e_wok 02.02.06, 19:11 obowiazkowo nalezy miec ryja. Ten Orwell to jednak prorok byl :-))) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3143822.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a000000 Re: Zeby byc rowniejszym :-))) 02.02.06, 20:26 No, nie do końca. Ryja ma tylko radio, tewizja i prasa są wolne od elementów Orwellowskich. Ale skandal podwójny. Dziennikarze zachowali sie po chamsku. Skoro była konferencja prasowa, nie należało czekać na zaproszenie, tylko wchodzić do sali. Dziennikarz ma relacjonować zdarzenia DLA MNIE, swoje protesty ma pozostawić za drzwiami. Słyszałam gwizdy i krzyki. Brak profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Azercia, nie żartuj ... 03.02.06, 08:58 za komuny dziennikarze TEŻ musieli elacjonować to co im kazano, albo ... no wiadomo .. To co sie stalo to skandal, osmieszający nas w oczach Europy a rząd, PiS i calą resztę w oczach własnych (niemoherowych obywateli). Jesli ktos zachował się po chamsku to nie dziennikarze, jeśli ktos nieprofesjonalnie to na pewno "św. trojca" KLG:) I nie pisze tego z solidarnosci zawodowej ...Mam nadzieję,ze uda mi się na ten temat porozmawiać z p. Posłem ważnym z PiS no , ale mozę będe musiala prosić kumpla z "Naszego Dziennika", zeby m,i wejsciówkę załatwił na swoja legitymacje, bo widzę, ze ta,ie czasy ida .. Dobrze,z e tego własnie kolegę w porzadku goscia akurat , mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Azercia, nie żartuj ... 03.02.06, 11:44 Korcia, politycy to politycy. Koniunkturaliści, kłamcy, prymitywy. Natomiast dziennikarze to ludzie wykształceni. Nie powinni się zniżyć do poziomu polityków. Politycy dali popis swego aroganctwa (i bardzo dobrze, może ludziom oczy się otworzą) a dziennikarze dali się wciągnąć w grę. NIEDOBRZE. Ja rozumiem ich rozżalenie i wściekłość, ale nie powinni zakłócać, powinni spokojnie przeprowadzić transmisję i jak po każdej konferencji zadawać pytania. I tu powinni dziadów parchatych zjeść. Aby się wytłumaczyli, dlaczego robią różnice. Niech powiedzą wyborcom prosto w oczy, że tylko TRWAM i Rydzyk mówią prawdę, a inni manipulują i kłamią. WIESZ CO TO BY BYŁO??? Za zniesławienie ci trzej takie by odszkodowanie płacili (na przykład na domy dziecka) że ich wnuki jeszcze z długów by nie wyszły. A tak każdy powie: wart Pac pałaca. Reakcja dziennikarzy mnie zawiodła, bo pokazali, że nie są lepsi. Cała moja nadzieja w tym, że środowisko dziennikarskie się "poczuje" i wgryzie w zarozumiałe dupska. Wkurzona jestem Korciu. Bo ci trzej szargają ideały dla swojej prywaty. Co Kaczory chcą "budować" gdy oni tylko walczyć i rozwalać potrafią? Wałęsę Kaczory udupiły właśnie, również Mazowieckiego i UD. To są ludzie o niesamowitym wręcz przeroście ambicji przez co niebezpieczni. Tak niebezpieczni, że zawarli pakt z diabłem (Giertych, Lepper) aby tylko zadowolić swoje ego. Ziobro mi się nie podoba. Ględzi i szczuje. I nie zna prawa! Bije w bębny jakoby sąd był w stanie orzec, że 2+2=5. A tymczasem w sprawie katowickiej hali sąd orzekał WYŁĄCZNIE w sprawie UMOWY UBEZPIECZENIOWEJ tak sformułowanej, że wedle tej umowy (nie prawa, nie zdrowego rozsądku, WYŁĄCZNIE tej konkretnej umowy) właściciela nie musiało interesować, co leży na dachu, aby w razie katastrofy dostać odszkodowanie. Opady śniegu zostały zakwalifikowane jako "siła wyższa". Tak jak i powódź, sto piorunów w jedno miejsce czy tajfun. I sąd rozstrzygnął, że w świetle tej konkretnej umowy ubezpieczyciel ma wypłacić odszkodowanie. Podniesiono problem zajęcia kont przez skarbówkę. I tu jest pies pogrzebany. Nie było pieniędzy na odśnieżenie, bo każdy grosz zjadała skarbówka. Tu jest winna ustawa, która powinna pieniądze na BiHP wydzielić z jakichkolwiek zajęć skarbowych czy sądowych. Życie i kalectwo wielu ludzi kosztowało 18 tys zł. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3145068.html Zresztą zajęcia kont przez urzędy prowadzą do wielu nieszczęść, niszczą ludzi. Pokazywali przedsiębiorcę z Piły, któremu ponad 10 lat temu urząd wszedł na konta. Producent materiałów budowlanych. Wziął kredyty, pobudował fabrykę, i aby spłacać, musiał rozkręcić...jechał do Niemiec podpisać kontrakt - zapuszkowali go, bo uznali, że ucieka. Z aresztu nie mógł sie bronić, pieniędzy nie miał bo mu zajęto konta, uniemożliwiono produkcję. Syndyk zlicytował NOWY majątek wart kilka milionów za ok.pół miliona (ciekawe kto kupił i teraz czerpie pożytki), po latach sąd faceta oczyścił z zarzutów. I co teraz??? Czy ja mam z moich podatków płacić odszkodowanie za indolencję urzędników? Oj jak mnie to wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: Azercia, nie żartuj ... 03.02.06, 11:51 > Podniesiono problem zajęcia kont przez skarbówkę. I tu jest pies pogrzebany. Ni > e > było pieniędzy na odśnieżenie, bo każdy grosz zjadała skarbówka. Tu jest winna > ustawa, która powinna pieniądze na BiHP wydzielić z jakichkolwiek zajęć > skarbowych czy sądowych. Życie i kalectwo wielu ludzi kosztowało 18 tys zł. > Hm.. Probuje sobie wyobrazic ze moje konta(firmowe) zajmuje skarbowka. I nie moge swoim klientom zapewnic bezpieczeństwa. Ryzykuję wiec tragedie zeby jednak zarobic pare groszy (ktore tez od razu zostana zajeste przez skarbowke?) Sory - nie mogę sobie tego wyobrazic. Dalzcego 18 tysiecy? A ile własciciel dostał za wynajem hali na wystawe ptaków? Po Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Azercia, nie żartuj ... 03.02.06, 12:51 Nie mam pojęcia ile dostał za wynajem. Wyobrażam sobie, że grosza nie zobaczył, bo urząd wessał wszystko. Taki system prowadzi do upadłości i innych nieszczęść właśnie. Właściciel się broni jak może, działa na granicy prawa, liczy na cud, że się nic nie stanie a on sie odbije... Czasem się udaje, czasem nie. Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: Zeby byc rowniejszym :-))) 02.02.06, 21:12 e_wok napisała: > obowiazkowo nalezy miec ryja. Ten Orwell to jednak prorok byl :-))) > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3143822.html > Czcigodna E_wok, Wiesz, że mam dokladnie te same wrażenia co do proroctw G.Orwella. Pamiętacie książkę "Rok 1984"? Ministerstwo policji, w którym torturowano i zamęczano ofiary systemu nazywało się "Ministerstwem Miłości". Ministerstwo propagandy zajmujące się głównie przekłamywaniem historii w zależności od aktualnych potrzeb, nazywało się "Ministerstwem Prawdy". A partia braci Kaczyńskich nazywa się "Prawo i Sprawiedliwość". Partia Romana G. (ta od "pederastów") nazywa się "Liga Polskich Rodzin". Partia Andrzeja L. (tego hochstaplera od przywłaszczania kredytów i niszenia cudzego zboża) nazywa się "Samoobrona". Te wszystkie trzy partie pod auspicjami "katolickich" mediów zawarło "Pakt Stabilizacyjny" i razem będzie przeprowadzać "Program Naprawy Polski". I jak tu nie wierzyć w geniusz tego angielskiego, lewicowego pisarza? Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia sion 04.02.06, 10:05 Może się wypowiesz? Ciekawa jestem Twojego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
kann2 Re: Zeby byc rowniejszym :-))) 04.02.06, 17:49 KOMUNIKAT BIURA PRASOWEGO KEP W związku ze znanymi wydarzeniami, jakie miały miejsce podczas spotkań z dziennikarzami przy okazji zawarcia paktu stabilizacyjnego, informuje się, że uczestniczące w nich media wiązane z Kościołem nie działały w jego imieniu. Poczynania te nie były konsultowane z żadnym gremium statutowym KEP. W tym kontekście przypomina się również treść Komunikatu Nuncjatury Apostolskiej w Polsce z dnia 9 stycznia br. Konferencja Episkopatu Polski zawsze opowiadała się za jednakowym dostępem wszystkich mediów do informacji dotyczących życia publicznego. Wobec zaistniałej sytuacji raz jeszcze prosi wszystkich polityków działających z mandatu społecznego, o solidarną współpracę w trosce o Polskę i jej obywateli, przedkładając dobro wspólne nad interesy osobiste i partyjne. Ks. dr Józef Kloch rzecznik KEP Warszawa, 4.02.2006 r. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Zeby byc rowniejszym :-))) 04.02.06, 18:05 Świetnie. To może WRESZCIE jakieś konsekwencje wobec Rydzyka KK wyciągnie? Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Zeby byc rowniejszym :-))) 04.02.06, 21:59 zupełnie nie rozumiem, dlaczego się przełozony redemptorystów nie wysili jakoś:(((( A Kaczyńscy doprowadzają mnie do łez rozpaczy. Dlatego pytam sion, co o tym wszytskim mysli - w sumie poglady etyczno-moralne itp mam bardzo zbliżone do jej pogladów i nie potrafię zrozumieć, jak mogła na nich głosować:((( Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 To po prostu kompromitacja dla ekipy 04.02.06, 22:53 rzadzacej i chyba niestety, zapowiedź tego co bedzie dalej ... Takie zachowanie wyobrazalne jest jeszcze u jakis oszołomionych radykalów, ale jesli takie cos robi partia, która państwem kieruje to zakrawa to na kpine z tego państwa napawa przerażeniem :( Slyszalam co móiwł Cymański i przeraża mnie to :( Sprawa jest kuriozalna i bezprecedensowa. W demokracji nie powinna mieć miejsca. Zdarza sie, że jakas włazda chce wykluczenia z dostepu do informacji konkretnego dziennikarza (powody mogą być różne od widocznej antypatii danego do tej władzy przejawiającej sie w tendencyjnym przedstawianiu faktów, po powiązania rodzinno - towarzyskie itepe), ale wykluczanie jakiegokolwiek medium w całosci z takiego dostępu chyba miejsca nie miało, nie mówiąc już O WSZYSTKICH MEDIACH poza w sumei jednym (wiem, wiem ale RM i TT to jedno i to samo, a "Nasz Dziennik" to ich tuba). Odpowiedz Link Zgłoś