morfeusz_1 Re: Piwo 19.04.06, 22:38 ELYSIUM Angielskie piwo typu lager o aromacie owocu czarnego bzu Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Piwo 19.04.06, 22:39 JEVER 0,33 L słynie jako jedno z najsilniej nachmielonych piw niemieckich i tym samym na świecie (dodatek zarówno ekstraktu jak i czystego chmielu) Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: Piwo 19.04.06, 22:41 Z doświadczenia miało być pisane, nie z googla! :P Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Piwo 20.04.06, 09:19 Piłem to piwo. Lekuchne alkocholowo ale sakramencko dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Piwo 20.04.06, 10:57 Czy ja napisałem alkocholowo? Czy ja napisałem alkocholowo?! O majngott, dis łos mi! Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: Piwo 19.04.06, 22:53 Lwowskie. Przypomniało mi się. Genialny browarek u sąsiadów zza Buga. Mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: Piwo 19.04.06, 22:54 No to co? Jest już ten rekord, czy wyliczamy dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: Piwo 19.04.06, 22:57 Sama sobie odpowiem. Nie ma rekordu. Nekroskop zrobił 144. Trza piś dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Piwo 19.04.06, 23:47 nie od razu kraków zabudowano żywiec bezalkoholowy Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Piwo 03.05.06, 19:08 A ja, za namową Kamilara, kupiłem wczoraj Porter Staropolski. Wypiłem dzisiaj. Różni się smakiem od innych porterów, które piłem - jest mniej słodowy - ale dzięki temu lepiej się go pije. Bardzo sympatyczne piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Piwo 03.05.06, 19:27 Cieszymy się, że Ci smakowało. To najlepszy porter. jaki do tej pory pilem (fakt, że dużo ich nie było ale zawsze to coś:) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Grunengold 03.05.06, 19:09 1,89 w Auchan. Butelka bezzwrotna. Za taką cenę nie znajdzie się lepszego. Przebija wszystkie Lechy, Żywce i Okocimie. Smakuje jak prawdziwe piwo. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Grunengold 03.05.06, 19:29 Jak jestem w Ąłszą, to kupuje warke 0,66 litra. ale skoro tak Ci ten eksperyment zasmakował to fajno, trzeba bedzie spróbować, tylko że by tą nazwę zapamietać. P.S. Kiedyś w stokrotce widziałem piwo za 0,99 zł:) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Grunengold 03.05.06, 19:37 A jak będziesz w Auchan i lubisz pszeniczniaki, to zwróc uwagę na Paulanera. Piwo za 4,69 i 4,79 Dunkel. Fajne piwa, choć jakieś czasem nierówne w smaku. Może dlatego takie tanie? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Grunengold 03.05.06, 19:38 A jak kiedyś piłem piwa z Lider Price'a. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Grunengold 03.05.06, 19:40 No, aż tak to mnie nigdy nie przycisneło. Ja pilem te z górnej pólki, czyli z Biedronki (na górnej pólce leżały) niejakie top mocne. Były tak ochydne, że dostałem dwa za darmo:) A z lidera to próbowałem Dragona. Pileś kiedyś piwo niepasteryzowane? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Grunengold 03.05.06, 19:53 Też piłem właśnie Dragona i Dragona Mocnego chyba i 1410. Z niepasteryzowanych to piłem Żywe z Ambera i chyba Miodowe z Ciechanowa też jest niepasteryzowane - też piłem. Szczerze powiem, że Żywe miało być takie lux, super hiper. Niby ruch Slow Food je propaguje, ale ja jakoś wielkiej różnicy nie czułem. Z kolei memu tacie, który morze piwa wypił w swoim życiu - piwo to zalatywało czymś niesympatycznym. Tak więc płacisz 4 zł za flaszkę i w sumie nie wiesz za co. Ale może kiedyś jeszcze wrócę do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Grunengold 03.05.06, 19:56 JA kupiłem na Kilińskiego Książęce. 4 złote, prawie żadnej różnicy, za mało goryczy, nigdy do niego nie wróciłem. P.S. w reaktywacji zmienili asortyment, teraz maja warke i żywca po 3 zl. I jak zwykle zero klientow i rozwalone kible:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Grunengold 03.05.06, 20:01 Chata Puchata, kiedyś pisałeś, że byleś, jak reaktywowali:) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Grunengold 03.05.06, 20:04 No to pisz, że chata Puchata :-) Jak mieszkałem na Mazowieckiej, to często do niej wpadałem. Teraz mieszkam na odludziu i w knajpach pojawialm się rzadko i tylko do 22. Ale może znów przeniosę się na Mazowiecką i wtedy wrócą dobre czasy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Grunengold 03.05.06, 20:06 > Ale może znów > przeniosę się na Mazowiecką do cywilizacji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Grunengold 03.05.06, 20:07 wtedy będzie zmiasta. P.S. ja bym się z chęcia wyniósł na wieś, nad las i wodę za jednym zamachem. Zimą kupiłbym narty biegowe i biegał po lesie, a latem kajak i pływał po wodzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Grunengold 03.05.06, 20:18 Do kina nie chodze, dyskoteków i stroboskopów nie lubię, więc z tych przywilejów mieszkania w mieście nie korzystam za często. Do biblioteki mogłbym dwa razy w miesiącu podjechać pekaesem, więc mieszkanie na wsi byłoby fajne, z dóżym ogrodem, grill, kajak, narty. życ nie umierać. No i jeszcze mała społeczność z księdzem, którego mogłbym denerwować i cała wieś by mnie nie lubila, bo robiłbym najgłosniejsze impry we wsi;0 Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Grunengold 03.05.06, 20:19 O i wyszło wszystko. Pewnie chciałbyś wszystkie dziewki we wsi podrywać. Byłbyś ich bożyszczem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Grunengold 03.05.06, 19:41 > A jak kiedyś piłem piwa z Lider Price'a. :-) I jak wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś