chiara76 09.12.03, 23:09 zainspirował mnie wątek na innym forum, nie wiem, może już o tym rozmawiałyście? Powiedźcie, jakie lubicie? Może sobie spiszę nazwy i powącham, jak będę w perfumerii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
labeg Re: Perfumy? 09.12.03, 23:59 w zeszlym roku dostalam od ojca pod choinke perfumy Angel Schlesser - cudowny zapach, delikatny a jednak odczuwalny. Nawet R powiedzial ze odlotowe. Co z tego jak wlasnie sie skonczyly:( A poza tym lubie Naomi Campbell Naomagic - mialm perfumy i wode toaletowa, tez prezent gwiadkowy, teraz mam dezodorant. Odpowiedz Link Zgłoś
k.mmilka Re: Perfumy? 10.12.03, 07:48 Uwielbiam CK One, używam o każdej porze dnia i nocy, chociaż znawcy twierdzą, że na wieczór (a nawet na zimę) są zbyt lekkie. Od czasu do czasu dla odmiany Sunwater (Lancaster), ale tylko latem. Dobrze, że nie są już modne, bo nie lubię pachnieć tak samo jak połowa ulicy. Ze smutkiem odnotowuję, że wszystkie - wszystkie! - tegoroczne nowości rozczarowały mnie okropnie :-( Chiara - a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Perfumy? 10.12.03, 09:23 Moim nr 1 od dwoch lat jest Rush Gucci (ale 1., nie 2.) Natomiast na wieczor albo do teatru pasuje mi bardzo Lei Armaniego (opakowanie w zlotym kolorze). W ogole prawie wszytskie perfumy armaniego lubie: Mania, White, Acqua di Gio' itd.... A ostatnio jak bywam w perfumerii to zawsze sie psikam Cologne T. Muglera- chyba ich sobie nie kupie, bo sa drogie, a poza tym mam czym sie pryskac przez nastepne kilka lat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mocca2003 Re: Perfumy? 10.12.03, 14:18 aariel napisała: > Natomiast na wieczor albo do teatru pasuje mi bardzo Lei Armaniego (opakowanie > w zlotym kolorze). - ja równiez ostatnio cały czas go używam . Jednakże moim ukochanym zapachem jest "innocent" Thierry Muglera czy ktoś może to zna ? Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Perfumy? 10.12.03, 14:21 mocca2003 napisała: > aariel napisała: > > > > Natomiast na wieczor albo do teatru pasuje mi bardzo Lei Armaniego > (opakowanie > > w zlotym kolorze). > - ja równiez ostatnio cały czas go używam . Fajnie :))) Dla mnie ten zapach jest taki bardzo uroczysty, ze nie uzywam go tak na codzien, np do pracy. ALe jak ide do teatru albo na jakas elegancka impreze- to ZAWSZE > Jednakże moim ukochanym zapachem jest "innocent" Thierry Muglera czy ktoś > może to zna ? Na pewno wachalam, ale nie kojarze. Jak bede w jakims empiku to sprawdze. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca2003 Re: Perfumy? 10.12.03, 14:39 mocca2003 napisała: > aariel napisała: > > > > Natomiast na wieczor albo do teatru pasuje mi bardzo Lei Armaniego > (opakowanie > > w zlotym kolorze). > - ja równiez ostatnio cały czas go używam . > Jednakże moim ukochanym zapachem jest "innocent" Thierry Muglera czy ktoś > może to zna? zapomniałam napisac pełną nazwe tych perfum "Angel innocent " i jest to pewnie pewna odmiana klasycznych " Angel " Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Perfumy? 10.12.03, 14:42 mocca2003 napisała: > zapomniałam napisac pełną nazwe tych perfum "Angel innocent " i jest to pewnie > pewna odmiana klasycznych " Angel " Aaaa, oczywiscie, ze znam. Ale jakos Angel bardziej mi sie podobal od wersji Innocent jak probowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Mój typ. 10.12.03, 10:06 W sumie ja też nie perfumy tylko wody używam i mój ulubiony zapach (czy ktoś oprócz mnie w ogóle go zna?? pewnie już daaawno nie na topie, jeśli w ogóle było) to "Jaipur Saphir" od "Boucheron"... W tym roku wąchałam i próbowałam "Miracle" i już wydawało się, że jest dobrze, a jak dostałam, i użyłam, to kompletna klapa...Moja koleżanka powiedziała,że testery a faktyczny produkt to dwie zupełnie inne rzeczy, kto wie.Może nie powinnam zdradzać ulubionego zapachu, ale w sumie chciałabym coś nowego. Spiszę wasze typy i pójdę powąchać:) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Mój typ. 10.12.03, 10:08 chiara76 napisała: > mój ulubiony zapach (czy ktoś > oprócz mnie w ogóle go zna?? pewnie już daaawno nie na topie, jeśli w ogóle > było) to "Jaipur Saphir" od "Boucheron"... Czy on pachnie czekolada? Jesli tak, to kojarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Mój typ. 10.12.03, 10:19 Nie, moim skromnym zdaniem on pachnie nieco orientalnie, ale nie duszno, o rety, jak to opisać? Ale zapachem czekolady bym tego nie nazwała...przez pewien czas w ogóle go nie było w perfumeriach, teraz pojawił się znowu, więc jest nadzieja, że jeśli ja się nie przekonam do niczego nowego, to zawsze ten mi pozostanie, hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
k.mmilka Re: Mój typ. 10.12.03, 10:22 >> mój ulubiony zapach (czy ktoś oprócz mnie w ogóle go zna?? Ja :-) > Czy on pachnie czekolada? Czekoladą? Raczej nuty kwiatowo-drzewne, ale - o ile pamiętam - jest tam kardamon, więc może to Ci się skojarzyło :-) IMHO czekoladą najpiękniej pachnie "Angel"... k. (z hoplem na funkcie zapachów) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Mój typ. 10.12.03, 10:31 k.mmilka napisała: czekoladą najpiękniej > pachnie "Angel"... A mi angel w ogole nie kojarzy sie z czekolada... dziwne... Wiec pewnie czekolada pachnie Jaipur ;) Kiedys rozmawialysmy z kolezanka o pewnym zapachu (Eternity dla kobiet) i mowilam jej ze mi sie podoba, i jej probowalam opisac. Ona z kolei zapomniala jak sie nazywa ten zapach, ktory jej sie podoba i tez mi go opisala. Poszlyszmy razem do empiku i okazalo sie, ze jej chodzilo o ten sam zapach ;) A zupelnie inaczej go "czulysmy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia721 Re: Perfumy? 10.12.03, 11:07 Też uwielbiam CK One.Ten zapach zostawiam sobie jednak na lato, teraz używam "ardenbeauty". Bardzo odpowiadaly mi też Elizebeth Arden 5 avenu. Odpowiedz Link Zgłoś
pogoda25 Re: Perfumy? 10.12.03, 09:40 Kenzo flower- niesamowicie długa trwałośc; a w chwili obecnej Vercace Woman;chociaż 212 Herrery też nie pogardzę, aczkolwiek zapach nieco mydlany:) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: Perfumy? 10.12.03, 09:44 jestem chyba jedyna osoba, ktora nie uzywa perfum w ogole; chyba mam za dobry wech bo perfumy na sobie czuje caly dzien tak intensywanie, ze wywoluja bol glowy, mdlosci itp :((( uzywam tylko wod toaletowych itp ze wzgledu na ich slabsza intensywnosc Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen Re: Perfumy? 12.12.03, 13:08 malen_a napisała: > jestem chyba jedyna osoba, ktora nie uzywa perfum w ogole; chyba mam za dobry > wech bo perfumy na sobie czuje caly dzien tak intensywanie, ze wywoluja bol > glowy, mdlosci itp :((( uzywam tylko wod toaletowych itp ze wzgledu na ich > slabsza intensywnosc Odczuwam podobne dolegliwości po wyperfumowaniu się, dlatego zapachów używam bardzo skromnie (raczej jakieś sportowe delikatne wody). Mam koleżankę w pracy, za którą zostaje smuga perfum, jak przechodzi korytarzem (bardzo pieknych zresztą), ale moim zdaniem przesada z używaniem zapachów choćby najpiękniejszych jest podobna do przesadnego makijażu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: Perfumy? 10.12.03, 11:23 Organza Indecence Givanchy Miracle Lancome All about Eve Joop Truth CK I nie wem czy sie nie skusze na Envy Gucci w tym roku, i moze Pleasures E.Lauder, albo ktorys z nowosci jak Verry Iresisteble (musze go poniuchac)ale zawsze testery stoja puste :o( Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Perfumy? 10.12.03, 14:24 Widze kolejne podobienstwo poza znakiem zodiaku naszym i naszych facetow :-) - tez uwielbiam-kocham po prostu- Miracle - All about Eve jest cudne - jeszcze Extravagance Givenchy - Eau Torride Givenchy i kwiatowe wody Yves Rochera: bez i konwalia Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: Perfumy? 10.12.03, 15:30 Ja powoli zaczynam byc w szoku z tymi podobienstwami! Tez uwielbiam zapach bzu i konwalii ale jakos jeszcze nie trafilam na odpowiedni zapach. Na urodzie dziewczyny wymienialy dwa zapachy ktore musze sprawdzic Diorissimo Diora i cos od E.Lauder o zapachu konwaliowym :o) Moze znasz te zapachy? Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Konwalia 10.12.03, 18:31 Diorissimo Diora to najpiekniejszy zapach konwalii jaki kiedykolwiek wachalam :- ))) Niestety nie stac mnie na niego :-) Ja mam teraz bzowa wode toaletowa Yves Rochera, ladnie pachnie, ale jak to woda jest strasznie nietrwala. Konwalie tez mialam Yves Rohera i tez jest nietrwala Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: Konwalia 10.12.03, 22:02 No to mnie zmartwilas ze drogie :o( A tak w przyblizeniu ile kosztuja? Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Konwalia 11.12.03, 13:52 Nie wiem dokladnie ale ponad 200zeta to na bank (za 50ml) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: Konwalia 11.12.03, 16:50 Dzieki za odpowiedz, ale wydaje mi sie ze jak na 50ml to nie az taka straszna ta cena :o) Juz myslalam ze to jest jakas specjalna seria i kosztuje z 500. A tak wogole to strasznie ciezko znalezc te perfumy, nawet na oficialnej stronie Diora sa jakos tak zakamuflowane ze dopiero wyszukiwarka mi je znalazla! Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Konwalia 11.12.03, 17:42 bo one sa dosc stare!!!! Pieknie pachna, ale jak sobie pomyslalam, ze mam ciagle pachniec konwalia w czystej wersji to stwierdzilam, ze nie ;-) mimo ze ja uwielbiam, to nie wydam 250zeta Odpowiedz Link Zgłoś
skay5 Re: Perfumy? 10.12.03, 14:05 Jean Poul Gautier Angel-Thierego Muglera pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca2003 Re: Perfumy? 15.12.03, 23:03 Dzisiaj byłam w Empiku i wąchałam Angel Thierego Muglera . Cudowny ten zapach cały czas za mną chodzi :)i jak to zwykle cos mi przypomniał ten zapach .. no cóż ja juz tak mam , że zapachy kojarzą mi sie z miejscami bądź ludźmi. a te perfumy zażyczyłam sobie pod choinkę Odpowiedz Link Zgłoś
mocca2003 Angel 29.12.03, 22:30 Wąchałam wąchałam aż je pokochalam i dostałam pod choinkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: Perfumy? 10.12.03, 19:28 A to ja oryginalnie :) na pierwszym miejscu Cerruti 1881; używam ich od 6 lat, pierwsze dostałam pod choinkę i z miejsca się zakochałam; na drugim miejscu Indesit Givenchy, a na trzecim Escada Flowers (używam jej obecnie, bo to tez prezent) z meskich A-Man fioletowy; łzy mi w oczach stają jak go czuję, ale i tak mi się podoba; te łzy to przez wspomnienia jakie się łączą z tym zapachem :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga-21 Re: Perfumy? 12.12.03, 12:53 A ja ostatnio zakochalam sie w Attraction Lancoma. Cuuuuudo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
_waterfall_ Re: Perfumy? 14.12.03, 17:05 Dune-Diora, Sunflowers-Elisabeth Arden, Allure-Chanel, Escape-Klein, Miracle- Cacharel, Cool Water-Davidoff no i czywiscie Beverly Hills-Giorgio! Chyba nikt tych perfum tutaj nie wymienil nie? hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Perfumy? 15.12.03, 09:57 _waterfall_ napisała: > Dune-Diora, Sunflowers-Elisabeth Arden, Allure-Chanel, Escape-Klein, Miracle- > Cacharel, Cool Water-Davidoff no i czywiscie Beverly Hills-Giorgio! Ja kiedys kochalam Sunflowers. I nawet mam jeszcze z pol butelki. Chyba jutro ich uzyje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
_waterfall_ Re: Perfumy? 15.12.03, 23:12 Ohhhhhhhhhhh my fave!kocham Sunflowers ale niektórzy mówią,ze pachna jak "stacja benzynowa" :S nie wiem czemu-te perfumy trzeba po prostu lubiec Odpowiedz Link Zgłoś
minnie Re: Perfumy? 20.12.03, 12:49 Ja ostrze pazurki na Hypnotic Poison Diora. Uwielbiam tez Hot couture Givenchy i Amarige Givenchy. CKOne przejadl mi sie strasznie wiec uzywa go siostra a J'Adore eau de parfum oddalam mamie... Odpowiedz Link Zgłoś
agaw Re: Perfumy? 29.12.03, 21:41 A ja lubie Light Blue Dolce&G.., Angel , nie lubie Amargie de givenchy a mam cala butelke 50edt moze ktos jest chetny odsprzedam za 110zl :) Odpowiedz Link Zgłoś
niezapominajka54 Perfumy? 31.12.03, 10:52 a ja lubię Hugo Bossa. Kolejne jego zapachy są lepsze od poprzednich. Odpowiedz Link Zgłoś
shoah Re: Perfumy? 05.01.04, 13:35 Mój ukochany zapach to Angel Innocent Thierry Muglera. Dostałam go na święta i wiem, że to jest mój zapach już na zawsze. pachnie słodko i delikatnie, świeżo i niewinnie jak sam anioł. Skład: migdały, pralinki, ambra, owoce z wanilią, paczula, irys, czekolada, karmel, mandarynka, miód, piżmo i bursztyn. Cudowna mieszanka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: Perfumy? 07.01.04, 17:39 Ja obecnie używam Burberry of London, ten klasyczny. Zażyczyłam sobie pod chinkę. Taki ładny, słodki i delikatny zapach na zimę, raczej na dzień niż na wieczór. Na poczcie czeka drapieżny Rush Gucci (nr 1 oczywiście). Zobaczymy, jak mi sie go będzie nosić. Posiadaczki Rush powiedzcie jak Wam się nosi ten zapach i jak otoczenie reaguje na niego ? Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Rush 1 07.01.04, 17:47 charade napisała: > Posiadaczki Rush powiedzcie jak Wam się nosi ten zapach i jak > otoczenie reaguje na niego ? Ja jestem obledna fanka i milosniczka tego zapachu. Jest on moim numerem 1 juz trzeci rok. Moj facet tez strasznie polubil ten zapach, a reszta otoczenia tez pozytywnie sie o nim wypowiada. PS Nigdy bym o nim nie pomyslala, ze jest drapiezny. Ale moze cos w tym jest? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel PS 07.01.04, 17:50 Wlasnie zauwazylam, ze juz pisalam o tym zapachu na samym poczatku ;) Chcialam jeszcze dodac, ze jest to jeden z nielicznych zapachow od ktorych mnie glowa nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: Rush 1 07.01.04, 17:51 No bo on taki czerwony... ;) A tak poważnie, to pytam, bo to zapach dość kontrowersyjny, mocny, z charakterkiem. Z poczatku mi się nie spodobał, może dlatego, że próbowałam w lecie, a on należy do ciężkich zapachów. Niedawno zrobiłam drugie podejście i całkiem mi sie spodobał. Kupiłam go na forum gazety po okazyjnej cenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
segovia aaa mój ulubiony... 07.01.04, 20:12 zapach to XS paco rabanne używam od trzech lat i mój dawno nie widziany kolega rozpoznał mnie po tym zapachu z drugiego końca autobusu :) uwielbiam go! (zapach, nie kolegę, kolegę to tylko lubię) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Podnoszę wątek:) 07.02.04, 00:50 bo mam zamiar coś sobie zażyczyć, więc chcę na spokojnie poprzeglądać Wasze propozycje:) Odpowiedz Link Zgłoś
jaceks20 Re: Perfumy? 07.02.04, 10:46 hmm ja kiedys mialem takie hobby ze kolekcjonowalem buteleczki po perfumach, zarowno damskich jak i meskich, z damskich najbardziej pamietam zapach Chipie, wg mnie super ale chyba w polsce nie mozna ich kupic a bardzo bym chcial Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: Perfumy? 09.02.04, 13:44 Perfumy to moja pasja, uwielbiam je po prostu, ciagle kupuję nowe bo nir potrafię sie powstrzymać, dostaje też często od mojego kochanego więc mam ich już pokaźną kolekcje:)) Lubię zmieniać zapachy, używać różnych w zależności od nastroju, na dzień dzisiejszy moje lubine to: - Boucheron: Jaipur, Jaipur saphir - Cartier: So pretty, - Bulgari: BLV, Omnia, - Chopard: Casmir - Donna Karan: Black Cashmere, - Dolce & Gabana: Sicily, - Rochas: Alchimie - Vivienne Westwood: Boudoir, Powyzsza lista nie charakteru stałego i często ulega zmianom i modyfikacjom:)) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Perfumy? 09.02.04, 13:49 beauty_baby napisała: > - Boucheron: Jaipur, Jaipur saphir Niesamowite, a już myślałam, że tylko ja go lubię!!! W sumie wąchałam przez pół weekendu i ciągle nie ma drugiego takiego, który rzuciłby mnie na kolana:)Ale jestem cierpliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: Perfumy? 09.02.04, 14:44 Niesamowite, a już myślałam, że tylko ja go lubię!!! W sumie wąchałam przez pół > > weekendu i ciągle nie ma drugiego takiego, który rzuciłby mnie na kolana:)Ale > jestem cierpliwa... Oba są piękne i na szczęście nie pachnie nimi pół ulicy:)) A moja znajoma ostatnio wąchając Saphira powiedziała, że to zapach dla starej baby. Cóż, no comments:) Odpowiedz Link Zgłoś
m-gosia Re: Perfumy? 09.02.04, 14:39 beauty_baby napisała: > - Donna Karan: Black Cashmere, Baardzo intrygujący zapach. Tylko trudno "odpędzić" wrażenie, że nie jest się cały czas w kościele:) Dla mnie jest w nim coś magicznego Odpowiedz Link Zgłoś