kochanica-francuza 16.09.08, 16:27 A co gorsza - uprać??? Wyłączyli mi obie wody (ciepłą i zimną). Wczoraj przyniosłam na własnych plerach 40 litrów wody, a myłam się w 13... Niedomyta jestem!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karafka_do_wina lo jesu! 16.09.08, 19:38 a kiedy ci wlacza? i co sie stalo, ze wylaczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: lo jesu! 16.09.08, 22:12 karafka_do_wina napisała: > > a kiedy ci wlacza? A rzecz w tym, że nikt nie wie... Poprawka - 44 litry. Dwa z baniaków mają po 7 litrów, nie po 5. > > i co sie stalo, ze wylaczyli? Główna rura...tego... pękła. Odpowiedz Link Zgłoś
karafka_do_wina Re: lo jesu! 17.09.08, 19:12 > > A rzecz w tym, że nikt nie wie... rewelacja... nie zazdroszcze :-( > > Poprawka - 44 litry. Dwa z baniaków mają po 7 litrów, nie po 5. no to masz silownie za darmo, zawsze mozna znalezc pozytywna strone sytuacji ;-) > Główna rura...tego... pękła. zycze ja najszybszej naprawy. a do jakiejs kumpeli nie mozesz wpasc na kapiel? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: lo jesu! 17.09.08, 23:19 > > rewelacja... nie zazdroszcze :-( > Jest news: Od razu zrobią remont. Najpierw główna rura, potem - klatkami schodowymi - rury pionowe, co je wymieniać mieli. > > > > Poprawka - 44 litry. Dwa z baniaków mają po 7 litrów, nie po 5. > > no to masz silownie za darmo, zawsze mozna znalezc pozytywna strone > sytuacji ;-) Hie hie. Dolicz dwa kanistry po 10 litrów. > > > > > a do jakiejs kumpeli nie mozesz wpasc na kapiel? Wpadłam dziś, na kąpiel i pranko. Pół miasto pranko targałam, a potem to samo z powrotem. Ale z powrotem mokre, to cięższe. Ale jestem umyta, uprana i kota miętosiłam, a on mruczał. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza link się sam zrobił? 17.09.08, 23:20 kochanica-francuza napisała: > > > > > rewelacja... nie zazdroszcze :-( > > > Jest news: ja tego nie zrobiłam! cud komputerowy! poza newsem, są komórki do wykonawcy i inspektora... jeśli owi panowie raczą je odbierać, jutro zasięgnę informacji... Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: link się sam zrobił? 18.09.08, 14:42 ech.... moja łazienka jest o 350km oddalona... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinlet Na Al. Solidarności 104 jest łaźnia i pralnia 16.09.08, 20:09 Mieszkasz w W-wie z tego co kojarzę? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza hm dla bezdomnych? 16.09.08, 22:13 marcinlet napisał: > Mieszkasz w W-wie z tego co kojarzę? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_s Re: U kogo można się umyć??? 17.09.08, 21:48 kochanica-francuza napisała: > Wyłączyli mi obie wody (ciepłą i zimną). No, to jeszcze gorzej niż gdybyś była na spływie... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: U kogo można się umyć??? 17.09.08, 23:17 jurek_s napisał: > kochanica-francuza napisała: > > > Wyłączyli mi obie wody (ciepłą i zimną). > > No, to jeszcze gorzej niż gdybyś była na spływie... Zamiast się nabijać, bądź dobrym kolegą, zaoferuj łazienkę wraz z pralką! Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: U kogo można się umyć??? 18.09.08, 11:42 Kochanico, wątpię, czy Cię to pocieszy, ale może choć odrobinkę podniesie na duchu. Mianowicie moja Mama prawie już od roku nie ma ciepłej wody. Z premedytacją, ale teraz już od dłuższego czasu wychodzi jej to bokiem. Zebździł się jej piecyk gazowy i uparła się, że doczeka do wymiany rur na system bezpośredniego dostarczania ciepłej wody. Administracja ciągle przesuwa datę wymiany (teraz na październik). Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: U kogo można się umyć??? 18.09.08, 19:06 > bezpośredniego dostarczania ciepłej wody. Administracja ciągle przesuwa datę > wymiany (teraz na październik). Nasza w dodatku żąda horrendalnych dopłat... Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm podobno mozna umys się w szkalnce wody 18.09.08, 19:35 ja kiedys umyłem sie (mycie zębów, golenie, mycie głowy i reszty ciała) w 3 litrach wody. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: podobno mozna umys się w szkalnce wody 18.09.08, 19:56 Nie wiem, jak ci się to udało, ja dziś się myłam w ok. 30 litrach (z użyciem: 1 wiadra 11-litrowego, 2 kanistrów 10-litrowych, 1 baniaka 7-litrowego i 5 garnków kuchennych o pojemności 2-4 litry. W garnkach była woda wrząca, a gdzie indziej zimna. Plus wanny z przeciekającym korkiem. I czułam się niedomyta. Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm O Boże... :)))) 18.09.08, 20:03 Ależ mnie rozbawiłaś tą wyliczanką.... === Jestem lekko padnięty. Gnałem dzisiaj jak wariat z Gdanska. Było OK. Tylko teraz adrenalina odpusciła..... Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: O Boże... :)))) 18.09.08, 20:10 a coś Ty robił w Gdańsku? Podpatrywałeś mnie? Mój ślubny właśnie gna w stronę przeciwną... Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: O Boże... :)))) 18.09.08, 20:24 a000000 napisała: > a coś Ty robił w Gdańsku? Podpatrywałeś mnie? ==================== Patrzyłem jak dziury w ziemi dłubią... :)))) No i opisywałem to co wydłubali. Skoczyłem jeszcze na Baltic Arene. Przynajmniej posprzatali.... :))) ==================== > Mój ślubny właśnie gna w stronę przeciwną... ==================== To niech uważa na siebię to na 7demce stada wariatów drogowch grasują.... Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: O Boże... :)))) 18.09.08, 20:32 hehehe... mój ślubny jest jednym z tych wariatów... nie wiesz, że to Naczelny Pirat Kraju??? jakie dziury? gdzie dłubią? Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: O Boże... :)))) 18.09.08, 20:57 a000000 napisała: > hehehe... mój ślubny jest jednym z tych wariatów... nie wiesz, że to Naczelny > Pirat Kraju??? ====================================== To on mnie tym mercem wyprzedził gdy miałem 160 na liczniku?????? > jakie dziury? gdzie dłubią? ====================================== Bardzo mało istotne dziury. Po jakieś rury co to je za unijne pieniadze bedą przepychac po Motława. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: O Boże... :)))) 18.09.08, 21:13 owszem, wyprzedza takich wariatów.... nie, nie mercem. a te rury to na wodę, czy na co inne? Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: O Boże... :)))) 18.09.08, 21:24 a000000 napisała: > owszem, wyprzedza takich wariatów.... nie, nie mercem. ================ tragedia.... a potem dziwimy się że krzyży przybywa.... ==== > a te rury to na wodę, czy na co inne? na ścieki. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Śmiej się, śmiej 18.09.08, 21:03 Przedtem tę wodę osobiście przytachałam. Niełatwo operować wyżej wymienionymi naczyniami stojąc w wannie. Bez wody w domu nie mam poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: A właściwie dlaczego wode tobie odcieli? 18.09.08, 21:14 rąbnęła główna rura w piwnicy Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: A właściwie dlaczego wode tobie odcieli? 18.09.08, 21:25 kochanica-francuza napisała: > rąbnęła główna rura w piwnicy ========== No i co? Nie naprawili? Będą czekać aż do wiosny? Ciekawe tylko ktorej? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: A właściwie dlaczego wode tobie odcieli? 18.09.08, 21:33 hiperrealizm napisał: > kochanica-francuza napisała: > > > rąbnęła główna rura w piwnicy > ========== > No i co? Nie naprawili? Będą czekać aż do wiosny? > Ciekawe tylko ktorej? W przyszłym tygodniu ma ruszyć zimna. Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: A właściwie dlaczego wode tobie odcieli? 18.09.08, 21:38 kochanica-francuza napisała: > hiperrealizm napisał: > > > kochanica-francuza napisała: > > > > > rąbnęła główna rura w piwnicy > > ========== > > No i co? Nie naprawili? Będą czekać aż do wiosny? > > Ciekawe tylko ktorej? > > W przyszłym tygodniu ma ruszyć zimna. ============ No to dobrze. Czyli sprawa jest już praktycznie rozwiazana. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza A skąd miałam wziąć czystą wodę 18.09.08, 21:04 do opłukania się? i opłukania łba? jak ja się myję, to się robi z mydła roztwór zdecydowanie przesycony... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Chciałam, ale nie mieli właściwego rozmiaru korka 18.09.08, 21:02 hiperrealizm napisał: > zainwestuj chociaż w szczelny korek ;))) A po korki w różnych rozmiarach to se mogę "wygodnie" jechać całe miasto do "wygodnej", oferującej milion produktów castoramy. Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm weź stary na wzór i 18.09.08, 21:05 przejdź sie przy okazji na pl Grzybowski tam mogą mieć takie gadżety (w różnych rozmiarach). Odpowiedz Link Zgłoś