Dodaj do ulubionych

logopeda Ząbki, Marki

07.02.11, 11:53
Dyplomowany logopeda (pracujący w przedszkolu)skutecznie - poprowadzi konsultacje oraz terapie logopedyczne (ćwiczenia podnoszące sprawność językową dzieci, profilaktyka: kształtowanie prawidłowej mowy, doskonalenie sprawności oddechowej, głosowej i dykcyjnej, usprawnianie narządów mowy), usuwanie wad wymowy : seplenienie,  rotacyzm - zaburzenia głoski "r",  mowa bezdźwięczna, opuszczanie, zastępowanie lub deformacja poszczególnych głosek, opóźniony rozwój mowy.

Zapraszam dzieci już od 3 roku życia ( ćwiczenia w formie zabawowej), młodzież, - ćwiczenia dostosowane do  wieku.

Z przyjemnością skutecznie pokieruję pracą nad rozwojem poprawnej  wymowy.

Dojazd do pacjentów.

Zapraszam do współpracy. tel 728 457 008
Obserwuj wątek
    • mima-mima Re: logopeda Ząbki, Marki 07.02.11, 13:59
      a młodsze dzieci? Czemu dopiero od 3 roku? Chodzi mi o ocenę i ewentualną terapię dla dziecka 18 miesięcznego.
      • mechanik77 Re: logopeda Ząbki, Marki 07.02.11, 14:06
        oczywiscie z młodszymi też pracuję ,ale tylko z takimi , które dobrze już mówią, mam teraz trójkę dzieciaczków ponad 2 latka w przedszkolu i dobrze sobie radzą:)oczywiście wszystko poprzez zabawę.....pracuje z takimi dziećmi tylko do pół godziny góra, ponieważ tylko tyle przeważnie wytrzymują....
        • izu.lek Re: logopeda Ząbki, Marki 07.02.11, 14:17
          przepraszam napisałam z innego loginu.:(
          oczywiscie z młodszymi też pracuję ,ale tylko z takimi , które dobrze już mówią , mam teraz trójkę dzieciaczków ponad 2 latka w przedszkolu na terapii indywidualnej i dobrze sobie radzą:)oczywiście wszystko poprzez zabawę.....pracuje z takimi dziećmi tylko do pół godziny góra, ponieważ tylko tyle przeważnie wytrzymują.... pół godziny wynosi 30 zł
    • mima-mima Re: logopeda Ząbki, Marki 07.02.11, 17:20
      No ale mi chodzi o terapię w przypadku, gdy dziecko nie mówi i jest potrzeba pracy z logopedą, by zaczeło mówić.
      • izu.lek Re: logopeda Ząbki, Marki 07.02.11, 17:47
        to też chętnie zaopiekuję się dzieckiem pod względem logopedycznym, poprzez ćwiczenia stymulujące rozwój mowy.....
      • konikk77 Re: logopeda Ząbki, Marki 08.02.11, 23:04
        A czemu potrzebny logopeda. Na tym etapie to w zupełności wystarczą rodzice, którzy będą dużo mówić, opowiadać, naśladować odgłosy zwierząt, rzeczy itp. oraz śpiewać dziecku. Podstawa do mówić poprawnie, czyli np. nie "monio" tylko smoczek, nie "papu" tylko jedzenie/jeść itp. I nawet jak dziecko nie powie poprawnie to nie można powtarzać tych "źle" wypowiedzianych słów. Z czasem zaczną coraz bardziej poprawnie wypowiadać, pod warunkiem, że rodzic też będzie popranie mówił.
        Na każdego przyjdzie odpowiednia pora - jeden zacznie mówić przed 2 rokiem, drugi w wieku 3 lat.
        Życzę powodzenia.
    • mechanik77 Re: logopeda Ząbki, Marki 24.02.11, 15:34
      up
    • monpoz Re: logopeda Ząbki, Marki 29.10.11, 11:52
      Pani Izo, chciałabym się z Panią skontaktować, ale chyba zmieniła Pani numer telefonu.
      Proszę o kontakt mama Alika z Marek. (miałyśmy kilka spotkań w Hihopterze)
      m.skomorowska@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka