Dodaj do ulubionych

Do Władzy ida najlepsi:

08.11.06, 22:06
www.youtube.com/watch?v=gIkR3I-3FTM
ukradzione z innego zupelnie forum, ale ten materiał nie powinien zginąc w
p0mroce dziejów.

P:)
Obserwuj wątek
    • skajstop Re: Do Władzy ida najlepsi: 08.11.06, 22:15
      Ty się nie nabijaj - już bym wolał głosować na tego faceta niż na tych swoich
      kacyków czerwono-niebiesko-czarnych :)

Z oczu wyziera mu prawda :)
    • mamarcela Re: Do Władzy ida najlepsi: 08.11.06, 22:17
      To wcale nie jest smieszne. To jest tragiczne. :(
      Od paru dni czuję się permanentnie zażenowana.
      Idę się zabić.
      • skajstop A jednak 08.11.06, 22:22
        Pozostając tragicznym, ów delikwent nie jest przynajmniej ubrany w wężowe skórki
        jak trzej najważniejsi kandydaci w moim grajdołu. Każdy wygadany, każdy
        cyniczny, ech...
    • kubissimo Re: Do Władzy ida najlepsi: 08.11.06, 22:17
      az przykro sie smiac, ale ciezko sie opanowac
      "żeby nie było niczego" :D
    • kubissimo Re: Do Władzy ida najlepsi: 08.11.06, 22:28
      www.youtube.com/watch?v=vn4FVw464fA
      polecam zwlaszcza komitet z ziemi radzyminskiej :)))
    • dr.krisk Coś pięknego! 08.11.06, 22:29
      Okropnie wspaniały ten Kononowicz Krzysztof.
      I sweterek ma niesamowity!!!!!
      Ale tak się zastanawiam - co tego człowieka napędza i do występów zmusza?
      I trochę sie jednak boję. Tych sił tajemnych co go napędzają..
      • itek1 Re: Coś pięknego! 08.11.06, 22:31
        > Ale tak się zastanawiam - co tego człowieka napędza i do występów zmusza?
        To samo co wiekszosc bardziej wygadanych kandydatow.
        • dr.krisk Zaraz, zaraz... 08.11.06, 22:39
          Ale u niego ta siła musi być przemożna i obezwladniająca!
          Ja nie zgłaszam się do konkursu chopinowskiego - z wielu powodów, m.in. dlatego
          że na fortepianie ani w ząb...
          Całkowity paraliż samooceny? Chęć zaznaczenia swej obecności na tym łez padole?
          • itek1 Re: Zaraz, zaraz... 08.11.06, 22:43
            > Całkowity paraliż samooceny?
            Mysle, ze nie.
            Czy Endrju doszedlby do vicka.premiera, gdyby sie szczegolnie samoocenial?
            • dr.krisk To zły przykład. 08.11.06, 22:53
              Lepper znakomicie trafił w oczekiwania i potrzeby pewnej grupy ludzi - i bardzo
              konsekwentnie to realizował.
              No i nie zapominajmy kto i dlaczego zrobił go wicepremierem :)))
    • dr.krisk Tak a propos 08.11.06, 22:35
      Okazało się, że mój sąsiad-fujara... kandyduje na radnego "z ramienia" PO!!!
      Facet, który po roku mieszkania ze mną przez płot udaje że mnie nie widzi,
      nikomu jeszcze na ulicy się nie przedstawił, parkuje swój samochód na środku
      chodnika (piesi muszą pracowicie panasąsiadowe autko obchodzić...) - na
      radnego!!!
      Nikomy w tym całym PO nie wpadło do głowy zeby spytać sąsiadów co sądza o
      kandydacie...
      • jottka Re: Tak a propos 08.11.06, 23:31
        a po co mieli pytać? widać, że kandydat jezd ważnom osobom i nie takim sie
        kłaniał w pas nie będzie - bardzo dobry materiał na figurę państwową, yyy
      • samica1 Re: Tak a propos 09.11.06, 20:40
        To nie tak; na listach są ludzie z "łapanek", którym nie zależy na
        kandydowaniu, a tym bardziej na wygraniu - zależy liderom, żeby w ogóle zamknąć
        listę. Jeśli jest ileś tam okręgów, to w każdym trzeba listę wystawić. Stąd
        kosmiczne cyrki z ilością kandydatów na jedno miejsce i "nieskompromitowanymi",
        którzy "jeszcze nie rządzili". W moim 38-tysięcznym mieście jest 10 kandydatów
        na burmistrza. Połowy nie znam znikąd, a w pewien sposób uczestniczę w życiu
        miasta.
    • braineater Re: Do Władzy ida najlepsi cd: 09.11.06, 08:45
      W Białymstoku będzie można pić umiarkowanie

Kurier Poranny: Dlaczego chce być Pan prezydentem Białegostoku?
      Krzysztof Kononowicz: W Białymstoku jest szajka, mafia, pijaństwo,
      chuligaństwo, moją matkę ostatnio napadli. Ja chcę z tym wszystkim walczyć
      (Kononowicz bierze kartkę i czyta swoje oświadczenie, my publikujemy wybrane
      fragmenty.)

- Chcę zlikwidować dla młodzieży alkohol, papierosy i narkotyki. Chcę otworzyć
      zakłady pracy. Chcę wybudować drogi, żeby w Białymstoku nie było wypadków.
      Chcę, żeby tiry jeździły poza miastem, bo niszczą drogi. Chcę usprawnić kolej.
      Chcę i wiem, jak zlikwidować przemyt z Białorusi i Ukrainy. Chcę usprawnić
      naukę, żeby w szkołach nie było bandytyzmu i pijaństwa. Chcę żeby młodzież była
      jak młodzież. Jak zostanę prezydentem, to całą policję i straż miejską
      wyprowadzę na ulice. Jak młodzież będzie rozrabiać, to będzie odwożona do
      specjalnego domu, który stworzę. Ci bardziej pijani będą trafiać do
      wytrzeźwiałki. Rodzice ich odbiorą dopiero, jak przyjdą do mnie i ze mną
      porozmawiają. Będziemy też sprawdzać domy tych dzieci, bo w domach też jest za
      duże pijaństwo czasami...

Zabroni Pan spożywania alkoholu w Białymstoku?
      - Nie zabronię. Ale jak zostanę prezydentem, to będzie można pić umiarkowanie.
      Nie tak, żeby się upić i walać.

A jak Pan ocenia swoje szanse w wyborach?
      - Na pewno wygram. Mam duże poparcie, ludzie do mnie przychodzą, pytają mnie o
      różne rzeczy. Wszyscy o mnie zabiegają. Mam już zaproszenie z Izby Przemysłowo-
      Handlowej na debatę wszystkich kandydatów. Pójdę tam i powiem, jak młodzież
      pije.

A jakie Pan ma doświadczenie, żeby zostać gospodarzem miasta?
      - Mam doświadczenie. Pracowałem już w urzędzie miasta, drukuję sobie ustawy i
      wiem, na czym to wszystko polega.

A kim Pan był w urzędzie miasta?
      - Pracownikiem gospodarczym.

I czym się Pan zajmował?
      - Sprzątałem i tak dalej...

To wystarczy Pana zdaniem, żeby zostać prezydentem Białegostoku?
      - Jak Lech Wałęsa, który był elektrykiem, został prezydentem Polski, to ja
      bezrobotny (od 12 lat - przyp. red.) mogę być prezydentem Białegostoku. Ja mam
      program i pomysł. (Kononowicz pokazuje w tym momencie na zapisaną kartkę
      papieru, z której wcześniej odczytał swoje oświadczenie - przyp. red.).
      Rozmawia Joanna Dargiewicz
      (2006-10-30)

nie jestem w stanie tego skomentować...

• 8macek Re: Do Władzy ida najlepsi cd: 09.11.06, 09:07
        > nie jestem w stanie tego skomentować...

spoko brajnu ja od wczoraj jestem w szoku i za każdym razem jak się przymierzam
        do skomentowania to na całe szczęście wybudzam się z koszmaru...

bo to na jawie się nie może przecież dziać.

i najsmutniejsze jest w tym wszystkim to,że podobnych kononowiczowi kretynów
        (tutaj w całkowicie medycznym znaczeniu tego słowa) wśród kandydatów jest
        obawiam się więcej tylko może nie są tak "medialni" jak pan krzysztof.
      • skajstop Re: Do Władzy ida najlepsi cd: 09.11.06, 10:21
        Konan Kononowicz na Polska_Prezydęta! :)
        • stella25b Re: Do Władzy ida najlepsi cd: 09.11.06, 10:57
          To ze jeden z drugim probuja zrobic kariere czy zalapac sie na dobra posade,
          swiadczy tylko o tym ze sa cwani. Tylko co sadzic o tych ktorzy ich wybieraja.
          • daria13 Re: Do Władzy ida najlepsi cd: 09.11.06, 11:47
            Mieszkając w małej miejscowości mam tę przewagę, że wybierać będę spośród ludzi
            znanych mi co najmniej z widzenia, a czasami nawet osobiście. Sąsiedzi,
            nauczyciele ze szkół moich dzieci, wychowawczynie kolonijne i inne wyglądające
            na ulotkach wyborczych bardzo sympatycznie osoby. I wydawało mi się do wczoraj,
            że to bardzo miłe jest, tak wybierać spośród osób dla mnie nieanonimowych. Ale
            wczoraj wczytałam się ulotkę komitetu, o którym wcześniej myślałam, że jest mi
            bliski, bo jego przewodniczacym jest mój najbliższy sąsiad, przyzwoity gość.
            Otóż z 4 osób tegoż komitetu, 3 są związane z Kosciołem; jedna katechetka i 2
            działaczki przykościelne, młode osoby (28 i 26 lat!). I pomimo wyznawanego
            przeze mnie światopoglądu, jestem mocno zniesmaczona takimi praktykami. Teraz
            najlepsza przepustką do władzy jest aktywna działalność na rzecz Kościoła, ale
            się porobiło:( Wiem, że Ameryki nie odkryłam, ale nadal mnie to rusza.
    • eeela Re: Do Władzy ida najlepsi: 09.11.06, 11:37
      Otworzyc nowe miejsca pracy - dla mlodziezy i dla ludzi.

:-DDDDDDDD

(mialabym ochote wiecej buziek wstawic, ale boje sie, ze Agni_me znow zacznie mi
      na ich temat dokuczac ;-P )
    • formaprzetrwalnikowa Re: Do Władzy ida najlepsi: 09.11.06, 11:54
      nie moglam tego wysluchac do konca. o obejrzeniu nie wspominajac.
      po prostu opcja: 'koncz wasc, wstydu oszczedz' mi sie wlacza i nie moge.

;>
      • mamarcela Re: Do Władzy ida najlepsi: 09.11.06, 12:02
        formaprzetrwalnikowa napisała:

> nie moglam tego wysluchac do konca. o obejrzeniu nie wspominajac.
        > po prostu opcja: 'koncz wasc, wstydu oszczedz' mi sie wlacza i nie moge.
        >
        > ;>

Tez tak miałam. Po czym włączyłam mojej prześmiewczej córce i wyłączyła zanim
        jeszcze się dobrze rozgadał. nawet ona nie dała rady. Wrażliwe my som :(
        • eeela Re: Do Władzy ida najlepsi: 09.11.06, 12:21
          Ominelo Was kilka niezlych tekstow zatem ;-)
    • brunosch Re: Do Władzy ida najlepsi: 09.11.06, 16:57
      i najprawdopodobniej wygra, bo "ludzie i młodzież" będą na niego głosować dla jaj.
    • staua Re: Do Władzy ida najlepsi: 10.11.06, 00:36
      Niesamowite. Pokazalam mezowi, ktory nic nie rozumie z wypowiedzi pana
      Krzysztofa, ale ogolna prezencja i ton glosu zrobily swoje... Chyba nikomu
      wiecej nie pokaze.
    • samica1 wyniki sondy 10.11.06, 08:11
      bstok.pl/sonda/sonda.php?show=results
      Kto na prezydenta?

Andrzej Fedorowicz 1.1% (26)
      Tomasz Gan 0.2% (6)
      Janusz Kochan 0.5% (12)
      Krzysztof Kononowicz 95.1% (2300)
      Marek Kozłowski 0.7% (18)
      Krzysztof Sawicki 0.4% (10)
      Tadeusz Truskolaski 1.9% (47)
      Wszystkich głosów: 2419
      • 8macek Re: wyniki sondy 10.11.06, 09:40
        ale byłaby jazda gdyby konan wygrał.
        :-)
        • skajstop To tylko głosowanie internetowe 10.11.06, 10:11
          Gdyby się przekładało na rzeczywistość, UPR mialaby 15-20 procent, a ma w
          prawdziwych wyborach 10 razy mniej :-)
          • mamarcela Re: To tylko głosowanie internetowe 10.11.06, 10:16
            skajstop napisał:

> Gdyby się przekładało na rzeczywistość, UPR mialaby 15-20 procent, a ma w
            > prawdziwych wyborach 10 razy mniej :-)

Ja tam ateistka od urodzenia jestem, ale w takich momentach czuję, ze powinnam
            powiedzieć głosno i wyraźnie: "I dzięki bogu." i parę jeszcze takich sloganów. :)
            • skajstop Re: To tylko głosowanie internetowe 10.11.06, 10:22
              Hm, znam gorsze nieszczęścia niż UPR, prawdę mówiąc. Skrzyzowanie chomika z
              koniem, na ten przykład :)
              • mamarcela Re: To tylko głosowanie internetowe 10.11.06, 10:30
                sorki - rację . ja LPR widziałam przed oczami ateistycznej duszy mojej.
                Frojdowska pomyłka.
                UPR smieszne jest. A Korwin fajne ksiązki o brydżu pisał. :)
                • braineater Re: To tylko głosowanie internetowe 10.11.06, 10:34
                  co chcesz od takiej krzyżówki?
                  Nie musialbyś koniu worków z obrokiem wiązać, to raz, a widok szkapy z
                  wypuczonymi ziarnem polikami byłby wynagradzał wszystko:P

• skajstop Re: To tylko głosowanie internetowe 10.11.06, 10:36
                    Braineaterze, a gdyby - jak w bajce - ten chomikoń wprowadził Polskę Wyznaniową,
                    Polskę Solidarną i inne Polski, o Wyższych Numerach, też byś tak powiadał? :)

PS. Korwin to nawet dobre opowiadanie napisał :)
                    • braineater Re: To tylko głosowanie internetowe 10.11.06, 10:53
                      ja tam wierzę, że taki koniomik byłby doskonałym prezydentem:)

• aaneta Re: To tylko głosowanie internetowe 10.11.06, 10:55
                      > PS. Korwin to nawet dobre opowiadanie napisał :)

Może i tak, ale twierdzi, a przynajmniej kiedyś twierdził, że kobiety sobie
                      straszną krzywdę zrobiły emancypując się, bo kiedyś to nie musiały nic robić, a
                      teraz muszą zapychać. Pytanie, które kobiety nie musiały nic robić, bo z mojej
                      wiedzy wynika, że tylko te najbogatsze, a i to niekoniecznie.
                      • skajstop Re: To tylko głosowanie internetowe 10.11.06, 10:59
                        Bo Korwin to polityczny dureń i exhibicjonista yntelektualny, ale był czas,
                        kiedy UPR - nie będąca wcale prostą emanacją Korwina :D - w dziedzinie ekonomii
                        mówiła bardziej sensowne rzeczy niż parę partyj u władzy.
                        Jak jest teraz, kiedy Korwina w UPR od ładnych kilku lat nie ma, pojęcia nie mam.
                        • 8macek Re: To tylko głosowanie internetowe 10.11.06, 11:21
                          mylisz się,korwin cały czas jest związany z UPR (przynajmniej sam tak mówi)
                          • skajstop Re: To tylko głosowanie internetowe 10.11.06, 11:30
                            Mylisz się ty, ponieważ Korwin z UPR odszedł i założył własną kanapę, Platformę
                            Janusza Korwin-Mikke czy jakoś tak - i to, że jest popierany przez UPR to jedno,
                            a fakt, iż nie jest częścią UPR, to drugie i o tym pisałem.
                            • 8macek Re: To tylko głosowanie internetowe 10.11.06, 11:46
                              a ja słyszałem na własne uszy(pytał go redaktor w czasie jakiegośtamwywiadu)
                              jak korwin kategorycznie zaprzeczył jakoby nie był cały czas w UPR.

no ale właściwie jakie to ma znaczenie?
                              :-)
                            • 8macek prooooszę 10.11.06, 12:15
                              Zdecydowałem się kandydować na Prezydenta Warszawy. Dlatego jestem winny kilka
                              wyjaśnień aby rozwiać wątpliwości wielu czytelników, które mogą powstać na
                              podstawie fałszywych informacji prezentowanych w wielu róznych miejscach
                              internetu.

1. W tych wyborach nie jestem "popierany przez Platformę Janusza Korwin-Mikke"
                              (PJKM) - z pewnością byłbym, gdyby PJKM startowała w tych wyborach.

2. Nie jestem "poparty" ale wystawiony w wyborach przez Unię Polityki
                              Realnej !!!

3. Ani przez sekundę nie byłem członkiem PJKM - byłem i jestem członkiem UPR.

4. PJKM - zarejestrowana z uwagi na wymogi formalne jako "partia polityczna" -
                              jest, jak sama nazwa wskazuje "platformą", z której mogą startować członkowie
                              UPR, członkowie innych zaprzyjaźnionych partii i osoby bezpartyjne - jeśli UPR
                              uznaje to za właściwe.

5. PJKM z powodów statutowych nie może startować w wyborach samorządowych; tak
                              jest pomyślana i skonstruowana.

JKM
    • eeela historyjki ciag dalszy: 14.11.06, 20:40
      lysakowski.wordpress.com/2006/11/14/komu-pomogl-kononowicz/#more-225
      • gamblerka Re: historyjki ciag dalszy: 14.11.06, 21:03
        Z czego wynika, że każdy delikwent chętny do startu w wyborach jakichkolwiek
        powinien w PL-u przedstawiać w PKW zaświadczenie od stosownego lekarza n/t
        stanu swej psychiki, jak rozmuiem... Ale ludzie ograniczeni umysłowo, czy
        chorzy psychicznie nie mają odbieranych praw obywatelskich ( w tym i tych
        wyborczych), dzieje się to chyba dopiero po ubezwłasnowolnieniu przez sąd,
        prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka