pusstelnik 04.11.12, 14:01 Którąś już niedzielę z rzędu dzielny motolotniarz lata i lata nad Strugą. Zapomniał tylko, że nie ma tłumika... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
opsrea Re: Motolotniarz w Strudze. 04.11.12, 18:21 Witaj, mam to samo spostrzeżenie, nie tylko ja ale i moi sąsiedzi też. Przez całe lato w każdą sobotę lub niedzielę " dzielny" motolotniarz zakłóca sielski odpoczynek w malowniczej strudze. Ciesze się, że nie tylko mnie to irytuje. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
justyna9926 Re: Motolotniarz w Strudze. 04.11.12, 19:53 Mi to też przeszkadza a konkretnie nie mi tylko mojemu dziecku które nie może spać na spacerze. Odpowiedz Link Zgłoś
pusstelnik Re: Motolotniarz w Strudze. 05.11.12, 15:23 silencer7 napisał: > zestrzelić? ... chyba się nie da - szybki jest. Ale próbowałem wzbudzić zainteresowanie w Urzędzie Miasta. Nie wzbudziłem... Chyba nie ten adres, bo coż, że tłumika nie ma - no to nie ma. Pozostaje już tylko nadzieja, że w zimie będzie za zimno na takie oblatywanie połączone z ogłuszaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
silencer7 Re: Motolotniarz w Strudze. 05.11.12, 22:57 Może z procy? :) A tak w ogóle - jeśli to delikwent ze śmigłem na plecach lecący na szmatolocie przypominającym spadochron to jest paralotniarz (PPG) a nie motolotniarz :) Trzeba by rozeznać przepisy czy może latać nad miastem, nie pamiętam jak to jest w licencji. Odpowiedz Link Zgłoś
silencer7 Re: Motolotniarz w Strudze. 06.11.12, 08:29 (o ile w ogóle ma licencję) :) Odpowiedz Link Zgłoś
opsrea Re: Motolotniarz w Strudze. 06.11.12, 13:49 Jeżeli zestrzelić to tylko kooltowym karabinkiem snajperskim marki steyr :)) Odpowiedz Link Zgłoś
oszczepnikos Re: Motolotniarz w Strudze. 06.11.12, 15:27 Generalnie 150m nad poziom terenu/najwyższej przeszkody w promieniu 300m nad zwartą zabudową miast, osiedli i siedzib ludzkich lub nad zgromadzeniem osób. Licencji na 100% nie ma, bo do tego typu sprzętu wymagane jest świadectwo kwalifikacji. Strzelać do braci lotniczej lepiej nie, zawsze może zacząć bombardować ;P Odpowiedz Link Zgłoś
relkap78 nad bandurskiego też lata ten paralotniarz 07.11.12, 20:29 ale nam nie przeszkadza-:) Odpowiedz Link Zgłoś
pusstelnik Re: nad bandurskiego też lata ten paralotniarz 07.11.12, 20:31 relkap78 napisał(a): > ale nam nie przeszkadza-:) Jak nie przeszkadza - to nie ten sam! Nasz ma zepsuty tłumik i jak lotem koszącym przelatuje nad kominami - szyby drżą i tynk odpada... Odpowiedz Link Zgłoś
slaw Re: nad bandurskiego też lata ten paralotniarz 08.11.12, 10:22 Sylwester idzie, zrób większy zapas fajerwerków. Nauczy się latać wyżej, nie będzie go tak słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
mlisek63 to jest samilocik! 09.11.12, 22:14 To jest samolocik.Samolocik akrobata co niedziela mam ochotę w niego kamieniami rzucać!! On wynosi sie na obrotach i swobodnie spada na pracujacym silniku. Odpowiedz Link Zgłoś