Dodaj do ulubionych

a Sinn Fein o mnie pamiętam

04.10.06, 23:15
co prawda na urodziny kartki ani prezentu nie wysłali
ale mejlują regularnie:)
Obserwuj wątek
    • annabl Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 04.10.06, 23:26
      hmm
    • morfeusz_1 Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 04.10.06, 23:27

Masz imieniny,....Emilu?????? ( oł mein gott )
      • makbrajd Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 04.10.06, 23:28
        emil to z norymbergii był czy jakoś tak
        i w szopie go zamykali
        • zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 08:16
          Zamykali go bo był niegrzeczny!
          I ie był wcale z Norymbergi!
          • makbrajd Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 08:53
            ale skądś był niechybnie
            • nekroskop88 Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 08:55
              z Bielska Podlaskiego był
              • zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 09:06
                Przymknęłi go, bo jego ojciec (urodzony w okolicach Bielska) za młodu głosował
                na lewicę? :-)
                • makbrajd Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 09:07
                  w historii Polski bywało póki co tylko odwrotnie
                  to lewica zamykała a nawet zabijała za prawicowość

no ale moze kiedys bedzie też odwrotnie, nie wiem
                  • zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 09:36
                    A Bereza?
                    • makbrajd Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 10:19
                      no cóż...jesli twym zdaniem piłsudczycy tworzyli prawicowy rząd...
                      :)
                      • zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 10:43
                        Według mnie bardziej prawicowy niż lewicowy.
                        • skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 10:53
                          To zupełnie jak narodowy socjalizm. Też prawicowi ultrasi.
                          • zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 11:50
                            Dlaczego Skoropisie tak rzadko pojawiasz się na Kopytku?
                            • skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 15:26
                              To był mój pierwszy raz!!!
                              A teraz to drugi.
                              Bo dopiero kiedy FB stało się rodzajem rzeki Białej po dobrym deszczu zacząłem
                              szukać skojniejszego miejsca.
                              • nekroskop88 Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 16:02
                                A jeszcze pisałeś w wątku 'projekt cerkwi w Szczecinie' :-)
                                • skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 08:18
                                  A to było tutaj?
                                  Eeee... To było nieświadome.
                                  Rzuciło mnie skądś i tak poszło.
                                  Mea culpa.
                        • makbrajd Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 10:53
                          oczywiście...lewica nigdy by nikogo nie skrzywdziła
                          w końcu oni zawsze pomagają biednym
                          • zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 05.10.06, 11:50
                            Dobrze wiesz, że tak nie jest i że ja czegoś takiego bym nie powiedział.
                        • skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 08:23
                          A tak w ogóle, to mam wypracowaną koncepcję sceny politycznej.
                          Otóż ta scena ma kształt kuli. Jak się przegnie pałę z lewej, czy prawej, z
                          góry, czy z dołu to i tak dojdzie się do tego samego punktu na antypodach takiej
                          kuli.
                          Zawsze wychodzą nieludzcy ultrasi (jakże podobni do siebie).
                          • zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 08:24
                            Otóż to, Skoropisie, otóż to.
                          • makbrajd Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 08:37
                            skoropis napisał:

> A tak w ogóle, to mam wypracowaną koncepcję sceny politycznej.
                            > Otóż ta scena ma kształt kuli. Jak się przegnie pałę z lewej, czy prawej, z
                            > góry, czy z dołu to i tak dojdzie się do tego samego punktu na antypodach
                            takie
                            > j
                            > kuli.
                            > Zawsze wychodzą nieludzcy ultrasi (jakże podobni do siebie).

jak choćby ekstremiści ze srodowiska gazety wyborczej
                            oni zawsze na górze
                            • skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 08:43
                              Ale jak jesteś na kuli np. ziemskiej, to myślisz, że to Ty zawsze jeteś na
                              górze, a taki np. ormond na dole i w dodatku do góry nogami.
                              • nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 09:36
                                skoropis napisał:

> Ale jak jesteś na kuli np. ziemskiej, to myślisz, że to Ty zawsze jeteś na
                                > górze, a taki np. ormond na dole i w dodatku do góry nogami.

no tak
                                a jak się myśli jak się nie jest na kuli ziemskiej?
                                • zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 09:50
                                  chcesz wiedzieć co się myśli, gdy się jest na innej planecie?
                                  Sięgnij po "Małego Księcia". :-)
                                  • nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 09:52
                                    zewsi napisał:

> chcesz wiedzieć co się myśli, gdy się jest na innej planecie?
                                    > Sięgnij po "Małego Księcia". :-)

jak się jest na innej planecie to się jest na innej palanecie a nie poza nią.A
                                    mnie chodzi o to jak to jest jak się jest poza nią.o!
                                    Małego Księcia to przeczytałam w tym roku w którym się urodziłeś.
                                    • zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 10:08
                                      nutopia napisała:

> zewsi napisał:
                                      >
                                      > > chcesz wiedzieć co się myśli, gdy się jest na innej planecie?
                                      > > Sięgnij po "Małego Księcia". :-)
                                      >
                                      > jak się jest na innej planecie to się jest na innej palanecie a nie poza
                                      nią.A
                                      > mnie chodzi o to jak to jest jak się jest poza nią.o!
                                      > Małego Księcia to przeczytałam w tym roku w którym się urodziłeś.

O roku ów! :-)
                                      • nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 10:10
                                        zewsi napisał:

> nutopia napisała:
                                        >
                                        > > zewsi napisał:
                                        > >
                                        > > > chcesz wiedzieć co się myśli, gdy się jest na innej planecie?
                                        > > > Sięgnij po "Małego Księcia". :-)
                                        > >
                                        > > jak się jest na innej planecie to się jest na innej palanecie a nie poza
                                        > nią.A
                                        > > mnie chodzi o to jak to jest jak się jest poza nią.o!
                                        > > Małego Księcia to przeczytałam w tym roku w którym się urodziłeś.
                                        >
                                        > O roku ów! :-)

tak:) pomimo, że było to tak dawno to już ta piękna książeczka była:)
                                        i mam dla ciebie nową sygnaturkę: "Wszyscy dorośli byli kiedyś dziećmi. Choć
                                        niewielu z nich o tym pamięta".
                                • skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 10:27
                                  > a jak się myśli jak się nie jest na kuli ziemskiej?
                                  1. Chodziło mi o zobrazowanie, co można myśleć będąc na kuli.
                                  2. Poza kulą ziemską nie ma grawitacji i tam każdy jest na górze.
                                  • zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 10:30
                                    A czy można się nie zgodzić z tym brakiem grawitacji na innych ciałach
                                    niebieskich? :-)
                                    • nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 10:32
                                      zewsi napisał:

> A czy można się nie zgodzić z tym brakiem grawitacji na innych ciałach
                                      > niebieskich? :-)

a nie można?:)
                                      • zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 10:48
                                        No to skoro można, to ja się nie zgodzę, no chyba że nie można. :-)
                                        • nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 10:58
                                          zewsi napisał:

> No to skoro można, to ja się nie zgodzę, no chyba że nie można. :-)

trochę się pogubiłam w temacie ale tak:)
                                          • zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:02
                                            nutopia napisała:

> zewsi napisał:
                                            >
                                            > > No to skoro można, to ja się nie zgodzę, no chyba że nie można. :-)
                                            >
                                            > trochę się pogubiłam w temacie ale tak:)

Przypomniało mi się pytanie referendalne na Białorusi. :-)
                                            • nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:04
                                              zewsi napisał:

> nutopia napisała:
                                              >
                                              > > zewsi napisał:
                                              > >
                                              > > > No to skoro można, to ja się nie zgodzę, no chyba że nie można. :-)
                                              > >
                                              > > trochę się pogubiłam w temacie ale tak:)
                                              >
                                              > Przypomniało mi się pytanie referendalne na Białorusi. :-)
                                              no własnie mnie też
                                              • zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:06
                                                No własnie wiedziałem, że Tobie też, to napisałem że mi też żeby nie było że mi
                                                nie, A tylko Tobie tak! :-)
                                  • nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 10:33
                                    skoropis napisał:

> > a jak się myśli jak się nie jest na kuli ziemskiej?
                                    > 1. Chodziło mi o zobrazowanie, co można myśleć będąc na kuli.

a mnie chodziło o to żeby Ci uświadomić, że doskonale wiem co się myśli jak się
                                    jest na kuli, bo jak napewno zauważyłeś, wszyscy tutaj jesteśmy na kuli, oprócz
                                    zewsi bo on jest ze wsi:)
                                    • zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:01
                                      U mnie na wsi informacja że Ziemia jest okrągła dotrze ze 7 lat, 9 miesięcy, 12
                                      dni, 13 godzin, 4 minuty i 24 sekundy i wywoła prawdziwą rewolucję. Wielu
                                      dojdzie do wniosku, że skoro Ziemia jest kulista, to może i Słońce nie krąży
                                      wokół niej, że wszechświat się rozszerza i że nie powstał w 7 dni w akcie
                                      kreacji, ale w wyniku Wielkiego Wybuchu. Nie chcę pisać co się będzie później
                                      działo. :-)
                                      • nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:14
                                        przypomina mi to ostatni program łapu-capu w canal+
                                        tam były urywki z takiej sondy ulicznej robionej bdajże prze jedynkę, pytanie
                                        zadawane ludziom brzmiało: " czy słońce krąży wokóół Ziemi czy Zieia wokół
                                        Słońca?"
                                        90% z pewnoscią w głosie i grymasem na twarzy, że pytający taki niedouczony
                                        odpowiadało: oczywiście, że Słońce obiega Ziemię!
                                        ale uśmiałam się dopiero przy innym pytaniu : kiedy Polska wejdzie do UE? Pani
                                        o włosach odbarwianych perhydrolem odpowiedziała: nie wiemm, bo nie interesuje
                                        mnie polityka!
                                        • skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:21
                                          ok. Bedę się bardziej pilnował, by wyrażać się precyzyjniej.
                                          • nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:22
                                            skoropis napisał:

> ok. Bedę się bardziej pilnował, by wyrażać się precyzyjniej.

no coś Ty! wtedy już nie będzie tak fajnie:)
                                            z resztą nie zwracaj na mnie uwagi bo bierze mnie jakieś grypsko i jestem
                                            marudna:)
                                            • skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:25
                                              Mnie to nie przeszkadza.
                                              Możesz byc marudna.
                                              A co do grypy - na kompie mam antywirusa. :)
                                              • nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:30
                                                skoropis napisał:

> Mnie to nie przeszkadza.
                                                > Możesz byc marudna.
                                                > A co do grypy - na kompie mam antywirusa. :)

własnie zadzwoniłam do doktora Kasperskyego i objaśniłam mu w czym rzecz:0)
                                                • skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:34
                                                  Ja tam na wirusy mam zaklęcie.
                                                  Avast!
                                                  • nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:58
                                                    skoropis napisał:

> Ja tam na wirusy mam zaklęcie.
                                                    > Avast!

a to calkiem niezłe zaklęcie
                                            • zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:26
                                              To prawda. Normalnie Nutopia jest ciut fajniejsza (oczywiście nie w tygodniu i
                                              nie wtedy, gdy wkurzy ją administrator budynku, albo mamy koleżanek jej córki,
                                              albo pan na poczcie, albo jej szef, albo ten facet od internetu, albo...)
                                              • nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:31
                                                zewsi napisał:

> To prawda. Normalnie Nutopia jest ciut fajniejsza (oczywiście nie w tygodniu
                                                i
                                                > nie wtedy, gdy wkurzy ją administrator budynku, albo mamy koleżanek jej
                                                córki,
                                                > albo pan na poczcie, albo jej szef, albo ten facet od internetu, albo...)

mów dalej Zewsi:0)
                                                • zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 12:06
                                                  Właśnie dostałem anonim, że jeśli powiem jeszcze choć jedno złe słowo na
                                                  Nutopię, to Nutopia nie chciałby być w mojej skórze.
                                                  Przemyślałem dokładnie problem i doszedłem do wniosku, że Nutopia jest naprawdę
                                                  fajna.
                                                  • nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 12:15
                                                    zewsi napisał:

> Właśnie dostałem anonim, że jeśli powiem jeszcze choć jedno złe słowo na
                                                    > Nutopię, to Nutopia nie chciałby być w mojej skórze.
                                                    > Przemyślałem dokładnie problem i doszedłem do wniosku, że Nutopia jest
                                                    naprawdę
                                                    >
                                                    > fajna.

cieszę się, że smsy z internetu dochodza tam gdzie trzeba:)
                                        • zewsi Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:24
                                          Takich to tylko w kolonii Ozierany i u mnie na wsi można znaleźć. :-)
                                          • nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:29
                                            zewsi napisał:

> Takich to tylko w kolonii Ozierany i u mnie na wsi można znaleźć. :-)

a sonda w centrum Warszawy była:) ale masz rację tam więcej ozieranów niż w
                                            samych ozieranach:)
                                            • skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:33
                                              Co do sondy i Warszawy to przypomniał mi się właśnie program "Dzwonię do
                                              Pana/Pani w bardzo nietypowej sprawie" gdzie Weiss przekonał mieszkankę bloku
                                              przy ul. Puławskiej w naszej obecnie panującej stolicy, że woda w jej kuchni
                                              jest lepsza od tej w łazience.
                                              Do dnia dzisiejszego, jak o tym sobie przypomnę to mnie to bawi.
                                              • nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 11:59
                                                skoropis napisał:

> Co do sondy i Warszawy to przypomniał mi się właśnie program "Dzwonię do
                                                > Pana/Pani w bardzo nietypowej sprawie" gdzie Weiss przekonał mieszkankę bloku
                                                > przy ul. Puławskiej w naszej obecnie panującej stolicy, że woda w jej kuchni
                                                > jest lepsza od tej w łazience.
                                                > Do dnia dzisiejszego, jak o tym sobie przypomnę to mnie to bawi.

rozumiem, że Pani łyknęła?:)
                                                • skoropis Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 12:15
                                                  Ależ oczywiście!
                                                  Łyknęła. I to osobno w kuchni i osobno w łazience.
                                                  • nutopia Re: a Sinn Fein o mnie pamiętam 06.10.06, 12:22
                                                    skoropis napisał:

> Ależ oczywiście!
                                                    > Łyknęła. I to osobno w kuchni i osobno w łazience.

chłe chłe:)
                                                    jak detektyw Inwektyw
                                                    dzień dobry czy ja dodzwoniłem się do ula?
                                                    a kto mówi?
                                                    Miś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka