Dodaj do ulubionych

ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :)

07.02.06, 14:06
machina.net.pl/

mam nadzieję że już forever:)
Obserwuj wątek
    • drzejms-buond Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 14:16
      ty mnie śledzisz czy jak? mnie tam ta strona sie wczoraj nie otwierała...
      poza tym TO NIE BEDZIE TA SAMA MACHINA!!!
      • romana_polka Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 14:19
        ale o co chodzi,bo ja tylko ciemnośc widze,ciemnośc ???
        • mnietka.kokietka Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 14:22
          dzejms

cierpliwosci ona siem otwiera, ino że długo.

moze to nie ta sama machina, ale moze jednak:)
        • romy_sznajder Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 14:26
          machina rusza. a w niej tutia-putia. bardzo fajnie.
    • mnietka.kokietka Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 14:30
      już sem zamówiłam
      prześlo mi pocztom :)
      za friko..
    • romana_polka Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 14:49

tesz sobie zamówiłam,ale normalnie nie wiem co
      tyle tych szyfrów,kodów aktywacyjnych jak dla szpiona
      • drzejms-buond Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 14:55
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=540&w=36290479
        • szukajacy_sensacji Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 16:35
          Jeśli chodzi o płyty, to faktycznie były świetne, ale to pismo warto było kupić
          dla samej treści. jeśli Machina będzie równie dobra co kiedyś, brak płyt
          przeboleję i kupować będę:) Ale zobaczymy, zerówkę zamówiłem i na listonosza
          czekam.
          • drzejms-buond Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 17:09
            JA TEŻ CHCIAŁEM ZERÓWKIE ALE MNIĘU TA STRONA SIE NIE OTWIERA!!!!
            • mnietka.kokietka Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 17:16
              dzejms
              poczta
              • drzejms-buond Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 17:26
                ta! już sie otwiera..JUZ POPEŁNIOŁEM TEN BŁĄD!!
                W DUUUUUUUUUUUUPU, co jak co..mogę podac adres..
                mogę podać , choć niechetnie numer telefonu
                ale HASŁA DO MOJEJ POCZTY OSOBISTEJ w duuuuuuuuuuuuuupu.
                NIE DOM!!!! NIE DOM!!!
                niech sie ugryzą ze swoją machiną!TFU!
                • romana_polka Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 17:58
                  hasła do poczty????????????
                  drzejms na jakiej stronie ty byłeś
                  ja zamówiłam a nic takiego ode mnie nie chcieli
                  • aga_ata Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 18:02
                    drzejms jako osoba medialna jest bardziej sprawdzana :)
                    • around_the_sun Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 18:25
                      ode mnie też nie chcieli hasła do poczty,
                      sami mi hasło przysłali, ichnie.
                      • drzejms-buond Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 08.02.06, 12:08
                        O! wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3152590.html
                        ide spalić polska ambasadę!!!
                        zara! przeciez u nas NIE MA POLSKIEJ AMBASADY????????????!!!
                        fasssssssssscynujące odkrycie...
                        :-D)
    • mnietka.kokietka Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 08.02.06, 13:07
      tak kurna, juz afera z okładką....

no i ja tera nie wiem, podlaiśmy adresy na stronie www i co tera? przyjdzie
      policja moherowa czy jak?
      • around_the_sun Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 08.02.06, 13:13
        mniecien nie strasz, mnie też mają :)
        • szukajacy_sensacji Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 08.02.06, 15:37
          I mnie również;) Chyba wyniosę się z domu, kupię na bazarze dowód na fałszywe
          nazwisko i będę pomieszkiwał po hotelach, ukrywając się przed Strażnikami
          Moralności.
          • drzejms-buond Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 08.02.06, 16:32
            ale jak przyjdzie młodzież arabska, będzie jak znalazł
            :)
            • drzejms-buond no tera i ja się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 09.02.06, 16:56
              widzieliście wiadomosci wczoraj?
              to się nazywa DOBRZE PRZEPROWADZONA REKLAMA!!!
              jeszcze numeru nie było a już SZKANDAL
              ciekawe skad uny zakonniki wiedziały o tej boskiej matce?
              też prenumerują machinę?
              • szukajacy_sensacji Re: no tera i ja się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 09.02.06, 17:10
                drzejms-buond napisał:

> ciekawe skad uny zakonniki wiedziały o tej boskiej matce?
                > też prenumerują machinę?

Pewnie opat wszedł na onet, ujrzał wieści o reaktywacji, zmówił dla całego
                zgromadzenia, a jak pocztę dostarczyli, nastąpiło zbulwersowanie.
                • drzejms-buond Re: no tera i ja się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 09.02.06, 17:15
                  a ja sie od wczoraj zastanawiam.CZY TO RZECZYWIŚCIE MOZE OBRAŻAĆ moje UCZUCIA
                  RELIGIJNE? czy po prostu jest to NIESMACZNE.
                  "TO" w sensie chęć wywołania skandalu ,żeby WSZYSCY SIĘ O TYM DOWIEDZIELI.
                  spece se wymysłiły,że skoro młodzież jest teraz antyklerykalna, to damy MARYJKĘ
                  a i w wiadomosciach o nas powiedzą-reklama ZA DARMO.
                  błłłłłłłłłłłłeeeeeeeee
                  • invicta1 Re: no tera i ja się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 09.02.06, 18:04
                    Drzejm popieram-taniocha i żenada, nie kontrowersja
                    • setorika Re: popieram 10.02.06, 22:04
                      Jak ta machina taka super, to powinna sama sie obronić.
                      Ciekawe, czemuż to pismo ciągle reaktywują?
    • romana_polka Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 09.02.06, 17:56
      dostaliście emila od machiny w sprawie kontrowersji wokół okładki?
      • drzejms-buond Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 10:17
        dzisiaj czytam,ze REKLAMODAWCY UCIEKAJĄ Z TONĄCEGO OKRĘTU..jeszcze tego okrętu
        nie wypuścili na głębokie wody a juz tonie?
        • romy_sznajder Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 11:12
          ja zapamietam, co to za reklamodawcy.
          telekomuna, orange i phillips.
          • romy_sznajder Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 11:13
            a co bylo w mailu? ja sie nie logowalam, ani nie zamawialam gazety, wiec nie
            dotalam. moze ktos wkleic tresc? prooooszeeee:)
            • around_the_sun Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 11:28
              Był tylko kod który należało później podać.
              • romy_sznajder Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 11:31
                z kodem tez dostalam. i nic nie bylo o kontrowersjach, moze kontrowersje byly
                potem. albo maile poszly tylko do tych, ktorzy zamowili numer zerowy.
                • around_the_sun Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 11:52
                  wysłałam ci coś romy, zobacz czy się otworzy
                  • romy_sznajder Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 12:11
                    DZIEKUJE! Otworzylo sie.
                    Oswiadczenie z 7 lutego, a protest paulinow byl...? zaraz sprawdze.
                    • romy_sznajder Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 12:12
                      moze wkleic to oswiadczenie? rozlozymy na czynniki pierwsze?
                      • romy_sznajder Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 12:14
                        Warszawa, 7.02.2006

OŚWIADCZENIE
                        „Najlepszy magazyn popkulturalny"

Zgodnie z tym hasłem, reaktywując „Machinę” zajęliśmy się na jej łamach kulturą
                        popularną we wszelkich jej przejawach. Współczesna popkultura to zjawisko masowe
                        i wszechobecne, najbardziej bezpośredni przykład komercjalizacji współczesnego
                        świata.
                        Nie bez powodu w stosunku do jej gwiazd używa się często określenia IKONA,
                        otacza je bowiem często masowy kult zbliżony do religijnego. Zauważył to już w
                        1966 roku John Lennon, stwierdzając, że Beatlesi są obecnie popularniejsi od
                        Chrystusa. To spowodowało liczne protesty i groziło odwołaniem koncertów grupy w
                        USA. Niedługo później musical „Jesus Christ Superstar" opowiedział – w
                        kontekście współczesnej muzyki popularnej – historię Chrystusa, porównując go do
                        współczesnych gwiazd rozrywki.

Ostatnia wieczerza, ukrzyżowanie czy Madonna z dzieciątkiem to motywy
                        powszechnie obecne w ludzkiej świadomości, od wieków wykorzystywane i
                        przetwarzane przez sztukę. Sztukę przez duże i małe s, od wielkich artystów,
                        przez popkulturę, po masowy przemysł tandetnych pamiątek.
                        Takim właśnie rzeczywistym, niezafałszowanym obrazem współczesnej popkultury
                        chcemy się zajmować. Opisywać ją w całej swej złożoności i barwności
                        artystycznego wyrazu.

Cover story numeru zerowego „Machiny” poświęciliśmy jednej z najbardziej
                        rozpoznawalnych ikon współczesnej popkultury – Madonnie, artystce, która przez
                        całą swą karierę szokowała, przełamując kolejne kulturowe tabu. Tę jej filozofię
                        chcieliśmy przekazać na okładce pisma.

Nie było i nigdy nie będzie naszym celem obrażanie niczyich uczuć religijnych
                        czy jakichkolwiek innych. Jesteśmy zdziwieni próbą takiej interpretacji
                        przyświecających nam intencji i stanowczo jej zaprzeczamy.

Nasz opis popkultury wpisuje się w komercyjną rzeczywistość współczesnego
                        świata. Równolegle z zerowym numerem „Machiny” ukazał się najnowszy numer
                        wielonakładowego, światowego, sprzedawanego także w Polsce magazynu „Rolling
                        Stone”, na okładce którego znany muzyk Kanye West przedstawiony jest jako
                        Chrystus w koronie cierniowej.
                        Chcemy pokazywać i pisać prawdę o popkulturze.
                        Jesteśmy obiektywni.

Piotr Metz
                        Redaktor Naczelny Magazynu „Machina”

Wolność prasy i swoboda wypowiedzi to zasady konstytucyjne i wartości
                        fundamentalne dla każdej demokracji. Jak wielokrotnie podkreślał Europejski
                        Trybunał Praw Człowieka, dotyczą one nie tylko powszechnie obowiązujących
                        poglądów, ale także obejmują to wszystko, co może razić, szokować, a nawet
                        obrażać. Żadna wolność nie jest absolutna – jednak granice dopuszczalnych
                        zachowań powinny być wyznaczane poprzez zasady prawa i decyzje organów sądowych.
                        Konflikty pomiędzy różnymi wartościami – wolność wypowiedzi a poszanowanie dla
                        uczuć religijnych – powinny być rozwiązywane za pomocą demokratycznych
                        instytucji i mechanizmów.

Jedną z nich jest publiczna debata, w której opowiadamy się za poszanowaniem
                        również naszych praw – w tym również do swobody artystycznej wypowiedzi.

Naszą intencją nie było naruszenie czyichkolwiek uczuć religijnych. Decydując
                        się na publikację wizerunku Madonny na okładce „Machiny”, przyjęliśmy obiektywne
                        kryteria tego, co w polskim systemie prawnym jest dopuszczalne i aprobowane.
                        Wszelka inna ocena naszego postępowania – skrajnie subiektywna i oderwana od
                        obowiązujących powszechnie kryteriów – może prowadzić do nadużywania wolności i
                        swobód religijnych. To zaś jest groźne dla demokracji.

• romana_polka Romy wysłałam ci to na @ 10.02.06, 12:44
      nawet podoba mi się ten chwyt z ocenzurowaną okładką
      • romy_sznajder Re: Romy wysłałam ci to na @ 10.02.06, 13:07
        dzieki:)

tez uwazam, ze na dobre im wyjdzie. nie na sile, jak z plakatem do filmu [jaki
        to byl film? skandalista larry flynt?], a jednak sa protesty, w dodatku w dosc
        podobnej atmosferze politycznej.
        • drzejms-buond "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 13:11
          tak pisze aUtor..
          no własnie..i dlatego to nie jest TA SAMA MACHINA..
          tamta była SUBIEKTYWNA I SIĘ TYM SZCZYCIŁA...

"Nasz opis popkultury wpisuje się w komercyjną rzeczywistość współczesnego
          świata."
          w moją rzeczywistość , kurrrrrrrna, się nie wpisuje!
          • romy_sznajder Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 13:19
            sam jestes rzeczywistoscia.
            kto byl w komercyjnej stacji i opowiadal o popularnym serialu?
            takie czasy...
            • romana_polka Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 13:28
              romy_sznajder napisała:

> sam jestes rzeczywistoscia.
              > kto byl w komercyjnej stacji i opowiadal o popularnym serialu?

:DDD
              • drzejms-buond Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 13:33
                ale nie jako POPkultura ino UNDERground!!!!
                może się i wpisałem ale NIEPOPISAŁEM...
                :-/

paczpani endyłorchola chcą ze mnie zrobić?
                • romy_sznajder Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 13:47
                  masz nature punkowca?
                  • drzejms-buond Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 14:34
                    z niejednej beki się chlebek jadło albo i z niejednego pieca piwo piło..
                    :-/
                    już nie pamiętam
                    ale element punkowy chyba też był w moim życiorysie?
                    o zespole GAWĘDA nie wspomnę :-D)))))
                    • romy_sznajder Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 14:36
                      nie? gaweda?
                      a tak sie zapowadalo fajnie, punkowo...
                      heh, gaweda. mam nadzieje, ze to zart.
                      • drzejms-buond Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 14:45
                        NIE! Śmieszy mnie to do tej pory!!!
                        Byłem ,przez 2 lata!!!!
                        :-D)))
                        o czym absolutnie nie wspominam oficjalnie

potem były punki-hippisy-metale-regałowce i całe to tałatajstwo..
                        a! ministrantem też byłem!
                        zuchem tys...
                        • romy_sznajder Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 15:00
                          czlowiek renesansu. niesamowite:)
                          • drzejms-buond Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 15:04
                            może i człowiek renesansu...za to w duszy????????????
                            rokoko
                            • romy_sznajder Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 15:40
                              trzecie oko;)
                        • setorika Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 22:03
                          Drzejms, z Pawłem Stasiakiem śpiewałeś??? Ja mam dwie płyty analogowe Gawędy :)
                          Jedną cosik tam na dzikim zachodzie a druga taka z całym zespołem na schodach,
                          chyba to schody PKiN
                          • drzejms-buond Re: "jesteśmy obiektywni" 13.02.06, 09:29
                            nie! ale za to z FAWEŁKIEM chodziłem do dwóch szkół!

tako karma!
                            chodziaż trudno powiedzieć ,zeby ON chadzał ...więcej go nie było niż był..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka