Dodaj do ulubionych

Giełda wymiany umiejętności

17.08.06, 20:16
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20935&w=46657415&a=47045077

:)
Obserwuj wątek
    • lemikki Re: Giełda wymiany umiejętności 18.08.06, 10:57
      Mam propozycję, żeby włączyć tutaj i inne pożliwości:)
      cytat z linka Iokepine:
      "Ja np. za jakiś czas będę instalować i chętnei bym się wymieniła np. na
      postawienie Tarota albo zrobienie horoskopu.

To mogą być bardzo różne rzeczy - od skoszenia trawy, zrobienie ciasta po
      przypilnowanie dziecka przez parę godzin. Jeśli pomysł wypali, będzie bardzo
      fajnie:)

Wiem, że w Stanach mają takie giełdy wymiany umiejętności, mają nawet na to
      specjalną nazwę, ale nie pamiętam jaką."

.............

MYśLę, że to dobry pomysł - troszkę się kojarzy z Pomocą Bliźniaczą, ale
      konkretniej chodzi tutaj o barter (zamieniasz to, co masz na to, czego
      potrzebujesz - czyli bezpieniężna wymiana jednego towaru na drugi).

ze swojej strony proponuję udzielenia korepetycji jęz. niemieckiego za też coś
      fajnego (np. nauka gry na pianinie, bębnach afrykańskich, umiejętności
      computerowe...&&&...), a może jeszcze się okaże, że przydam się na coś innego ;)
      (tylko bez żadnych iluzji please ;P)
      • marta979 Re: Giełda wymiany umiejętności 18.08.06, 20:46
        tak jest masz racje ja tez chetnie sluze pomoa, tzn chętnie udostepnie swoja
        wiedze, dla przyblizenia dodam, ze przez 7 lat bylam opiekunka do dzieci, przez
        1,5 roku prowadzilam sklep, z sukcesami, a teraz jestem przdstawicielem
        handlowym, podobno pieke dobre ciasta.
        pozdrawiam
        • iokepine Re: Giełda wymiany umiejętności 19.08.06, 13:27
          Cieszę się, ze pomysł się spodobał:)
          Moze warto nawet założyć takie forum?
          • ryszardo43 Re: Giełda wymiany umiejętności 19.08.06, 19:54
            Przeczytałem,to zalecone forum przez iokepine,nie ma tam nic, oprócz sporów
            miedzy zwolennikami astrologii , tarotu i zamawianym horoskopem.Jaki to ma
            związek z wymianą umiejętności? Jeśli umiejętności i ich wymiana - to rodzaj
            pracy ,bo jeśli porady astrologiczne to na naszym forum już są takie tematy
            łącznie z odsyłaczem-linkiem,gdzie takie porady są dokonywane.Jeśli praca to
            służymy w składaniu przeróżnych ofert w temacie Pomocy Bliźniaczej,do czego
            między in. zostało stworzone.
            • lemikki Re: Giełda wymiany umiejętności 19.08.06, 21:06
              Rico, nie jestem pewna, czy dobrze Cię zrozumiałam... ale ze swojej strony widzę
              wyraźną różnicę między pomocą komuś a wymianą umiejętności, które wymagałyby np.
              większego nakładu czasu, regularności, przygotowania i za które zwykle trzeba
              płacić (może nawet sporo i niektórzy z takich względów nie mogliby skorzystać z
              czyichś umiejętności, choć chętnie by to zrobili, więc proponują coś
              adekwatnego). dlatego sama zaproponowałam właśnie w tym wątku regularne
              korepetycje, a w wątku Pomoc Bliźniacza tłumaczenie (które zwykle jest
              jednorazową potrzebą co jakiś czas - choć na astrologicznym forum Anahelli z
              kolei zaproponowałam tłumaczenie / nawet obszerne, czasem jest np.
              zapotrzebowanie na przetłumaczenie jakiegoś materiału wykładowego / za horoskop,
              bo jest to usługa w obu przypadkach jednorazowa).
              Wiesz, każdy może mieć swoje zdanie, ale myślę, że wielu może się ta giełda
              umiejętności spodobać :).
              Pozdrówka
              • ryszardo43 Re: Giełda wymiany umiejętności 20.08.06, 07:15
                Odniosłem się do linku z pierwszego postu /bo dalej karty i wróżby/ i z
                pewnością dobrze mnie zrozumiałaś, jeśli tam zajrzałaś?Jest tam powielony post
                jak u nas i kłótnia. Przykłady zaproponowanej oferty są rzeczywiście
                interesujące ,ale odpowiedzi oscylują wyłącznie wokół wróżb: tarot, gwiazdy,
                zamawiane horoskopy. Czy była inna odpowiedż z wyjątkiem tej co olała całą
                astrologię? Stąd propozycja związania się w tematach związanych z wróżbami.
                Wracając do pomocy,wiem ,że bywa również pracą i bywa ,że płatną.Pozdrówka.
                • lemikki Re: Giełda wymiany umiejętności 20.08.06, 14:56
                  pewnie że zajrzałam trochę dalej do tamtego wątka. są różne zdania na temat
                  astrologii i kart tarotu, ale Iokepine po prostu przeniosła sam pomysł do
                  naszego (mogę tak je nazwać?) forum i zaproponowała wymianę różnych
                  umiejętności, co mi się baaardzo spodobało - tamta dyskusja nas nie tyczy - i
                  przecież to tylko od nas zależy, w jakim kierunku pomysł ten pójdzie i czy
                  znajdzie zainteresowanie innych. miłej niedzieli Rico - idę na kawkę :)
          • lemikki Re: Giełda wymiany umiejętności 19.08.06, 21:07
            A nie ma jeszcze takiego?! byłabym tam również stałym bywalcem :D
            Pozdrawiam
            • iokepine Re: Giełda wymiany umiejętności 20.08.06, 14:08
              Tak sobie właśnie myślę, ze założę takie forum:)

Tylko niech sobie wymyślę jakiegoś ładnego drugiego nicka do obsługi tego forum.
              Zasada na forach gazetowych jest taka, że na jeden nick przypada jedna możliwość
              założenia forum, a nie chcę akurat tego używać do tego celu, bo to dla mnie
              sprawa fajna społecznie, ale osobiście poboczna:)
              • lemikki Re: Giełda wymiany umiejętności 20.08.06, 14:57
                daj koniecznie znać jak je założysz!
                super pomysł, buziaki
          • marta979 Re: Giełda wymiany umiejętności 20.08.06, 20:03
            iokepine napisała:

> Cieszę się, ze pomysł się spodobał:)
            > Moze warto nawet założyć takie forum?

JAK MASZ OCHOTE TO PROSZE ALE JUZ CHYBA TAKIE PODOBNE ISTNIEJE TRZEBA POSZUSZAKC

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka