Dodaj do ulubionych

Motolotniarz w Strudze.

04.11.12, 14:01
Którąś już niedzielę z rzędu dzielny motolotniarz lata i lata nad Strugą. Zapomniał tylko, że nie ma tłumika...
Obserwuj wątek
    • opsrea Re: Motolotniarz w Strudze. 04.11.12, 18:21
      Witaj,
      mam to samo spostrzeżenie, nie tylko ja ale i moi sąsiedzi też. Przez całe lato w każdą sobotę lub niedzielę " dzielny" motolotniarz zakłóca sielski odpoczynek w malowniczej strudze.
      Ciesze się, że nie tylko mnie to irytuje.
      Pozdrawiam :)
    • justyna9926 Re: Motolotniarz w Strudze. 04.11.12, 19:53
      Mi to też przeszkadza a konkretnie nie mi tylko mojemu dziecku które nie może spać na spacerze.
      • silencer7 Re: Motolotniarz w Strudze. 04.11.12, 22:57
        zestrzelić?
        • pusstelnik Re: Motolotniarz w Strudze. 05.11.12, 15:23
          silencer7 napisał:

> zestrzelić?

... chyba się nie da - szybki jest. Ale próbowałem wzbudzić zainteresowanie w Urzędzie Miasta. Nie wzbudziłem... Chyba nie ten adres, bo coż, że tłumika nie ma - no to nie ma. Pozostaje już tylko nadzieja, że w zimie będzie za zimno na takie oblatywanie połączone z ogłuszaniem.
          • silencer7 Re: Motolotniarz w Strudze. 05.11.12, 22:57
            Może z procy? :)
            A tak w ogóle - jeśli to delikwent ze śmigłem na plecach lecący na szmatolocie przypominającym spadochron to jest paralotniarz (PPG) a nie motolotniarz :)
            Trzeba by rozeznać przepisy czy może latać nad miastem, nie pamiętam jak to jest w licencji.
            • silencer7 Re: Motolotniarz w Strudze. 06.11.12, 08:29
              (o ile w ogóle ma licencję) :)
              • opsrea Re: Motolotniarz w Strudze. 06.11.12, 13:49
                Jeżeli zestrzelić to tylko kooltowym karabinkiem snajperskim marki steyr :))
                • oszczepnikos Re: Motolotniarz w Strudze. 06.11.12, 15:27
                  Generalnie 150m nad poziom terenu/najwyższej przeszkody w promieniu 300m nad zwartą zabudową miast, osiedli i siedzib ludzkich lub nad zgromadzeniem osób.

Licencji na 100% nie ma, bo do tego typu sprzętu wymagane jest świadectwo kwalifikacji.

Strzelać do braci lotniczej lepiej nie, zawsze może zacząć bombardować ;P
    • relkap78 nad bandurskiego też lata ten paralotniarz 07.11.12, 20:29
      ale nam nie przeszkadza-:)
      • pusstelnik Re: nad bandurskiego też lata ten paralotniarz 07.11.12, 20:31
        relkap78 napisał(a):

> ale nam nie przeszkadza-:)

Jak nie przeszkadza - to nie ten sam! Nasz ma zepsuty tłumik i jak lotem koszącym przelatuje nad kominami - szyby drżą i tynk odpada...
        • slaw Re: nad bandurskiego też lata ten paralotniarz 08.11.12, 10:22
          Sylwester idzie, zrób większy zapas fajerwerków. Nauczy się latać wyżej, nie będzie go tak słychać.
          • mlisek63 to jest samilocik! 09.11.12, 22:14
            To jest samolocik.Samolocik akrobata co niedziela mam ochotę w niego kamieniami rzucać!! On wynosi sie na obrotach i swobodnie spada na pracujacym silniku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka