woland? 24.09.01, 12:57 ...17423879 naradę wodzów starszych i nie tylko. Dzisiaj będę straszny i opowiem Wam dowcip!” <Mały Wódz Wielkiego Niepokoju> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m. Re: IP: 10.0.126.* / *.centrala.pbk.pl 24.09.01, 13:01 aloha, Maly Wodzu! skad ten niepokoj, czyzby moralny? pozdr. Wielki Maly Czlowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: IP: 172.30.19.* / 62.87.254.* 24.09.01, 13:06 Gość portalu: m. napisał(a): > aloha, Maly Wodzu! > skad ten niepokoj, czyzby moralny? > pozdr. > Wielki Maly Czlowiek > Moralny....to chyba kac, a niepokój po szalonej nocy z (piękną ha, ha) nieznajomą. Raf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: IP: 172.30.19.* / 62.87.254.* 24.09.01, 13:08 Gość portalu: m. napisał(a): > aloha, Maly Wodzu! > skad ten niepokoj, czyzby moralny? > pozdr. > Wielki Maly Czlowiek > Moralny....to chyba kac, a niepokój po szalonej nocy z (piękną ha, ha) nieznajomą. Raf Odpowiedz Link Zgłoś
woland? Re: 24.09.01, 14:33 Moralny niepokój mnie nie opuszcza odkąd uzyskałem świadomość. Ale to chyba nie oznacza nic innego, niż to że żyję. Woland Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: 24.09.01, 13:03 otwierasz <list brązowy wrzesień>? < a już w nim smutku wrzosy i chłodna jesień> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: /do anki IP: 9.67.96.* 24.09.01, 13:07 dlaczego ty cały czas jesteś taka smutna i ponuro nastawiona do świata? cały czas piszesz tylko o jesieni, szarości itp. w twoim życiu nie ma już żadnej radości? nic cię już nie cieszy? Neo Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: /do Neo 24.09.01, 13:24 na weltschmerz nie ma lekarstwa! ale potraktuj to jako smutek humorystyczny. albo humor smutalistyczny:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: /do anki IP: 9.67.96.* 24.09.01, 13:30 O.K. ale mogłabyś trochę zmienić nastawienie. Neo Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: /do Neo 24.09.01, 13:40 widziałeś Ostatnią Falę Petera Weira? nic nie mogę zmienić. nadciąga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: /do anki IP: 9.67.96.* 24.09.01, 14:09 tak. i udało się. trzeba tego spróbować! Neo Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: /do Neo 24.09.01, 14:19 poważnie? uciekłeś przed wkurzoną wodą? bujasz! a mi nie woda grozi tylko ludzkie tsunami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: /do Neo IP: 9.67.96.* 24.09.01, 14:28 nigdy nie kłamię. a wzburzoną falę ludzką łatwiej odeprzeć (lub uniknąć) niż wodną. musisz być jak ona. Neo Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: /do Neo 24.09.01, 14:32 no to chyba musiałabym pustelnikiem zostać :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: /do Anki IP: 9.67.96.* 24.09.01, 14:35 niekoniecznie. ale jeżeli ktoś uderzy cię w policzek to.....oddaj. Neo Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: /do Neo 24.09.01, 14:38 na zasadzie : pokorne cielę od dwóch matek dostaje w d...?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: /do Anki IP: 9.67.96.* 24.09.01, 14:44 nie , na zasadzie oko za oko..... jak okażesz uleglość to cię jeszcze bardziej zdepczą. nie daj się, a żadne tsunami ludzkie czy nie nie będzie ci straszne. Neo PS>:a co z tą ich naradą?coś nie widzę postępów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: /do Anki IP: 212.33.74.* 24.09.01, 14:50 o do diabła to ja wyglądam na osobę uległą?:))) muszę popracować nad nieuległością w takim razie! ps. na naradę dopiero się zwołują! nie słyszysz tam-tamów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: /do Anki IP: 9.67.96.* 24.09.01, 14:55 te tam-tamy słyszę od rana. tylko nic z tego jakoś nie wychodzi. nie wiem czy jesteś uległa. tu nie o to chodzi. Neo PS>:jutro dokończymy , na razie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: /do Anki IP: 212.33.74.* 24.09.01, 15:02 do jutra! hm, jak portal nie będzie szalał albo serwer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: /do Anki IP: 9.67.96.* 25.09.01, 07:21 cześć! i jak tam? już lepiej dzisiaj? Neo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: /do Anki IP: 212.33.74.* 25.09.01, 08:38 a gdzie tam psia mać! muszę założyć nowy wątek Neo! jak masz ochotę to na niego zajrzyj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnolia Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 13:15 jak narada wodzów, to przybywam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: IP: 172.30.19.* / 62.87.254.* 24.09.01, 13:19 Ciekawe o czym będziemy radzić? Raf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krm Re: spr.narady... IP: 192.168.5.* / *.olsza.krakow.pl 24.09.01, 13:20 Czy narada wywolana sytuacja wewnetrzna czy zewnetrznymi niepokojami? Pytam, bo przybylbym sobie tak jako korespondent albo chociaz obserwator. Czy mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: spr.narady... IP: 172.30.19.* / 62.87.254.* 24.09.01, 13:39 Nie ma nic gorszego niż nudna narada Wielki Wodzu’ Raf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2001 Tylko nie... IP: 192.168.80.* / 212.141.191.* 24.09.01, 13:42 Ok. W czasie narady moga jak zwykle przyjac stanowisko niby z boku, a jednak. Nie bede sie naradzac w sprawach nastepujacych: wszelkie idealy, ktore nie istnieja; jesienne smutki, ktore przynudzaja; wybory, ktore jakie sa kazdy wie; sexbomby, czego nikt nie ma mozliwosci sprawdzic; pogoda, ktora kazdy widzi u siebie za oknem. Czekamy wiec na dowcip. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Tylko nie... IP: 172.30.19.* / 62.87.254.* 24.09.01, 13:45 Czy może być zagadka? Raf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2001 Re: Tylko nie... IP: 192.168.80.* / 212.141.191.* 24.09.01, 13:49 Zagadka i owszem tylko nie kasowo-finansowa, to nie godne prawdziwego wodza(tak na marginesie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Tylko nie... IP: 172.30.19.* / 62.87.254.* 24.09.01, 13:52 Czym się różni kawaler od żonatego? Raf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2001 Re: Tylko nie... IP: 192.168.80.* / 212.141.191.* 24.09.01, 14:00 Gość portalu: Raf napisał(a): > Czym się różni kawaler od żonatego? > > Raf Doswiadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
woland? Re: 24.09.01, 14:30 ...może być ten o Gąsce Balbince ??? (...), nie ? :(((( ...to ja przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnolia Re: woland IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 14:40 cześć drwal A co słychać u Kopciuszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: woland IP: 10.0.126.* / *.centrala.pbk.pl 24.09.01, 15:42 Gość portalu: magnolia napisał(a): > cześć drwal > A co słychać u Kopciuszka Kopciuszek byczy sie wyciagniety na niedzwiedziej skorze w lesnej chatce drwala (podczas dlugich wizyt zagranicznych ksiecia-meza). a przyrodnie siostry zmieniaja opatrunki, bowiem drwal-spiskowiec odrabal jednej piete, a drugiej palec. Odpowiedz Link Zgłoś
woland? Re: woland 24.09.01, 15:58 Stanowczo zaprzeczam! Kopciuszek ma się dobrze, pięty i palce są na swoim miejscu. Jedynie Czerwony Kapturek ma problemy z trawieniem. Oglądało biedactwo wczoraj wieczór wyborczy i się nabawiło niestrawności. Podobno to wpływ zbyt dużej ilości przypraw. Jednym słowem jak dla niej, wszystko się za bardzo pieprzy. Może znacie jakiś sposób ratunku. Od razu mówię, że kefir nie pomógł.... Pozdrawiam, Woland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: woland IP: 10.0.126.* / *.centrala.pbk.pl 24.09.01, 16:07 woland? napisał(a): > Stanowczo zaprzeczam! > Kopciuszek ma się dobrze, pięty i palce są na swoim miejscu. Jedynie Czerwony > Kapturek ma problemy z trawieniem. Oglądało biedactwo wczoraj wieczór wyborczy > i się nabawiło niestrawności. Podobno to wpływ zbyt dużej ilości przypraw. > Jednym słowem jak dla niej, wszystko się za bardzo pieprzy. Może znacie jakiś > sposób ratunku. Od razu mówię, że kefir nie pomógł.... > > Pozdrawiam, > Woland ok, errata: pewnie, ze Kopciszek ma sie dobrze, bo drwal SIOSTROM Kopciuszka odrabal to o co same prosily (ach, te aspiracje do: ksiezna byc!). a Kapturek to z obecnej sytuacji powinien byc zadowolony; babci z winkiem juz biegac nie musi, tylko z Wilkiem bzyku-bzyk (co - jak sam mowi - lubi);-))) Odpowiedz Link Zgłoś
woland? człowiek - człowiekowi wilkiem... 24.09.01, 16:31 Oj! Ktoś tu nie lubi bajek, albo bajarzy, albo jednego i drugiego. Co do w/w bajarza, to co on Ci zawinił ???? No co, no co, no co ja Ci zrobiłem... od takich insynuacji to można tylko zawyć jak wilk. A że w miejscu publicznym jestem obecnie, to wyć mi chyba przyjdzie dopiero wieczorem na łonie <natury>. A że ciemna noc i księżyc za chmurami to długo mi przyjdzie czekać. Jeszcze nie daj Boże wilka dostanę .... Wolnad PS Co to się powyrabiało: człowiek człowiekowi wilkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2001 Re: No co? no Co? IP: 192.168.80.* / 212.141.191.* 24.09.01, 16:54 1.Moze nic i wszystko przed Wami, wiele istotnych bajek jeszcze nieopowiedzianych 2.Moze odrabales jej raczke i to jest problem 3.Moze udaje, ze nie jest Kopciuszkiem albo Czerwonym Kapturkiem Odpowiedz Link Zgłoś
woland? Re: No co? no Co? 25.09.01, 09:55 Ależ, 1. w tej konkretnej bajce nie dane mi było powiedzieć nawet: "Dawno, dawno temu, za siedmioma górami...", a o: "...i żyli długo i szczęśliwie" to nie warto wspominać... 2. Nie, nie, nie, choć chętnie bym tę rączkę ujął... 3. O nie, ta pani z morskiej pewnie stworzona piany <!> Woland Gość portalu: 2001 napisał(a): > 1.Moze nic i wszystko przed Wami, wiele istotnych bajek jeszcze nieopowiedziany > ch > 2.Moze odrabales jej raczke i to jest problem > 3.Moze udaje, ze nie jest Kopciuszkiem albo Czerwonym Kapturkiem > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mathilda Re: człowiek - człowiekowi wilkiem... IP: 10.0.126.* / *.centrala.pbk.pl 25.09.01, 12:28 woland? napisał(a): > Oj! > Ktoś tu nie lubi bajek, albo bajarzy, albo jednego i drugiego. Co do w/w > bajarza, to co on Ci zawinił ???? No co, no co, no co ja Ci zrobiłem... od > takich insynuacji to można tylko zawyć jak wilk. A że w miejscu publicznym > jestem obecnie, to wyć mi chyba przyjdzie dopiero wieczorem na łonie <natury > >. > A że ciemna noc i księżyc za chmurami to długo mi przyjdzie czekać. Jeszcze nie > > daj Boże wilka dostanę .... > Wolnad > PS Co to się powyrabiało: człowiek człowiekowi wilkiem... ej, nie jest tak zle; lubie bajki ;-)(automatycznie wiec tez bajarzy). a to, ze troche je ubarwilam czy uwspolczesnilam to juz zupelnie inna historia. niektorych jednak odsylam do ponownego przeczytania braci Grimm;-). podsumowujac; ja Tobie, Wolandzie nie wilkiem (i nie Malgorzata) ale bratnim homo sapiens'em. i noce juz chlodne wiec nie zwracaj face'u swego do ksiezyca, bo nie dosc, ze miast wilkow wilkolaki zwabisz, to jeszcze przeziebic sie mozesz. pozdr. m. Odpowiedz Link Zgłoś
woland? Re: człowiek - człowiekowi ... 25.09.01, 13:55 A więc skoro duszy zaprzedać mi nie chcesz i nie jesteś Pani Małgorzatą <o zaprzedaniu ciała wspominać nie wypada...>, to czy nie była by Pani łaskawa w swej bratniej sympatii nawiązać ze mną nić porozumienia ponad podziałami, bez wstępnych założeń, za pomocą i maila ? Czekam i pozdrawiam, Wolnad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mathilda Re: człowiek - człowiekowi ... IP: 10.0.126.* / *.centrala.pbk.pl 25.09.01, 16:13 woland? napisał(a): > A więc skoro duszy zaprzedać mi nie chcesz i nie jesteś Pani Małgorzatą <o > zaprzedaniu ciała wspominać nie wypada...>, to czy nie była by Pani łaskawa > w > swej bratniej sympatii nawiązać ze mną nić porozumienia ponad podziałami, bez > wstępnych założeń, za pomocą i maila ? > Czekam i pozdrawiam, > Wolnad kusi diable-Woland'zie, ale ze jezyk masz gibki, slowa Twe lechca me ucho;-) cialo jako smiertelne latwiej ulega pokusom, ale dusza, Assan, raczej predko zniewolic sie da. jednakze pomna tego, ze Tys diablem z ludzka dusza jest (a moze i o golebim sercu;-0), sklaniam sie ku Twemu pomyslowi. Odpowiedz Link Zgłoś
woland? Re: człowiek - człowiekowi ... 25.09.01, 16:41 Czekam więc niecierpliwie na wiadomość od Pani. Woland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2001 Re: woland IP: 192.168.80.* / 212.141.191.* 24.09.01, 15:59 Gość portalu: m. napisał(a): > Gość portalu: magnolia napisał(a): > > > cześć drwal > > A co słychać u Kopciuszka > > Kopciuszek byczy sie wyciagniety na niedzwiedziej skorze w lesnej chatce drwala > > (podczas dlugich wizyt zagranicznych ksiecia-meza). a przyrodnie siostry > zmieniaja opatrunki, bowiem drwal-spiskowiec odrabal jednej piete, a drugiej > palec. > Co to sie porobilo z tymi Kopciuszkami, jak czytam te bajki, to ho, ho. Prawde mowil jeden doswiadczony rycerz, ze najlepiej byc Krolewna Sniezka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: woland IP: 10.0.126.* / *.centrala.pbk.pl 24.09.01, 16:12 Gość portalu: 2001 napisał(a): > Gość portalu: m. napisał(a): > > > Gość portalu: magnolia napisał(a): > > > > > cześć drwal > > > A co słychać u Kopciuszka > > > > Kopciuszek byczy sie wyciagniety na niedzwiedziej skorze w lesnej chatce d > rwala > > > > (podczas dlugich wizyt zagranicznych ksiecia-meza). a przyrodnie siostry > > zmieniaja opatrunki, bowiem drwal-spiskowiec odrabal jednej piete, a drugi > ej > > palec. > > > > Co to sie porobilo z tymi Kopciuszkami, jak czytam te bajki, to ho, ho. Prawde > mowil jeden doswiadczony rycerz, ze najlepiej byc Krolewna Sniezka. dlaczego Sniezka? bo ozieblosc ma w genach czy dlatego, ze mieszka z 7 krasnoludkami, a twierdzi, ze nie jest latwa? ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2001 Re: woland IP: 192.168.80.* / 212.141.191.* 24.09.01, 16:21 Gość portalu: m. napisał(a): > Gość portalu: 2001 napisał(a): > > > Gość portalu: m. napisał(a): > > > > > Gość portalu: magnolia napisał(a): > > > > > > > cześć drwal > > > > A co słychać u Kopciuszka > > > > > > Kopciuszek byczy sie wyciagniety na niedzwiedziej skorze w lesnej cha > tce d > > rwala > > > > > > (podczas dlugich wizyt zagranicznych ksiecia-meza). a przyrodnie sios > try > > > zmieniaja opatrunki, bowiem drwal-spiskowiec odrabal jednej piete, a > drugi > > ej > > > palec. > > > > > > > Co to sie porobilo z tymi Kopciuszkami, jak czytam te bajki, to ho, ho. Pr > awde > > mowil jeden doswiadczony rycerz, ze najlepiej byc Krolewna Sniezka. > > dlaczego Sniezka? bo ozieblosc ma w genach czy dlatego, ze mieszka z 7 > krasnoludkami, a twierdzi, ze nie jest latwa? ;-)))) > Co Ci sie nie podoba, przeciez to zupelnie inna bajka. Krolewna Sniezka obecnie czeka na przebudzenie, ze snu, a moze i z koszmaru, o reszte zapytaj rycerza co ma zamiar ja wybawic. Odpowiedz Link Zgłoś
woland? Re: woland 24.09.01, 16:03 Stanowczo zaprzeczam! Kopciuszek ma się dobrze, pięty i palce są na swoim miejscu. Jedynie Czerwony Kapturek ma problemy z trawieniem. Oglądało biedactwo wczoraj wieczór wyborczy i się nabawiło niestrawności. Podobno to wpływ zbyt dużej ilości przypraw. Jednym słowem jak dla niej, wszystko się za bardzo pieprzy. Może znacie jakiś sposób ratunku. Od razu mówię, że kefir nie pomógł.... Pozdrawiam, Woland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: woland IP: 212.33.74.* 24.09.01, 16:10 może aviomarin? albo cocculine? Odpowiedz Link Zgłoś