pepperoni78 10.07.03, 20:31 Znacie może jakieś fajne herbaciarnie w Krakowie?? jutro wybieram się do tego miasta i chętnie wypiłbym gdzieś filiżankę dobrej herbaty. Z góry dziękuję za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy_fair Re: Krakowskie herbaciarnie 13.07.03, 23:40 Pepper, oczekuję, że znalazłeś jakiś ciekawy przybytek i podzielisz się tą wiedzą ;) Ja spędzam w Krakowie 1-2 dni prawie każdego tygodnia, a nie znam żadnej herbaciarni, nad czym ubolewam i oczekuję pomocy :( Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Krakowskie herbaciarnie 15.07.03, 14:26 lucy_fair napisał: > Pepper, oczekuję, że znalazłeś jakiś ciekawy przybytek i podzielisz się tą > wiedzą ;) Ja spędzam w Krakowie 1-2 dni prawie każdego tygodnia, a nie znam > żadnej herbaciarni, nad czym ubolewam i oczekuję pomocy :( Niestety nie znalazłem. Ale dowiem się ;) A jak tylko będę wiedział, dam znać :) Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: Krakowskie herbaciarnie 19.07.03, 20:57 Ja jestem z Krakowa. Najsłynniejszą, i chyba najlepszą krakowską herbaciarnią jest "Słodka dziurka" znajdująca się na odchodzącej od Rynku Głównego ulicy Mikołajskiej. Przeoczyć trudno :) Polecam! Kati Odpowiedz Link Zgłoś
joosta Re: Krakowskie herbaciarnie 20.07.03, 14:09 kati_p napisała: > > Najsłynniejszą, i chyba najlepszą krakowską herbaciarnią jest "Słodka dziurka" > znajdująca się na odchodzącej od Rynku Głównego ulicy Mikołajskiej. Witam! "Słodka" od jakiegoś czasu jest głucho zamknięta, telefon wyłączony - nie mam pojęcia, co się stało. A jeszcze w zeszłym roku tam pracowałam... :)) Herbatki można napić się na Rynku w "Kawie i Herbacie" (dobrze szukać bo ukryta w bramie), na pewno świetną herbatę można kupić w "Demmers Teehaus" na Kanoniczej (ale czy wypić na miejscu też - tego nie jestem pewna). Aha, jak ktoś szczególonie lubi cynamonową to polecam w "Krainie Szeptów" na Kazimierzu. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_fair Re: BYYYYŁEM! ;) 20.07.03, 23:25 Ooooo właśnie, Słodka Dziurka - wszedłem tam jakieś dwa lata temu, ale chyba nie było miejsc i się wycofałem, ale do dziś nie miałem pojęcia, że to herbaciarnia :) Zapamiętałem, bo nazwa była oryginalna (i ktoś mi wyjaśnił, że chodzi o jakieś ciastko). Dzięki za resztę namiarów, na pewno skorzystam, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ana_75 Re: Krakowskie herbaciarnie 21.07.03, 19:47 Ja niedawno byłam w japońskiej herbaciarni w Centrum Kultury i Techniki Japońskiej MANGGHA. Herbatka bardzo dobra, choć lokal mało przytulny i romantyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Krakowskie herbaciarnie 21.07.03, 20:58 To ten budynek naprzeciwko Wawelu po drugiej stronie Wisły?? Odpowiedz Link Zgłoś
ana_75 Re: Krakowskie herbaciarnie 22.07.03, 23:20 Zgadza się... to ten budynek. :) Odpowiedz Link Zgłoś