Dodaj do ulubionych

Getto w Strudze;)

08.12.10, 20:10
Dlaczego ktoś pozwolił wybudować getto w Strudze przy Legionowej?Mówię o osiedlu za tym ceglanym murem oddzielającym mieszkańców Strugi od Państwa w domkach za milion dwieście?Przecież my nie gryziemy,nie śmierdzimy!Jestem takim samym człowiekiem jak NOWOSTRUŻANIE z GETTA!
Obserwuj wątek
    • rafxxww Re: Getto w Strudze;) 08.12.10, 21:04
      Trudno sie dziwić, że stawiają mur, jak płot metalowy zaraz po wybudowaniu został skradziony a do lasku który będzie częścią osiedla nagminnie są wysypywane śmieci i wylewane szambo. Szkoda że taka wredna aktywność okolicznego społeczeństwa nikomu nie przeszkadza.
      • mlisek63 Re: Getto w Strudze;) 10.12.10, 21:56
        Żyje tu 27 lat i nigdy nie musiałem budować fortecy!
        • rafxxww Re: Getto w Strudze;) 11.12.10, 14:13
          A ju tu mieszkam kilka lat i szczerze nie cierpię konieczności zakładania systemu alarmowego, budowania płotu który zasłania wszystko co jest na podwórku i posiadania monitoringu. Ale niestety realia są takie, że jeżeli ktoś "nowy" tego nie zrobi to jest natychmiast potraktowany jak "jeleń", ktoremu wręcz należy wszystko ukraść (ilość kradzieży na mojej ulicy była niestety ogromna). Niestety faktem niezaprzeczalnym jest również to, że płot okalający te wille został ukradziony zaraz po zamontowaniu, a śmieci są wysypywane do tego lasku (również szambo jest wylewane). Zresztą tuż obok jest skupisko prywatnych willi ogrodzone równie wysokimi a może wyższymi płotami jak ten mur.
    • ru-mcajs Re: Getto w Strudze;) 11.12.10, 14:23
      nie potrafie oprzec sie wrazeniu, ze mlisek63 ma jakies powazne kompleksy. Czy to naprawde jest sprawa kogokolwiek poza mieszkancami nowych domow, jakie ogrodzenie bedzie otaczalo ich budynki? poza tym sądzę, ze sprawa kradziezy ogrodzenia (zanim zostalo dokonczone) nie dala duzego wyboru, jesli chodzi o podjeta decyzje. I chyba ta kradziez powinna byc istotniejszym tematem do dyskusji, niz kwestia muru.
      • rafxxww Re: Getto w Strudze;) 11.12.10, 14:51
        Dobrze powiedziane, ale niestety problemy typu kradzież to jak temat tabu. Nikt nie chce (szczególnie długoletni mieszkańcy) podjąć dyskusji (oni tego nigdy tego nie widzieli i o tym nie słyszeli). To samo było przy próbie porozmawiania na temat tego iż w szkole sa narkotyki, bijatyki, wymuszenia. Oczywiście prawie każdy z rodziców (szczególnie tych mieszkających wiele lat albo od urodzenia w Markach) mówi, że o tym nie słyszał i w szkole jest wszystko w porządku. Ewentualnie odpowiedź brzmi: no ale przecież z tym się nie da nic zrobić... Pani dyrektor zamiata pod dywan, bo oficjalnie musi być zgodnie z linią burmistrza, tzn. wspaniale. I tak to wygląda... Obojętność i marazm...
    • mdzalewscy1 byłeś u psychologa ? kompleksy ? zazdrość ? 11.12.10, 15:18
      To jest prywatny teren mieszkańców/developera i mają prawo zrobić zamknięte osiedle i CI NIC DO TEGO !!!!.

Ba jest to nawet drożej sprzedawane ze względu na to iż jest to teren zamknięty ......

a używanie słowa Getto jest co najmniej nie taktowne i źle się kojarzy ....
      • darek.pietrucha Re: byłeś u psychologa ? kompleksy ? zazdrość ? 11.12.10, 15:56
        Ludzie przecież to chyba nie tak.
        Ten mur nam jako mieszkancom z zewnatrz zupełnie nie powinien przeszkadzać. To raczej powinno być nie do przyjęcia dla tych, którzy mieszkają z drugiej strony. Ja osobiście jeśli wydałbym taką kasę za dom to w życiu bym się nie zgodził na tak "gustowne" ogrodzenie i zupełnie tłumaczenie odnośnie kradzieży metalowych przesęł by mnie nie przekonało. Natomiast proszę nie mieszać przy tej okazji wszystkiego ze wszystkim. To ogrodzenie ma się nijak do tego co dzieje sie w szkole. Zresztą nie wiem o której szkole piszesz proszę o sprecyzowanie swoich uwag i którą placówkę chodzi i co pani dyrektor zamiata pod dywan.
        Pozdrawiam
        Darek Pietrucha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka