mnietka.kokietka 07.02.06, 14:06 machina.net.pl/ mam nadzieję że już forever:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 14:16 ty mnie śledzisz czy jak? mnie tam ta strona sie wczoraj nie otwierała... poza tym TO NIE BEDZIE TA SAMA MACHINA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 14:19 ale o co chodzi,bo ja tylko ciemnośc widze,ciemnośc ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 14:22 dzejms cierpliwosci ona siem otwiera, ino że długo. moze to nie ta sama machina, ale moze jednak:) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 14:26 machina rusza. a w niej tutia-putia. bardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 14:30 już sem zamówiłam prześlo mi pocztom :) za friko.. Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 14:49 tesz sobie zamówiłam,ale normalnie nie wiem co tyle tych szyfrów,kodów aktywacyjnych jak dla szpiona Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 14:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=540&w=36290479 Odpowiedz Link Zgłoś
szukajacy_sensacji Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 16:35 Jeśli chodzi o płyty, to faktycznie były świetne, ale to pismo warto było kupić dla samej treści. jeśli Machina będzie równie dobra co kiedyś, brak płyt przeboleję i kupować będę:) Ale zobaczymy, zerówkę zamówiłem i na listonosza czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 17:09 JA TEŻ CHCIAŁEM ZERÓWKIE ALE MNIĘU TA STRONA SIE NIE OTWIERA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 17:16 dzejms poczta Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 17:26 ta! już sie otwiera..JUZ POPEŁNIOŁEM TEN BŁĄD!! W DUUUUUUUUUUUUPU, co jak co..mogę podac adres.. mogę podać , choć niechetnie numer telefonu ale HASŁA DO MOJEJ POCZTY OSOBISTEJ w duuuuuuuuuuuuuupu. NIE DOM!!!! NIE DOM!!! niech sie ugryzą ze swoją machiną!TFU! Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 17:58 hasła do poczty???????????? drzejms na jakiej stronie ty byłeś ja zamówiłam a nic takiego ode mnie nie chcieli Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 18:02 drzejms jako osoba medialna jest bardziej sprawdzana :) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 07.02.06, 18:25 ode mnie też nie chcieli hasła do poczty, sami mi hasło przysłali, ichnie. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 08.02.06, 12:08 O! wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3152590.html ide spalić polska ambasadę!!! zara! przeciez u nas NIE MA POLSKIEJ AMBASADY????????????!!! fasssssssssscynujące odkrycie... :-D) Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 08.02.06, 13:07 tak kurna, juz afera z okładką.... no i ja tera nie wiem, podlaiśmy adresy na stronie www i co tera? przyjdzie policja moherowa czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 08.02.06, 13:13 mniecien nie strasz, mnie też mają :) Odpowiedz Link Zgłoś
szukajacy_sensacji Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 08.02.06, 15:37 I mnie również;) Chyba wyniosę się z domu, kupię na bazarze dowód na fałszywe nazwisko i będę pomieszkiwał po hotelach, ukrywając się przed Strażnikami Moralności. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 08.02.06, 16:32 ale jak przyjdzie młodzież arabska, będzie jak znalazł :) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond no tera i ja się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 09.02.06, 16:56 widzieliście wiadomosci wczoraj? to się nazywa DOBRZE PRZEPROWADZONA REKLAMA!!! jeszcze numeru nie było a już SZKANDAL ciekawe skad uny zakonniki wiedziały o tej boskiej matce? też prenumerują machinę? Odpowiedz Link Zgłoś
szukajacy_sensacji Re: no tera i ja się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 09.02.06, 17:10 drzejms-buond napisał: > ciekawe skad uny zakonniki wiedziały o tej boskiej matce? > też prenumerują machinę? Pewnie opat wszedł na onet, ujrzał wieści o reaktywacji, zmówił dla całego zgromadzenia, a jak pocztę dostarczyli, nastąpiło zbulwersowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: no tera i ja się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 09.02.06, 17:15 a ja sie od wczoraj zastanawiam.CZY TO RZECZYWIŚCIE MOZE OBRAŻAĆ moje UCZUCIA RELIGIJNE? czy po prostu jest to NIESMACZNE. "TO" w sensie chęć wywołania skandalu ,żeby WSZYSCY SIĘ O TYM DOWIEDZIELI. spece se wymysłiły,że skoro młodzież jest teraz antyklerykalna, to damy MARYJKĘ a i w wiadomosciach o nas powiedzą-reklama ZA DARMO. błłłłłłłłłłłłeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: no tera i ja się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 09.02.06, 18:04 Drzejm popieram-taniocha i żenada, nie kontrowersja Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: popieram 10.02.06, 22:04 Jak ta machina taka super, to powinna sama sie obronić. Ciekawe, czemuż to pismo ciągle reaktywują? Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 09.02.06, 17:56 dostaliście emila od machiny w sprawie kontrowersji wokół okładki? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 10:17 dzisiaj czytam,ze REKLAMODAWCY UCIEKAJĄ Z TONĄCEGO OKRĘTU..jeszcze tego okrętu nie wypuścili na głębokie wody a juz tonie? Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 11:12 ja zapamietam, co to za reklamodawcy. telekomuna, orange i phillips. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 11:13 a co bylo w mailu? ja sie nie logowalam, ani nie zamawialam gazety, wiec nie dotalam. moze ktos wkleic tresc? prooooszeeee:) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 11:28 Był tylko kod który należało później podać. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 11:31 z kodem tez dostalam. i nic nie bylo o kontrowersjach, moze kontrowersje byly potem. albo maile poszly tylko do tych, ktorzy zamowili numer zerowy. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 11:52 wysłałam ci coś romy, zobacz czy się otworzy Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 12:11 DZIEKUJE! Otworzylo sie. Oswiadczenie z 7 lutego, a protest paulinow byl...? zaraz sprawdze. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 12:12 moze wkleic to oswiadczenie? rozlozymy na czynniki pierwsze? Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: ale się cieszę !!!!!!!!!!!!! :) 10.02.06, 12:14 Warszawa, 7.02.2006 OŚWIADCZENIE „Najlepszy magazyn popkulturalny" Zgodnie z tym hasłem, reaktywując „Machinę” zajęliśmy się na jej łamach kulturą popularną we wszelkich jej przejawach. Współczesna popkultura to zjawisko masowe i wszechobecne, najbardziej bezpośredni przykład komercjalizacji współczesnego świata. Nie bez powodu w stosunku do jej gwiazd używa się często określenia IKONA, otacza je bowiem często masowy kult zbliżony do religijnego. Zauważył to już w 1966 roku John Lennon, stwierdzając, że Beatlesi są obecnie popularniejsi od Chrystusa. To spowodowało liczne protesty i groziło odwołaniem koncertów grupy w USA. Niedługo później musical „Jesus Christ Superstar" opowiedział – w kontekście współczesnej muzyki popularnej – historię Chrystusa, porównując go do współczesnych gwiazd rozrywki. Ostatnia wieczerza, ukrzyżowanie czy Madonna z dzieciątkiem to motywy powszechnie obecne w ludzkiej świadomości, od wieków wykorzystywane i przetwarzane przez sztukę. Sztukę przez duże i małe s, od wielkich artystów, przez popkulturę, po masowy przemysł tandetnych pamiątek. Takim właśnie rzeczywistym, niezafałszowanym obrazem współczesnej popkultury chcemy się zajmować. Opisywać ją w całej swej złożoności i barwności artystycznego wyrazu. Cover story numeru zerowego „Machiny” poświęciliśmy jednej z najbardziej rozpoznawalnych ikon współczesnej popkultury – Madonnie, artystce, która przez całą swą karierę szokowała, przełamując kolejne kulturowe tabu. Tę jej filozofię chcieliśmy przekazać na okładce pisma. Nie było i nigdy nie będzie naszym celem obrażanie niczyich uczuć religijnych czy jakichkolwiek innych. Jesteśmy zdziwieni próbą takiej interpretacji przyświecających nam intencji i stanowczo jej zaprzeczamy. Nasz opis popkultury wpisuje się w komercyjną rzeczywistość współczesnego świata. Równolegle z zerowym numerem „Machiny” ukazał się najnowszy numer wielonakładowego, światowego, sprzedawanego także w Polsce magazynu „Rolling Stone”, na okładce którego znany muzyk Kanye West przedstawiony jest jako Chrystus w koronie cierniowej. Chcemy pokazywać i pisać prawdę o popkulturze. Jesteśmy obiektywni. Piotr Metz Redaktor Naczelny Magazynu „Machina” Wolność prasy i swoboda wypowiedzi to zasady konstytucyjne i wartości fundamentalne dla każdej demokracji. Jak wielokrotnie podkreślał Europejski Trybunał Praw Człowieka, dotyczą one nie tylko powszechnie obowiązujących poglądów, ale także obejmują to wszystko, co może razić, szokować, a nawet obrażać. Żadna wolność nie jest absolutna – jednak granice dopuszczalnych zachowań powinny być wyznaczane poprzez zasady prawa i decyzje organów sądowych. Konflikty pomiędzy różnymi wartościami – wolność wypowiedzi a poszanowanie dla uczuć religijnych – powinny być rozwiązywane za pomocą demokratycznych instytucji i mechanizmów. Jedną z nich jest publiczna debata, w której opowiadamy się za poszanowaniem również naszych praw – w tym również do swobody artystycznej wypowiedzi. Naszą intencją nie było naruszenie czyichkolwiek uczuć religijnych. Decydując się na publikację wizerunku Madonny na okładce „Machiny”, przyjęliśmy obiektywne kryteria tego, co w polskim systemie prawnym jest dopuszczalne i aprobowane. Wszelka inna ocena naszego postępowania – skrajnie subiektywna i oderwana od obowiązujących powszechnie kryteriów – może prowadzić do nadużywania wolności i swobód religijnych. To zaś jest groźne dla demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Romy wysłałam ci to na @ 10.02.06, 12:44 nawet podoba mi się ten chwyt z ocenzurowaną okładką Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Romy wysłałam ci to na @ 10.02.06, 13:07 dzieki:) tez uwazam, ze na dobre im wyjdzie. nie na sile, jak z plakatem do filmu [jaki to byl film? skandalista larry flynt?], a jednak sa protesty, w dodatku w dosc podobnej atmosferze politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 13:11 tak pisze aUtor.. no własnie..i dlatego to nie jest TA SAMA MACHINA.. tamta była SUBIEKTYWNA I SIĘ TYM SZCZYCIŁA... "Nasz opis popkultury wpisuje się w komercyjną rzeczywistość współczesnego świata." w moją rzeczywistość , kurrrrrrrna, się nie wpisuje! Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 13:19 sam jestes rzeczywistoscia. kto byl w komercyjnej stacji i opowiadal o popularnym serialu? takie czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 13:28 romy_sznajder napisała: > sam jestes rzeczywistoscia. > kto byl w komercyjnej stacji i opowiadal o popularnym serialu? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 13:33 ale nie jako POPkultura ino UNDERground!!!! :) może się i wpisałem ale NIEPOPISAŁEM... :-/ paczpani endyłorchola chcą ze mnie zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 14:34 z niejednej beki się chlebek jadło albo i z niejednego pieca piwo piło.. :-/ już nie pamiętam ale element punkowy chyba też był w moim życiorysie? o zespole GAWĘDA nie wspomnę :-D))))) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 14:36 nie? gaweda? a tak sie zapowadalo fajnie, punkowo... heh, gaweda. mam nadzieje, ze to zart. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 14:45 NIE! Śmieszy mnie to do tej pory!!! Byłem ,przez 2 lata!!!! :-D))) o czym absolutnie nie wspominam oficjalnie potem były punki-hippisy-metale-regałowce i całe to tałatajstwo.. a! ministrantem też byłem! zuchem tys... :) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 15:00 czlowiek renesansu. niesamowite:) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 15:04 może i człowiek renesansu...za to w duszy???????????? rokoko Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: "jesteśmy obiektywni" 10.02.06, 22:03 Drzejms, z Pawłem Stasiakiem śpiewałeś??? Ja mam dwie płyty analogowe Gawędy :) Jedną cosik tam na dzikim zachodzie a druga taka z całym zespołem na schodach, chyba to schody PKiN Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: "jesteśmy obiektywni" 13.02.06, 09:29 nie! ale za to z FAWEŁKIEM chodziłem do dwóch szkół! tako karma! chodziaż trudno powiedzieć ,zeby ON chadzał ...więcej go nie było niż był.. Odpowiedz Link Zgłoś