Dodaj do ulubionych

Kącik Leoparda

06.06.01, 14:56
Leopardzie kim jesteś?
Mogłbyś założyć kącik porad dla zasmuconych.
Ze wszystkim co piszesz zgadzam się.
Dobrze czasem poczytać takie rozsądne rady.
Nie oceniasz, nie krytykujesz, sprowadzasz na ziemię, pocieszasz.
Uważam, ze to jest fair.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marien Re: Kącik Leoparda IP: 195.205.73.* 06.06.01, 15:07
      Aha, kącik mniech służy wszystkim, tak jak wszystkie inne strony do ,,wymiany
      swoich myśli"
    • barylaaco Re: Kącik Leoparda 06.06.01, 16:19
      pomysl przeni...

madrosci Leo parda...

no to kto pierwszy?
      • leopard Re: Kącik Leoparda 07.06.01, 09:19
        Cześć!
        Z tymi "mądrościami" to przesada, chyba że niezłośliwa ironia - to rozumiem.
        Wystarczy tylko nie komplikować prostych spraw, a do tych trudnych podchodzić
        po kątem własnych błędów. Wogóle, to do ludzi radosnych i rozumiejących wszelką
        inność ten świat należy!
        Rada - mieszanie jakichkolwiek religii z życiem wśród innych to koktail którego
        nawet Mołotow by się nie powstydził. Zaufajcie sobie!
        • Gość: Ronja Re: Kącik Leoparda IP: 212.244.252.* 07.06.01, 09:38
          Kurczę, on naprawdę mądrości wypisuje:)
          Bez urazy.
          Prawdziwa mądrość życiowa dzisiaj to rzadkość - ludzi
          prawdziwie mądrych życiowo szukam od kiedy
          wydoroślałam, a znajdowałm głównie "tylko"
          inteligentnych! Choć zarówno inteligentny człowiek,
          jak i mądry - jest przygodą, dla której warto żyć!
          Pozdrawiam
      • marien77 Re: Kącik Leoparda 07.06.01, 09:58
        Kto czego tu szuka?
        Bo jeśli chodzi o mnie, to sama nie wiem.
        Wchodzę na te str, by pobawić się wymianą zdań i czasem jestem naprawdę
        zaskoczona, spotykam całkiem ciekawe, nieznane, tajemnicze osoby.
        PA!
        • Gość: Ronja Re: Kącik Leoparda IP: 212.244.252.* 07.06.01, 10:29
          Wszyscy chyba w takim celu tu przychodzą - nudzę się to zobaczę co się dzieje
          na forum, kto co ciekawego powiedział, co wymyślił, kto kogo do czego
          sprowokował; wszyscy się kryją, prowokują, udają kogoś innego niż w
          rzeczywistości są, ale czasami wyczuwa się w czyimś stylu odpowiadania, że ten
          ktoś nie udaje, pisze co myśli naprawdę, opiera się na tym, co przeżył
          naprawdę...
          Buziaki
    • marien77 Re: Kącik Leoparda 07.06.01, 09:53
      Jeśli ma to być kącik mądrości,
      to jaką macie mądrą dewizę życiową?
      Czy ktoś zdradzi tę tajemnicę?
      • Gość: bolo Re: Kącik Leoparda IP: 213.25.25.* 07.06.01, 10:18
        A są takie dewizy? Na własny użytek stosuję : nie płaczę nad rozlanym mlekiem -
        tego już nie zmienię, nie boję się na zapas, że mogłoby się rozlać. Jeśli nie
        mam na coś wpływu to spokojnie czekam, jeśli mam wpływ zrobię wszystko (no,
        prawie), by problem rozwiązać z korzyścią dla siebie.
        • leopard Re: Kącik Leoparda 07.06.01, 11:50
          Gdybyśmy rozwiązywali problemy, jak sugerujesz, wyłącznie z korzyścią dla
          siebie byłoby idealnie ale pod warunkiem że robimy tak wszyscy, bez wyjątku.
          A co z tymi, którzy nie mogą sobie poradzić? Stąd się biorą ludzie porzuceni ze
          swoim kłopotem! Są na Forum! Bolo, robiąc coś z korzyścią dla siebie zobacz,
          czy ktoś nie płaci Twoich "długów"...
          Pozdrowienia Leo.
          • Gość: bolo Re: Kącik Leoparda IP: 213.25.25.* 07.06.01, 12:05
            Leopardzie masz rację. Toteż naczelną zasadą jest nie robić innym krzywdy, choć
            z bólem przyznaję, że na sumieniu coś niecoś mam. Za bardzo chciałem, wszystko
            przegrałem. Takie jest życie.
          • Gość: bolo Re: Kącik Leoparda IP: 213.25.25.* 07.06.01, 12:07
            Dodatkowo, jeśli można komuś pomóc - to trzeba to zrobić nie oczekując nic w
            zamian. To mi się chyba dosyc często udaje.
            • Gość: leopard Re: Kącik Leoparda IP: 195.117.142.* 07.06.01, 12:57
              Te grzeszki ciążące na sumieniu skrupulatnie umieszczaj głęboko w pamięci!
              Nie da się przeżyć życia nie krzywdząc nikogo. To jest wpisane w takie samo
              ryzyko jak to, czy jutro spotkamy kogoś cudownego, czy może spadnie śnieg i się
              poprzeziębiamy. Korzystaj z zasobów własnych doświadczeń, choć do końca chłodne
              kalkulacje hamują ewolucyjność naszych osobowości.
              Ale co ja chrzanię, każdy m swój sposób na życie!
              • Gość: bolo Re: Kącik Leoparda IP: 213.25.25.* 07.06.01, 13:12
                W tej chłodnej kalkulacji jest metoda. Nie mogę sobie pozwolić na
                spontaniczność, posuwam się wówczas zbyt daleko. Poza tym wcale nie chrzanisz.
                • marien77 Re: Kącik Leoparda 07.06.01, 13:28
                  No cóż panowie, jaka subtelna i ciekawa rozmowa.
                  Kącik sie sprawdza.
                  Pozdrawiam!
                  • leopard Re: Kącik Leoparda 07.06.01, 13:48
                    Marien 77! (77 to jakiś wymiar, czy data?)
                    Dobrze że przerwałaś rozmowę, bo robiło się rzewnie, pochmurno i wogóle.
                    Napisz coś ku pokrzepieniu i na wesoło. Prosimy!
                    • marien77 Re: Kącik Leoparda 07.06.01, 13:59
                      To proste: miało być tylko Marien, ale poczta GW mnie nie wpuściła krzycząc:
                      już zarezerwowane!
                      Wiec jest 77, a dlatego ze:
                      7 opisuje mnie w pewien sposób, a poza tym 7 - podobno przynosi szczęście, więc
                      ja w tym wypadku liczę na podwójne.
                      A czy leopard jest bardzo drapieżnym zwierzęciem?
                      • Gość: leopard Re: Kącik Leoparda IP: 195.117.142.* 07.06.01, 14:12
                        Jestem oswojony, można pogłaskać ale lepiej czymś dobrym podkarmić.
                        Kiedy jestem w opałach, najpierw głośni ryczę, a póżniej ... a póżniej machnę
                        tylko ogonem i idę tam, gdzie głaszczą i karmią, no przecież jestem oswojony!
                        • Gość: m. Re: Kącik Leoparda IP: *.centrala.pbk.pl 07.06.01, 14:35
                          Gość portalu: leopard napisał(a):

> Jestem oswojony, można pogłaskać ale lepiej czymś dobrym podkarmić.
                          > Kiedy jestem w opałach, najpierw głośni ryczę, a póżniej ... a póżniej machnę
                          > tylko ogonem i idę tam, gdzie głaszczą i karmią, no przecież jestem oswojony!

wygodnicki kociak z Ciebie!

• marien77 Re: Kącik Leoparda 07.06.01, 15:04
                          Gość portalu: leopard napisał(a):ww

A więc ryczysz, machasz ogonem, lubisz być głaskanym i karmionym.
                          No więc jest już portret.
                          A gdy karmy nie chcą dawać, jaki masz sposób by ją zdobyć?

• Gość: Tomasz Re: Kącik Leoparda IP: 193.59.192.* 07.06.01, 16:28
      Dobrze, że jeszcze ludzie potrafia ze soba rozmawiać normalnie.
      Internet pozwala ludziom upuścić trochę pary, i to też dobrze.
      Lepiej frustracje rozładować na forum, niż strzelać z samochodu
      do zbyt wolno przechodzącego na pasach. Czasy mamy popieprzone,
      a zaraza hipokryzji powaliła znaczną część tego pięknego geograficznie kraju.
      Myślę, że teraz wreszcie przychodzi czas na normalność. Ten kącik
      mogłby być tego dowodem, śladem osob chcących porozmawiać bez walki
      i obiektywnie - czyli zupełnie inaczej niż to robią media.
      Czy "uczciwą" sensacją jest podanie informacji, że komuś obcięli w lesie głowę,
      czy to, co widzimy na codzień, że komuś urodził się syn, ktoś dostał prace,
      ktoś chce pogadać bo jest mu h... .
      Wypada tylko modlić się, aby kolejny wątek (temat) nie został zmarnowany jak
      inne wcześniejsze: olany lub spieniony przez sensacjonerów.
      Może zatem tym razem się uda ?
      • Gość: * czy to do Was to niewiem ale... IP: 195.116.93.* 08.06.01, 20:09
        34 letnia Wiedzma zdecydowanie nie podzieliła Waszego uwielbienia dla Leop-
        arda i proszę...
        Może czas wzorować się na najlepszych.

Też czarownica
        • Gość: Wiedźma Dla * IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 21:45
          Sorka gwiazdeczko,ale ja bardzo szanuję Leoparda.W jednej kwestii się nie
          zgadzaliśmy.To bardzo mądry człek .Każdy po prostu ma swojego mola ,który go
          gryzie,Leopard też.( nie myle się prawda?) Leopard,Mario2 ,to ludzie
          doświadczeni,mądrzy .Ich rady są dobre tylko ja jestem taka narowista,że nie
          zawsze słucham co się do mnie mówi.Pa!
          • Gość: * Dla Wiedźmy IP: 195.116.93.* 08.06.01, 22:04
            Ależ jako czarownica wiem o tym dobrze... ale czy czasem oni nie mogą zapomniec
            o tych molach...
            A co ty właściwie tu jeszcze robisz? Marsz to swojego szczęścia!!!
            • Gość: Wiedźma Re: Dla * IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 22:46
              Gwiazdeczko kochana! Z nudów tu zaglądam w oczekiwaniu na listy od
              Nostradamusa.:) Czemu mnie wyganiasz?:) Jest jeszcze jeden miły człowiek -
              Orange.Zdolna bestia! Przepraszam ,nie będę swatać ,ale....Dobrze ,już odlatuję
              siostro!
              • Gość: Ronja O panach piszących mądrości... IP: 212.244.252.* 09.06.01, 10:52
                Jakie to zastanawiające swoją drogą, że kobiety tak się garną do mądrych
                mężczyzn... I jak to wygląda w kontekście innych tutaj wątków, po których
                przewijały się rady panów, aby kobiety raczej wychowywały sobie facetów niż
                czekały na tych już doświadczonych, mądrych, wręcz doskonałych?
                Nasuwających się wniosków - mnóstwo...
              • Gość: * Dla Wiedżmy IP: 195.116.93.* 10.06.01, 15:02
                Moja kochana, co do Oranga...hm, chyba nie ten przedział wiekowy, a poza tym
                coś chyba nie lubi mojego N.
                Jeżeli nie to...sorki, jak to ty moja kochana potrafisz powiedzieć:)
                A jeżeli to ja błądzę i tracę swoją czarodziejską moc?! Pomóż!
                • Gość: orange Dla * IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 18:24
                  Witaj gwiazdko. Dziś Twe moce nie są tak potężne, może dlatego iż mam amulet
                  chroniący mą czystą duszę przed zgubnym wpływem wiedźmich zaklęć. (niestety
                  zostanie mi on odebrany za plagiat stylu :) ) Któż to jest ten N.? (lubię
                  wiedzieć kogo nie lubię :) ) O przedziałach wiekowych napisałem już w pewnym
                  romantycznym liście na tym forum (właściwie to nie był romantyczny, ale
                  trzymajmy się konwencji). Wygląda na to, że zostałem rzucony w twe ramiona, co
                  jest nawet przyjemne...lecz nie Ty jesteś mi przeznaczona. (Czy Swatka jest
                  zadowolona? - jeśli masz klucz od tej wieży w której Cię zamknęliśmy jako
                  pozytywny przykład - odpowiedz).
                  Pozdrawiam serdecznie Leoparda i innych.
                  • Gość: Wiedźma Re: Dla Orange i * IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 18:59
                    Witajcie! Jak zwykle siedzę i czekam na odpowiedź ukochanego
                    Nostradamusa.Gwiazdeczko ja też chcę wiedzieć co to za"N"? swatanie mi nie
                    wyszło? Szkoda- dwie romantyczne dusze chciałam połączyć.Orange! Nie śmiem
                    prosić ale może napisałbyś jakiś swój wiersz? Tamten bardzo mi się spodobał.(
                    dobrze że Nostradamus nie widzi gdzie przyszłam!:)) Ogólnie durne to forum
                    okrutnie ale i milość można znaleźć i sympatycznych ludzi spotkać.
                    Szczęśliwa Wiedźma
                    • Gość: WIEDŹMA Re: Dla Orange IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 21:16
                      Orange.Skąd czerpiesz wiedzę tak potężną ,że wiesz kto jest Ci przeznaczony??
                      • Gość: orange Dla Wiedźmy IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 22:26
                        Och, to proste...(tu powinny nastąpić wyjaśnienia, ale przyjazny duszek
                        podpowiedział mi żeby nie wyjawiać sekretów). Przeznaczenie bywa czasem
                        przewrotne - ktoś z tobą być może, lecz czy ty możesz być z nim?
                        Szukamy, jesteśmy poszukiwani, lecz sprzęgnięcie tych pragnień przychodzi
                        rzadko. Najczęściej za późno.
                        Ponieważ jesteśmy gośćmi w klubie L. wypadałoby dodać coś na temat...(nie chcę
                        być "spienionym sensacjonerem" :) (to świetna nazwa dla konia :) :)
                        To tylko jarmark zagubionych dusz, czasem przystań zmęczonych wędrowców, czasem
                        wesoły i smutny teatr. Każdy tu szuka czegoś innego i co innego znajduje. Więc,
                        Stokrotko, proszę nie oceniaj i nie komentuj zbyt pochopnie.
                        • Gość: Wiedźma Dla Orange IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 23:19
                          Kim jesteś?? Bardzo mnie zaintrygowałeś.Gdybyś miał coś nieostrożnie powiedzieć
                          na forum to może lepiej na prywatny adres,dobrze? Oj,..mam złe przeczucia!
                          • Gość: orange dla Wiedźmy... a u mnie dziś pada IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 06:17
                            Napisałem dość enigmatycznie, bo duszek zabronił mi
                            barwniej opisywać osobiste doświadczenia (skasował też
                            wierszyk uprzejmie przypominając mi krążące tu
                            sformułowanie "wierszokleci"). Z Tobą miało to bardzo
                            luźny związek (spadochroniarze z działów polityczno-
                            ginekologicznych często uważają to forum za durne,
                            ale Ty mam nadzieję już nie), więc posłańca z listem
                            nie będzie... Do mnie natomiast zbliżają się jeźdźcy w
                            czarnych zbrojach, zakryte twarze, dłonie na klingach
                            mieczy...a imię ich TPSA.
                            • leopard Re: Z powitaniem 11.06.01, 08:23
                              Cześć Wszystkim!
                              To miłe, że kącik Leoparda uchował się do dziś. Mam nadzieję, że silnie
                              przyciągające pole, jakim obdarzeni są faceci doświadczeni, sprowadzi do nas
                              wiele pozytywnie myślących osób. Orange - dawaj wiersze - jak ktoś Cię
                              nazwie "Wierszokletą", nie obrażaj się, tylko dawaj następne. Nie opędzisz się
                              od wielbicielek. Szkoda, że ja tak nie potrafię...!
                            • Gość: Wiedźma Dla Orange IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 16:17
                              Leopardzie popieram! Orange! Dawaj te wiersze! A poważnie : umiejętność
                              przekazywania uczuc i mysli w formie wiersza jest podarunkiem od natury .trzeba
                              być skończonym tłukiem by nazwać to wierszokleceniem.Orange,przejmujesz się
                              opiniami tłuków???Nie wierzę!
                              Pozdrawiam gospodarza tego terenu!!!
                              • leopard Re: Do Wiedźmy 12.06.01, 08:23
                                Ooo! Wiedźma z gołębią duszą!
                                Wpłyń czarami na Orange, niech nam coś da ku pokrzepieniu!
                                Pozdrawiam.
                                • Gość: Wiedźma Re: Do Wiedźmy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 20:36
                                  Och Leopardzie...gdybym tak czarami rzucać trafnie potrafiła jak orange
                                  słowami...(zawyła zazdrośnie Wiedźma)
                              • Gość: orange Dla..,ale tego się nie dowiecie IP: 213.77.228.* 12.06.01, 19:50
                                "Mandarynka"

Obieram ją ze skórki
                                powoli...
                                nie spieszę się.
                                Daję jej odczuć
                                jak bardzo pragnę
                                ją zjeść.

Dzielę ją na części
                                piję wilgoci kropelki
                                wdycham aromat
                                poznaję smak.

Zaczyna mnie parzyć
                                me dłonie rozgrzewać
                                w źrenicach mych tańczyć
                                i śpiewać.

Otwieram usta
                                i...
                                Zjadam ją.
                                Całą.
                                • Gość: orange Re: Dla..,ale tego się nie dowiecie IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 20:45
                                  Coś mi zmienia adresy ip, ale ja to ja. Chyba mój duszek ma dziś zły dzień.
                                  • Gość: orange Re: Dla..,ale tego się nie dowiecie IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 20:47
                                    ...i ten był dobry, przy okazji podbiję nam trochę licznik. Duszek został
                                    surowo i przykładnie ukarany.
                                    • Gość: leopard Re: do Orange IP: 195.117.142.* 13.06.01, 07:48
                                      Cześć!
                                      Myślałem,że wiersz będzie o niespełnionej miłości,tkliwy i refleksyjny a to
                                      erotyk i to całkiem, całkiem!
                                      Pozdrawiam. Leo
                                • Gość: WED*K Re: Dla..,ale tego się nie dowiecie IP: *.bellglobal.com 13.06.01, 18:35
                                  " ja wiem..."

...chcialabys patrzec
                                  ja tez
                                  chcialabys dotknac
                                  ty wiesz
                                  nie masz
                                  tej radosci

chcialbys tam byc
                                  ty tez
                                  chcialbys tam zyc
                                  ja tez
                                  nie mam
                                  tej zlosci

masz serce Wiedzmy
                                  ja snie
                                  masz dusze Wiedzmy
                                  ja wiem
                                  nie masz
                                  siebie

masz oczy dziecka
                                  ja wiem
                                  masz siebie
                                  ja wiem
                                  mnie nie masz
                                  ja snie
                                  :)
    • Gość: Marien Re: do Oranage IP: 195.205.73.* 13.06.01, 08:01
      Przeczytałam wierszyk i uważam, że to był Twój dobry dzień.Wierszyk naprawdę
      jest niezły. PA!
      • Gość: Wiedźma Do Marien IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 16:48
        Sorka,ale wierszyki to piszą dzieci w szkole!Miałaś chyba zły dzień gdy to
        pisałaś:))
        • Gość: orange Marien droga IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 19:07
          Tajemna Pani na białym koniu
          przybyła
          rzuciła mi tęskne spojrzenie
          rozwiane włosy, w oczach ogień
          jak wicher pędzi
          ratować, choć jego bez żalu i strachu
          odrzuciła
          Nie był jej

Zostawiłaś mnie, stoisz ze mną w słodkim milczeniu
          nitka nas wiąże radosna
          przebiegają strumyki uczuć nienazwanych
          płytkich
          wciągających

Widzisz tylko mały odcisk jego ręki
          ślad przeklętych pomysłów
          teraźniejszej beztroski
          Wyciągasz miecz, smukłymi palcami ściskasz
          skłaniasz się lekko, uśmiechasz
          odgarniasz włosy
          zamierasz na mgnienie
          obojętna

oszczędź!

spadła głowa Marien.
          żyłaś pięknie
          będę pamiętał
          • Gość: WIEDŹMA Dla Orange i ....:) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 20:59
            Nie bedę się publicznie wzruszać ale,...wiecie jak zrobić z Wiedźmy "mokrą
            plamę" co? :))
            • Gość: orange dla Wiedźmy, 77 niech lepiej nie czyta... :) IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 08:45

Pani Stokrotek na białym koniu
              przybyłaś!
              rzucasz mi szalone spojrzenie
              rozwiane włosy, w oczach ogień
              jak wicher pędzisz
              mnie ratować, bo jego
              bez żalu i strachu.
              odrzuciłaś
              Nie byłeś jej

Nie zostawiaj mnie, tańcz ze mną w słodkim milczeniu
              nitka nas wiąże radosna
              przpływają rzeki uczuć nazwanych
              głębokich
              pociągających

Widzisz nie tylko mały odcisk ręki
              ślad przeklętych pomysłów
              teraźniejszej beztroski naszych serc
              Wyciągasz miecz, smukłymi palcami ściskasz
              skłaniasz się lekko, uśmiechasz
              odgarniasz włosy
              zamieram na mgnienie
              dla Ciebie marzenie
              Gorąca

nie oszczędzaj

niech spadnie głowa Marien
              bedziemy żyć pięknie
              będę pamiętał

Tak MOGŁOBY być, ale nie jest, nie jest to forma flirtu, ona jest zajęta, tak
              to sobie przerobiłem, Marien WYBACZ!
              • Gość: Wiedźma Dla Orange IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 12:34
                Orange ..masz piękną duszę i serce.Uśmiecham się w tej chwili do Ciebie
                najsympatyczniej jak potrfię...dziękuję Ci .Patetycznie to zabrzmi :),ale czuję
                się na prawdę zaszczycona.
                • leopard Re: moje 3 grosze 15.06.01, 09:11
                  Cześć!
                  Aż trudno w to uwierzyć! Już traciłem nadzieję, że na forum można coś pzeczytać
                  z prawdziwym zaciekawieniem. Nareszcie ktoś zaczął otwierać duszę a nie
                  rozporek. Podoba mi się, że adresatkami wierszy są dziewczyny z naszych
                  kącików. Orange, jeśli dobrze wczytujesz się w ich słowa, napewno potrafisz coś
                  o każdej z nich napisać. Nie tylko głęboka filozofia jest mile widziana ale
                  również udana satyra też.
                  Pozdrawiam!
                  • Gość: orange Re: moje 3 grosze IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 11:28
                    Leopard chyżo goni wszystkie
                    je truskawki, z b_b_ tańczy
                    czasem czymś zabłyśnie
                    uśmiechnie się do pomarańczy.
                    Leopardzie druhu, dużo masz dla nas czasu
                    lecz uważaj! z pracy mogą wywieźć cię do lasu.
                    • Gość: leopard Re: do Orange IP: 195.117.142.* 15.06.01, 11:39
                      Spoko! Dziś na całym piętrze jestem tylko ja i p. sekretarka! Nic więc nie jest
                      w stanie zakłócić mi błogiego spokoju.
                      • Gość: Wiedźma Do leoparda IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 12:30
                        Dlaczego chcesz przerabiać Orange? jak zapraszasz do domu gości to też każesz
                        im zmienić ubranka, bo te co mają nie są w Twoim guście?
                        • Gość: leopard Re: Do Wiedżmy IP: 195.117.142.* 15.06.01, 13:01
                          Przepraszam jeśli napisałem coś niewłaściwego. Nic nie trzeba zmieniać,
                          myślałem, że mogę wyrazić pobożne życzenie o coś, co lubię. Nie prosiłem o
                          zmianę stylu (styl można porównać z ubrankiem) ale o nowe treści, można je więc
                          porównać do tematów rozmów z zaproszonymi gośćmi - a te można zmieniać i
                          dowolnie kierować. To tyle z dziedziny analiz literackich naszych wypowiedzi.
                          Czy Wiedżma nie wstała przypadkiem dziś lewą nogą? Dziś jest ładna pogoda, więc
                          niech Wiedźma usiądzie z nami w kółeczku, pogada i niech zostawi to ubranie
                          które ma na sobie, jest w moim guście!
                          Pa!
                          P.S. Druga część ostatniego zdania ma głębszy sens.
                          • Gość: Wiedźma Do leoparda IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 13:52
                            Wiedźma również jest zadowolona ze swego "ubranka" ,ale nie usiądzie w kóleczku
                            i nie bedzie o pierdołach czyli niczym dyskutować,bo wiedźmie pieniedzy na
                            chlebek powszedni zabraknie.(bez obrazy!) Wiedźmie podobają się wiersze Orange
                            i jeden jego wiersz daje jej więcej niż 100 satyrek ,o które tak prosisz.Teraz
                            pewnie już nie będziesz taki miły dla Wiedźmy ,ale Ona pewnie niezbyt się tym
                            przejmie!:))
                            • Gość: leopard Re: Do Wiedźmy IP: 195.117.142.* 15.06.01, 14:22
                              Nieeee, ja nie jestem obrażalski. A czy Orange pisze tylko dla Wiedźmy?
                              Nietolerancja, a fe...
                              Wybacz mi Wiedźmo, że twój kunszt literacko - myślowy, splotłem z pierdołami
                              wydalanymi przez mój mały móżdżek!
                              • Gość: Wiedźma Do leoparda IP: 213.76.58.* 15.06.01, 14:42
                                Gość portalu: leopard napisał(a):

> Nieeee, ja nie jestem obrażalski. A czy Orange pisze tylko dla Wiedźmy?
                                > Nietolerancja, a fe...
                                > Wybacz mi Wiedźmo, że twój kunszt literacko - myślowy, splotłem z pierdołami
                                > wydalanymi przez mój mały móżdżek!
                                gdybyś postarał się choć jeden z tych wierszy przeczytać do końca to może
                                domyśliłbyś się ,że tylko jeden z nich byl dla mnie.Ponieważ Wiedźma nie odczuwa
                                potrzeby potwierdzania swj wspaniałości w twoich oczach ,tak więc nie bedzie
                                wplatała itd.Wiedźma w przeciwieństwie do ciebie nie zamierza zachwycać nikogo
                                swoją elekwencją i poczuciem humoru.

• Gość: orange Tym razem to dla .... IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 15:05
                                  Wiedźma objęła mnie za szyję
                                  oplata ramionami
                                  jej tysiąc barw zmiennych
                                  nazwę je: kwiatami
                                  mała i wiotka
                                  pachnie milionem róż
                                  choć to tylko stokrotka
                                  twarz mi płonie
                                  ukrywam dłonie w jej włosach
                                  leją się kaskadami
                                  dotykam ich, coraz szybciej, gwałtownie
                                  tonę w jej ustach jej oczach
                                  bedą całym moim światem
                                  przestrzenią życia niewielką
                                  moim przeznaczeniem, każdą krwi kropelką
                                  nie ucieknę z niej nigdy
                                  Ona to wie.
                                  • Gość: orange Re: Tym razem to dla .... IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 15:06
                                    Uważaj, bo jeszcze mogę się w tobie zakochać, na razie skutecznie się przed tym
                                    bronię :)
                                    Skórę z leoparda połóż przy kominku. Miły był z niego kociak, ale za wolno
                                    uciekał.
                                    • Gość: Wiedźma Re: Tym razem to dla Orange IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 15:49
                                      nie chcę go przy komnku,psułby romantyczny nastrój jak to ma w
                                      zwyczaju.Niektórzy mają wybitną potrzebe bycia "na świeczniku" .
                                • Gość: leopard Re: Do Wiedźmy IP: 195.117.142.* 15.06.01, 15:19
                                  Trudno Wiedżmo, słowna szermierka, która odkrywa tą niezbyt poetycką stronę
                                  Twojego "ja", plus wnioski na temat mojej osoby i moich wypowiedzi, prowadzi do
                                  tego, że nie mam ochoty na dalszy komentarz. Ale przełamię się twierdząc że
                                  nikt nie zabroni mi mieć poczucia humoru, próbować zachwycać itd. Wszystko było
                                  w porządku, kiedy oceniałaś to co się pisze, ale osób nie oceniaj zanim ich nie
                                  dobrze nie poznasz.
                                  Drobnym wyrazem szacunku dla adresata listu jest słowo "Ciebie" lub "Twoje"
                                  pisane z dużej litery, chyba że się go nie ma...
                                  Pozdrawiam!
                                  • Gość: Wiedźma Do leoparda IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 15:45
                                    Robiąc się agresywny tracisz klasę.Chcac obrazić Ciebie wymyśliłabym lepszy
                                    sposób niż pisanie małych liter.Zawiniła zmaltretowana klawiatura.To tyle co do
                                    zarzutów względem mojej kultury.Zalecasz wszystkim uśmiech i pogodę ducha
                                    samemu będac zgryźliwym. Widzę,że trafiłam w Twój czuły punkt ale nie zamierzam
                                    tego wykorzystać.Amen
                            • Gość: WED*K Re: Do leoparda IP: *.bellglobal.com 15.06.01, 14:53

Napelnij
                              czasze pucharu
                              i ,wylej
                              na ten bialy
                              marmur.
                              Natychmiast
                              pojawi sie
                              Czarny Rycerz
                              i ,jezeli
                              zaszyc sie chcesz
                              on Cie bedzie
                              scigac.
                              Ale jezeli,
                              w walce lojalnej
                              zwyciezysz,
                              Ty staniesz sie
                              Niezwyciezony.

• Gość: Wiedźma Re: Do WED*K IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 15:10
                                :)))))))
                                • Gość: WED*K Re: :))))))))) AMEN :))))))))) IP: *.bellglobal.com 15.06.01, 21:43

"...wyprawa w czarna otchlan..."

Chyze zwierze poderwalo ...cialo.
                                  Strzelily kopyta iskrami ,
                                  Czarny Rycerz , ostrogami
                                  musnal
                                  bialy marmur.

Zwierze na zadzie...zamarlo.
                                  Miecz wstydliwie dogonil ,
                                  Serce bazaltowy pancerz chronil ,
                                  zadrasnal
                                  szlachetny kamien.

Tajemna spogladala...w nasyceniu.
                                  W oczach czarne cetki tanczyly ,
                                  Zastygla tajemnica mogily ,
                                  rosily
                                  czarny kamien.

/ jedynie w bajkach o wielkiej milosci zdarza sie , ze goscie ...
                                  ...garbuja skore gospodarza . / :)

• Gość: orange wszystko ma swój początek i koniec IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 17:02
                                W zbroi starej, pogiętej
                                walkami wieloma steranej
                                koloru dziwnego
                                krwawego zachodu słońca

Zwierają się
                                iskry sypią złociste
                                stal wpija się w ciała
                                rozdziera
                                czerwień pokrywa skóry aksamit

byłem młody i silny, lecz woli nie stało
                                by uniknąć zapału
                                i sparować cios

ten ostatni raz
                                niebieskie niebo, zamglone
                                daleko...
                                daleko...
                                ...
                                .

Wycieka życie z Orange
                                świat na chwilę zamiera
                                wszystko toczy się dalej
                                nikt po nim nie płacze
                                gdyby posłuchał duszka
                                mogłoby być inaczej...
    • Gość: Antysemi Re: Kącik Leoparda IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 01:32
      Ten Leopard to musi byc niezwykle wplywowy jegomosc, ze tak wszyscy tutaj
      harcuja rumakami poezji.
      Kto jest moim gosciem, tego i ja jestem gospodarzem.

Gdy ognie za lasem wolaja
      Ksiezyc wychodzi zza drzewa
      Gwiazdy sie w blasku gromadza
      Jakby chcialy z wiatrem spiewac

Piesni dzierza galezi poszum
      Ukladajac bukiety z traw
      Przytulaja twarze do nieba
      Z wilkami tanczac na wzgorzu

Przychodza chwile dawnych zdarzen
      Gdy czas przestaje odmierzac rytm
      Kiedy mysli plona dymami
      nie majac niczego z tresci...

POZDRAWIAM
    • marien77 Re: Do Wiedźmy i Orange. 18.06.01, 09:35
      Wiedźmo jesteś osobą krytycznie nastawioną do świata, czy tylko miewasz złe dni?
      Do Orange:
      U mnie dziś z nieba leje się deszcz.
      Napiszesz cos super optymistycznego?
      Np. pt.: Chwalcie swoje dary, albo coś podobnego?
      Pozdrawiam!
      • Gość: leopard Re: Do Marien77 IP: 195.117.142.* 18.06.01, 12:27
        Cześć Marien!
        Ostrożnie z propozycjami za poezję, za to samo leżę jako wygarbowany futrzak
        przy czyimś kominku.
        • Gość: orange Do Marien77 i Leoparda IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 12:50
          Cieszę się, że powróciliście z zaświatów. Inspiracja to piękna rzecz.
          Pozdrawiam!
          • Gość: Marien Re: Do Orange IP: 195.205.73.* 18.06.01, 13:15
            To nie były zaświaty, a ten sam deszczowo-tęczowo-słoneczny świat, tyle, że bez
            internetu.
            W mojej krainie właśnie wynurzyło się Słońce i jest całkiem miło.
            Wypijmy więc kawę za ciepłą atmosferę!Ja włączyłam już swój czajnik
            bezprzewodowy, a w gabinecie można już poczuć przyjemny aromat kawy marki...,
            o chyba się zapędziłam, w końcu marka nie jest ważna (zawodowe prztzwyczajenie)
            PA!
        • Gość: Marien Re: Do Leoparda IP: 195.205.73.* 18.06.01, 13:09
          Ojej!
          Jak to się stało, ze zostałeś ,,wygarbowanym" futrzaczkiem.
          Przecież z zasady podążasz tam, gdzie głaszczą?
          • leopard Re: Do ...? 18.06.01, 13:29
            Powrót z zaświatów oznacza, że ma się pewne nowe, dziwne możliwości. Przy moim,
            nieco może denerwującym poczuciu humoru, nabiorą szczególnego wyrazu.
            Tak, inspiracja to piękna rzecz, szczególnie jeśli jej źródło tkwi w Kobiecie.
            Marien, jak widać nie wszędzie "głaszczą" i bardzo dobrze, od słodzenia robi
            się czasem mdło i odrobina pieprzu nikomu nie zaszkodzi. Poza tym kiedy jest
            poważnie, to z pełnym szacunkiem, a kiedy wesoło to jestem w swoim żywiole.
            Pozdrowionko!
            • Gość: Wiedźma Re: Do Leoparda IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 21:04
              Nikogo nie wygarbowałam! A przynajmniej nie miałam tego zamiaru.No
              dobra,przegięłam ,sorka! Ale to Ty mnie Leopardzie sprowokowałeś! (ładnie
              potrfię się usprawiedliwiać,prawda?:) Jako nawiedzona Wiedźma mam prawo(chyba)
              do gorszych dni? A może po prostu jestem stuknieta? tak,to na pewno to! Ale
              fajnie! Wreszcie wiem co mi dolega!!! :) Przepraszam Leoparda,że obraziłam go
              we własnym domu! No to tyle ! Mam nadzieję,że usatysfakcjonowałam tym
              listem "kółeczko"?:)))
      • Gość: Wiedźma Re: Do Marien 77 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 21:13
        marien77 napisał(a):

> Wiedźmo jesteś osobą krytycznie nastawioną do świata, czy tylko miewasz złe dni
        > ?
        > Do Orange:
        > U mnie dziś z nieba leje się deszcz.
        > Napiszesz cos super optymistycznego?
        > Np. pt.: Chwalcie swoje dary, albo coś podobnego?
        > Pozdrawiam!
        Ależ skąd ja kocham świat ,życie ,ludzi i wszystkie Boże stworzonka!!
        La,la,la...! Siostrooo! proszę tak mocno nie wiązać tego kaftanikaa!!!:)))

• leopard Re: Do Wiedźmy 19.06.01, 14:27
          Cześć!
          Nie ma powodu do samobiczowania się, tu nie ma przegranych lub wygranych.
          Szczere słowa, szybkie i z emocjami, są więcej warte od lukrowanych,
          przemyślanych kwestii. Jesteśmy tylko istotami ludzkimi i każdy z nas ma gdzieś
          tą drugą naturę, która powoduje że, w obliczu nietypowych sytuacji, zachowujemy
          się różnie. Przepraszam za kpiarstwo, mogło naprawdę być wkurzające.
          Pozdrawiam. Leo.
          • Gość: Wiedźma Re: Do Leoparda IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 20:03
            To daj Leopardzie łape na zgodę!!:))))Pozdrawiam
      • Gość: orange mam dziś niezły dołek IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 14:52
        Są takie dni
        jak dziś
        puste
        bez wyrazu
        przebiegają pędem
        smakują sokiem pomidora
        szarością pożarte
        drażnią

szybko wyrwać się
        uciekać
        otwórzmy okna
        zrzućmy kajdany
        codzienności
        obowiązków pogoń
        kierat przyzwyczajeń

tam
        na łące
        zbudzi nas zapach kawy
        słońce muśnie policzki
        potarga myśli
        widzicie?
        śmieje się chmurka
        nie bądź smutna
        nie bądź zła
        kiedyś oni,
        Ty i ja
        obejrzymy tam
        wschód słońca

siądźmy w kawiarni
        przedstawcie się
        pogadajcie
        w kawiarni uśmiechów
        • Gość: Wiedźma Dla Orange IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 08:10
          Uśmiechnij się! Dzisiaj na pewno będzie lepiej!!!!!
          • Gość: orange Re: Dla Orange IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 08:45
            : )
            • Gość: Marien Re: Dla Orange IP: 195.205.73.* 20.06.01, 09:09
              Witajcie w kawiarni dysput no i oczywiście uśmiechów.
              Jaki macie sposób na odstresowanie się?
              Specjalne pozdrowienia dla Orange, Wiedźmy, Leoparda ikażdego, kto czyta tego
              mail'a!
            • Gość: Marien Re: Dla Orange IP: 195.205.73.* 20.06.01, 09:09
              Witajcie w kawiarni dysput no i oczywiście uśmiechów.
              Jaki macie sposób na odstresowanie się?
              Specjalne pozdrowienia dla Orange, Wiedźmy, Leopatda i każdego, kto czyta tego
              mail'a!
            • Gość: WED*K Re: Dla Orange - samych usmiechow , pozdrawiam :) IP: *.bellglobal.com 20.06.01, 16:04

Czarny Rycerz...

plawi wspomnienia ,
              karego rumaka
              poi ,
              topi
              srebrzyste marzenia.

drzacy krag fal
              blady tancerz ,
              chlodem diamentu
              koi ,
              goi
              bazaltowy pancerz.

rza atlasowe chrapy
              tesknia
              wzburzaja ton nocy ,
              aksamitnego zrodla ,
              maskujacego
              ksiezycowego swiatla
              saczacy sie

zal.

/ w tej kawiarni usmiechow wysaczmy jedna
              mala czarna noc :)/.

• Gość: Wiedźma Re: Dla Wed*k IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 17:46
                :)))hej! Ty! Zaszyfrowany! Co mi tu Orange podrywasz,hę???? A kysz! Na swoje
                podwórko!!! :))))
                • Gość: WED*K Re: :)))))))))))wracam na moje podworko:))))))))))) IP: *.bellglobal.com 22.06.01, 00:00

" Na polance przed chatka."

mrok gestnial
                  gwiada na niebie
                  jedna
                  druga
                  pedza do siebie
                  tesknie ,
                  cien pecznial
                  na scianie boru
                  zwierz
                  rycerz
                  galopuja pospolu
                  radosnie ,
                  rumak osadzil
                  kopyta na progu
                  dlonie
                  usta
                  tona na rogu
                  poteznie ,
                  dzwiek buchnal
                  piesn na polance
                  on
                  ona
                  rozkoszne tance
                  zalotnie ,

Czarny Rycerz zaklinal
                  tanczaca Wiedzme.
                  • Gość: Wiedźma Re: :)))))))))))wracam na moje podworko:))))))))))) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 00:00
                    Oj,widzę,że jednak ciągnie wilka do lasu???Już do domu!!! Na polankę!!!:)))))))
                    • Gość: orange Re: :)))))))))))wracam na moje podworko:))))))))))) IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
                      Lepiej jej posłuchaj..... :))
                      • Gość: WED*K Re: :)))))))))))wracam na moje podworko:))))))))))) IP: *.bellglobal.com 23.06.01, 00:00
                        .......... ciagnie " rycerza " do lasu ........

• Gość: Wiedźma Re: :)))))))))))wracam na moje podworko:))))))))))) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
                          Ależ Cie dzisiaj skarbie nosi!!:))))
                          • Gość: WED*K Re: :)))))))))))wracam na moje podworko:))))))))))) IP: *.bellglobal.com 23.06.01, 00:00
                            sssskarbie ...:) , chodze po "lesie" i poziomki zrywam . Od pancerza to,
                            az mnie w boku kuje. A wszystko dla Ciebie moja droga , lubisz poziomki
                            przeciez?
                            • Gość: Wiedźma Re: :)))))))))))wracam na moje podworko:))))))))))) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
                              Poziomki lubię ale Ciebie bardziej.:)))Po co masz się tak trudzić
                              skarbie,kupimy mrożone!:)))
                                .....znam Cie ssssskarbie , ...te cieple , dorodne , pulchne i soczyste od
                                promieni slonecznych bardziej lubisz . Ja rowniez , wiesz o tym :). Nie musisz
                                tak za mna po tym lesie biegac , jeszcze mi sie gdzies zgubisz albo jakis wilk
                                Cie pozre najdrozsza.......:)
                                  Jak chcesz to pójdę w inną stronę! Chcesz????? I przestań tak syczeć!!!! Oj,co
                                  masz na pleckach? Zygzaczek?????
                                    ...jak sie nie boisz boru strasznego to idz ! Chcesz???? Zjedz lepiej moich
                                    poziomek bo od ziolek zbierania w oczach Ci sie dwoi. SSSSSSSSYYYYcze poniewaz
                                    zbroja mnie uwiera , moja droga...:)
                                      A niech mnie wilki zjedzą ,bo chyba juz mnie nie kochasz zakuty łbie( znaczy
                                      się rycerzu w zbroji!) :)))
                                        - cczzzzzzzyyyyy wszystcy rycerze maja tak przerabane ? - syczal do
                                        siebie " zakuty leb " schylajac sie z bolem po nastepna poziomke.
                                        • Gość: Wiedźma Re: :)))))))))))wracam na moje podworko:))))))))))) IP: 213.76.58.* 23.06.01, 00:00
                                          To zrzuć ą zbroję ! Może być ciekawie!:))))
                                            Gość portalu: Wiedźma napisał(a):

> To zrzuć ą zbroję ! Może być ciekawie!:))))

> Jak zwykle ,porywcze z Ciebie stworzenie. Temperament , ta pobudliwosc, zgubia
                                            Cie kiedys moja droga. Moja zbroja to bazaltowy pancerz ,zapomnialas
                                            nieroztropna ? Wnetrze tej zbroi rozpalona magme chroni ,rozrzazone
                                            serce ,gorace. Wystarczy , ze raz spelnie to zyczenie i sploniesz w oka mgnienie.
                                            > Chyba nie oto Ci Wiedzmo chodzilo , co? Jak juz masz takie zyczenie, to
                                            jutrzejsza noc swietojanska sie spelni , nasyci sie to pragnienie . :)

Można mnie zranić rycerzu miły
                                              bo wszak niewiasta w zbroi nie chadza
                                              zatęsknisz jednak do chwil co były
                                              do czułej Wiedźmy,która nie zdradza.

Nie będę po lesie za Tobą biegała
                                              milość mam tylko na samoobronę
                                              i tak bym Ciebie nie upilnowała
                                              Bo Ciebie ciągnie w inną stronę

Poznasz być może niewiast tłumy
                                              za wiedźmy się będą podawały
                                              Pustkę wnet w sercu poczujesz luby
                                              nie będą tak słodko Cię czarowały.

Wolę więc odejść z dwojga złego
                                              Rozdawaj więc słowa innym damom
                                              Nikt nie zdoła upilnować tego,
                                              co się nie chce upilnować samo.

Możesz do śmierci nie zaznać spokoju
                                              tęsknota Twe serce będzie trwiła
                                              Do tej co mocno Cie pokochala
                                              Ale zdradzona z forum się zmyła!

• Gość: Astro Re: :)))))))))))wracam na moje podworko:))))))))))) IP: *.telia.com 24.06.01, 00:00
                                                "Sny sie przesnily,
                                                tance wytanczyly,
                                                oczy wyplakaly,
                                                serca wykochaly,
                                                ognie juz nie plona,
                                                bylam tobie zona
                                                jedna noc szalona,
                                                kiedy spiewal nam ten
                                                walc natchniony,
                                                kiedy szumial walc,
                                                walc zielony,
                                                mlody walc! Ach, mlody:
                                                tak sie bardzo spieszl,
                                                tak uparcie grzeszyl,
                                                taki byl magiczny,
                                                taki byl muzyczny
                                                i liryczny,
                                                tak mu bylo zal,
                                                ze odplynie
                                                tamten bal....Ze minie....
                                                Gdybym ci wierzyla,
                                                gdybym nie marzyla,
                                                gdybym nie gonila,
                                                noca nie bladzila,
                                                wody nie macila,
                                                tu na ziemi zyla,
                                                to ty bys mnie kochal
                                                jeszcze dzis! - i - :
                                                Chmury za oknami,
                                                gwiazdy za chmurami,.
                                                gory z dolinami,
                                                owce z barankami,
                                                wszystko by tanczylo,
                                                wszystko by mowilo,
                                                ze to milosc, milosc
                                                trwa.
                                                Gdybym nie plakala,
                                                gdybym nie szalala,
                                                roz nie wyrzucala,
                                                tylko sie starala,
                                                plomien oslaniala,
                                                to ty bys mnie kochal
                                                jeszcze dzis....
                                                Damy z waletami,
                                                Krole z krolikami,
                                                noce z porankami,
                                                czyny ze slowami,
                                                wszystko by tanczylo,
                                                wszystko by mowilo,
                                                ze to milosc, milosc
                                                trwa!
                                                To byl
                                                dla mnie
                                                tylko
                                                bal,
                                                a ty
                                                ze mna
                                                chciales
                                                nocy spiewnej,
                                                a ty
                                                chciales
                                                w zycie
                                                biec,
                                                byles gotow,
                                                a ja nie,
                                                jeszcze nie,
                                                a wiec :
                                                Niebo sie skonczylo,
                                                szczescie sie wysnilo,
                                                sny sie przebudzily,
                                                tance wytanczyly,
                                                ognie juz nie plona,
                                                serca juz nie tona,
                                                bylam tobie zona,
                                                kiedy spiewal nam ten
                                                walc zielony,
                                                kiedy szumial walc,
                                                walc szalony,
                                                mlody walc! Ach , mlody!
                                                Tak sie bardzo spieszyl,
                                                tak uparcie grzeszyl,
                                                tak mnie chcial rozpalic,
                                                tak nas chcial ocalic,
                                                wszystko w nim tanczylo,
                                                wszystko mi mowilo,
                                                ze to milosc, milosc
                                                trwa!
                                                Gdybym ci wierzyla,
                                                gdybym nie marzyla,
                                                gdybym nie gonila,
                                                noca nie bladzila,
                                                tu na ziemi zyla,
                                                wody nie macila,
                                                to ty bys mnie kochal
                                                jeszcze dzis.
                                                Chmury za oknami,
                                                gwiazdy za chmurami,
                                                gory z dolinami,
                                                owce z barankami,
                                                wszystko by sie smialo,
                                                wszystko by spiewalo,
                                                ze to znowu ty - i-
                                                ja. " ................Wiedzmo?????????

Wysylam dobre mysli....." jedzmy, nikt nie wola!"
                                                • Gość: Astro Re: :)))))))))))wracam na moje podworko:))))))))))) IP: *.telia.com 24.06.01, 00:00
                                                  "Dobrze sie pan czuje?
                                                  To swietnie,
                                                  wlasnie widze - jasny wzrok , rowny krok
                                                  jak w marszu.

A ja jestem, prosze pana , na zakrecie.
                                                  Moje prawo to jest panskie lewo.
                                                  Pan widzi :krzeslo , lawke , stol,
                                                  a ja - rozdarte drzewo.
                                                  bo ja jestem , prosze pana , na zakrecie.
                                                  Ode mnie widac niebo pokrzywione.
                                                  Pan dzieli kazda zime , kazdy swit na pol.

.......
                                                  Pora wracac,bo papieros zgasnie.
                                                  Niedlugo , prosze pana , bedzie rano.
                                                  .......
                                                  A ja jestem ,prosze pana , na zakrecie.
                                                  Migaja swiatla rozmaitych mozliwosci.
                                                  Pan mowi : basta , pauza , pat.
                                                  I pan mi nie zazdrosci.

Lepiej chodzmy, bo papieros zgasnie.
                                                  Niedlugo , pan to czuje , bedzie rano.
                                                  ......
                                                  A ja jestem , prosze pana ,na zakrecie.
                                                  Choc gdybym chciala - bym sie urzadzila
                                                  Juz widze : pieska , bieska, stol.
                                                  Wystarczy , zebym byla mila.

Pan byl takze, prosze pana , na zakrecie.
                                                  Dzis pan dostrzega, prosze pana ,te realia.
                                                  I pan haruje , prosze pana, jak ten wol.
                                                  A moje zycie sie kolebie niczym balia.

Pora wracac, juz spiewaja zieby.
                                                  Niedlugo , prosze pana, bedzie rano.
                                                  Isc do domu , przetrzec oczy , umyc zeby.
                                                  Nim " FORUMOWCY " wstana."

"Byla dla niego laleczka,
                                                  zabawka liryczna przed snem.
                                                  On zas byl jej potrzeba serdeczna -
                                                  krolewiczem, paniczem i lwem.
                                                  Dal jej szminke ,puder , tusz.
                                                  Dal jej moze tysiac roz,
                                                  ale serca swego - coz,
                                                  serca nie dal , pewno nie mial........"
                                                  • Gość: orange Re: :)))))))))))wracam na moje podworko:))))))))))) IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
                                                    A prozą pani/panno/panie Astro moglibyśmy się pocieszyć?
                                                    % : - ).....................

% : - (((((((((((..................
                                                  • Gość: WED*K Re: :)))))))))))wracam na moje podworko:))))))))))) IP: *.bellglobal.com 24.06.01, 00:00

~~
                                                    ~
                                                    @:/)
                                                  • Gość: WED*K Re: :)))))))))))wracam na moje podworko:))))))))))) IP: *.bellglobal.com 24.06.01, 00:00
                                                    Gość portalu: WED*K napisał(a):

>
                                                    > ~~~~
                                                    > ~~~
                                                    > ~~ ~~
                                                    > ~ /
                                                    > @:/) @ : / )

~~~~
                                                    ~~~
                                                    ~~
                                                    ~
                                                    /
                                                    @ : - / )

~~~~~~~
                                                    ...~~~~~~
                                                    .......~~~~
                                                    ..........~~
                                                    ............~
                                                    ............/
                                                    .........../
                                                    @ :

~~~~~
                                                    ...~~~~~
                                                    .......~~~
                                                    ..........~~
                                                    ............~
                                                    ............./
                                                    @ :
                                                    Rozumiem.
                                                    Ucze sie palic na Forum . Dziekuje .
                                                  • Gość: Astro Re: :)))))))))))wracam na moje podworko:))))))))))) IP: *.telia.com 26.06.01, 00:00
                                                    Enrique Iglesias& Whitney Houston : Could Ihave...
                                                    "The Horse Whisperer : country dance "
                                                    Roberta Flack : " Killing me softly "
                                                  • Gość: Astro Re: :)))))))))))wracam na moje podworko:))))))))))) IP: *.telia.com 26.06.01, 00:00
                                                    Gość portalu: orange napisał(a):

> A prozą pani/panno/panie Astro moglibyśmy się pocieszyć?

Enrique Iglesias & Whitney Houston : Could I have....
                                                    The horse whisperer : country dance
                                                    Roberta Flack : Killing me softly
    • Gość: Astro Re: Kącik Leoparda IP: *.telia.com 24.06.01, 00:00
      "dzin " + tonik + ORANGE

% : - *
      • Gość: orange Re: Kącik Leoparda IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
        no tak

w życiu kwiaty są jeszcze bardziej skomplikowane

a ono bardzo lubi powoli i metodycznie rozdzielać mnie na części

jak wszystko

"TAKĄ cię lubię"
        • Gość: Grażka Re: Kącik Leoparda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.01, 00:00
          Łał, tak czytam tę stronę, i muszę przyznać, że jesteście świetni!

Oby tak dalej, może wspólnie stworzycie jakieś z tego dzieło?
        • Gość: Grażka Re: Kącik Leoparda IP: 217.30.155.* 25.06.01, 00:00
          Łał, tak czytam tę stronę, i muszę przyznać, że jesteście świetni!

Oby tak dalej, może wspólnie stworzycie jakieś z tego dzieło?
          • Gość: leopard Re: Kącik Leoparda IP: 195.117.142.* 26.06.01, 00:00
            Tak, to już jest dzieło, proponuję tylko zamieścić klucz do tych dziwnych
            znaczków, którymi tak chętnie się niektórzy posługują! O wiele przyjemniej jest
            czytać o różnych duchowych stanach pełne zdania. Przepraszm, jestem
            przeciwnikiem "elektronicznych" skrótowców ponieważ nic nie mówią o osobie
            piszącej; to mało atrakcyjna moda. Nadal czytam poezję z uwagą ale mile
            widziane podanie autorów nie własnych tekstów. To im się należy.
            Pozdrawiam! Leo.
        • Gość: Astro Re: Kącik Leoparda IP: *.telia.com 26.06.01, 00:00
          " I - oto - piesn skonczyles - - i juz wiecej
          Nie ogladam Cie - - jedno - slysze:
          Cos?....jakby spor dziececy - -
          - A to jeszcze kloca sie klawisze
          O nie dospiewana chec:
          I tracajac sie z cicha ,
          Po osm - po piec -
          Szemrza : " Poczalze grac? czy nas odpycha??...." Fortepian S. C.K. N:

Nad Kapuletich i Montekich domem,
          Splukane deszczem, poruszone gromem,
          Lagodne oko blekitu -

Patrzy na gruzy nieprzyjaznych grodow,
          Na rozwalone bramy do ogrodow,
          I * zrzuca ze szczytu -

Cyprysy mowia , ze to dla ( -----),
          Ze dla ( ------), ta lza znad planety
          Spada - i groby przecieka;

A LUDZIE mowia , i mowia uczenie,
          Ze to nie lzy sa, ale ze kamienie,
          I ze nikt na nie nie czeka! "

" I pozegnalem kraj , i brzegi znane
          Odepchnalem noga , jak wioslarz z lodzi
          Ziemie odpycha - i jak ? odgarnia on piane
          Leniwo - plynaca ,luzna....
          Kraj! - - gdzie kazdy -czyn za wczesnie wschodzi,
          Ale - ksiazka - kazda.....za pozno! "

Z popielnika na Piotrusia O. , iskiereczka W mruga....

Chodz ,opowiem ci bajeczke , ........ bajka bedzie DLUGA......
          Byla sobie raz KROLEWNA.....,pokochala GRAJKA........

Cyt , iskierka zgasla ...... i skonczona bajka.

• Gość: orange Re: Kącik Leoparda IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
            ...lub nieco nowsza wersja: Fugees "The Score", Killing me softly

Dziękuję Astronautko.

Żmije gryzą tylko w bajkach, ja jescze nie odlatuję.
            • Gość: orange Re: Kącik Leoparda IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
              ...dziękuję za uważny rzut okiem, jednak - w realnym świecie też są kosmonauci
              którzy lubią F.Sch. Impromptu Es-dur, a ja nie staram się być zbyt dosłowny, to
              może zgasić iskierkę, tak jak dziś gaśnie dla mnie wiele iskierek, a dzień się
              jeszcze nie skończył.....

Rzeczywiście pasowało.

Ja po prostu nie mam dla kogo pisać, tak by widzowie nie uznali, że oto czas by
              spadła głowa trubadura.
                ...i żeby na dobranoc nie dali mu parę razy w twarz. Wszyscy.
                • Gość: ........ Re: Kącik Leoparda IP: *.telia.com 27.06.01, 00:00
                  Czy ORANGE to NOSTRADAMUS?
                  • Gość: orange Re: Kącik Leoparda IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 00:00
                    Zawsze jestem sobą, a nie kim innym.
                    Tak samo się podpisuję, tak samo wyglądam.
                    W takim razie jestem Ci winien również podziękowania za królika.
                    Dziękuję, straciłem go.

• Gość: Wiedźma Re: Kącik Leoparda IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
            Życie to nie teatr,mówisz ciągle,opowiadasz;
            Maski coraz inne,coraz mylne się nakłada;
            Wszystko to zabawa,wszystko to jest gra
            Przy otwartych i zamkniętych drzwiach.
            To jest gra!

Życie to nie teatr,ja ci na to odpowiadam;
            Życie to nie tylko kolorowa maskarada
            Życie jest straszniejsze i piękniejsze jeszcze jest;
            Wszystko przy nim blednie ,blednie nawet sama śmierć!
            Ty i ja!

Ty-ty prawdziwej nie uronisz łzy.
            ty najwyżej w górę wznosisz brwi.
            Nawet kiedy źle ci jest ,to nie jest źle.
            Bo Ty grasz!

Ja-duszę na ramieniu wiecznie mam.
            Cały zbudowany jestem z ran
            Lecz kaleka nie jestem ,tylko ty!

Dzisiaj bankiet u artystów,ty się tam wybierasz;
            Gości będzie dużo,niedostępna tyraliera;
            Flirt i alkohole,może tańce bedą taż,
            drzwi otwarte potem zamką się .
            Ni cześć!

Wpadne tam na chwilę zanim spuchnie atmosfera;
            Wódki dwie wypiję ,potem szybko się pozbieram;
            Wyjdę na ulicę ,przy fontannie zmocze łeb;
            Wyjdę na przestworza ,przecudowny stworzę wiersz.
            Ty i ja -teatry to są dwa!
            Ty i ja!

Ty-ty prwdziwej nie uronisz łzy.
            Ty najwyżej w górę wznosisz brwi.
            i niezaraźliwy wcale jest twój śmiech.
            Bo ty grasz!

ja -duszę na ramieniu wiecznie mam.
            Cały zbudowany jestem z ran
            Lecz gdy śmieję się,to w krąg się śmieje świat!!

E.Stachura
            • mario2 Re: Kącik Leoparda 27.06.01, 12:08
              Z tego cyklu proponuje "Siekierezade"- tam jest utrwalony prawdziwy Sted. A
              moze i esencja madrosci naszego pokolenia
              Uklony
              Mario

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka