makbrajd 04.10.06, 23:15 co prawda na urodziny kartki ani prezentu nie wysłali ale mejlują regularnie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morfeusz_1 Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 04.10.06, 23:27 Masz imieniny,....Emilu?????? ( oł mein gott ) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 04.10.06, 23:28 emil to z norymbergii był czy jakoś tak i w szopie go zamykali Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 08:16 Zamykali go bo był niegrzeczny! I ie był wcale z Norymbergi! Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 08:53 ale skądś był niechybnie Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 08:55 z Bielska Podlaskiego był Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 09:06 Przymknęłi go, bo jego ojciec (urodzony w okolicach Bielska) za młodu głosował na lewicę? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 09:07 w historii Polski bywało póki co tylko odwrotnie to lewica zamykała a nawet zabijała za prawicowość no ale moze kiedys bedzie też odwrotnie, nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 10:19 no cóż...jesli twym zdaniem piłsudczycy tworzyli prawicowy rząd... :) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 10:43 Według mnie bardziej prawicowy niż lewicowy. Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 10:53 To zupełnie jak narodowy socjalizm. Też prawicowi ultrasi. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 11:50 Dlaczego Skoropisie tak rzadko pojawiasz się na Kopytku? Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 15:26 To był mój pierwszy raz!!! A teraz to drugi. Bo dopiero kiedy FB stało się rodzajem rzeki Białej po dobrym deszczu zacząłem szukać skojniejszego miejsca. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 16:02 A jeszcze pisałeś w wątku 'projekt cerkwi w Szczecinie' :-) Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 08:18 A to było tutaj? Eeee... To było nieświadome. Rzuciło mnie skądś i tak poszło. Mea culpa. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 10:53 oczywiście...lewica nigdy by nikogo nie skrzywdziła w końcu oni zawsze pomagają biednym Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 11:50 Dobrze wiesz, że tak nie jest i że ja czegoś takiego bym nie powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 08:23 A tak w ogóle, to mam wypracowaną koncepcję sceny politycznej. Otóż ta scena ma kształt kuli. Jak się przegnie pałę z lewej, czy prawej, z góry, czy z dołu to i tak dojdzie się do tego samego punktu na antypodach takiej kuli. Zawsze wychodzą nieludzcy ultrasi (jakże podobni do siebie). Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 08:24 Otóż to, Skoropisie, otóż to. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 08:37 skoropis napisał: > A tak w ogóle, to mam wypracowaną koncepcję sceny politycznej. > Otóż ta scena ma kształt kuli. Jak się przegnie pałę z lewej, czy prawej, z > góry, czy z dołu to i tak dojdzie się do tego samego punktu na antypodach takie > j > kuli. > Zawsze wychodzą nieludzcy ultrasi (jakże podobni do siebie). jak choćby ekstremiści ze srodowiska gazety wyborczej oni zawsze na górze Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 08:43 Ale jak jesteś na kuli np. ziemskiej, to myślisz, że to Ty zawsze jeteś na górze, a taki np. ormond na dole i w dodatku do góry nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 09:36 skoropis napisał: > Ale jak jesteś na kuli np. ziemskiej, to myślisz, że to Ty zawsze jeteś na > górze, a taki np. ormond na dole i w dodatku do góry nogami. no tak a jak się myśli jak się nie jest na kuli ziemskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 09:50 chcesz wiedzieć co się myśli, gdy się jest na innej planecie? Sięgnij po "Małego Księcia". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 09:52 zewsi napisał: > chcesz wiedzieć co się myśli, gdy się jest na innej planecie? > Sięgnij po "Małego Księcia". :-) jak się jest na innej planecie to się jest na innej palanecie a nie poza nią.A mnie chodzi o to jak to jest jak się jest poza nią.o! Małego Księcia to przeczytałam w tym roku w którym się urodziłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 10:08 nutopia napisała: > zewsi napisał: > > > chcesz wiedzieć co się myśli, gdy się jest na innej planecie? > > Sięgnij po "Małego Księcia". :-) > > jak się jest na innej planecie to się jest na innej palanecie a nie poza nią.A > mnie chodzi o to jak to jest jak się jest poza nią.o! > Małego Księcia to przeczytałam w tym roku w którym się urodziłeś. O roku ów! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 10:10 zewsi napisał: > nutopia napisała: > > > zewsi napisał: > > > > > chcesz wiedzieć co się myśli, gdy się jest na innej planecie? > > > Sięgnij po "Małego Księcia". :-) > > > > jak się jest na innej planecie to się jest na innej palanecie a nie poza > nią.A > > mnie chodzi o to jak to jest jak się jest poza nią.o! > > Małego Księcia to przeczytałam w tym roku w którym się urodziłeś. > > O roku ów! :-) tak:) pomimo, że było to tak dawno to już ta piękna książeczka była:) i mam dla ciebie nową sygnaturkę: "Wszyscy dorośli byli kiedyś dziećmi. Choć niewielu z nich o tym pamięta". Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 10:27 > a jak się myśli jak się nie jest na kuli ziemskiej? 1. Chodziło mi o zobrazowanie, co można myśleć będąc na kuli. 2. Poza kulą ziemską nie ma grawitacji i tam każdy jest na górze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 10:30 A czy można się nie zgodzić z tym brakiem grawitacji na innych ciałach niebieskich? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 10:32 zewsi napisał: > A czy można się nie zgodzić z tym brakiem grawitacji na innych ciałach > niebieskich? :-) a nie można?:) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 10:48 No to skoro można, to ja się nie zgodzę, no chyba że nie można. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 10:58 zewsi napisał: > No to skoro można, to ja się nie zgodzę, no chyba że nie można. :-) trochę się pogubiłam w temacie ale tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:02 nutopia napisała: > zewsi napisał: > > > No to skoro można, to ja się nie zgodzę, no chyba że nie można. :-) > > trochę się pogubiłam w temacie ale tak:) Przypomniało mi się pytanie referendalne na Białorusi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:04 zewsi napisał: > nutopia napisała: > > > zewsi napisał: > > > > > No to skoro można, to ja się nie zgodzę, no chyba że nie można. :-) > > > > trochę się pogubiłam w temacie ale tak:) > > Przypomniało mi się pytanie referendalne na Białorusi. :-) no własnie mnie też Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:06 No własnie wiedziałem, że Tobie też, to napisałem że mi też żeby nie było że mi nie, A tylko Tobie tak! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 10:33 skoropis napisał: > > a jak się myśli jak się nie jest na kuli ziemskiej? > 1. Chodziło mi o zobrazowanie, co można myśleć będąc na kuli. a mnie chodziło o to żeby Ci uświadomić, że doskonale wiem co się myśli jak się jest na kuli, bo jak napewno zauważyłeś, wszyscy tutaj jesteśmy na kuli, oprócz zewsi bo on jest ze wsi:) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:01 U mnie na wsi informacja że Ziemia jest okrągła dotrze ze 7 lat, 9 miesięcy, 12 dni, 13 godzin, 4 minuty i 24 sekundy i wywoła prawdziwą rewolucję. Wielu dojdzie do wniosku, że skoro Ziemia jest kulista, to może i Słońce nie krąży wokół niej, że wszechświat się rozszerza i że nie powstał w 7 dni w akcie kreacji, ale w wyniku Wielkiego Wybuchu. Nie chcę pisać co się będzie później działo. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:14 przypomina mi to ostatni program łapu-capu w canal+ tam były urywki z takiej sondy ulicznej robionej bdajże prze jedynkę, pytanie zadawane ludziom brzmiało: " czy słońce krąży wokóół Ziemi czy Zieia wokół Słońca?" 90% z pewnoscią w głosie i grymasem na twarzy, że pytający taki niedouczony odpowiadało: oczywiście, że Słońce obiega Ziemię! ale uśmiałam się dopiero przy innym pytaniu : kiedy Polska wejdzie do UE? Pani o włosach odbarwianych perhydrolem odpowiedziała: nie wiemm, bo nie interesuje mnie polityka! Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:21 ok. Bedę się bardziej pilnował, by wyrażać się precyzyjniej. Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:22 skoropis napisał: > ok. Bedę się bardziej pilnował, by wyrażać się precyzyjniej. no coś Ty! wtedy już nie będzie tak fajnie:) z resztą nie zwracaj na mnie uwagi bo bierze mnie jakieś grypsko i jestem marudna:) Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:25 Mnie to nie przeszkadza. Możesz byc marudna. A co do grypy - na kompie mam antywirusa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:30 skoropis napisał: > Mnie to nie przeszkadza. > Możesz byc marudna. > A co do grypy - na kompie mam antywirusa. :) własnie zadzwoniłam do doktora Kasperskyego i objaśniłam mu w czym rzecz:0) Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:34 Ja tam na wirusy mam zaklęcie. Avast! Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:58 skoropis napisał: > Ja tam na wirusy mam zaklęcie. > Avast! a to calkiem niezłe zaklęcie Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:26 To prawda. Normalnie Nutopia jest ciut fajniejsza (oczywiście nie w tygodniu i nie wtedy, gdy wkurzy ją administrator budynku, albo mamy koleżanek jej córki, albo pan na poczcie, albo jej szef, albo ten facet od internetu, albo...) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:31 zewsi napisał: > To prawda. Normalnie Nutopia jest ciut fajniejsza (oczywiście nie w tygodniu i > nie wtedy, gdy wkurzy ją administrator budynku, albo mamy koleżanek jej córki, > albo pan na poczcie, albo jej szef, albo ten facet od internetu, albo...) mów dalej Zewsi:0) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 12:06 Właśnie dostałem anonim, że jeśli powiem jeszcze choć jedno złe słowo na Nutopię, to Nutopia nie chciałby być w mojej skórze. Przemyślałem dokładnie problem i doszedłem do wniosku, że Nutopia jest naprawdę fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 12:15 zewsi napisał: > Właśnie dostałem anonim, że jeśli powiem jeszcze choć jedno złe słowo na > Nutopię, to Nutopia nie chciałby być w mojej skórze. > Przemyślałem dokładnie problem i doszedłem do wniosku, że Nutopia jest naprawdę > > fajna. cieszę się, że smsy z internetu dochodza tam gdzie trzeba:) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:24 Takich to tylko w kolonii Ozierany i u mnie na wsi można znaleźć. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:29 zewsi napisał: > Takich to tylko w kolonii Ozierany i u mnie na wsi można znaleźć. :-) a sonda w centrum Warszawy była:) ale masz rację tam więcej ozieranów niż w samych ozieranach:) Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:33 Co do sondy i Warszawy to przypomniał mi się właśnie program "Dzwonię do Pana/Pani w bardzo nietypowej sprawie" gdzie Weiss przekonał mieszkankę bloku przy ul. Puławskiej w naszej obecnie panującej stolicy, że woda w jej kuchni jest lepsza od tej w łazience. Do dnia dzisiejszego, jak o tym sobie przypomnę to mnie to bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:59 skoropis napisał: > Co do sondy i Warszawy to przypomniał mi się właśnie program "Dzwonię do > Pana/Pani w bardzo nietypowej sprawie" gdzie Weiss przekonał mieszkankę bloku > przy ul. Puławskiej w naszej obecnie panującej stolicy, że woda w jej kuchni > jest lepsza od tej w łazience. > Do dnia dzisiejszego, jak o tym sobie przypomnę to mnie to bawi. rozumiem, że Pani łyknęła?:) Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 12:15 Ależ oczywiście! Łyknęła. I to osobno w kuchni i osobno w łazience. Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 12:22 skoropis napisał: > Ależ oczywiście! > Łyknęła. I to osobno w kuchni i osobno w łazience. chłe chłe:) jak detektyw Inwektyw dzień dobry czy ja dodzwoniłem się do ula? a kto mówi? Miś :) Odpowiedz Link Zgłoś