Dodaj do ulubionych

odradzam serwis Automark Marki , ul. Okólna

27.06.10, 22:29
Serwisowałem tam swoje samochody, niestety umiejętności mechaników z mego doświadczenia są wątpliwe.

1. Zgłosiłem się do naprawy klimy (rozszczelnienie), serwisant nabił klimę i bardzo szybko mu uciekał gaz, szukali, patrzyli, ale nie mogli nic znaleźć, dobił więc gazu z barwnikiem i kazał przyjechać za parę dni, że lampą posprawdza gdzie cieknie, zgarnął 150zł, po 3 dniach nie mógł nic wykryć lampą pod maską, więc stwierdził, że to jest parownik (chłodnica klimy). Zakupiłem nowy parownik za 1000zł jednak na montaż pojechał do innego warsztatu. Tam w przeciągu około 7-10 sekund zdiagnozowano AZOTEM na słuch (tak wyraźnie było słychać), a nie drogim gazem do klimy, że nieszczelność jest w środku auta na słupku (koszt diagnostyki 30zł a nie 150zł), po rozebraniu plastików okazała się dziura jest na rurce. Straciłem dzięki serwisowi Automark 1150zł (błędna diagnostyka i koszt parownika)
2. Zgasło mi auto na drodze, laweta i wiozę do Automark, szukają patrzą, stało 2 dni i stwierdzono prawdopodobnie problemy z elektryką, chciano rozbierać, w końcu się poddano twierdząc, że to immobilizer. Zapłaciłem za diagnostykę. Wynajmuję 2 lawetę i wiozę do auto-elektryka. w ciągu 5 minut zdiagnozował zerwanie paska rozrządu. Strata za lawetę i diagnostykę 400zł...
3. Wymieniałem wahacze na nowe (sam je kupiłem) w zawieszeniu w serwisie Automark, pierwszy powrót po 2 dniach bo po niby ustawieniu zbieżności auto dziwnie jeździło oraz kierownica miała poprzeczkę przekręconą, po jakieś 4-5 miesiącach przejechanych (ok. 3-4tyś km), znowu stuki i patrzę nowe opony przód (800zł) zjechane od środka do wymiany. Pojechałem do innego mechanika, wymienił mi same tuleje wahacza i zwrócił uwagę iż takie rzeczy z wahaczem dokręca się na aucie obciążonym, itd.., bo inaczej to padnie po paru miesiącach. Na razie przejeździłem więcej na regenerowanych wahaczach (wymiana tulei) niż na nowych. Nie oskarżam tutaj Automark o błąd w sztuce ponieważ sam kupiłem te wahacze (w sklepie), więc zawsze można na cześć zwalić, a nie na montaż, ale daje mi to trochę do myślenia. W sumie strata 800zł opony + tuleje i montaż 300zł = 1100zł.

Dodam jeszcze iż wcześniej naprawiłem tam swego busa (hamulce) koszt ok. 2000zł i działa to. Uważałem że to drogo, ale warto zapłacić za jakość, dobry serwis, niestety późniejsze naprawy i diagnostyki to już mocna moja porażka co do wyboru serwisu.

ODRADZAM
Obserwuj wątek
    • macarthur Re: odradzam serwis Automark Marki , ul. Okólna 27.06.10, 23:15
      dzięki za ten wpis,wiemy czego unikać
      :(
    • dariusz0967 Re: odradzam serwis Automark Marki , ul. Okólna 28.06.10, 09:25
      Polecam serwis Auto- Wnuk przy Ul Lesnej w Markach , zawsze
      profesjonalnie i przystępnie cenowo nr tel 501133737.Pozdrawiam
    • mizi_mizi Re: odradzam serwis Automark Marki , ul. Okólna 29.06.10, 08:30
      mnie tylko zastanawia po co jeszcze dwukrotnie wracałeś do tego
      serwisu? ja po parowniku miałabym dosyć ;)

moja Skoda naprawia się na ul. Krótkiej - zawsze jest zadowolona ;)
      • mdzalewscy1 Re: odradzam serwis Automark Marki , ul. Okólna 30.06.10, 00:00
        no cóż jak pisałem "moja porażka"
        wpływ na to miało 1). nałożenie się skutków napraw/diagnozy w jednakowym czasie
        2). zbagatelizowanie pierwszej wpadki, uważam że każdy może się pomylić 3).
        czasami jak jest awaria i potrzeba szybko auto zrobić to się jedzie gdzie się
        "zna", laweta przyjeżdża zegar cyka "panie gdzie wieść ?" 4). Pierwsza dość
        prosta naprawa busa przebiegła dość poprawnie...

• malaczarna01 Re: odradzam serwis Automark Marki , ul. Okólna 11.07.10, 22:34
          Fakt ceny sa tam kosmiczne - za spawanie tłumika zapłaciłam 120 zł
          co po zaledwie 2 tyg mi odpadl , zorietowałam sie po czasie ze za
          spawanie zapłaciła bym połowe mniej u innych machaników , moze
          wzieli tyle odemnie bo pojechałam tam sama i pomyśleli ze BABA i sie
          nie zna ( CO JEST PRAWDĄ ) Za kupno i załozenie tłumika na ul
          słonesznej zapłaciłam 170 zł
          • misiek_19836 Re: odradzam serwis Automark Marki , ul. Okólna 11.07.10, 23:18
            Ode mnie chcieli za naprawę blacharsko-lakierniczą 2500PLN podczas gdy gdzie
            indziej zapłaciłem 1100PLN. Może to przez blachy z innego miasta :D
    • ry_sio Re: odradzam serwis Automark Marki , ul. Okólna 30.07.10, 23:03
      także nie polecam - ustawiając zbieżność mistrz nie zaurażył
      krzywego tylniego koła i ewidentnie skrzywionej tylniej belki. Za to
      na przegląd rejestracyjny mogę polecic bo olewają dokładne
      sprawdzanie ile tylko się da....
      • mdzalewscy1 tutaj nie do końca tak 01.08.10, 11:13
        PRZEGLĄD OBOWIĄZKOWY DIAGNOSTYCZNY ma na celu eliminację aut niebezpiecznych na
        drodze, a nie przyczepienie się do wszystkiego co w aucie nie tak. Diagnosta
        często widzi nieprawidłowości, ale jak nie ma to bezpośredniego zagrożenia z
        ruchem na drodze to przymyka oko. Stacja diagnostyczna(przeglądy) Automark to
        jakby oddzielna firma, przeglądy robią dość przyzwoicie, a robiłem już tam kilka
        razy, zawsze sprawdzają zawieszenie, luzy(również wchodzi diagnosta pod auto),
        hamulce, spaliny, światła, numer nadwozia. Nawet wszedłem ostatnio w sprzeczkę z
        diagnostą ponieważ chciał aktualnego przeglądu gaśnicy, co nie jest wymagane
        prawem, wymagane jest tylko wyłącznie posiadanie, to później pewnie lekko
        złośliwie chciał homologację na trójkąt..... Natomiast Automark naprawy to
        straszna porażka....
      • kasia_de Re: odradzam serwis Automark Marki , ul. Okólna 01.08.10, 18:45
        ja bym powiedziała, że na stacji diagnostycznej są raczej czepliwi
        za bardzo :-(
    • izabell_a Re: odradzam serwis Automark Marki , ul. Okólna 09.08.10, 17:27
      Również odradzam. W listopadzie był robiony przegląd i techniczny i
      poprosiłam jeszcze m.in o wymianę opon, sprawdzenie hamulców -
      podobno były wymieniane, czyszczone tarcze /a przynajmniej
      otzrymałam takie info na fakturze i oczywiście za to zapłaciłam/ a
      pół roku później w maju samochód "stanął" na trasie bo się hamulce
      zakleszczyły... Dodam, ze samochód codziennie jest użytkowany. Co do
      zwykłego przeglądu "do podbicia" też miałabym pewne zastrzeżenia...
      Nawet świateł nie sprawdzili a oddając samochód zwróciłam uwagę, że
      nie wszystko jest OK...
    • bogdan2012 Re: odradzam serwis Automark Marki , ul. Okólna 27.09.13, 12:15
      a ja jestem zadowolony z serwisu automarku
      • tubanabita Re: odradzam serwis Automark Marki , ul. Okólna 27.09.13, 15:19
        Bogdan wracaj do pracy a nie na necie siedzisz, sprzęgło się samo nie wymieni
        • oldboy42wawa Re: odradzam serwis Automark Marki , ul. Okólna 27.09.13, 15:22
          to samo chciałem napisać :-) minutę się spóźniłem
    • rooney301 Re: odradzam serwis Automark Marki , ul. Okólna 16.10.13, 18:53
      Ja osobiście też miłych wspomnień z tym serwisem nie mam około pół roku temu robiłem tam uszczelniacz paska rozrządu i oczywiście źle go nabili i niedawno przez to w trasie pękł mi pasek od alternatora. Polecam za to auto centrum marki chyba na kwiatowej.
      • rooney301 Re: odradzam serwis Automark Marki , ul. Okólna 20.10.13, 14:29
        Tfu uszczelniacz wału* rozrządu
    • sylwianka89 Konkurencja nie śpi ! :) 13.11.14, 13:36
      Jestem w szoku, ponieważ jestem stałą klientką. Z mężem korzystamy z usług tego serwisu i nigdy nie mieliśmy z nimi problemów.
      Indywidualnie wyceniają, są elokwentni, doświadczeni, potrafią doradzić i znaleźć najkorzystniejsze rozwiązanie problemu.
      Nie mam uwag i osobiście polecam.
      Szkoda tylko, że konkurencja wprowadza w błąd potencjalnych klientów.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka