Dodaj do ulubionych

Pilnie potrzebne znaczki odblaskowe!

11.10.04, 18:01
Witam,
Czy ktoś z Was wie gdzie mogę kupić znaczki odblaskowe, które mozna
przymocować dzieciom do tornistrów, albo do "smyczy" na szyję???
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie bardzo prosze o informacje.
pozdrawiam i czekam z nadzieją:-)
amba
Obserwuj wątek
    • ambanasik Re: Pilnie potrzebne znaczki odblaskowe! 11.10.04, 18:07
      Dodam ,ze chodzi mi o 24 sztuki lub wielokrotność:-)
    • neuron8 Re: Pilnie potrzebne znaczki odblaskowe! 11.10.04, 18:10
      link:

odblaski.wimed.pl/zawartosc.php?sub=groups&detail=1
      • ambanasik Re: Pilnie potrzebne znaczki odblaskowe! 11.10.04, 18:44
        Bóg Ci zapłac dobry człowieku:-)
        pzdr.
        amba
        • ambanasik Re: Pilnie potrzebne znaczki odblaskowe! 29.10.04, 19:01
          Witam,
          Przeczytałam dziś w "Zyciu powiatu wołomińskiego", ze burmistrz Kobyłki Michał
          Jakubowski zadeklarował chęc zaopatrzenia w odblaski wszystkich uczniów do 10-
          go roku życia.Pozazdroszczenia godny pomysł!
          (...)Człowiek bez odblasku jest widoczny w światłach samochodu z 20-30
          metrów.Droga hamowania to 40m.Człowiek z odblaskiem jest widoczny z 150-300 m.W
          Polsce jest ustawowy obowiązek noszenia odblasków przez dzieci do 15 roku
          życia.Jest to furtka dla ubezpieczycieli by nie musieli płacić odszkodowania
          jeśli potrącone zostanie dziecko bez odblasku(...)koniec cyt.
          Dzieciaki w I a w SP.1 zostały zaopatrzone przez rodziców w znaczki
          odblaskowe.Co z resztą dzieci, które czesto poboczami ulicy(z racji braku
          chodnika)maszerują do szkoły?Mamy jesień, zmrok zapada wcześnie...na wszelki
          wypadek odpukuję w niemalowane, bo co mogę zrobić...ale może (wzorem Kobyłki)
          nasz Burmistrz może, albo Radni mogą...Jeden znaszek kosztuje 1,82pln....Co o
          tym sądzicie?
          pozdrawiam
          amba
          • w.karpinski Re: Pilnie potrzebne znaczki odblaskowe! 29.10.04, 20:19
            Co ja sądzę?
            Ja sądzę, że każde dziecko bezwzględnie powinno posiadać taki znaczek.
            I jest to dla mnie rzecz bezdyskusyjna.

Natomiast zaszokował mnie fakt, że aż burmistrz musiał zająć się tą sprawą.
            A gdzie dyrektorzy szkół?
            Gdzie wychowawcy klasowi?
            Gdzie komitety rodzicielskie?
            Czy oni już zostali tak ubezwłasnowolnieni?
            Myśleć samodzielnie przestali czy co?

Tak się rodzi obojętność.
            I oczekiwanie, że _oni_ nam to i tamto zrobią za nas dla nas.
            Pozdrawiam
            W.Karpiński

• ambanasik Re: Pilnie potrzebne znaczki odblaskowe! 29.10.04, 21:55
              Komitet rodzicielski(tzw. trójka klasowa) przy żywej aprobacie wychowawcy i
              wsparciu reszty Rodziców, jak już napisałam, zaopatrzył klasę I a w znaczki
              odblaskowe - ubezwłasnowolnienie więc nie wchodzi w rachube.Potrzeba jedynie
              wyobraźni i dobrej woli człowieka.
              Pisząc o problemie odblaskowym nie mialam ochoty wymuszac niczego na naszych
              władzach(jako przykład podałam burmistrza Kobyłki)Zalezało mi tylko na nazwaniu
              rzeczy po imieniu.Bo wydaje mi sie,że dla niektórych problem nienazwany po
              prostu nie istnieje.

Dla zainteresowanych bezpieczeństwem dzieci na drogach dodam,ze najtańsze
              odblaski w okolicy mozna nabyc u producenta na ul.Siennickiej 5 w Warszawie.
              pzdr
              amba
              • w.karpinski Re: Pilnie potrzebne znaczki odblaskowe! 30.10.04, 09:53
                ambanasik napisała:

> Komitet rodzicielski(tzw. trójka klasowa) przy żywej aprobacie wychowawcy i
                > wsparciu reszty Rodziców, jak już napisałam, zaopatrzył klasę I a w znaczki
                > odblaskowe - ubezwłasnowolnienie więc nie wchodzi w rachube.
                Fajnie. W tej klasie. A w innych?
                I tych innych miałem na myśli.

> Potrzeba jedynie wyobraźni i dobrej woli człowieka.
                I tych którzy takiej wyobraźni i dobrej woli nie wykazują, pozwoliłem sobie
                skrytykować.

> Pisząc o problemie odblaskowym nie mialam ochoty wymuszac niczego na naszych
                > władzach(jako przykład podałam burmistrza Kobyłki)
                I o to chodziło.
                Skarpetkami dla wojska ma się zajmować szef kompanii a nie generał.

> Zależało mi tylko na nazwaniu rzeczy po imieniu.
                > Bo wydaje mi sie,że dla niektórych problem nienazwany po
                > prostu nie istnieje.
                Dokładnie tak i myślę.

Pozdrawiam serdecznie.
                W.Karpiński
              • zacierr Re: Pilnie potrzebne znaczki odblaskowe! 30.10.04, 18:12
                Witam, czy sprawa z odblaskami nadal aktualna??? Moge dostarczyć ok 100 szt po
                cenie 0.00 pln. Odblaski są w kolorze białym z nazwą fimy która juz nie
                istnieje, wiec nie bedzie to reklama:)
                • ambanasik Re: Pilnie potrzebne znaczki odblaskowe! 30.10.04, 20:14
                  Zacierrku drogi, sprawa aktualna ciagle bo wiele dzieci odblasków jeszcze nie
                  ma.Skontaktuje sie z Tobą na zacierr@gazeta.pl(albo podaj inny adres) to
                  omówimy sprawe przekazania odblasków.Ja przekaze te znaczki do p.Dyrektor SP.1,
                  a dalej powędrują do dzieciaków:-))))))Zacierku Jesteś Wielki;-)))
                  Pozdrawiam serdecznie
                  amba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka