peter.steele 22.12.08, 22:48 Tradycyjnie chciałbym się tutaj powitać i zaprosić innych do witania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nianiaa Re: Dzień dobry cz. 2 23.12.08, 08:46 Dzień dobry :))))Witam przed rozpoczeciem szaleństw kulinarnych w kuchni:))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzień dobry:) 23.12.08, 09:28 też z kawą na moment przysiadam i się zastanawiam od czego by tu...? za chwile rękawy podwijam:) Nianiu, co będziesz pichciła?;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubajek witam.. 23.12.08, 10:58 czujecie ten zapach duszonej kapusty i suszonych grzybów? brakuje tylko zapachu pasty do podłóg ale podłogi już nie te... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma witam..:) 23.12.08, 13:09 ummmm...cudowności:) a u mnie jeszcze kapusta w polu... fasola się moczy:) zegar, stanął był w kuchni, patrzę sobie i myślę - mam jeszcze dużo czasu:) a może to znak, żeby trochę zwolnić? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma ... z nosem w mące:) 23.12.08, 18:17 czujecie ten zapach makowca?:) wracam do kuchni, bo będzie z niego czarna owca) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: ... z nosem w mące:) 24.12.08, 09:32 Chociaz makowiec ,to tradycyjne ciasto swiateczne ,to u mnie takiego nie zjecie.Ale serniki sa,torcik galaretkowy i jakies nowe ciasto kokosowe ,wszystko piekła moja córeczka ihihi.Korzystam z jej pomocy byc może ostatnie swieta bozonarodzeniowe,bo cos mi przebąkuje o checi wyjścia za mąz.Tak więc ja dokonywałam ostatnich porządków świątecznych ,córa piekła ,mąz zrobil sałatkę jarzynową,pełna współpraca:))I dziś mam nadzieję ,że też tak bedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ... z nosem w mące:) 26.12.08, 10:05 wydaje się, że cały urok świąt w tych wspólnych, rodzinnych przygotowaniach tkwi:) kupiłam w tym roku ser, którego mielić nie potrzeba, i masę makową też gotową i wspominaliśmy właśnie jak któreś gwiazdki prąd wyłączyli i przy świecach ten ser i mak mieliliśmy.. a ile radości w tym było:) w tym roku energia zaoszczędzona z powodu braku mielenia, została przekazana w wyrabianie ciasta tyle energii w to ciasto poszło, że później ono jak szalone wyrosło:) makowiec udany, a po serniku królewskim, palce były lizane:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry cz. 2 27.12.08, 08:47 bry, bry:) jeszcze świętujemy?:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry cz. 2 28.12.08, 10:56 Dzień dobry:) Jeszcze świętujemy. Gości ze Szkocji noclegujemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma :) 28.12.08, 12:23 moje "goście" dziś odjeżdżają gospodynie wolne wieczorem mają:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzień dobry w Nowym Roku:) 01.01.09, 17:29 zostawiam kawe i tradycyjne noworoczne jeżyki, samych radości i słodkości bez kolcy w Nowym Roku życząc:) Odpowiedz Link Zgłoś
urojonyswiat Re: Dzień dobry w Nowym Roku:) 01.01.09, 17:54 Coś mi te jeżyki bardziej na chrabąszcze wyglądają ..;))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry w Nowym Roku:) 02.01.09, 09:22 urojonyswiat napisała: > Coś mi te jeżyki bardziej na chrabąszcze wyglądają ..;))) e..tam chrabąszcze to w maju latajo:) ale coś latającego też w nich było, wszystkie gdzieś odleciały:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry w Nowym Roku:) 02.01.09, 09:33 Leciutkie były:)) Moje jeżyki przybrały postać bardziej ociężałą i rozlały się na talerzu czekoladową plamą. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry w Nowym Roku:) 02.01.09, 10:37 za dużo cukru w cukrze miały:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dobry... 07.01.09, 12:50 Będzie dobry a nawet bardzo dobry. Dzień dobry:)) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Sobotni:) 10.01.09, 10:40 Mnie sie wydaje raczej zimny,bo odkąd zasypało nas sniegiem ,to mam wrażenie ,że wszystko stało sie wolniejsze.A to moje ruchy w wiekszej ilości ubrań ,a to samochody na drogach i śnieg spadający powoli z nieba:)).Tak więc nie tylko sobota jest powolna. Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Sobotni:) 10.01.09, 10:42 Heheheh ,ale ja oczywiście wszystko rozumiem na opak i po fakcie skojarzyłam ,że chodzi o wolny dzień ,a nie o szybkośc ruchów ihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Sobotni:) 10.01.09, 13:47 Jak zmęczony to i powolniejszy:)) Mnie ponoszą taneczne rytmy i to wcale nie te powolne ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Sobotni:) 10.01.09, 17:48 i wolny dzień i wolne kroki, trochę obolałe po wczorajszym "locie" Halinko, aż zadyszki dostałam, żeby zdążyć za Twoimi rytmami:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Sobotni:) 10.01.09, 18:00 dobry rano zaspałem, wychrzaniłem się koło garazu, odrabiałem 2 stycznia w pracy a teraz idę się goscić Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Sobotni:) 10.01.09, 18:06 peter.steele napisał: > dobry > rano zaspałem, wychrzaniłem się koło garazu, > teraz idę się goscić Peterku ale nie płakałeś? tak jak przy tarciu chrzanu?:) gość się:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzień poniedziałkowy 12.01.09, 09:25 pracują nasze głowy czy jeszcze śpią?:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień poniedziałkowy 12.01.09, 09:45 Już nie śpią.Pracować też się jakoś nie chce;) Witam poniedziałkowo. Ech, młodości szalona...Pełna energii,wigoru,pomysłów,ochoty. Mój pies Bart po szesnastu latach życia zapadł na nieuleczlną chorobę. Dni jego są policzone. Pani doktor stwierdziła,że,przeliczając na lata "ludzkie" miały już 100 lat. W szafce,obok mojego Geriavitu stoi Geriadog;) Papuga nimfa Kubuś, osiągnął osiemnastkę. Komputer też dziadek.Demencja starcza nim zawładnęła.Ma kłopoty z pamięcią. Przydałby się nam zastrzyk z młodej krwi..;)) Wiem,że nic nie trwa wiecznie,że nic nie jest stałe. A mimo wszystko ,a mimo wszystko jakoś żal. :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień poniedziałkowy 12.01.09, 10:35 smutne wieści poniedziałkowe… ale takie nasze życie, smuteczki z radościami się przeplatają… z powodu Barta to strasznie mi przykro… bardzo, bardzo… czas życia zwierząt mimo przelicznika nie pokrywa się z naszym czasem i trudno jest pożegnać takiego przyjaciela, który towarzyszy nam wiernie przez kilkanaście lat… a komputery są stworami chyba obecnie najszybciej się starzejącymi… więc nie marudziłkować proszę poniedziałkowo tylko powolutku, powolutku…kroczek za kroczkiem..do przodu:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień poniedziałkowy 12.01.09, 21:12 też już dziś ledwie człapię:) miałam bardzo długi i pracowity dzień marzył mi się spokojny wieczór ale gazeta zadbała, że jeszcze pracę będę miała.. znaczy miotełkę w rękę i sprzątanie poczty! co tu się dzisiaj dzieje na tej gazecie..hmm?! Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień poniedziałkowy 12.01.09, 21:51 szok.....ponad 80 wiadomości a do tego dokładnie 124 spamy... Gazecie rozpruł się pocztowy worek:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień poniedziałkowy 12.01.09, 22:33 tak, gazetowa poczta zakręcona dziś?:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień poniedziałkowy 12.01.09, 22:41 nie ma się nawet co zastanawiać tylko usuwać hurtem!:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dzień poniedziałkowy 13.01.09, 10:12 Ja dopiero bedę sprawdzac dzis ,bo wczoraj wogóle nie zaglądałam ,bo mnie jakies choróbsko złapało:)).Dziś jeszcze mnie trzyma ,ale ja sie jej nie dam ,musze się rozruszać i bedzie dobrze:))Pozdrówka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dzień poniedziałkowy 13.01.09, 10:17 Rany byłam ,zobaczyłam ,zwątpiłam:))99 wiadomości i 118 spamów,znaczy razem 217 spamów ,bo inaczej nie mozna tego nazwac:)) Wywaliłam wszystko jak leci:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma w poniedziałek rozsyłają 13.01.09, 17:00 a we wtorek wszystkich przepraszają:) ..."Portal Gazeta.pl przeprasza wszystkich użytkowników poczty Gazeta.pl, którzy odczuli przykre konsekwencje błędu w konfiguracji adresu jednej z grup mailingowych. Natychmiast po otrzymaniu informacji o zaistniałym błędzie adres grupy mailingowej został zablokowany. Wysłane maile mogły jednak spływać na skrzynki adresatów z opóźnieniem, także po zablokowaniu adresu grupowego. Zapewniamy, że żaden z adresów mailowych użytkowników poczty nie był i nie jest widoczny dla nadawców wiadomości wysyłanych na adres grupy mailingowej." przy okazji trochę się odświeżyły skrzyneczki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzień dobry 19.01.09, 07:03 nocny?, bo ciemno, jakoby noc ciemna była:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dzień dobry 19.01.09, 13:27 Urszulko,ale z ciebie ranny ptaszek:))).Mówisz ,że rano jeszcze ciemnawo?Ale chyba dnia już dużo przybyło? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry 19.01.09, 17:10 przybyło i już prawie ubyło wróciłam dziś, też ciemno...ech:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry 20.01.09, 09:17 wzajemnie, udanego:) a...a gdzie to wczoraj słone_stopy były a?:) zaległości w pisaniu mają, niech dużo, dużo opowiadają:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry 20.01.09, 18:44 Wczoraj słone stopy miały dzień bardzo rodzinny , a że dzieci maja sporo,wędrowały dzień cały od jednego do drugiego ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dobry wieczór:) 20.01.09, 21:07 a stóp nie zmoczyły w czasie wędrowania? u nas mokre błotko, i kałuże slalomem do pokonywania:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzień dobry 21.01.09, 07:33 Wszystkie wnuki, nawet duże, nawet takie po maturze, nawet takie z długą brodą aż po pas, niech do babci lecą z kwiatkiem i zaniosą na dokładkę tę piosenkę, którą śpiewa każdy z nas. Świat pachnie szarlotką, u Babci jest słodko:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dobry wieczór:) 25.01.09, 22:25 Witaj landryneczko, nasz długodystansowcu witania:) Wiesz, że Twój wątek "Dzień dobry cz.1" jest najdłuższym wątkiem zera powodów... Cieszę się, że tak wytrwale od pięciu lat się z nami tu witasz:) Odpowiedz Link Zgłoś
urojonyswiat Re:Dzień dobry:)) 26.01.09, 10:08 Tiaaaa,szkoda tylko,że zwykle tylko w swoim wątku;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re:Dzień dobry:)) 26.01.09, 17:19 w swoim wątku od początku dla porządku w miłym kątku:) Świecie, nie bądźmy zbyt surowi, w innych wątkach, niech Świat pisze, bo jest tu prawie nowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
urojonyswiat Re:Dzień dobry:)) 26.01.09, 18:52 Jak świat światem świat nie słyszał,że jest...nowy,chociaż jest stary jak świat;)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re:Dzień dobry:)) 26.01.09, 19:21 Świat.. nie słyszał o Nowym świecie?:) pl.youtube.com/watch?v=fdX7kCFPqdA Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dobry wieczór:) 30.01.09, 23:43 to był strasznie długgggi i bardzooo pracowity tydzień jutro się okaże czy efekty mojej pracy będą zadowalające czy klapa... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzień dobry:) 31.01.09, 07:24 urszulka_ma napisała: > to był strasznie długgggi i bardzooo pracowity tydzień > jutro się okaże czy efekty mojej pracy będą zadowalające czy klapa... się okaże!ech... mam nadzieję, ze to bedzie dobry dzień:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzień dobry:) 31.01.09, 15:37 dobry a kto zachorował ? i zległ w łożku Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry:) 01.02.09, 09:15 zległam wczoraj i pospałam jak suseł:) ale chora nie jestem, chyba?:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dzień dobry cz. 2 05.02.09, 09:21 Dzień dobry:)))Naprawdę staram się myśleć ,że ten będzie dobry:))Ale jak widzę tę mgłę na oknem ,ten drastyczny brak słońca ,to ogarnia mnie ciemność ---hihihi,ciemność ,widzę ciemność:)))Miłego dnia:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry cz. 2 05.02.09, 10:19 Witam serdecznie:) Szaro,smętnie,nieciekawie. Nic,tylko wracać do łóżka ;) Dobrego dnia nianiu:)) Dobrego dla każdego:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry cz. 2 06.02.09, 20:23 u nas z mgły się wiosna wyłoniła, piękna pogoda dziś była:) tylko czy długo się utrzyma?;) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dzień dobry cz. 2 07.02.09, 10:04 Dzis u mnie też wiosna:))Ale zapowiadają jakieś opady sniegu :)Jednak mam nadzieje ,że to ostatnie wydechy zimy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry cz. 2 07.02.09, 13:50 właściwie to dopiero początek lutego...:) z każdym promykiem słonka rosną nasze wiosenne apetyty ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dzień dobry cz. 2 07.02.09, 15:26 Ależ oczywiście:))))))Ja na wiosnę odżywam ,jak przyroda:))W zimie czuje się uwięziona w bieli ,albo w wiecznych ciemnościach spowodowanych brakiem słońca i krótkimi dniami:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry cz. 2 11.02.09, 07:29 dzień za dniem, goni swoj cień? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dzień dobry cz. 2 11.02.09, 10:03 Dzień za dniem odchodzi w cień....chyba:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry cz. 2 15.02.09, 21:34 peter.steele napisał: > sie ma ma sie dobrze?:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry cz. 2 16.02.09, 11:18 Dzień dobry ...południowe:) Moja stryjenka Antonina powiedziałaby o mnie: "Jak się zerwie,jak se siądzie świtkiem,rankiem,pod południe" ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry cz. 2 16.02.09, 22:43 Antonina, ładne imię ma, dla nas piosnkę piękną gra?:) www.wpk.p.lodz.pl/~tyrell/dzien.html Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dzień dobry cz. 2 01.03.09, 10:43 Witam ,witam w pierwszy marcowy dzień:)))Nadzieja w mym sercu jest ,że wiosna juz tuz tuż:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry cz. 2 08.03.09, 09:21 była deszczowa i senna, spała i spała i....zieeeew Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry cz. 2 08.03.09, 10:25 aaaaa,aaaaa,były sobie kotki dwa ... Co za senny,dzień dobry:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dzień dobry cz. 2 08.03.09, 10:55 Dzień dobry:)))Nie za piękny ,ale ważne ,że mi humora nie zepsuł:))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry cz. 2 14.03.09, 10:02 nianiaa napisała: > Dzień dobry:)))Nie za piękny ,ale ważne ,że mi humora nie zepsuł:))) najważniejszy jest uśmiech!:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Jeszcze dzień dobry:)) 17.05.09, 18:03 dmz125.wrzuta.pl/audio/8SR4oLj2pqx/krzysztof_krawczyk_-_jak_minal_dzien Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma już... Dobry wieczór:) 18.05.09, 22:55 a dzień mimo bardzo dłuuuugiego i pracowitego - okazał się w sumie całkiem dobry:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Deszczowy dzień dobry? 19.05.09, 10:59 Zielono mi:)))) dano2005.wrzuta.pl/audio/4PKRVmD93QQ/andrzej_dabrowski_-_zielono_mi Pada deszcz i wszystko dookoła nabiera zdrowego zielonego koloru;))) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Deszczowy dzień dobry? 24.05.09, 10:23 Dzień dobry ,niedzielny:)) Niedzielny? Bardzo podzielny:) W niedzielę jest czas na wiele;)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Słoneczny dzień dobry:) 24.05.09, 11:02 halina501 napisała: > W niedzielę jest czas na wiele;)) na wspomnienia też,... szczególnie gdy czytam o smutkach niani tak... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry cz. 2 10.01.10, 13:22 peter.steele napisał: > Tradycyjnie chciałbym się tutaj powitać i zaprosić innych do witania tradycyjnie to gdzieś przepadł ostatnio...milczek jeden?!:) wspominam dziś trochę, i weszły mi tu w oko takie zimowe zdjęcia, piękne góry zielonezero.blox.pl/2008/02/W-promieniu-slonca.html Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzień dobry cz. 2 20.01.10, 23:24 jestem zyje i znowu mam dostęp do neta a blox tez cos podupadł na zdrowiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzień dobry:) 21.01.10, 13:41 wszyscy się gdzieś szlajają zdjęć nie przesyłają to co się dziwisz...hmm?;) Witaj, i trzymaj się mocno tego dostępu:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzień dobry cz. 2 26.01.10, 20:51 sie tłoczno tutaj zrobiło ruch na targu i pełno przekupek Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: dobry wieczór:) 30.01.10, 16:27 Jest dostęp?To jest postęp:)))Cieszmy się :))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma dzień dobry:) 01.02.10, 10:16 dzień, dla niektórych oczekiwany, wolny dla drugich zgodnie z planem, koniec leniuchowania! nadchodzi czas, na rękawy podwijane hej ho, hej ho, do pracy by się szło!? muszę sama, siebie o tym przekonać. O!:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: dzień dobry:) 21.08.10, 01:53 Dobry wieczór, Dzień dobry i dobranoc dla każdej zmiany inaczej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: dzień dobry:) 22.08.10, 20:08 Witaj, i opowiadaj: - czy o nas nie zapomniałeś?!:) - gdzie tak długo bywałeś? - czy teraz, trochę posiedzisz, - czy tylko z dzień dobry przelecisz:) - i co nowego u Cię? :) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: dzień dobry:) 29.08.10, 01:24 bys cholero napisała maila to bym Ci odpowiedział. bry Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma bry wieczór 29.08.10, 21:13 peter.steele napisał: > bys cholero napisała maila to bym Ci odpowiedział. Ty ......... .....! szlajasz się gdzieś miesiącami całymi i już zapomniałeś mojej @? Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: bry wieczór 01.09.10, 20:43 widze, ze reszta nawet nie chce napisac dzień dobry wiadomo, ze tutaj się witamy. czy to az trak ciezko ????????????? resztę trzeba odesłac na forum: forum.gazeta.pl/forum/f,1162,Savoir_vivre.html na douczenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: bry wieczór 02.09.10, 13:37 O!Jakiś ochrzan się nam dostał:)).Przepraszamy za nieznajomość dobrych manier eheheh ,się poprawimy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: bry wieczór 10.09.10, 23:44 pierd... spuścić jak w wojsku i odrazu zaczynają ludzie zyć zgodnie z normami dobry wieczór Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma dzień dobry 11.09.10, 08:34 Peterek! mam nadzieję, że uszów obrywać nie będę musiała, za spuszczanie! Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: dobry:) 12.09.10, 21:01 dobry ........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................ wieczór Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: dobry:) 20.09.10, 12:03 DZIEŃ DOBRY!!!!!Jaki cudowny dzień dzisiaj:)))))).Zaraz po obiadku jedziemy w plener,co prawda jesteśmy w trakcie remontu ,ale co tam ,nie można zmarnować takiej pogody:))Życzę wszystkim miłego dnia i nadal takiej pogody tej realistycznej za oknem i tej duchowej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: dobry:) 23.09.10, 10:58 Na grzybach byłam w sobotę zeszłą i pojechaliśmy do takiego lasu ,że szybko stamtąd poszliśmy .Jeszcze nie widziałam tak zaśmieconego lasu.Mało tego zaraz obok tego lasu była taka dziura wykopana i widzieliśmy ,jak sobie przyjechał facet i wrzucił tam całą górę śmieci.Nim do niego doszliśmy ,to sobie odjechał.Chociaż jakiś numer rejestracyjny samochodu chcieliśmy dojrzeć.Był to mieszkaniec okolicznych Bojszów.Wstyd Bojszowianie,wstyd!Po prostu żal serce ściska ,że nasze leśne zwierzątka muszą żyć w śmieciach.Ale przenieśliśmy się troszkę dalej ,bo lasów jest u nas wokoło mnóstwo i znaleźliśmy dużo piękniejszy las i trochę maślaków:)).Jednak faktycznie ,przydałoby się nam w naszych lasach jakieś sprzątanie świata,albo monitoring- ta druga propozycja nierealna,ale przydałoby się.Zostaje nam jeszcze jedna możliwość -szkoły uczące dzieci ,jak szanować środowisko .Pozdrawiam w cudowny dzień,oby tak dalej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: dobry:) 25.09.10, 22:08 dziś też ...sobota, też słonce, ciepło, rower myślę nianiu, że jest zdecydowanie lepiej, że śmieci mniej i posegregowane bardziej świadomość potrzeby gromadzenia i segregacji odpadów jest dużo większa niż kilka lat temu podsumowując zebraliśmy śmieci zdecydowanie mniej niż rok temu:) oczywiście zaśmiecone ścieżki bywają i należy z tym walczyć… sama czasem lubię maszerować moją ulubioną ścieżką przy torach jesienią wygląda ona prześlicznie… czerwone głogi błyszczą się jak cudne korale… kiście liści stają w konkursie na najpiękniejszą barwę w wysokich trawach kwitną jesienne kwiaty,… a w czwartek zaskoczona podziwiałam nawet stokrotki:) moja ulubiona ścieżka smutno wygląda wczesną wiosną, drzewa i krzewy bez liści, brak wysokiej trawy odsłania niestety ludzkie przywary… zaśmiecania świata Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: dobry:) 29.09.10, 09:54 Założone w sobotę odpływy z rynien dają nadzieję na zachowanie piwnicy w niezłym stanie. Za dwa tygodnie pojawią się okna. Przed końcem roku powinno być aktywne przyłącze energetyczne. Dobry Dzień Dobre Dni :0) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: dobry:) 29.09.10, 14:15 Dzień dobry:))Widzę oldziku ,że wszystko idzie ku dobremu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
she_5 Re: dobry:) 29.09.10, 23:25 oldpiernik napisał: ale kogo to obchodzi? A zgadnij ;) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: dobry:) 04.10.10, 20:09 mdleję z ważenia, ze tyle osób się dopisało bry Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: dobry:) 07.10.10, 21:45 padł i leży? też bym sobie poleżała, wstawaj!:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: dobry:) 18.10.10, 10:36 nianiaa napisała: > Witam wszystkich dzielnie niedzielnie:))) byłam ostatnio bardzo dzielna... podobno:) a dziś Witam!...wyjatkowo o tej porze, poniedziałkowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: dobry:) 18.10.10, 21:42 Ólka ja w sobote i niedzielę wstawałem o 5,30 brrrrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: dobry:) 20.10.10, 10:21 aj tam, aj tam, to prawie normalka takie wstawanie:) ja ostatnio nie muszę wstawać wcale, no chyba, że chcę coś tam, coś tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: dobry:) 22.10.10, 12:13 Witaj czerwony nosku mam nadzieję, że nosek wygląda już zdecydowanie lepiej?:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: dobry:) 22.10.10, 22:15 nianiaa napisała: > Dzień dobry ,grypowo,z czerwonym nosem:)) cześć Rudolfie czerwononosy blog.languagelab.com/wp-content/uploads/2008/12/reindeer.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: dobry:) 25.10.10, 17:13 Dzień dobry,cześć i czołem,już jestem zdrowa,pozdrawiam:)) www.youtube.com/watch?v=9EfdiKz-z8U Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: dobry:) 26.10.10, 11:01 witaj wesoły "Romku":) cieszę się, że już jesteś zdrowa, ja jeszcze do środy leniuchuje, w czwartek koniec wczasowania! Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: dobry:) 27.10.10, 08:26 Ja to ogólnie na grypki nie choruje ,a tu jakoś mnie znienacka złapało.A ty Urszulko,to masz urlop ,czy małe L-czterątko? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: dobry:) 27.10.10, 19:01 ja na zwolnieniu, tak, jutro koniec, wracam do pracy:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: dobry:) 16.11.10, 08:09 nygusy z was bo chorujecie choruszki. A poaterek się wykurowal w ciagu ostatniego weekendu :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: dobry:) 17.11.10, 21:23 peter.steele napisał: > A poaterek się wykurowal w ciagu ostatniego weekendu :) byłeś na kurkach koguciku?:-P Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dzień dobry 15.11.10, 12:48 Poniedziałkowe bardzo ciepłe dzień dobry:)) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dobry 24.11.10, 18:30 dobry wieczór... za moim oknem śnieg pada, ciemno popatrzę w inne okna :) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Dobre rano... 25.11.10, 10:35 Kawa sączona po kropelce i przegląd staroci z naszego forum. Chwila przerwy po zakończeniu przeterminowanych zleceń. Maszyna wczytuje dane do kolejnego projektu... Korzystam z dziury w płocie, by zajrzeć do ogródka... altanka gdzieś przepadła. Może to skutek tegorocznych powodzi? Na szczęście spostrzeżenia nie psują smaku kawy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma dziś zdecydowanie... 29.11.10, 09:21 zły dobry wczoraj zamieć utrata kontaktu z e światem dziś od rana autobusy spóźnione byłam spóźniona w pracy no i na koniec gdy już dotarłam do netu na forum temperatury znacznie poniżej zera... nie ma co, pięknie zaczyna się poniedziałek... mam nadzieje, że wszyscy bezpiecznie dziś rano dotarli do pracy.. Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: dziś zdecydowanie... 29.11.10, 10:29 Witaj Urszulko.Dzień dobry wszystkim. Straszne mrozy zapowiadają.Trzymajmy się cieplutko:)Damy radę. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dobry wieczór:) 29.11.10, 21:15 jasne, że damy:) dziś wszyscy zaskoczeni.. ale jutro będziemy w cieplejszych gaciach?:) mój autobus powrotny jechał z godzinnym opóźnieniem i domyślasz się kto w nim podróżował oczywiście, same białe bałwanki z czerwonymi noskami, jeszcze niektóre nie odtajały… Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dobry wieczór:) 02.12.10, 09:35 Witam Was serdecznie:)))Troszkę mnie nie było ,bo zaliczyłam sobie wizytę w szpitalu.Przebadali mnie od stóp do głów i na razie jestem w domku:))W każdym razie uspokoili mnie ,że nic złego w sobie nie wyhodowałam.Jeszcze została mi jedna sprawa do załatwienia ,ale to chyba po świętach.Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Dzień dobry:))Hi hi.. 02.12.10, 09:36 ...zapomniałam zmienić temat:))Oczywiście ,że DZIEŃ DOBRY:))) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry:))Hi hi.. 02.12.10, 09:40 Dzień dobry,mroźny acz słoneczny:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dobry wieczór... 02.12.10, 22:39 nareszcie, przekopałam się do Was:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Nianiu:) 02.12.10, 22:37 cieszę się, że Jesteś:) i że nic w sobie nie wyhodowałaś już miałam listy gończe wysyłać z pytaniem - gdzie się zawieruszyła.. nasza strażniczka kalendarza Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dobry wieczór:) 04.12.10, 13:28 Dzień dobry:))).Słoneczko świeci:))Pokonało mgłę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dobry wieczór:) 04.12.10, 17:14 dziś był piękny dzień, słońce migotało w kryształkach lodowych kolorami tęczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dobry wieczór:) 05.12.10, 10:32 Dzisiaj jest równie pięknie.Słońce i -11stopni.Cudownie:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dobry wieczór:) 06.12.10, 15:35 Pewnie:)Głosowałam za "Powiewem świeżości";) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dobry wieczór:) 06.12.10, 21:41 nie wszystkim się chciało, wyrazić swoje zdanie ale za chwile krytykanci się pojawią? :) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dobry wieczór:) 07.12.10, 15:41 Święta prawda:))Tak też było i w moim przypadku.Nie poszłam i ...nie będzie świeżego powiewu;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dobry wieczór:) 08.12.10, 22:27 u nas, w sumie się odrobine poprzesiadali, ale tylko odrobinę:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dobry wieczór:) 15.12.10, 20:19 już prawie, wszędzie, stołeczki zajęte u nas dużych zmian nie ma, kosmetyczna przesiadka:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dobry wieczór:) 19.12.10, 10:09 Witam :)słońca co prawda brakuje dzisiaj ,ale i bez słońca w sercu cieplutko:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dobry wieczór... 20.12.10, 17:13 ....choinkowo:))Niestety mam sztuczną choinkę ,ale piękna jest:)) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dobry wieczór... 20.12.10, 19:20 Na pewno nianiu jest piękna:) W tym roku mamy choinkę w doniczce.Zawsze byłam "święcie" przekonana,że taką choinkę wysadza się do ogródka bądź też rośnie sobie na balkonie i czeka do następnych świat. A ona niestety,też jest jednorazowa.A to,że za długo stoi w ciepłym pomieszczeniu ,a to dlatego,że korzenie ma zbyt mocno przycięte,bo podobno wcale nie rośnie w doniczce tylko ją tam brutalnie wciskają.Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dobry wieczór... 21.12.10, 23:08 u mnie, beniamin wchodzi w swoją świąteczną rolę... znaczy, tradycyjnie, będzie robił za choinkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dzień dobry 26.12.10, 10:31 Witam w drugi dzień świąt:))).Już po kościółku ,po kawce,po ciasteczku świątecznemu ,a po południu do rodzinki po kolędzie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzień dobry Peterku:) 14.07.11, 18:20 bry, bry:) jeden wpis na kwartał (trzy miesiące) i tylko trzy litery? Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dzień dobry...:) 25.07.11, 15:11 Nowy tydzień i ,tak jak pisałaś ,ostatni tydzień lipca.A potem już z górki:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma dobry wieczór:) 26.07.11, 21:50 nianiaa napisała: > Nowy tydzień i ,tak jak pisałaś ,ostatni tydzień lipca.A potem już z górki:) a od następnego poniedziałku pierwszy tydzień sierpnia,... i ja udaję się w górki!:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: dobry wieczór:) 31.07.11, 09:16 a chwaliłam się, że już dwa lata nie palę?:) teraz moje wejście na górkę nie powoduje takiej zadyszki jak jeszcze dwa lata temu:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma dobry wieczór:) 02.11.11, 22:59 no to masz miesiąc opóźnienia trzy były w październiku! ech duszyczki milczące, przeliczają litery na miesiące? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: dobry wieczór:) 03.11.11, 15:27 A może z upływem lat wolimy wolny czas poświęcić rodzinie? Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: dobry wieczór:) 03.11.11, 15:29 O to jest pytanie:))Ale ostatnio sama się nad tym zastanawiałam:)A i jeszcze jedno ,monitor coraz gorzej działa na moje oczy:).Pozdrówka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: dobry wieczór:) 03.11.11, 20:33 nianiaa napisała: > O to jest pytanie:)) a ja mam takie pytanie: - ile potrzeba czasu na napisanie trzech liter?:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: dobry wieczór:) 05.12.11, 14:49 urszulka_ma napisała: > nianiaa napisała: > > > O to jest pytanie:)) > > a ja mam takie pytanie: > > - ile potrzeba czasu na napisanie trzech liter?:) Czasami az za duzo. nianiaa ma racje trzeba i czas dla innych poświęcić. A moje czasami milczenie wynika z nie logowaniu sie tutaj. Gdy się zaloguje to sie odezwę. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzień dobry:) 08.12.11, 11:23 urszulka_ma napisała: > > dodam jeden!:) A bry to dzie ? Dobry dzień Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzień dobry cz. 2 12.12.11, 18:03 Poniedziałek zawsze jakiś zwariowany a może tylko mój poniedziałek "zwariowałek" jest? bry:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry:) 24.12.11, 09:01 i już! nadeszły... Radosnych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wielu szczęśliwych chwil i wszelkiej pomyślności w nadchodzącym Nowym Roku życzy urszulka Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Dobry wieczór:)) 28.12.11, 18:19 Święta,święta i po świętach:))Jak się czujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzien dobry:) 31.12.11, 09:24 ostatni raz w starym roku:) ps. Nianiu po świętach, czuję się o kilka kilogramów cięższa:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dzien dobry:) 31.12.11, 11:17 Witam w sylwestrowym dniu:))))))Życzę wszystkim szampańskiej zabawy,a jeśli ktoś nie idzie na bal ,a spędza tę magiczną noc w domku ,to życzę miłych chwil:))).Ja będę w domku i mam zamiar spokojnie sobie usiąść w foteliku i wreszcie odpocząć.Remont skończony,zaganiane święta minęły,więc teraz na spokojno wejdziemy w ten Nowy Rok:)).A jak w TV znowu nas będą straszyć podwyżkami i w ogóle straszyć,to wyłączę pudło i uruchomię radio internetowe RMF ONE i będziemy sobie słuchać muzyki z każdej epoki muzycznej :))Wszystkiego dobrego w 2012 roku:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzien dobry w 2012 roku:) 02.01.12, 17:50 Nianiu, gratuluję zakończonego remontu, mnie w tym roku czeka odświeżanie, malowanie, odnawianie kusi mnie kuchnia, ale mam obawy, jeżeli ruszę coś, to już poleci wszystko:) Sylwester był przyjemny, nawet odrobinę potańczyłam:) bardzo lubię tańczyć...tak Wzajemnie Nianiu, wszystkiego dobrego w Nowym Roku...:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Dzień dobry:))) 29.01.12, 10:31 Pogoda piękna w tę niedzielę:))Ale ziiiiimnoooooooooo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dobry wieczór:) 29.01.12, 18:56 mroźny ale piękny dzień był... a jutro rano do pracy... koniec laby, do pracy baby!:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Jeszcze dzień dobry:))) 30.01.12, 16:24 Właśnie czytam ,że ma być nawet minus 30 stopni,brrrr,to nie może być prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma już wieczór...:))) 30.01.12, 19:49 ...zadziwiającą mamy Zimę tej Zimy:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Dzień dobry:)) 01.02.12, 11:11 Zadziwiająca i zachorowująca ,bo mnie jakieś choróbsko złapało:))Ale leczę się domową herbatką z nalewką z geranium i może wyjdę z tego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dzień dobry:)) 04.02.12, 14:36 I nawzajem:))Choróbska lubią przychodzić znienacka,ale czasem znienacka odchodzą:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry:)) 05.02.12, 13:37 mroźne powietrze ponoć zdrowsze jest?:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzień dobry cz. 2 11.02.12, 09:47 wreszcie odrobina wolnego czasu dzień dobry!:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry cz. 2 17.02.12, 16:33 miałam trochę wolnego więc nadrobiłam rozmaite badania to i owo sobie pobadałam kontrolnie i jest nieźle:) szukam jakieś listy co mogę jeść... wszędzie podają czego nie mogę a z tych akurat wynika, że nie mogę nić:( Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Dzień dobry cz. 2 26.02.12, 10:53 Dzień dobry:)) Urszulko świetnie ,że u ciebie zdrówko jest OK i byle tak dalej:))Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzień nowy 04.03.12, 12:05 przyniósł wieści smutne, wydarzenia katastrofy, straszne i okrutne... Odpowiedz Link Zgłoś