Dodaj do ulubionych

Poczytaj mi mamo

22.06.08, 11:41
W zwiazku z tym,ze nie wszedzie sa moje wypociny widoczne dla ogolu ludnosci
forumowej,wrzucam cos na ft zebyscie sie mogli zanudzic w niedzielke.

Na szczycie gory

Na szczycie góry,gdzie pan Yeti mieszka
Mieszkała także królewna Śnieżka
I nudząc się,wyła z wiatrem w zawody
Lub żarła bez przerwy śniegowe lody

Kochanka nie miała,daleko do wioski
Choć w zamku trzymała trzy kury nioski
Osiołka i pieska jak też kotów wiele
Panienka samotnie łóżeczko swe ściele

Ach żeby tak jaki taternik tu zajrzał
Marzyła,lub inny-chociażby łajza
I ogrzał me ciało zziębnięte zadymą
Rozkochał,przytulił-choć trochę podymał

Lecz tak daleko nikt wspinać się nie chciał
Choć nawet kto może i by się z nią przespał
Bo łatwiej im było zajść do panny Zuzi
Co bliżej mieszkała i dawała buzi

W lodowej księżniczce namiętność buzuje
Wciąż sama,więc przecież miłości brakuje
A nikt tutaj do niej i na nią nie włazi
Porażka i nie ma tu nawet z dwóch pazi

Na szczycie tej góry gdzie wciąż wyją wiatry
/To wszystko wokoło nazywa się Tatry/
Królewna wściekle samotna mieszkała
Gdzie spojrzeć jest nago-wszak naga jest skała

Ta nagość królewnę nieziemsko mierziła
Tak chętnie by wreszcie już z kimś się puściła
Lecz nawet gdy wlazłby tu jakiś śmiałek
Od mrozu już nie miałby chęci on wcale

Mijały kolejne miesiące i lata
A księżna nie miała wciąż żadnego bata
Co zrobiłby dobrze nie raz i nie drugi
Taki bat niemały i mógłby być długi

Na szczycie tej góry gdzie piździ nieziemsko
Mieszkała królewna z mordeczką anielską
I ciągle myślała skąd wziąć kawalera
Któremu by mogła raz być za materac

Aż wreszcie zamknęła swój zamek na głucho
Zjechała przez śniegi puchową poduchą
Lądując jak bomba wśród śnieżnej zamieci
Gdy w domach ukryły się już wszystkie dzieci

Wybiła u Zuzi wnet szybę cegiełką
I śmiała się przy tym radośnie,anielsko
Gdy Zuzia w przestrachu przez śnieg uciekała
I wcale na sobie ubranka nie miała

Królewna,choć sama,to biedna nie była
I dnia następnego pensjonat kupiła
By mieć na dymanie monopol dla siebie
I tak jak zła Zuzia,móc poczuć się w niebie

Pensjonat był duży a cena też ludzka
Zjeżdżali się goście z Warszawy i z Pucka
Mieszkali dni parę u Tater podnóża
I czasem głaskali królewskie odnóża

Królową też śniegu nazwali ją zaraz
A ona też przy tym i bardzo się stara
Choć kasa jest dla niej nieważna specjalnie
Ważniejsze dymanko-choć brzmi to banalnie

Tak szczęście swe wreszcie znalazła królewna
A Zuzia tam sprząta,choć przecież nie krewna
Tak w mrozie gorące więc życie pulsuje
Królewna jak w swoim żywiole się czuje

U podnóża góry gdzie pan Yeti mieszka
Mieszkała także królewna Śnieżka
Nie nudząc się ,wyła z chłopcami w zawody
I także robiła wspaniałe wręcz lody.

THE END

©by leziox

Obserwuj wątek
    • ann.a2 Re: Poczytaj mi mamo 22.06.08, 12:13
      ha ha ha nie jednej z nas pewnie taki pensjonat sie marzy:)!!Jak zawsze po
      lezixowemu znaczy sie po mistrzowsku!!Pozdrofka
    • crimen Re: Poczytaj mi mamo 23.06.08, 15:00
      Do góry Wieszcza, bo utonie we wszechobecnej miernocie:)))
      • osv Do... 23.06.08, 15:33
        ...WIESZCZA!

: D

crimen, o Twoim poczuciu humoru nalezaloby napisac poemat : DD
        WIESZCZA juz masz!
        • crimen Re: Do... 23.06.08, 17:30
          Spotykamy się z Leziem raz na kilka lat i każde takie spotkanie
          warte jest poematu. Jeśli na kolejnym nie dopadnie Lezia Pomroczność
          Jasna, to z pewnością i ja zostanę uwieczniony piórem dla
          potomności:)
          • leziox Re: Do... 23.06.08, 22:48
            Znaki na niebie wskazuja ze ok.10 lipca moge popijac browar gdzies wsrod
            smietnikow warszawskich w okolicach Pragi pólnoc.
            • debi_bebi Re: Do... 24.06.08, 10:15
              Bardzo mila wiadomosc - tym razem spotkanie nam nie umknie :)
              • tini_1 Re: Do... 24.06.08, 10:27
                Debi, Ty jestes szczesciara! :))
                • crimen Re: Do... 24.06.08, 10:46
                  I tak właśnie wszystko samo układa się w poemat:)
                  • tini_1 Re: Do... 24.06.08, 10:54
                    Bede miala co czytac w zimowe wieczory..... :))))))
                    • crimen Re: Do... 24.06.08, 11:27
                      Do zimy to Lezio skrobnie jeszcze kilka tomów:)
                • debi_bebi Re: Do... 24.06.08, 10:50
                  Jestem, ale i Ty nie zapominaj, ze masz obiecany October Fest :))
                  • tini_1 Re: Do... 24.06.08, 10:52
                    No tak, ale Ty bedziesz miala obu naraz! :)))))))))
                    • tini_1 Re: Do... 24.06.08, 10:53
                      nieeeeeeeeeee, chyba obydwu?:)))
                      • debi_bebi Re: Do... 24.06.08, 10:57
                        Obie formy poprawne, a nad Twoja przyszloscia pomyslimy bardziej,
                        niz pozytywnie :)
                        • crimen Re: Do... 24.06.08, 11:28
                          Co Ty knujesz?;)
                          • debi_bebi Re: Do... 24.06.08, 11:39
                            Knuje, jak odbywac podroze po Europie z pozytkiem dla bliznich :)
                            • crimen Re: Do... 24.06.08, 11:54
                              Dobrze kombinujesz. Nie zapominaj o Bizonie, Minusi i Onlątku:)))
                              • debi_bebi Re: Do... 24.06.08, 15:56
                                Pamietam, ale pierwszy byl Lezio :)))
                                • leziox Re: Do... 24.06.08, 16:26
                                  Kolejnosc jest w zasadzie obojetna ale patrzac na mape,to mysle tak-Bizon,Only,a
                                  potem Lezio.Bo po czarnym lesie trza byloby posmigac deko.
                                  • leziox Re: Do... 24.06.08, 16:26
                                    A do starej lampucery Miny sam chetni bym sie przejechal,jakies 350 kilosow ode
                                    mnie to nie tak wiele.
                                    • crimen Re: Do... 24.06.08, 16:39
                                      Z mojej optyki wszystkie drogi prowadzą przez Schwarzwald:)
                                      • debi_bebi Re: Do... 24.06.08, 16:42
                                        Ha! :DD
                                        • leziox Re: Do... 24.06.08, 16:47
                                          A co,mam podejrzewac ze jakies spotkanie trzeciego stopnia sie szykuje,czy co?
                                          • crimen Re: Do... 24.06.08, 17:19
                                            leziox napisał:

> A co,mam podejrzewac ze jakies spotkanie trzeciego stopnia sie
                                            szykuje,czy co?

Wizyta w Schwarzwaldzie została ustalona rok temu, a Twoja lipcowa
                                            inspekcja Saskiej Kępy może być niezłym preludium:)
                                        • crimen Re: Do... 24.06.08, 17:17
                                          debi_bebi napisała:

> Ha! :DD

Przyjedziesz do mnie i będziesz miała taką samą optykę:)
                                          • debi_bebi Re: Do... 24.06.08, 18:31
                                            Kiedy... moim Ha! właśnie dałam wyraz jednomyślności :)
                                            • crimen Re: Do... 24.06.08, 18:41
                                              To przygotowujemy wielki Tour?;)
                                              • debi_bebi Re: Do... 24.06.08, 18:53
                                                Jak tylko znajdziesz wolną chwilę :)
                                                • crimen Re: Do... 24.06.08, 19:02
                                                  Pracuję nad tym;)
                                                  • debi_bebi Re: Do... 24.06.08, 19:40
                                                    Wiem, dlatego nie ponaglam, nie naciskam :)
                                                  • crimen Re: Do... 24.06.08, 19:43
                                                    Sama przepowiadasz, że jesień, to czas zmian;)
                                                  • debi_bebi Re: Do... 24.06.08, 20:04
                                                    Wszystko się może zdarzyć, więc czemu wyłączać z tego zmiany? :)
                                                  • crimen Re: Do... 24.06.08, 20:07
                                                    Fakt, natura nie znosi próżni:)
                                                  • leziox Re: Do... 24.06.08, 23:23
                                                    Melina sie znajdzie,jesienia mam kolejny urlopik,jak co to sie dogadujcie i
                                                    bedziem myslec.A i zrodelko z tanim denaturatem tez niedaleko jak co.
                                                  • crimen Re: Do... 25.06.08, 10:14
                                                    Gdyby to było takie proste, to już dawno zrbilibyśmy ci nalot.
                                                    Chwilowo praca nie daje mi wolnej chwili, ale może mnie rzuci do
                                                    jesieni:)
                                                  • osv Re: Do... 25.06.08, 11:05
                                                    Witam nieopisany podmiot liryczny i WIESZCZA ; ))

...wlasnie zaczynam dzien z filizanka herbaty...
                                                    i nie zdazylam jeszcze obudzic mysli : ))

"Podklad" tworczy WIESZCZA robi wrazenie ; )

P.S.
                                                    Skorzystaj z zaproszenia przyjaciol, crimen, odpowiem tutaj ...bo to
                                                    i tak wszystko jedno...
                                                    Mysle, ze Skania i pobliska Kopenhaga nie zawioda Twoich oczekiwan.
                                                    Festiwal w Malmö pod koniec sierpnia jest dosc popularnay tutaj...
                                                    Polecam Västra Hamnen, nowoczesna dzielnice portowa z Turning
                                                    Torso...
                                                    jest tam rowniez taka mila kafejka "Italia" z widokiem na most do
                                                    Danii... i jakkolwiek to podejrzanie zabrzmi, lody maja
                                                    znakomite! ; ))

Stres tego lata jest powalajacy i dla mnie, i ja zawodowo stoje na
                                                    rozdrozu i w napieciu oczekuje na rozne decyzje...
                                                    Polska ma ten sam wir roznych spraw...wiec nie mysle na dalej...
                                                    Pije herbate... : ))
                                                    ...choc za chwile rejs...

Nie jestem niezyczlwa, czy nie towarzyska...ale przerazaja mnie
                                                    struktury tej "organizacji TOWARZSKIEJ" i jej cele... te sznurki,
                                                    czy linki...
                                                    no i grzeszne zawodowe kopanie pilki...
                                                    ...a ja jestem tylko czlowiekiem, tzn kibicem ; ))

Hej dä!

• crimen Re: Do... 25.06.08, 17:43
                                                    Może się zdarzyć, że gdy z WIESZCZEM osiągniemy odmienne stany
                                                    świadomosci, to zamienimy się rolami. Od lat mamy zaplanowaną
                                                    totalną demolkę Stolicy i nie mamy okazji do realizacji naszych
                                                    ambitnych planów:)
                                                    P.S.
                                                    Nie muszę się spieszyc z realizacją planów, bo Szwecja i Dania
                                                    zostały skolonizowane przez mój desant. Brakuje mi jeszcze
                                                    zaczepienia w Norwegii i Finlandii, ale wszystko przyjdzie z czasem.
                                                    Wtedy będzie najlepsza pora na wielką wyprawę;)))
                                                  • osv Re: Do... 25.06.08, 20:15
                                                    ZAPRASZAM : ))

Dam sie nawet znalezc... ; )) ...moze /jest glebokie i szerokie /
                                                    : ))

Masz wspaniale plany, Norwegia obowiazkowa, rejs do Oslo i fiordy...
                                                    ...no i Sissel ; )) ...norweski jezyk jest slicznie melodyjny.

Wlasnie wrocilam z plazy w /Lomma/ ... tam na punkcie widokowym
                                                    kolo Bjärred - widac zatoke, Torso, na horyzoncie Kopenhaga... i
                                                    promy do Norwegii...
                                                    Piekna pogoda, dosc cieplo i sporo ludzi serfujacych na deskach.

Spiesz sie powoli... : ))
                                                    czas oczekiwania na wyprawe tez jest czasem radosnym...

Zbieram sie powoli do...odplywu...choc mam wazne sprawy na glowie i
                                                    TU i TAM...

Mowisz, jak WIESZCZ ... ENIGMATYCZNIE...,
                                                    ale oszczedz Stolice...w koncu ZYGMUNT tam stoi !! ; ))

Dojrzalam do kawy z WIESZCZEM...tylko z ktorym? tylu ich bylo ; ))
                                                    Mialam kiedys marzenie: " palnac w TEN RUDY LEB "...
                                                    no dobrze...moze byc innym razem : ))
                                                    FY FAN !! ...moze nie byc wcale !! : ))

Z usmiechem pozdrawiam...zaczynaj budowac tratwe KON-TIKI...
                                                    ... i sprzyjajacych wiatrow : ))

Sama sobie zycze spokojnego morza...

och så vidare

• leziox Re: Do... 25.06.08, 22:37
                                                    Skandynawie,jako milosnik zimna zawsze uwazalem za mily kacik.Wypic w Finlandii
                                                    Finlandie i to na zywo jest niezlym przezyciem,a jka los wylezie na szose i chce
                                                    wódki,to sie trzeba podzielic ze zwierzaczkiem.
                                                    Crimen,jesli moge przypomniec,mielismy demolowac mieszkanie Martuhy,ale ona
                                                    jakas niekontaktowa ostatnio,wiec nie wiem czy to wypali,w razie czego mozna jej
                                                    sfajczyc pojemnik ze smieciami kolo domu czy jakos tak.Podroze wszelkie sa
                                                    gicio,tyle mozna zobaczyc,przezyc,wypic i...no.
                                                  • crimen Re: Do... 25.06.08, 23:09
                                                    Znajdę Cię, gdy przeprawię się przez Bałtyk. Prawdopodobnie będę
                                                    gdzieś w okolicach Karlskrony, więc zupełnie blisko:)
                                                    Nigdzie się nie spieszę, dlatego jeszcze jesteś bezpieczna;)
                                                    Nie lubię upałów, dlatego klimat Skandynawii jest dla mnie idealny:)

Kawę najlepiej pić z WIESZCZEM żyjącym, więc wybór masz jakby
                                                    ograniczony;)
                                                    Stolicę oszczędzę...tym razem, ale postaram się znaleźć ten RUDY
                                                    ŁEB. Palniesz w niego przy okazji;)))

A teraz zaczynam budowę KON-TIKI:)

Życzę Co również spokojnego morza i pomyślnych wiatrów:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka