gumpel 12.06.08, 22:52 Nie wiem jak Wy, ale ja jestem wyleczony z futbolu. Terapia szokowa, ale - myślę - skuteczna. to nie ma sensu. G. P.S. Tylko małego żal. Popłakała się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lynx.rufus Re: Austria - Polska 12.06.08, 23:18 gumpel napisał: > Nie wiem jak Wy, ale ja jestem wyleczony z futbolu. Terapia szokowa, ale - > myślę - skuteczna. to nie ma sensu. > > G. > > P.S. Tylko małego żal. Popłakała się. Heh, ten mecz to był jakiś dramat. I nawet nie chodzi mi o karnego dla Austriaków. Nasza drużyna grała tak koszmarnie, że należała im się przegrana. Tak czy siak nie mają już szans, mogę spokojnie kibicować Holendrom. Albo i Chorwatom - za dzisiejszy mecz. gente Ruthenus natione Polonus Lynx Rufus Odpowiedz Link Zgłoś
gumpel Re: Austria - Polska 12.06.08, 23:41 No cóż, już jakiś czas temu postanowiłem, że nie będę oglądał dziwowiska w Państwie Środka z przyczyn etycznych. Teraz rezygnuję z futbolu bo dzisiejszy mecz uświadomił mi jaki to kretynizm - oglądam to głupactwo, a w tym czasie mógłbym zrobić tyle pożytecznych rzeczy. Swego czasu jeden z prezydentów USA - bodajże Hoover - naśmiewał się z facetów biegających w krótkich spodenkach. Ja dla nich akurat mam szacunek - też mam hobby ... byc może śmieszne dla innych :-) Tyle że po co ja to oglądam ? Jak to mnie wzbogaca ? Czy nie lepiej w tym czasie zobaczyć dobry film, poczytać książkę, poświęcić czas synowi, czy żonie ? Jak się nazzzzywa ten sędzia ? Chyba wyślę mu kwiaty ... G. Odpowiedz Link Zgłoś
lynx.rufus Re: Austria - Polska 12.06.08, 23:44 No, ale jak dobrze grają (nie nasi, ale tak ogólnie), to miło popatrzeć. Jutro Holandia. gente Ruthenus natione Polonus Lynx Rufus Odpowiedz Link Zgłoś
gumpel Re: Austria - Polska 13.06.08, 00:01 He, he, he, he, nie kuś ;-) Już się nastawiłem na wieczorna lekturę Wildsteina ;-) G. Odpowiedz Link Zgłoś
lynx.rufus Re: Austria - Polska 13.06.08, 01:37 gumpel napisał: > He, he, he, he, nie kuś ;-) Już się nastawiłem na wieczorna lekturę Wildsteina > ;-) Wildstein do 2045, a potem - mecz. No, chyba, że chcesz oglądać Włochów i Rumunów. Ja pewnie obejrzę, książkę już przeczytałem... gente Ruthenus natione Polonus Lynx Rufus Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Austria - Polska 12.06.08, 23:41 No cóż, limit szczęścia wyczerpaliśmy w eliminacjach. To się musiało skończyć. Mamy słabych piłkarzy, chociaż akurat lepszych, niż Austriacy, i sam udział w mistrzostwach jest sukcesem tej drużyny. W wyjście z grupy i tak nie wierzyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Rozchmurzcie sie panowie 13.06.08, 09:21 Na smutki proponuje "Dlugiego czarnoskorego splodzonego z bekonem" albo inne przysmaki autriackiej kuchni:-) www.tvn24.pl/-1,1553512,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
gumpel :-))) 13.06.08, 10:09 Do mnie się kiedyś też uśmiechnął taki translator w sklepie. Dobrze, że pożałowałem gotówki ;-) G. P.S. Z austriackich "specialite" cenię sobie jedynie jagertee. Ciekawe jakby to przetłumaczył translator ? Może: Baba Jaga spłodzona z herbaty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: :-))) 13.06.08, 10:37 co to może być: Hbiały spłodzony z dosmażanym mięsem i cebulą, sałatą. Ten Hbiały to chyba błąd.... zorientowani mówią, że to się pisze przez ch... Swoją drogą - przedziwne... tyle wokół się kręci Polaków, a oni korzystają z translatora... Kiedyś byłam na Węgrzech, oczywiście rozmówki miałam ze sobą.... w restauracji NIKT nie wiedział, co to kotlet schabowy - choć w rozmówkach było napisane po węgiersku.. Odpowiedz Link Zgłoś
lynx.rufus Re: :-))) 13.06.08, 10:53 a000000 napisała: > Kiedyś byłam na Węgrzech, oczywiście rozmówki miałam ze sobą.... w restauracji > NIKT nie wiedział, co to kotlet schabowy - choć w rozmówkach było napisane po > węgiersku.. pl.youtube.com/watch?v=p_ve37gVwxw bo co innego można na to powiedzieć? gente Ruthenus natione Polonus Lynx Rufus Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Rozchmurzcie sie panowie 13.06.08, 11:02 :))) Parę lat temu w pewnym znanym programie satyrycznym BBC odczytywano "angielskie tłumaczenie" menu z jakiejś krakowskiej restauracji. Równie fajne :) Odpowiedz Link Zgłoś
kohei Re: Austria - Polska 13.06.08, 11:32 Jeśli to Cię wyleczyło, to nigdy nie byłeś chory:) Poza tym spójrzcie na to z dobrej strony. Gdyby nasi doholowali to 1:0 do końca, to żylibyśmy złudzeniami do meczu z Chorwacją i zawiedli się na nim tym srożej. Bo po wczorajszych meczach chyba nikt nie sądzi, że mamy z nimi jakiekolwiek szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Austria - Polska 13.06.08, 13:57 Bo po wczorajszych meczach chyba > nikt nie sądzi, że mamy z nimi jakiekolwiek szanse. Wręcz przeciwnie. Chorwacja ma zaenione zwycięstwo w grupie bez względu na wyniki ostatnich meców i nie będzie sie z nami wysilać. Odpowiedz Link Zgłoś
kohei Re: Austria - Polska 13.06.08, 15:05 Nie liczyłbym na to. A nawet jeśli rzeczywiście będą grać bez presji, to wcale nie znaczy, że mamy duże szanse ich pokonać. A na pewno nie grając tak jak z Austrią. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinlet Re: Austria - Polska 13.06.08, 18:18 I znowu nowy trener, znowu nowe eliminacje, znowu sukces bo się dostaniemy do mistrzostw, znowu klęska... Odpowiedz Link Zgłoś