09.12.03, 23:09
zainspirował mnie wątek na innym forum, nie wiem, może już o tym
rozmawiałyście? Powiedźcie, jakie lubicie? Może sobie spiszę nazwy i
powącham, jak będę w perfumerii.
Obserwuj wątek
    • labeg Re: Perfumy? 09.12.03, 23:59
      w zeszlym roku dostalam od ojca pod choinke perfumy Angel Schlesser - cudowny
      zapach, delikatny a jednak odczuwalny. Nawet R powiedzial ze odlotowe. Co z
      tego jak wlasnie sie skonczyly:(
      A poza tym lubie Naomi Campbell Naomagic - mialm perfumy i wode toaletowa, tez
      prezent gwiadkowy, teraz mam dezodorant.
    • k.mmilka Re: Perfumy? 10.12.03, 07:48
      Uwielbiam CK One, używam o każdej porze dnia i nocy, chociaż znawcy twierdzą,
      że na wieczór (a nawet na zimę) są zbyt lekkie. Od czasu do czasu dla odmiany
      Sunwater (Lancaster), ale tylko latem. Dobrze, że nie są już modne, bo nie
      lubię pachnieć tak samo jak połowa ulicy.

Ze smutkiem odnotowuję, że wszystkie - wszystkie! - tegoroczne nowości
      rozczarowały mnie okropnie :-(

Chiara - a Ty?
      • aariel Re: Perfumy? 10.12.03, 09:23
        Moim nr 1 od dwoch lat jest Rush Gucci (ale 1., nie 2.)
        Natomiast na wieczor albo do teatru pasuje mi bardzo Lei Armaniego (opakowanie
        w zlotym kolorze). W ogole prawie wszytskie perfumy armaniego lubie: Mania,
        White, Acqua di Gio' itd....
        A ostatnio jak bywam w perfumerii to zawsze sie psikam Cologne T. Muglera-
        chyba ich sobie nie kupie, bo sa drogie, a poza tym mam czym sie pryskac przez
        nastepne kilka lat ;)
        • mocca2003 Re: Perfumy? 10.12.03, 14:18
          aariel napisała:

> Natomiast na wieczor albo do teatru pasuje mi bardzo Lei Armaniego
          (opakowanie
          > w zlotym kolorze).
          - ja równiez ostatnio cały czas go używam .
          Jednakże moim ukochanym zapachem jest "innocent" Thierry Muglera czy ktoś
          może to zna ?
          • aariel Re: Perfumy? 10.12.03, 14:21
            mocca2003 napisała:

> aariel napisała:
            >
            >
            > > Natomiast na wieczor albo do teatru pasuje mi bardzo Lei Armaniego
            > (opakowanie
            > > w zlotym kolorze).
            > - ja równiez ostatnio cały czas go używam .

Fajnie :))) Dla mnie ten zapach jest taki bardzo uroczysty, ze nie uzywam go
            tak na codzien, np do pracy. ALe jak ide do teatru albo na jakas elegancka
            impreze- to ZAWSZE

> Jednakże moim ukochanym zapachem jest "innocent" Thierry Muglera czy ktoś
            > może to zna ?

Na pewno wachalam, ale nie kojarze. Jak bede w jakims empiku to sprawdze.
          • mocca2003 Re: Perfumy? 10.12.03, 14:39
            mocca2003 napisała:

> aariel napisała:
            >
            >
            > > Natomiast na wieczor albo do teatru pasuje mi bardzo Lei Armaniego
            > (opakowanie
            > > w zlotym kolorze).
            > - ja równiez ostatnio cały czas go używam .
            > Jednakże moim ukochanym zapachem jest "innocent" Thierry Muglera czy ktoś
            > może to zna?
            zapomniałam napisac pełną nazwe tych perfum "Angel innocent " i jest to pewnie
            pewna odmiana klasycznych " Angel "
            • aariel Re: Perfumy? 10.12.03, 14:42
              mocca2003 napisała:

> zapomniałam napisac pełną nazwe tych perfum "Angel innocent " i jest to
              pewnie
              > pewna odmiana klasycznych " Angel "

Aaaa, oczywiscie, ze znam. Ale jakos Angel bardziej mi sie podobal od wersji
              Innocent jak probowalam.
      • chiara76 Mój typ. 10.12.03, 10:06
        W sumie ja też nie perfumy tylko wody używam i mój ulubiony zapach (czy ktoś
        oprócz mnie w ogóle go zna?? pewnie już daaawno nie na topie, jeśli w ogóle
        było) to "Jaipur Saphir" od "Boucheron"... W tym roku wąchałam i
        próbowałam "Miracle" i już wydawało się, że jest dobrze, a jak dostałam, i
        użyłam, to kompletna klapa...Moja koleżanka powiedziała,że testery a faktyczny
        produkt to dwie zupełnie inne rzeczy, kto wie.Może nie powinnam zdradzać
        ulubionego zapachu, ale w sumie chciałabym coś nowego. Spiszę wasze typy i
        pójdę powąchać:)

• aariel Re: Mój typ. 10.12.03, 10:08
          chiara76 napisała:

> mój ulubiony zapach (czy ktoś
          > oprócz mnie w ogóle go zna?? pewnie już daaawno nie na topie, jeśli w ogóle
          > było) to "Jaipur Saphir" od "Boucheron"...

Czy on pachnie czekolada? Jesli tak, to kojarze :)
          • chiara76 Re: Mój typ. 10.12.03, 10:19
            Nie, moim skromnym zdaniem on pachnie nieco orientalnie, ale nie duszno, o
            rety, jak to opisać? Ale zapachem czekolady bym tego nie nazwała...przez pewien
            czas w ogóle go nie było w perfumeriach, teraz pojawił się znowu, więc jest
            nadzieja, że jeśli ja się nie przekonam do niczego nowego, to zawsze ten mi
            pozostanie, hihi.
          • k.mmilka Re: Mój typ. 10.12.03, 10:22
            >> mój ulubiony zapach (czy ktoś oprócz mnie w ogóle go zna??

Ja :-)

> Czy on pachnie czekolada?

Czekoladą? Raczej nuty kwiatowo-drzewne, ale - o ile pamiętam - jest tam
            kardamon, więc może to Ci się skojarzyło :-) IMHO czekoladą najpiękniej
            pachnie "Angel"...

k. (z hoplem na funkcie zapachów)
            • aariel Re: Mój typ. 10.12.03, 10:31
              k.mmilka napisała:

czekoladą najpiękniej
              > pachnie "Angel"...

A mi angel w ogole nie kojarzy sie z czekolada... dziwne...
              Wiec pewnie czekolada pachnie Jaipur ;)
              Kiedys rozmawialysmy z kolezanka o pewnym zapachu (Eternity dla kobiet) i
              mowilam jej ze mi sie podoba, i jej probowalam opisac. Ona z kolei zapomniala
              jak sie nazywa ten zapach, ktory jej sie podoba i tez mi go opisala. Poszlyszmy
              razem do empiku i okazalo sie, ze jej chodzilo o ten sam zapach ;) A zupelnie
              inaczej go "czulysmy" :)
      • kasia721 Re: Perfumy? 10.12.03, 11:07
        Też uwielbiam CK One.Ten zapach zostawiam sobie jednak na lato, teraz
        używam "ardenbeauty". Bardzo odpowiadaly mi też Elizebeth Arden 5 avenu.
    • pogoda25 Re: Perfumy? 10.12.03, 09:40
      Kenzo flower- niesamowicie długa trwałośc; a w chwili obecnej Vercace
      Woman;chociaż 212 Herrery też nie pogardzę, aczkolwiek zapach nieco mydlany:)
    • malen_a Re: Perfumy? 10.12.03, 09:44
      jestem chyba jedyna osoba, ktora nie uzywa perfum w ogole; chyba mam za dobry
      wech bo perfumy na sobie czuje caly dzien tak intensywanie, ze wywoluja bol
      glowy, mdlosci itp :((( uzywam tylko wod toaletowych itp ze wzgledu na ich
      slabsza intensywnosc
      • anetchen Re: Perfumy? 12.12.03, 13:08
        malen_a napisała:

> jestem chyba jedyna osoba, ktora nie uzywa perfum w ogole; chyba mam za dobry
        > wech bo perfumy na sobie czuje caly dzien tak intensywanie, ze wywoluja bol
        > glowy, mdlosci itp :((( uzywam tylko wod toaletowych itp ze wzgledu na ich
        > slabsza intensywnosc

Odczuwam podobne dolegliwości po wyperfumowaniu się, dlatego zapachów używam
        bardzo skromnie (raczej jakieś sportowe delikatne wody). Mam koleżankę w pracy,
        za którą zostaje smuga perfum, jak przechodzi korytarzem (bardzo pieknych
        zresztą), ale moim zdaniem przesada z używaniem zapachów choćby
        najpiękniejszych jest podobna do przesadnego makijażu. Pozdrawiam
    • kurczak1976 Re: Perfumy? 10.12.03, 11:23
      Organza Indecence Givanchy
      Miracle Lancome
      All about Eve Joop
      Truth CK

I nie wem czy sie nie skusze na Envy Gucci w tym roku, i moze Pleasures
      E.Lauder, albo ktorys z nowosci jak Verry Iresisteble (musze go poniuchac)ale
      zawsze testery stoja puste :o(
      • kasienka80 Re: Perfumy? 10.12.03, 14:24
        Widze kolejne podobienstwo poza znakiem zodiaku naszym i naszych facetow :-)
        - tez uwielbiam-kocham po prostu- Miracle
        - All about Eve jest cudne
        - jeszcze Extravagance Givenchy
        - Eau Torride Givenchy

i kwiatowe wody Yves Rochera: bez i konwalia
        • kurczak1976 Re: Perfumy? 10.12.03, 15:30
          Ja powoli zaczynam byc w szoku z tymi podobienstwami!

Tez uwielbiam zapach bzu i konwalii ale jakos jeszcze nie trafilam na
          odpowiedni zapach. Na urodzie dziewczyny wymienialy dwa zapachy ktore musze
          sprawdzic Diorissimo Diora i cos od E.Lauder o zapachu konwaliowym :o)

Moze znasz te zapachy?
          • kasienka80 Konwalia 10.12.03, 18:31
            Diorissimo Diora to najpiekniejszy zapach konwalii jaki kiedykolwiek wachalam :-
            )))
            Niestety nie stac mnie na niego :-)
            Ja mam teraz bzowa wode toaletowa Yves Rochera, ladnie pachnie, ale jak to woda
            jest strasznie nietrwala.
            Konwalie tez mialam Yves Rohera i tez jest nietrwala
            • kurczak1976 Re: Konwalia 10.12.03, 22:02
              No to mnie zmartwilas ze drogie :o(
              A tak w przyblizeniu ile kosztuja?
            • kasienka80 Re: Konwalia 11.12.03, 13:52
              Nie wiem dokladnie ale ponad 200zeta to na bank (za 50ml)
              • kurczak1976 Re: Konwalia 11.12.03, 16:50
                Dzieki za odpowiedz, ale wydaje mi sie ze jak na 50ml to nie az taka straszna
                ta cena :o) Juz myslalam ze to jest jakas specjalna seria i kosztuje z 500.
                A tak wogole to strasznie ciezko znalezc te perfumy, nawet na oficialnej
                stronie Diora sa jakos tak zakamuflowane ze dopiero wyszukiwarka mi je
                znalazla!
                • kasienka80 Re: Konwalia 11.12.03, 17:42
                  bo one sa dosc stare!!!!
                  Pieknie pachna, ale jak sobie pomyslalam, ze mam ciagle pachniec konwalia w
                  czystej wersji to stwierdzilam, ze nie ;-) mimo ze ja uwielbiam, to nie wydam
                  250zeta
    • skay5 Re: Perfumy? 10.12.03, 14:05
      Jean Poul Gautier
      Angel-Thierego Muglera

pozdr.
      • mocca2003 Re: Perfumy? 15.12.03, 23:03
        Dzisiaj byłam w Empiku i wąchałam Angel Thierego Muglera . Cudowny ten zapach
        cały czas za mną chodzi :)i jak to zwykle cos mi przypomniał ten zapach .. no
        cóż ja juz tak mam , że zapachy kojarzą mi sie z miejscami bądź ludźmi. a te
        perfumy zażyczyłam sobie pod choinkę
        • mocca2003 Angel 29.12.03, 22:30
          Wąchałam wąchałam aż je pokochalam i dostałam pod choinkę :)
    • ann.k Re: Perfumy? 10.12.03, 19:28
      A to ja oryginalnie :)
      na pierwszym miejscu Cerruti 1881; używam ich od 6 lat, pierwsze dostałam pod
      choinkę i z miejsca się zakochałam;
      na drugim miejscu Indesit Givenchy, a na trzecim Escada Flowers (używam jej
      obecnie, bo to tez prezent)

z meskich A-Man fioletowy; łzy mi w oczach stają jak go czuję, ale i tak mi się
      podoba; te łzy to przez wspomnienia jakie się łączą z tym zapachem :)
      • aga-21 Re: Perfumy? 12.12.03, 12:53
        A ja ostatnio zakochalam sie w Attraction Lancoma. Cuuuuudo!!!!
        • _waterfall_ Re: Perfumy? 14.12.03, 17:05
          Dune-Diora, Sunflowers-Elisabeth Arden, Allure-Chanel, Escape-Klein, Miracle-
          Cacharel, Cool Water-Davidoff no i czywiscie Beverly Hills-Giorgio!

Chyba nikt tych perfum tutaj nie wymienil nie?

hahahah
          • aariel Re: Perfumy? 15.12.03, 09:57
            _waterfall_ napisała:

> Dune-Diora, Sunflowers-Elisabeth Arden, Allure-Chanel, Escape-Klein, Miracle-
            > Cacharel, Cool Water-Davidoff no i czywiscie Beverly Hills-Giorgio!

Ja kiedys kochalam Sunflowers. I nawet mam jeszcze z pol butelki. Chyba jutro
            ich uzyje ;)
            • _waterfall_ Re: Perfumy? 15.12.03, 23:12
              Ohhhhhhhhhhh my fave!kocham Sunflowers ale niektórzy mówią,ze pachna
              jak "stacja benzynowa" :S nie wiem czemu-te perfumy trzeba po prostu lubiec
              • minnie Re: Perfumy? 20.12.03, 12:49
                Ja ostrze pazurki na Hypnotic Poison Diora. Uwielbiam tez Hot couture Givenchy
                i Amarige Givenchy. CKOne przejadl mi sie strasznie wiec uzywa go siostra a
                J'Adore eau de parfum oddalam mamie...
                • agaw Re: Perfumy? 29.12.03, 21:41
                  A ja lubie Light Blue Dolce&G.., Angel , nie lubie Amargie de givenchy a mam
                  cala butelke 50edt moze ktos jest chetny odsprzedam za 110zl :)
    • niezapominajka54 Perfumy? 31.12.03, 10:52
      a ja lubię Hugo Bossa. Kolejne jego zapachy są lepsze od poprzednich.
    • shoah Re: Perfumy? 05.01.04, 13:35
      Mój ukochany zapach to Angel Innocent Thierry Muglera. Dostałam go na święta i
      wiem, że to jest mój zapach już na zawsze. pachnie słodko i delikatnie, świeżo
      i niewinnie jak sam anioł. Skład: migdały, pralinki, ambra, owoce z wanilią,
      paczula, irys, czekolada, karmel, mandarynka, miód, piżmo i bursztyn. Cudowna
      mieszanka:))
    • altu Re: Perfumy? 05.01.04, 15:25
      Burberry London

i nic więcej nie dodam...
      • charade Re: Perfumy? 07.01.04, 17:39
        Ja obecnie używam Burberry of London, ten klasyczny. Zażyczyłam sobie pod
        chinkę. Taki ładny, słodki i delikatny zapach na zimę, raczej na dzień niż na
        wieczór.
        Na poczcie czeka drapieżny Rush Gucci (nr 1 oczywiście). Zobaczymy, jak mi sie
        go będzie nosić. Posiadaczki Rush powiedzcie jak Wam się nosi ten zapach i jak
        otoczenie reaguje na niego ?
        • aariel Rush 1 07.01.04, 17:47
          charade napisała:

> Posiadaczki Rush powiedzcie jak Wam się nosi ten zapach i jak
          > otoczenie reaguje na niego ?

Ja jestem obledna fanka i milosniczka tego zapachu. Jest on moim numerem 1 juz
          trzeci rok. Moj facet tez strasznie polubil ten zapach, a reszta otoczenia tez
          pozytywnie sie o nim wypowiada.

PS Nigdy bym o nim nie pomyslala, ze jest drapiezny. Ale moze cos w tym
          jest? ;)
          • aariel PS 07.01.04, 17:50
            Wlasnie zauwazylam, ze juz pisalam o tym zapachu na samym poczatku ;)
            Chcialam jeszcze dodac, ze jest to jeden z nielicznych zapachow od ktorych mnie
            glowa nie boli.
          • charade Re: Rush 1 07.01.04, 17:51
            No bo on taki czerwony... ;) A tak poważnie, to pytam, bo to zapach dość
            kontrowersyjny, mocny, z charakterkiem. Z poczatku mi się nie spodobał, może
            dlatego, że próbowałam w lecie, a on należy do ciężkich zapachów. Niedawno
            zrobiłam drugie podejście i całkiem mi sie spodobał. Kupiłam go na forum gazety
            po okazyjnej cenie :)
    • segovia aaa mój ulubiony... 07.01.04, 20:12
      zapach to XS paco rabanne

używam od trzech lat i mój dawno nie widziany kolega rozpoznał mnie po tym
      zapachu z drugiego końca autobusu :)
      uwielbiam go! (zapach, nie kolegę, kolegę to tylko lubię)
    • chiara76 Podnoszę wątek:) 07.02.04, 00:50
      bo mam zamiar coś sobie zażyczyć, więc chcę na spokojnie poprzeglądać Wasze
      propozycje:)
    • jaceks20 Re: Perfumy? 07.02.04, 10:46
      hmm ja kiedys mialem takie hobby ze kolekcjonowalem buteleczki po perfumach,
      zarowno damskich jak i meskich, z damskich najbardziej pamietam zapach Chipie,
      wg mnie super ale chyba w polsce nie mozna ich kupic a bardzo bym chcial
      • beauty_baby Re: Perfumy? 09.02.04, 13:44
        Perfumy to moja pasja, uwielbiam je po prostu, ciagle kupuję nowe bo nir
        potrafię sie powstrzymać, dostaje też często od mojego kochanego więc mam ich
        już pokaźną kolekcje:))
        Lubię zmieniać zapachy, używać różnych w zależności od nastroju, na dzień
        dzisiejszy moje lubine to:
        - Boucheron: Jaipur, Jaipur saphir
        - Cartier: So pretty,
        - Bulgari: BLV, Omnia,
        - Chopard: Casmir
        - Donna Karan: Black Cashmere,
        - Dolce & Gabana: Sicily,
        - Rochas: Alchimie
        - Vivienne Westwood: Boudoir,

Powyzsza lista nie charakteru stałego i często ulega zmianom i modyfikacjom:))
        • chiara76 Re: Perfumy? 09.02.04, 13:49
          beauty_baby napisała:

> - Boucheron: Jaipur, Jaipur saphir

Niesamowite, a już myślałam, że tylko ja go lubię!!! W sumie wąchałam przez pół
          weekendu i ciągle nie ma drugiego takiego, który rzuciłby mnie na kolana:)Ale
          jestem cierpliwa...
          • beauty_baby Re: Perfumy? 09.02.04, 14:44
            Niesamowite, a już myślałam, że tylko ja go lubię!!! W sumie wąchałam przez pół
            >
            > weekendu i ciągle nie ma drugiego takiego, który rzuciłby mnie na kolana:)Ale
            > jestem cierpliwa...

Oba są piękne i na szczęście nie pachnie nimi pół ulicy:)) A moja znajoma
            ostatnio wąchając Saphira powiedziała, że to zapach dla starej baby. Cóż, no
            comments:)
        • m-gosia Re: Perfumy? 09.02.04, 14:39
          beauty_baby napisała:

> - Donna Karan: Black Cashmere,

Baardzo intrygujący zapach. Tylko trudno "odpędzić" wrażenie, że nie jest się
          cały czas w kościele:) Dla mnie jest w nim coś magicznego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka