ulalka 21.03.03, 15:28 trzeby by utopić jakąś Marzanne... kto chętny poświęcić się? a może macie jakąś 'ulubioną' postać, którą poświęcimy dziś i wrzucimy do wody? ;))) wiaderko już mam. szukamy cementu ;))) buziaczki zielone od Wiosny :)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jtka Re: witamy wiosnę :))))) 21.03.03, 16:09 a może by tak zimę tam wrzucić? i pana mroza jej do towarzystwa dorzucić ? i cementu tylko dużo dołożyć! niech nie wydostaną się tylko wcześniej niż za rok gdzieś! :-)))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: witamy wiosnę :))))) 21.03.03, 16:20 pana mroza będę bronić :))) ale co do zimy.... mhmm... Itko, bierz cement, idziemy!.. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: witamy wiosnę :))))) 21.03.03, 16:32 a czemu chcesz go bronić? on u mnie się ostatnio rozpanoszył srodze! w nocy do -13 mi spada termometr! :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: witamy wiosnę :))))) 21.03.03, 16:39 no... djed Maroz niech idzie precz :)) ale jest jeden miły gość o tym nazwisku, to jego bronię :)) dodam, że znam ze słyszenia tylko :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re:jak tak .... 21.03.03, 16:47 to biorę cemencik i leeecęęęęęęęęę.............. Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: witamy wiosnę :))))) 22.03.03, 07:09 Witam Was dziś wiosennie i radośnie! Dobrze,że za oknem słoneczko świecie, ale ja tam się nie pcham na zewnątrz;-) Wole nie psuć Wam humorów słonecznych , mówiąc o temperaturze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 Re: witamy wiosnę :))))) 22.03.03, 12:35 ja łopatą, grabiami i innymi narzędziami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko specjalnie dla Was....:))))))) 22.03.03, 13:57 ...... "Wiosna" J.Tuwima Serce pęcznieje, nabrzmiewa, Wesele musuje w ciele, Można oszaleć z radości, O, moi przyjaciele. Od stóp do głowy krąży Potok niepowstrzymany! Pomyślcie, co się dzieje! Jaki to pęd opętany! Jak bardzo jest! Jak wiele! Jak żywo, zupełnie, cało! -Chodź, młoda, do młodego: ojcostwa mi się zachciało! Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 Wiosna, to wiosna, Tuwim, to Tuwim 22.03.03, 16:33 nic dodać nic ująć :-) Mnie własnie przypomniał się Ludwik Jerzy Kern i jego "Tulipany" Co się tyczy jaśnie pana tulipana, To tulipan udowadnia w sposób śliczny, Że cebulka urok ma nie tylko podsmażana, Ale również kryje w sobie wielki walor estetyczny. Może na to porównanie ktoś się żachnie, Bo cebulka podsmażana zawsze pachnie A Tulipan, jak to sporo ludzi wie, Jeden pachnie,ale inny już na przykład - nie. W tym momencie jedną ważną prośbę wniosę: Otóż nie szturchajmy jasnie pana tulipana nosem. Gdy przed nami cały czar i wdzięk roztoczy, Nos nieważny, niech się cieszą nim do syta oczy. A z pewnością już radości będziesz miał bez liku, Kiedy ujrzysz je na klombie w zwartym szyku. Pierwszy szereg wyprężony, za nim dalsze I cześć wszystkie ci oddają jak monarsze. My naturalnie przechodzimy obok godnie, Jak persony jakies wazne, nie jak byle tam przechodnie. Nie znam bowiem nic milszego, Proszę pań i panów, niż kompania honorowa tulipanów. A więc dla wszystkich poduchowych Pań - kompania honorowa tulipanów :) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka a propo wierszyków wiosennych 22.03.03, 16:48 to mi się przypomniał wierszyk moich rodziców, niestety nie znam ani tytułu, ani autora, znam tylko trzy zwrotki (a prawdopodobnie było ich bardzo dużo, jak mi opowiadali ): Chmara wróbli tak z pół kopy dach obsiadła starej szopy, zaćwierkała bardzo głośno : "Witaj Wiosno!" Kot zamruczał: "To są plotki..." i sam wyjrzał za opłotki "Tak, to prawda i ja widzę, Wiosna idzie!" Wskoczył kogut na płot krzywy, zapiał głośno mrużąc oczy "Wiosna kroczy!" Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 kwiaty, kwiaty i nie ma się gdzie ruszyć :)))))) 22.03.03, 17:05 jtka napisała: > p.s. dzięki za tulipany , po prostu nie mam się, gdzie ruszyć:-)))))))))) w takim razie o narcyzach, konwaliach będzie innym razem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: kwiaty, kwiaty i nie ma się gdzie ruszyć :))) 22.03.03, 17:12 dziękuję Nictusik za tulipanki :*))) idę nadal porządkować chatkę, a Tobie miłego grabienia :)))) Itusi - miłego instruowania :))) Słoonku, Mei, Alce, Rzulwikowi - miłej soboty :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 dobrze, żeś mi o grabiach przypomniała :-) 22.03.03, 17:16 za chwile słońce zajdzie i ja z tym ogródkiem w lesie zostanę :))))) Do Twoich życzeń i swoje dorzucam żeby jak najmilsza sobota dla wszystkich dziś była :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: witamy wiosnę :))))) i miłej sobotki:-))))) 22.03.03, 17:23 i ja przyłączam się do życzeń miłych w tak piekny dzień! odpoczywajcie i sił nabierajcie, bo wiosenka idzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś