noida 07.10.06, 14:24 Czy ja się nawet tutaj nie mogę pozbyć tego startrekowego fatum? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noida Re: Star trek. 07.10.06, 14:46 Trauma jak trauma. Mam w domu startrekofana, który obejrzał wszyskie 700 odcinków. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Star trek. 07.10.06, 19:22 ale tylko jeden raz je widzial?? ;) ja widzialem moze 3 odcinki i jest mi z tym dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: Star trek. 07.10.06, 19:55 A czy Star Trek to są takie dziwne ludzie z jeszcze dziwniejszymi głowami? I dlaczego Noida sie przejmuje ich obecnoscią tutaj? Bo ja oczywiście nie nadanżam (lajk tużur. :( Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: Star trek. 07.10.06, 20:06 Tak, Star Trek to serial, w którym obce rasy zazwyczaj charakteryzują się tym, że mają na czołach staniki albo maski chirurgiczne. Ewentualnie spiczaste uszy lub są niebieskie. Jedna z ras posiada własny język (klingoński), który podobnie jak język elfów u J.R.R.T. ma swoje zasady gramatyczne itp. i można się nim posługiwać w nieserialowym świecie. Ponoć jest nawet gdzieś w stanach Katedra Języków Fikcyjnych i oni to badają. A przejmuję się ich obecnością, gdyż "We are Borg, resistence is futile" jest jednym ze sztandarowych startrekowych tekstów. Koniec wykładu o Star Treku. Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: Star trek. 07.10.06, 20:11 O dzięki :) To ja nawet mam przed oczami gębę tego głównego startrekowca, ale poza to moja znajomość z nimi nie sięga, a tym bardziej moja wiedza o nich. Znaczy sie, że jak go przypadkiem spotykałam na jakimś kanale to natychmiast przełączałam albo wyłączałam. I pewnie dużo traciłam, ale jakos to przeżyję jednakowoż. Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: Star trek. 07.10.06, 20:15 Nie wiem, obejrzałam kilka odcinków w ramach zacieśniania więzi ;) ale dla mnie to za ckliwe i naiwne jest. Więc może nie masz czego żałować. Odpowiedz Link Zgłoś