forumowicz_pospolity 09.02.07, 09:26 niewykluczone pl.wikipedia.org/wiki/S%C3%A9gol%C3%A8ne_Royal wybory za dwa miesiace gdzieś tak zdecydowanie ładniejsza od Czyraka, o zgrozo ładniejsza też od naszego Prezydenta;)) no i wyższa (1,71):))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: Pani prezydent Francji? 09.02.07, 09:52 a jakie stylowe miano posiada. przyznaję,ze imię do dziś było mi obce? seżolęę sięę naa polski tłumaczy jakoś? fakt Ładniejsza! Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Pani prezydent Francji? 09.02.07, 13:46 Segolen,a nie Seżolę :) i chyba jednak nie wygra raz,że ciężko kobiecie zostac prezydentem w kraju,gdzie polityka to sport dla twardych facetów dwa-brak programu jak na razie trzy,gafa za gafą Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Pani prezydent Francji? 09.02.07, 14:16 yyyyyy gafa za gafą? to ona jest z PISu? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Pani prezydent Francji? 09.02.07, 14:23 o polityce zagranicznej ma takie pojęcie jak minister Fotyga,więc pewnie by sie nadała,gdyby nie jedna istotna wada - jest wyższa od Kaczyńskich Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Pani prezydent Francji? 09.02.07, 14:23 romcia.p napisała: > Segolen,a nie Seżolę :) > i chyba jednak nie wygra > raz,że ciężko kobiecie zostac prezydentem w kraju,gdzie polityka to sport dla t > wardych facetów ale własnie liczba kobiet w rządzie francuskim systematycznie pnie sie w góre a pani Michelle Alliot-Marie to nawet ministrem obrony jest była tez juz pani premier Edith Cresson za czasów Miterranda to moze teraz pani Prezydent?;) > dwa-brak programu jak na razie wątpie,luknąłem po stronach, są blogi zapisy, debat - Francuzy są mistrzami w cyzelowaniu i roztrząsaniu niuansów programowych > trzy,gafa za gafą tych gaf nie znam, ostatnio wyszła co prawda ksiązka mocno anty ale pisane na zamówienie polityczne obozu Sarkozy'ego czyli głownego kontrkandydata fakty są takie ze na razie Sarkozy prowadzi w sondazach z przewagą w zal. od ośrodka badawczego od 3,5 do 7 punktów, przed 1 turą w drugiej turze byłoby 53-47 dla Sarkozy'ego czyli spora przewaga ale niejednoznaczna, tym bardziej ze ostatnio Royal rosnie a Sarkozy'emu maleje Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Pani prezydent Francji? 09.02.07, 14:32 ale ta panie to mianowane,a nie wybrane czy społeczeństwo francuskie jest już gotowe wybrac kobietę na prezydenta?ja sądzę,że nie,ale pażywiom uwidim :) jedna z ostatnich gaf - podpuszczona przez dziennikarza powiedziała,że popiera suwerennosc Quebecku LIBAN: Grudzień 2006 roku. Socjalistyczna kandydatka nie reaguje na słowa deputowanego Hezbollahu, który na posiedzeniu libańskiego parlamentu porównuje Izraelczyków do nazistów. Później Royal tłumaczy, że nie usłyszała tej wypowiedzi. IZRAEL: Grudzień 2006 roku. Royal szuka usprawiedliwienia dla bariery bezpieczeństwa oddzielającej terytoria palestyńskie od Izraela: "Kiedy jest to konieczne ze względów bezpieczeństwa, taka budowla jest bez wątpienia uzasadniona" – mówi. CHINY: Styczeń 2007 roku. Kandydatka PS wychwala skuteczność chińskiego wymiaru sprawiedliwości. "Rozmawiałam z jednym z francuskich adwokatów, który powiedział mi, że chińskie trybunały działają szybciej niż francuskie. Zanim zacznie się udzielać lekcji innemu krajowi, spójrzmy najpierw, co się dzieje na naszym własnym podwórku". jest też całkiem spora szansa dla Segolene,że ktoś "załatwi" Sarkozego (np Czyrak) i wtedy ona zostanie prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Pani prezydent Francji? 09.02.07, 14:49 romcia.p napisała: > ale ta panie to mianowane,a nie wybrane > czy społeczeństwo francuskie jest już gotowe wybrac kobietę na prezydenta?ja są > dzę,że nie,ale pażywiom uwidim :) > > jedna z ostatnich gaf - podpuszczona przez dziennikarza powiedziała,że popiera > suwerennosc Quebecku > LIBAN: Grudzień 2006 roku. Socjalistyczna kandydatka nie reaguje na słowa deput > owanego Hezbollahu, który na posiedzeniu libańskiego parlamentu porównuje Izrae > lczyków do nazistów. Później Royal tłumaczy, że nie usłyszała tej wypowiedzi. > > IZRAEL: Grudzień 2006 roku. Royal szuka usprawiedliwienia dla bariery bezpiecze > ństwa oddzielającej terytoria palestyńskie od Izraela: "Kiedy jest to konieczne > ze względów bezpieczeństwa, taka budowla jest bez wątpienia uzasadniona" ̵ > 1; mówi. > > CHINY: Styczeń 2007 roku. Kandydatka PS wychwala skuteczność chińskiego wymiaru > sprawiedliwości. "Rozmawiałam z jednym z francuskich adwokatów, który powiedzi > ał mi, że chińskie trybunały działają szybciej niż francuskie. Zanim zacznie si > ę udzielać lekcji innemu krajowi, spójrzmy najpierw, co się dzieje na naszym wł > asnym podwórku". > to takie niuansiki wynikające z braku dośw wątpie żeby wyborców to ruszało przy podejmowaniu decyzji > jest też całkiem spora szansa dla Segolene,że ktoś "załatwi" Sarkozego (np Czyr > ak) i wtedy ona zostanie prezydentem moze tez sam sie załatwic, coś chlapnąć albo przedobrzyć w krytykowaniu kontarkandydata itp:) ale jakby wygrał to z fotek, małzonka Cecila Sarkozy podobna do pani Segolene:)) wiec jakas czesc estetyki by sie uchowała:) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Pani prezydent Francji? 09.02.07, 14:55 aha, jeszcze mnie sie przypomniało ze fajnie byłoby jakby głowa państwa była podwójna a jedna byłaby kobieta a drugą biskup katolicki:)) oddalilibysmy sie od średniowiecza jeszcze bardziej w ten sposób:)) Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Pani prezydent Francji? 09.02.07, 14:57 a małżonka Cecylia to wciąż małżonka? coś mi sie o uszy obiło,że mu poroże zafundowała i sie rozstali? Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Pani prezydent Francji? 09.02.07, 17:08 romcia.p napisała: > a małżonka Cecylia to wciąż małżonka? > coś mi sie o uszy obiło,że mu poroże zafundowała i sie rozstali? sprawdziłem - masz racje ale z kim teraz jest to nie wiem w miedzyczasie miał głosny medialnie związek z dziennikarka z Le Figaro (tez podobna do Segolene!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Pani prezydent Francji? 22.04.07, 08:45 alors, c'est parti!:)) dziś pierwsza tura bez drugiej sie nie obejdzie na razie wygląda to tak: pierwsza tura Sarkozy przed Royal i potem ze sporą stratą Bayrou a w drugiej turze co ciekawe jezeli Sarkozy z Royal to wygrywa Sarkozy a jezeli z Bayroy to Bayrou:) Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: Pani prezydent Francji? 22.04.07, 09:38 cos mi tu w radiu gadali ze podobno maja w necie pokazywac szacunkowe wyniki, wiec moze byc ciekawa koncowka, jak ludziska zobacza kto prowadzi i pojda glosowac na sam koniec nie na kogos, ale przeciko komus. Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella wrozba 22.04.07, 16:59 kiedys tam kiedys jak Chirac nie byl jeszcze nawet merem Paryza byl wizytowal Wybrzeze Kosci Sloniowej i jakas tam lokalna wrozka wywrozyla mu, ze zostanie merem, po czym dwukrotnie prezydentem republiki, a po nim nastapi kobieta, wiec??? czyzby reszta wrozby miala sie spelnic?, oby nie bo to ze szkoda dla francji Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella druga tura 22.04.07, 20:03 no to w drugiej turze Nicolas contra Segolene Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: druga tura 22.04.07, 20:51 bagatella napisała: > no to w drugiej turze Nicolas contra Segolene no i wg sondazy Sarkozy powinien wygrac ale jeszcze troche czasu zostało i moze Segolene zawalczy Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity jednak Sarko:) 06.05.07, 20:32 bez niespodzianki Segolene wypadła tak sobie w tej ostatniej i decydujacej debacie, z tego co slyszałem Odpowiedz Link Zgłoś
tw_muza Re: jednak Sarko:) 07.05.07, 12:46 bez niespodzianki, przedwyborcze sondarze nie pozostawiały złudzeń. Ale szkoda... (żałuję jako kobieta z sercem po lewej stronie) Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: jednak Sarko:) 07.05.07, 13:11 forumowicz_pospolity napisał: > bez niespodzianki > > Segolene wypadła tak sobie w tej ostatniej i decydujacej debacie, z tego co > slyszałem > a ja nawet widziałam fragmenty na tym nowym kanale francuskim, France 24 czy jakoś tak bardzo agresywna była nie wiem kto jej tak doradził,ale w papę za to powinien zarobic :) Odpowiedz Link Zgłoś