trudny2002 27.05.03, 08:12 Lubię Go. Głównie światło i opowieści... Czy ten z wawelskiej prezentacji..Lichwiarz...znacie? A może znacie innego La Tour'a... Lubię Go...i światło świec też... trudny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trudny2002 Re: De La Tour... 29.05.03, 09:22 Czemu nie lubicie La Toure'a? To kto? Warchola? Starowiejski czy Tarasewicz? A może maśluszczak....albo wogóle nie obchodzi to nikogo, co tam kto po płótnie czy na kawałku papieru namaże... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: De La Tour... 29.05.03, 09:38 Ale kto mówi że nie lubimy! Ja bardzo lubię za te klimaty ze światłem... Ale skoro pytasz, to powiem Ci, że jest taki Austriak Hundertwasser !!!! To naprawdę mnie hipnotyzuje Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: De La Tour... 29.05.03, 11:17 Jako malarz czy wolisz Stowodę jako architekta? trudny Skądinąd nie dziwi, że Wodnik ...raczej Hundret WASSER-em się daje hipnotyzować... też go lubię...ale to inna sprawa.;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: De La Tour... 29.05.03, 11:19 trudny2002 napisał: > Jako malarz czy wolisz Stowodę jako architekta? i tak i tak hipnotyzują mnie obrazki, budynków nie widziałam nigdy na żywo, niestety, ale chciałabym mieszkać niedaleko takiego hundertwasserskiego domku, coby mi umilał widoki Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Loewengasse 29.05.03, 11:30 w Wiedniu...i spalarnia śmieci też, to chyba najbliżej. Obydwa niezwykle "hipnotyzujące"... Obrazki, owszem i to również te sprzed wielu lat , łacznie z krakowskim "barbakanem"... Hundertwasser jest dla mnie zbyt "kolorowy" obrazkowo jednak sama koncepcja patrzenia bardzo mi odpowiada i zabawa płaszczyznami... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: Loewengasse 29.05.03, 11:44 właśnie ten kolor mnie hipnotyzuje (zupełnie jak światło u Georga), no a do Wiednia właśnie nigdy nie dotarłam ... Odpowiedz Link Zgłoś