Dodaj do ulubionych

Michalici a wybory

02.12.10, 09:37
Czy wiecie , że bracia z zakonu Michalitów przyjeżdżają głosować na nasz koszt.
Autokary , którymi zakonnicy są dowożeni do Marek opłacane są z kasy urzędu.
Przeor Zakonu nie widział w tym nic niewłaściwego , jak powiedział '' bracia i tak
zagłosują jak im dyktuje sumienie'' . Tylko dlaczego urząd to finansuje ?
Ciekawe ilu jest Braci Michalitów w sumie , w Markach jest siedziba klasztoru,
natomiast Bracia działają na placówkach w kraju .
Obserwuj wątek
    • tomt3 Re: Michalici a wybory 02.12.10, 09:51
      Skąd o tym wiesz, jakieś fakty, dowody?Jeżeli to prawda, to sprawa ta nadaje się do podania w mediach.
      • escapezone26 Re: Michalici a wybory 02.12.10, 10:49
        wiadomo na kogo oddaja glos, 4 lata temu ksiadz bezposrednio w parafi sw.izydora i andrzeja boboli pokazal na kogo glosowac, a niby kosciol nie miesza sie... szkoda slow, wstyd... ciekawe czy w niedziele w angrzeja boboli znowu w trakcie ogloszen puszcza reklame.
      • oania87 Re: Michalici a wybory 02.12.10, 17:51
        Słyszałam o tym od kilku osób i pojechałam do Przeora zapytać czy to prawda .
        Odpowiedział najpierw , że musi to sprawdzić i dodał '' i tak bracia zagłosują jak im dyktuje
        sumienie''. Powiedziałam , że w mieście jest tyle rzeczy na które brakuje środków , więc
        w moim odczuciu jest to niewłaściwe.Przeor powiedział ,że poinformuje o tym braci . To tak
        w paru zdaniach bo rozmowa była dłuższa . Ale po pierwsze nie zaprzeczył , a po drugie
        to Przeor chyba wie co się dzieje u niego w klasztorze. A po trzecie ilu to wyborców i dla
        kogo? Resztę pozostawiam do państwa oceny.
        • escapezone26 Re: Michalici a wybory 02.12.10, 17:56
          niestety to wszystko jest juz zaplanowane... przykre..brzydka prawda...tylko jak widzą wodza to mało w kościele nie klękną przed nim... duże wsparcie kościol dostal to musi sie odwdzieczac zapewne
          • izabela-1982-pl a ELVIS wciąż ŻYJE 02.12.10, 18:05
            kolejne kłamstwo zwolenników Pana O. I po co tak ściemniać. Szkoda mi was......
            • escapezone26 Re: a ELVIS wciąż ŻYJE 02.12.10, 18:13
              nie pitol że to kłamstwo jeżeli nie znasz dokłądnie tematu... poprostu zamiast udzielać się w kwestii którą nie znasz do końca weź udział w innym temacie mocnym dla ciebie, typu jaką to wódz ma inteligencję.
              • izabela-1982-pl a ELVIS wciąż ŻYJE 02.12.10, 18:17
                naprawdę szkoda mi was...
                • escapezone26 Re: a ELVIS wciąż ŻYJE 02.12.10, 18:29
                  a nie powinnaś prawidłowo napisać: że szkoda tobie siebie samej za to że nawet dobrej lini obrony swojego cudotwórcy nie masz?
                  • izabela-1982-pl a ELVIS wciąż ŻYJE 02.12.10, 18:35
                    w sprawozdaniu z budżetu będzie ukazana prawda, którą ja dziś znam. A ty dalej pisz te bzdury jak tak lubisz. Pozdrawiam
                    • escapezone26 Re: a ELVIS wciąż ŻYJE 02.12.10, 18:48
                      a fv za transport ciuchci w koncu teez widzialas czy slyszalas tylko> pewnie tak samo jak teraz odnosnie budzetu uslyszysz i wierzysz we wszystko.
                    • tomt3 Re: w jakim dziale um pracujesz? 02.12.10, 19:55
                      A w jakim dziale UM pracujesz? I skąd znasz treść sprawozdania budżetu? Zasięgnęłaś info na te tematy, które szalenie Cię interesowały, a ja podałem linki do kontaktu? Np.interesowało Cię to jakie stanowiska i komu przyzna p.Skłodowski jak p.Orych wygra wybory.Pytam się i pytam a Ty nic.
                      • izabela-1982-pl dobre :) 02.12.10, 21:29
                        he,he a to dobre... uśmiałam się do łez...Pracuje w firmie prywatnej jeżeli tak bardzo chcesz już wiedzieć.
                        bip.marki.pl/pl/bip/budzet/2009/02
                        jak takie sprawozdanie pojawi się za 2010 r. to przeczytaj je uważnie i zobaczysz, że oania pisała nieprawdę lub udaj się do kościoła św. A. Boboli i porozmawiaj o tym z proboszczem.
                        Co do skarbnika, interesuje się sprawami naszego miasta cały rok, a nie tylko przed wyborami. Kto pyta nie błądzi :)
                  • holahop Re: a ELVIS wciąż ŻYJE 02.12.10, 18:36
                    Nieprawda, to Ruch Poparcia Palikota zwala do Marek, aby głosować na Orycha !!. Nie to obrońcy krzyża (lepiej akurat tego tematu nie będę kontynuował). Ludzie zastanówcie się co piszecie. To jeszcze gorsze niż brak reprezentacji w Radzie Miasta związku wędkarzy, malarzy, piekarzy i poetów. Co jak co, ale anegdot wyborczych to nam nie zabraknie po wyborach.

marian
                    • eksprorok Re: a ELVIS wciąż ŻYJE 02.12.10, 19:37
                      Marian-zobaczycie to uwierzycie-wiesz dobrze, że jest to prawda-kler i Wero to jedno ciało-wiem, że wiesz, nie jesteś przecież taki głupi-michalici głosowali i będą głosować za swoim dobroczyńcą-nie, że tak chcą ale tak trzeba.
                      • pomaniak Re: a ELVIS wciąż ŻYJE 03.12.10, 23:50
                        każdy ma swoje środowiska w których jest mocny. Michalici również mają prawo głosować. Czyli co. Jak ktoś głosuje za Orychem to jest fajny i palce lizać, a jak ktoś za Werczyńskim to głupi i w ogóle bez sensu. Gratuluję opisu grup poparcia.

pomaniak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka