13.11.15, 07:59
Witam,

może ktoś ma doświadczenie i może doradzić. Chcę kupić suszarkę do ubrań zdecydowałam się
na Electroluxa EDH3897SDE, Pan w sklepie doradził Beko DPY8506 GXB1 - stwierdził że bez sensu przepłacać za markę.
Ktoś może posiada którąś z nich i może doradzić?
Obserwuj wątek
    • dr-wstrzons Re: Suszarka 16.11.15, 22:43
      cześć,
      miesiąc temu kupiłem ELECTROLUX EDH3684PDE. Po przeliczeniu uznałem, że nie ma sensu dopłacać 700 zł za A++ (dokupiłem gwarancję przedłużoną do pięciu lat). Na razie idealnie, choć trzeba "nauczyć" się z niej korzystać (nigdy wcześniej nie mieliśmy suszarki).
      Czemu ELECTROLUX? Dobre opinie w necie (choć z wiarygodnością różnie bywa), przeważyło jednak długoletnie doświadczenie firmy w segmencie suszarek. Okazało się, iż to nie jest normą.
      O suszarkach Beko wiem nic. Natomiast nie mam dobrej opinii o tej marce (subiektywnie, być może błędnie).
      W sumie loteria, popsuć się może wszystko i zawsze. Trzeba na coś postawić.

Chyba niewiele pomogłem :)

bulba
      • glinamarmarki Re: Suszarka 17.11.15, 20:53
        Jednak postawiliśmy na Elektroluxa. W Media Markt była niezła promocja......i cieszę się moją nową przyjaciółką:). Super sprawa nie ma rozstawionej suszarki i 90% prania nie muszę prasować - z czego cieszę się najbardziej.
    • gnomek100 Re: Suszarka 17.11.15, 21:22
      Firma Beko, cóż tu można napisać odkrywczego. Ta sama zasada, jak w przypadku wielu podobnych firm.
      Wydają dużo kasy na promocję marki (która jest stosunkowo nowa na naszym rynku), produkty są tanie, często ładnie zaprojektowane, i teoretycznie parametrami technicznymi nie ustępują tej bardziej znanej (i droższej) konkurencji.
      Ale co tam właściwie oferuje Beko? Beko to produkt prosto z tureckiej montowni. A co oferuje zobaczysz na poniższym przykładzie: Zmywarka Beko
      Generalnie szpanerskie produkty za stosunkowo niskie pieniądze. Coś dla ludzi o mniej zasobnym portfelu, ale z wielkimi ambicjami by się pokazać jakiego to super sprzętu (z wyglądu) w mieszkaniu nie mają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka