cię kiedyś żywcem ze skóry,
                  poobcinał Ci ręce i nogi... może zmądrzejesz...
                • jula09 Re: WAŻNE... 23.09.05, 21:02
                  Krzysiu23.
                  Moje własne futerko jest tak delikatne że nie miałabym szans zimą.
                  Dlatego musze okryć się futerkiem zwierzęcym, chyba ze ogrzejesz mnie swoim.
              • mamstajla Re: WAŻNE... 23.09.05, 11:43
                przestań się zgrywać.. kiepski temat wybrałaś, bo wyszło to bardzo żałosne..
    • pistolett Re: WAŻNE... 23.09.05, 11:40
      Co za bydło z tych ludzi jak tak można ....Takiego bydlaka to tylko w krok
      postrzelić .Cholerka akurat jadłem nie wiedziałem do końca jak sie przedstawia
      sytuacja na filmie .... takie zwyrodnialstwo nie powinno miec miejsca.
    • irish76 Re: WAŻNE... 23.09.05, 11:48
      mi sie nie odpala
      ale moge wyrazic swoje zdanie:
      sa zwierzeta hodowlane ktore po to zyja zeby z nich cos zrobic: mieso, futro i
      nie wiem co jeszcze. jesli to jest zalatwiane w humanitarny sposob to nie mam
      nic przeciwko
      innych przypadkow w ktorych zabija sie zwierzeta nie akceptuje
      • mamstajla Re: WAŻNE... 23.09.05, 11:55
        widać, że nie zobaczyłeś filmu... wszyscy zwolennicy pięknych futer w sklepach
        powinni zobaczyć ten film. Ciekawe ile wytrzymają.. Ja nie dotrwałam do końca..
        Nie znam przypadkow, gdzie zabijanoby zwierzęta dla futer, kieł, itp w sposób
        humanitarny (czy Ty naprawdę wierzysz, że oni się cackają ze zwierzętami..?)
        • pistolett Re: WAŻNE... 23.09.05, 11:58

mamstajla napisała:

> widać, że nie zobaczyłeś filmu... wszyscy zwolennicy pięknych futer w sklepach
          > powinni zobaczyć ten film. Ciekawe ile wytrzymają.. Ja nie dotrwałam do
          końca..
          > Nie znam przypadkow, gdzie zabijanoby zwierzęta dla futer, kieł, itp w sposób
          > humanitarny (czy Ty naprawdę wierzysz, że oni się cackają ze zwierzętami..?)
          ********************************************************************************
          Mamstajla ma racje ,trzeba zobaczyc ten film i wtedy wydać opinie
          • irish76 Re: WAŻNE... 23.09.05, 12:00
            niestety u mnie sie nie odpala
        • irish76 Re: WAŻNE... 23.09.05, 12:00
          napisalem to co napisalem
          nie wchodze w praktyke co kto robi ze zwierzatmi
          sa zwierzeta ktore hodowane sa dla futer i sa hodowane dla miesa
          nikt nie powinien sie nad nimi znecac a smierc powinna byc szybka
          trawy jesc nie zamierzam ani chodzic w plastikowych workach
          to jest kolejne oszustwo tzw obroncow zwierzat: chca sztucznych futer itd a nie
          zauwazaja jak bardzo takie sztuczne rzeczy zasmiecaja srodowisko naturalne
          • pistolett Re: WAŻNE... 23.09.05, 12:08
            irish76 napisał:

> napisalem to co napisalem
            > nie wchodze w praktyke co kto robi ze zwierzatmi
            > sa zwierzeta ktore hodowane sa dla futer i sa hodowane dla miesa
            > nikt nie powinien sie nad nimi znecac a smierc powinna byc szybka
            > trawy jesc nie zamierzam ani chodzic w plastikowych workach
            > to jest kolejne oszustwo tzw obroncow zwierzat: chca sztucznych futer itd a
            nie
            >
            > zauwazaja jak bardzo takie sztuczne rzeczy zasmiecaja srodowisko naturalne
            ********************************************************************************
            * Irish76....nikt na ciebie nie naskakuje za Twoją opinie,szkoda tylko ze nie
            udało sie Tobie zobaczyć tego filmu.Pozdrawiam
            • pistolett Re: WAŻNE... 23.09.05, 12:12
              Wiadome jest że zwierzęta giną na strawe dla czlowieka ale w taki sposób nie
              powinny,zwłaszcza ze nie chodzi w tym przypadku o jedzenie.
              • mamstajla Re: WAŻNE... 23.09.05, 12:17
                jak rowniez nie przez to, żeby człowiek nie umarł z zimna... to słuzy tylko
                bogatym snobom, którzy w taki sposób pokazują swoją wyższość.
                • irish76 Re: WAŻNE... 23.09.05, 12:23
                  taaaa snobom :)
                  co sluzy snobom to sluzy
                  ale zwierzaki sluza wszystkim ;)
                  • mamstajla Re: WAŻNE... 23.09.05, 12:26
                    owszem, nie przeczę.. ja też nie jestem wegetarianką..
                    nie będę Ci tłumaczyć, co mam na myśli. Zobaczysz film, to będziesz wiedział o
                    czym mówię.
                    • jula09 Re: WAŻNE... 23.09.05, 20:57
                      Nie ogladałam filmu bo nie podnieca mnie okrucieństwo,
                      nawet nie zaczęłam oglądać.
                      Czy chodzicie Państwo w obuwiu ze sztucznej skóry?
                      Może dlatego trudno znaleźć Wam partnera.
                      Prawdziwy kożuszek czy futerko jest o wiele cieplejsze od sztucznego i nie ma
                      to nic wspólnego z pokazywaniem zamożności. Swoja zamożnośc podkreślają tylko
                      nowobagaccy.
                      Moda na diete wegetariańska minęła kilka lat temu gdy stwierdzono że przynosi
                      więcej szkody niz pożytku dla organizmu. Organizm potrzebuje wszystkich
                      składników a nie tylko wybranych. Widac forum jest o kilka lat zacofane.
                      • mamstajla Re: WAŻNE... 23.09.05, 21:02
                        przeczytaj cały wątek i wszystkie wypowiedzi na temat, ok..? Bo Ameryki to Ty
                        Słonko nie odkryłaś w tym co napisałaś.. Nikt Cię nie zmusza do oglądania filmu,
                        ani do wypowiadania się na temat.. Nie znoszę jednej rzeczy; kiedy ktoś kpi z
                        poważnego tematu.. Lepiej zamknąc jadaczkę, ugryźć się w język i przemilczeć..
                        Bo Twoje żałosne poczucie humoru sprzed kilku godzin spowodowało, że jesteś na
                        mojej czarnej liście.. wiem wiem, masz to w czterech literach..
                        • bob_dywan Re: WAŻNE... 23.09.05, 21:05
                          ależ po co ta agresja
                          spokojnie dziewczyny :))))
                          • mamstajla Re: WAŻNE... 23.09.05, 21:09
                            dziewczyna wyprowadziła mnie z równowagi, tyle.. sądzi, że jest zabawna (no, być
                            może kogoś tu rozbawiła - nie wnikam). Nie jestem jakąś obrończynią praw
                            zwierząt, pieczonego kurczaczka badzo lubię. Ale chamstwa nie znoszę.. a tego
                            wśród zwierząt nie doświadczysz (chwała za to)
                            • bob_dywan Re: WAŻNE... 23.09.05, 21:14
                              A ja uważam że nie potrzebnie się tak złościsz :)
                              jeśli uważasz że Cię obraziła to lepiej ominąć
                              niż dolewać oliwy do ognia.
                              Nie czytałem tego wątku ale w poprzedniej wypowiedzi nie znalazłem nic co mogło
                              kogoś obrazić. :)
                            • jula09 Re: WAŻNE... 23.09.05, 21:18
                              Leczysz się na nerwy Mamstajla?
                              ZWyrażenie "zamknac jadaczkę" jest u ciebie normą?
                              Pa.
                              • bob_dywan Re: WAŻNE... 23.09.05, 21:19
                                Jula spoko :)))
                              • mamstajla Re: WAŻNE... 23.09.05, 21:22
                                każdy słyszy w swoim kierunku słowa, na jakie zasługuje..
                              • mamstajla Re: WAŻNE... 23.09.05, 21:23
                                a słownictwo staram się dostosować do rozmówcy..
                                • jula09 Re: WAŻNE... 23.09.05, 21:37
                                  Twoja pierwsza wypowiedź w wątku była skierowana do Autora?
                                  Dziwnego używasz słownictwa.
                                  • mamstajla Re: WAŻNE... 23.09.05, 21:41
                                    ...? nie skomentuję.. szkoda na Ciebie energii dziewczyno.. Jesteś jakaś
                                    niepoważna(muszę zanotowac na przyszłość)
                                    • jula09 Re: WAŻNE... 23.09.05, 22:33
                                      Podyskutuj z innymi na ten wyjątkowo interesujący temat.
                                      Ja w tym czasie zastanowie się jakie futerko mam kupić.
                                      Może Ty mi coś doradzisz?
                                      Krzyś23 jak na razie milczy.
                                      • mamstajla Re: WAŻNE... 23.09.05, 22:41
                                        ale skorupiaki mają przecież grube pancerze.. więc nie powinno Ci być
                                        zimno..Dobrze dzieweczko, Twoj przewidywany czas minął.. adios
                                        • jula09 Re: WAŻNE... 23.09.05, 22:52
                                          No co TY.
                                          Blondynki nie są ani włochate ani opancerzone.
                                          Zmarne zimą ale Ciebie to wcale nie martwi jak widzę.
                                          Rozwiń tę interesująca dyskusję bo dyskutanci w końcu uciekną.
                                          Pa.
                                • jula09 Re: WAŻNE... 23.09.05, 21:38
                                  Wzięlaś juz środki na uspokojenie?
                        • jula09 Re: WAŻNE... 23.09.05, 21:14
                          Przykro i że tak przeżywasz to forum.
                          Widać niewiele w Twoim zyciu się dzieje że tak się w to angazujesz.
                          Niedawno był podobny wątek na ten sam temat po co powtarrzac to co było już
                          napisane. Nawet wypowiedzi były podobne. Ktos madry napisał wówczas o noszeniu
                          skorzanych paskow do zegarka, torebek, teczek, obuwia, jedzeniu ryb itd.
                          Ja również broniłam mojego naturalnego futerka.
                          Nie udawajmy że temat nas pasjonuje bo jest on dobry dla dzieci ze szkoly
                          podstawowej może gimnazjum ale nie dla ludzi dorosłych.
                          Pozdrawiam.
                          Pa.
                          Może

• mamstajla Re: WAŻNE... 23.09.05, 21:21
                            Wiesz.. tak naprawdę nikt nie chcial prowadzić tu żadnych rozmow na temat..
                            Sprowokowałaś ją TY swoją płycizną.. kto chciał, zobaczył film, to wszystko.. O
                            czym tu gadać i dyskutować..? Wstawiłaś głupi tekst, więc był odzew.
                            Skoro mówisz, że nie ma po co powtarzać tematu (no ja jestem ZA), to po jaką ...
                            w ogóle zabierałaś głos..? Tylko dla prowokacji..
                            Czy ja się przejmuję... Czytam co ludzie wypisują i komentuję, wszystko.. Nie
                            martw się, zasnę w nocy..
                          • jula09 Re: WAŻNE... 23.09.05, 21:39
                            Pa.
    • jula09 Re: WAŻNE... 24.09.05, 11:38
      Takie było podobno WAŻNE i się skończyło.
      Czas poszukać futerka!
      • marta_i_koty Jula, jesteś śmieciem.... 24.09.05, 21:00

• jula09 Re: Jula, jesteś śmieciem.... 26.09.05, 19:43
          Miłośnicy kotów są przeważnie tak samo wredni jak te miłe zwierzątka.
          Pozdrawiam znerwicowane osoby które może powinny czasem łyknąć odpowiednią
          tabletkę zanim usiądą do netu.
          Futerka z kotów nie chcę ale inne oczywiście że tak.
          Tylko jakie?
          Odpoczynek od netu w pogoni za futerkiem.
          Pa.
          • wote Re: Jula, jesteś śmieciem.... 27.09.05, 20:06
            Jula...
            Nie rozumiem Cię
            Nie rozumiem jak można w taki sposób traktować fakt, iż może zwierzę na to
            futerko, o którym tak mówisz, zostało obdarte żywcem ze skóry (cierpiało w
            sposób którego nie sposób opisać) po to aby Tobie było ciepło... ja nigdy nie
            nosiłem futra i w zimie nie marznę...jest Wełna i masa innych materiałów..
            Noś futro proszę bardzo, ale przeciwstawiaj się okrucieństwu.. tak samo wobec
            ludzi jak i zwierząt... chodzi o to aby zadać sobie troszkę trudu, by zadawać
            humanitarną i BEZBOLESNĄ śmierć.

Obejrzyj ten film PROSZĘ... ja czuje fizyczny i psychiczny ból jak go oglądam...
            Jeżeli obejrzysz wtedy napisz czy nadal Cię to bawi...Jeżeli tak... WSPÓŁCZUJĘ
            • jula09 Re: Jula, jesteś śmieciem.... 27.09.05, 20:31
              Ja nie zdaje śmierci nie znam smaku orucieństwa. Nie mam zamiaru oglądać filmu
              który podobno przedstawia to okrucieństwo. Mnie to nie rajcuje. Nie sądzę żeby
              zwierzęta były zabijane w okrutny sposob. Podobnie jest z hodowlą budła,
              drobiu które są hodowane dla naszych potrzeb. To tez jest okrutne że najpierw
              dokarmiamy karpie czy łososie a później przygotowujemy z nich smaczną potrawę.
              Albo pieczony kurczak, owoce morza? Dlaczego upierasz się że tylko futra są
              złe. A skórzane rekawiczki, kurtki, buty, teczki?
              Ludzie uparli sie na futra a udają że nie widzą innych wyrobów ze skóry.
              Zastanawiam sie cxzym kierowala się osoba ktora wyszukala okrutny film w
              internecie. Czy nie świadzcy to o pewnym zboczeniu, umiłowaniu zła, zadawania
              cierpień.
              To swiadczy jedenie o zaklamaniu.
      • mlesniewska Re: WAŻNE... 26.09.05, 11:09
        ja noszę i co??????? skóra jest najodpowiedniejszym okryciem:)
    • irish76 Re: WAŻNE... 26.09.05, 11:07
      nie wiem czemu sie czepilyscie Juli
      miejcie pretensje do autora ktory chyba zle sformulowal temat
      przeczytalem wszystko i nie widze tutaj wielkiego przegiecia ze strony juli.
      dziwi mnie taka naskakiwanie na kogos kto ma inne zdanie
      a ta kolezanka od kota to niech sobie cos wezmie na cisnienie
    • izka82 Re: WAŻNE... 27.09.05, 20:38
      Zaczelam ogladac to video..pozostawie bez komentarza...:-(((

Natomiast przeczytawszy niektore wypowiedzi dotarlam do niejakiej Juli..:-( I w
      sumie tez powinnam pozostawic bez komentarza, bo glupich tekstow sie nie
      komentuje, ale coz..Powiem tylko tyle, ze do ow pani mam dokladnie takie same
      odczucia jak do pana z filmu..:-(

Osobiscie kocham zwierzeta i nie wyobrazam sobie w jakimkolwiek stopniu zranic
      ktores z nich..zabic ? dla futra?? Moze jestem jakas inna, ale nie miesci mi
      sie to w glowie..:-/ Smutno mi, ze niektorzy ludzie traktuja zwierzeta
      jako "cos", tak zwyczajnie przedmiotowo, cos co nie czuje...

ps Mam sliczna, kochana kotke :-) Jest slodka, tuli sie, lasi, zeby ja podrapac
      za uchem, ale czasem, jak i chyba kazdy z nas woli pobyc w ososobnieniu :-) Ale
      czy to oznacza ze jest wredna?? Julo! Czas obalic glupie mity na temat
      wrednosci kotow, jestes dla mnie sie smieszna, w sprawie wypowiedzi na temat
      filmu- zalosna..
      tyle/....
      • jula09 Re: WAŻNE... 27.09.05, 20:52
        Nie podnieca mnie okrucienstwo i nie mam zamiaru na nie patrzeć.
        Prawdziwym przyjacielem człowieka jest pies a nie kot i to juz o czyms
        świadczy. Mam wspaniałego wiernego psa mam przyjaciół ktorym ufam, kotom nie
        wirzę. Koty nie maja przyjaciół podobnie ja najcześciej ich właściciele.
        Z jakiego tworzywa sa Twoje buty?
        • izka82 Re: WAŻNE... 27.09.05, 20:59
          Zaczne od konca.. na pewno nie ze skory..

Po drugie.. kochasz swojego psa- to super Jula, doslownie uspokoilas mnie...
          Ale kotow nie obrazaj:) bo jak sama sugerujesz, wcale ich nie znasz! A
          bynajmniej nie mieszkalas z kotem pod jednym dachem przez 8 lat.. Ja tak. Moj
          kot zobaczyl mnie po roku .. Wg Ciebie jak zareagowal??
          • jula09 Re: WAŻNE... 27.09.05, 21:13
            Koty sa fałszywe i nie sie ich porownywać z psią wiernością> kot jest przy
            Tobie gdy ma miske z jedzeniem gdy jej braknie szuka nowego wlaściwciciela.
            Pies nigdy Cie nie opuści,nawet w biedzie. Nie watpie że świetnie rozumiesz się
            z kotem.
            • jula09 Re: WAŻNE... 27.09.05, 21:17
              Dobranoc.
              • izka82 Re: WAŻNE... 27.09.05, 21:30
                Dobranoc Julo... swoja droga-szybko chodzisz spac..hmm.. Albo bardzo Cie
                zdenerwowala rozmowa ze mna..Radze duuuzo snu, podobno koi nerwy ;-)
                • jula09 Re: WAŻNE... 27.09.05, 21:36
                  Wcale mnie nie zdenerwowała rozmowa z Tobą.
                  Nie powinnam na razie siadać przy komputerze a raczej leżeć w łózku co zaraz
                  uczynię.
                  Pa!
                  • izka82 Re: WAŻNE... 27.09.05, 21:39
                    Ojej, jeszcze jednak przy komputerze!! :-O A juz sie zegnalas....;)
                    Pa, Julo, niech Twoj najwierniejszy z wiernych pies utuli Cie do snu :p (z
                    calym szacunkiem;-)
                    • jula09 Re: WAŻNE... 27.09.05, 21:45
                      Mam nadzieje że nie tylko pies ale to sie dopiero okaże.
        • mamstajla Re: WAŻNE... 27.09.05, 22:57
          prosiłas niedawno o radę w sprawie wyboru futerka na zimę.. Nie myślałaś o
          futerku ze swojego pieska...? Tylko pamiętaj.. najlepiej oskalpować żywcem, na
          filmie masz instrukcje..

Gdybyś czytała pierwsze wypowiedzi tego postu ze zrozumieniem, wiedziałabyś o co
          niektórym tu chodzi.. Napewno nie o masowe przejście na wegetarianizm, ani
          zmuszanie kogolokwiek do rezygnacji ze skórzanych rzeczy, czy futer
          (przynajmniej mnie).
          Ale z Twojego płytkiego dowcipu wnioskuję, że z błyskotliwością jest podobnie..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka