maria421 21.11.08, 17:14 Michael Jackson konwertowal sie na islam www.telegraph.co.uk/news/newstopics/celebritynews/3494296/Michael-Jackson-converts-to-Islam-and-changes-name-to-Mikaeel.html Zupelnie mu odbilo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamalgosia Re: "Thriller" 21.11.08, 17:43 ojej, dzięki za linka, już biegnę czytać, dawno już nic o nim nie czytałąm i nawet zastanawiałam się, co u niego słychać. Byłąm kiedyś jego wielbicielką, a potem to już tylko wielbicielką ciekawostek o nim Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: "Thriller" 21.11.08, 18:45 czy to dziwadło na zdjęciu w czarnych zawojach to Jackson???? To, że przejdzie na islam było wiadomo od czasu, gdy zaczął się pojawiać w emiratach.... no i od czasu oskarżenia o pedofilię.... islam tego pojęcia nie zna... Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: "Thriller" 21.11.08, 20:57 Odbiło mu już 20 lat temu, kiedy zaczał się wybielać. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: "Thriller" 21.11.08, 21:10 Szkoda faceta.... za młodu nieźle się zapowiadał... chyba popularność go zniszczyła... i pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: "Thriller" 21.11.08, 21:39 Chociaz... moze to dla niego jedyny sposob zeby ukryc twarz, a raczej to co z niej zostalo? :) Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_s Re: "Thriller" 23.11.08, 17:02 maria421 napisała: > Chociaz... moze to dla niego jedyny sposob zeby ukryc twarz, a > raczej to co z niej zostalo? :) Eee... To by jeszcze płeć powinien zmienić, a raczej to, co z niej zostało... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Płeć, drogi Jurku 23.11.08, 19:44 się ma w tym miejscu, gdzie człowiek wychowany w kulturze europejskiej nosi gacie. ;-) Więc woalu do jej ukrycia nie trzeba. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Płeć, drogi Jurku 23.11.08, 19:45 tfu, zmieniać. Zwłaszcza że muzułmanie płci męskiej też noszą worowate kreacje images.google.pl/images?hl=pl&q=galabija&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2 Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_s Re: Płeć, drogi Jurku 23.11.08, 23:15 kochanica-francuza napisała: > się ma w tym miejscu, gdzie człowiek wychowany w kulturze > europejskiej nosi gacie. ;-) Ale przecież Mikey wychowany został w kulturze afroamerykańskiej, a nie europejskiej, więc skąd mam wiedzieć, gdzie on nosi...? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
gumpel Niekoniecznie ... 24.11.08, 09:51 kochanica-francuza napisała: > Płeć, drogi Jurku > się ma w tym miejscu, gdzie człowiek wychowany w kulturze europejskiej nosi > gacie. ;-) Więc woalu do jej ukrycia nie trzeba. ;-) Hmmm ... a tutaj - chyba - poeta nie miał na mysli tego co ukryte w gaciach ... jak sadzę, a to co napisał to wszak bez wątpienia "kultura europejska" jest ... ====== Wdzięczny jest głos Twój i wdzięczna Twa mowa, Tyś ma pochodnia w mrokach świata. Kibić Twa sarnia, płeć biała, cukrowa. Powiem, żeś jedwab - czas jedwab przepala. Powiem, żeś łania, któż łań nie wychwala. Powiem, żeś lilia - grunt zrodził powiedzą. Powiem, żeś księżyc - księżyc noc rodzi. A ja, słoneczny promień w Twym spojrzeniu widzę. Ołtarzem moim domu Twego ściany. Usta Twoje - świeży pąk różany, Tyś perłą najczystszą, w morzach dalekich Zrodzoną. Ziarno miłości posiałaś w mą duszę, Serce stęsknione cierpi katusze, Choć kocham Ciebie, rozpaczać muszę. Nie płacz, Wystarczy, że ja się wzruszę. I płaczę ... ======================= G. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Tutaj poeta nie opisuje płci jako takiej 24.11.08, 20:45 tylko wrażenie, jakie na nim wywarła dama. Odpowiedz Link Zgłoś
gumpel Re: Tutaj poeta nie opisuje płci jako takiej 24.11.08, 22:04 No cóż, nie potrafię się w tym momencie powołać na konkretny przykład, ale jakoś tak "z oczytania" utrwaliło mi się używanie słowa "płeć" w kontekście cery, czy może skóry kobiety. Rzecz jasna chodzi o literaturę nieco ;-) zamierzchłą ... G. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Tutaj poeta nie opisuje płci jako takiej 24.11.08, 22:10 \ > tak "z oczytania" utrwaliło mi się używanie słowa "płeć" w kontekście cery, czy > może skóry kobiety. Rzecz jasna chodzi o literaturę nieco ;-) zamierzchłą ... Tak, jest to określenie archaiczne... Odpowiedz Link Zgłoś