buka007 08.03.09, 06:36 czyli dzien kobiet w PRL-u :) Swietujecie dzis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verte34 Re: Gozdzik i talon na rajstopy 08.03.09, 13:07 Zrobiłam sernikoszarlotkę, ale przez przypadek, zapomiałam że to dziś. Starutki przed chwilą wrócił ze spaceru z żółtymi tulipanami, miło. Wolałabym jednak zwykłe przepraszam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jolkaaa2 Re: Gozdzik i talon na rajstopy 08.03.09, 14:38 Nie, chociaż różyczkę dostałam Odpowiedz Link Zgłoś
scrivo Re: Gozdzik i talon na rajstopy 08.03.09, 16:15 nie świętuję ani ja ani moje chłopy czyli Starutki, młodziutki oraz ojciec mój własny. To jakaś bzdura choć przecież wyrosłam w takim świętowaniu. Wolę tysiąc razy tulipana bez okazji, co się zdarza i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
ada16 Re: Gozdzik i talon na rajstopy 09.03.09, 10:27 a ja dostałam wczoraj od syna - goździka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
scrivo Re: Gozdzik i talon na rajstopy 09.03.09, 15:23 BTW: uwielbiam goździki, zapach, ksształt kwiatu, delikatny zwiewny wygląd, łagodną szorstkosć łodyżki świeżo ściętej... nie dla sentymentów z lat minionych ale dla samego uroku tego zjawiska. Moja mama miała bukiet ślubny z goździków spływających na białych tasmach w dół, wzdłuż sukni z cienkiej wełenki w kolorze ecru, dośc nietypowej jak na lata 50 i nie tylko. Takiego bukietu nigdzie nie widziałam na tę okazję. Ja też przygoździkowałam na swoim slubie dawno dawno temu. A polna wersja kwiatka w upalny letni dzień to kwintesencja wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkaaa2 Re: Gozdzik i talon na rajstopy 09.03.09, 19:39 Pięknie napisałaś o goździku :) Odpowiedz Link Zgłoś