Dodaj do ulubionych

macie hobby?

03.10.03, 22:01
nie wiem czy ten temat był już poruszany, ale spróbuję go rozwinąć.Ja np
jestem chyba czlowiekiem bez pasji.Trochę mnie to martwi,bo w sumie nie wiem
co mnie interesuje. Jak sobie zaplanuję,że czymś się zajmę to okazuje się,że
albo nie mam czasu albo mam za mało pieniędzy.Lubię (nawet bardzo!) czytać
książki. Tylko że chyba chciałabym mieć hobby bardziej dynamiczne, a nie
statyczne :-))) A jak jest z Wami?
Obserwuj wątek
    • camina Re: macie hobby? 03.10.03, 23:24
      Tez sie zastanawiam nad soba i moimi zainteresowaniami. Uwielbiam ksiazki ale
      nie jestem juz na biezaco, bo nowosci w bibliotekach nie ma, a na nowe mnie nie
      stac, chcialabyzm uczyc sie jezykow obcych np. hiszpanskiego, ale nie mam kasy
      na kurs, podroze tez kosztuja... Juz nie wiem, co jeszcze fajnego moglabym
      robic, moze wezme sie za hodowle kwiatkow doniczkowzch, albo hafty. Na razie
      spedzam czas bezproduktywnie przed tv i komputerem. Jak cos wymyslisz to daj
      znac.
      • kurczak1976 Re: macie hobby? 04.10.03, 10:18
        Niestety w Polsce doszlo do tego ze nie stac nas na nic, nawet na jakies male
        hobby. Cokolwiek by czlowiek nie wymyslil to zawsze znajda sie jakies koszty,
        ktore przy skromnym budzecie stanowia przeszkode nie do pokonania.
        • alkazz Re: macie hobby? 04.10.03, 12:52
          a ja mam hobby - uwielbiam rajdy samochodowe! Wbrew pozorom nie jest to
          dynamiczne hobby, bo sama jeszcze nie jeżdzę, a budżet nie pozwala mi na częste
          pojawianie się na trasach odcinków specjalnych.

A dzisiaj San Remo, a już za 2 tygodnie Rajd Warszawski:)))
    • malen_a Re: macie hobby? 04.10.03, 19:25
      Ja mysle, ze tu nie ma co nmarudzic, ze w Polsce itp, hobby albo sie ma albo
      sie ma i sie o tym nie wie (wlasnie czytanie ksiazek)albo zaraz sie bedzie
      mialo. Ja mam sowje male hobby, zbieractwo, ktore ogolnie chyba jest troche
      smieszne wiec sie nie przyznam :-))

----------------------------------
      Ja jestem bardzo konsekwentna,
      nigdy niczego nie koncze.
    • kathleen2 Re: macie hobby? 06.10.03, 15:46
      Moim hobby jest śpiewanie, ale nie wiem czy mogę to nazwać tylko swoim hobby,
      bo śpiewam zawodowo i studiuję to zarazem. Zajmuje dużo czasu, ale jest dla
      mnie czymś fantastyczny i niesamowitym. Śpiewam od dziecka i to jest dla mnie
      czymś bardzo bardzo ważnym. Poza tym kocham ksiażki(mój drugi kierunek to
      filologie polska).Czasem trudno to wszystko pogodzić, ale ogólnie nie narzekam.
    • kasienka80 Re: macie hobby? 07.10.03, 08:41
      Ja tez nie mam hobby :-(((
      i czasami nawet sie tego wstydze !!! bo jak rozmowa schodzi na te tematy to co
      ja mge powiedziec? ze lubie francuski? ze lubie aerobik? to przeciez zadne hobby
      • kurczak1976 Re: macie hobby? 07.10.03, 09:45
        Dlaczego? Umiejetnosc poslugiwania sie jezykiem obcym nalezy dla mnie do
        rzeczy najbardziej przydatnych w zyciu czlowieka. Dzieki temu mozemy sie wiele
        dowiedziec co dzieje sie w swiecie ludzi poza nasza granica a takze jak w
        zupelnie inny sposob patrza oni na rozne sprawy.

Aerobik tez jest ok. Robisz to przeciez dla swojego zdrowia i dobrego
        samopoczucia:o)

Nie wiem dlaczego w Polsce doszlo do tego ze jesli naszym hobby nie jest:
        czytanie ksiazek uznanych za "wartosciowe" lub kolekcjonowanie czegos
        na "wysokim pozimie" czy tez rozkoszowanie sie sztuka i kinem europejskim, to
        powinnismy sie wstydzic i najlepiej nie odzywac bo wyjdziemy na prostakow.
        Takie myslenie jest straszne i ja staram sie z tym walczyc. Bo niby dlaczego
        mam sie czuc gorsza tylko dlatego, ze nie lubie sztuki wspolczesnej itp.
        Dziwne jest tez to, ze po przekroczeiu naszej granicy ta napuszona atmosfera
        znika calkowicie i ludzie zwyczajnie dumni z tego co robia. Nawet jesli jest
        to kolekcjonowanie magazynow o psach :o)

Teraz zostawiam miejsce do krytyki mojego prostactwa i braku zrozumienia dla
        wznioslych rzeczy wymienionych powyzej :o))))
        • chiara76 Re: macie hobby? 07.10.03, 22:12
          Zgadzam się. Przecież hobby ma być czymś, co nam sprawia przyjemność, a nie
          czymś co jest obecnie modne, no, ja tak przynajmniej uważam.
          Moim hobby jest pisanie listów, penpalling, piszę sobie z ludzikami z całego
          świata. W sumie nie jest to może jakieś niewiadomo jakie hobby, ale mnie
          sprawia przyjemność.
          Pozdrawiam.
    • labeg Re: macie hobby? 08.10.03, 19:48
      a moim hobby (pro forma bo nie ma w tym serca) jest zbieranie znaczkow - od
      dziecka to robie i nie przerwe bo bedzie mi czegos brakowalo np. awiza z
      poczty hihi
      ostatnio bardzo interesuje sie genealogia mojej rodziny - szperactwo
      zaawansowane :)
      poza tym faktycznie lubie czytac ksiazki rozne i po polsku, i po angielsku, i
      wyzszego lotu, i nizszego :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka