Dodaj do ulubionych

Wątek tylko dla optymistów/optymistek

08.02.06, 20:56
Bardzo proszę o wpisy podnoszące na duchu.
Wielonickowców proszę o unikanie tego wątku, bedą ignorowani
Obserwuj wątek
    • schizoo Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 21:12
      kolejny nieudacznik:(
      • nieswietymikolaj Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 09.02.06, 10:54
        He he schizo nic o Sławku nie wiesz To napewno nie jest nieudacznik jakem
        Mikołaj
        • ktotocoto Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 09.02.06, 11:09
          Przyłączam się do wypowiedzi Mikołaja.

A wypowiedź schizo?
          Cóż, właśnie jestem po przejściach = obdarzyłam kredytem zaufania i się
          sparzyłam.
          Może i schizo ma podobne doświadczenia - to teraz taki ostrożny, nieufny,
          przeczulony?
          • ktotocoto Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 09.02.06, 11:11
            Mandy:
            w wiadomej sytuacji optymista promyczek dostrzeże:
            = ja wolę chwilowy stres, niż długą, durnowatą nieświadomość.
            Miłego dnia i promyczków wielu.
            • ktotocoto Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 09.02.06, 11:13
              Nieświęty:
              słyniesz z optymizmu = to się tu ( i nie tylko ) bardzo przydasz.
              • ktotocoto Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 09.02.06, 11:16
                Anusiu:
                a co się robi -jak się oddzieli ziarno od plew?
                Piecze się chleb.
                Mamy plany.
                Będziemy piekli chleb.
                • ktotocoto Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 09.02.06, 11:19
                  Kochany jesteś.
                  Nie rozpaczam.
                  Cieszę się, że przejrzałam, zmądrzałam.
                  Dużo mnie to nauczyło.
          • nieswietymikolaj Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 09.02.06, 11:13
            Nie martw sie takim oparzeniem Stu ludzi Cie kocha więc po jednej nie rozpaczaj
        • nieswietymikolaj Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 09.02.06, 11:09
          Jak dla optymistów to idla mnie Witajcie i głowa do góry jak mawiają gołębiarze
          • angielka10 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 14.04.06, 19:57
            kazdy dzien moze byc piekny jesli rozpoczyna sie go z ukochana osoba....
        • fajna1234567890 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 04.03.06, 15:51
          nieswietymikolaj napisał:

> He he schizo nic o Sławku nie wiesz To napewno nie jest nieudacznik jakem
          > Mikołaj

Super blog
          Kiciu,słotka jesteś!!
          • parmesan Cieszy sie oko........ 04.03.06, 16:35
            .....widzac taki wpis na naszym watku.
            Optymista tez moze czasem troche pesymista byc, ale nie zbyt czesto !!
    • misiu_koala87 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 21:16
      nic nie boli tak jak zycie:p ale jak boli to znaczy ze zyjesz:] moze za chwile
      najdzie mnie wena i powale wszystkich przerostem optymizmu a narazie tylko to mi
      sie nasunelo:]moze nie grzeszy optymizmem ale daje nadzieje;D
      • vanilka9 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 21:26
        Może jutro nie będziemy jednak płakać.
    • kejcak Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 21:32
      usmiechnij sie, bedzie gorzej ;)
    • trzpiot_1 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 21:36
      Ja tylko wiem, że wesołego motocyklistę rozpoznaje się po komarach na zębach.
      • vanilka9 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 21:50
        A wesołego samobójcę po czym rozpoznamy?
        • sunday16 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 21:54
          Po tym, ze jeszcze sobie wesolo spiewa, rzucajac sie z okna z 50 pietra.
          • trzpiot_1 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 21:56
            A ja myślałam, że jak szczerzy zęby z trumny.
            • sunday16 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 21:57
              Wiesz, ze sie tez nad tymi zebami zastanawialam?
              • trzpiot_1 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 21:58
                Bo to jakoś tak pasuje do trumny ;))
                • sunday16 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:00
                  Cos w tym stylu ;)
                  • yasua Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:34
                    życie jest piękne!!:-))) w każdym uśmiechu przechodzącego obok człowieka kryje
                    się tajemnicza magia pełna pozytywnej energii... UŚMIECHAJMY, ŚMIEJMY SIĘ bo
                    śmiech jest dla duszy tym samym, czym tlen dla płuc...:-)))))
                    Weźmy sobie wszyscy do serca słowa Ezopa "Zawsze istnieje człowiek bardziej
                    cierpiący od ciebie"...- pamiętajmy o tym i korzystajmy z życia! nie oglądajmy
                    się na potknięcia, cierpienia znośmy z podniesionym czołem... one miną ale też
                    nie raz powrócą... nie poświęcajmy im więcej uwagi niż radościom- to one winny
                    nam wypełniać żywot! Wszyscy jestesmy piękni i wyjątkowi!! Niech słońce Wam
                    świeci w pogodę i niepogodę :-)))))))))))))))
                    • ktotocoto Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:36
                      dziękujemy:
                      lubimy słońce - przy każdej pogodzie.
                      • ktotocoto Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:37
                        jak w ciąży to pluralis
                        • ktotocoto Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:39
                          w stanie małżeńskim czy zakochania - też pluralis
                          • ktotocoto Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:40
                            witaj nowa optymistko
                            • yasua Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:41
                              dziękuję :-))
                            • ktotocoto Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:42
                              a następne trudne to jakie?
                              • sunday16 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:44
                                Trudne, co?
                      • yasua Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:38
                        cieszę się :-)))
                        a tak przy okazji... ekhm... nowa jestem... witam wszystkich :-))))
                        • misiu_koala87 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:49
                          ja tez od niedawna sie tu szwedam:] ale... mysle ze wszyscy przyjma Cie z
                          otwartymi ramionami:) tak wiec...witamy Cie yasua:)
                          • yasua Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:57
                            dziękuję Ci misiu_koala87 iiiii wpadam w ramionaaaa!! :-))))
                    • sunday16 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:41
                      :DDDD
                • sunday16 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:12
                  Mozna sie spytac: czy Twoj "prezent" z glebi serca nadal blyszczy i cieszy
                  sie "zdrowiem"? ;))
                  • ktotocoto Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:16
                    Bardzo proszę o przyjęcie mnie w szeregi optymistów.
                    • misiu_koala87 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:19
                      w sumie to nie mam pelnomocnictw po temu ale mysle ze nikt sie nie obrazi jesli
                      w imieniu ogolu Cie przyjme:]witamy!!!:D
                    • sunday16 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:20
                      To bylo do prezentu, czy do zebow?
                      Witaj;)
                  • trzpiot_1 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:16
                    Tak. On nigdy nie przestanie świecić, bo ma takie specjalne światło wewnętrzne.
                    I ciepełko w sobie ma też :)
                    • sunday16 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:20
                      O, to prawdziwy skarb dostalas;)
                      I pewnie cieplutko Ci? :))
                      Ciesze sie;))
    • riese44 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:22
      slawek004 napisał:

> Bardzo proszę o wpisy podnoszące na duchu.
      > Wielonickowców proszę o unikanie tego wątku, bedą ignorowani

A co ma piernik do wiatraka??
      Co to tzw "wielonickowcy" nie moga byc optymistami??
      ...
      • sunday16 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:24
        Pewnie dlatego, ze sa "super-optymistami" wielopostaciowymi.
        • riese44 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:26
          i zbyt duza konkurencje stanowia dla wiecleszanownego zakladacza postu??
          • sunday16 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:28
            Tak tez mysle. A tak na prawde, to tez nie wiem, co ma jedno do drugiego: widac
            za malo inteligentna jestem.
            • riese44 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:29
              Albo ten postmaker chcial dobrze wypasc i.... wypadl...
              • sunday16 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:32
                Faktycznie, sam sie wymanewrowal...
                Ale nie tracmy nadzieji: moze cos jeszcze wymysli.
                • riese44 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:33
                  Slusznie!
                  Poza tym jest to nad wyraz optymistyczna puenta!!!
                  A o to przeciez tworcy (przez duze TFU) tej pisaniny chodzilo:)
                  • sunday16 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:38
                    I tym oto wspolnie rozwiazalismy tak trudne zadanie: tforca (ah ta ortografia)
                    bedzie pewnie bardzo zadowolony ;))
              • ktotocoto Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:33
                dziękujemy:
                optymiści to chyba same miłe wieczory mają.
                • sunday16 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:35
                  A Ty zawsze pluralis majestaticus uzywasz? ;)
                  • riese44 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:37
                    no raczej
                    • sunday16 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:39
                      Huh, ale ja gapa: Ty to TAMTEN?! ;)
                      • sunday16 riese 08.02.06, 22:51
                        Mozliwe, ze falszywie wywolalam poploch: pytanie bylo, bo Ty odpowiedziales na
                        moje pytanie do ktoco ( czy jak tam). Dlatego: czy Ty to tamten;)
                        Ale: nie ma sprawy, mnie tam obojetne;)
                        • riese44 Re: riese 08.02.06, 22:53
                          ten tamten ta to

jakie to ma znaczenie w dobie globalnego ocieplenia klimatu...
                          • sunday16 Re: riese 08.02.06, 22:55
                            Wlasnie nijakie;)
                        • ktotocoto Re: riese 08.02.06, 22:54
                          mnie też obojętnie, byle optymistycznie
                          • ktotocoto Re: riese 08.02.06, 22:55
                            ocieplenie też jest, dla optymistów, optymistyczne
                            • riese44 Re: riese 08.02.06, 22:56
                              nijakie to zbyt pochopnie powiedziane

zadne - juz lepiej;)
                              • sunday16 Re: riese 08.02.06, 22:58
                                Nie moglam podjac decyzji: ktore slowo wybrac;)
                                • riese44 Re: riese 08.02.06, 23:00
                                  zadecydowal klucz alfabetyczny czy chwilowa tabularaza w glowie?;)
                                  • sunday16 Re: riese 08.02.06, 23:01
                                    Co do mnie, to raczej zazwyczaj tabularaza, czasem tez potop szarej masy;)
                                    • riese44 Re: riese 08.02.06, 23:02
                                      szara masa komorek?
                                      e to chyba powod do dumy??
                                      • sunday16 Re: riese 08.02.06, 23:03
                                        No ale jak sie potopia to chyba raczej nie??
                                        • riese44 Re: riese 08.02.06, 23:04
                                          to nie bylo fajne

postaraj sie!
                                          • sunday16 Re: riese 08.02.06, 23:06
                                            Chyba jednak pozna pora na mnie zle dziala: o co mam sie postarac? ;)
                                            To co ja na to poradze, ze moje szare lubia sie kapac, i zasypiaja w wannie?! ;)
                                            • riese44 Re: riese 08.02.06, 23:07
                                              Zlej baletnicy...
                                              • sunday16 Re: riese 08.02.06, 23:10
                                                ...ktora nie umie tanczyc?
                                      • ktotocoto Re: riese 08.02.06, 23:04
                                        czy optymista musi być sensowny?
                                        • sunday16 Re: riese 08.02.06, 23:05
                                          W SWOIM stylu.
                                          • riese44 Re: riese 08.02.06, 23:06
                                            Powinno byc:

W TWOIM stylu badz W MOIM stylu

Bo w swoim stylu jakis srednio wypada. Zdecyduj sie na ktoras wersje;)
                                            • sunday16 Re: riese 08.02.06, 23:08
                                              Znowu musze sie decydowac?! ;)
                                              Ale ja taka nie zdecydowana.
                                              Moze byc: w NASZYM stylu?? ;)
                                              • riese44 Re: riese 08.02.06, 23:09
                                                Naszym?
                                                a istnieje cos takiego jak MY???
                                                • sunday16 Re: riese 08.02.06, 23:10
                                                  NIE, nie, nie martw sie.
                                                  • riese44 Re: riese 08.02.06, 23:11
                                                    myslisz ze to powod do zmartwien?
                                                    Zmartwie Cie... nie martwie sie:)
                                                  • sunday16 Re: riese 08.02.06, 23:13
                                                    Ja tez nie lubie sie martwic. To bylo tak na wszelki wypadek, po Twoim
                                                    krzyku: "MY"?? ;))
                                                    Zeby nie bylo, ze jestem winna.
                                                  • riese44 Re: riese 08.02.06, 23:14
                                                    Acha

pachnie niezamierzona nadinterpretacja... ale to sie zdarza;)
                                                  • sunday16 Re: riese 08.02.06, 23:15
                                                    Znam to, znam ;)
                                                  • riese44 Re: riese 08.02.06, 23:16
                                                    ?
                                                  • sunday16 Re: riese 08.02.06, 23:18
                                                    Nadinterpretacje. Moich slow.
                                                    I widze, ze Ty to znasz: nadinterpretacje Twoich slow ;)
                                                  • sunrise_0 again 08.02.06, 23:18
                                                    znowu słów cięcie gięcie...interpretacje..nadinterpretacje..co autor miał na
                                                    myśli...czyli" pogimnastykujmy się intelektualnie z obcą nam osobą zobaczymy
                                                    kto jest lepszy"....
                                                  • sunday16 Re: again 08.02.06, 23:20
                                                    Kto sie nie gimnastykuje, ten tluscieje...
                                                  • sunrise_0 Re: again 08.02.06, 23:21
                                                    tak głębokie
                                                  • sunday16 Re: again 08.02.06, 23:21
                                                    Nie, ale sensowne ;)
                                                  • sunrise_0 Re: again 08.02.06, 23:22
                                                    Cóż jeżeli tak mówisz
                                              • ktotocoto Re: riese 08.02.06, 23:11
                                                riesse44:
                                                to fajnie,
                                                więc nie muszę być sensowna
                                                • riese44 Re: riese 08.02.06, 23:12
                                                  ktotocoto napisała:

> riesse44:
                                                  > to fajnie,
                                                  > więc nie muszę być sensowna
                                                  Przepraszam a propos czego sa Twoje posty?
                                                • ktotocoto Re: riese 08.02.06, 23:13
                                                  MY - musi istnieć.
                                                  MY jest znacznie pogodniejsze od samotnego JA
                                                  • sunday16 ktotocoto 08.02.06, 23:16
                                                    Czy ja jestem nie w temacie?!
                                                    Czy Ty z opoznieniem reagujesz? ;)
                                                  • riese44 Re: ktotocoto 08.02.06, 23:17
                                                    sunday16 napisała:

> Czy ja jestem nie w temacie?!
                                                    > Czy Ty z opoznieniem reagujesz? ;)
                                                    trudno to nazwac reakcja...
                                                  • ktotocoto Re: ktotocoto 08.02.06, 23:18
                                                    ja z opóźnieniem
                                                  • sunday16 Re: ktotocoto 08.02.06, 23:19
                                                    Mam wolniej pisac? ;)
                                                  • ktotocoto Re: ktotocoto 08.02.06, 23:20
                                                    nie, to ja powinnam szybciej jeść
                                                  • sunday16 Re: ktotocoto 08.02.06, 23:21
                                                    I oto rozwiazanie zagadki ;))
                                                  • riese44 Re: ktotocoto 08.02.06, 23:22
                                                    generalnie wszystkim chodzi o ta magiczna GLEBIE
                                                    ale jak zglebic glebie??
                                                  • sunday16 Re: ktotocoto 08.02.06, 23:24
                                                    Ja osobiscie moge zgnebic glebie.
                                                  • sunday16 riese 08.02.06, 23:32
                                                    Tylko bez obrazy: nie mialam na mysli gnebienia Ciebie.
                                                  • ktotocoto Re: riese 09.02.06, 08:00
                                                    Miłego dnia i utrzymania optymizmu.
                                                  • mandy4 Miłego dnia. 09.02.06, 09:19
                                                    Optymistką byłam do przedwczoraj.
                                                    Wczoraj przestałam a dzisiaj mnie dobito.
                                                    Muszę się pozbierać.
                                                    Jak się pozbieram to zawitam.
                                                    Miłego dnia.
                                                  • anusia100 Re: Miłego dnia. 09.02.06, 09:33
                                                    Mandy witaj.
                                                    dzisiaj jest juz lepiej, zastanawiam sie co dalej ...

pozdrawiam
                                                  • sunday16 ktotocoto 09.02.06, 12:20
                                                    Dziekuje bardzo, zycze rowniez milego i pogodnego dnia ;)
                                                  • ktotocoto Re: ktotocoto 08.02.06, 23:22
                                                    przecież tłuściochów też lubimy
                                                  • ktotocoto Re: ktotocoto 08.02.06, 23:23
                                                    generalnie pewnie tak
                                                    ale mnie to tylko o optymizm
                                                  • ktotocoto tak też może być: 08.02.06, 23:25
                                                    a teraz do kuchni idę - to już całkiem bezreakcjowa będę.
                                                  • sunday16 Re: tak też może być: 08.02.06, 23:27
                                                    Smacznego;)
                                                  • ktotocoto Re: tak też może być: 08.02.06, 23:28
                                                    dzięki,
                                                    ten obiad dobry był
                                                  • sunday16 Re: tak też może być: 08.02.06, 23:29
                                                    Rozumiem, ze piszesz z za morza? :D
                                                    Fakt: ja tez jadam o tej porze obiady;))
                                                  • ktotocoto Re: tak też może być: 08.02.06, 23:30
                                                    Jutro, skoro świt, zobaczę =
                                                    czy tu nadal optymistycznie jest
                                                  • sunday16 Re: tak też może być: 08.02.06, 23:31
                                                    Zebysmy sie jutro nie poplakaly;)
                                                    Zycze wiec: dobrej nocki;)
                                                  • sunday16 Re: ktotocoto 08.02.06, 23:26
                                                    Juz zjadlas? ;)
                                                  • ktotocoto Re: ktotocoto 08.02.06, 23:26
                                                    tak - ale się nie napiłam
                                                  • sunday16 Re: ktotocoto 08.02.06, 23:25
                                                    Nie napisalam, ze nie lubie.
                                                  • sunday16 Re: ktotocoto 08.02.06, 23:18
                                                    To widze, ze ze mna jak narazie wszystko w porzadku ;)
                                        • yasua Re: riese 08.02.06, 23:07
                                          ktotocoto napisała:

> czy optymista musi być sensowny?

słownik wyrazów obcych i zwrotów obcojęzycznych:

optymista- człowiek przeniknięty optymizmem, skłonnością do dostrzegania
                                          dobrych stron życia, do spoglądania z otuchą i nadzieją w przyszłość swoją i
                                          świata;

... o sensie nic nie ma ;-))
                          • sunday16 Re: riese 08.02.06, 22:56
                            I z sensem ;)
                            • riese44 Re: riese 08.02.06, 22:58
                              oj mozna by sie nad tym rozwodzic...

jak sobie chcesz;)
                              • sunday16 Re: riese 08.02.06, 22:59
                                Nad tym, czy kazdy zawsze TU z sensem pisze? Tak, dluga by byla dyskusja ;)
    • anusia100 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:29
      "Boże, użycz mi pogody ducha
      Abym się godził z tym, czego zmienić nie mogę,
      Odwagi, abym zmieniał to, co zmienić jestem w stanie
      I mądrości, abym odróżnił jedno od drugiego..."

miłego wieczoru
      • riese44 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:30
        anusia100 napisała:

> "Boże, użycz mi pogody ducha
        > Abym się godził z tym, czego zmienić nie mogę,
        > Odwagi, abym zmieniał to, co zmienić jestem w stanie
        > I mądrości, abym odróżnił jedno od drugiego..."
        >
        > miłego wieczoru
        A coz to??
        No tak... PiS...
        • misiu_koala87 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:42
          a mi tam sie podoba:)jestem ateistka ale...ladne to i madre...jezeli ktos wierzy
          w Boga (ale tak naprawde) i z pomoca takich slow zmienia siebie i swoje
          otoczenie na lepsze to CHWALA MU ZA TO:)
          • ktotocoto Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:43
            a mnie się misie podobają
            • misiu_koala87 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:44
              :)))
              • anusia100 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:48
                Chcesz zadowolić wszystkich - nikt nie będzie zadowolony. Spróbuj zadowolić
                siebie - przynajmniej ty sam będziesz zadowolny.
                • ktotocoto Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 23:17
                  a kto kurs tańca organizuje?
          • misiu_koala87 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:44
            aha!!!i zapomnialam dodac ze od PiS-u ttttffffuuuu to tesh trzymam sie z daleka!!!
    • riese44 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 08.02.06, 22:51
      jaka sielanka

oby mdlic nie zaczelo;)
    • yasua Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 09.02.06, 13:30
      ależ dziś słoneczko świeci- to chyba przez ten wątek optymistyczny :-)))) dużo
      uśmiechu życzę!! :-))))
      • wloba07 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 09.02.06, 13:36
        Witam i pozdrawiam przyjaciół!!!
        ja też chcę się do optymistów,(właściwie optymistek) zaliczać, pomimo
        wszystko...
        u mnie co prawda słonko nie świeci, ale optymistom to nie przeszkadza!
        • slawek004 Z optymistycznym 09.02.06, 13:44
          pozdrowieniem wracam do pracy :)
          • anusia100 Re: Z optymistycznym 09.02.06, 14:08
            a co mi tam, zrobilam sobie przyjemnosc !
            pierogi z kapusta !
            chodzily juz za mna od pewnego czasu, zyczcie mi smacznego !
            • anusia100 Re: Z optymistycznym 09.02.06, 14:10
              no i z grzybkami oczywiscie !
              • wloba07 Re: Z optymistycznym 09.02.06, 14:16
                mniam!!!
                może też zrobię, zwłaszcza, że rodzina mi się zjeżdża!!
                • ktotocoto Optymistyczne zakończenie dramatu: 09.02.06, 16:28
                  Dramat:
                  już powinnam być w domu ( dawno ) - a ja w pracy.
                  Gościa dzisiaj podejmuję ( ważnego, ukochanego, oczekiwanego ).
                  Planowałam tak:
                  wystawny obiad, wystawna kolacja ( żeby gość wiedział, że mi się , dla niego,
                  wszystko chce ).
                  A wyjdzie tak:
                  biegiem zakupy, biegiem do domu i zamiast obiadu = chleb z masłem?
                  O, nie!
                  Ma być optymistycznie!
                  Obiad będzie w restauracji.
                  Potem spacer do kawiarni.
                  A nocne rozmowy ( z pełnym brzuchem ) w domu.
                  • wloba07 Re: Optymistyczne zakończenie dramatu: 09.02.06, 16:48
                    Oj to wcale nie dramat!
                    Ja miałam ostatnio gościa, który znalazł się na życiowym zakręcie, wszystko mu
                    się poplątało, pomieszało, zaszło za daleko i w wieku... no nie w takim, w
                    którym wszystko co nowe jest tylko dodatkowym wyzwaniem, właśnie musi zaczynać
                    wszystko od nowa.
                    To dopiero dramat!!!
                    Ale odpoczął, przemyślał, pozbierał się i z nowym optymistycznym
                    spojrzeniem ... pojechał w swoją nową drogę!
                    Życzę miłego popołudnia!
    • kabe.wawa Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 09.02.06, 17:40
      Sławek, chętnie dołączę do Twego optymistycznego wątku,
      ale muszę poczekać aż minie mi ten pesymistyczny nastrój.
      • kabe.wawa Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 09.02.06, 17:42
        Nie muszę pisać usprawiedliwienia :)))
        • slawek004 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 09.02.06, 22:12
          ja zaraz liczę że będę miał optymistyczne sny :)
          Oby :(
          • anusia100 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 09.02.06, 23:13
            jedni spac juz poszli, a gdzie reszta
            • tina36 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 09.02.06, 23:18
              reszta poszla spać
              • yasua Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 10.02.06, 01:06
                ja tam cały czas na nogach :-)) dziś był (znaczy wczoraj) dzień pełen wrażeń...
                pozytywnych wrażeń :-)))))
                Duuuuuuużo uśmiechu życzę :-)))))
                • mandy4 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 10.02.06, 08:59
                  Witam wszystkich optymistów serdecznie i życzę miłego dnia.
                  KTCT czy dzisiaj też jeszcze ukochanego gościa masz?
                  Czekam na wieści od Was i uściski przesyłam.
                  • nieswietymikolaj Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 10.02.06, 09:33
                    Sławek pokazał jak się rozwiązuje węzły. Witam tych co śpią tych co nie śpia
                    tych co pracują i tych co piją kawe Tych co sex poranny uprawiają i tych co się
                    modlą Nie witam ponuraków i krętaczy Mam ich w dupie
                    • anusia100 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 10.02.06, 09:36
                      jednym slowem nieswiety witaj
                      az sie usmiechnelam
                      • nieswietymikolaj Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 10.02.06, 10:22
                        Anusia Ty sie zawsze uśmiechaj
                        • anusia100 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 10.02.06, 10:25
                          Nieswiety musze sie usmiechac, bo inaczej wstepu to miec nie bede :)
                          • wloba07 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 10.02.06, 10:55
                            Ja również się dzisiaj uśmiechm tym bardziej, że od rana świeci piękne słońce i
                            oby nam wszystkim tak świeciło!!!
                            Pozdrawiam i życzę pieknego dnia!!!
                            • florentynka Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 10.02.06, 11:39
                              Witam wszystkich optymistów znanych i nieznanych. Ja też dziś optymistycznie do
                              życia nastawiona jestem, choć za oknem pochmurno i słoneczka brak. Ale
                              niektórzy tyle mają go w sobie, że rekompensują mi to w zupełności.
                              • yasua Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 10.02.06, 11:58
                                Zróbmy dziś Międzynarodowy Dzień Uśmiechu- niech każdemu będzie ciepełko... na
                                sercu i duszy ;-))))))
                                • mandy4 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 10.02.06, 12:48
                                  i ja się serdecznie uśmiecham.
                                  Z mężczyzną mego życia i z psem poszłam dzisaj na sanki.
                                  Było pięknie. Pies szalał po śniegu a mój mężczyzna się uśmiechał.
                                  Wróciliśmy bardzo optymistycznie do wszystkich nastawieni.
                                  Sławku bardzo bardzo Tobie dziękuję za założenie tego wątku.
                                  • slawek004 No bo 10.02.06, 13:31
                                    pęknę z dumy :)
                                    A ten weekend mi się bardzo optymistycznie zapowiada !!!!!!!
                                    • hanula1950 Re: No bo 10.02.06, 15:01

• zosia500 dzisiaj piątek 10.02.06, 15:02
      coś optymistycznego:)
    • elissa2 Będzie coraz fajniej! :) 10.02.06, 15:19
      Zima ma się już chyba ku końcowi!
      Przyroda czeka już, żeby się obudzić do życia.
      Kot rozgrzebał trochę ziemi na rabatce i widać, że cebulki krokusów i innych
      wczesnych roślinek już się obudziły!
      Pod śnieżną pierzynką rodzą się przebiśniegi, wystawiły już z ziemi
      półcentymetrowe jasnozielone noski.
      Dni są dłuższe! Jest więcej światła!
      Będzie coraz lepiej!
      :)
      Serdeczności dla wszystkich!
      • yasua Re: Będzie coraz fajniej! :) 10.02.06, 15:23
        no i ludziom amorki się udzielają :-)))
        • slawek004 Re: Będzie coraz fajniej! :) 10.02.06, 15:59
          yasua - no to ci gratuluję no i zazdroszczę.
          Ale to przecież wątek optymistyczny :)
          • mandy4 Hanula 10.02.06, 16:17
            Dziękuję za zdjęcia.
            Podoba mi się Twoja nowa fryzura.
            Tylko ciągle mam wrażenie,
            że im krótsze włosy to tym więcej roboty przy nich.
            Mamy czas więc nie czekaj aż Tobie włosy odrosną.
          • yasua Re: Będzie coraz fajniej! :) 10.02.06, 16:32
            slawek004 a kto powiedział, że te amorki to mi się udzielają? fakt faktem- do
            ludzi się zaliczam... ale jeszcze nie do tych szczęśliwców ;-))
      • mandy4 Re: Będzie coraz fajniej! :) 10.02.06, 16:22
        Elisso dzięki Tobie nadejście wiosny już czuję.
        Ponadto dzisiaj jak byłam na sankach słyszałam śpiew ptaków, które wiosnę zwiastują.
        • mandy4 Re: Będzie coraz fajniej! :) 10.02.06, 16:33
          Sławku co masz zamiar robić w ten weekend, że tak bardzo optymistycznie się
          Tobie zapowiada?
          U mnie również zapowiada się pięknie mimo, że spędzę go w dość dużym mieście a
          nie na łonie przyrody. W sobotę wybiorę się do kina na film, który Kabe
          polecała a w niedzielę idę na koncert zespou Raz Dwa Trzy.
          Wszystkiego dobrego. I by powiedzenie, że pełna nadziei podróz to coś więcej niż
          przybycie do celu w naszym przrypadku się nie spełniło. Oby przybycie do celu
          było równie piękne.
          Papatki przesyłam

• hanula1950 Re: Będzie coraz fajniej! :) 10.02.06, 17:27
            Ja poproszę o dzjęcie krokusów i pierwiosnków od Elissy2, kiedy już będą,
            Anusi 100 zaraz zdjęcie wysyłam.
            Uslyszałam w III PR, że po mieście Łodzi chodzą modlitewne patrole=modlą się za
            np. urzędników, powstające ustawy i mogą się pomodlić za każdego, kto o to
            poprosi! Ale kino! Tego jeszcze nie było! Czyż nie jest to
            porywająca=optymistyczna wiadomość?
            • ktotocoto Pojechała: 10.02.06, 19:00
              Flo była.
              Ze zwykłych dni = świąteczne mi zrobiła.
              Flo warto zapraszać, bo:
              ona bardzo mało je, mało pije i mało śpi.
              Ale za to:
              - dużo ciepełka daje,
              - dużo mądrych rzeczy wie,
              - i tak się zachowuje, że = chce się, być z nią, dużo dni.
              Ale pojechała, bo:
              w Warszawie też są tacy, którzy chcą z nią być.
              • ktotocoto Brak: 10.02.06, 19:09
                Dokumentacji fotograficznej ( ze spotkania z Flo ) = brak.
                Dlaczego?
                Bo fotograf ( Mandy ) nie mogła dojechać.
                Szkoda,gdyż nie zostały sfotografowane fakty:
                - Flo na moim balkonie ( wierzbę ogląda ),
                - rewelacja: Flo schudła = wszędzie jej ubyło ( tylko nie w biuście ).
                • szczesliwatrzynastka Re: Brak: 10.02.06, 20:54
                  Wielka szkoda KTCT, ze brak dokumentacji fotograficznej z waszego z Flo
                  spotkania. Ale tak to bywa, fotgraf nie dojechal na czas, albo klisza pekla.. :)
                  hihi

Nie wiem jak Wy, ale po tym wszystkim, co sie wydarzylo, wydaje mi się, ze w
                  takim gronie przyjaciol, w jakim jestesmy, powinnismy zalozyc forum prywatne,
                  by nikt z "wielonickowcow" nie mial tam wstepu.
                  No i co z nazwa "Krolikowo" ? chyba musimy to zmienic ze wzgledu na
                  zalozycielke kroliczego forum.
                  • slawek004 Forum prywatne 10.02.06, 20:59
                    ma tą wadę że odcina dopływ świeżej krwi:)
                    A ze czasem jest zła krew? no cóż wypadek przy pracy:)
                    • slodki_delfinek Re: Forum prywatne 10.02.06, 21:03
                      forum prywatne to jest nagla smierc
                      • szczesliwatrzynastka Re: Forum prywatne 10.02.06, 21:08
                        "swieza krew" mozna byloby dopuszczac po weryfikacji :))
                        • slodki_delfinek czyja krew 10.02.06, 21:13
                    • ktotocoto Dokumentacja: 10.02.06, 21:13
                      szczęśliwatrzynastko:
                      Też żałuję, że dokumentacja nie powstała ( ale jak miała powstać, skoro i ja i
                      Flo bez aparatu ).
                      Jednak:
                      może następnym razem nam się uda = Mandy dojedzie.
                      I:
                      jeśli dywanowo jest dla Ciebie rzeczą normalną, to = bardzo i serdecznie
                      Ciebie też zapraszam ( gdy przepustkę, na nocne rozmowy, od Parmesana
                      dostaniesz ).

1. Zmiana nazwy? = konieczność.
                      2. Forum zamknięte - to plusy i minusy = ja się nie znam = niech mądrzejsi
                      podejmują, w tym względzie, decyzje.
                      • slawek004 Forum 10.02.06, 21:18
                        na forum prywatne nie ma po prostu chetnych.
                        Ale ja za głosem większości :)
                        • ktotocoto Delfinek 10.02.06, 21:25
                          Witaj delfinku.
                          Pewnie jeszcze malutki jesteś ( bo się wczoraj urodziłeś ).
                          Może dobrze, że tu przyszedłeś - bo to miejsce dla optymistów.
                          A Ty jakieś czarne myśli miewasz - to Ci się nasz optymizm przyda.

• czy ma ktoś?CYJANEK albo...
                          slodki_delfinek 09.02.06, 08:51 + odpowiedz

coś podobnego??

A co u Ciebie i jak dzisiaj = już lepiej?
                          • slodki_delfinek Re: Delfinek 10.02.06, 21:27
                            to bylo wtedy dzisiaj jest lepiej cyjanek niepotrzebny
                      • szczesliwatrzynastka Re: Dokumentacja: 10.02.06, 21:24
                        KTCT, bardzo dziekuje za zaproszenie, moze i Parmesan da sie wyciagnac, bo na
                        takie dywanowo to "ja na to, jak na lato", niech no tylko te sniegi stopnieją,
                        i sie ociepli, aparat tez mam, stary bo stary, ale zdjecia jeszcze wychodza,
                        wiec i za fotografa moge wystepowac na zmiane z Mandy :)
                        tylko spiwora ni mam :)

Jesli chodzi o Forum, to ja tez sie na tym nie znam, tak sobie tylko
                        pomyslalam..
                        Jaka nazwe proponujecie?
                        • parmesan Re: Dokumentacja: 10.02.06, 21:28
                          Hihi, jesli z 13 bedzie to i ja tez
                        • ktotocoto śpiwór: 10.02.06, 21:30
                          Najlepszy śpiwór na świecie ma Sławek.
                          Sławek nie jest skąpy = pożycza.
                          Więc:
                          Sławka zaprosimy, śpiwór przywiezie.
                          Sławka do łóżka położymy - a my na dywanowo ( bo na dywanowie fajnie się
                          gaduli ).
                          Ale:
                          czasami bywa tak, że czasu na spanie nie ma.
                          Dzisiaj ( z Flo ) poszłyśmy spać chyba wtedy, gdy koguty pianie zaczynały.
                          Podobnie było podczas dywanowa z A_ską, Mandy i Sławkiem.
                          • ktotocoto Dywanowo: 10.02.06, 21:33
                            Parmesan:
                            czuj się zaproszony.
                            Ale:
                            każdy coś musi z sobą przywlec.
                            Możesz przywlec - kolejny śpiwór lub kolejny aparat fotograficzny.
                            • ktotocoto Aparaty: 10.02.06, 21:34
                              Ale z tymi chodzącymi to ja się nie zadaję ( bo wybredna jestem ).
                              • ktotocoto Nazwa: 10.02.06, 21:36
                                Parmesan:
                                a może demokracja?
                                Tabelka = podajemy propozycje nazwy, głosowanie, Ty w komisji skrutacyjnej a
                                Sławek w rewizyjnej?
                                • ktotocoto Brak informacji: 10.02.06, 21:39
                                  Sławek:
                                  Ty , podobno, znowu gdzieś jedziesz.
                                  Gdzie Ty jedziesz, do kogo jedziesz i z kim jedziesz?
                                  A najważniejsze:
                                  kiedy wrócisz?
                                  • ktotocoto SMS do A_ski: 10.02.06, 21:44
                                    Uciekam na balkon.
                                    Potem SMS do A_ski poślę - muszę jej powiedzieć, że remont robiłam i się
                                    przeprowadziłam ( powody A_ska zna ).
                                    A potem pójdę spać ( Flo pewnie też ).
                                    Flo miała być w Warszawie około 21:00.
                                    Może już we własnym łóżku jest?
                                    • ktotocoto Byle razem: 10.02.06, 21:47
                                      Mnie tam wszystko jedno = może być hamaczek.
                                      Byleśmy byli razem.

Dobranoc mówię ( o głupiej porze ).
                                      Ale tak jakoś mi się dziś chce.
                                      • ktotocoto Sławek- co proponujesz? 10.02.06, 21:50
                                        • ktotocoto Mandy, kabe.wawa - tu trzeba myśleć! 10.02.06, 21:51
                                          dziewczyny, tu trzeba pomyśleć, decyzję podjąć, głosować.
                                          Proszę się na apel ( kiedyś ) stawić.
                                          • ktotocoto A facet? 10.02.06, 21:54
                                            Nieświęty teraz w pracy jest.
                                            To nic nam nie zaproponuje.
                                            Ale:
                                            jutro rano Nieświęty pewnie się tu zjawi - i coś nam podpowie.
                                            • ktotocoto Remont i przeprowadzka: 10.02.06, 21:56
                                              Szczęśliwatrzynastko:
                                              a może i Ty wejdziesz tam, gdzie już nie chcemy bywać i tak jak ja zostawisz
                                              wiadomość o remoncie i przeprowadzce? ( lub coś podobnego ).
                                              • ktotocoto Drzewa: 10.02.06, 21:59
                                                Ale ja drzewa sadzę ( Flo widziała ).
                                                Jeden dąb jest już dużawy.
                                                Drugi jest maławy ( ale urośnie ).
                                                Zasadziłam też kilka iglaków.
                                                Tylko iglaki chyba nie są specjalnie hamakowe?
                                      • szczesliwatrzynastka Re: Byle razem: 10.02.06, 21:52
                                        Dobranoc KTCT, napracowalas sie przy remoncie, to i zmeczona sie czujesz,
                                        milych snow :)
                                        A na hamaczku jeszcze nie spalam hihi, tylko gdzie my go rozwiesimy, w
                                        dywanowie nie ma drzew przeciez :)
                                • parmesan Re: Nazwa: 10.02.06, 21:45
                                  KTCT juz pracuje nad nowa tabelka (hihi) propozycje na tytul potrzebuje.
                          • szczesliwatrzynastka Re: śpiwór: 10.02.06, 21:36
                            To nic, ze rozmowy trwaja do bialego rana, my jestesmy "nocne Marki", wyspac
                            sie mozna podczas nastepnych nocy po dywanowie.
                            Licze na to, ze Slawek sie zgodzi uzyczyc swojego spiworka, bo juz wprawe w
                            spaniu na lozku Twoim ma :)
                            • parmesan Re: śpiwór: 10.02.06, 21:43
                              13, hamaczek, Hamaczek potrzebny
                      • parmesan Re: Dokumentacja: 10.02.06, 21:30
                        KTCT, a po co ciebie aparat potrzebne? Malo tu aparatow chodzi?
            • hanula1950 Re: Będzie coraz fajniej! :) 10.02.06, 19:02
              Elisso 2 - zdjęcia wysłałam. Za @ dzięki, o to mi chodziło. Spróbuję jutro, jak
              to robić, bo teraz czekam na kogoś z szampanem...
              Na dziś więc koniec moich postów. Jutro poczytam, co tu się działo.
            • parmesan Re: Będzie coraz fajniej! :) 10.02.06, 21:59
              Hanula. PL to nie szczesliwy kraj. Same kleski. Kiedys byly kleski urodzasju lub
              nie urodzaju, w zaleznosci od potrzeb, a dzis? Kleska nawiedzonych. Lub
              oswieconych inaczej!!
              • ktotocoto Fryzura: 10.02.06, 22:04
                Parmesan mi o Hanuli przypomniał.
                A myśląc o Hanuli - o fryzurze pomyślałam ( zdjęcie dotarło ).
                Hanula:
                uważa, że = obecna fryzura jest korzystniejsza.
                Ale:
                Mandy ma rację = tyle przy niej zachodu.
                Dlatego:
                bardziej mi się Twoja podoba - ale przy swojej ( bezzachodowej )zostanę.
                • ktotocoto Re: Fryzura: 10.02.06, 22:06
                  przy fyzurze poprawka:
                  nie Hanula uważa a ja uważam.
    • anusia100 Hanulo 10.02.06, 16:31
      bardzo prosze o zdjecie z nowa fryzura !!!
    • nieswietymikolaj Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 10.02.06, 22:34
      Przybyłem poczytałem I myślę że najlepiej zostańmy w Sławkowie Dostałem @ od
      profesorowej i sie ucieszyłem że o nas pamięta Jutro rano pracuję ale potem sie
      podłączę :}
      • szczesliwatrzynastka Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 10.02.06, 22:51
        NO wlasnie, moze Slawkowo, jak mowi Nieswiety :)
        KTCT, tez sie wyprowadzilismy z Parmesanem i wprowadzilismy do spokojnej oazy
        (mam nadzieje) OPTYMISTOW :)
        • szczesliwatrzynastka Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 10.02.06, 22:55
          A teraz juz dobranoc wszystkim mowie i ide w objecia Morfeusza :)
    • elissa2 Spokojnej Nocy! :) 11.02.06, 00:57
      "Noc zimowa"

Skrzeń tajemnica,
      Rozzłoceń mus!
      We mgle księżyca
      Jarzy się mróz!
      Okruchy śniegu
      Siecią swych fal
      Zasnuły w biegu
      Bezbronną dal.
      Gmatwając loty,
      Tamując dech
      -Obsiadły płoty,
      Jak siwy mech.
      Do szyb się garną,
      Jak białe ćmy,
      Tchnąc w izbę parną:
      "To - my! To - my!
      "Z karczmy, w zakrzepły
      Rozwartej świat
      Dym bucha ciepły,
      I blask i czad!
      Zaprzepaszczony
      W ciemni bez dróg
      -Drzewom przez szrony
      Złoci się - Bóg.
      Sad wśród topieli
      Śniegowych głusz
      W śmierci się bieli
      Bez róż - bez zórz!
      W swej pysze pawiej
      Łez tłumiąc znój,
      Wśród śnieżnych zawiej
      Sen kroczy mój...

/B.Leśmian/
      • hanula1950 Powitanko! 11.02.06, 11:04
        Piękny dziś dzionek w Warszawie! Byłam już po wodę, bo zakupy mi wczoraj
        donieśli, a wody nie. Świntuchy są!Wczorajsze posty przeczytałam i..
        1)znikam =pożegnałam się z królikowem!
        2) jestem za DYWANOWEM lub SŁawkowem, a może i BOŻENKOWEM!
        3)chyba pójdę w ślady KTCO, bo jej zazdroszczę, i u siebie na dolince posadzę
        swoje własne drzewo!Może lipę?Co WY na to? Będzie jak w Czarnolesie!hi,hi
        • mandy4 Rocznica 11.02.06, 12:34
          Dzisiaj nasza rocznica.
          Doczekania kolejnej w tym gronie życzę.
          Miłego dnia.
          Ps. A ja nadal mam mieszane uczucia.
          • ktotocoto To jaka nazwa? 11.02.06, 12:52
            Nazwa, która ma w sobie rozmnażanie = już była.
            Teraz za nazwą, która = ma sobie dobrą sławę jestem.

I:
            jestem za nazwą od faceta pochodzącą, bo:
            ja lubię facetów = to nazwa niech mi się i z facetem kojarzy.
            Tak głosuję.
            Ale:
            ja za demokracją, to:
            zgodzę się na to, co większość wygłosuje.
            • ktotocoto Mieszanka: 11.02.06, 13:08
              Masz mieszane uczucia:
              to napisz do havlicka - może Ci coś doradzi ( bo on taki światły, bywały,
              obeznany z ludźmi i sytuacjami ).
              Opowiedz mu coś o sobie, poślij mu swoje zdjęcia, umów się z nim na kawę,
              opowiedz mu co każdy z nas myśli i jak interpretuje sytuację.
              Co dwie głowy- to nie jedna = może Ci coś doradzi.

A tak na poważnie:
              to jest dowód na to, jak chore jest niebezpieczne.
              Jak chore może w zdrowym spokój zburzyć.
              A brak spokoju = choroby wywołuje ( zmniejsza ogólną odporność organizmu = i
              np. grypa gotowa ).
              Dlatego ja:
              od żródeł chorób ( jeśli je znam ) uciekam.
              A jak nie umiem uciec, to:
              prześwietlenie, antybiotyk, jak trzeba to i skalpel.
              --
              PApatki

P.S.
              Sytuacja jest całkiem inna, gdy:
              ktoś zgłasza, że jest chory - i mnie o zrozumienie i pomoc prosi.
              Wtedy ja = biegnę na pomoc.
              Ale:
              gdy celem chorego nie jest leczenie = to nic tam po mnie.
              • hanula1950 Re: Mieszanka: 11.02.06, 13:18

• ktotocoto Drzewa: 11.02.06, 13:20
                Hanula:
                pomysł z sadzeniem drzewek = b.dobry.
                To jest wielka frajda, gdy:
                - jakieś drzewo zasadzisz,
                - dopilnujesz je ( w jego okresie niemowlęcym ).
                A potem patrzysz, że:
                - ono sobie radzi,
                - że upiększa - daje kolory i muzykę,
                - tlen wydziela,
                - jest mieszkaniem dla ptaków,
                - jest schronieniem dla spoconych itp.
                Każde drzewo jest dobre ( to i lipa może być ).
                Ja sadzę takie drzewa:
                rośnie sobie jakaś samosiejka w miejscu, które ją na skazanie naraża.
                To ja wykopuję, przenoszę w dobre miejsce = niech żyje.
                Teraz obserwuję brzozę.
                Wyrosła (sama ) na progu opuszczonego pawilonu.
                Ten pawilon, lada chwila, albo rozwalą, albo nowy właściciel wyremontuje.
                W każdej z sytuacji = brzoza na skazanie.
                Dlatego:
                skoro wiosna = brzozę wykopię, przeniosę w bezpieczne miejsce.
                • ktotocoto Kto? 11.02.06, 13:36
                  Hanula:
                  nie wiem kto jest Gierszonem.
                  Przypuszczam, że to ktoś, kto takie doświadczenia jak my = też miał ( tylko
                  przed nami ).
                  Dlatego:
                  wiadomości sobie sprawdzam i sobie analizuję.
                  I:
                  myślę, że jeszcze nie jeden raz odpryski sytuacji będą wracały, bo:
                  tak jak nic nie zmieni mego charakteru - tak i charakteru ( i choroby ) innych
                  osób nic nie zmieni.
                  Więc:
                  za jakiś czas gdzieś , ktoś inny znajdzie się w takiej sytuacji = w jakiej my
                  się znaleźliśmy.
                  I wtedy:
                  może ktoś z nas zostanie jakimś gierszonem.
                  Ale:
                  obecnie to ja jestem tylko ktotocoto ( choć nad zmianą nicku myślałam ).
                  Ale:
                  nie chce mi się zmiany = nie chcę sama sobie w głowie mieszać.

P.S.
                  O swych zamiarach, postępkach ( każdych ), o trwaniu czy zmianach = to ja Was,
                  zawsze, informuję.
                  Bo:
                  chcę, byście mnie znali taką, jaką jestem = z wadami i zaletami.
                  I na bazie takiej wiedzy budowali ( lub nie ) znajomość.
                  • ktotocoto A ja jadę w góry! Kto zgadnie z kim jadę? 11.02.06, 13:44
                    To jest zagadka.
                    Odpowiedź na nią WYŁĄCZNIE Na @ przyjmuję.
                    Komu będę chciała - temu opowiem z kim w góry jadę.
                    Ale:
                    tylko w zaufaniu i tylko po otrzymaniu obietnicy = że ta info. dalej nie będzie
                    podawana ( bo i po co ).
                    Dlaczego tajemnica?
                    Bo to osoba, którą znacie.
                    I ta osoba nie chce ( i ja nie chcę ) - by o tym na forum pisać.

No to czy kogoś zaintrygowałam?
                    • slodki_delfinek napewno nie... 11.02.06, 16:59
                      ze mna
                      • hanula1950 Re: napewno nie... 11.02.06, 17:17
                        i ze mną...Pod każdym nawet innym drzewem..
                        • ktotocoto Zmiany: 11.02.06, 17:38
                          Hanula:
                          nad zmianą myślałam, bo:
                          skoro rozwód, remont, przeprowadzka - to i zmiana nazwiska jest rzeczą ogólnie
                          przyjętą.
                          To, że się zastanawiam - powiedziałam dwóm osobom.
                          Zauważ, że napisałam: myślałam a to nie oznacza, że taką decyzję podjęłam.
                          I:
                          nie ma o czym mówić = o każdej swej decyzji informuję ( albo na forum albo na
                          @ ).
                          • ktotocoto Góry: 11.02.06, 17:48
                            słodki delfinku:
                            przecież wiadomo że nie z Tobą.
                            Przecież podałam, że z osobą, która jest, piszącym tu, znana.
                            I:
                            miło, że wchodzisz na wątek optymistyczny = na którym znajomości się zawiera,
                            podtrzymuje, rozwija i o dobrą atmosferę dba.
                            • slodki_delfinek Re: Góry: 11.02.06, 18:05
                              wiem,ze nie ja,obstawiam na .......
                            • ktotocoto Spodziewałam się: 11.02.06, 18:28
                              gierszon2:
                              witaj, spodziewałam się Ciebie,i:
                              to było takie proste i oczywiste, że nastaniesz.
                              To stara metoda:
                              siać dalszy niepokój i wątpliwości, rzucać podejrzenia, odwracać uwagę, skłócić
                              ludzi.

Pozwalam sobie zwrócić Ci uwagę, że:
                              to jest wątek dla optymistów a nie wątek śledczy.
                              Tu się wchodzi, mówi dzień dobry i się zaczyna dobrą atmosferę budować.
                              Jeśli ty nie w celach przyjaznych wchodzisz, to:
                              wątek rozwalasz.
                              Dlatego:
                              zostań z nami i twórz DOBRE RELACJE.

A swoje cenne uwagi i podejrzenia autorowi wątku na @ podawaj.
                              Autor wątku ma łeb matematyczno-informatyczny.
                              Już będzie wiedział co z Twoją sugestią zrobić.
                              Tak radzę, bo:
                              my tak zawsze robimy:
                              jak coś nas smutnego dopada, jak wątpliwości jakieś mamy = to najpierw je sobie
                              na @ wyjaśniamy.
                              Na forum ma być prawda a nie podejrzenia.

I:
                              nie przejmuj się tak , bo:
                              prace nad IP są tak daleko zaawansowena, że za jakiś czas każdy z nas kupi na
                              targowisku program do łamania IP.
                              Wtedy każdy o każdym będzie wszystko wiedział ( wszystkie nicki i wszystkie IP
                              będzie można skonfrontować - w tym i moje i Twoje IP i stare i nowe nicki też ).
                              I:
                              jasne, że kupię = natychmiast.

Jestem:
                              czytelna i się czytelnie oraz wiarygodnie loguję też i dlatego, że:
                              taki rozwój w informatyce idzie - i jest nieunikniony - bo jest
                              zapotrzebowanie na znajomość IP a zapotrzebowanie zbyt oznacza, a zbyt to kasa.

Pozostałe osoby, które gierszon2 wymienił w swej wypowiedzi - informuję:
                              nie znam gierszona2, nie odpowiadam za treść jego wypowiedzi.
                              Rozumiem, że nie chcecie być ze mną mylone - jak i ja z Wami.
                              • gierszon2 Re: Spodziewałam się: 11.02.06, 18:49
                                Oczywiscie, ze nie jestes gerszon2.Ja nim jestem. Pytanie ,kto jest gerszon? Ja
                                wiem.Ty tez.
                                • nieswietymikolaj Gierszon 2 czy jak Ci tam 11.02.06, 19:00
                                  Wy pier da laj
                                • nieswietymikolaj Ktct na pocztę 11.02.06, 19:07

• ktotocoto Lubię facetów: 11.02.06, 19:47
                                    Żadna nowość.
                                    Kilkakrotnie wspominałam, że lubię facetów.
                                    A jak facet jest twardzielem - to go jeszcze bardziej lubię.
                                    • ktotocoto Nieświęty = na pocztę. 11.02.06, 19:48
                                      Byłam, sprawdziłam.
                                      Odpowiedziałam.
                                      • hanula1950 Re: Nieświęty = na pocztę. 11.02.06, 20:03
                                        No to ja już nic nie kumam! Wiem, jestem blondynką, ale...mać..Wyjaśnijcie mi w
                                        @!
                    • anusia100 Re: A ja jadę w góry! Kto zgadnie z kim jadę? 11.02.06, 23:12
                      ktotocoto napisała:

> To jest zagadka.
                      > Odpowiedź na nią WYŁĄCZNIE Na @ przyjmuję.
                      > Komu będę chciała - temu opowiem z kim w góry jadę.
                      > Ale:
                      > tylko w zaufaniu i tylko po otrzymaniu obietnicy = że ta info. dalej nie będzie
                      >
                      > podawana ( bo i po co ).
                      > Dlaczego tajemnica?
                      > Bo to osoba, którą znacie.
                      > I ta osoba nie chce ( i ja nie chcę ) - by o tym na forum pisać.
                      >
                      > No to czy kogoś zaintrygowałam?

czy cos zle zrozumialam ?
                      do dopiero w planach, marzeniach, itp. ?
                      • nieswietymikolaj Re: A ja jadę w góry! Kto zgadnie z kim jadę? 11.02.06, 23:18
                        Jeżeli w sobotę nie będę pracował to przyjade i damy czadu Po wypiciu
                        Galicyjskiego oczywiście
                        • anusia100 Re: A ja jadę w góry! Kto zgadnie z kim jadę? 11.02.06, 23:21
                          "damy czadu"...co masz na mysli...bo ja z tych bojazliwych jestem:)
                        • ktotocoto Re: A ja jadę w góry! Kto zgadnie z kim jadę? 11.02.06, 23:22
                          Anusiu:
                          bo ja ten wyjazd w góry od miesiąca zapowiadam.
                          I co kilka dni do tej myśli, wyjazdowej, wracam.
                          Bo:
                          ta myśl pozwala nie zwariować = w góry jadę.
                          Powinnam pisać = pojadę.
                          Ale:
                          jak piszę jadę = to mi się wyjazd bliższy wydaje.
                          • ktotocoto Re: A ja jadę w góry! Kto zgadnie z kim jadę? 11.02.06, 23:23
                            Anusiu:
                            Nieświęty jest opiekuńczy = to nie musisz się bać.
                            • ktotocoto Re: A ja jadę w góry! Kto zgadnie z kim jadę? 11.02.06, 23:24
                              No to jeszcze trochę posprzątam.
                              • nieswietymikolaj Re: A ja jadę w góry! Kto zgadnie z kim jadę? 11.02.06, 23:28
                                *Idź na pocztę potem posprzątasz liczę na nagrodę za rozwiązanie zagadki
                                • ktotocoto Re: A ja jadę w góry! Kto zgadnie z kim jadę? 11.02.06, 23:43
                                  Idę na pocztę.
                                  Jeśli zgadłeś = będzie nagroda ( obiecuję ).
                                  Ale:
                                  jeśli nie zgadłeś, to:
                                  musisz sobie karę wymyśleć.
                                  Podaj = tu, na forum:
                                  jaka karę wybierasz?
                                  • nieswietymikolaj Re: A ja jadę w góry! Kto zgadnie z kim jadę? 11.02.06, 23:45
                                    Zaproszę wszystkich na piwo [porter rzecz jasna ]Ale to żadna kara raczyj
                                    przyjemność Tylko że ja przyjemności od kar wolę
                                    • monisia53 Re: A ja jadę w góry! Kto zgadnie z kim jadę? 11.02.06, 23:52
                                      Takiej wariatki jak ta ktocojak... to chyba tu nikt nigdy nie widzial i nie
                                      zobaczy. Wscieklizne macicy ma czy co.
                                      • ktotocoto Piwo: 11.02.06, 23:55
                                        Nieświęty:
                                        zaprosiłeś wszystkich na piwo!
                                        Przegrałeś.
                                        Ale nie płacz.
                                        Bo zagadka jest trudna.
                                      • nieswietymikolaj Monisia zachowuj się 11.02.06, 23:56
                                        Byle jak ale się zachowuj My tu mamy inne zdanie o Ktct A znamy ją lepiej od
                                        Ciebie Jak szaleje to dobrze Wszystkie tajfuny majam żeńskie imiona Więc to
                                        jest kobiece
                                        • monisia53 Re: Monisia zachowuj się 11.02.06, 23:59
                                          No nie wiem, ale z wariatami to trzeba ostroznie.
                                      • nieswietymikolaj Re: A ja jadę w góry! Kto zgadnie z kim jadę? 11.02.06, 23:57
                                        Już wiem ZE MNA
                                        • ktotocoto Re: A ja jadę w góry! Kto zgadnie z kim jadę? 12.02.06, 00:00
                                          Z Tobą to by każda chciała - ale Ty masz tylko 26 dni urlopu.
                                          • nieswietymikolaj Re: A ja jadę w góry! Kto zgadnie z kim jadę? 12.02.06, 00:03
                                            Z wariatami jest wesoło
                                          • wredna-wiedzma jak tu ładnie 12.02.06, 00:04
                                            akurat dla takich jak ja widzę tu miejsce!
                                            • wredna-wiedzma gierszon 12.02.06, 00:07
                                              wrzuciłeś już mnie w wyszukiwarke? i co ci wyszlo? duzo postow napisalam? chyba
                                              do siebie pasujemy wredna świnia z wredna wiedzma?
                  • gierszon2 Re: Kto? to co to 11.02.06, 14:18
                    Nad zmiana niku myslalas? A co z :takanietaka, nitka-3 i pare innych?
                    • hanula1950 Re: Kto? to co to 11.02.06, 14:51

• parmesan Re: Drzewa: 11.02.06, 16:58
                  KTCT,
                  nad brzoza samosiejka sie ujelas? No, no.
                  masz plus u mnie. Mam sentyment do drzew a do brzoz szczegolnie.
    • nieswietymikolaj Na +- 50 jest wiadomość od Królika 11.02.06, 19:59
      Gwoli uczciwośći powinniśmy się z nim zapoznać
      • parmesan Re: Na +- 50 jest wiadomość od Królika 11.02.06, 20:44
        NSM, ku woli scieslosci zapoznalem sie z wypowiedzia o ktorej wspominasz. Mozna
        sie podpisac pod postem Hanuli. Jesli nie wiadomo oco chodzi to chodzi zawsze o
        pieniadze. K. , moim zdaniem powinna zaznajomic miarodajne osoby. Uniknelo by
        sie niepotrzebnych zgrzytow zebow. Niepotrzebne to i szkodliwe. Ale na rozpacz
        juz zapozno, teraz trzeba pomyslec o ograniczaniu szkod i w zaleznosci od
        rozwoju F. o innej koncepcji. A przede wszystkim wiecej otwartosci, przynajmiej
        w swom gronie. Jeden czlowiek nie jest w stanie wszystkiemu zaradzic, ale po to
        sa przyjaciele by wspomoc. Co dwie glowy to nie jedna. Nie mozna sie zamykac w
        sobie.
        • hanula1950 Re: Na +- 50 jest wiadomość od Królika 11.02.06, 20:53
          No właśnie = szczerze, jasno, bo nie kumam! Po wypowiedzi królika na F to już
          nie wiem co myśleć, ale...jestem blondynką...Buziaczki!
          • hanula1950 Re: Na +- 50 jest wiadomość od Królika 11.02.06, 20:57

• ktotocoto Gwoli uczciwości: 11.02.06, 20:57
          Gwoli uczciwości weszłam w to, co Nieświęty wskazał.
          Gwoli uczciwości weszłam też w nick tego okrutnego męża.
          Przeczytałam wszystkie jego posty.
          W tych postach zobaczyłam współpracę havlicka z .... i wzajemnie.
          Było tysiące okazji i możliwości, by nam to wyjaśnić.
          Teraz to ja już nic nie chcę wiedzieć.
          Ja nie jestem sąd, ja nie jestem pralnia, ja jestem na wątku dla optymistów.
          I:
          zróbmy coś, by tamten wątek szybko się skończył.
          Bo on się właśnie praniem brudów stał.
          Jeśli każdy z nas kilka wpisów zrobi = to szybko się zakończy.
          A wtedy każdy z nas sam podejmie decyzję - gdzie chce zamieszkać.
          I:
          w nowym, publicznym miejscu zamieszkania proszę o kwiatkach, zwierzątkach,
          wycieczkach turystycznych ( a nie osobistych ), muzyce i poezji rozmawiać
          ( oraz innych rzeczach niestresujących ) rozmawiać.
          • parmesan Re: Gwoli uczciwości: 11.02.06, 21:16
            Wlasnie KTCT, byc moze ze i K. ma calkowicie racje i nie jest wykonawca tych
            postow tylko ofiara ich, ale powinna wtajemniczyc kilka osob w sytuacje jaka
            panuje, teraz troche juz zapozno
            • hanula1950 Re: Gwoli uczciwości: 11.02.06, 21:28

• hanula1950 Re: Gwoli uczciwości: 11.02.06, 21:40

• ktotocoto Re: Gwoli uczciwości: 11.02.06, 21:45
                  Parmesan:
                  ja nie po to się przeprowadzam, by w starych brudach siedzieć.
                  To jest wątek dla optymistów.
                  Same miłe wpisy mają być.
                  I:
                  przeprowadzając się = tylko dobre wspomnienia chcę zabrać.
                  Od starych - a złych = chcę się oderwać.
                  Dorota zapowiedziała kontynuację.
                  Tam będzie można się dalej babrać w tym:
                  kto, co, jak, dlaczego i kto ma rację.
                  • anusia100 KTCT 11.02.06, 22:30
                    jestem od 20tej w Krakowie. ty podobno w gory jedziesz? daj znac co i jak i gdzie, to moze sie spotkamy, jesli to niedaleko. mozesz odpisac na @.
                    pozdrawiam wszystkich optymistow/optymistki.
                    • nieswietymikolaj Żebym wiedział 11.02.06, 22:41
                      Ze jutro w krakowie będziesz to bym się tam wybrał ale teraz już za
                      późno nie poustawiałem sobie spraw na jutro Może jeszcze będzie okazja
                      • anusia100 Re: Żebym wiedział 11.02.06, 22:57
                        bede w Krakowie do nastepnej soboty wlacznie.jesli ktos z optymistow/optymistek bedzie w tym czasie w Grodzie Kraka, to chetnie sie spotkam. prosze jednak o wczesniejsze zawiadomienie, bo plan wycieczki napiety.
                    • monisia53 Re: anusia 11.02.06, 22:41
                      tez blondynka?
                      • ktotocoto Góry: 11.02.06, 22:49
                        Dzięki za propozycję spotkania.
                        Ja chętnie, ale:
                        w góry za jakiś czas jadę.
                        Teraz jestem na etapie planowania, uzgadniania i marzeń.
    • nieswietymikolaj Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 12.02.06, 00:19
      To się wymieńcie gg
      • ktotocoto Kończy też ładnie: 12.02.06, 00:30
        Nieświęty:
        nawet kończyć ładnie potrafisz.
        Dziękuję Ci.
        • parmesan Re: Kończy też ładnie: 12.02.06, 11:44
          hihi, KTCT geniusza mozna po tym poznac ze dobrze (za)konczy!
    • menk.a Re: Wątek...chciałabym zaprotestowac!!! 12.02.06, 00:32
      to jawna dyskryminacja. Konstytucja gwarantuje równe prawa i zakazuje
      yskryminacji. A tu dyskryminuje się ze względu na poglądy .;]]]]]]
      • parmesan Re: Wątek...chciałabym zaprotestowac!!! 12.02.06, 11:42
        Menk.a a jak ty do tej konkluzji doszlas? Jak dotej pory to nikt nikogo nie
        dyskryminowal. No chyba ze dobrowolnie!
        • menk.a Re: Wątek...chciałabym zaprotestowac!!! 12.02.06, 11:53
          nikt nikogo??? dobrowolnie??? dac się dyskryminowac?? toż to masochizm:D
          a doszłam oczywiście drogą na ostrołękę;)
          • ktotocoto Re: Wątek...chciałabym zaprotestowac!!! 12.02.06, 12:01
            menka.a:
            my tu Ciebie radośnie i optymistycznie ( witamy ).
            To Ty o dyskryminacji zapomnij.
            A że tematycznie?
            Przecież każda grupa ma swoje wydawnictwo = i wędkarze i filateliści i księgowi
            i smakosze i ...., oraz optymiści.
            • menk.a Re: Wątek...chciałabym zaprotestowac!!! 12.02.06, 12:06
              ale ja chce się wyróżni na tle tej optymistycznej niwy;))))) i delikatnie
              skorygowa nadnaturalne optymistyczne podejscie:D
            • nieswietymikolaj Re: Wątek...chciałabym zaprotestowac!!! 12.02.06, 12:07
              A ja jestem dyskryminowany bo po pierwsze nie mogę karmić piersią po drugie nie
              mogę strartować w wyborach miss czarnego lądu po trzecie nie mogę opowiadać
              dowcipów na pogrzebie po czwarte nie mogę obszczekać sąsiada [a mój pies może ]
              itd nie dyskryminujemy pesymistów niech sobie piszą na wątku dla smutasów A Ty
              nie jesteś smutas więc Cie stamtąd wywalą i wrócisz na łono optymizmu
              • menk.a Re: Wątek...chciałabym zaprotestowac!!! 12.02.06, 12:10
                segregacja :D wywalą mnie? może, a moze nie dam im szansy na to
                O czym sie rozmawia w tym wątku, bo na pewno nie będę wszsytkiego sczytywa
                Poproszę esencję tych ponad 260 wpisów. Na pweno da sie to skróci do słów,
                które mogę policzyc na palcach jdnej mojej reki (mam tam ich 8;]))
                • ktotocoto Re: Wątek...chciałabym zaprotestowac!!! 12.02.06, 12:22
                  napisałaś:
                  delikatnie skorygować.
                  Ładnie to napisałaś.
                  Optymiści nie są konserwatystami = rewidują swe poglądy i zachowania.
                  • ktotocoto Mapa: 12.02.06, 12:25
                    A teraz w mapę Polski wejdę.
                    Muszę tę drogę na Ostrołękę zobaczyć.
                    • menk.a Re: Mapa: 12.02.06, 12:29
                      ja wystaęe przy innej szosie:D:D:D:D:D:D
                      dzis wracam do wawy:-/ nie znosze tych jazd
                    • parmesan Re: Mapa: 12.02.06, 16:37
                      KTCT, tu poszukaj mapa.szukacz.pl/, moze sie znajdzie?
                      • parmesan Pensja 12.02.06, 16:44

• menk.a Re: Pensja 13.02.06, 09:30
                          8, jak babcię, której nie mam, kocham;]]]
                          • ktotocoto Re: Pensja 13.02.06, 11:18
                            nr = jak menk.a.
                            I:
                            babcię też kocham ( i też nie mam ).
                            Widoczki lubię - ale nie lubię ich szukać.
                            Dlatego;
                            tak na talerzu ( link ) wolę.
                            --
                            PApatki (zagraniczne = A_ska)
                            PApatki (polskie)
                          • parmesan Re: Pensja 13.02.06, 11:18
                            www.hse24.de jesli kogos intresuje ??
                • nieswietymikolaj Re: Wątek...chciałabym zaprotestowac!!! 12.02.06, 12:25
                  Wstaje
                  rano
                  i sie śmieje
                  nawet jak mi się na łeb leje
                  Bo optymista
                  szamponu użyje
                  i mu deszyk
                  sam łeb umyje
                  Przydługie? użyj jeszcze palcy u nóg :}
                  • menk.a Re: Wątek...chciałabym zaprotestowac!!! 12.02.06, 12:28
                    Spadając w przepaśc:
                    pesymista: Spadam!!!!!!
                    a optymista: Lecę!!!!!!!!!!

wyrobiłam się w 8;)))))
                    • nieswietymikolaj Re: Wątek...chciałabym zaprotestowac!!! 12.02.06, 12:39
                      JHesteś wielka Będę Cie cytował przy różnych okazjach
                      • menk.a Re: Wątek...chciałabym zaprotestowac!!! 12.02.06, 12:43
                        pamiętak jednak o tantiemach i prawach autosrkich;)))
                  • nieswietymikolaj Rozszyfrowałem skrót KtCt 12.02.06, 12:29
                    Kocham
                    Tylko
                    Ciekawe
                    Towarzystwo
                  • parmesan Re: Wątek...chciałabym zaprotestowac!!! 12.02.06, 16:20
                    hihi, NSM
                    Kto rano wstaje ten ....leje jak z cebra
                    • ktotocoto Optymistycznie: 12.02.06, 16:22
                      Fajnie, że i Parmesan w dobrym nastroju.
                      Witaj.
                      • ktotocoto Re: Optymistycznie: 12.02.06, 16:25
                        Sławek nadal wycieczkuje.
                        Ciekawe czy wróci wypluty czy naładowany optymizmem?
                      • parmesan Re: Optymistycznie: 12.02.06, 16:29
                        KTCT, A co mi pozostaje?
                        Ktos musi dobramine robic
                        • ktotocoto Re: Optymistycznie: 12.02.06, 16:38
                          Parmesan:
                          fajnie, że Ci się chce.
                          • ktotocoto Re: Optymistycznie: 12.02.06, 16:40
                            Użyteczny jesteś.
                            Z tą mapą, kwiatkiem i tulinkiem ( psem ) = zaraz lepiej.
                            • ktotocoto Re: Optymistycznie: 12.02.06, 16:42
                              Sławk mówił, że możemy z nim jechać.
                              A my:
                              w domu zostaliśmy i
                              nawet nie wiemy czy on z północy czy z południa wróci.
                              Ale:
                              w mapę się gapię i szukam.
                            • luiza.z Re: kobito, ales ty wczoraj 12.02.06, 16:44
                              dala czadu. Okazuje sie, ze starsze panstwo tyz durne.O chlopa ci poszlo?
                              Przyznaj sie ile wypilas?
                          • parmesan bez tytulu 12.02.06, 16:47
                            Mnie sie chce...ale Cicho sza, bo sie wyda!!!!
                            • ktotocoto Re: bez tytulu 12.02.06, 17:08
                              Dobrze - będę cicho.
                              I kota, na kolana, wezmę ( za pozwoleniem psa ).
                              • nieswietymikolaj Re: bez tytulu 12.02.06, 17:11
                                Biorąc na kolana kota bierzesz i pchłe Ale pchła stworzenie boże że inaczyj żyć
                                nie może i czasami w jaja utnie nie zabijaj jej okrutnie w/g B Żeleńskiego
                                • ktotocoto Re: bez tytulu 12.02.06, 17:15
                                  Nieświęty:
                                  jesteśmy kwita.
                                  Ty mi wisisz piwo ( za nieodgadnięcie zagadki ).
                                  Ja Ci wiszę piwo za rozszyfrowanie KTCT.
                                  • ktotocoto Re: bez tytulu 12.02.06, 17:17
                                    koty, psy a nawet pchły do ciekawych zaliczam.
                                    KTCT = obejmuje towarzystwo zwierząt.
    • kabe.wawa Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 12.02.06, 09:57
      "Bądźcie uważnymi widzami tam, gdzie nie możecie być aktorami."
      To sentencja z wczorajszej (nomen omen) kartki z mojego dziennego kalendarza.
      A na dziś w moim kalendarzu stoi:
      "Serce ma dwa mieszkania: w jednym żyje radość, w drugim ból"
      Też nomen omen?
      Obie nie są optymistyczne, więc może nie powinnam ich zacytować?
      Na razie nie będę tu wpadać, bo z optymizmem u mnie kiepsko, ale będę Was
      czytać i zarażać się optymizmem. Może kiedyś wpadnę i na pewno pod tym samym
      nickiem, możecie być tego pewni.
      Tymczasem życzę udanych wypraw w góry, na piwo, do zamków i do miejsc, gdzie
      czekają na Was mężczyźni lub kobiety Waszego życia ( to ostatnie, to parafraza
      z cytatu Mandy).
      Trzymajcie się.
      • hanula1950 Powitanko z już nie ranka! 12.02.06, 10:30
        Byłam w królikowie=wątek zakończony....i dobrze!Ale MY dalej jesteśmy! Nie znam
        wiedźmy=co to za jedna?=napisz wiedźmo o sobie!
        Cudna dziś pogoda=może uda mi się upolować kaczki dolinkowe=mam na myśli łowy
        fotograficzne.
        hanula1950.w.interia.pl
        hanula1950.blox.pl
        Dla tych, co są z W-wy - w czwartek na Działdowskiej 6 w Domu Kultury jest
        fajny recital=idę z GAJĄ71! Zapraszamy resztę!
        • ktotocoto Re: Powitanko z już nie ranka! 12.02.06, 11:29
          Wczoraj piwnicę sprzątałam i się natrudziłam.
          Dziś leniuchuję.
          Połażę bez celu, o niczym ( istotnym ) będę myślała.
          Muzyki posłucham i wino dokończę ( to, którego Flo nie wypiła ).
          Wam też = spokojnego dnia.
          • nieswietymikolaj Re: Powitanko z już nie ranka! 12.02.06, 11:35
            Witam Was KaBe To nie sa pesymistyczne sentencje Widzem być dobra rzecz aktorem
            twórcza ważne żeby być starannym widzem lub aktorem Ból to brat rozkoszy
            dziecko się rodzi w bólu a daje szczeście MIłość się rodzi w bółu [niepewność
            tęsknota]a daje szczeście Ty z natury jesteś optymistką wiec tu pasujesz
        • nieswietymikolaj Re: Powitanko z już nie ranka! 12.02.06, 11:30
          Menka a kto Cie dyskryminuje?Wyraz swój pogląd bo nie znalazłem
      • parmesan Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 12.02.06, 11:45
        KABE, nie patrz na to. Zycie ma swoje reguly, ktore niezawsze sa rownolegle do
        kabal kalendarzowych
        • gaja71 odpowiedz 12.02.06, 15:30
          dla Bozenki i pozostalych kroliczkow.
          Bozenko! nie czuje sie urazona. Zal mi tylko Olgi. Nie bede sie
          nigdzie deklarowac.Lubie Olge i pozostale kroliczki. Ktos chcial
          zniszczyc nasze forum i udalo sie bo nie zignorowano glupiego
          postu od jakiegos jamniora czy innego wielonikowca. Slawek mial
          racje nalezalo go zignorowac a nie grzebac i sledzic jakies
          zaiprzeciw czy innego gierszona i jego linki.
          Nie znajduje winy w tym krolika, nawet jak byl robaczkiembis czy
          hawliczkiem i co z tego??. Moze chciala w ten sposob rozkrecic
          forum. Nie mnie oceniac innych. Olga zrobila kawal dobrej roboty.
          W piatek weszlam na forum i nadal nie rozumiem winy Olgi. Zycie
          wirtualne troche rozni sie od realnego. Ja Olge znam tez z relu i
          nie znajduje nic zlego w jej postepowaniu.
          Ktos kogo nie znamy zachowal sie wobec niej brutalnie i podle.
          Nie wiem kto ale na pewno po to zeby sprawic jej przykrosc i
          dokuczyc.
          gaja
          PS. konto na gazecie zachowam i jezeli lubicie teatr, koncerty i ogolnie
          pojete tak zwane zycie towarzyskie czyli wypad na wycieczke, do kawiarni,
          spacer, rower, rolki, kregle itd mozna na mnie liczyc.
          z Hanula planujemy wypad do Czestochowy w marcowy weekend. Do zobaczenia!
          to tyle ode mnie
          • ktotocoto Re: odpowiedz 12.02.06, 15:55
            Gajka:
            przesłałaś nam to, wszystkim, na @ = więc treść znamy.
            W jakim celu tu to wklejasz?
            Przecież my się tu nie zajmujemy takimi sprawami.
            Dlatego powtarzam:
            w jakim celu Ty to wklejasz?
            Nie chcemy tu zadnych rozrób, żadnych rozważań ( tego typu ).
            To nie jest forum demonstracyjne!

Uciekliśmy tu od tamtej atmosfery.
            Uszanuj to.
            • gaja71 Re: odpowiedz 12.02.06, 16:09
              > Gajka:
              > przesłałaś nam to, wszystkim, na @ = więc treść znamy.
              > W jakim celu tu to wklejasz?
              > Przecież my się tu nie zajmujemy takimi sprawami.
              > Dlatego powtarzam:
              > w jakim celu Ty to wklejasz?
              > Nie chcemy tu zadnych rozrób, żadnych rozważań ( tego typu ).
              > To nie jest forum demonstracyjne!
              >
              > Uciekliśmy tu od tamtej atmosfery.
              > Uszanuj to.

na pewno uszanuje.
              napisalabym to na forum kroliczka ale juz nie moglam a chcialam zeby to tez
              przeczytali inni sympatycy forum + - 50.
              pozdrawiam

• ktotocoto Re: odpowiedz 12.02.06, 16:11
              Gajka:
              miałaś okazję do aktywności, do wyrażania swych poglądów i na tamtym forum i
              na @.

Tej aktywności nie przejawiałaś.

To, co teraz - na tym wątku - robisz = jest mąceniem.
              I:
              pozwalam sobie przypomnieć, że wypada:
              spraw na @ omawianych nie przenosić na forum :
              tym bardziej wtedy, gdy wszyscy zainteresowani i Twoją i moją @ dostali.
    • elissa2 Po prostu optymizm 12.02.06, 17:47
      i pozytywne nastawienie. :)
      I wtedy będzie dobrze.

www.energieverbraucher.de/img_db/content_1198_1044620061.jpg
      • nieswietymikolaj Re: Po prostu optymizm 12.02.06, 19:28
        A pesymiści w tv zapowiadają powót zimy Będziemy mogli ulepić nowe bałwany
      • nieswietymikolaj Re: Po prostu optymizm 12.02.06, 19:28
        Bo jakby jednak rozpisali wybory
        • ktotocoto Re: Po prostu optymizm 12.02.06, 19:32
          to znowu sobie w komisji wyborczej ktoś usiądzie ( na piwo ) dorobi.
          • ktotocoto Re: Po prostu optymizm 12.02.06, 19:32
            a powrót zimy leży w moim interesie = jadę w góry.
            • ktotocoto Re: Po prostu optymizm 12.02.06, 19:35
              a w góry:
              zabiorę sobie to od elissy
              www.energieverbraucher.de/img_db/content_1198_1044620061.jpg
              • nieswietymikolaj Re: Po prostu optymizm 12.02.06, 19:59
                Zabierz i mnie bo znowu foto serwisu nie będzie
                • ktotocoto Re: Po prostu optymizm 12.02.06, 20:08
                  Nieświęty:
                  Z dziką rozkoszą.
                  Osobnicy mający czas ( urlop ) proszeni są o wpisywanie się (@) do tabelki z
                  grafikiem wyjazdów.
                  Specjalistą od tabelek jest Parmesan.
                  • ktotocoto Sny 13.02.06, 00:15
                    Snów w/g upodobań.
                    Dobranoc
                    • elissa2 Re: Sny 13.02.06, 00:33
                      Spokojnej Nocy!
                      Miłych Snów!
                      www.howarddavidjohnson.com/Pixie_Dust_copy.jpg
                      www.tomgiffin.com/images/fairy-realm.jpg
                      www.witherspoonrose.com/images/roses/the-fairy.jpg
                      www.landhannes.de/images/neuschwanstein-480.jpg
                      www.elmspuzzles.com/gallery/Giana/Beautiful-as-The-Sunset.jpg
                      freerangelibrarian.com/images/arboretum0805.jpg
                      lesani.fotoweb.cz/fotky/20041228_tatry/534%20Beautiful%20sunset.JPG
                      www.puzzlehouse.com/images/webpage/island_dream.jpg
                      • hanula1950 Wstawaj, szkoda dnia! 13.02.06, 09:14
                        Pobudka!
                        Bardzo podobały mi się pensje parmesana!
                        A ja muszę je zmienić na emeryturę!
                        Elissa2 - cudne te widoczki, z przyjemnością zobaczyłam i od razu zrobiło mi
                        się cieplej!
                        Miłego dnia!
    • elissa2 Niech po każdym deszczu pojawi się tęcza. 13.02.06, 14:44
      Nazywał się Fleming i był biednym szkockim farmerem. Pewnego dnia, gdy
      ciężko pracował w polu usłyszał wołanie o pomoc dobiegające z pobliskich
      bagien. Pobiegł tam i znalazł przestraszonego chłopca, którego uratował
      od śmierci.

Następnego dnia przed dom farmera zajechał powóz, z którego wysiadł
      elegancki gentleman, który przedstawił się jako ojciec uratowanego
      chłopca. Powiedział do farmera, ze chce mu zapłacić za uratowanie syna.

Farmer odrzekł, ze zapłaty nie przyjmie gdyż uratował chłopca nie dla
      pieniędzy. W tym momencie do domu wszedł syn farmera Alexander.
      Czy to twój syn? ?- zapytał genetelman.

Tak to mój syn?- odrzekł dumnie farmer.
      Mam ofertę dla ciebie. Opłacę naukę dla twojego syna tak, aby zdobył
      to samo wykształcenie jak mój syn. I jeśli chłopak jest taki jak jego
      ojciec nie zmarnuje okazji i obaj będziemy z niego dumni?

I tak się stało. Syn farmera ukończył najlepsze szkoły i stal się
      znany na całym świecie jako sir Alexander Fleming, odkrywca penicyliny.

Wiele lat później ten sam chłopiec, który został uratowany z bagien
      zachorował na zapalenie płuc.

Co uratowało jego życie? Penicylina. Nazwisko chłopca: sir Winston
      Churchill.

Ktoś kiedyś powiedział: wszystko powraca...

Pracuj tak jakbyś nie potrzebował pieniędzy.

Kochaj tak jakby nikt nigdy ciebie nie zranił.

Tańcz jakby nikt na ciebie nie patrzył.

Śpiewaj jakby nikt cię nie słuchał.

Żyj jakby był raj na ziemi.

Wyślij to do każdego, kogo uważasz za przyjaciela.

Irlandzkie życzenie dla przyjaciela mówi:

Niech zawsze będzie praca dla twoich rak,

Niech w twoim portfelu zawsze będzie moneta albo dwie,

Niech zawsze świeci słonce w twoim oknie,

Niech przyjaciel zawsze będzie przy tobie,

Niech po każdym deszczu pojawia się tęcza ...
      • parmesan Re: Niech po każdym deszczu pojawi się tęcza. 13.02.06, 16:30
        Nigdy niewiemy jak zakonczy sie to co zrobimy, to co zrobic myslimy, chcemy.
        Jaki bedzie rezonas naszego uczynku.
        • hanula1950 Re: Niech po każdym deszczu pojawi się tęcza. 13.02.06, 20:01
          Jestem za tęczą, ale...A co ma się pojawić po każdym opadzie śniegu? Co zamiast
          tęczy?
          • nieswietymikolaj Re: Niech po każdym deszczu pojawi się tęcza. 13.02.06, 20:08
            Jak to co Bałwany
            • elissa2 Re: Niech po każdym deszczu pojawi się tęcza. 13.02.06, 20:19
              nieswietymikolaj napisał:

> Jak to co Bałwany

:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
              • dobry_duszek12 Re: Niech po każdym deszczu pojawi się tęcza. 13.02.06, 20:21
                ha ha hi
                • nieswietymikolaj Re: Niech po każdym deszczu pojawi się tęcza. 13.02.06, 20:29
                  Kaczor być może o 21 powie czy rozwiązę cyrk To nowe bałwany się przydadzą
                  • slodki_delfinek jaki kaczor jakie bałwany?? 13.02.06, 20:32
                    • nieswietymikolaj Re: jaki kaczor jakie bałwany?? 13.02.06, 20:35
                      No tak to ątek optymistyczny a ja tu takie prognozy wstyd Mikolaju oj wstyd
                      • slodki_delfinek Re: jaki kaczor jakie bałwany?? 13.02.06, 20:39
                        optymistyczny jest ale kaczor juz dawno ukradl ksiezyc ale naszczescie oddal
                        • nieswietymikolaj Re: jaki kaczor jakie bałwany?? 13.02.06, 20:44
                          Oddał falsyfikat
                          • slodki_delfinek Re: jaki kaczor jakie bałwany?? 13.02.06, 20:46
                            nie zupelnie
                            • elissa2 Re: jaki kaczor jakie bałwany?? 13.02.06, 20:57
                              Ja tam nie wiem ...
                              Ja tam nie wiem ...
                              U nas chyba słońce ktoś podwędził.
                              :)))))
                              Ale ... Za rękę nie złapałam to i palcem podejrzanego/podejrzanych wskazywać
                              nie będę.
                              • ktotocoto Re: jaki kaczor jakie bałwany?? 13.02.06, 21:23
                                U mnie jeszcze gorzej:
                                brak słońca i brak księżyca.
                                Ale:
                                przez to stało się lepiej = świeczki się palą i radyjko cicho gra.
                                • slawek004 Pełnia 13.02.06, 22:02
                                  :(
                                  Ale w dzień go nie ma :)
                                • florentynka Re: jaki kaczor jakie bałwany?? 13.02.06, 22:14
                                  Jak radyjko gra, to już jest optymistycznie.
                                  I nawet kaczory z bałwanami nie zepsują mi humoru, choć ta menażeria urządziła
                                  mi dziś niezłe urwanie głowy.

ktotocoto napisała:

> U mnie jeszcze gorzej:
                                  > brak słońca i brak księżyca.
                                  > Ale:
                                  > przez to stało się lepiej = świeczki się palą i radyjko cicho gra.
                                  • ktotocoto Pewnie wie: 13.02.06, 22:30
                                    Flo pewnie wie, że serduszek dużo dostanie ( jutro )= więc już dziś jest
                                    optymistyczna.
                                    • florentynka Re: Pewnie wie: 13.02.06, 22:37
                                      Flo musi być optymistyczna, bo weszła na wątek dla optymistów i chciałaby na
                                      nim zostać.
                                      A dzień dzisiaj miała całkiem nieoptymistyczny.
                                      Ale radyjko poprawiło jej humor.
                                      • ktotocoto Re: Pewnie wie: 13.02.06, 22:45
                                        Całkiem optymistyczny jest zapowiadany na jutro.
                                        • florentynka Re: Pewnie wie: 13.02.06, 22:46
                                          Na razie wyżyłam się trochę na jakiejś biednej dziewczynie na wątku
                                          nieświętego:)) Od razu mi lepiej
                                  • slodki_delfinek Re: jaki kaczor jakie bałwany?? 13.02.06, 22:50
                                    aha
                                    • florentynka Re: Delfinku słodki 13.02.06, 23:01
                                      Zauważ proszę, że ja się tylko broniłam:)
                                      • slodki_delfinek Re: Delfinku słodki 13.02.06, 23:02
                                        mam wisielczy humor wiec sama nie wiem co pisze
                                        • ktotocoto Re: Delfinku słodki 13.02.06, 23:03
                                          to widać i słychać
                                          • slodki_delfinek Re: Delfinku słodki 13.02.06, 23:04
                                            tak tak do czego pijesz??
                                          • ktotocoto Re: Delfinku słodki 13.02.06, 23:05
                                            Witaj delfinku i:
                                            trzymaj się konwencji tego wątku w każde dni = i w dobre i w złe.
                                            Bo taki to wątek i tak wypada.
                                            • ktotocoto Re: Delfinku słodki 13.02.06, 23:07
                                              Nie piję.
                                              Potwierdzam, to, co sam stwierdzasz - dzień masz taki sobie.
                                              Ale:
                                              to nie powód, by zrażać do siebie ludzi.
                                              • slodki_delfinek Re: Delfinku słodki 13.02.06, 23:10
                                                a czy ja zrazam,jesli tak to niechaco to zrobilam,
                                              • ktotocoto Dobranoc. 13.02.06, 23:10
                                                Dzień kończę.
                                                Jutro kolejny, optymistyczny zaczynam.
                                                Dobranoc.
                                                • slawek004 No to ja 14.02.06, 08:53
                                                  wszystkim wam uczuciowej wiosny zyczę. Sobie też zresztą.
                                                  P.S. poza FLO, ona już wie dlaczego :)
                                                  • parmesan Re: No to ja 14.02.06, 10:44
                                                    Slawek, dzis ma byc +8°C to opymistycznie rzecz biorac wiosennie sie robi,
                                                    polowanie na kaczki mozna zrobic !!
                                                  • mandy4 Re: No to ja 14.02.06, 11:02
                                                    W dzisiejszej poczcie (tej w realu) dostałam kartkę z wierszykiem:

Wystarczy jedno słowo
                                                    by szczęśliwym być
                                                    Wystarczy jeden uśmiech
                                                    by mieć dla kogo żyć
                                                    Wystarczy jeden dotyk
                                                    by serce z sercem spleść
                                                    Wystarczy miłość złota
                                                    by życiu nadać sens.

W dniu takim jak dzisiejszy życzę Wam dużo usmiechów i miłości.
                                                    Miłego dnia kochani optymiści.
                                                  • mandy4 Re: No to ja 14.02.06, 11:04
                                                    Dziękuję serdecznie za sympatyczne @.
                                                    KTCT jestem pełna podziwu.
                                                  • elissa2 Re: No to ja 14.02.06, 13:48
                                                    adoptionmanor.ladyinblack.com/holiday/valentine/LIBValDrgn.gif
                                                  • hanula1950 Walentynkowo pozdrawiam! 14.02.06, 14:10

• szczesliwatrzynastka Re: Walentynkowo pozdrawiam! 14.02.06, 14:37
                                                    Co to jest miłość? po sto razy pytaj,
                                                    Nie znajdziesz na to odpowiedzi w słowie,
                                                    W kochanka oczach, w jego duszy czytaj,
                                                    Co to jest miłość, tak ci o niej powie.
                                                    Jest to duch jakiś, seraf niewidziany,
                                                    Odblaskiem światła promieniący z dala;
                                                    Niebieski promień na ziemi zbłąkany,
                                                    Co wchodzi w serce i serce zapala.
                                                    (J. Korsak)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA WALENTYNKI KOCHANI OPTYMIŚCI
                                                  • parmesan Re: Walentynkowo pozdrawiam! 14.02.06, 16:40
                                                    no to ja optymistycznie www.wetteronline.de/NRW/Koeln.htm
                                                  • szczesliwatrzynastka Re: Walentynkowo pozdrawiam! 14.02.06, 16:51
                                                    No tak, tak... w niektórych miejscach to juz wiosna prawie :)
                                                  • ktotocoto Re: Walentynkowo pozdrawiam! 14.02.06, 19:15
                                                    Dostałam.
                                                    Były na @, są na forum, w skrzynce pocztowej też były.
                                                    Niby taki drobiazg - a radości tyle daje .
                                                    Dziękuję Wam za te pamiętki i pamiętajki.
                                                  • ktotocoto Re: Walentynkowo pozdrawiam! 14.02.06, 19:20
                                                    Za chwię na schody wejdę.
                                                    Sąsiad robi kawę dla wszystkich sąsiadek.
                                                    Podobno sam robi ( ale żona mu pomogła ciasto i wino kupić ).
                                                    Bluzkę ładniejszą ubrałam = idę na kawę.
                                                  • hanula1950 Re: Walentynkowo pozdrawiam! 14.02.06, 20:33
                                                    A ja dziś popołudnie spędziłam z mężczyzną mojego życia czyli z moim wnukiem i
                                                    było ekstra! odebrałam go ze szkoły, a potem byliśmy na górce. Napadało śniegu
                                                    mnóstwo i było zjeżdżanie na desce=jabłuszku!Jestem dotleniona.
                                                  • slodki_delfinek Re: Walentynkowo pozdrawiam! 14.02.06, 21:01
                                                    a ja odsniezalam podworko
                                                  • hanula1950 Re: Walentynkowo pozdrawiam! 14.02.06, 21:22
                                                    U mnie dziś odśnieżał dozorca, ale mało to widać, bo śnieg padał cały dzień.
                                                    Nadal zresztą pada...Głupiego robota=miała być już wiosna!
                                                    KTCO - ciasto smakowało ?
                                                  • nieswietymikolaj Re: Walentynkowo pozdrawiam! 14.02.06, 21:41
                                                    Hej dziewczynki Walentynki Z pracy pospieszałem bo dziś jest sercowe święto a
                                                    was nie całowałem Wiec czym prędzej całuski rozdaje swoim zwyczajem
                                                  • slodki_delfinek Re: Walentynkowo pozdrawiam! 14.02.06, 21:45
                                                    nie dziekuje nie skorzystam
                                                  • nieswietymikolaj Re: Walentynkowo pozdrawiam! 14.02.06, 21:50
                                                    No wiesz wystaw dziobka z wody
                                                  • slodki_delfinek Re: Walentynkowo pozdrawiam! 14.02.06, 21:51
                                                    poczekaj ktos inny wystawi
                                                  • ktotocoto Re: Walentynkowo pozdrawiam! 15.02.06, 00:07
                                                    Wróciłam normalnie.
                                                    Ciasta nie jadłam ( choć było ) - bo jadłam bigos ( gdyż wolę ).
                                                    Całuska biorę ( i nie tylko ja ).
                                                    Całuski rozdaję ( tym, którzy chcą ).
                                                    I:
                                                    nie ma potrzeby dodawać - kto nie chce.
                                                    Bo:
                                                    kto nie chce to nie bierze - i już.
                                                  • slodki_delfinek Re: Walentynkowo pozdrawiam! 15.02.06, 00:11
                                                    to bierz i siedz cicho dzieki poddalas mi pomysl ma obiadek
                                                  • parmesan Re: Walentynkowo pozdrawiam! 15.02.06, 00:33
                                                    Kto jak kto, ale KTCT ma prawo glos podnosci
                                                  • slodki_delfinek Re: Walentynkowo pozdrawiam! 15.02.06, 00:34
                                                    moze i ma ale nie na mnie jasne
                                                  • ktotocoto Re: Walentynkowo pozdrawiam! 15.02.06, 00:33
                                                    Dzień miałam z:
                                                    - wiosną uczuciową (Sławek ) i temperaturową (Parmesan),
                                                    - jednym uśmiechem, duszę rozweselającym ( Mandy ),
                                                    - romantycznym smokiem (Elissa2).
                                                    - dzielnością (Hanula),
                                                    - czytaniem w duszy (Szczęśliwatrzynastka),
                                                    - całuskowaniem (Nieświętymikołaj),
                                                    - @ i SMS i listonosz,
                                                    - przyjacielsko w pracy i wśród sąsiadów.
                                                    Zdarzające się, rzeczy niemiłe:
                                                    miłość, tych innych = jeszcze bardziej uwypuklają.
                                                  • slodki_delfinek Re: Walentynkowo pozdrawiam! 15.02.06, 00:35
                                                    kto to :) sorki za atak wybacz
                                                  • ktotocoto Re: Walentynkowo pozdrawiam! 15.02.06, 00:38
                                                    Witaj Parmesan.
                                                    Dobrze, że jesteś, to Ci opowiem, że:
                                                    jutro ( czyli dzisiaj ) z Kopernikiem się zobaczę, bulwarem przejdę, Wisłę
                                                    pozdrowię, piernik sobie kupię i
                                                    = to będzie, znowu, miły dzień.
                                                  • ktotocoto Rozmowa: 15.02.06, 00:51
                                                    delfinku mało słodki:
                                                    atakujesz, obrażasz, przepraszasz by potem ponownie atakować, zaczepki szukać,
                                                    i znowu przepraszać.
                                                    Jest zastanawiające:

dlaczego wchodzisz w grono - które Ci nie odpowiada?

Truizmem jest przypominać:
                                                    jak pozdrawiasz, tak będziesz pozdrawiany.
                                                    Nie pozdrawiasz nas miło.
                                                  • slodki_delfinek Re: Rozmowa: 15.02.06, 00:59
                                                    wez pod uwage ze nie tylko ja tak zrobilam sa rzeczy ktorych wy piszac tu nie
                                                    widzicie jestescie optymistami(tak twierdzicie)to odpowiedz mi na jedno pytanie
                                                    pojawialam sie tu nie dawno i wzieliscie mnie za jakiegos krolika nie pytajac
                                                    kim jestem to niby czemu mam byc do was przyjaznie nastawiona chcialam byc w
                                                    waszym gronie ale co niektorzy na samym poczastku mnie skreslili (nie znajdziesz
                                                    tej wypowiedzi na tym watku )ale to byla osoba z stad wiec sama pomysl moze cos
                                                    z tej wypowiedzi zrozumiesz
                                                    Mikolaj buziaczki(to na marginesie)
                                                  • parmesan Re: Rozmowa: 15.02.06, 01:14
                                                    Widzisz, niby rybko, pobedziesz dluzej to zrozumiesz, a tym czasem niewychylaj
                                                    sie zbyt mocno, zdarzaja sie wrazliwi (z wiadomych powodow) i reaguja troche ostro
                                                  • ktotocoto Re: Rozmowa: 15.02.06, 01:40
                                                    Swoje wojenki tocz na wątku, na którym to się zdarzyło.
                                                    My nie mamy ochoty wchodzić w
                                                    - Twoje wojenki
                                                    - i Twoje problemy z przyjaznym komunikowaniem się.

Przesłanie tego wątku zostało wyraźnie określone i jest wyraźnie podkreślane.
                                                    Nadal uważam, że:
                                                    tu wchodzą ludzie, którym wątek odpowiada i którzy chcą go, zgodnie z
                                                    założeniem, rozwijać.

Ty wątku nie budujesz.
                                                    Ty budujesz złą atmosferę.
                                                    Jakieś zło czy złość - w Tobie tkwiące - rozmnażasz, rozsiewasz.

Nie jest zdrowe, gdy:
                                                    kot, dobrowolnie, wchodzi do kojca - gdzie zaprzyjaźnione psy się bawią - i:
                                                    kot drapie, krzyczy, psy poucza i ... = Tak, jak Ty to robisz.

Twoja postawa, na tym wątku, jest bardzo zastanawiająca.

I:
                                                    nie mów mi, że:
                                                    musisz toczyć wojnę - bo gdzie indziej jest wojna.
                                                    Jeśli wojnę lubisz - to idź na wątek wojenny.
                                                    Wywoływanie wojny = tam, gdzie jej nie chcą i nie lubią:
                                                    daje obraz Twoich potrzeb.

Oraz:
                                                    to jest rozmowa z Tobą.
                                                    To jest przypomnienie Ci, że:
                                                    to jest wątek dla ludzi, którzy chcą się integrować.
                                                    Też możesz to robić.

• parmesan Re: Rozmowa: 15.02.06, 08:03
                                                    KTCT, niby-rybka, kpi lub naiwna udaje.
                                                  • mandy4 Re: Rozmowa: 15.02.06, 11:59
                                                    Południe się zbliża, za oknem piękne słońce i + 4 stopnie a ja w koszulce
                                                    jeszcze. Od wczesnego ranka czytałam książkę. Teraz zajrzałam co porabialiście
                                                    wczorajszego dnia i wieczorem. Nim się ubiorę i wyjdę na świat popatrzeć muszę
                                                    Wam przytoczyć pewien fragment z książki K.Jandy "WWW.małpa.pl" bo optymistów
                                                    dotyczy:
                                                    "Rodzice mieli dwóch synów: pesymistę i optymistę. Poszli z nimi do lekarza, a
                                                    ten poprosił ich o przeprowadzenie ostatecznego testu. Kupili chłopcom
                                                    prezenty. Pesymiście najnowszy model kolejki do składania, optymiście końskie
                                                    łajno. Pesymista odpakował cudowny prezent i zaczął się martwić, jak go złożyć
                                                    i czy znajdzie wszystkie elementy do tego potrzebne, następnie zapytał
                                                    optymistę, co on dostał. Optymista odparł: - Konika, ale mi uciekł."
                                                    Prawda, że wspaniały? Cudownego dnia Wam życzę.
                                                  • hanula1950 Południe 15.02.06, 13:21
                                                    To co zacytowała nam Mandy4 jest wspaniałe! Tej książki Jandy jeszcze nie
                                                    czytałam=muszę przeczytać!
                                                    Ja przed chwilą też jeszcze byłam w koszuli...Ale u mnie nie ma słońca
                                                    (optymistycznie=za chwilę zaraz z pewnością będzie!)
                                                    Cały wczorajszy wieczór ( z przerwami) poświęciłam na rozgryzanie tego, co mi
                                                    przysłał mBank w sprawie założenia konta. Nie udało mi się, więc kontynuowałam
                                                    dziś rano..Też nie wyszło=doszłam do wniosku, że to nie dla blondynek, nawet
                                                    tych podrabianych=będzie pretekst, żeby spotkać się z kimś miłym, kto
                                                    pomoże=wyszło optymistycznie, bo będzie miły wieczór!( jeszcze nie dziś, ale
                                                    będzie)
                                                  • slodki_delfinek szczere buziaczki dla:) 15.02.06, 14:43
                                                    tych co mnie skrytykowali,
                                                    kto co, parmesan
                                                    a szczegolne dla pewnego Skarba:)
                                                  • majki1976 Re: szczere buziaczki dla:) 15.02.06, 14:53
                                                    cześć , wpadłem na chwilkę was poczytac
                                                  • hanula1950 Re: szczere buziaczki dla:) 15.02.06, 14:59
                                                    KTCO ja też z ciasta najlepiej lubię bigos!
                                                    KABE - dziś przyszły słodkości od Ciebie=dzięki!Słodka walentynka!
                                                  • parmesan Re: Rozmowa: 15.02.06, 15:00
                                                    Mandy, Padalo do poludnia, ale juz jest po deszczu i cieplo nawet, jakies 8°C jest
                                                  • wesola_kicia Re: Rozmowa: 15.02.06, 15:02
                                                    u mnie za oknem jest +9
                                                    cud miód
                                                    i oby tak dalej
                                                  • parmesan Re: Rozmowa: 15.02.06, 15:03
                                                    Hihi, dobre, Mandy! Mogl tego konika do plotu przywiazac. A tak, tylko
                                                    wspomnienia zostaly.
                                                  • wesola_kicia Re: Rozmowa: 15.02.06, 15:08
                                                    co tak brutalnie?
                                                  • nieswietymikolaj Re: Rozmowa: 15.02.06, 18:38
                                                    Witajcie Majtki jesteś wyjątkiem bo chcac nas tylko czytać{szkoda ]mówisz dień
                                                    dobry To miłe Słodki Delfinek jest słodki tylko może trochę zagubiony? Delfinku
                                                    Ktct to wspaniała osoba mamy powody być ostrożni ale to nie znaczy że nie
                                                    chcemy Cię w naszym akwarium
                                                    Ktct ja tych tabelek nie umiem wypełniać w góry to bym się wybrał zebym tylko
                                                    wiedział kiedy
                                                  • nieswietymikolaj Re: Rozmowa: 15.02.06, 18:40
                                                    Wesoła Kicia często ciuę tu widzę Tz że Ci się u nas podoba? :}
                                                  • wesola_kicia Re: Rozmowa: 15.02.06, 19:00
                                                    pewnie
    • nieswietymikolaj Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 15.02.06, 21:30
      Optymiści poszli spac?
      • wesola_kicia Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 15.02.06, 21:33
        no coś Ty
        ja nie śpie
      • parmesan Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 15.02.06, 22:28
        my tez nie
    • anusia100 Pusto tak 15.02.06, 23:41
      wszyscy spia juz ?
      a gdzie KTCT ?

pozdrawiam ze slonecznego(dzisiaj)Krakowa
      • hanula1950 dzionek dobry? Dobry! 16.02.06, 08:01
        Zaraz ( tzn. za jakieś 2-3 godziny, zależy to od zięcia) wyjeżdżam, wracam w
        piątek wieczorem lub w sobotę rano - w zależności od pogody. Nie piszę dokąd
        jadę i w jakim celu, bo to nie byłby optymistyczny wpis...Niech ten dzień
        będzie dobry dla nas wszystkich OPTYMISTÓW!
        A wczoraj nie poszłam wcześnie spać, ale na F nie wchodziłam, bo miałam gościa.
        • ktotocoto Jest dobry a zrobi się bardzo dobry = dzień 16.02.06, 10:19
          Witajcie Ci = których dobrze znam i lubię.
          Witajcie Ci = których lubię, choć mało znam ( wesoła kicia, majki1976 ).
          Witajcie też Ci = którzy, na polubienie się, mają ochotę.

Miłego dnia.
          • ktotocoto Re: Jest dobry a zrobi się bardzo dobry = dzień 16.02.06, 10:28
            Wczoraj, u Kopernika, się zasiedziałam.
            Jak do domu wróciłam, to mnie:
            proza życia przytrzymała i na rozmowy, z Wami, nie miałam czasu.

U Kopernika najpierw było mądrze, potem było ładnie ( zwiedzanie ) a na końcu
            było wesoło ( wspólna kolacja ).
            Ale jak Wam to pokazać ( skoro znowu bezsesjowo było )?
            Bo było tak:
            sesja była ( mówili i słuchali ).
            Aparaty były i kamery były.
            Tylko żaden z aparatów nie był mój ( z kamerami podobnie ):
            czyli = bezsesjowo.
            • ktotocoto " Konika, ale mi uciekł. " 16.02.06, 10:32
              Mandy:

To jest cudne = " Konika, ale mi uciekł. "
              • ktotocoto Re: " Konika, ale mi uciekł. " 16.02.06, 10:34

Tęsknię za A_ską.
                • ktotocoto Re: " Konika, ale mi uciekł. " 16.02.06, 10:51
                  Odezwał się do mnie ktoś, kto mi Walentynki nie przysłał i:
                  ja mu też nie posłałam ( chcąc wybór, tej osoby, uszanować = nie narzucać
                  się ).
                  A teraz:
                  jest mi miło, że ta osoba się odezwała.
                  Oczywiście:
                  zaraz odpisałam = że się cieszę.
                  • ktotocoto Re: " Konika, ale mi uciekł. " 16.02.06, 10:55
                    Zebraniową bluzkę - dzisiaj ubrałam ( mankiety ze spinkami ).
                    Ale mi niewygodnie!
                    Zaraz po zebraniu = do domu pobiegnę, stary dres ubiorę i:
                    dzień się zrobi, z dobrego = bardzo dobry.
          • wesola_kicia Re: Jest dobry a zrobi się bardzo dobry = dzień 16.02.06, 12:30
            ja już tu troche jestem:)
            od listopada
            • parmesan Re: Jest dobry a zrobi się bardzo dobry = dzień 16.02.06, 15:39
              od listopada?
              mamy dopiero polowe lutego
              • wesola_kicia Re: Jest dobry a zrobi się bardzo dobry = dzień 16.02.06, 15:45
                może dokładną date mam podać
                prosze bardzo
                jako smutna_kicia od 14 listopada 2005
                jako wesola_kicia od 16 listopada 2005
                więc troszke tu siedze
                • ktotocoto Re: Jest dobry a zrobi się bardzo dobry = dzień 16.02.06, 16:24
                  Wesoła kicia nie została ujęta w wykazie nowych.
                  Bo przecież jest - od 16 listopada 2005r.
                  Ale:
                  wesoła kicia jeszcze z nami:
                  - przy piwie nie siedziała,
                  - góralskich piosenek ( przy ognisku ) nie śpiewała,
                  - w Sławka śpiworze nie spała itp.
                  Mam nadzieję, że:
                  Nieświęty, Parmesan, Sławek = pomogą ten błąd naprawić ( jeśli kicia będzie
                  chciała ).
                  • wesola_kicia Re: Jest dobry a zrobi się bardzo dobry = dzień 16.02.06, 16:27
                    co prosze??
                    na wszystko się zgodze
                    ale nie na spanie z ta 3
                    • wesola_kicia panowie nie gniewajcie się 16.02.06, 16:31
                      ale nie moge z Wami spać
                      bo jestem zajęta
                      a On by mi nie wybaczył
                      • nieswietymikolaj Re: panowie nie gniewajcie się 16.02.06, 16:40
                        Witajcie witajcie Panowie się nie gniewają ale nie odpuszczą śpiworka
                        • wesola_kicia Re: panowie nie gniewajcie się 16.02.06, 16:41
                          a dlaczego??
                          • ktotocoto Re: panowie nie gniewajcie się 16.02.06, 16:52
                            Kochani, spokojnie.
                            Na Sławka czekamy, bo:
                            Sławek = tak ten śpiwór pożycza - że nie wiadomo, czy go jeszcze ma.
                            I:
                            na dywanowie, w śpiworze, Mandy spała ( zdjęcie to dokumentuje ).
                            Sama w nim spała ( bo tak chciała ).
                            Gdyby:
                            chciała inaczej - to też by mogła.
                            • mandy4 Re: panowie nie gniewajcie się 16.02.06, 18:46
                              Oj KTCT tajemnice alkowy zdradzasz.
                              Oczywiście o ile śpiwór Sławka możemy zaliczyć do izdebki bez okna
                              przeznaczonej na łoże.
                              Wesoła Kiciu śpiwór Sławka jest rewelacyjny.
                              • wesola_kicia Re: panowie nie gniewajcie się 16.02.06, 19:15
                                nie wiem
                                nie byłam
                                jak coś wezme swój śpiwór
                                • mandy4 małpa.pl 16.02.06, 19:25
                                  Skończyłam dzisiaj czytać www.małpa.pl Krystyny Jandy. Książka jest wyborem
                                  najciekawszych tekstów z prowadzonego w internecie dziennika i obejmuje okres
                                  od 1 września 2000 r. do 1 października 2001 r.
                                  Hanula polecam ją Tobie. Koniecznie musisz przeczytać. A jak ją się czyta –
                                  oderwać się nie można. Lektura jej wywołała u mnie wspomnienia, refleksje,
                                  śmiech i zadumę. Dzisiaj zamówiłam sobie www.małpę2, bo przed i po świętach nie
                                  udało mi się jej kupić. Momentalnie zniknęła z tut. księgarń.
                                  • mandy4 Re: małpa.pl 16.02.06, 19:38
                                    Hanula coś mi się wydaje po dzisiejszym Twoim wpisie, że najbliższe dni dla
                                    Ciebie raczej smutne będą. By Cię chociaż trochę rozweselić przytoczę z
                                    książki KJ trzy żarty o blondynkach. Tym bardziej, ze sama czasami zaznaczasz,
                                    że jesteś blondynką, która miewa problemy ze zrozumieniem czegoś – a tak na
                                    marginesie to ta Twoja kokieteria jest cudowna - (cyt.:”Cały wczorajszy wieczór
                                    ( z przerwami) poświęciłam na rozgryzanie tego, co mi przysłał mBank w sprawie
                                    założenia konta. Nie udało mi się, więc kontynuowałam dziś rano..Też nie
                                    wyszło=doszłam do wniosku, że to nie dla blondynek, nawet tych podrabianych”).

"1/ Blondynka wsiada do windy z jakimś panem. Pan pyta: - Pani na drugie? –
                                    Mariola.
                                    2/ Blondynka dzwoni do informacji kolejowej: Przepraszam, jak długo jedzie
                                    pociąg z Warszawy do Krakowa? – Chwileczkę – słyszy w słuchawce. – Dziękuje –
                                    I odkłada słuchawkę.
                                    3/ Ktoś puka do drzwi. Blondynka pyta: - Kto tam? – Ja – odzywa się głos zza
                                    drzwi. – Ja? – konstatuje przerażona Blondynka."
                                    • mandy4 Toruń 16.02.06, 19:42
                                      KTCT zazdrościłam Tobie wczoraj tego wyjazdu do Torunia.
                                      Wiosną chcę to miasto zwiedzić. Już nie moge się doczekać.
                                      Może uda nam sie razem pojechać?
                                      I Sławka jeszcze namówić, bo chyba blisko ma od siebie?
                                    • mandy4 Coś dla naszych panów: 16.02.06, 19:45
                                      Anegdota z książki KJ:
                                      "Rybak złowił złotą rybkę i ta poprosiła go o wypuszczenie, w zamian obiecując
                                      spełnienie życzeń. Rybak chciał, żeby złota rybka wybudowała wiadukt między
                                      San Francisco a Hawajami, bo zawsze marzył o zwiedzeniu Wysp Hawajskich, a bał
                                      się latać samolotem, poprosił o umożliwienie mu dotarcia tam samochodem. Złota
                                      rybka odpowiedziała, że spełnienie tego życzenia jest absolutnie niemożliwe, że
                                      nawet dla niej jest to zadanie za trudne. Poprosiła go o inne życzenie. Rybak
                                      wtedy poprosił, żeby w takim razie pomogła mu zrozumieć jego żonę. Rybka
                                      zastanowiła się chwilę i w końcu zapytała, czy ten wiadukt na Hawaje ma być
                                      jedno- czy dwupasmowy."
                                      • twojskarb Hej optymiści 16.02.06, 19:47
                                        Jestem raczyj wesołek przyjmiecie mnie>?
                                        • wesola_kicia Re: Hej optymiści 16.02.06, 19:49
                                          pewnie,że tak:)
                                        • wesola_kicia o co chodzi z tym -śpiowrem?? 16.02.06, 19:49
                                          może mi ktoś to wyjasnić
                                        • twojskarb Re: Hej optymiści 16.02.06, 19:49
                                          Niech mnie ktoś wykopie wreszczie z tego doła bo ja jestem ukryty skarb
                                          • wesola_kicia Re: Hej optymiści 16.02.06, 19:51
                                            dobra już biore łopate
                                            i ide Cie wykopać
                                            • twojskarb Re: Hej optymiści 16.02.06, 19:54
                                              Kiciu wesoła Ty to możesz pazurkami
                                              • wesola_kicia Re: Hej optymiści 16.02.06, 19:56
                                                ale jest mały problem
                                                obciełam pazurki
                                                • twojskarb Re: Hej optymiści 16.02.06, 19:59
                                                  No to bierz sie za łopatę kocurku niestety
                                                  • wesola_kicia Re: Hej optymiści 16.02.06, 20:01
                                                    już kopałam
                                                    i Cię wykopałam
                                                  • twojskarb Re: Hej optymiści 16.02.06, 20:02
                                                    Lubie Was czytać
                                                  • twojskarb Re: Hej optymiści 16.02.06, 20:03
                                                    To mnie teraz otwórz
                                                  • wesola_kicia Re: Hej optymiści 16.02.06, 20:04
                                                    już otworzyłam
                                                    i wielkie serce zobaczyłam
                                                  • wesola_kicia Re: Hej optymiści 16.02.06, 20:03
                                                    Ty nie czytaj
                                                    tylko pisz:P
                                                  • twojskarb Re: Hej optymiści 16.02.06, 20:04
                                                    Pisze pisze ale tylko jednym palcem
                                                  • twojskarb Re: Hej optymiści 16.02.06, 20:05
                                                    O kurde zupełnie zapomniałem że mam serce
                                                  • wesola_kicia Re: Hej optymiści 16.02.06, 20:07
                                                    no widzisz to się zakopałeś i o sercu zapomniałeś
                                                    a gdzie pozostałe palce:P
                                                  • twojskarb Re: Hej optymiści 16.02.06, 20:15
                                                    Mam jedną rękę tylko od ramienie adrugiej wcale pisze płastikowaprotezą
                                                  • wesola_kicia Re: Hej optymiści 16.02.06, 20:17
                                                    aha
                                                    wszystko jasne
                                                  • twojskarb Re: Hej optymiści 16.02.06, 20:39
                                                    nadmiar szczerości i w nogi Biedny wystraszony koteczek
                                                  • wesola_kicia Re: Hej optymiści 16.02.06, 20:40
                                                    hahaha
                                                    chciałbyś
                                                  • twojskarb Re: Hej optymiści 16.02.06, 20:43
                                                    A kto powiedział że bym chciał
                                                  • wesola_kicia Re: Hej optymiści 16.02.06, 20:43
                                                    gwiazdy
                                                  • twojskarb Re: Hej optymiści 16.02.06, 20:49
                                                    Są za wysoko żeby coś wiedziec
                                                  • ktotocoto Toruń; 16.02.06, 21:48
                                                    Mandy:
                                                    o toruńskich marzeniach to ja już kiedyś pisałam:
                                                    - zwiedzanie, włóczenie się,
                                                    - ale i = Toruń nocą ( i nocleg z widokiem na Wisłę ).
                                                    Dlatego:
                                                    też się pisze ( jak będzie ).
                                                    Oraz:
                                                    Toruń bez Sławka?
                                                    Toruń ze Sławkiem jest ciekawszy = więcej zobaczymy i więcej usłyszymy ( Sławek
                                                    jest dobrym przewodnikiem ).
                                                  • ktotocoto Raczej wesołek: 16.02.06, 21:54
                                                    Wesołek ładnie wszedł = ukłonił się, przedstawił i wesoło-grzecznie zapytał:

Jestem raczyj wesołek przyjmiecie mnie>?

To my na to:
                                                    wesoło Cię witamy i do bywania zapraszamy.
                                                  • ktotocoto Śpiwór: 16.02.06, 21:58
                                                    kiciu:
                                                    ze śpiworem to długa opowieść.
                                                    Może się kiedyś skusisz na:
                                                    kolejne, nasze, śpiworowo.
                                                    To:
                                                    wszystko wyjaśnimi i pokażemy.
                                                    I:
                                                    by Twój luby nie był w pretensjach =
                                                    lubego też możesz, w śpiworowo, wciągnąć.
                                                    Najbliższe śpiworowo Nieświęty będzie organizował ( chyba już przyjmuje zapisy )
                                                  • ktotocoto Re: Śpiwór: 17.02.06, 00:19
                                                    Nie wiem kto śpi i co się z worem dzieje.
                                                    Ja:
                                                    - balkon,
                                                    - łazienka,
                                                    - dobranoc.
                                                  • mandy4 Dobrej nocy 17.02.06, 00:31
                                                  • mandy4 i miłego dnia 17.02.06, 08:59
                                                  • mandy4 dzisiaj 17.02.06, 09:23
                                                    Czy wesoła kicia wie, ze dzisiaj jest dzień kota?
                                                    www.krystynajanda.net/?selected=1&action=changeView
                                                    Zachęcam do obejrzenia zdjęcia. Piękne.
                                                  • mandy4 Re: dzisiaj 17.02.06, 09:24
                                                    Sławku gdzie się podziewasz?
                                                    Tęsknimy za Tobą.
                                                    Pozdrawiam serdecznie.
                                                  • wesola_kicia Re: Śpiwór: 17.02.06, 16:38
                                                    ok jak coś to zgłosze się do niego
                                                  • nieswietymikolaj Re: Śpiwór: 17.02.06, 16:41
                                                    Ktct no coś Ty jednoosobowy śpiwór to niepraktyczne Kicia Ty kup dwuosobowy bo
                                                    ja nie kupuje wcale
                                                  • wesola_kicia Re: Śpiwór: 17.02.06, 16:42
                                                    mam spiwór
                                                    nawet 2osobowy:P
                                                  • twojskarb Re: Śpiwór: 17.02.06, 16:53
                                                    no to pięknie witam Kup sobie kicia trzyosobowy Bo się nie pomieścimy mikołaj
                                                    myślałem ześ już w Laponii
                                                  • wesola_kicia Re: Śpiwór: 17.02.06, 16:55
                                                    zrobimy inaczej
                                                    Ty i Mikołaj w 2osobowym
                                                    a ja sama:P
                                                  • twojskarb Re: Hej optymiści 16.02.06, 20:12
                                                    No i poszła na dach się wóczyć ł sie wypisało z tej spółki
                                                  • wesola_kicia Re: Hej optymiści 16.02.06, 20:14
                                                    hahaha
                                                    idz w moje slady
                                                    to pogadamy:P
                  • parmesan Re: Jest dobry a zrobi się bardzo dobry = dzień 17.02.06, 10:27
                    KTCT, ja z 13 mamy juz swoj spiwor. Himalajski.
                    • ktotocoto Re: Jest dobry a zrobi się bardzo dobry = dzień 17.02.06, 13:49
                      Sławek nie ma czasu. Biega i szuka ( ludzi idealnych ).
                      Tym, których znajdzie = @ posyła ( dostaliście, od niego, maszynę? ).

Dobrze, że = Sławek znak życia dał, bo nie wiedziałam:
                      - czy mam się o niego martwić,
                      - czy raczej minę tęsknotliwo-urażono-wymówkową robić?
                      • menk.a Re: Jest dobry a zrobi się bardzo dobry = dzień 17.02.06, 13:53
                        haaaa, znaczy nie jestem idealna;) no tak: ten zez rozbieżny;))))))
                      • ktotocoto Re: Jest dobry a zrobi się bardzo dobry = dzień 17.02.06, 13:55
                        Parmesan:
                        - w ramach podglądania mądrzejszych,
                        - i w ramach zwalczania ( w zarodku ) uczuć brzydkawych ( np. zazdrości )
                        też sobie kupię śpiwór himalajski.
                        Tyle, że - to będzie śpiwór jednoosobowy.
                        Nie wiem kiedy go kupię, ale:
                        jak się coś do planu włoży ( choćby perspektywicznego, wieloletniego ) = to już
                        się ludziska cieszą.
                        Więc i ja = do planu wkładam i już mam radość.
                        • ktotocoto Kiedy ten Neptun: 17.02.06, 13:58
                          Mandy:
                          kiedy ten Neptun?
                          Bo:
                          już gotowa jestem i już chcę.
                          I:
                          nie wiesz co z A_ską?
                          Oraz:
                          czy też tak tęsknisz za A-ską = naszą Anią z Zielonego Wzgórza?
                          • ktotocoto Przeoczenie lub nieśmiałość: 17.02.06, 14:04
                            Menk.a:
                            Sławek do Ciebie nie = tylko przez j/w.
                            Bo Sławek jest subtelny = nie był pewien czy sobie życzysz zbliżeń.
                            My Sławka znamy, więc:
                            jak zbliżeń chcemy = to mu krzyczymy i on nam daje, to - o co prosimy.
                            Dlatego:
                            krzyknij Sławkowi, że chcesz maszynę.
                            Może usłyszy, może Ci dośle.
                            • ktotocoto Zez lepszy od ślepoty: 17.02.06, 14:07
                              I:
                              zezem to się nie martw = mała wada.
                              Ja mam gorzej = ja ślepa bywam.
                            • menk.a Re: Sławq rzeczony: chcę zbliżenia;) 17.02.06, 14:07
                              poszłam za Twoją radą:DDDDD
                              czekam
                              nic, nic się nie dzieje;)
                              • ktotocoto Re: Sławq rzeczony: chcę zbliżenia;) 17.02.06, 14:15
                                Dobrze zrobiłaś.
                                Teraz Sławek to przemyśli.
                                Potem się zastanowi.
                                Potem się przygotuje.
                                W tabelkę włoży = coś przeliczy, coś na dziwne znaczki zamieni ( bo on
                                informatyk ).
                                A potem Ci wyśle.
                                Zwykle jest tak:
                                od naszego krzyku do otrzymania = mijają 2-3 dni.
                                Bo:
                                Sławek nic nie robi po łebkach i byle jak.
                                • ktotocoto Re: Sławq rzeczony: chcę zbliżenia;) 17.02.06, 14:19
                                  Mandy:
                                  noc z 28 na 29 kwietni = to z kim ( w koszu, nad morzem ) spędzisz?
                                  • mandy4 Re: Sławq rzeczony: chcę zbliżenia;) 17.02.06, 14:25
                                    KTCT liczę na to, że ktoś z naszych również 28 przyjedzie.
                                    A jak nie to wszystko przuygotuje na Wasz przyjazd.
                                    Mam na myśli piwo w lodówce,
                                    wedlinę na grilla, gospodarza przygotuję itp.
                                    A teraz się szykuję i biegnę na to spotkanie.
                                    Wieczorem się odezwę.
                                    Papatki przesyłam
                                    • anusia100 Mandy 17.02.06, 15:43
                                      zglaszam swoja gotowosc.
                                      jest jeszcze troche czasu, ale na mnie licz.
                                      pozdrowka
                                      • nieswietymikolaj Re: Mandy 17.02.06, 16:36
                                        :}
                                        • nieswietymikolaj Re: Mandy 17.02.06, 16:39
                                          Witajcie hohohoho jaki tu romansik sie wykluwa nono
                                      • mandy4 Re: Mandy 17.02.06, 19:47
                                        Anusiu jakże się cieszę.
                                        • mandy4 Kijówka 17.02.06, 19:49
                                          Elisso zdjęcie kijówki Tobie wyślę. Piękna jest.
                                          • mandy4 Wychodzę 17.02.06, 19:53
                                            • mandy4 Re: Wychodzę 17.02.06, 19:54
                                              Papatki przesyłam.
                                            • mandy4 Re: Wychodzę 17.02.06, 19:54
                                              Wychodzę. Papatki przesyłam.
                                              • mandy4 Re: Wychodzę 17.02.06, 19:55
                                                Oj ze mną niedobrze. Moze w domu powinnam zostać?
                                                • elissa2 Re: Wychodzę 17.02.06, 20:00
                                                  mandy4 napisała:

> Oj ze mną niedobrze. Moze w domu powinnam zostać?
                                                  :DDDDDDDD
                          • mandy4 Re: Kiedy ten Neptun: 17.02.06, 14:14
                            Do Neptunowa jedziemy 29 kwietnia.
                            Kto chce to może zostać do 3 lub 4 maja.
                            Ja chyba już pojadę 28 kwietnia.
                            Za A_ską również tęsknię.
                            Nie ma dnia bym o niej ciepło nie pomyślała.
                            Mam nadzieję, że Jej tam dobrze jest.
                            Jak nie ma jeszcze internetu to na wiadomośc od niej
                            będziemy musieli chyba poczekać do Świąt Wielkanocnych.
                            A_ska pozdrawiam Ciebie cieplutko i serdecznie.
                            • mandy4 @ od Sławka 17.02.06, 14:21
                              Sławku dzięki za @.
                              Podbudowawszy dzięki Tobie własne ego
                              na spotkanie biegnę.
                              Przypuszczam, że miło będzie.
                              Całusy posyłam.
                              • wesola_kicia hejka co tak cicho?? 17.02.06, 15:13
                                mialam nadzieje,że ktoś tu jest
                                a tu cicho jak makiem zasiał
                                moja świnka morska jest głośniejsza
                                • ktotocoto Re: hejka co tak cicho?? 17.02.06, 15:45
                                  tak cichutko siedziałam, bo:
                                  nasłuchiwałam
                                  gdzie jesteś (i dlaczego Ciebie nie ma )
                                  oraz
                                  kiedy nadejdziesz ( łapką pomachać i ogonkiem kiwnąć ).
                                  I:
                                  cieszę się, że tą głupią ciszę przerwałaś.
                                  A także:
                                  pozdrawiam ( w tym i - Twoją świnkę morską ).
                                  • wesola_kicia Re: hejka co tak cicho?? 17.02.06, 15:47
                                    moja świnka dziekuje
                                    ja też
                                    łapką już macham
                                    za nudna ta cisza
                                    jeszcze tylko brakuje kilku osób
                                    buziaczki dla wszystkich
                                    a zwłaszcza dla...............
                                    • ktotocoto Re: hejka co tak cicho?? 17.02.06, 15:53
                                      a zwłaszcza dla...............
                                      Czy do tego zwłaszcza = i my się możemy ( tak niewinnie ) dołączyć?
                                      • wesola_kicia Re: hejka co tak cicho?? 17.02.06, 15:55
                                        dla tego zwłaszcza --to On wie dla kogo
                                        zapytajcie jego jak się pojawi
                                        myśle,że podzieli się tym buziaczkiem:)
                                      • ktotocoto Piersi: 17.02.06, 16:02
                                        Za chwilę wychodzę.
                                        Pójdę kupić piersi ( z kurczaka ).
                                        Zrobię z nich roladki ( czymś faszerowane ).
                                        Kupię też piwo = dodatek do wieczornych rozmyślań.
                                        A potem autobusem pojadę = to sobie gazety poczytam.
                                        Gazetowe smutnowce pominę.
                                        Skupię się na tym, co komu wyszło ( dobrze ) lub co kto ( dobrego ) planuje.
                                        I:
                                        może kino zaplanuję ( na jutro ), bo:
                                        poprzednie plany kinowe się pokićkały = miałam być a nie byłam.
                                        • ktotocoto ON: 17.02.06, 16:04
                                          ON:
                                          ty się już pojaw i się domyśl i się podziel.
                                          To już wypada, już czas ( najwyższy ).
                                          • wesola_kicia Re: ON: 17.02.06, 16:08
                                            On wie :)
                                            On się tu pojawia:)
                                            On mnie tu wciągnął:)
                                            On się raczej nie podzieli:)
                                            On się nie zdradzi,że o Niego chodzi:)
                                            • florentynka Re: ON: 17.02.06, 16:53
                                              kto to jest ON?
                                              pyta zaniepokojona flo
                                              • wesola_kicia Re: ON: 17.02.06, 16:56
                                                On to jes On
                                                mój najwiekszy skarb
                                                • twojskarb Re: ON: 17.02.06, 17:00
                                                  Spiwór solo trąci nuda Ldę na fuchę pa na razie Flo On to ja hihi
                                                  • florentynka Re: ON: 17.02.06, 17:03
                                                    Czyj w takim razie skarb ty jesteś? Czy już mam popełnić jakieś spektakularne
                                                    samobójstwo, czy poczekać, aż z fuchy wrócisz?
                                                  • nieswietymikolaj Re: ON: 17.02.06, 17:13
                                                    Witaj Flo dawno Cię nie było
                                                  • nieswietymikolaj Re: ON: 17.02.06, 17:18
                                                    Straszny tłok do tego skarba
                                                  • florentynka Re: ON: 17.02.06, 17:41
                                                    Witaj nieświęty. Staram się, żebyś nie miał przesytu moją osobą:)
                                                  • nieswietymikolaj Re: ON: 17.02.06, 17:47
                                                    Przesyt to ja mam ale zimy
                                                  • wesola_kicia życze powodzenia 17.02.06, 18:05
                                                    szczerze mówie
                                                  • florentynka Re: życze powodzenia 17.02.06, 18:14
                                                    komu i na jakim polu?
                                                  • wesola_kicia Re: życze powodzenia 17.02.06, 19:48
                                                    droga flo
                                                    ogólnikowo pisałam
                                                    bez żadnych złych myśli
                                                  • wesola_kicia Re: ON: 17.02.06, 20:01
                                                    hahaha
                                                    zabawne
                                                  • nieswietymikolaj Re: ON: 17.02.06, 20:14
                                                    A ja ciem ź lwićkiem
                                                  • wesola_kicia Re: ON: 17.02.06, 20:18
                                                    cio prosze??
                                                    poprosze w języku polskim:P
                                                  • nieswietymikolaj Re: ON: 17.02.06, 20:24
                                                    Ciem śpetki ź lićkięm wijaźnie miwie
                                                  • nieswietymikolaj Re: ON:mnie prześladuje 17.02.06, 20:26

• wesola_kicia Re: ON:mnie prześladuje 17.02.06, 20:27
                                                    ciemu twierdzisz ,ze On Cię prześladuje??
                                                  • wesola_kicia Re: ON: 17.02.06, 20:34
                                                    kucie piecione
                                                    cio pan miowi
                                                    bo nie wiem o cio paniu chodzi
                                                  • nieswietymikolaj Re:w nagłowku 17.02.06, 20:37
                                                    mnie wkurza bo to takie bezosobowe
                                                  • wesola_kicia Re:w nagłowku 17.02.06, 20:41
                                                    nic na to nie poradze
                                                  • nieswietymikolaj Re:Głodny lwiciek zjadł swoje w 17.02.06, 20:44

• nieswietymikolaj Re:w nagłowku 17.02.06, 20:46
                                                    Podaje rozmiar
                                                    Kangur rudy
                                                  • wesola_kicia Re:w nagłowku 17.02.06, 20:49
                                                    dobrze się czujesz??
                                                    lwy kangury co jeszcze
                                                  • nieswietymikolaj Re: Spiworowo w Czwie hoho 17.02.06, 20:40
                                                    To będzie trudne bo miejsca na śpiwory brak ale się nocowanie załatwi
                                                  • wesola_kicia Re: Spiworowo w Czwie hoho 17.02.06, 20:53
                                                    przykro mi
                                                    mnie nie będzie
                                                  • nieswietymikolaj Re: Spiworowo w Czwie hoho 17.02.06, 21:11
                                                    A co to w Czwie na kotki poluj/a?
                                                  • wesola_kicia Re: Spiworowo w Czwie hoho 17.02.06, 21:14
                                                    na to pytanie nie odpowiem
                                                  • ktotocoto On: 17.02.06, 21:34
                                                    Jest jeszcze jeden On.
                                                    Chciałam się z nim umówić do kina.
                                                    Ale mi nie wyszło.
                                                    Nawet nie zdążyłam go zapytać = czy ze mną pójdzie.
                                                    Ja wrócę z gór = to go zapytam.
                                                    Już On tam wie, że o nim piszę.
                                                  • ktotocoto Skarpetki: 17.02.06, 21:42
                                                    Rozmowy o dzieciach ( i skarpetkach ) zawsze podsłuchuję, bo:
                                                    nie tracę nadziei = że, kiedyś, babcią będę.
                                                    I:
                                                    gdyby, to = chcę być do tej roli przygotowana (wszechstronnie).
                                                  • ktotocoto Dobrze, że wyszła: 17.02.06, 21:45
                                                    jak się Mandy przejdzie, świeżego powietrza nałyka - to jej się poprawi.
                                                    Ale:
                                                    Mandy ( nawet bez poprawy ) jest fajna.
                                                  • ktotocoto Dalsza część śpiwora: 17.02.06, 21:49
                                                    Sławek nam nie odpowiedział:
                                                    czy ten śpiwór jeszcze ma - czy nie.
                                                    Ale:
                                                    Nieświęty dopowiedział = że śpiwory będą zbędne.
                                                    To:
                                                    Parmesan i szczęśliwatrzynastka = niepotrzebne koszty ponieśli.
                                                  • ktotocoto Dalszy ciąg piersi: 17.02.06, 21:50
                                                    Idę je robić.
                                                  • a_ska1 :)))))))))) 17.02.06, 23:18

• a_ska1 Re: :)))))))))) 17.02.06, 23:23
                                                    tak, to naprawde ja !
                                                    nareszcie mam dostep do internetu :))
                                                    tylko nie mam polskich czcionek, ale to niewazne
                                                    pozdrawiam serdecznie !!!
                                                  • florentynka hurraaaaaaaaaaaa!!!! 18.02.06, 00:00
                                                    Cześć, słońce
                                                    tęskniliśmy za tobą
                                                    i dzięki ci, ktotocoto, za wieść o a_sce
                                                  • mandy4 Re: hurraaaaaaaaaaaa!!!! 18.02.06, 00:08
                                                    Rozumiemy Ciebie.
                                                    Ten dzisiejszy wieczór rodzinie poświęć.
                                                    Najważniejsze, że masz już łącze z internetem
                                                    i dałaś znać. Wreszcie się Tobą nacieszymy.
                                                    Ja już się wyłączam.
                                                    Pięknych snów Tobie życzę. I do zobaczenia jutro.
                                                    Całusy i uściski przesylam.

• elissa2 Zanotowane! :) 17.02.06, 20:35
                                                    Mikołaj ma dostać od zająca
                                                    skarpetki z lwićkiem i z lićkiem!
                                                    Podaj rozmiar! Podaj rozmiar!
                                                    A ten liciek to literówka?
                                                    lwiciek bez w?
                                                    czy lisiek gdzie ć zamiast ś?
                                                  • nieswietymikolaj Re:Jestem leń 17.02.06, 20:21
                                                    Bo nie noszę białych koszul żeby nie myć szyji
                                                    Nie zawiązuje butów żeby się nie schylać
                                                    nie jem obiadu żeby nie zmywać
                                                    Nie pije żeby nie trzeźwiec
                                                    Ale za to mam dużo czasu żeby nic nie robić
                                                  • wesola_kicia Re:Jestem leń 17.02.06, 20:26
                                                    kurcze samo krytyka
                                                    co Ci się dzieje:)
                                                    ja myślałam,że jesteś Mikołajem,
                                                    że dostane pod poduszke
                                                    ...............
                                        • wesola_kicia Re: Piersi: 17.02.06, 16:07
                                          udam ,że zrozumiałam
                                          życze miłego dnia
                                  • ktotocoto Na mnie też: 17.02.06, 15:50
                                    Anusia:
                                    to ja z Tobą i obok Ciebie.
                                    I:
                                    nie tylko ja = kilka osób czeka, by Cię ( osobiście ) poznać.
                                    Dlatego:
                                    fajnie, że = okazję Neptunową Mandy robi.
                                    • elissa2 Dobry Wieczór! :) 17.02.06, 18:33
                                      Cieplutko Was witam.
                                      • elissa2 Wielki dylemat małego człowieczka. :) 17.02.06, 18:42
                                        Zaoobserwowane, usłyszane:
                                        Młoda mama szła (zapewne do sklepu) ze swoim kilkuletnim dzieckiem.
                                        Słodki chłopczyk (chyba chłopczyk) strasznie przejęty i zatroskany:
                                        - A jakie kupimy?
                                        - Zobaczymy jakie będą.
                                        - A cio ja zjobię jak będzie i z kjówką i z bajankiem?
                                        - Wybierzesz jeden.
                                        - Nie! Nie wybioję! Psecies ja stjasssnie potsebuję ... i kjówkę potsbuję i
                                        bajanka tes!

• mandy4 Re: Wielki dylemat małego człowieczka. :) 17.02.06, 19:40
                                          • mandy4 Re: Wielki dylemat małego człowieczka. :) 17.02.06, 19:45
                                            wybaczcie po spotkaniu jestem i nim napisalam to juz mi się wysłało.
                                            Elisso co ja mam zrobić? Wczoraj mężczyźnie mojego życia kupiłam skarpetki z
                                            kijówką. A jak on bedzie chciał z bajankiem? Wymienić juz nie mogę bo paragonu
                                            nie wzięłam.
                                            Spotkanie było super.
                                            Ale trochę niedosytu mam.
                                            • elissa2 Re: Wielki dylemat małego człowieczka. :) 17.02.06, 19:59
                                              mandy4 napisała:
                                              > Elisso co ja mam zrobić? Wczoraj mężczyźnie mojego życia kupiłam skarpetki z
                                              > kijówką. A jak on bedzie chciał z bajankiem? Wymienić juz nie mogę bo
                                              > paragonu nie wzięłam.

Mandy. Jeśli się zorientujesz, że tak mu strasznie zależy to szarpnij się i kup
                                              mu też z bajankiem. :)
                                              • wesola_kicia Życze miłego weekendu:) 17.02.06, 21:13
                                                miłych snów
    • kabe.wawa Witaj a_ska1 17.02.06, 23:29
      Witaj!
      wszyscy na Ciebie czekają!
      Widzisz, jak sie u nas zmieniło...
      • kabe.wawa Re: Witaj a_ska1 17.02.06, 23:35
        Sławek wybudował nam nowy dom, a ktotocoto nas przeprowadziła i mieszkamy
        teraz w SŁAWKOWIE.
        • slawek004 OOOOOO!!!!! 17.02.06, 23:39
          Nareszcie. Stęskniłem się :)))
        • mandy4 Re: Witaj a_ska1 17.02.06, 23:41
          A_ska? Oczom nie wierzę.
          Witaj kochana. Jakże się cieszę.
          • ktotocoto Re: Witaj a_ska1 17.02.06, 23:44
            Kamień z serca = jesteś.
            Witaj w domu.
          • ktotocoto Re: Witaj a_ska1 17.02.06, 23:47
            Nie wiedziałam, że A_ska wróciła ( bo się głupotami, w kuchni, zajmowałam ).
            Ale:
            ktoś mi ( dziękuję! ) SMS przysłał = że się doczekaliśmy, że jest.
          • ktotocoto Re: Witaj a_ska1 17.02.06, 23:48
            Dobrze, że jesteś, bo:
            nawet Sławek sobie przypomniał = że, czułe słówka, zna.
            • ktotocoto Re: Witaj a_ska1 17.02.06, 23:51
              Chciałam, dzisiaj, piwo pić.
              Ale teraz:
              do kuchni biegnę, szampana otworzę ( Flo nie wypiła ).
              Toast wzniosę i wesołe bąbelki łyknę.
              • mandy4 Re: Witaj a_ska1 17.02.06, 23:56
                KTCT Ciebie dzisiaj wywołała. Ale ma przeczucie.
                Napisz jak tam się Tobie wiedzie.
                Mamy nadzieję, że znajdziesz tyle czasu by do nas
                co dzień zawitać?
              • a_ska1 Re: Witaj a_ska1 17.02.06, 23:58
                no witajcie, kochani!
                dzisiaj musze czas dzielic na Was, rodzine, kolezanki..
                bo to pierwszy dzien po dluuugiej przerwie,
                dlatego prosze o wyrozumialosc!
                teraz na pewno bede bywac w miare regularnie,
                tylko nie wiem czy nadrobie zalegle posty..
                zreszta, chyba nie warto?
                Tak sie ciesze, ze Was znowu widze :))
      • elissa2 Re: Witaj a_ska1 17.02.06, 23:40
        Witaj A_ska!!!!
        Serdeczności!!!!
        Pozdrowienia!!!!
        • kabe.wawa Re: Witaj a_ska1 17.02.06, 23:47
          A_ska, u nas za chwilę północ a u Ciebie jeszcze młoda godzina...
          • kabe.wawa Re: Witaj a_ska1 17.02.06, 23:58
            A_ska, napisz coś. Co u Ciebie?
            • a_ska1 Re: Witaj a_ska1 18.02.06, 00:03
              Slonce swieci (no nie teraz, bo noc ciemna),
              trawa zielona, 8 stopni C,
              do morza bliziutko,
              postaram sie jutro @ poslac.
              • ktotocoto Nie warto: 18.02.06, 00:09
                A_ska:
                Nie warto.
                Wesoło w przód patrzymy.
                Do przeszłości się nie cofamy, tylko:
                - wnioski z niej wyciągamy,
                - i zapamiętujemy, to = co było dobre.
              • ktotocoto Ale miłe poruszenie: 18.02.06, 00:10
                Rozumiemy:
                daj siebie ( każdemu ) po trochę.
                Dzięki, że tego trochę i dla nas starczyło.
                • elissa2 Wypijmy zdrowie A_si!!!! 18.02.06, 00:13
                  www.arrakeen.ch/usacan/062%20%20champagne%20tower.jpg
                  • kabe.wawa Re: Wypijmy zdrowie A_si!!!! 18.02.06, 00:18
                    Imponujące!
                    Ale dla nas to za dużo!!! (tak myślę)
                  • ktotocoto Re: Wypijmy zdrowie A_si!!!! 18.02.06, 00:20
                    Elissa2:
                    dzięki za dostawę, bo:
                    tylko jednego ( w lodówce ) miałam.
                    A okazja jest nie na jeden a na 100.
                  • kabe.wawa Re: Wypijmy zdrowie A_si!!!! 18.02.06, 00:21
                    Ja sobie właśnie nalałam kolejną porcję swojego ulubionego
                    soku GARDEN: gruszka+śliwka+jabłko.
                    • kabe.wawa Re: Wypijmy zdrowie A_si!!!! 18.02.06, 00:25
                      Oj, coś pogorszył się ten sok!
                      • ktotocoto Re: Wypijmy zdrowie A_si!!!! 18.02.06, 00:33
                        kabe.wawa
                        pamiętasz jak:
                        A_ska - tanecznym krokiem - do łazienki szła?
                        Tak mi się to podobało = że ją papugować zaczęłam.
                        A teraz sobie uświadomiłam, że:
                        krok, mniej taneczny, ostatnio miałam.
                        Trzeba to zmienić:
                        tanecznym krokiem do łazienki pójdę ( i teraz i jutro - skoro świt ).
                      • kabe.wawa Optymistyczny koniec dnia i początek następnego :) 18.02.06, 00:33
                        Optytmistycznie nam się skończył dzień i zaczął następny.
                        Dzięki Ali, oczywiście!

Dobranoc!
                        • ktotocoto Re: Optymistyczny koniec dnia i początek następne 18.02.06, 00:39
                          Faktycznie.
                          Z powrotu A_ski i inne radościo-dobro wynikło:
                          kabe.wawa, ponownie, zobaczyłam.
                          Witaj.
                          • ktotocoto Re: Optymistyczny koniec dnia i początek następne 18.02.06, 00:46
                            Szczęśliwatrzynastka myszki rozsyła.
                            Śliczne są.
                            Gdzie się kupuje takie myszki ( bo bardzo mi się jej zachciało )?!
                          • ktotocoto Re: Optymistyczny koniec dnia i początek następne 18.02.06, 00:49
                            I jeszcze:
                            Optymistyczną piosenkę dostałam ( @ ) - dzięki.
                            Tą piosenką = wieczór zakończę.
                            • mandy4 Optymizmu w dniu dzisiejszym 18.02.06, 07:58
                              Tak się cieszę, że dom zbudowany przez Sławka zaczyna się nam zapełniać. Może i
                              pozostali powrócą?
                              Dzisiaj to nawet tanecznym krokiem do komputera podeszłam.
                              I słusznie, bo piosenka piękna na mnie czekała i kieliszek szampana i myszka
                              oryginalna.
                              Tak uraczona idę się oddać teraz domowym zajęciom bo dzieci przyjeżdżają.
                              Radyjko dość głośno nastawię i tanecznym krokiem wszystko będę wykonywać.
                              Miłego i pełnego optymizmu dnia wszystkim życzę.
                              • kabe.wawa Re: Optymizmu w dniu dzisiejszym 18.02.06, 08:14
                                U mnie również zanosi się na optymistyczny dzień.
                                Moje radyjko też mi pięknie gra od rana.
                                Pozdrawiam Was serdecznie.
                                • nieswietymikolaj Re: Optymizmu w dniu dzisiejszym 18.02.06, 09:16
                                  Witajcie ja wczoraj niestety nie mogłem przywitać Aski ale się nadrobi
                                  Słonko zapodaje więc moze coś pstryknę
                                  • nieswietymikolaj Re: Optymizmu w dniu dzisiejszym 18.02.06, 09:20
                                    Mi niestety brak Więc biorę kubełek i optymizmu szukać pójdę
                                    • hanula1950 Re: Optymizmu w dniu dzisiejszym 18.02.06, 10:31
                                      Witajcie=wróciłam=posty przeczytałam. Ale się rozpisywaliście!
                                      -13 dzięki za mysz=też chcę taką!
                                      -KTCT-jak wyjeżdżam Kubą zajmuje się moja przyjaciólka, która mieszka na klatce
                                      obok lub mój przyjaciel. Ona lubi sobie u mnie na kompie pasjanse stawiać - ja
                                      też lubię!
                                      -KABE - piosenka jest rewelacyjna=ile w niej optymizmu!
                                      -A_ska - witam, dobrze, że dotarłaś do nas!
                                      - śpiwór własny, ale, niestety, jednoosobowy posiadam!
                                      W Warszawie +3 i mgła jak w Londynie = nie widzę sąsiedniego bloku!
                                      - Nieświęty - też zaraz wychodzę po łyk optymizmu, a przy okazji dla ciała coś
                                      kupię.
                                      • a_ska1 Re: Optymizmu w dniu dzisiejszym 18.02.06, 11:18
                                        witam z rana :)
                                        wczoraj do nocy buszowalam przy kompie
                                        i dzis niewyspana jestem..
                                        Zaraz na dlugi spacer nad morze sie wybieram
                                        slonka co prawda nie widac, ale padac chyba nie powinno,
                                        choc tu pogoda zmienia sie jak w kalejdoskopie.
                                        {Aha, na watek trafilam dzieki KTCT
                                        - to ona podeslala mi namiary :)
                                        Kochana KTCT!)
                                        milusiego dnia zycze :))
                                        • hanula1950 Re: Optymizmu w dniu dzisiejszym 18.02.06, 12:32
                                          Na spacerze optymizmu się nałykałam! Cudownie świeci słońce, po mgle nie ma
                                          śladu, na dworze +7!Aż chce się żyć=może to już będzie wiosna?
                                          • ktotocoto Re: Optymizmu w dniu dzisiejszym 18.02.06, 13:19
                                            Taka postawa mi się podoba:
                                            nie siedzi, nie skamle, tylko stwierdza, że ma braki i:
                                            kubełek bierze, wychodzi = optymizmu idzie szukać.
                                            Kto szuka - ten znajdzie ( tylko nie wiem kiedy ).

Pamiętacie dążenie do ideału? ( prof.Kalitowski )
                                            "Wódki na świecie jest tyle, że:
                                            jej się, absolutnie, wypić nie da - ale starać się trzeba "

Ta wódka - to tylko wesoły przykład potrzeb i powinności.
                                            Jest potrzeba = ma być i staranie się.
                                            I tak Nieświęty robi = stara się.
                                            • ktotocoto Ania z Zielonego Wzgórza: 18.02.06, 13:29
                                              A_ska:
                                              czy masz tam jakieś ( choćby małe ) wzgórze?
                                              Bo:
                                              jeśli nie, to Ci jakieś doślemy.
                                              Nieświętego poprosimy = romantyczne wzgórze znajdzie, utrwali i Ci prześle.
                                              Ty, w moich myślach:
                                              Anią z Zielonego Wzgórza jesteś ( pofarbowaną nie na zieleń a na bląd ).
                                              Dlatego:
                                              wzgórze musisz mieć.
                                              • ktotocoto Taneczny krok: 18.02.06, 13:35
                                                Radyjko gra ( tak, jak Flo mnie nauczyła ).
                                                Krok taneczny mam ( od A_ski ).
                                                Piwo mam ( w kuflu, z którego Mandy piła ).
                                                Słońce u mnie - prawie warszawskie.
                                                Idę walczyć z kurzem ( wzorem Sławka ).
                                                Spacer zrobię wieczorny ( w kierunku kina ).
                                                • ktotocoto Zmiana planów: 18.02.06, 14:53
                                                  Pójdę na spacer - ale nie w kierunku kina.
                                                  W kierunku koleżanek pójdę.
                                                  Spotkanie ( wieczorne ) się tworzy.
                                                  Jesteśmy na etapie = co kto przynosi.
                                                  Ja:
                                                  zaproponowałam piersi.
                                                  Z nimi było tak:
                                                  kończyłam piersi - a tu SMS.
                                                  Patrzę = od kabe.wawa.
                                                  Zdziwiłam się, bo = niespodziewanie i o tej porze!
                                                  Więc = szybko i nerwowawo otworzyłam, czytam.
                                                  A tam wiadomość = A_ska na forum.
                                                  To ja na dwie ręce:
                                                  jedną w komputer a drugą w telefon ( by i Flo wiedziała i radość miała ).

Myślałam sobie tak:
                                                  głupotami się zajmuję ( w kuchni siedzę ) i życie przegapiam .

A teraz myślę tak:
                                                  nic nie przegapiłam.
                                                  Piersi zrobiłam = dla koleżanek mam.
                                                  I:
                                                  koleżanki mam = to mi pomogły, przegapić nie pozwoliły.
                                                  • jola1211 Re: co za milusi temat- optymizm 18.02.06, 15:54
                                                    Rano wstalam, kupe zrobilam, sniadania nie zjadlam, obiad zrobilam, obiad
                                                    zjadlam,papatki przesylam. W waszym milusim stylu.
                                                  • ktotocoto Przegrałam zakład ( jola 1211 ) 18.02.06, 16:46
                                                    Zakład przegrałam.
                                                    Zakład był o to:

kto do nas zawita i w jakim stylu.

Założyłam się - i przegrałam.
                                                    Dzięki wizycie joli1211 = ktoś wygrał ( a ja przegrałam ).
                                                    Długi spłacam = jutro wyślę przedmiot zakładu.

Najgorsze jest to, że jeszcze kilka przegranych mi grozi ( bo zakładów było
                                                    kilka ).
                                                    Ale:
                                                    wiedza jest warta przegranej.
                                                  • jola1211 Re: Przegrałam zakład ( jola 1211 ) 18.02.06, 16:54
                                                    Przegralas w sensie pozytywnam, czy negatywnym (dla wyjasnienia pozytywny- nie
                                                    wierzylas, ze taka OSOBA zaszczyci)? Ja jestem szczerze pod wrazeniem twoich
                                                    wypowiedzi.
                                                  • ktotocoto Re: Przegrałam zakład ( jola 1211 ) 18.02.06, 17:36
                                                    Wychodzę.
                                                    I:
                                                    będzie dalszy ciąg jedzenia ( oraz trunki ).
                                                    Będzie też:
                                                    przyjacielsko, miło i będą osoby, które zaszczycą.
                                                    Znana mi jest wymowa słowa - zaszczycić, zaszczycona...
                                                    I:
                                                    nie zawsze, to słowo, używam.
                                                    Oraz:
                                                    piszę w celu opowiadania ( znajomym ), komunikowania się ( z tymi, którym to
                                                    odpowiada ).
                                                    Celem tego forum nie jest wywieranie szczerych wrażeń na nieżyczliwych
                                                    przechodniach.
                                                    A także:
                                                    powód i treść zakładu nam jest znany.
                                                    Są tematy, które tylko na @ omawiamy.
                                                  • elissa2 Miłego Wieczoru KTCT ! :) 18.02.06, 17:52
                                                    Wielu miłych wrażeń! Świetnego relaksu i "ładowania baterii" w kapitalnej
                                                    atmosferze!
                                                  • nieswietymikolaj Re: Miłego Wieczoru KTCT ! :) 18.02.06, 19:08
                                                    Jola parodystka Też optymiska Nie przegrałaś zakładu A był tu jeden wesołek i
                                                    co wcieło go?
                                                  • a_ska1 Re: Miłego Wieczoru KTCT ! :) 18.02.06, 19:48
                                                    przeciez to oczywiste,
                                                    ze jola to kolejne wcielenie
                                                    znanej nam skadinad
                                                    forumowej schizofreniczki.
                                                    (starej, brzydkiej i zgorzknialej).
                                                    dla mnie - rowniez oczywiste,
                                                    ze tu zawitala tylnymi drzwiami
                                                    (w zadnym wypadku nie zaszczycila)
                                                    nalezy ja olac cieplym moczem
                                                    i nie odpowiadac na glupawe zaczepki
                                                    - takie jest moje zdanie.
                                                  • a_ska1 Re: Miłego Wieczoru KTCT ! :) 18.02.06, 20:04
                                                    nie mam aparatu foto,
                                                    a chcialabym Wam pokazac,
                                                    co ciekawego tu widzialam.
                                                    Na szczescie internet moze mi pomoc :)
                                                    To temat mojej zeszloniedzielnej wycieczki.
                                                    Slawkowi na pewno sie spodoba!
                                                    cudo - na wzgorzu :)

www.undiscoveredscotland.co.uk/stonehaven/dunnottarcastle/
                                                  • slawek004 dziękuję 18.02.06, 20:35
                                                    to rzeczywiście cudo. Szkoda że nie mogę tam pochodzić. Zazdroszczę :))))
                                                  • nieswietymikolaj Witaj aska 18.02.06, 20:52
                                                    Ucieszyłaś moje oczy Co do Joli to nie sądzę ale każdy ma swoje zdanie fajnie
                                                    że będziesz znowu
                                                  • szczesliwatrzynastka Re: Witaj aska 18.02.06, 21:03
                                                    Witam wszystkich OPTYMISTÓW.
                                                    A_ska cieszę, się, że masz teraz dostęp do internetu i znów bedziesz nas
                                                    odwiedzala częściej.

Byłam na poczcie, małpkę wam wysłałam, potem się coś zawiesiło na " gazecie",
                                                    a teraz mi pokazuje, że wcale mnie tam dzis nie było i nic nie wysyłałam...!!
                                                    Czary jakieś czy co? :(

Wszystkie Panie zainteresowane myszką - niestety nie wiem, gdzie takie można
                                                    kupić, sama chętnie chciałabym posiadac taką :)

serdecznie Was pozdrawiam w ten optymistyczny sobotni wieczór :)
                                                  • nieswietymikolaj poczta 18.02.06, 21:15
                                                    Ja chyba wszystko od Ciebie dostałem Dzięki serdeczne już wiem dlaczego
                                                    niewyrażnie piszacych można odczytać
                                                  • szczesliwatrzynastka Re: poczta 18.02.06, 21:26
                                                    no tak, a ja wyslalam drugi raz, sorki. Sławek ma racje, to tylko gazetowa
                                                    poczta taka dziwna.
                                                    A co do niewyraznie piszących, to piszac na komputerze , czasami robi sie
                                                    takie smieszne "literowki" a mimo to mozna je jednak dokładnie odczytać :)
                                                  • szczesliwatrzynastka @Y 18.02.06, 21:29
                                                    no to będzie teraz podwójnie :P
                                                  • ktotocoto Re: @Y 19.02.06, 13:11
                                                    też dostałam i też dziękuję.
                                                    Nawet dalej posłałam - by i innym ułatwić odczytywanie.
                                                  • nieswietymikolaj Myszki 18.02.06, 21:16
                                                    Mnie się tez podoba myszka mam dwie które mi mikołaj uszkodził to spróbuje je
                                                    przerobić
                                                  • szczesliwatrzynastka Re: Myszki 18.02.06, 21:23
                                                    Fajnie, to ja sie pisze na jedna z nich :)
                                                  • slawek004 @ 'y 18.02.06, 21:25
                                                    dostałem, dziekuję.
                                                  • nieswietymikolaj Dzięcioł 18.02.06, 20:58
                                                    Pojechałem sobie do jurajskiego rezerwatu poszukać jakiegoś tematu
                                                    I napotkałem dzięcioła krzepkiego co walił dziobem w konara wielkiego
                                                    Zdjęć około setki napstrykałem niestety za daleko stałem
                                                    A może dzięcioł za wysko siedział w każdym razie ani jedno nie jest dobre
                                                    Ale miał taką kondycję że go poszukam znowu i już
                                                    Po tym poznać geniusza w tłumie że robi tylko to co umie
                                                    Moje zdjęcia
                                                    Mikołaj malutki
                                                  • wesola_kicia Re: Dzięcioł 18.02.06, 21:53
                                                    szkoda,że nie chwyciłeś go
                                                    fajne ujęcdie by było
                                                    dobranoc
                                                    mam doła wiec to nie dla mnie watki
                                                  • anusia100 Jestem 18.02.06, 22:31
                                                    juz w domku i witam wszystkich, a zwlaszcza A_ske.

po 7 godz. jazdy jestem wypluta. oj, ma byc optymistycznie ...

spedzialm wspanialy tydzien z corka i wnuczka. baterie naladowane.

• ktotocoto Re: Dzięcioł 19.02.06, 13:06
                                                    Wierzymy, że dzięcioł był i wiemy, że:
                                                    jak Nieświęty 3-4 razy pobiega - to mu się uda nie tylko zobaczyć ale i
                                                    utrwalić.

Wesoła kicia też dzięcioła miała ( wczoraj ).
                                                    Dziobał ją w serce albo w głowę ( a może nawet nie "albo" tylko "i" ).
                                                    Takie dziobanie każdemu się przytrafia, każdy je zna.
                                                    Jak mnie dzięcioł dziobie, to:
                                                    dół mi robi ( albo kilka dołów )i:
                                                    ja się pilnuję by tych dołów nie pogłębiać lub nimi nie zarażać.
                                                    Dlatego:
                                                    do budy wchodzę i rany liżę.
                                                    Tak kicia zrobiła.
                                                    Nie gryzła, nie szarpała.
                                                    Grzeczne dobranocki dała i poszła doła leczyć.
                                                    Wesołej kici życzymy, by dzięcioł przestał ją dziobać i by się rany zagoiły.
                                                  • wesola_kicia Re: Dzięcioł 19.02.06, 15:05
                                                    ktct dziekuje
                                                    dziecioł przestał dziobać
                                                  • ktotocoto Re: Miłego Wieczoru KTCT ! :) 19.02.06, 13:23
                                                    Dziękuję = był miły ( a nawet bardzo ).
                                                    Jak wieczór w noc przechodził, to:
                                                    do domu podjechałam, jeszcze kogoś zabrałam i na przyjęcie wróciłam.
                                                    Przyjęcie, ze śpiewami i tańcami, do rana trwało ( kto zmęczony - łóżeczko
                                                    dostał ).
                                                    Do domu, po śniadaniu, wróciłam.
                                                    Radia nie słuchałam = to nie wiem co się dzieje.
                                                    I:
                                                    może lepiej nie wiedzieć ( Mandy ta wiedza nie pomogła - to i mnie nie pomoże ).
                                                    Dlatego:
                                                    radia nie włączę, bo,
                                                    działkowej odtrutki dziś nie zastosuję = to co mam się męczyć.
                                                    Na balkon idę.
                                                    Jest ciepło, słonecznie.
                                                    Lufkę mam ( jeszcze jej nie zbiłam!)
                                              • ktotocoto Re: Ania z Zielonego Wzgórza: 19.02.06, 12:45
                                                Dunnottar Castle obejrzałam
                                                i
                                                pomyślałam, że:
                                                A_ska, tam, daleko, zwiedzając - myśli przysławkowe miała.
                                                Bo:
                                                A_ska nam ( kiedyś ) szeptała - że lubi Sławka.
                                                Wiemy, że Sławek lubi zamki.
                                                Dlatego:
                                                zamki nam się ze Sławkiem kojarzą a Sławek z zamkami ( ale nie tylko ).
                                                • ktotocoto Re: Ania z Zielonego Wzgórza: 19.02.06, 13:33
                                                  Miejsce osobne wyznaczyłam.
                                                  Tam A_ski linki będę magazynować:
                                                  oglądać to - co A_ska widziała.
    • nieswietymikolaj Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 19.02.06, 09:59
      Witam optymistów Słonko u nas zapodaje Może się gdzieś wybiorę
      • mandy4 Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 19.02.06, 10:37
        Witam serdecznie. U mnie również piękna wiosenna pogoda. Uciekam z domu by nie
        zaprzatać sobie głowy wszystkimi wiadomościami, które dzisiaj w radiu
        usłyszałam i ich analizowaniem. Wybieram się na działkę szukać śladów wiosny.
        Miłego dnia
        • parmesan Re: Wątek tylko dla optymistów/optymistek 19.02.06, 12:11
          Hi, u mnie rowniez ladna pogoda i sloneczko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka