Dodaj do ulubionych

Faszystowski kraj

15.03.08, 14:25
www.emetro.pl/emetro/1,85648,5021982.html
Nie zapalisz.... co sadzicie? Ja sie obawiam, ze powstanie fantastyczne
podziemie, ze znowu dobrym tonie bedzie palenie i za kazda elita sie bedzie
spotykala na fajku, jak w czasch ogolniakowych, wiadomo, elita palila
papierosy w kiblu:)
Obserwuj wątek
    • aga_ata Re: Faszystowski kraj 15.03.08, 14:45
      To bardzo możliwe:-D
      dla mnie to już jest przesada, tak jakby palacze to druga kategoria człowieka.
    • mameluch Re: Faszystowski kraj 15.03.08, 15:22
      a prawdziwa elita nabijała się z tych, którzy musieli się fajkiem w kiblu/za
      garażami dowartościować:P
      niech wprowadzą japońskie przenośne popielniczki i niech se palą, byle nie w
      tłumie na przystanku na przykład.
      • romy_sznajder Re: Faszystowski kraj 15.03.08, 15:29
        Jak rzucalam palenie, to sie balam, ze mnie bedzie zewszad kusic dym np. na przystankach. No i nieprawda. Na przystankach malo ludzi pali, szokujaco malo.

To z przystankiem to taka tam propaganda w stylu "a jakby wasza matka tedy przechodzila":)

Nie bywam w knajpach, wiec mi sie zdaje ze nikt nie pali w ogole. Jakies natrectwo ma ta wladza, serio.
        • mameluch Re: Faszystowski kraj 15.03.08, 15:41
          nie bywam na przystankach, więc piszę o czym czytałem;)
          w knajpach rzadko, ale tydzień temu na koncert się wybrałem, gdzie na ok. 40
          osób z 90% paliło:/ a pomieszczenie małe.

ps. rzuciłaś? jeśli tak, to cieszę się:)
          • nioma Re: Faszystowski kraj 15.03.08, 19:48
            ja nie pale od ponad roku
            ale nawet jak palilam to mnie wkurzalo palenie na przystankach (sama
            tego nie robilam), teraz jak chodze do knajpy to mi nie przeszkadza
            ze ktos pali, dopiero jak wracam do domu to mi przeszkadza ze ciuchy
            smierdza wiec szybko do pralki.
            generalnie kazda przesada jest zla - i wtedy jak ci ktos dmucha w
            nos i wtedy kiedy na ptege wprowadza zakazy
            • mallina Re: Faszystowski kraj 16.03.08, 03:28
              mi w knajpie w sumie dym nie przeszkadza, ale to zalezy od "zageszczenia", jak
              chodzilam w weekendy to byl koszmar, oczy szczypaly i lzy mi lecialy.
              w inne dni nie odczuwalam zbyt mocno obecnosci palaczy, poko oczywiscie nie
              wrocilam do domu: ubranie zawsze smierdzi.
              najbardziej przeszkadza mi palacz przystankowy, ktory widzac autobus/tramwaj
              sztachnie sie szybko, wyrzuci peta a dym wypusci juz po wejsciu do autobusu albo
              na schodach:-(

jak zaczelam prace, to wprowadzono zarzadzenie, ze w biurach nie wolno palic,
              coz za radosc, jak mialam praktyke to w pokojach doslownie szlo powiescic
              siekiere, dla osoby niepalacej jest to koszmar.
              • anmanika Re: Faszystowski kraj 16.03.08, 12:44
                Ja nie pale juz od baaardzo dawna.
                1 faza byla taka, ze nie przeszkadzali mi inni palacze.
                2 przeszkadzaly mi zadymione ubrania, ktore musialam w calosci
                wrzucac do pralki.
                Teraz dym papierosowy dziala na mnie wymiotnie. W zwiazku z tym nie
                chodze do knajp bo konczy sie to w kiblu lub gwaltowna ucieczka.
                W zwiazku z tym popieram w 100% zakaz palenia w knajpach.
                • romy_sznajder Re: Faszystowski kraj 16.03.08, 14:09
                  Ja troche malo umiem sie wczuc w to, ze komus moze przeszkadzac dym, czy zapach
                  fajek, czy inny palacy, tak po prostu, nie rozumiem tego.
                  W moim odczuciu jest kilka smrodow na swiecie, ale nie naleza do nich fajki:)
                  Bardziej nieumyci ludzie, ludzie z syndromem dnia wczorajszego, przetrawiony
                  alkohol itd.

Mam inny w sobie wstret za to, na halas. Nie znosze krzykow, pokrzykiwania,
                  halasow knajpy, glosnego chichotu, glosnego glupiego paplania, przerazliwie
                  glosnej muzyki, o tego nie trawie [powinni tego ZABRONIC, ale nie zabronia....].
                  Tak zle to na mnie dziala, ze budzoi sie we mnie agresja.
                  O ile nos mozna zatkac, to uszu juz nie bardzo, ehhhhhhhh.
                  :)
                  • aga_ata Re: Faszystowski kraj 16.03.08, 15:04
                    romy ja też nie cierpię hałasu.
                    U mnie w domu Rodzice palą, od kiedy pamiętam, jestem przyzwyczajona i w ogóle
                    mi nie przeszkadza.
                    • romy_sznajder Re: Faszystowski kraj 16.03.08, 16:30
                      Czyli kazdy ma inny zmysl wyostrzony za bardzo? Na to wychodzi....
                      • anmanika Re: Faszystowski kraj 17.03.08, 11:16
                        Mnie też przeszkadza smród niemytych ciał i wyziewów poalkoholowych.
                        Tylko, że na jednego niedomytego przypada ca 20 palaczy.
                        No i ci niedomyci rzadziej zdecydowanie od palaczy chodzą do knajp.
                        To, że hałas bywa szkodliwy dla zdrowia przekonałam się osobiście.
                        Więc takich miejsc też unikam.
                        Wyjdzie niedługo na to, że będę siedziec w domu i nie wychodzic.
                        Albo przeniosę się na Mazury.
                        • tw_muza Re: Faszystowski kraj 17.03.08, 11:54
                          a ja pomijając już temat, co komu przeszkadza, bo może to
                          rzeczywiście być właściwość osobnicza, chciałam napisać, że ja
                          jestem przeciwko wprowadzania MARTWEGO PRZEPISU, który - jestem
                          przekonana - nigdy i w żaden sposób nie będzie egzekwowany. Już
                          widzę te patrole, które czają się po przystankach. Pewnie z gaśnicą
                          pianową na obowiązkowym wyposażeniu, co by mogli użyć srodków
                          przymusu bezpośredniego, gdyby niesubordynowany obywatel nie chciał
                          zgasić papierosa.
                          • romy_sznajder Re: Faszystowski kraj 17.03.08, 15:04
                            > Już
                            > widzę te patrole, które czają się po przystankach.

Nie czaja sie?
                            Kurcze, takie zakazy juz sa, wlasnie chodzi o przystanki, tak jest chyba w Lodzi i w Trojmiescie, i sadzilam, ze Ustawodawca zapoznal sie z egzekwowaniem w ww. miastach...
                            Ale rzeczywiscie, pewnie sie nie zapoznal, ma w koncu wazniejsze rzeczy na glowie.
                        • romy_sznajder Re: Faszystowski kraj 17.03.08, 15:02
                          > Albo przeniosę się na Mazury.

Anmaniko, jak mnie dopadlo ostatnio ostre, upiorne, ogniste zapalenie ucha, to
                          zamarzylam o tym samym:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka